Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσες φορες τη βδομαδα δινετε αυγο στο παιδι?  

963

1. 1. Πόσες φορες τη βδομαδα δινετε αυγο στο παιδι?

• 1
      48
    • 2
      74
    • 3
      207
    • 4
      98
    • 5
      40
    • 6
      15
    • 7
      63

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

o paidiatros mas eipai 3 fores tin evdomada,h kopoula mou den to etroge katholou tora omos pou einai 4 xronon to troi mono tiganito h vrasto opos ta [pasxalina] kai mono to aspradi.o giokas mou einai 19 minon me to zori alla tou to rixno se fagita

ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ,Η ΕΛΠΗΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ..:-P:razz:

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Αχ!!!!κορίτσια ακούω ΑΥΓΟ και παθαίνω κάτι.........Πριν από 9 περίπου χρόνια ενός ετους τα δίδυμα μου με τις οδηγίες του γιατρου μας ξεκινήσαμε να τρώμε αυγουλάκια και πως μας άρεσαν!!....και εψαχνα σαν την τρελή να βρω χωριάτικα από αυλή(μένω επαρχία και βρηκα από συγγενη)......και τους τα έβαζα σε ένα μπολάκι μαζί με λίγο ψωμάκι και τα ταίζα συνχρώνος(μια κουταλια στο έναν μια κουταλια στην άλλη!!!!!!)όλα μια χαρα!!!!!

Κάποια στιγμή όταν ήταν γύρω στα 1,5 τα παιδιά παρουσιάζουν υψηλό πυρετό ,εμετους,και διάροιες......συμβουλέυτικα την γιατρό μας και μου είπε ιωση θα πέράσει.....Για 4 μέρες τα παιδιά δεν τρώγανε τίποτα απολύτως μονο λίγο νερό και είχαν συνέχεια πυρετό και εμετούς με διάροιες....Οταν ποιά εφτασα στο ΑΜΗΝ και είδα να μου κανουν διάροια με αίμα μαζί τα αρπάζω και τα πάω στο νοσοκομειο όπου και εκεί οι γιατροί δεν μπόρεσαν να καταλαβουν τι συνεβαινε και μετά από όλες τις εξετάσεις (και συγκεκριμένα στα κόπρανα η οποιά βγήκε μετά 3 μέρες )μας έδειξε...ΣΑΡΜΟΝΕΛΑ........

Ολη η ιστορία κράτησε 15 ολόκληρες μέρες..περιττό να σας πω πως ο πωπουδάκος του είχε γίνει κατακόκκιμος και έτρεχε αίμα.......και όταν το συζήτησα με τον γιατρό του νοσοκομείου μου είπε πως ήταν από το αυγο!!!!Εγω του εξήγησα ότι τα έπερνα από χωριό που ήξερα πως είχαν στην αυλή τους κότες και μαλιστα από συγγενικό μου πρόσωπο και ήμουν σίγουρη πως ήταν της ίδιας εβδομάδας.

Και μου είπε ότι η σαρμονέλα είναι μία αρρωστια της κότας και εμφανίζεται περισσότερο στις ελευθέρας βοσκής (χωριατικα)γιατί οι κότες εκεί είναι ελευθερες και μπορεί να φάνε οτιδήποτε και ότι μάλλων δεν έβρασα το αυγό τόσο καλά όσο θα έπρεπε .....έπρεπε δλδ να το βράσω πάνω από 15 λεπτα αφού ηταν χωριάτικο.....

Απο τότε πως να ξαναδώσω αυγό??????Στο τρίτο μου παιδί δεν έδωσα καθόλου αλλά μονο μέσα απο το κέικ και τα φαγητά που έχουν αυγο...σουπες....κτλ.

Τώρα στον μπέμπη μου δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω αλλά μάλλων δεν θα του δώσω σκέτο μόνο μέσα από αλλη τροφή.....

Τώρα βέβαια που μεγάλωσαν τους αρεσει πολύ σε όλες του τις μορφες.....

Γιαυτό προσοχή πολύ καλο βράσιμο...όσο περισσότερο τόσο καλύτερα...

• 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας κοριτσια. εμενα ο μεγαλος δεν το θελει καθολου. ουτε να το δει. εφαγε ελαχιστα αβγα κ αυτα μεσα στη φρουτοκρεμα. μονο το κροκο. ο μπεμπης αυτη τη βδομαδα το ξεκινησε μεσα στη φρουτοκρεμα. για να δουμε. παντως κ εγω μερα παρα μερα του δινω.

ποση ωρα βραζετε το αυγο βρε κοριτσια?(με αγχωσε η κλαρα!)εγω,απο τη στιγμη που αρχιζει να κοχλαζει (το νερο) το κραταω 2,5 λεπτα και γινεται μελατο προς σφιχτο...

ποση ωρα βραζετε το αυγο βρε κοριτσια?(με αγχωσε η κλαρα!)εγω,απο τη στιγμη που αρχιζει να κοχλαζει (το νερο) το κραταω 2,5 λεπτα και γινεται μελατο προς σφιχτο...

Και εγώ έτσι την πάτησα στο ενδιάμεσο το τρώγανε προς το σφιχτό για να τους ήταν ποιο ευκολο με ψωμάκι.......όσο πιο πολύ το βραζεις τόσο πιο σίγουρη είσαι.........πέτρα το αυγό να γίνεται από το βρασιμο........

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Εμένα ο παιδίατρος μου είπε κάθε δεύτερη μέρα!!!

Μάλλον είναι διαφορετικά για κάθε παιδί, ο δικός μου είναι φαγανός και πολύ ανεπτυγμένος.

Πάντως κι εγώ έχω τη μαμά μου σε χωριό με δικές της κότες, οπότε του δίνω άφοβα. Προς το μελάτο, με λίγο ψωμί και τυρί ανακατεμένο, είναι λιχουδιά, τρελαίνεται! :D

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Εγω του εξήγησα ότι τα έπερνα από χωριό που ήξερα πως είχαν στην αυλή τους κότες και μαλιστα από συγγενικό μου πρόσωπο και ήμουν σίγουρη πως ήταν της ίδιας εβδομάδας.

Κι εμείς σε επαρχία μένουμε και μπορώ πάντα να έχω αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και η γιατός μου είπε να προσέχω να ΜΗΝ είναι της ίδιας μέρας. 2ης ή 3ης καλύτερα. Δεν ισχύει αυτό που λένε ότι της ίδιας μέρας είναι τα καλά, εξαιτίας της σαλμονέλας. Βέβαια η δικιά μου ούτε να το δει-μόνο σαν μπάλα δέχεται να το πιάσει, για να το πετάξει και να φωνάξει "μπα"!Σε αυτό μάλλον πήρε από το μπαμπά της, ο οποίος βλέπει να βράζω αυγό και φεύγει από το σπίτι...

εμενα ουτε να το δει δε θελει.... προσπαθω αλλα τιποτα.

τι αλατι εβαλα, τι ψωμακι κτλ.... τιποτα ομως....

μηπως να του το φτιαξω με ντοματα;;;;;

το εχει δοκιμασει κανεις στο παιδι του;;;;;;

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Εγώ είχα ακολουθήσει τις οδηγίες της παιδιάτρου που με συμβούλεψε να δίνω 3 την εβδομάδα το χειμώνα και 2 την εβδομάδα το καλοκαίρι. Όσο για το βράσιμο η οδηγία της ήταν να έχει βράσει καλά οπωσδήποτε το ασπράδι και να είναι λίγο μελάτος ο κρόκος, δηλαδή γύρω στα 3-4 λεπτά.

1457745k8p286od3g.gif

• 3 months later...

Και εμάς ο γιατρός μας μέρα παρά μέρα.

Εμένα μέχρι 2 ετών, ούτε να το δούνε. Μετά τα 2 που ξαναπροσπάθησα, θαύμα. Τρελαίνονται για αυγό!!

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

• 2 months later...

Δεν τρωει καθόλου αυγό όσο κι αν έχω προσπαθήσει να του δώσω (είναι 2 χρονών). Η παιδίατρος μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν το θέλει το αυγό και να μην τον πιέζουμε καθόλου με το φαγητό γενικότερα.

ετσι και εμενα δεν τρωει με τιποτα το αυγο βραστο για αυτο κι εγω μια φορα τη βδομαδα του κανω ομελετα με πατατες που τις εχω κοψει οπως οταν τις τηγανιζουμε και τις φτιαχνω στο φουρνο και μετα σε ενα αντικολλητικο τηγανι χωρις καθολου λαδι βαζω 2 με 3 αυγουλακια ομελετα και γινεται μουρλια και το τρωει!αλλα αυγο αυγο με την εννοια του μελατου η του σφιχτου ποτε δεν εφαγε.και ειναι 19 μηνων

Και εμάς ο γιατρός μας μέρα παρά μέρα.

Εμένα μέχρι 2 ετών, ούτε να το δούνε. Μετά τα 2 που ξαναπροσπάθησα, θαύμα. Τρελαίνονται για αυγό!!

Κι εμένα μετά τα 2 , ως εκ θαύματος, άρχισε να το τρώει και πλέον είναι το αγαπημένο του. Πάντως ο γιατρός μας είπε ότι μετά τα 2 μπορούμε να του δίνουμε κάθε μέρα. Μέχρι τώρα μόνο βραστό του έχω δώσει και μια φορά δοκίμασε από δική μου ομελέτα και γλειφόταν μετά... Αλλά δε θέλω να συνηθίσει στα τηγανιτά. έχει καιρό ακόμα...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

• 1 month later...

εμενα αυγο δεν εφαγε ποτε με ορεξη, μετα τον χρονο του κανα μερα παρα μερα αλλα το πετουσα τελικα.. μονο σε αυγοφετες η κεηκ.. ουτε ομελετα το στριμμενο..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Μερα παρα μερα αν ειναι αγοραστο και καθε μερα αν ειναι απο το χωριο!Βεβαια το αντρακι μου ειναι με τις μερες του και μια το τρωει μια οχι!Υπηρχαν μηνες που ουτε να το μυρισει...

• 1 month later...

καλημερα κοριτσια!!! η μεγαλη μου τρελενετε για αυγο... μου ειπε η παιδιτρος οτι μπορει να τρωει μεχρι και 5 φορες την βδομαδα αλλα για να μην μπερδεβομαι της δινω μερα παρα μερα. αααα καλος σας βρηκα ειμαι νεα εδω!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...