Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χρησιμοποιώ της weleda και είμαι ευχαριστημένη, δεν έχουν άρωμα και paraben, είναι βιολογικά και πιστεύω αξίζει να το ψάξεις για αυτά.

Κι εγώ αυτά χρησιμοποιώ στο γιό από όταν γεννήθηκε και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Χρησιμοποιώ της weleda και είμαι ευχαριστημένη, δεν έχουν άρωμα και paraben, είναι βιολογικά και πιστεύω αξίζει να το ψάξεις για αυτά.

Κι εγώ τα χρησιμοποιώ στο γιό μου από όταν γεννήθηκε και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Κι εγώ μόνο Weleda και πλέον τα αγοράζω από το Carelab στην Μεταξά στη Γλυφάδα (Δίπλα από Lapin). Με τις εκπτώσεις στους κατόχους της loyalty κάρτας του μαγαζιού βγαίνουν πολύ οικονομικά.

Παλαιότερα τα αγόραζα από το babyneo.de ή από το aporot.de αλλά πλέον δε συμφέρει μιας και έχουν πονηρευτεί και οι Γερμανοί και χρεώνουν εξωπραγματικά μεταφορικά.

Εξάλλου, αποφάσισα να βοηθάω και τα μαγαζιά της περιοχής μου από το να κλείσουνε και να ερημώσουμε εντελώς. Είπαμε πια, για 5-6 ευρώ διαφορά στο σύνολο μην είμαστε και πλεονέκτες, πρέπει να βοηθάμε τους συμπατριώτες μας!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Πλένει καμιά το μωράκι της με πράσινο σαπούνι; Εγώ έχει λίγες μέρες που άρχισα να το χρησιμοποιώ και είμαι ευχαριστημένη. Για να πω την αλήθεια, φοβόμουνα μην της προκαλέσει ξηροδερμία (έχει και ατοπική δερματίτιδα) αλλά δεν συνέβει κάτι τέτοιο. Πήρα την απόφαση μετά από ψάξιμο σε forums και άρθρα, όπου βρήκα αυτή τη σελίδα:

http://www.biodizionario.it

Έκει μπορείς να ελέγξεις ένα προς ένα τα συστατικά του κάθε προϊόντος. Τα έψαξα, λοιπόν και απογοητεύτηκα με όλα τα αφρόλουτρα του εμπορίου κι έτσι κατέληξα στο φυσικό, πράσινο σαπουνάκι. Επίσης, αθώο φαίνεται να είναι κι ένα της Apivita, αλλά "τσιμπάει" λίγο στην τιμή. Ένα λαδάκι που χρησιμοποιώ από την ίδια εταιρεία είναι κι αυτό πολύ καλό και φυτικό.

tt16920e.aspxtt18a6db.aspx

• 3 months later...

Κοριτσια ο γιος μου γινεται 2 ετων κ σκεφτομαι να του αγορασω αφρολουτρο κ σαμπουαν απο σουπερ μαρκετ. Τι γνωμη εχετε? Νομιζω εχει μεγαλωσει πια κ επισης εχει ευαισθητο δερμα. Εχω δοκιμασει πραγματικα σχεδον ολα τα φαρμακευτικα αλλα τπτ δεν με εχει ικανοποιησει. Απο την μια δεν θελω να τον φορτωσω με χημικα κ απο την αλλη λεω αν τον βοηθησει κατι απλο γιατι οχι? τωρα εχω της κλοραν κ παλι ολη την ωρα ξυνεται κ εχει κ ξηροδερμια. Αυτη η τελευταια δεν σταματα με τπτ

Κοριτσια ο γιος μου γινεται 2 ετων κ σκεφτομαι να του αγορασω αφρολουτρο κ σαμπουαν απο σουπερ μαρκετ. Τι γνωμη εχετε? Νομιζω εχει μεγαλωσει πια κ επισης εχει ευαισθητο δερμα. Εχω δοκιμασει πραγματικα σχεδον ολα τα φαρμακευτικα αλλα τπτ δεν με εχει ικανοποιησει. Απο την μια δεν θελω να τον φορτωσω με χημικα κ απο την αλλη λεω αν τον βοηθησει κατι απλο γιατι οχι? τωρα εχω της κλοραν κ παλι ολη την ωρα ξυνεται κ εχει κ ξηροδερμια. Αυτη η τελευταια δεν σταματα με τπτ

Εγω στον μεγαλo γιο μου χρησιμοποιω το λαδι της La Roche Posey. Επεισεις η Aderma ειναι καλη και εχει και σαμπουαν

εγω δεν θα επαιρνα απο σουπερ μαρκετ.εγω ακομα στον δικο μου χρησιμοποιω φαρμακευτικα...

τα mustela,la roche posay lipicar syndet και pharmacept τα εχεις δοκιμασει?

http://www.pharmasept.gr/el/ta-proionta-mas/tol-velvet/vrefiki-peripoiisi/tol-velvet-baby-mild-bath-1lt-47-detail

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Τα la roche posay δεν τα έχω δοκιμάσει γιατι γενικά μας πειράζουν λίγο πολύ τα ίδια πράγματα κ εμενα με πείραξε αφρολουτρο της συγκεκριμένης εταιρείας... Πάντως κοίταξα τα συστατικά του κλοραν κ του προδερμ κ δεν έχουν καμία διαφορά..τι να πώ... Εχω δοκιμάσει aderma, aveeno, frezyderm, klorane, mustela, weleda. Μπορεί να μου ξεφεύγει κ κάποιo..Avene μόνο γαλάκτωμα κ αυτο για λίγο γιατί μετα είδα οτι μέσα έχει BHT που δεν έχουν ούτε του σουπερ μαρκετ! Pharmasept μόνο το λαδάκι έχω δοκιμάσει.

Διαφημίσεις

• 9 months later...

γεια σας κορίτσια...είμαι κι εγώ καινούργια μανούλα και θέλω να αγοράσω τα κατάλληλα καλλυντικά για το μωρό μου...γι αυτό ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για τα προϊόντα της nivea baby... :confused::confused:

• 3 months later...

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

• 2 months later...

Επειτα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα εγω στο βρεφικο σαμπουαν αφρολουτρο της lavera. Ειδα μεσα απο το forum και ευχαριστω αυτα τα μελη που το δημοσιευσαν ενα site που βλεπουμε καθε συστατικο που εχει ενα καλλυντικο εαν και ποσο καρκινογονο ειναι, γιατι δεν ειναι μονο τα paraben καρκινογονα. Το site για οποιον ενδιαφερεται ειναι το http://www.biodizionario.it. Εψαχνα λοιπον ενα ενα τα συστατικα σε καθε βρεφικο σαμπουαν και απο αυτα που εψαξα (τα οποια ηταν πολλα πιστεψτε με και μαλιστα φαρμακειων οχι αφρολουτρα απο σουπερ μαρκετ) ηταν το μοναδικο χωρις καρκινογονα στοιχεια. Αν καποια μανουλα μπει στον κοπο και το κανει για αλλα καλλυντικα η κρεμες ας μας ενημερωσει για να γνωριζουμε. Κρεμες συγκαματος δεν εψαξα γιατι δεν χρησιμοποιω οποτε δεν ξερω να σας ενημερωσω.

Της apivita το eco bio με ροδι και καλεντουλα σαμπουαν και αφρολουτρο μαζι εχει ενα μονο κιτρινο συστατικο και τα υπολοιπα πρασινα. Τι σημαινει αυτο: το site που ανεφερα παραπανω εχει καθε συστατικο ή κοκκινο που σημαινει καρκινογονο η πρασινο που σημαινει οτι εναι οκ η κιτρινο που σημαινει οτι δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα οκ μπορει να παραβλεφθει σε μικρη και ανεκτη ποσοτητα. Μαλιστα κι εγω πριν βρω της lavera αυτο χρησιμοποιουσα. Τα υπολοιπα της apivita δεν θυμαμαι αν τα εψαξα γιατι ηθελα να ειναι απο νεογεννητα το σαμπουαν.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Εγω χρησιμοποιώ μονο σαπούνι ελαιολάδου χειροποίητο, όχι τύπου Αρκάδι, ειναι ενα άσπρο σαπουνάκι που δεν κανει πολυ αφρό λογω του λαδιού, αλλα ειναι και εξαιρετικά ενυδατικό για αυτό τον λογω. Δεν μου εχει κανει ποτε ξηροδερμία, ενώ στην αρχή που φύγαμε απο το μαιευτήριο ηταν γεμάτος ξηροδερμία απο αυτά που του έβαζαν εκεί.

Βέβαια θελει προσοχή να μην παει στα μάτια!!

Δεν χρειάστηκε τπτ άλλο, στην αρχή μονο λαδακι φαγητού... Ναι... Ελαιόλαδο κανονικά για να μας φύγουν ολα και όταν έβγαλε νινιδα.

Με το ίδιο σαπούνι έπλενα και τα ρούχα του στην αρχή.

Ειναι κάπως ακριβό 4-5 ευρώ τα 100 γρ. Αλλα νομίζω τελικά πιο φτηνό απο ολα τα αλλα. Και είμαστε και σίγουρες για το τι εχει μεσα...

• 3 months later...

Καλησπέρα κορίτσια... Ειμαι νέα μανουλα και ψάχνοντας στο ίντερνετ είδα τα προϊόντα βρεφική περιποίηση teobebe και πάνες.... Τι γνώμη έχετε?? Τα έχει δεν δοκιμάσει καμία;; Μέχρι στιγμή τα πλένω με Αρκάδι υγρό απορρυπαντικά και χρησιμοποιω φαρμακευτικά προϊόντα...

είδα κάπου ότι βρέθηκαν επικίνδυνα συστατικά στο αφρόλουτρο νομίζω τεο baby γκούγκλαρέ το λίγο.

http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/0/0615BE091ED47C84C2257E4200282B81?OpenDocument&print

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εγώ έχω δύο παιδάκια 1.5 και 3 ετών. Πάντα είχα την απορία αυτή για το ποια καλλυντικά είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα τους. Πολύ χρήσιμη η λίστα αυτή για τις εταιρείες οι οποίες δεν κάνουν πειράματα σε ζώα αλλά και πάλι πιστεύω πως δεν τα γνωρίζουμε όλα για όλα. Δυστυχώς η χημεία είναι παντού. Έχω δοκιμάσει μεγάλη γκάμα από εταιρείες για βρεφικά καλλυντικά και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα fissan. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημά σε αντίθεση με άλλα και φαρμακευτικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...