Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τη σκεπάζω... κουνιέται... ξεσκεπάζεται... και πάλι απ' την αρχή!

osin

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

εχω μία κόρη 12 μηνών.

Γενικά δεν έχουμε προβλήματα ύπνου, ωστόσο, απλά μετά τους 8 μήνες κάνει σχετικά ακατάστατο ύπνο. Δηλαδή, μπορεί να τη βάλεις κανονικά στην κούνια της, και να της βρεις στριμωγμένη σε μία γωνία, με το κεφάλι προς τα κάτω, με τον πωπό της ψηλά, κλπ, αναλόγως με το πώς θα βολευτεί.

Μέχρι στιγμής δε με είχε προβληματίσει το γεγονός, καθώς δε δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι πλέον ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει, και με αυτά τα "ανακατέματα" που κάνει στον ύπνο ξεσκεπάζεται και παγώνει. Το χειμώνα σκέφτομαι ότι ίσως αντιμετωπίσω το θέμα με κάποιου είδους υπνόσακου, αν και δε νομίζω να τον κρατήσει έτσι όπως κοιμάται. Τώρα, όμως τι να κάνω;

Της βάζω πιτζάμα και για όσο παραμένει σκεπασμένη ιδρώνει. Της βγάζω την πιτζάμα, κάποια στιγμή ξεσκεπάζεται και τη βρίσκω παγωμένη. Σφηνώνω δεξιά κι αριστερά την κουβερτούλα στα κάγκελα της κούνιας και στο στρώμα για να κρατηθεί, αλλά εννοείται πως δεν μένει στη θέση της. Κι επιπλέον έχω έγνοια και ξυπνάω πολλές φορές το βράδυ, για να πηγαίνω να την ελέγχω σε τι κατάσταση είναι, να τη σκεπάζω, κλπ.

Οι υπόλοιπες μαμάδες πώς κρατάτε τα σκεπάσματα εκεί που τα αφήσατε;

Διαφημίσεις

Υπνόσακος... αυτή είναι η μόνη λύση, επειδή και εγώ ποτέ δεν βρήκα τα σκεπάσματα εκεί που τα άφησα, ξεσκεπάζονταν απο πολύ μικρός οπότε με τον υπνόσακο σώθηκα!

Δε νομίζω να βρεις μαμά να σου πει οτι δεν βρίσκει το παιδί της ξεσκέπαστο. Εγώ τα σκεπάζω και μέχρι να στρίψω ξεσκεπάζονται. Αίσθηση κρύου εν τω μεταξύ, η μεγάλη μου τώρα στα 7 απέκτησε και σκεπάζεται αν ξεσκεπαστεί και κρυώσει.

Υπνόσακος, η μόνη λύση. Ανάλογα τη θερμοκρασία, το ντύνεις εσωτερικά. Δεν εννοώ υπνόσακο βρεφικό. Εννοώ με πόδια και χέρια. Σαν χοντρό ολόσωμο φορμάκι δηλαδή. Υπάρχουν fleece υπάρχουν και παπλωματένιοι. Τι εννοείς δεν θα τον κρατήσει; Θα τον φοράει!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Υπνόσακος forever! Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον μικρό μου και σπάω το κεφάλι μου πού θα βρω υπνόσακο για 7χρονο. :confused: Μέχρι τώρα, χρησιμοποιούσα της Ωμέγα κι ήμουν πολύ ευχαριστημένη.

Είναι πρόβλημα αυτές οι ενδιάμεσες εποχές, που δεν είναι ούτε για υπνόσακο, ούτε για να κοιμάται το παιδί ξεσκέπαστο.

Καλημέρα σας,

εχω μία κόρη 12 μηνών.

Γενικά δεν έχουμε προβλήματα ύπνου, ωστόσο, απλά μετά τους 8 μήνες κάνει σχετικά ακατάστατο ύπνο. Δηλαδή, μπορεί να τη βάλεις κανονικά στην κούνια της, και να της βρεις στριμωγμένη σε μία γωνία, με το κεφάλι προς τα κάτω, με τον πωπό της ψηλά, κλπ, αναλόγως με το πώς θα βολευτεί.

Μέχρι στιγμής δε με είχε προβληματίσει το γεγονός, καθώς δε δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι πλέον ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει, και με αυτά τα "ανακατέματα" που κάνει στον ύπνο ξεσκεπάζεται και παγώνει. Το χειμώνα σκέφτομαι ότι ίσως αντιμετωπίσω το θέμα με κάποιου είδους υπνόσακου, αν και δε νομίζω να τον κρατήσει έτσι όπως κοιμάται. Τώρα, όμως τι να κάνω;

Της βάζω πιτζάμα και για όσο παραμένει σκεπασμένη ιδρώνει. Της βγάζω την πιτζάμα, κάποια στιγμή ξεσκεπάζεται και τη βρίσκω παγωμένη. Σφηνώνω δεξιά κι αριστερά την κουβερτούλα στα κάγκελα της κούνιας και στο στρώμα για να κρατηθεί, αλλά εννοείται πως δεν μένει στη θέση της. Κι επιπλέον έχω έγνοια και ξυπνάω πολλές φορές το βράδυ, για να πηγαίνω να την ελέγχω σε τι κατάσταση είναι, να τη σκεπάζω, κλπ.

Υπνόσακοι της εταιρείας GRO, 0.5 tog για καλοκαίρι (σεντονένιος), 1.0 tog για φθινόπωρο (σαν πικέ κουβερτούλα) και 2.5 tog για τον χειμώνα (πάπλωμα).

Διαφημίσεις

πφ... βλέπω όλες προτείνετε την ίδια λύση (η οποία σαν ιδέα δε με τρελλαίνει, αλλά αντιλαμβάνομαι πως είναι αναποφευκτή)

Η αλήθεια είναι ότι έχω κατά νου τον ύπνοσακο το βρεφικό (τον οποίο και δεν χρησιμοποίησα πέρυσι, καθώς δεν χρειάστηκε, αφού ήταν πολύ μικρούλα, κι εκεί που την άφηνα, συνήθως εκεί την έβρισκα). Δεν ήξερα ότι υπάρχουν και για πιο μεγάλα παιδιά (Αγγελίνα_2... και για 7χρονο!)

Έχω μέλλον, δηλαδή, με τα "μαλλιοκούβαρα" στο κρεβάτι... ωραία!

Και με τις ενδιάμεσες εποχές, όπως αυτή του φθινοπώρου, τι κάνετε;

Αν είναι έτσι, μάλλον πρέπει να τη φοράω πιο χοντρή πιτζαμα με καλτσάκια, ώστε να μπορεί να μείνει ξεσκέπαστη.

Υπνόσακοι της εταιρείας GRO, 0.5 tog για καλοκαίρι (σεντονένιος), 1.0 tog για φθινόπωρο (σαν πικέ κουβερτούλα) και 2.5 tog για τον χειμώνα (πάπλωμα).

Μέχρι τι νούμερο βγαίνουν, ξέρεις;

osin άστα...μέχρι πέρισυ την παλεύαμε, φέτος που ψήλωσε και πολύ, να δω τι θα τον κάνω...από τότε που δρόσισε ο καιρός όλη νύχτα πηγαινοέρχομαι και όλο ξεσκέπαστο τον βρίσκω. :-(

Υπνόσακος forever! Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον μικρό μου και σπάω το κεφάλι μου πού θα βρω υπνόσακο για 7χρονο. :confused: Μέχρι τώρα, χρησιμοποιούσα της Ωμέγα κι ήμουν πολύ ευχαριστημένη.

Είναι πρόβλημα αυτές οι ενδιάμεσες εποχές, που δεν είναι ούτε για υπνόσακο, ούτε για να κοιμάται το παιδί ξεσκέπαστο.

Νομίζω ότι οι ολόσωμοι υπνόσακοι της mothercare φτάνουν μέχρι αρκετά μεγάλη ηλικία. Το ίδιο και οι υπνόσακοι της gro company, οι οποίοι όμως δεν είναι με ποδαράκια, αλλά οι κλασικοί σάκοι (υπάρχουν πάντως).

Επίσης, υπάρχει και αυτό το σύστημα

http://www.gro-store.com/grobag-duvets-and-bedding/counting-sleep-gro-to-bed-for-single-beds.html αλλά στον γιο μου που το δοκίμασα σε ηλικία 3 ετών "δραπέτευε" σχετικά εύκολα, άλλοι γονείς ωστόσο έχουν βολευτεί.

Πιτζαμακια χωρίς κουβέρτα για τώρα, και μετά υπνόσακος. Έχει κάποιους που είναι από fleece, ουσιαστικά σα φορμάκι που το φοράς πάνω από το βαμακερό, και είναι και πολύ ελαφρύ, και πολύ ζεστό.

Διαφημίσεις

osin άστα...μέχρι πέρισυ την παλεύαμε, φέτος που ψήλωσε και πολύ, να δω τι θα τον κάνω...από τότε που δρόσισε ο καιρός όλη νύχτα πηγαινοέρχομαι και όλο ξεσκέπαστο τον βρίσκω. :-(

Ναι, ρε 'συ! Ξέρεις τι θα πεί να μην σε ξυπνάει το μωρό από κλάματα, κλπ, αλλά να ξυπνάς από μόνη σου για να πηγαινοέρχεσαι σαν το ζόμπι στο δωμάτιό της να τη σκεπάζεις; (-βασικά, εσύ ξέρεις...:lol:)

Απόψε σηκώθηκα 7 φορές! Ήταν άρρωστος κι ο άντρας μου, και είπα δεν πάει άλλο, πρέπει να απευθυνθώ πρώι πρωί στο φόρουμ για λύση!

Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ! Άντε, να πάρουμε κανέναν υπνόσακο, μπας και ξαναβρούμε τον ύπνο μας!

Καλημέρα σας,

εχω μία κόρη 12 μηνών.

Ψηφίζω κι εγώ υπνόσακο forever and ever and ever!!!!!!!!!!!!

Ναι, ρε 'συ! Ξέρεις τι θα πεί να μην σε ξυπνάει το μωρό από κλάματα, κλπ, αλλά να ξυπνάς από μόνη σου για να πηγαινοέρχεσαι σαν το ζόμπι στο δωμάτιό της να τη σκεπάζεις; (-βασικά, εσύ ξέρεις...:lol:)

Απόψε σηκώθηκα 7 φορές! Ήταν άρρωστος κι ο άντρας μου, και είπα δεν πάει άλλο, πρέπει να απευθυνθώ πρώι πρωί στο φόρουμ για λύση!

Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ! Άντε, να πάρουμε κανέναν υπνόσακο, μπας και ξαναβρούμε τον ύπνο μας!

Κι εγώ είχα για πολύ καιρό μεγάλο θέμα, κυρίως με τον μεγάλο που επειδή κρύωνε ξυπνούσε τον χειμώνα χαράματα από το κρύο και μετά ξαγρυπνούσε και δεν τον ξαναέπαιρνε ο ύπνος...μαγεία! Σε αυτόν με βόλεψαν οι υπνόσακοι του mothercare που είναι σαν φόρμα ολόσωμη. Είναι βέβαια λίγο θέμα όταν πρέπει να τον σηκώσω για τσίσα, για αυτό τον λόγο άλλωστε τους είχαμε σταματήσει μια εποχή, αλλά το παιδί σκεπάσματα δεν κράταγε και πάγωνε, οπότε τους επαναφέραμε, έστω κι αν παιδευόμαστε λίγο στα τσίσα.

Ωστόσο, στο θέμα υπνόσακος εταιρεία σαν την gro company δεν υπάρχει!!! Μόνο το γεγονός ότι βγάζει υπνόσακους για όλες τις εποχές και μέχρι μεγάλη ηλικία...ανεκτίμητο!!! Είναι βέβαια αρκετά ακριβοί, αλλά αξίζουν τον κόπο.

Νομίζω ότι οι ολόσωμοι υπνόσακοι της mothercare φτάνουν μέχρι αρκετά μεγάλη ηλικία. Το ίδιο και οι υπνόσακοι της gro company, οι οποίοι όμως δεν είναι με ποδαράκια, αλλά οι κλασικοί σάκοι (υπάρχουν πάντως).

Επίσης, υπάρχει και αυτό το σύστημα

http://www.gro-store.com/grobag-duvets-and-bedding/counting-sleep-gro-to-bed-for-single-beds.html αλλά στον γιο μου που το δοκίμασα σε ηλικία 3 ετών "δραπέτευε" σχετικά εύκολα, άλλοι γονείς ωστόσο έχουν βολευτεί.

mothercare τόσα χρόνια που πάω, δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλο νούμερο...θα πάρω ένα τηλέφωνο να το τσεκάρω όμως, σε ευχαριστώ. Κοίταξα και για τους GRO, πολύ ωραίοι και βγαίνουν μέχρι 10 νούμερο, αλλά χωρίς πόδι!:evil: Αποκλείεται να φορέσει ο δικός μου τέτοιο πράγμα, έναν που είχα τέτοιον, ούτε 18 μηνών δεν τον φορούσε, του την έδινε πολύ άσχημα!

Ξέρω λέει...ένα έχω να σου πω, σε ζηλεύω που είναι μικρή ακόμα και μπορείς να τη φασκιώνεις για χρόοοονια ακόμα στον υπνόσακο και να ξενοιάζεις!

Διαφημίσεις

Και με τις ενδιάμεσες εποχές, όπως αυτή του φθινοπώρου, τι κάνετε;

Αν είναι έτσι, μάλλον πρέπει να τη φοράω πιο χοντρή πιτζαμα με καλτσάκια, ώστε να μπορεί να μείνει ξεσκέπαστη.

To αυτό...+ το πήγαινε-έλα.

edit στα mothercare λένε πως το μεγαλύτερο είναι το νο 7-8 για ύψος 128. Ο δικός μου είναι 125, πολύ οριακά, αλλά θα πάω να τους ρίξω μια ματιά. Με περιορίζει κι ότι πρέπει να είναι με πόδι οπωσδήποτε.

Να φανταστείτε είχα σκεφτεί να ράψω στην κουβέρτα κορδονάκια ώστε να την δένω στα κάγκελα, ή να σφηνώνω την κουβέρτα στα πλαινά της κούνιας, αλλά το θέμα είναι ότι το παιδί φεύγει και προς τα πάνω... και μπορεί η κουβέρτα να παραμείνει στη θέση της (σπάνια, βέβαια), αλλά το παιδί να είναι εκτός αυτής!

Κι εγώ τους αγαπάω τους υπνόσακους. Είναι από τα πιο χρήσιμα items που έχουμε για τη μικρή.

Αλλά δε χρησιμοποιώ αυτούς με χέρια/πόδια αλλά τους "βρεφικούς".

Έχω διαβάσει κάπου ότι τα χέρια θα πρέπει να είναι "ελεύθερα" για να αποβάλλεται η θερμότητα και να μη δημιουργείται υπερθέμανση. Επίσης αυτού του είδους οι υπνόσακοι είναι το μόνο πράγμα που εμποδίζει τη μπουμπού να πηδήξει από την κούνια, χωρίς υπνόσακο το'χει "ευκολάκι".

Χρησιμοποιώ κι εγώ της gro, οι οποίοι είναι πολύ χαριτωμένοι, αλλά τους βρίσκω πανάκριβους, δεδομένου ότι χρειάζομαι 3-4/εποχή του χρόνου (δίνω και στο σταθμό). Έχω και τους 3 που περιέγραψε η Deena (0.5,1.0 και 2.5 tog). Υπερβολή ίσως, αλλά δεν ασχολούμαστε αν ξεσκεπάστηκε το παιδί.

Κάποτε είχα πάρει και από το ikea και ήταν ωραιότατοι και τη δουλειά την έκαναν, είχε 1.0 και 2.5 tog αλλά δε θυμάμαι μέχρι πού έφταναν τα νούμερα. Ήταν αρκετά πιο οικονομικοί.

To αυτό...+ το πήγαινε-έλα.

edit στα mothercare λένε πως το μεγαλύτερο είναι το νο 7-8 για ύψος 128. Ο δικός μου είναι 125, πολύ οριακά, αλλά θα πάω να τους ρίξω μια ματιά. Με περιορίζει κι ότι πρέπει να είναι με πόδι οπωσδήποτε.

Σωστά σου είπαν, πέρυσι πήραμε τον τελευταίο, φέτος αν και οχι 8 ακόμα, δεν πρόκειται να χωρέσει. Επίσης είχαν fleece και όχι παπλωματένιο (ίσως να έτυχε να είχαν τελειώσει) ΑΛΛΑ είναι χωρίς ποδαράκι, είναι εως αστράγαλο δηλαδή οπότε θα σας κάνει.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

mothercare τόσα χρόνια που πάω, δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλο νούμερο...θα πάρω ένα τηλέφωνο να το τσεκάρω όμως, σε ευχαριστώ. Κοίταξα και για τους GRO, πολύ ωραίοι και βγαίνουν μέχρι 10 νούμερο, αλλά χωρίς πόδι!:evil: Αποκλείεται να φορέσει ο δικός μου τέτοιο πράγμα, έναν που είχα τέτοιον, ούτε 18 μηνών δεν τον φορούσε, του την έδινε πολύ άσχημα!

Ξέρω λέει...ένα έχω να σου πω, σε ζηλεύω που είναι μικρή ακόμα και μπορείς να τη φασκιώνεις για χρόοοονια ακόμα στον υπνόσακο και να ξενοιάζεις!

H καλύτερη πατέντα για υπνόσακο μεγάλου παιδιού με ποδαράκια που έχω συναντήσει είναι να κόψεις τα πατουσάκια στον περσινό του υπνόσακο και να τα αντικαταστήσεις με 2πλή κάλτσα! Κι έτσι θα βγάλετε και τον φετινό χειμώνα και δε θα χρειαστείτε και τον υπνόσακο-τσουβαλάκι.

GCqDp3.png qpsdp2.png

Και το δικό μου ερώτημα για τον 8 μηνών μπέμπη μου που τώρα σηκώνεται πια και κάνει τα πρώτα του βηματάκια: είμαι ανάμεσα σε παπλωματένιο φορμάκι ύπνου μάδερκεαρ και τον υπνόσακο-τσουβαλάκι που λέτε. Με τον δεύτερο θα μπορεί να σηκώνεται στην κούνια όταν ξυπνάει ή θα μπουρδουκλώνεται; Δεν θέλω να τον εμποδίζει και να φάει τα μούτρα του πάνω στα ξύλα. Τι λέτε; Επίσης, σκέφτομαι και το χειμώνα με τον αμάνικο υπνόσακο της Gro δεν παγώνουν τα χεράκια τους έστω και με το φορμάκι από μέσα;

GCqDp3.png qpsdp2.png

Της είχα και αυτά http://www.qualito.gr/product_detail.jsp?prdId=4589 αλλά δεν μας κάλυψαν για πολύ και όταν μεγάλωσε λιγάκι της βάλαμε υπνόσακο με ποδαράκια, από το mothercare θυμάμαι και ήταν βαμβακερός. Τώρα πια την αφήνω και κοιμάται όπως θέλει. Άμα ξεσκεπαστεί και κρυώσει σκεπάζεται μόνη της. :mrgreen:

n50jp3.png

Και το δικό μου ερώτημα για τον 8 μηνών μπέμπη μου που τώρα σηκώνεται πια και κάνει τα πρώτα του βηματάκια: είμαι ανάμεσα σε παπλωματένιο φορμάκι ύπνου μάδερκεαρ και τον υπνόσακο-τσουβαλάκι που λέτε. Με τον δεύτερο θα μπορεί να σηκώνεται στην κούνια όταν ξυπνάει ή θα μπουρδουκλώνεται; Δεν θέλω να τον εμποδίζει και να φάει τα μούτρα του πάνω στα ξύλα. Τι λέτε; Επίσης, σκέφτομαι και το χειμώνα με τον αμάνικο υπνόσακο της Gro δεν παγώνουν τα χεράκια τους έστω και με το φορμάκι από μέσα;

Η δικιά μου με τον αμάνικο σηκωνόταν (και σηκώνεται) αλλά δεν είχαμε ποτέ ατυχήματα.

Η gro έχει έναν ενδεικτικό οδηγό σχετικά με το τι θα πρέπει να φοράει το παιδί (και σε υπνόσακο και σε πιτζαμάκι) ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου. Προσωπικά αυτό ακολουθώ, αν τύχει και δω όμως ένα πρωί δροσερό μπουτάκι, το επόμενο βράδυ θα προσθέσω το παντελόνι της πιτζάμας ή θα βάλω καλτσάκι. Σε γενικές γραμμές όμως οι οδηγίες δίνουν έναν καλό μπούσουλα.

Της είχα και αυτά http://www.qualito.gr/product_detail.jsp?prdId=4589 αλλά δεν μας κάλυψαν για πολύ και όταν μεγάλωσε λιγάκι της βάλαμε υπνόσακο με ποδαράκια, από το mothercare θυμάμαι και ήταν βαμβακερός. Τώρα πια την αφήνω και κοιμάται όπως θέλει. Άμα ξεσκεπαστεί και κρυώσει σκεπάζεται μόνη της. :mrgreen:

Εσένα είναι 7 χρονών βρε παρατράγουδο!

• Like 1

Σωστά σου είπαν, πέρυσι πήραμε τον τελευταίο, φέτος αν και οχι 8 ακόμα, δεν πρόκειται να χωρέσει. Επίσης είχαν fleece και όχι παπλωματένιο (ίσως να έτυχε να είχαν τελειώσει) ΑΛΛΑ είναι χωρίς ποδαράκι, είναι εως αστράγαλο δηλαδή οπότε θα σας κάνει.

Α κατάλαβα...αν είναι έτσι, δεν έχει νόημα, τη βγάζουμε και με τον περσινό.

H καλύτερη πατέντα για υπνόσακο μεγάλου παιδιού με ποδαράκια που έχω συναντήσει είναι να κόψεις τα πατουσάκια στον περσινό του υπνόσακο και να τα αντικαταστήσεις με 2πλή κάλτσα! Κι έτσι θα βγάλετε και τον φετινό χειμώνα και δε θα χρειαστείτε και τον υπνόσακο-τσουβαλάκι.

Το τσουβαλάκι δε θα το έπαιρνα με την καμία, το βρίσκω βλακώδες για 7 χρονών παιδί. Θα σηκωθεί καμια ώρα για τουαλέτα, ξεχνώντας ότι τον φοράει και θα φάει τα μούτρα του μέσα στο σκοτάδια. Νομίζω ότι και σαν αίσθηση, να έχεις παγιδευμένα τα πόδια σου σε ένα κουκούλι, πρέπει να είναι πολύ ενοχλητική, ακόμα για πιο μικρό παιδί. Δεν με πειράζει το οικονομικό δλδ στους gro αλλά ο σχεδιασμός.

Για να απαντήσω και στο ερώτημά σου, εφόσον το παιδί στέκεται, εγώ δε θα έπαιρνα υπνόσακο τύπου τσουβαλάκι, τη στιγμή που υπάρχει η επιλογή ποδιού. Το αμάνικο όμως θα το προτιμούσα, βάζω πυτζαμάκι με μακρύ μανίκι από μέσα κι είναι μια χαρά. Πάντως, τον συνδυασμό αμάνικος υπνόσακος με πόδι δεν τον συνάντησα πουθενά, γι' αυτό ως τώρα χρησιμοποιούσα τους Ωμέγα.