Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Λοιπών επανέρχομαι πάλι στο θέμα του γιο-γιο (ελπίζω να μην σας κουράζω :oops::oops::oops: ).

Γενικός έχουμε μια επιτυχημένη εβδομάδα, φοράμε πάνα μόνο την ώρα του ύπνου. :P

Εχθές την ώρα που ήμουν σπίτι και έπλενα το μπαλκόνι, ο μικρός καθόταν μπροστά στην μπαλκονόπορτα και με κοιτούσε, κάποια στιγμή φωνάζει μαμά κάνω τσίσααααα, όταν γύρισα να τον δω ήταν μούσκεμα :? …..στην αρχή πήγα να εκνευριστώ…….αλλά ο μικρός μου λεει με ένα απορημένο ύφος, τώρα θα με αλλάξεις?? Φυσικά θα σε αλλάξω αγάπη μου του λέω, αφού βράχηκες… τι με βρεγμένα ρούχα θα σε αφήσω??

Το θέμα είναι ότι θέλαμε να τον πάμε στην παιδική χαρά και διστάζαμε μην του ξεφύγουν και εκεί τα τσίσα και τον κοροϊδέψει κανένα παιδάκι. Τελικά τον έβαλα πάνα βρακάκι και πήραμε μαζί μας και το γιο-γιο του. Την ώρα που έπαιζε του υπενθύμισα κανά δυο φορές ότι έχουμε μαζί μας το γιογιο και όποτε θέλει να μου πεί να κάνει τσίσα. Τελικά και στο γιογιο τα έκανε και πολύ ώραία πέρασε και εμείς ήμασταν ποιο χαλαροί.

Πρέπει να πω ότι την περίμενα πολύ ποιο δύσκολη αυτή την μεταβατική φάση αλλά……ευτυχώς μέχρι τώρα πολύ καλά :D:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 135
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στα αγόρια είναι και τρομερό δέλεαρ να μάθουν να κατουράνε όρθια σε κάποιο σημείο σε δέντρο πχ και σε χώμα.

για βάλτε τους άντρες σας να τους το δείξουν, να δείτε για πότε θα θέλουν να κατουράνε έτσι...... (και να το διαλέγουν :) )

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μπράβο σας!!!!!!!!!!!!!

Όντως τελικά, εμείς αγχωνόμαστε περισσότερο, και τα αγχώνουμε κι αυτά....

Κι εμείς πάντως, έχουμε ελαττώσει αισθητά και τα βραδυνά... και κανα δυο φορές ξύπνησε τελείως στεγνή!!! Άντε, σε λίγο μάλλον θα κόψουμε και την βραδυνή πάνα....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

ΜΑΡΙΑ ΣΤ.εχεις δικιο σε αυτο με τα αγορια.

Και το εζησα περυσι που βγαλαμε την πανα.Απο τις πρωτες ημερες(υπενθυμιζω ειμασταν διακοπες) ενα βραδυ ενα παιδακι που εκαναν παρεα γυρω στα 5-6 εκανε τσισα ορθιο σε μια γωνια(ηταν βραδακι και πηγε με τη γιαγια του καπου απομερα).Ο δικος μου ο κολαουζος πηγε απο ποντα για να δει και του εκανε φαινεται μεγαλη εντυπωση που απο τοτε εκανε και ο ιδιος το ιδιο.Ισως εκει να οφειλετε το οτι δεν χρησιμοποιησα ποτε το γιο γιο πλην δυο τριων ημερων στην αρχη και πηγαινε κατευθειαν στην λεκανη.

2eaW.jpg.png

εμενα η κορη μου η μεγαλη που ειναι 11, θελει μονο στο γιογιο της κα κανει τσισα κ κακα ο οχι τιν τουαλετα.

δεν ξερω ειναι σωστο?

οσο για τιν μικρη δεν λεει να αποχοριστει το παμπερς τισ με τπτ, το αναφερω πιο αναλιτικα στο: αχ αυτα τα pampers, θα ηθελα εκει τιν αποψη σας για το παμπερσ σε εκεινο το τοπικ κ γαι το γιογιο εδω γαι το θεμα.

Λοιπόν, για να επανέλθουμε... τα τελευταία βράδυα γύρω στις 5 το πρωί και ενώ του φοράω την βραδυνή πάνα έχει ξυπνήσει και μου ζητάει τουαλέτα... αφού κανει τα τσισακια του δεν του την ξαναβάζω καθόλου μάλλον... αρχίσαμε την αντίστροφη μέτρηση και στην βραδινή πάνα!!!!!

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Μπράβο σας .... στον Δημήτρη δηλαδή!!!! :D

Κι εμένα προχθές δεν την έβρεξε καθόλου το βράδυ και χθες ζήτησε να κάνει τσίσα στη 01.00 και μετά το πρωί ήταν στεγνή!!!!

Η μαμά μου (που την έχει αυτή την βδομάδα), αν πιει λίγο γάλα η μικρή πριν κοιμηθεί (γιατί συνήθως πίνει πολύ γι' αυτό βρεχόμαστε) θα την αφήσει χωρίς πάμπερς και το βράδυ!!! άντε γιατί με τέτοια ζέστη, έχουν ανάψει τα καημένα....

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Sofia είπε:
Μπράβο σας .... στον Δημήτρη δηλαδή!!!! :D

Μπράβο στα ζουζούνια μας δηλαδή!!!!!!!!!

Υ.Γ. Αυτό που με εντυπωσιασε είναι οτι ξεκίνισε αυτό ένα βραδυ πριν φύγουμε και το συνέχισε και στη ΜΑΝΗ. Με ξεφνιάζει ευχάριστα το πως προσαρμόζεται αυτό το παιδί από μωρό!!!!

Οι θησαυροί μου:

Διαφημίσεις

Εγω απο την αλλη βρε κοριτσια εχω αγχωθει μ'αυτο το θεμα...

ενω την εχω ολη μερα χωρις πανα δεν παει στο γιογιο της και ετσι ειμαι ολη την ωρα με την σφουγγαριστρα στο χερι!τα κανει και μετα ερχεται και μου λεει:"μαμα!εκανα τσισα στο πατωμα!"εγω της λεω δεν πειραζει μωρο μου αλλα την αλλη φορα να μου πεις να παμε στο γιογιο.....και ενω λεει "ενταξει" την επομενη φορα παλι τα ιδια!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

ΣΟΦΙΑ είπε:
Στη συνάντηση όμως πήγε στην τουαλέτα κανονικά.....!!!

Αααα σ' αυτό... κι εμείς σε όποιο μαγαζί και σε όποιο σπίτι πάμε, την τουαλέτα την εποισκεπτόμαστε... από περιέργια μάλλον... γιατί πολλές φορές δεν κάνει τίποτα... απλά μιμείται εμένα!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Διαφημίσεις

\ είπε:

Δεν το συζητώ!!! Μιλάμε ότι οπου και να πάμε πρεπει να παει κανει κιόλας... εστω και λίγο αλλά πρεπει να δει πως είναι το κάθε καζανακι για να το πατήσει και η καθε βρύση για να την ανοίξει!!!!!!!!!!!!!!!!! Το χει κάνει χόμπυ!!!!!

Οι θησαυροί μου:

Ναι ναι... αυτό με το καζανάκι είναι τρομερό.... Η χαρά μας είναι να πατάμε καζανάκια!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Καλα ε!!!δεν το συζητω!!!Σε ολα τα μαγαζια εχουμε επισκεφθει τις τουαλετες τους!!!!

Αλλα ενταξει θα τα καταφερουμε να πηγαινουμε και στην πραγματικοτητα!!!εχω βαλει στοχο μεχρι το τελος αυτου του καλοκαιριου να τις εχουμε πεταξει τις πανες!!!! :D Αλλωστε σιγα σιγα δεν τις πολυθελει και απο μονη της μιας και ζεσταινετε πολυ!!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

της έχεις πεί, ότι όταν της έρχεται να κάνει τσίσα μπορεί και να φωνάξει δυνατά έτσι ώστε να την πας εσύ στην τουαλέτα πχ?

ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα μόνη της να πάει δηλαδή, αλλά απλώς να σου το φωνάξει για να τρέξεις γρήγορα να πάτε μαζί στην τουαλέτα για να προλάβει.

"όταν καταλάβεις ότι σου έρχονται τσισάκια, φώναξέ με να πάμε μαζί γρήγορα στην τουαλέτα για να μην τρέξουν τα τσισάκια στο πάτωμα,

να πάνε μέσα στην τουαλέτα(ή στο γιο γιό)!!!"

επίσης κάνε πρόβα το πως είναι να βάζεις ένα υγρό

πχ βυσινάδα που είναι ρόζ, ή βάψε νερό με χρώμα ζαχαροπλαστικής, και δείξε της πως φεύγει στην τουαλέτα μέσα όταν πατήσουμε το καζανάκι (δώσε της εκείνη να το ρίξει μέσα και μετά να πατήσει το καζανάκι)!

θα της φανεί πολύ περίεργο!

έτσι θα καταλάβει πάντως ότι κάνουμε στην τουαλέτα τσίσα γιατί έτσι δεν χρειάζεται να τα μαζέψουμε, πηγαίνουν με μαγικό τρόπο σε έναν μεγάλο σωλήνα, απλώς με το να πατάμε το κουμπί (καζανάκι)

είναι πολύ πιθανό να της αρέσει τόσο αυτό, το να το πατάει και για αυτό να θέλει να πάει στην τουαλέτα.

όμως θα της λές, το καζανάκι μπορούμε να το πατάμε μόνο όταν κάνουμε τσίσα μέσα στην τουαλέτα.

Η στο γιογιό, το οποίο θα το αδειάζεις στην τουαλέτα και εκείνη θα πατάει το καζανάκι.

επίσης εάν είναι ψηλά το καζανάκι θα την σηκώνεις εσύ να το φτάσει και να το τραβήξετε.

εάν κάνει στην λεκάνη, την πρώτη φορά/φορές πάντα να την κρατάς για να μη φοβηθεί να πέσει μέσα. (ακόμα και με το πλαστικό εάν έχετε). και δείξε της πως μπορεί να κρατιέται απο το πλάι.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρακι μου σε ευχαριστω πολυ......μέχεις εντυπωσιασει....

θα δοκιμασω το κολπο με το υγρο και την τουαλετα.....νομιζω οτι θα της αρεσει οταν δει πως φευγει το χρωμα με το τραβηγμα του καζανακιου :D !

Επισης αυτο που λες με το να φωναζει δυνατα δεν το ειχα σκεφτει!!την ωθουσα να πηγαινει μονη της στο γιογιο....και πραγματι πηγαινει αλλα δεν κανει ποτε τιποτα και μετα πιανει το γιογιο και το διαλυει στα κομματια του(ξερεις βγαινει το καθησμα το πλαστικο απο κατω και το κυριως μερος....) μαλλον τσαντιζεται που δεν κανει τσισα της εκει???Τι να πω!!!δεν το διαλυει παντως με θυμο!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Να σου πω Renia και ο δικός μου με το καζανάκι άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για την τουαλέτα.

Όποτε του έλεγα να βγάλουμε την πάνα και να κάνουμε τσίσα στην τουαλέτα / γιογιό μου έλεγε όχι, ή ότι θα κάνει τσίσα στο κρεβάτι μας.

Τέλος πάντων τον άφησα λίγο καιρό χωρίς να τον ενοχλήσω και χωρίς να αναφέρω τίποτα.

Κάποια στιγμή μου έρχεται μια αναλαμπή και τον φωνάζω να έρθεί να τραβήξει το καζανάκι…….του άρεσε και μου ζήτησε να το κάνει πάλι……του λέω όχι τώρα, όταν θα κάνεις τσίσα στο γιογιο θα τα πετάξουμε εδώ και θα τραβήξεις το καζανάκι.

Κάπως έτσι άρχισε αν δείχνει ενδιαφέρων……τώρα του πήραμε και τα καθησματάκια που εφαρμόζουν στην τουαλέτα για να μπορεί να κάθετε εκεί, αλλά δεν του πολυάρεσε, προτιμάει το γιογιό.

Εγώ πάλι έχω άλλο πρόβλημα…..μπορεί να σας φανεί λίγο χαζό..…please help οι έμπειρες!!

Όταν είμαστε έξω και δεν έχουμε μαζί μας το γιογιό του, δεν βολευόμαστε να πάμε τουαλέτα, δεν μπορώ να βρώ στάση να τον κρατάω που να βολεύει και τους δυο.

Ο καιμενούλης λέει συνέχεια Μαμά δεν με βολεύει…….

Στις τουαλέτες έξω τον σηκώνω όρθιο μπροστά μου με τα πόδια ίσια και κλειστά κοντά στην τουαλέτα λίγο να γέρνει προς τα μπροστά για να μην ακουμπάνε πουθενά τα ποδαράκια, κρατάμε το πουλάκι και κανουμε τα τσίσα μας... :roll: Τώρα δεν ξέρω κατα ποσο με κατάλαβες!! :P

Οι θησαυροί μου:

Αχ, πρέπει να σας πω τον "πόνο" μου!

:):)

Εδώ και 10 μέρες περίπου εκτός από τις ώρες του ύπνου συνήθισα το Γιώργο να μη φοράει πάνα. Όλα ωραία ως εδώ.

Και πού κατουράει , θα μου πείτε. Πάντού εκτός από το γιο γιο ή την τουαλέτα. Στο πάτωμα , στη βεράντα , στην μπανιέρα, στον κήπο... Όσες φορές και να τον παρότρυνα να πάει στο γιογιο, το απορρίπτει κατηγορηματικά. Στην αρχή δε μου έλεγε τίποτα. Τώρα με ενημερώνει ότι θέλει να κάνει τσίσα κι αφού απορρίψει τη λύση του γιογιο καταλήγουμε σε ένα από τα προαναφερθέντα μέρη.

Από την άλλη χθες έκανε και τα κακά του στο βρακάκι του :?:shock::lol: Είχε πλάκα το θέαμα βέβαια , καθότι κάτι προεξείχε από πίσω, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να αδιαφορεί για το γιογιό.

Ιδωμεν .... :wink:

s-age.pngs-age.png

medea είπε:
Αχ, πρέπει να σας πω τον "πόνο" μου!

:):)

Εδώ και 10 μέρες περίπου εκτός από τις ώρες του ύπνου συνήθισα το Γιώργο να μη φοράει πάνα. Όλα ωραία ως εδώ.

Και πού κατουράει , θα μου πείτε. Πάντού εκτός από το γιο γιο ή την τουαλέτα. Στο πάτωμα , στη βεράντα , στην μπανιέρα, στον κήπο... Όσες φορές και να τον παρότρυνα να πάει στο γιογιο, το απορρίπτει κατηγορηματικά. Στην αρχή δε μου έλεγε τίποτα. Τώρα με ενημερώνει ότι θέλει να κάνει τσίσα κι αφού απορρίψει τη λύση του γιογιο καταλήγουμε σε ένα από τα προαναφερθέντα μέρη.

Από την άλλη χθες έκανε και τα κακά του στο βρακάκι του :?:shock::lol: Είχε πλάκα το θέαμα βέβαια , καθότι κάτι προεξείχε από πίσω, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να αδιαφορεί για το γιογιό.

Ιδωμεν .... :wink:

Εμείς του πήραμε μαλακό καθισματάκι που εφαρμόζει πάνω στην τουαλέτα, όταν κάθετε εκεί του δίνω να κοιτάει και ένα περιοδικό ή παραμύθι, φυσικά πάντα με τα απαραίτητα σχόλια του τύπου: πω, πω, πως μεγάλωσες! Σαν τον μπαμπά κάθεσαι στην τουαλέτα και διαβάζεις και το περιοδικό σου!!

Δοκίμασε το medea μπας και αυτό πιάσει καλύτερα από το γιογιο!!

:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...