Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ξεφευγουμε απο το θεμα της κοπελας τωρα,αλλα ειπαμε οτι αφου θα καναμε θρησκευτικο,επρεπε να τραπεζωσουμε τους παρευρισκομενους,δεν γινεται να μην το κανεις αυτο,ειναι τυπικο.Και ναι,μας το ειπε ο παπας για το οτι δεν γινονται βαφτισια χωρις θρησκευτικο,ηξερα πως δεν στεκει,αλλα η αλλη ειλογη μου ηταν να τα κανω στην Αθηνα,που ηταν αδυνατον πρακτικα.Σιγουρα δεν στεκει,οι ανυπαντρες μανουλες δεν βαφτιζουν τα παιδακια τους :?: .Ποσο μαλλον εγω που ημουν παντρεμενη.Και καλα θα κανεις να κανεις οικονομικο γαμο,ουτε εμεις,την δεδομενη στιγμη ειχαμε πολλα λεφτα,αλλα μην νομιζεις,λογω πολλων πολιτικων γαμων,ο,τι εχει σχεση με θρησκευτικο,τα μαγαζια το 'χτυπανε' πολυ.Ζητησα απο την κουμπαρα μου να παρει τις πιο φτηνες λαμπαδες,κριμα ηταν,και οι πιο φτηνες με τα στεφανα της κοστισαν,αν δεν κανω λαθος 800 ευρω η καπου εκει.Με συγχωρειτε που ξεφυγα απο το θεμα.Συνεχιστε.....

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 232
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγω ξέρω οτι ισχύει αυτο που λέει η ssttaa, ο/η νονός/α πρέπει να έχει κάνει θρησκευτικό γάμο, οι γονείς δεν ειναι απαραίτητο.

Αν και εχω πολλές ενστάσεις σε θέματα θρησκείας και εκκλησίας στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκω οτι στέκει αυτο που λενε... Δηλαδή ο νονός, ανάδοχος ή πνευματικός γονιος όπως λέγεται έχει το ρόλο να μυήσει το παιδί στη χριστιανική πίστη και να το καθοδηγήσει, για αυτο άλλωστε και το βαφτίζει. Λογικό είναι οτι πρέπει να ειναι άτομο θρησκευόμενο, με την έννοια οτι αποδέχεται τα θρησκευτικά μυστήρια και τα τιμά...

Απο την άλλη πάλι ειναι κρίμα να μη μπορείς να έχεις για νονό του παιδιού σου έναν άνθρωπο που θέλεις και εκτιμάς λόγω τέτοιων κολυμάτων...

Επίσης δεν ηξερα οτι χρειάζέται να καταθέσεις πιστοποιητικά για να γίνεις νονός ... αυτο μου ακουγεται λιγο κάπως :shock: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Αχ καλη μου,που πηγες κι'εμπλεξες.Κριμα παντως να χαλανε ετσι τη χαρα καποιου ανθρωπου!!!τι πολιτικος,τι θρησκευτικος γαμος;Δεν κοιτανε εκει τα χαλια τους θα μας πουν και τι θα κανουμε :?:?:?:?:?:? Ασ διορθωθουν αυτοι που ειναι και παραδειγμα και μετα........Ειπα να μη πω για τους παπαδες αλλα δεν αντεξα :?:?:?:?

Χριστιάνα το τραπέζωμα, ο στολισμός, οι φωτογραφίες, το βίντεο, τα ακριβά ρούχα, τα δώρα του κουμπάρου, οι μπομπονιέρες και όλα αυτά τα "τελετουργικά" δεν είναι απαραίτητα ούτε στον θρησκευτικό γάμο, ούτε στον πολιτικό, αλλά αυτοί που τα θέλουν τα κάνουν και στις δύο περιπτώσεις! Δεν ξέρω τι γίνεται στην Πάτρα με το βάφτισμα των παιδιών απο ζευγάρια που δεν έχουν κάνει θρησκευτικό και δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, αλλά καμιά φορά την αυθαιρεσία και του παπά και του οποιουδήποτε την καλλιεργεί η δική μας παθητικότητα.

Για την δική μου περίπτωση, εγώ δεν έχω σκοπό να κάνω καθόλου γάμο και για την βάφτιση (επειδή είχα απορία) έχω ήδη συνεννοηθεί ότι γίνεται! Επίσης ένα τραπέζι στο σόι και στους φίλους θα το κάνω αν όλα πάνε καλά με το μπέμπη, για να μοιραστώ τη χαρά μου, αλλα δεν θα μου πεί ο παπάς πότε!

Ο μόνος περιορισμός που θέτει η εκκλησία στα ζευγάρια που έκαναν πολιτικό είναι στο να γίνουν νονοί (έχω ρωτήσει πολλούς παπάδες κανέναν απο την Πάτρα).

ssttaa

Δεν ξερω,γλυκεια μου ειλικρινα αν τιθεται θεμα Πατρας και παπαδων,παντως γνωριζα οτι στην Αθηνα δεν υπαρχει θεμα,γιατι ειμαι απο εκει,αλλα να σου πω την αληθεια,οταν κανονιζα ολες τις διαδικασιες της βαφτισης,απευθυνθηκα σε εναν παπουλη συγκεκριμμενα,τον οποιο ειχε ερθει και με ειχε διαβασει και στις δυο γεννες μου και μου εκανε και τα σαραντα και τον ειχα συμπαθησει ιδιαιτερα και φυσικα ηταν στην ενορια του συζυγου μου.Δεν καθησα να το ψαξω,για διαφορους λογους.Οσο για τα τραπεζωματα και βεβαια δεν τα επιβαλει η εκκλησια,μα ποιος ειπε κατι τετοιο :roll::roll: ,αλλα οταν γινεται κουμπαρα ενα κοριτσακι 13 χρονων και ξοδευεται,οσο μπορει φυσικα,ε,να μην την βαλεις στην ολη διαδικασια να νοιωσει καλα :?:.Τελοσπαντων,ισως υπηρξα παθητικη,αλλα δεν γινοταν αλλιως.Αλλα παλι επανερχομαστε σε μενα και δεν ειμαι καθολου εγω το θεμα.Αφου εσυ καταφερες και βρηκες την ακρη σου,μπραβο σου,γιατι μην νομιζεις,δεν βγαζεις και ακρη.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Eύκολο ήταν να βρώ άκρη! κι εμένα η κουμπάρα μου που θα βαφτίσει τον μπέμπη είναι 17,5 χρονών και φοιτήτρια. Σίγουρα δεν θα τη βάλω να πληρώσει πολλά! πάντως εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει αυτό που σου είπαν αν σκεφτούμε πόσο συχνά βαφτίζονται αλλόθρησκοι (μουσουλμάνοι ας πούμε) που οι γονείς τους σίγουρα δεν έχουν κάνει θρησκευτικό γάμο.

ssttaa

Ελα ντε.Παντως αυτο που ζητησαν απο την κοπελα ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο.Μα και οι νονοι :?: .Απο που κι'ως που.Το εχουν παει λιγο μακρυα,επειδη μειωνονται οι θρησκευτικοι.Δεν εχει ο κοσμος λεφτα,δεν το καταλαβαινουν :?: . :?:?:?:?:? .Και τωρα θα αναγκαστει η παρ'ολιγον κουμπαρα της,που μακαρι να γινει τελικα,να κανει νονο καποιον που μετα τον χρονο,μπορει και να εξαφανιστει.Ντροπη δηλαδη.

Αλβερτος Αινσταιν

Δεν διαβασα ολες τις δημοσιευσεις , μπορει να λεω και τα ιδια .

Ναι αυτο ισχύει τουλάχιστον 2-3 χρονια που ειχα ενδιαφερθεί εγω . Τι χαρτιά κανατε και "προδοθήκατε"? Γιατι και μεις βαφτισαμε και ειμαστε παντρεμένοι με πολιτικό γαμο ..δεν μας ρωτησε τιποτα κανεις ..δεν ειπαμε τιποτα :wink:

Εχει βεβαια μια λογική ολο αυτο ... πρεπει ο νουνος να ασπάζεται τα μυστήρια της εκκλησίας και ουσιαστικά αναλαμβάνει να κάνει το μωρό καλό χριστιανό .

Οι νονοι πρεπει να ειναι παντρεμένοι με θρησκευτικό γαμο οι γονεις μπορουν να ειναι και ανύπαντροι ή παντρεμένοι με πολιτικό ή οτιδήποτε :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Δεν διαβασα ολες τις δημοσιευσεις , μπορει να λεω και τα ιδια .

Ναι αυτο ισχύει τουλάχιστον 2-3 χρονια που ειχα ενδιαφερθεί εγω . Τι χαρτιά κανατε και "προδοθήκατε"? Γιατι και μεις βαφτισαμε και ειμαστε παντρεμένοι με πολιτικό γαμο ..δεν μας ρωτησε τιποτα κανεις ..δεν ειπαμε τιποτα :wink:

Εχει βεβαια μια λογική ολο αυτο ... πρεπει ο νουνος να ασπάζεται τα μυστήρια της εκκλησίας και ουσιαστικά αναλαμβάνει να κάνει το μωρό καλό χριστιανό .

Οι νονοι πρεπει να ειναι παντρεμένοι με θρησκευτικό γαμο οι γονεις μπορουν να ειναι και ανύπαντροι ή παντρεμένοι με πολιτικό ή οτιδήποτε :D

ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΝΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΖΗΤΑΝΕ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΙ ΕΝ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΑΜΟΥ... ΤΙ ΝΑ ΠΩ...

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Λαμπρινη μου,ναι εχει καποια λογικη,αλλα στα χαρτια,γιατι αν η νονα ειναι παντρεμενη με θρησκευτικο και εχει κανει συμφωνα με την εκκλησια,θανασιμα αμαρτηματα,πως θα κανει το παιδι καλο χριστιανο :?::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Λαμπρινη μου,ναι εχει καποια λογικη,αλλα στα χαρτια,γιατι αν η νονα ειναι παντρεμενη με θρησκευτικο και εχει κανει συμφωνα με την εκκλησια,θανασιμα αμαρτηματα,πως θα κανει το παιδι καλο χριστιανο :?::roll::roll::roll::roll::roll::roll:
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ. ΞΕΡΕΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ? ΚΙ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΦΟΝΟ? ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Νατασσα μου,νομιζω οτι απλα ψαχνουν τροπους για να υποχρεωσουν τον κοσμο να παντρευεται με θρησκευτικο.

Αλβερτος Αινσταιν

Τι να σου πω δεν τους βγάζω εγω τους νομους της εκκλησίας :lol: Δεν το ασπάζομαι αυτο απλα ειπα με ποια λογική συμβαίνει .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Βρε παιδια, την κορη μου την βαφτισε η κολλητη μου παρεα με το φιλο της (εβαλαν και οι δυο λαδι, ειπαν κι οι δυο το πιστευω και γραφτηκαν και οι δυο ως αναδοχοι στα χαρτια(δεν ειναι καν αρραβωνιασμενοι) και ο παπας δεν ρωτησε τιποτα. Ουτε καν το θρησκευμα των νονων, ουτε αν ειναι εγγαμοι, ουτε καν τη μεταξυ τους σχεση. Αυτο εγινε πριν απο 11 μηνες. Πως γινεται ξαφνικα να ζητανε τοσα πολλα; Μα, νομιζω οτι εχεις δικαιωμα ουτως ή αλλως οι νονοι να ειναι ακομη και ασχετοι μεταξυ τους. Αν το βαφτιζαν δηλαδη ο κολλητος του αντρα σου απο κοινου με τη δικη σου κολλητη χωρις οι δυο να εχουν καμια σχεση μεταξυ τους θα υπηρχε προβλημα; Απο ποτε ζητανε να δουν αν παντρευτηκε και πως παντρευτηκε ο καθε νονος; Γνωμη μου, ρωτηστε και σε αλλη εκκλησια (χωρις να πειτε τι και πως, κοινως καντε την παπια). Ειναι κριμα να βαφτισουν το παιδι ασχετοι νονοι γιατι τρελαθηκαν ξαφνικα οι παπαδες!!!

Δέστε στο 1 ζ) http://orthodox-answers.blogspot.com/2007/09/1.html

Jean μου μην μπερδεύεσαι ... για έγγαμους ανάδοχους μιλάμε . Μπορεις να έχεις άγαμους ανάδοχους αλλά πρεπει να ειναι ορθόδοξοι .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Μπαχαλο,κοριτσια.

Αλβερτος Αινσταιν

Ι see... Θα μπορουσαν φυσικα να πουν οτι δεν ειναι παντρεμενοι καθολου, αλλα αφου λετε οτι ζητανε πλεον πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης ειναι σκουρα τα πραγματα....

Παντως προ 5 ετων εγω και ο αντρας μου βαφτισαμε ενα παιδακι απο κοινου και δεν ημασταν παντρεμενοι, τοτενες... (συζουσαμε!!! κυλιομασταν δηλαδη στην αμαρτια, στο βουρκο, στη μοιχεια, πως το λενε!! αυτο δεν πειραζει τους παπαδες; :roll::roll: ) Αν θελουν να κανουν σωστες δουλειες προτεινω στη μητροπολη να ζητα πιστοποιητικο παρθενειας των νονων υπογεγραμμενο απο ιατρο του δημοσιου. Ο μη παντρεμενος (με ορθοδοξο ή με πολιτικο γαμο) ειναι αγνος και ασπιλος και αρα αξιος να γινει νονος; Ποιος μου το εγγυαται αυτο; Μπορει να ειναι αγαμος αλλα μοιχος και να εχει απειρες προγαμιαιες σχεσεις. Δεν ειναι αυτο περιφρονηση των μυστηριων της εκκλησιας; Παντρεψου κυριε, εξομολογησου για τις ανομες πραξεις σου κι ελα μετα να γινεις νονος. Αυτο μαλιστα. Yes sir!! Aυτες ειναι σωστες δουλειες!!!!!!!! Πιστοποιητικο παρθενειας!! Τωρα!!!!!!!!! :lol:

Α επισης δεν νομίζω να φαινετε πως είναι καποις παντρεμένος απο το οικογενειακης κατάστασης ...μονο απο την ληξιαρχική πράξη γάμου !

Αυτά και ...γεια σας :lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Σωστο αυτο. Στο πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης αναγραφονται τα στοιχεια των δυο συζυγων αλλα οχι ο τροπος που παντρευτηκαν (πολιτικος η θρησκευτικος).

Eίναι πολύ απλό το σκεπτικό της Εκκλησίας. Ο νονός είναι αυτός που αναλαμβάνει να μηύσει το παιδι στα θρησκευτικά του καθήκοντα.(άλλο το τι γίνεται στην πράξη). Οι νονοί δεν είναι μόνο πρότυπα, ούτε απλά άνθρωποι που αγαπάνε το παιδί. Η εκκλησία δεν δέχεται ότι υπάρχει αναμάρτητος (όλοι κολυμπάμε στο βούρκο), οπότε και οι νονοί δεν είναι άγιοι!

Ο νονός απλά δεν επιτρέπεται να έχει "περιφρονήσει" το μυστήριο του γάμου. Αν πάλι γάμους και βαφτίσια τα θεωρούμε μόνο κοινωνικά γεγονότα μπορούμε να τα φέρουμε όπως θέλουμε στα μέτρα μας. Βάλτε κάποιον να λαδώσει το παιδί και άλλον να χαιρετάει στις μπουμπουνιέρες! Απλό.

ssttaa

Ναι,κουκλα μου,αλλα τωρα το θυμηθηκαν :roll::roll: .Καινουριο δεν ειπωθηκε οτι ειναι αυτο,η δεν θυμαμαι καλα :?::?: .Παντως ναι,η λυση ειναι καλη.

Αλβερτος Αινσταιν

Καινούργιο δεν είναι αυτό! Το θέμα είναι ότι απο την Σύνοδο μέχρι τον παπά του χωριού, τα πράγματα εφαρμόζονται κάποτε ελαστικά ή κατά βούληση. Σκέψου τον δικό σας παπά που σας ανάγκασε να κάνετε θρησκευτικό χωρίς να υπάρχει λόγος.

ssttaa

Σωστο αυτο. Στο πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης αναγραφονται τα στοιχεια των δυο συζυγων αλλα οχι ο τροπος που παντρευτηκαν (πολιτικος η θρησκευτικος).
ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΕΓΓΑΜΟΣ ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΑΜΟΥ....

Δεν μπορείτε να ψάξετε εκκλησία σε κάποιο κοντινό χωριό; Το πιο κοντινό που να μην είναι πρόβλημα για τους καλεσμενους να έρθουνε. Ασε που θα είναι όμορφη και η ατμόσφαιρα στο χωριό.

Εκεί δεν νομίζω να τα ζητάνε όλα αυτά.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Δεν μπορείτε να ψάξετε εκκλησία σε κάποιο κοντινό χωριό; Το πιο κοντινό που να μην είναι πρόβλημα για τους καλεσμενους να έρθουνε. Ασε που θα είναι όμορφη και η ατμόσφαιρα στο χωριό.

Εκεί δεν νομίζω να τα ζητάνε όλα αυτά.

ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΑΙΔΙΑ. ΒΑΣΙΚΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ...ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΟΝ ΛΕΩ ΑΚΟΜΗ ΒΑΦΤΙΣΙΜΙΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΆΥΤΟΝ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...