Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παιδικος σταθμος και εναρξη τραυλισμου...

Recommended Posts

Η μικρη μου ξεκινησε εδω και ενα μηνα παιδικο σταθμο. Προσαρμοστηκε σχετικα γρηγορα, Να σημειωθει ότι ειναι λαλιστατη και με πολυ πλουσιο λεξιλογιο. Και ξαφνικα εδω και δυο μερες ξεκινησε να τραυλιζει...πηρα πανικοβλητη την παιδιατρο και μου ειπε οτι στο 95% των περιπτωσεων οφειλεται σε μιμηση (ακουει καποιο αλλο παιδακι στο σταθμο και το μιμειται) και στο 5% σε ψυχολογικα αιτια...Το τελευταιο διαστημα ειμαι εγω οντως πολυ στρεσσαρισμενη...Αυριο θα παω στην δασκαλα να δω αν υπαρχει καποιο παιδακι που τραυλιζει στην ταξη της και να δω αν τελικα "δειχνει" χαρουμενη αλλα τελικα στρεσαρεται στον παιδικο σταθμο... ειμαι ρακος...μου ειπε η παιδιατρος να περιμενουμε 6 μηνες και μετα βλεπουμε...συνηθως "αυτοδιορθωνονται"...:confused::confused::confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Προς ενημερωση...μιλησα με τη δασκαλα και τελικα οντως υπαρχουν 2 παιδακια με προβληματα ομιλίας...το ενα κεκεδιζει και η ιδια πιστευει οτι η μικρη επηρεαστηκε και μεσα σε 2-3 μηνες θα το ξεπερασει... ελπίζω...:roll::roll:

Το πιθανότερο είναι να έχει επηρεαστεί.

Και ο δικός μου αρκετά συχνά αρχίζει και μιλάει περίεργα (άλλες φορές κεκεδίζει, άλλες ψευδίζει, άλλες μιλάει ακαταλαβίστικα) και μετά από λίγο καιρό επανέρχεται...στάνταρ μιμείται!

Μάλλον αντιγράφει.. το κάνει και μένα, αλλά δεν τραυλίζει, απλώς σταμάτησε ξαφνικά να λέει το ρ και γενικά μιλάει σαν μωρό. Μπορείς να κάνεις ένα τεστ και να της πεις να επαναλάβει γιατί δεν καταλαβαίνεις. Εγώ έτσι κάνω και μέτα αμέσως λέει την λέξη καθαρά..και μετά πάλι τα ίδια. Αν της πεις ότι δεν καταλαβαίνεις θα δεις αν ζορίζεται και στεναχωριέται ή το διορθώνει με άνεση.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...