Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συσπασεις και διαστολη

Recommended Posts

Καλησπερα!!!Διαβαζοντας τα διαφορα θεματα περι τοκετου μου γεννηθηκε μια απορια...ενω πριν νομιζα οτι αναλογα το ποσο συχνα ερχονται οι συσπασεις-πονοι αλλαζει και η διαστολη, δηλ πχ συσπασεις ανα 3 λεπτα-διαστολη 3 λεω τωρα τυχαια. Αυτο ομως μαλλον δεν ισχυει ε?βλεπω απο διαφορες εμπειριες τοκετου κοπελες που απο τη διαστολη 1-2 πονανε παρα πολυ ενω αλλες εχουν διαστολη 2 για εβδομαδες πρν τον τοκετο...εγω με καποιον τροπο θελω να προγραμματισω να φαω τους περισσοτερους πονους στο σπιτι και να παω στο μαιευτηριο με διαστολη 4-5, μπορω με καποιον τροπο να το υπολογισω?

Διαφημίσεις

Έστω βοηθό μητρότητας. Είναι τα καλύτερα λεφτά που θα ξοδέψεις για τον τοκετό σου. Ακόμη κι αν δεν επιτρέπεται στο μαιευτήριο που θα γεννήσεις να έχεις εξωτερική μαία ή β.μ. οι ώρες μέχρι να φτάσεις στο μαιευτήριο χρειάζονται συμπαράσταση και υποστήριξη. Σκέψου το και εξέτασε τις επιλογές σου. Άντε με ένα πόνο κι ένα γερό μωρό.

Σαφώς και μπορείς και χωρίς μαία, αρκεί να μη σου έχουν σπάσει τα νερά. Εμένα στο πρώτο είχαν σπάσει τα νερά και τις ωδύνες τις πέρασα στο νοσοκομείο. Στο δεύτερο οι συσπάσεις είχαν αρχίσει καμιά εβδομάδα πριν τον τοκετό, αρκετά άστατα τις πρώτες μέρες, στη συνέχεια είχα ανά 10' και την προηγούμενη του τοκετού ανά πέντε λεπτά. Το βράδυ αυτό πήγα για NST και κολπικό έλεγχο στο νοσοκομείο, είχα τακτικές πεντάλεπτες, μικρή εξάλειψη τραχήλου και διαστολή 2. Το επόμενο πρωί ξαναπήγα, πάλι διαστολή 2 και συσπάσεις ανά 4 - 5'. Πήγα για περπάτημα, γύρισα στο σπίτι, έκανα μπάνιο και όταν είχαν σταθεροποιηθεί οι συσπάσεις ανά τρίλεπτο πήγα στο νοσοκομείο. Στην ουσία μετά το NST, τον κολπικό έλεγχο (75% εξάλειψη τραχήλου και διαστολή 5), τις αιματολογικές και το κλύσμα, μέσα σε 1.30 γέννησα (χωρίς επισκληρίδιο αυτή τη φορά).

Συγκρίνοντας, η δεύτερη γέννα μου ήταν πολύ πιο άνετη.

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Καλησπέρα σας,γράφω πρώτη φορά και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι όσες γνωρίζετε είμαι έγκυος 37+5 εβδομαδων μένω στη Γερμανία και πήγα στη γυναικολόγο μου για την τυπική εξέταση και μου είπε ότι ο τράχηλος μου έχει κάνει διαστολή 2,57 βέβαια 3 μέρες πριν είχα πάει στο νοσοκομείο με πόνους και διαστολη 2 και μου φανηκε παραξενο πως μεσα σε 3 μερες εκανα μισο εκατοστο κι'αλλο διαστολή και καθε μερα εχω εντονες συσπάσεις...σας έχει συμβεί εσάς κάτι παρόμοιο;;;μετά από πόσο καιρό γεννησατε;;; 

11 ώρες πρίν, Sofia.p. είπε:

Καλησπέρα σας,γράφω πρώτη φορά και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι όσες γνωρίζετε είμαι έγκυος 37+5 εβδομαδων μένω στη Γερμανία και πήγα στη γυναικολόγο μου για την τυπική εξέταση και μου είπε ότι ο τράχηλος μου έχει κάνει διαστολή 2,57 βέβαια 3 μέρες πριν είχα πάει στο νοσοκομείο με πόνους και διαστολη 2 και μου φανηκε παραξενο πως μεσα σε 3 μερες εκανα μισο εκατοστο κι'αλλο διαστολή και καθε μερα εχω εντονες συσπάσεις...σας έχει συμβεί εσάς κάτι παρόμοιο;;;μετά από πόσο καιρό γεννησατε;;; 

Eιναι φυσιολογικο να κανεις διαστολη πριν γεννησεις. Καποιες γυναικες κανουν, καποιες οχι. Μην αγχωνεσαι, σκεψου οτι περνανε τα πρωτα εκατοστα χωρις να σε ταλαιπωρουν και θα πας πιο "ετοιμη" για να γεννησεις, μιας που τα πρωτα 5εκ ειναι συνηθως αυτα που κανουν τις περισσοτερες ωρες για να περασουν. Προσωπικα, 5 μερες πριν γεννησω αρχισα να κανω διαστολη. Την πρωτη μερα εκανα 1, μετα απο 2 μερες ημουν στα 2 εκ και πριν ξεκινησουν οι τακτικες συσπασεις ημουν στα 3εκ. Πηγα στο μαιευτηριο (μετα απο 6 ωρες τακτικων συσπασεων-αλλα χωρις να εχω μπει στην φαση ενεργου τοκετου) και ημουν 5 εκατοστα! 

17 ώρες πρίν, Sofia.p. είπε:

Μετά από λίγες ώρες προσωπικά.

21 hours ago, Sofia.p. said:

38+5 εβδομαδων οταν πηγα στον γιατρο είχα διαστολη 3

την επόμενη μέρα γέννησα αλλα αφού με "εξέτασε" ξανα για να δει την διαστολη η οποία ήταν η ίδια 

Προσωπικά δεν είχα ούτε διαστολή πριν γεννήσω ούτε συσπασεις.Η διαδικασία του τοκετού ξεκίνησε με ένα πέτρωμα κατω στην κοιλιά σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα.Μετα έγινε στο 8 λεπτό και κατάλαβα ότι γεννούσα.Δεν ποναγα απλά.ειχα την ανάγκη να πηγαινω τουαλέτα συνέχεια.Εφτασα μαιευτήριο στις 8 το πρωί με διαστολή 4 χωρίς να έχουν σπάσει τα νερά και γέννησα στις 9:42 φυσιολογικά.Ισα που πρόλαβα να κάνω επισκληριδιο.

• Like 1

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Eιναι φυσιολογικο να κανεις διαστολη πριν γεννησεις. Καποιες γυναικες κανουν, καποιες οχι. Μην αγχωνεσαι, σκεψου οτι περνανε τα πρωτα εκατοστα χωρις να σε ταλαιπωρουν και θα πας πιο "ετοιμη" για να γεννησεις, μιας που τα πρωτα 5εκ ειναι συνηθως αυτα που κανουν τις περισσοτερες ωρες για να περασουν. Προσωπικα, 5 μερες πριν γεννησω αρχισα να κανω διαστολη. Την πρωτη μερα εκανα 1, μετα απο 2 μερες ημουν στα 2 εκ και πριν ξεκινησουν οι τακτικες συσπασεις ημουν στα 3εκ. Πηγα στο μαιευτηριο (μετα απο 6 ωρες τακτικων συσπασεων-αλλα χωρις να εχω μπει στην φαση ενεργου τοκετου) και ημουν 5 εκατοστα! 

Έχω ακούσει ότι το περπάτημα κάνει καλό σε αυτή τη φάση είναι αλήθεια;;; γιατί παίρνω τον άντρα μου και κάνουμε 5 χιλιόμετρα τη μέρα τόσο αντέχω συνήθως 

1 hour ago, Sofia.p. είπε:

Έχω ακούσει ότι το περπάτημα κάνει καλό σε αυτή τη φάση είναι αλήθεια;;; γιατί παίρνω τον άντρα μου και κάνουμε 5 χιλιόμετρα τη μέρα τόσο αντέχω συνήθως 

Κανεις την καλύτερη γυμναστική που θα μπορούσες να κανεις στην συγκεκριμένη φαση, πιστευεται οτι βοηθάει πολύ στον τοκετο. Κι εγώ 4 χλμ καθημερινά εκανα☺

On 30/9/2018 at 9:59 ΜΜ, Sentir...natureza είπε:

Κανεις την καλύτερη γυμναστική που θα μπορούσες να κανεις στην συγκεκριμένη φαση, πιστευεται οτι βοηθάει πολύ στον τοκετο. Κι εγώ 4 χλμ καθημερινά εκανα☺

Σε βοηθησε στον τοκετό;; γεννησες εύκολα;;

19 ώρες πρίν, Sofia.p. είπε:

Σε βοηθησε στον τοκετό;; γεννησες εύκολα;;

Δεν μπορω να ξερω αν επαιξε απο μονο του ρολο το περπατημα στον τοκετο μου, γιατι γενικως εκανα οτι μπορουσα απο θεμα ασκησεων, διατροφης (πχ 3-5 χουρμαδες καθημερινα μολις μπηκα στον μηνα μου, που εχει βρεθει οτι συντομευουν την διαρκεια της διαστολης), διαλογισμου. Πιστευω οτι το περπατημα επαιξε τον ρολο του, γιατι σε κραταει σε καλη φυσικη κατασταση πανω απ'ολα, το μωρο οξυγονωνεται καλα, κα. Προσωπικα, απο την στιγμη που μπηκα στην ενεργη φαση τοκετου (τακτικες συσπασεις καθε 3-5', διαστολη 5), γεννησα σε 6-7 ωρες, που για πρωτοτοκη νομιζω ειναι καλα.

Παράλληλα με το περπάτημα ,την διατροφή κτλ να προσθέσω (τουλάχιστον εμένα με βοήθησε) οι οικιακές δουλειές καθώς και οι σκάλες. Δεν μιλάω για δουλειές σπιτιού που έχουν να κάνουν με βάρος αλλά για όλες τις άλλες. Πολλές κοπέλες στον μήνα τους τις αποφεύγουν φοβούμενες ότι κάνουν κακό. Πιστεύω ισχύει το αντίθετο. Βαθιά καθίσματα και άσκηση εντός σπιτιού βοηθούν στον τοκετό ,στην επίσπευση. Καθαριστικά ,φυσικά ,όχι χημικά όπως χλωρίνες κτλ. Ξύδι λευκό, σόδα και ζεστό νερό με κάποιο αιθέριο έλαιο για άρωμα (τουλάχιστον εγώ αυτά έβαζα). 

Διαφημίσεις

Ειδικα οι σκαλες και το καθαρισμα των χαλιων στα τεσσερα :grin: βοηθανε το μωρο να εμπεδωθει (οπως και το περπατημα) και κατ'επεκταση να ξεκινησει η διαστολη. Αλλα αν καποια δεν θελει να κανει δουλειες, υπαρχουν και ασκησεις που κανουν την ιδια δουλεια :)

• Like 1

On 30/9/2018 at 6:38 ΜΜ, ninika84 είπε:

Προσωπικά δεν είχα ούτε διαστολή πριν γεννήσω ούτε συσπασεις.Η διαδικασία του τοκετού ξεκίνησε με ένα πέτρωμα κατω στην κοιλιά σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα.Μετα έγινε στο 8 λεπτό και κατάλαβα ότι γεννούσα.Δεν ποναγα απλά.ειχα την ανάγκη να πηγαινω τουαλέτα συνέχεια.Εφτασα μαιευτήριο στις 8 το πρωί με διαστολή 4 χωρίς να έχουν σπάσει τα νερά και γέννησα στις 9:42 φυσιολογικά.Ισα που πρόλαβα να κάνω επισκληριδιο.

Γρήγορη κι εσύ! Να χαίρεσαι το μωρό σου!

Μία μέρα πριν γεννησω είχα επισκεφτεί το γιατρό κ δεν έβλεπε κανένα σημάδι, ούτε διαστολή ούτε αλλαγές στον τράχηλο. Μου συνεστησε επαφές κ περπάτημα. Την επομένη το βραδακι  σπασαν τα νερά και μέσα σε τέσσερεις ώρες γέννησα φυσιολογικά με επισκληριδιο. 

• Thanks 1

πρίν από 57 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Ειδικα οι σκαλες και το καθαρισμα των χαλιων στα τεσσερα :grin: βοηθανε το μωρο να εμπεδωθει (οπως και το περπατημα) και κατ'επεκταση να ξεκινησει η διαστολη. Αλλα αν καποια δεν θελει να κανει δουλειες, υπαρχουν και ασκησεις που κανουν την ιδια δουλεια :)

Μια μέρα πριν ξεκινήσει ο τοκετός έκανα γενική όλο το σπίτι ,ο άντρας μου ήταν λίγο άρρωστος οπότε σε καραντίνα. Ήθελα να απολυμανω όσο γινόταν το περιβάλλον μιας που πλησίαζε η Πητ μου. Σκάλες πάνω -κατω , καθάρισμα με πολλα καθίσματα , έπαιξε ρόλο και το σύνδρομο της φωλιάς  και το επόμενο βράδυ άρχισαν οι πόνοι! 

• Like 1

1 hour ago, Dust pink είπε:

Μια μέρα πριν ξεκινήσει ο τοκετός έκανα γενική όλο το σπίτι ,ο άντρας μου ήταν λίγο άρρωστος οπότε σε καραντίνα. Ήθελα να απολυμανω όσο γινόταν το περιβάλλον μιας που πλησίαζε η Πητ μου. Σκάλες πάνω -κατω , καθάρισμα με πολλα καθίσματα , έπαιξε ρόλο και το σύνδρομο της φωλιάς  και το επόμενο βράδυ άρχισαν οι πόνοι! 

Γενικη ε?? Εκανα και εγω καποιες δουλιτσες σήμερα αλλα οχι τρελα πράγματα!! Αύριο θα τα ξανακανω ολα, με περισσότερο παθος!! Αχχαχαχαχαχαχα 

Μπας και δούμε φως στο τούνελ!!! 

On 6/10/2018 at 6:37 ΜΜ, Dust pink είπε:

Παράλληλα με το περπάτημα ,την διατροφή κτλ να προσθέσω (τουλάχιστον εμένα με βοήθησε) οι οικιακές δουλειές καθώς και οι σκάλες. Δεν μιλάω για δουλειές σπιτιού που έχουν να κάνουν με βάρος αλλά για όλες τις άλλες. Πολλές κοπέλες στον μήνα τους τις αποφεύγουν φοβούμενες ότι κάνουν κακό. Πιστεύω ισχύει το αντίθετο. Βαθιά καθίσματα και άσκηση εντός σπιτιού βοηθούν στον τοκετό ,στην επίσπευση. Καθαριστικά ,φυσικά ,όχι χημικά όπως χλωρίνες κτλ. Ξύδι λευκό, σόδα και ζεστό νερό με κάποιο αιθέριο έλαιο για άρωμα (τουλάχιστον εγώ αυτά έβαζα). 

Ούτε εγώ είμαι αυτής της αποψεις ότι πρέπει να καθόμαστε όταν μπαίνουμε στον μήνα μας αλλά μου φάνηκε κάτι πολύ παράξενο άκυρο με τις δουλειές και τα σχετικά γύρισα σήμερα από τι νοσοκομείο με αρκετούς πόνους και βρίσκομαι στις 39 εβδομάδες αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως έχω 4 εκατοστά διαστολή και δεν με κράτησαν μέσα να προσθέσω πως μένω Γερμανία και ανησυχώ πως όταν έρθει η ώρα να γεννήσω δεν θα προλάβω να βγω ούτε από την πόρτα με τέτοια διαστολή...είναι φυσιολογικο;;;

15 ώρες πρίν, Sofia.p. είπε:

Ούτε εγώ είμαι αυτής της αποψεις ότι πρέπει να καθόμαστε όταν μπαίνουμε στον μήνα μας αλλά μου φάνηκε κάτι πολύ παράξενο άκυρο με τις δουλειές και τα σχετικά γύρισα σήμερα από τι νοσοκομείο με αρκετούς πόνους και βρίσκομαι στις 39 εβδομάδες αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως έχω 4 εκατοστά διαστολή και δεν με κράτησαν μέσα να προσθέσω πως μένω Γερμανία και ανησυχώ πως όταν έρθει η ώρα να γεννήσω δεν θα προλάβω να βγω ούτε από την πόρτα με τέτοια διαστολή...είναι φυσιολογικο;;;

Δεν ξέρω τι καθεστώς επικρατεί στην Γερμανία πάνω στην μαιευτική. Κανονικά θα έπρεπε να σε κάνουν εισαγωγή με διαστολή 4 γιατί κάλλιστα τις επόμενες ώρες αυτή μπορεί να φτάσει 10 και να γεννήσεις. Ελπίζω να μένεις κοντά στο μαιευτήριο έτσι ώστε σε ότι προκύψει να μην χάσεις χρόνο. Φαντάζομαι έχεις έτοιμη την βαλίτσα σου και γενικώς είσαι προετοιμασμένη τις επόμενες ώρες. Στην Ελλάδα , θα σε έκαναν εισαγωγή με τέτοια διαστολή κ γιατί μετά το 5 που πλησιάζεις ανεβαίνει γρηγορότερα οπότε και γέννας. Όπως και να έχει μην αγχώνεσαι, θα προλάβεις μια χαρά ελπίζω. Αν νιώσεις πόνους η σπάσουν τα νερά σου θα φύγεις αμέσως! Με το καλό το μωρό σου!

4 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Δεν ξέρω τι καθεστώς επικρατεί στην Γερμανία πάνω στην μαιευτική. Κανονικά θα έπρεπε να σε κάνουν εισαγωγή με διαστολή 4 γιατί κάλλιστα τις επόμενες ώρες αυτή μπορεί να φτάσει 10 και να γεννήσεις. Ελπίζω να μένεις κοντά στο μαιευτήριο έτσι ώστε σε ότι προκύψει να μην χάσεις χρόνο. Φαντάζομαι έχεις έτοιμη την βαλίτσα σου και γενικώς είσαι προετοιμασμένη τις επόμενες ώρες. Στην Ελλάδα , θα σε έκαναν εισαγωγή με τέτοια διαστολή κ γιατί μετά το 5 που πλησιάζεις ανεβαίνει γρηγορότερα οπότε και γέννας. Όπως και να έχει μην αγχώνεσαι, θα προλάβεις μια χαρά ελπίζω. Αν νιώσεις πόνους η σπάσουν τα νερά σου θα φύγεις αμέσως! Με το καλό το μωρό σου!

Βεβαίως τα έχω όλα έτοιμα αλλά δυστυχώς έχω απόσταση από το νοσοκομείο μισή ώρα και έχω κάθε πρωί και βράδυ έντονες συσπάσεις δεν ξέρω τι να κάνω και περιμένουν πότε θα μου σπάσουν τα νερά για να με κάνουν εισαγωγή...παρανοϊκό

18 ώρες πρίν, Sofia.p. είπε:

Βεβαίως τα έχω όλα έτοιμα αλλά δυστυχώς έχω απόσταση από το νοσοκομείο μισή ώρα και έχω κάθε πρωί και βράδυ έντονες συσπάσεις δεν ξέρω τι να κάνω και περιμένουν πότε θα μου σπάσουν τα νερά για να με κάνουν εισαγωγή...παρανοϊκό

Εκτος της διαστολης, εχεις τακτικες συσπασεις; Δεν νομιζω οτι περιμενουν να σου σπασουν τα νερα γιατι δεν σπανε σε ολες. Η πιο συχνη αιτια εναρξης τοκετου ειναι οι τακτικες και ρυθμικες συσπασεις. Εφοσον δεν εχεις μπει στην ενεργη φαση του τοκετου καλα κανουν και δεν σε κρατανε. Εχει βρεθει οτι το νοσοκομειακο περιβαλλον μπορει να επηρεασει την εξελιξη του τοκετου αρνητικα, δηλαδη να την επιβραδυνει ή ακομη και να την σταματησει. Επιπλεον, αν σε κρατησουν νωριτερα αυξανονται και οι πιθανοτητες ιατρικων παρεμβασεων. Γι'αυτο σε πολλες χωρες της Ευρωπης, αν δεν εχει αρχισει κανονικα ο τοκετος σε στελνουν σπιτι και σε κρατανε αν εχεις τακτικες συσπασεις ανα 3-5 λεπτα για τουλαχιστον 1 ωρα. Μακαρι να γινοταν και εδω αυτο, ειναι πολυ καλη τακτικη. Ειναι πολυ σπανιο να μην προλαβεις να φτασεις στο νοσοκομειο και συμβαινει μονο σε οξεις τοκετους, που ειναι ενα μικρο ποσοστολ, οποτε μην αγχωνεσαι  :)

Edited by Sentir...natureza

23 ώρες πρίν, Sofia.p. είπε:

Νόμιζα ότι με 4 διαστολή είχες ακολουθούμενες συσπάσεις. Αν δεν νιώθεις κάτι, Περίμενε να ξεκινήσουν οι κανονικές συσπάσεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα ,κάθε 15' κάθε 10 ' κτλ. Μόλις ξεκινήσουν ενημέρωσε τον υπεύθυνο γιατρό σου και εκείνος θα σε κατευθύνει.