Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσες φορες τη βδομαδα δινετε αυγο στο παιδι?  

963

1. 1. Πόσες φορες τη βδομαδα δινετε αυγο στο παιδι?

• 1
      48
    • 2
      74
    • 3
      207
    • 4
      98
    • 5
      40
    • 6
      15
    • 7
      63

Recommended Posts

εμένα μπορει να φάει κ δυο κάθε μέρα οπότε η πεθερούλα καθε σ/κ μας φέρνει απο το χωριο κ ετσι τρωμε καθε μέρα.εκτος πεμπτης που παντα τρωμε ψαρι.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο παιδιατρος μας ειπε μερα παρα μερα της αρεσει πολυ και ετσι της δινω .Βεβαια αργησε να το συνηθισει στην αρχη και της εδινα ελαχιστο χωρις να την πιεσω και ετσι αρχισε να το τρωει.Της δινω φρεσκα απο το χωριο αλλα αν δεν βρω περνω απο το σουπερ μαρκετ και επιλεγω βιολογικα μπας και ειναι λιιιιγο καλυτερα!

ΑΝΑΒELA δεν ειναι κανονας αυτο εμενα προσωπικα τρελενετε και για τα δυο και τα φρουτα τα τσακιζει και το αβγο

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Ο γιος μου είναι τώρα 11 μηνών και μας είπε η γιατρός μας να ξεκινήσουμε αυγουλάκι.

Οταν το συνηθίσει μου είπε να του δίνω κάθε μέρα πριν το φρουτάκι (εκτός από μια μέρα που θα του δίνω μόνο ασπράδι!).

Δηλαδή θα τρώει αυγό και "στο καπάκι" φρουτόκρεμα?

QqmLp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...
Ο γιος μου είναι τώρα 11 μηνών και μας είπε η γιατρός μας να ξεκινήσουμε αυγουλάκι.

Οταν το συνηθίσει μου είπε να του δίνω κάθε μέρα πριν το φρουτάκι (εκτός από μια μέρα που θα του δίνω μόνο ασπράδι!).

Δηλαδή θα τρώει αυγό και "στο καπάκι" φρουτόκρεμα?

αναλογα το προγραμμα του. τι ωρα ξυπναει κ πινει γαλατακι? ο δικος μου πχ. κατα τις 8.30 γαλα κατα τις 10 αβγο(θεωρητικα γιατι ποτε δεν το φαγαμε τελικα:rolleyes:) κ στις 11.30 φρουτο.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

• 4 months later...

Εμένα η μικρή μου είναι σχεδόν 8,5 μηνών και μου είπε η παιδίατρος να της ξεκινήσω το κρόκο του αβγού λίγο μετά τη φρουτόκρεμά της!

Μου φάνηκε λίγο νωρίς να της δώσω αβγό και μέχρι στιγμής δε το έχω κάνει.

Ποιά είναι η γνώμη σας?

• 5 εβδομάδες μετά...

πλεον καμια. μεχρι το χρονο που τρης εδινα μονο κροκο λιγο σφιχτο ετρωγε 2-3 φορες την βδομαδα, μετα της εδωσε η πεθερα μου αυγο μελατο μαζι με ψωμακι κι εκανε εμετο κι εβγαλε εξανθηματα. και αλλη φορα της ξαναδωσε παλι τα ιδια. απο τοτε δοκιμασα να της ξαναδωσω μονο κροκο οπως πρωτα αλλα δεν το τρωει κανονικα, της αρεσει να βουταει ψωμακι και να το γλυφει. φαγητα που εχουν αυγο τρωει και δεν εκανε ποτε αλλεργια.

Εμένα η μικρή μου είναι σχεδόν 8,5 μηνών και μου είπε η παιδίατρος να της ξεκινήσω το κρόκο του αβγού λίγο μετά τη φρουτόκρεμά της!

Ποιά είναι η γνώμη σας?

ΚΙ εγω την καθυστερησα μεχρι τον 11ο Η μικρη βεβαια εβγαζε απο 5 μηνων κατι σαν λεπια πισω απο τα αυτακια και αυτο δειχνει (ισως) μια ταση για αλλεργια

Παντως το αυγο τελικα δεν της προκαλεσε κατι αλλεργικο

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα!Εμείς ξεκινήσαμε αυγό όταν κλείσαμε τον 11ο.Ρητή εντολή του γιατρού ήταν να το βράζω γύρω στα 20' και κάτι ακόμη. Δεν μου πρότεινα κάποια συγκεκριμένα, δηλαδή βιολογικά ή κτλ.Μόνο καλό βράσιμο.Στην αρχή με λίγη φρυγανιά και χλιαρό νεράκι στο multi.Τώρα στον 14ο, το τρώει σκέτο και τρελαίνεται!! Α! Μόνο 3 φορές την εβδομάδα, όχι παραπάνω.

• 1 month later...

εμεις ειμαστε 11,5 μηνων και θα ξεκινησουμε τωρα ομως φοβαμι παρα πολυ μη μου κανει κανενα αλλεργικο σοκ!!!!!!πολυ αγχος!θα της δωσω μια σταγονα κροκο!

εμεις ειμαστε 11,5 μηνων και θα ξεκινησουμε τωρα ομως φοβαμι παρα πολυ μη μου κανει κανενα αλλεργικο σοκ!!!!!!πολυ αγχος!θα της δωσω μια σταγονα κροκο!

Αλλεργία κάνει συνήθως το ασπραδι. βεβαια εμενα ο μικρός έκανε και στον κρόκο, όμως τελικά την ξεπέρασε. Δωσε πολύ λίγο και μην αγχώνεσαι.

Αλλεργία κάνει συνήθως το ασπραδι. βεβαια εμενα ο μικρός έκανε και στον κρόκο, όμως τελικά την ξεπέρασε. Δωσε πολύ λίγο και μην αγχώνεσαι.

μου ειπε η παιδιατρος πρωτα κροκο για 3 μερες και μετα ασπραδι για αλλες 3!ο θεος βοηθος!γιατι επρεπε να το εχω ξεκινησει πριν 10 μερες και ολο το αφηνω!σκεφτομαι κιολας μην ειναι σαββατοκυριακο η αργια η απεργια στο νοσοκομειο!!!!!:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

μου ειπε η παιδιατρος πρωτα κροκο για 3 μερες και μετα ασπραδι για αλλες 3!ο θεος βοηθος!γιατι επρεπε να το εχω ξεκινησει πριν 10 μερες και ολο το αφηνω!σκεφτομαι κιολας μην ειναι σαββατοκυριακο η αργια η απεργια στο νοσοκομειο!!!!!:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Ναι, πρωτα δίνεις κρόκο, και μετά το ασπράδι. Μπορεις να το δωσεις τη Δευτερα. εμείς πάντως όταν δώσαμε και ο μικρός έγινε κατακόκκινος, μας είπε να του δώσουμε αρχικά Atarax, και αν δεν περάσει, μετά νοσοκομείο. Μην αγχώνεσαι. Η αλλεργια στο αβγό είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μικρό σου θα παρουσιάσει. εμείς ήμασταν υποψιασμένη, γιατι είχε εμφανίσει και αλλες αλλεργίες, οπότε το αβγό το είχαμε σχεδόν σίγουρο.

Ναι, πρωτα δίνεις κρόκο, και μετά το ασπράδι. Μπορεις να το δωσεις τη Δευτερα. εμείς πάντως όταν δώσαμε και ο μικρός έγινε κατακόκκινος, μας είπε να του δώσουμε αρχικά Atarax, και αν δεν περάσει, μετά νοσοκομείο. Μην αγχώνεσαι. Η αλλεργια στο αβγό είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μικρό σου θα παρουσιάσει. εμείς ήμασταν υποψιασμένη, γιατι είχε εμφανίσει και αλλες αλλεργίες, οπότε το αβγό το είχαμε σχεδόν σίγουρο.

και μετα απο ποση ωρα ξεκοκκινησε?ευτυχως που μου το ειπες ν απαρω να εχω εν αστο σπιτι για καλο κ για κακο!!!!!!!!

Mετα από μισή ώρα περίπου. Σε περιπτωση που γίνει κάτι πάντως, πρεπει όμως να συμβουλευθείς τον παιδίατρο για δοσολογία, γιατί πάει με τα κιλά του παιδίου.

• 2 months later...

Ποιά είναι η γνώμη σας?

με αφορμη αυτο το σχολιο και επειδη θελω τη βοηθεια σασ θελω κι εγω τη γνωμη σασ για το αυγο..ο γιοσ μου θα κλεισει τουσ 8 μηνεσ σε 5 μερεσ και μασ ειπε η γιατροσ να ξεκινησουμε αυγο μονο τον κροκο και αυγα βιολογικα!!!ολοι μου λενε να μην το αρχισω ακομα γιατι ειναι νωρισ ασχετα με το τι μου λεει η γιατροσ!!τι να κανω??εχω μπερδευτει!!εσεισ σε πια ηλικια το ξεκινησατε??και ποσο βρασιμο θελει τελικα???δεν εχει δοντακια ακομα οποτε φανταζομαι πρεπει να ειναι λιγο μελατο ετσι δεν ειναι??:confused:

με αφορμη αυτο το σχολιο και επειδη θελω τη βοηθεια σασ θελω κι εγω τη γνωμη σασ για το αυγο..ο γιοσ μου θα κλεισει τουσ 8 μηνεσ σε 5 μερεσ και μασ ειπε η γιατροσ να ξεκινησουμε αυγο μονο τον κροκο και αυγα βιολογικα!!!ολοι μου λενε να μην το αρχισω ακομα γιατι ειναι νωρισ ασχετα με το τι μου λεει η γιατροσ!!τι να κανω??εχω μπερδευτει!!εσεισ σε πια ηλικια το ξεκινησατε??και ποσο βρασιμο θελει τελικα???δεν εχει δοντακια ακομα οποτε φανταζομαι πρεπει να ειναι λιγο μελατο ετσι δεν ειναι??:confused:

εμενα η παιδιατρος μου ειπε να της δωσω αυγο μετα τον 11 μηνα κ να το βραζω 20 λεπτα!οχι μελατο αλλα πολυ σφικτο!

Μιας και μιλάτε για το αβγό... πριν από χμ 10-12 χρόνια ( περνάνε τα άτιμα γρήγορα) είχα πάει σε μια οικογένεια να φροντίσω ένα κοριτσάκι 2,5 χρονών τότε. Το απογευματινό που θα της έδινα ήταν γιαούρτι με μέλι και " κρυμμένο" μέσα ένα αβγό γιατί αλλιώς δεν το έτρωγε καθόλου έλεγε η μαμά της μικρής. Φυσικά ακολούθησα της οδηγίες αλλά μιας και είχα πολλές ώρες την ημέρα την μικρή είπα να δοκιμάσω και άλλους τρόπους. Ξετρελάθηκε με το μελάτο αβγό στο ποτήρι με ψωμάκι ! Μέχρι τότε της το έδιναν μόνο σφιχτό, δεν ήξερε πόσο νόστιμο μπορεί να είναι. Μετά τα τσάκιζε σε κάθε μορφή, μάτια ομελέτα κτλ. Σε άλλη πιτσιρίκα έκοβα το βρασμένο αβγό σε λεπτές φέτες και το έβαζα πάνω σε ψωμάκι με βούτυρο.

Πειραματιστείτε μανούλες και μην απελπίζεστε, οι γεύσεις των μικρών αλλάζουν γρήγορα κάτι που δεν το τρώει τώρα μπορεί σε δυο μήνες να το λατρεύει. Και μην αγοράζετε ΠΟΤΕ αβγά που έρχονται από κότες σε κλωβούς. Αν δεν έχετε από χωριό μόνο από κότες ελευθέρας βοσκής.

• 1 month later...

εμεις ξεκινησαμε τωρα το αυγο δειλα δειλα...μονο κροκο. αυριο λεω να το δωσω ολοκληρο με λιγο ψωμακι.εγω ψηφισα 4 φορες την εβδομαδα αν και δεν παιρνω ορκο!! βλεποντας και κανοντας! αλλωστε εμεις εχουμε κοτουλες ελευθερας βοσκης που τρωνε χορταρακι...οποτε...ισως μπορουμε και πιο συχνα.;););)

VCkup3.png W6T5p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...