Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

On 3/22/2017 at 5:33 PM, Συντονιστής Περιεχομένου said:

Γειά σας

εάν παρόλες τις καθησυχαστικές συμβουλές περισσοτέρων ειδικών (πχ. παιδίατρος) έχετε ακόμα ανησυχία, αναζητήστε πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με την επιλόχεια κατάθλιψη καθώς αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να σας ενεργοποιεί αγχώδη συναισθήματα και έτσι να σας οδηγεί σε τέτοιες σκέψεις.

Εάν αισθάνεστε ότι αυτές σας καταβάλλουν, επηρεάζοντας πόσο μπορείτε να χαλαρώσετε απολαύσετε την μητρότητα, μην χάνετε χρόνο και βρείτε δίοδο/διέξοδο έτσι ώστε να καταπολεμήσετε οτιδήποτε σας αφαιρεί την πολύτιμη ενέργεια & θετικότητα που χρειάζεστε αυτό το διάστημα αλλά σαφώς και μετέπειτα.

Δεν είναι ντροπή - η επιλόχειος κατάθλιψη υπάρχει και κάνει κακό στη μητέρα, στο βρέφος και σε όλη την οικογένεια.

Δυστυχώς πάρα πολλές γυναίκες την αντιμετωπίζουν χωρίς πάντα να συνειδητοποιούν ότι τα δυσάρεστα συναισθήματά τους (από μελαγχολία, άγχος εώς θυμό κ επιθετικότητα) οφείλονται σε αυτή την κατάσταση.

Μην χάνετε καθόλου χρόνο, εάν βλέπετε ότι τα συναισθήματα αυτά παραμένουν/επιμένουν.

Παράλληλα, αγχώδη συναισθήματα μπορεί να έχει κάποια/-ος και χωρίς επιλόχεια κατάθλιψη. Από την στιγμή που αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα, αλλά καταπολεμούνται, αξίζει η κάθε προσπάθεια ενάντια σε αυτά.

Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη 1034

Η Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 - 21:00

Ζητουμε συγνώμη για την παρέμβαση, ελπίζουμε να βοηθά το σχόλιό μας.

Αχ, πόσο χαίρομαι που πέτυχα αυτό το θέμα και αυτό το post...Έχω ένα κοριτσάκι 3,5 μηνών και ενώ είναι το 3ο μου (το έκανα όμως μετά από 7,5 χρόνια, οπότε έχω ξεχάσει πολλά  από την πορεία  ενός βρέφους!) έχω περάσει απίστευτες "φρίκες" από τότε που γεννήθηκε, γιατί πχ διάβαζα ότι τα νεογέννητα προσηλωνονται στο πρόσωπο της μητέρας, ενώ εμένα αυτό άρχισε να το κάνει αργότερα, γιατί θεωρούσα ότι έκανε περίεργη ανταύγεια η κόρη του ματιού της σε φωτό με φλας (την οποία έστειλα σε 2 γνωστούς οφθαλμίατρους που ενώ μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό, εγώ την πήγα και για εξέταση!), γιατί δεν κάνει πολλά "αγκού"(στο τσακ είμαι να την πάω για αναπτυξιακό έλεγχο), κλπ. Έχω διαβάσει τα άπειρα στο internet για αυτισμό, σύνδρομα κλπ, έχω βάλει τα κλάματα άπειρες φορές, έχω έναν μόνιμο κομπο στον λαιμό, μια θλίψη που δεν με αφήνει να χαρώ αυτό το θαύμα που μου συνέβη... μέχρι που τελικά σκέφτομαι ότι είναι πολύ πιθανό να μην πηγαίνει κάτι καλά με ΜΕΝΑ κ όχι με το παιδί... Ειδικά δεδομένου ότι ειμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, πολύ cool, δεν αγχώνομαι ποτέ με το παραμικρό, κλπ. (Καλά εννοείται ότι στα άλλα 2 μικρά ούτε κατά διάνοια τέτοιες σκέψεις!)

Χαίρομαι λοιπόν που μαθαίνω ότι υπάρχει μια Γραμμή Βοήθειας, γιατί ειμαι σίγουρη ότι τη χρειάζομαι... 

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, irencat είπε:

Αχ, πόσο χαίρομαι που πέτυχα αυτό το θέμα και αυτό το post...Έχω ένα κοριτσάκι 3,5 μηνών και ενώ είναι το 3ο μου (το έκανα όμως μετά από 7,5 χρόνια, οπότε έχω ξεχάσει πολλά  από την πορεία  ενός βρέφους!) έχω περάσει απίστευτες "φρίκες" από τότε που γεννήθηκε, γιατί πχ διάβαζα ότι τα νεογέννητα προσηλωνονται στο πρόσωπο της μητέρας, ενώ εμένα αυτό άρχισε να το κάνει αργότερα, γιατί θεωρούσα ότι έκανε περίεργη ανταύγεια η κόρη του ματιού της σε φωτό με φλας (την οποία έστειλα σε 2 γνωστούς οφθαλμίατρους που ενώ μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό, εγώ την πήγα και για εξέταση!), γιατί δεν κάνει πολλά "αγκού"(στο τσακ είμαι να την πάω για αναπτυξιακό έλεγχο), κλπ. Έχω διαβάσει τα άπειρα στο internet για αυτισμό, σύνδρομα κλπ, έχω βάλει τα κλάματα άπειρες φορές, έχω έναν μόνιμο κομπο στον λαιμό, μια θλίψη που δεν με αφήνει να χαρώ αυτό το θαύμα που μου συνέβη... μέχρι που τελικά σκέφτομαι ότι είναι πολύ πιθανό να μην πηγαίνει κάτι καλά με ΜΕΝΑ κ όχι με το παιδί... Ειδικά δεδομένου ότι ειμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, πολύ cool, δεν αγχώνομαι ποτέ με το παραμικρό, κλπ. (Καλά εννοείται ότι στα άλλα 2 μικρά ούτε κατά διάνοια τέτοιες σκέψεις!)

Χαίρομαι λοιπόν που μαθαίνω ότι υπάρχει μια Γραμμή Βοήθειας, γιατί ειμαι σίγουρη ότι τη χρειάζομαι... 

Χωρις να είμαι ειδικός, θα έλεγα να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου, τη μαία σου ή κατευθείαν ένα ψυχίατρο, γιατί περιγράφεις σκέψεις τυπικές επιλόχειας κατάθλιψης, από προσωπική εμπειρία.

10 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Χωρις να είμαι ειδικός, θα έλεγα να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου, τη μαία σου ή κατευθείαν ένα ψυχίατρο, γιατί περιγράφεις σκέψεις τυπικές επιλόχειας κατάθλιψης, από προσωπική εμπειρία.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σκέφτομαι αρχικά να μιλήσω με μια φίλη ψυχολόγο και να δω πώς θα πάει. Ήδη τολμώ να πω ότι νιώθω λίγο καλύτερα, γιατί προχθές το βράδυ -επιτελους- μπόρεσα να ανοιχτώ στον άντρα μου, στον οποίο τόσο καιρό το έπαιζα ΟΚ ή τέλος πάντων απλα ελαφρώς αγχωμένη...Το ξέσπασμα/μοίρασμα αυτό με έκανε να αισθανθώ ότι δεν είμαι μόνη και ότι μπορώ θα το αντιμετωπίσω, πού θα πάει;!

• 6 χρόνια μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...