Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ορθοπεδικός (βλαισοπλατυποδία)

Recommended Posts

κ.Γκουγκουλια θα ηθελα να ρωτησω τα εξης ποια ειναι τα αιτια της ευκαμπτης η χαλαρης βλαισοπλατυποδιας?

και απο τη εξαρταται η εξελιξη της ,γιατι δηλ.σε αλλους εξαφανιζεται ενω σε αλλους οχι?

παντα συνοδευεται απο βλαισοποδια ?

τελικα τα ορθοπεδικα παπουτσια εχουν καποια ενδειξη στην αντιμετωπιση της χαλαρης πλατυποδιας ?

συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις ,αλλα αυριο ειναι να παραγγειλουμε παπουτσια και η αληθεια ειναι οτι εγω ειμαι υπερ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μπορει και να μην διορθωθει αλλα μπορει και να εχουμε καλα αποτελεσματα.

αργοτερα μου ειπανε οτι θα ειναι καλυτερο να της παρουμε ειδικα μποτακια!

εσεις ειδατε καποια θετικα αποτελεσματα?

μια φιλη οταν ηταν μικρη ειχε βλαισοπλατυποδια ,τα ποδια της κατω δεν μπορουσε να τα ενωσει ,φορεσε αρκετα χρονια παπουτσια τωρα δεν εχει κανενα προβλημα .

Παντως τα ορθοπεδικα παπουτσια ειναι λιγο ασχημα.στην εμφανιση.

ς. Ο γιατρός με είχε ενημερώσει ότι η βλαισοπλατυποδία κορυφώνεται στην ηλικία των 3- 4 χρόνων, φαίνεται δηλαδή πολύ έντονα και μετά αρχίζει και υποχωρεί.

αυτο ισχυει ? γιατι πραγματικα ο γιος μας που ειναι 3 ετων εχει επιδεινωση τωρα αφου πριν τον μαιο δεν ειχα προσεξει καν την βλαισοπλατυποδια .

• 1 month later...

Θα έλεγα ότι η χαλαρή βλαισοπλατυποδία που δεν οφείλετεται σε συγκεκριμένο αίτιο (πχ νευρολογική πάθηση ή συνοστέωση οστών του ποδιού) είναι μια παραλλαγή του φυσιολογικού. Είναι αυτό που λέμε "ιδιοπαθής". Στην πραγματικότητα είναι πιο χαλαροί οι σύνδεσμοι (τα "μαλακά στοιχεία") που συνδέουν τα οστά του ποδιού και με το βάρος του σώματος πιέζεται η ποδική καμάρα προς τα κάτω, για να το πω απλά. Είναι δυνατό με τον καιρό αυτά να "σφίξουν" ή και να παραμείνουν χαλαρά, με αποτέλεσμα η ποδική καμάρα να μην είναι τόσο έντονη.

Πολλοί επαγγελματίες αθλητές έχουν πλατυποδία. Στη μαύρη φυλή είναι πιο συχνή. Έχω δει επαγγελματία ποδοσφαιριστή με πλατυποδία. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι απαραίτητα μια πάθηση.

Ειδικά παπούτσια ή όχι?

Τα ορθοπαιδικά υποδήματα δεν προσφέρουν κάτι. Η πίεση που ασκούν στην ποδική καμάρα , μόνο πόνο μπορεί να προκαλέσει. Όταν η "βλαισότητα" είναι μεγάλη (δηλαδή η πτέρνα γέρνει πολύ προς τα έξω) συστήνω ειδικούς πάτους με ανύψωση του έσω χείλους της πτέρνας. Όχι για να "διορθώσω" την ποδική καμάρα , αλλά για να ουδετεροποιήσω τον άξονα φόρτισης όλου του ποδιού. Δηλαδή το βάρος του σώματος να μη δημιουργεί κανούργια παραμόρφωση και να μην οδηγεί σε πόνο φορτίζοντας έκκεντρα το πόδι.

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ

Consultant Frimley Park Hospital, Μεγ. Βρετανία

Κάποια μανούλα μίλησε για το κατάστημα στη Ν. Σμύρνη και την μεγάλη εξυπηρέτηση που της επιφύλαξαν. Επειδή γνωρίζω προσωπικά την κυρία και επειδή και εγώ εκεί έφτιαξα πέλματα του γιου μου που έχει βλαισότητα, έχω να πω ότι συμφωνώ ότι δεν απαιτούνται ορθοπεδικά υποδήματα (βέβαια τώρα δεν έχουν καμία σχέση τα σχέδια με μερικά χρόνια πριν, βλέπεις υπέροχα μποτάκια, με ροζ καστόρι, ασημένια, τύπου τίμπερλαντ και είναι ορθοπεδικά), αλλά το πέλμα βοηθάει. Δεν είμαι γιατρός να πω αν επιφέρουν διόρθωση ή όχι, πάντως έχω περιπτώσεις παιδιών φίλων των οποίων το πελματογράφημα 6 μηνών μετά από το πρώτο και με χρήση ορθωτικών πελμάτων, είχε μεγάλη διαφορά. Εμένα πάνως ο ορθοπεδικός μου πρότεινε να αγοράσω του γιου μου αθλητικά παπούτσια, ει δυνατόν μποτάκια ή τουλάχιστον λίγο να κρατάνε τον αστράγαλο, με σταθερή "καμπανέ" σόλα, δηλαδή η σόλα να κάνει σαν καμπάνα να είναι πιο φαρδιά κάτω και καλή στήριξη του αστραγάλου. Η Nike έχει πολύ ωραία παπούτσια και μάλιστα με αφαιρούμενους πάτους για να μπει το εξατομικευμένο πέλμα, αλλά δεν βρήκα ακόμη μποτάκι. Είμαι στο ψάξιμο. Μήπως καμία μανούλα/πατερούλης με σχετικό πρόβλημα στο παιδάκι του έχει να μου προτείνει κάποιο τέτοιο παπουτσάκι?

wjhKp3.png

c5dop3.png

κ.Γκουγκουλια μα και τα ορθοπεδικα παπουτσια και τα πελματα δεν ανυψωνουν το εσω χειλος της πτερνας ? γιατι το παπουτσια να προκαλουν πονο ενω τα πελματα οχι?

Διαφημίσεις

iride εμας ο πρωτος ορθοπεδικος μας ειπε οτι δεν χρειαζεται τιποτα και οτι σε ενα χρονο εαν παραμενει το προβλημα να ξεκινησουμε ασκησεις ,ο δευτερος συνεστησε οποσδηποτε ορθοπεδικα παπουτσια και ο τριτος του ικα μας εγραψε και παπουτσια και πελματα.Για να βρω καταλληλο μποτακι για τα πελματα εψαξα πολυ.Αυτος που κατασκευασε τα πελματα συνεστησε να βρουμε παπουτσια ενα νουμερο μεγαλυτερο απο τα πελματα αλλα τελικα δεν βολευουν γιατι ειναι μεγαλα αφου το νουμερο του ποδιου ειναι ενα νουμερο μικροτερο ,αποφασισα να παρω το ιδιο νουμερο, με το ζορι βρηκα μποτακια με κριτσ κρατσ .

Γενικα οταν ψαχνεις μποτακι για πελματα καλο ειναι να εχει τα εξης

να ειναι σκληρο πισω στην πατουσα

να εχει κριτσ κρατσ αντι για κορδονι βολευει και το παιδι επειδη θα τα βαζει και θα τα βγαζει συχνα δεν θα βαριεται να τα δενει και πρεπει να ειναι και μακρια σε μηκος τα κριτσ κρατσ αλλιως θα ανοιγουν συχνα οπως συμβαινει με τα δικα μας

στο κουτεπιε να ειναι ψηλο για να χωρεσει το πελμα στο υψος

και φυσικα να ειναι απο δερμα που πλενεται ευκολα γιατι μολις μπει στο σπιτι χρειαζεται καθαρισμα

γενικα θελει πολυ ψαξιμο για να εχει ολα τα παραπανω

η γνωμη μου ειναι οτι για να βολεψουν τα πελματα πρεπει να ραβονται με παπουτσια σχεδιασμενα για αυτα ,οταν ρωτησα στο ορθοπεδικο καταστημα γιατι δεν τα ενσωματωνουν σε ειδικα παπουτσια μου ειπε οτι οντως ετσι θα ηταν καλυτερα αλλα δεν εχουν προχωρησει ακομη τοσο πολυ σε αυτον τον τομεα.

Τα αθλητικα που αναφερεις χωρανε τον πατο στο υψος ,εχουν δηλ,καλο κουτεπιε εγω δεν βρηκα κανενα που να βολευει?Εσας το πελμα στην καμαρα ποσο υψος εχει εμας 7mm.?

Τωρα τα ορθοπεδικα παπουτσια που παραγγειλαμε ειναι της medicus κοστιζουν 160 ευρω ειναι σαν κανονικα παπουτσια ,εμφανισιακα πανεμορφα, απλα παλι ο καταστηματαρχης με επεισε να παραγγειλει ενα νουμερο μεγαλυτερο με αποτελεσμα να μην εφαρμοζουν ακριβως ,θα περιμενω να μεγαλωσει το ποδι και στο εξης θα παραγγελνω ακριβως το νουμερο του αλλιως δεν εχει νοημα .

Γενικα δεν ξερω ακριβως πια εξελιξη θα εχουμε αλλα πιστευω οτι πρεπει να φοραει το παιδι κατι ειδικο για να μην κουραζεται και να μην εχει επιπτωσεις στις αρθρωσεις των ποδιων αλλα και στην σπονδυλικη στηλη .

Εμείς τώρα θα τα παραλάβουμε τα πέλματα, δεν ξέρω τι πάχος έχει. Δεν θα πάρω ένα νούμερο μεγαλύτερο παπούτσι γιατί υπολογίζω να πάρω αθλητικό όπως της Nike που βγαίνει ο πάτος του και στο χώρο αυτό μπαίνει το πέλμα του παιδιού. Αν το πέλμα είναι λίγο μακρύτερο θα το πάρουμε λίγο στη φρέζα, έτσι μας είπε.

wjhKp3.png

c5dop3.png

κοιτα το ορθοπεδικο πελμα συνηθως ειναι πολυ ψηλοτερο απο το πελμα του παπουτσιου και συχνα μετα την τοποθετηση του το ποδι δεν χωραει για να προχωρησει στο βαθος ,δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω ? γιαυτο και ειναι δυσκολο να βρεθουν τα καταλληλα παπουτσια.

θα δοκιμασω παντως και εγω τα nike και θα σου πω.

και οι μποτες που πηρα εχουν αφαιρουμενο πατο και αυτο ειναι φυσικα μια απο τις προυποθεσεις για να βρεις το καταλληλο παπουτσι και επειδη ειχες αναφερθει στις μποτες για αυτο στο λεω.

κοιτα το ορθοπεδικο πελμα συνηθως ειναι πολυ ψηλοτερο απο το πελμα του παπουτσιου και συχνα μετα την τοποθετηση του το ποδι δεν χωραει για να προχωρησει στο βαθος ,δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω ? γιαυτο και ειναι δυσκολο να βρεθουν τα καταλληλα παπουτσια.

θα δοκιμασω παντως και εγω τα nike και θα σου πω.

και οι μποτες που πηρα εχουν αφαιρουμενο πατο και αυτο ειναι φυσικα μια απο τις προυποθεσεις για να βρεις το καταλληλο παπουτσι και επειδη ειχες αναφερθει στις μποτες για αυτο στο λεω.

Ποιες μπότες πήρες valeri? ποιας μάρκας? Κατάλαβα τι εννοείς ότι το πέλμα είναι πολύ ψηλότερο από τον αφαιρούμενο πάτο του παπουτσιού. Σκέφτομαι να πάρουμε μαζί τα πέλματα και να τα δοκιμάσουμε στο μαγαζί, έτσι ώστε να αποφασίσουμε και για το νούμερο. Άκουσα χθες για μία εταιρεία τη Shine (δεν ξέρω αν γράφεται έτσι, θα το ψάξω) που έχει ορθοπεδικά προκατασκευασμένα παπούτσια, αλλά σε πολλές παραλλαγές. π.χ. σε διάφορα πλάτη.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Ποιες μπότες πήρες valeri? ποιας μάρκας? Κατάλαβα τι εννοείς ότι το πέλμα είναι πολύ ψηλότερο από τον αφαιρούμενο πάτο του παπουτσιού. Σκέφτομαι να πάρουμε μαζί τα πέλματα και να τα δοκιμάσουμε στο μαγαζί, έτσι ώστε να αποφασίσουμε και για το νούμερο. Άκουσα χθες για μία εταιρεία τη Shine (δεν ξέρω αν γράφεται έτσι, θα το ψάξω) που έχει ορθοπεδικά προκατασκευασμένα παπούτσια, αλλά σε πολλές παραλλαγές. π.χ. σε διάφορα πλάτη.

κοιτα πηρα πρωτα κατι μποτες απο μουγερ ψηλες με κορδονι μπροστα και φερμουαρ στο πλαι, τελικα οπως σου ειπα ηταν μεγαλα

μετα πηρα καποια της timeland ετσι γραφει πανω στο παπυτσι δεν ξερω εαν ειναι καποια μαρκα αλλα ηταν νουμερο 24 οπως και οι πατοι με πολυ καλη εφαρμογη ,ειναι ψηλα με ενα μεγαλο κριτσ κρατσ ,αλλα ειναι και αυτα απο περσυνη συλλογη

σιγουρα τα πελματα να τα παρεις μαζι στο μαγαζι οπως και το παιδι

τα προκατασκευασμενα παπουτσια που λες εχουν ενσωματωμενο πατο και τακουνι thomas?

γιατι τα medicus εχουν ενσωματωμενο πελμα-σκληρη πτερνα -τακουνι thomas αλλα το πλατος νομοιζω ειναι ιδιο σε ολα τα παπουτσια.Στα παπουτσια που φτιαχνουν απο παλια ελεγχουν και το πλατος ,ειναι αυτα τα παλια που ειναι πολυ ασχημα ειναι βεβαια πιο φτηνα απολα τα υπολοιπα αλλα τι να τα κανεις ετσι που ειναι ,μπορει να δημιουργησουν και ψυχολογικο προβλημα .αν το παιδακι αρχισει και τα συγκρινει με τα υπολοιπα .

Διαφημίσεις

Γνωρίζω ότι σε δύο τρεις μήνες ανοίγει μία μικρή παραγωγική μόναδα ορθοπεδικών υποδημάτων κατά παραγγελία, φοβερά σχέδια, καμία σχέση με ό,τι έχουμε δει. Θα ξέρω να σου πω περισσότερα προσεχώς. Βέβαια τα δικά μας δεν χρειάζονται παπούτσι κατασκευής, αλλά ξέρω ότι θα υπάρξουν πανέμορφα σχέδια (την καλοκαιρινή σεζόν) σε παπούτσια σειράς παραγωγής (όχι εξατομικευμένα), με ορισμένες προδιαγραφές κατασκευής. Θα σου πω.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τις απόψεις που παρουσιάστηκαν από διάφορούς γονείς σχετικά με το αν χρειάζεται ένα παιδί με πλατυποδία ειδικούς πάτους, παπούτσια κτλ.

Είμαι Ορθοπαιδικός Χειρουργός (Θεσσαλονίκη) και έχω εξειδικευθεί στη Μεγ.Βρετανία στις παθήσεις του ποδιού. Κάνω αυτή την παρέμβαση με αυτή μου την ιδιότητα:

Όλες οι περιπτώσεις (βλαισο)πλατυποδίας δεν είναι ίδιες. Άλλοτε υπάρχει υποκείμενο πρόβλημα το οποίο θα διαγνώσει ο ειδικός και τότε χρειάζεται πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση, ενώ άλλοτε πρόκειται για παραλλαγή του φυσιολογικού με σχετικά χαλαρούς συνδέσμους. Συχνά το "πρόβλημα" αποκαθίσταται καθώς το παιδί μεγαλώνει. Αυτό που προσπαθούμε ως ειδικοί να δούμε είναι αν υπάρχει φυσιολογική λειτουργία μυών και τενόντων και αν οι αρθρώσεις (ειδικά η υπαστραγαλική) είναι εύκαμπτη ή όχι.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν απαιτείται ειδική θεραπεία.

Στην Ελλάδα γίνεται κατάχρηση του πελματογραφήματος και των Ορθοπαδικών παπουτσιών. Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να δημιουργήσουμε στο παιδί την εντύπωση ότι κάτι παθολογικό έχει το πόδι του...

Τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα μας λένε ότι τα "ορθοπαιδικά υποδήμτα" ΔΕΝ προσφέρουν απολύτως τίποτα μακροχρόνια, στις απλές περιπτώσεις με φυσιολογική λειτουργία του ποδιού. Η πλατυποδία ίσως εξελιχθεί, ίσως όχι καθώς το παιδί μεγαλώνει, χωρίς αυτό να εξαρτάται από τα υποδήματα. Αν το παιδί πονάει (ειδικά όταν τρέχει), προσωπικά συνιστώ ειδικούς πάτους με ανύψωση του έχω χείλους της πτέρνας (ώστε να φέρουν το πόδι σε "ουδέτερη" θέση). Όχι για να διορθώσω την πλατυποδία, αλλά για να διορθωθεί η "μηχανική" του ποδιού, να μην φορτίζεται έκκεντρα και να μην πονάει.

Συμπέρασμα: Η (βλαισο)πλατυποδία ΔΕΝ πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Επισκεφτείται ένα γιατρό που εμπιστεύεστε και φυσικά γνωρίζει το θέμα.

ακριβώς αυτά μου είπε και ο παιδίατρος

Πάτοι / Ορθοπαιδικά παπούτσια

Ο στόχος της θεραπείας με ειδικούς πάτους ΔΕΝ είναι η διόρθωση του σχήματος του ποδιού, γιατί πολύ απλά αυτό δεν είναι εφικτό. Οι ειδικοί πάτοι ανυψώνουν την μέσα πλευρά της πτέρνας (την πλευρά που βλέπει προς το άλλο πόδι) και ουδετεροποιούν τον άξονα φόρτισης του σκέλους. Δηλαδή το παιδί στέκεται χωρίς να φορτίζει έκκεντρα το πόδι του, το οποίο πλέον δεν «γέρνει» προς τα μέσα. Οι πάτοι δεν ασκούν πίεση στο πόδι.

Τα ορθοπαιδικά παπούτσια αντίθετα ασκούν εξωτερική πίεση στην ποδική καμάρα και αυτό προκαλεί πόνο. Δεν επιτυγχάνουν τίποτα όμως. Τα ειδικά ορθοπαιδικά παπούτσια έχουν ένδειξη μόνο σε ειδικές περιπτώσεις με παραλύσεις ή σπαστικότητα, όπου η στήριξη απʼ έξω χρειάζεται για να ορθοστατήσει κανείς.

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ

Consultant Frimley Park Hospital, Μεγ. Βρετανία

Πήρα τα πέλματα την Παρασκευή και αγόρασα κάτι μποτάκια Nike νούμερο 34 (τα καλοκαιρινά του ήταν 33, οπότε μάλλον θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς 34 τα μποτάκια). Ταιριάζουν απόλυτα! Και του πηγαίνουν πολύ καλά ευτυχώς. Τα Nike έχουν αποσπώμενους πάτους τους οποίους έβγαλα και έβαλα τα πελματάκια. Τα πέλματα έχουν έσω ανύψωση και τα δύο, αλλά χωράνε πολύ καλά στο μποτάκι. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη και επίσης γιατί ο γιος μου τα έβαλε 30 λεπτά την πρώτη ημέρα 1 ώρα τη δεύτερη και δεν έδειξαν να τον κουράζουν καθόλου αν και τα παπούτσια ήταν καινούρια. Τα πήρα από τη Nike στην Πανεπιστημίου 36 ευρώ.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Πάτοι / Ορθοπαιδικά παπούτσια

Ο στόχος της θεραπείας με ειδικούς πάτους ΔΕΝ είναι η διόρθωση του σχήματος του ποδιού, γιατί πολύ απλά αυτό δεν είναι εφικτό. Οι ειδικοί πάτοι ανυψώνουν την μέσα πλευρά της πτέρνας (την πλευρά που βλέπει προς το άλλο πόδι) και ουδετεροποιούν τον άξονα φόρτισης του σκέλους. Δηλαδή το παιδί στέκεται χωρίς να φορτίζει έκκεντρα το πόδι του, το οποίο πλέον δεν «γέρνει» προς τα μέσα. Οι πάτοι δεν ασκούν πίεση στο πόδι.

Τα ορθοπαιδικά παπούτσια αντίθετα ασκούν εξωτερική πίεση στην ποδική καμάρα και αυτό προκαλεί πόνο. Δεν επιτυγχάνουν τίποτα όμως. Τα ειδικά ορθοπαιδικά παπούτσια έχουν ένδειξη μόνο σε ειδικές περιπτώσεις με παραλύσεις ή σπαστικότητα, όπου η στήριξη απʼ έξω χρειάζεται για να ορθοστατήσει κανείς.

ευχαριστω για την απαντηση για αλλη μια φορα ,απλα δεν βρισκω ευκολα μποτακια που να ταιριαζουν με τους πατους οποτε και απο οτι καταλαβαινω για να μην φορτιζει το ποδι πρεπει να ταιριαζουν απολυτα

και κατι τελευταιο μπορει να εχει σχεση η βλαισοπλατυποδια με την σωστη αναπτυξη της σπονδυλικης στηλης δηλ.μπορει να οδηγησει σε καποια σκολιωση?

Πήρα τα πέλματα την Παρασκευή και αγόρασα κάτι μποτάκια Nike νούμερο 34 (τα καλοκαιρινά του ήταν 33, οπότε μάλλον θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς 34 τα μποτάκια). Ταιριάζουν απόλυτα! Και του πηγαίνουν πολύ καλά ευτυχώς. Τα Nike έχουν αποσπώμενους πάτους τους οποίους έβγαλα και έβαλα τα πελματάκια. Τα πέλματα έχουν έσω ανύψωση και τα δύο, αλλά χωράνε πολύ καλά στο μποτάκι. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη και επίσης γιατί ο γιος μου τα έβαλε 30 λεπτά την πρώτη ημέρα 1 ώρα τη δεύτερη και δεν έδειξαν να τον κουράζουν καθόλου αν και τα παπούτσια ήταν καινούρια. Τα πήρα από τη Nike στην Πανεπιστημίου 36 ευρώ.

iride εχουν ιδιο νουμερο τα πελματα και οι πατοι τελικα?

τι καλα που βρηκες αμεσως μποτακια ,απλα δεν καταλαβα ειναι αθλητικα τα μποτακια ? επειδη δεν μενω αθηνα ,αν παω σε οποιοδηποτε καταστημα με παπουτσια νικε θα τα βρω ? ποια ειναι ακριβως ?

συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις ........

Διαφημίσεις

iride εχουν ιδιο νουμερο τα πελματα και οι πατοι τελικα?

τι καλα που βρηκες αμεσως μποτακια ,απλα δεν καταλαβα ειναι αθλητικα τα μποτακια ? επειδη δεν μενω αθηνα ,αν παω σε οποιοδηποτε καταστημα με παπουτσια νικε θα τα βρω ? ποια ειναι ακριβως ?

συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις ........

Εκεί που έφτιαξα τα πέλματα μου εξήγησαν ότι συνήθως τα φτιάχνουν λίγο μακρύτερα (2-3 χιλιοστά, μη φανταστείς!), αλλά αν έχεις πρόβλημα μόνο στο μήκος τα κόβεις με ένα ψαλιδάκι, δεν επηρεάζει τη λειτουργία του πέλματος. Τα βρήκα εντελώς τυχαία τα μποτάκια, μπήκα στη νάικ γιατί μου είχαν πει ότι έχει αποσπώμενους πάτους στο μεγαλύτερο ποσοστό των παπουτσιών της. Όντως με άφησαν να βγάλω τους πάτους και να βάλω τα πέλματα από όλα τα παπούτσια που δοκίμασα. Αυτά που πήρα έκαναν 36 ευρώ, είναι μπασκετικά, μποτάκια, λευκά κατά κύριο λόγο (αν και νομίζω τα είδα και σε μαύρα) με κορδόνια. Μάλλον τα πέλματα ταίριαξαν γιατί όταν έβαλε μέσα τα στοιχεία του παιδιού κατά το πελματογράφημα είπαμε 33 νούμερο, ενώ τα μποτάκια είναι 34. Είναι λίγο "ρομποτικά" αλλά ίσως είναι ιδέα μου γιατί κάθε φορά μετά το καλοκαίρι όταν του έπαιρνα τα αθλητικά μπότάκια μου φαινόντουσαν περίεργα. Βέβαια είναι και απάτητο το παπούτσι, οπότε επόμενο είναι να είναι λίγο "αδούλευτα". Νομίζω θα τα βρεις στη νάικ. Δεν πήγα στα στοκ, ήταν τα κανονικά μοντέλα, παιδικά, μποτάκια, για μπάσκετ (δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό), με κορδόνια, έχουν μία λωρίδίτσα μαύρη μπροστά, κόκκινο γυαλιστερό σήμα της νάικ και κόκκινη φόδρα από μέσα. Πιστεύω θα τα βρεις, τι στο καλό.

wjhKp3.png

c5dop3.png

iride σε ευχαριστω πολυ

το αγορακι σου ειναι μεγαλο φοραει 10 νουμερα παραπανω και μαλλον σε βοηθαει κιολας,σου λεει δηλ. αν τον βολευουν η οχι ,το δικο μας ειναι 3 και καταλαβαινεις.........

iride σε ευχαριστω πολυ

το αγορακι σου ειναι μεγαλο φοραει 10 νουμερα παραπανω και μαλλον σε βοηθαει κιολας,σου λεει δηλ. αν τον βολευουν η οχι ,το δικο μας ειναι 3 και καταλαβαινεις.........

Δεν πήγα μαζί με το Φραντσέσκο! Πήγα μόνη μου με τα πέλματα, αφού σιγουρεύτηκα ότι έχω δικαίωμα αλλαγής σε περίπτωση που δεν ταίριαζε το νούμερο. Δεν ήθελα να τον βάλω στη διαδικασία ότι έχει κάποιο πρόβλημα και στην επιλογή του παπουτσιού. Αντίθετα τα έφερα στο σπίτι με τα πέλματα μέσα, του τα έδειξα φυσικά, αλλά δεν τον ήθελα μπροστά στο βάλε-βγάλε τα πέλματα από όλα τα παπούτσια που δοκίμασα.

Χθες ήταν η πρώτη ημέρα που τα έβαλε στο νηπιαγωγείο και τον ρώτησα αν τον κούρασαν, μου είπε ναι, λίγο, όμως παρατήρησα σήμερα το πρωί πάλι που τα ξαναβάλαμε στο σχολείο και δεν έκανε κανένα απολύτως σχόλιο, δεν έδωσε σημασία καν. Οπότε μάλλον υπέθεσα ότι δεν επρόκειτο για σοβαρή ενόχληση. Σήμερα που θα πάω να τον πάρω, θα δούμε. Σίγουρα θα βρεις κάτι. Για το καλοκαίρι έχω να σου συστήσω κάτι υ-πε-ρο-χα σανδάλια της birken σε απίστευτα σχέδια με ανάγλυφο πέλμα που συγκρατεί το πόδι εξαιρετικά!

wjhKp3.png

c5dop3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

και εγω προσπαθουσα να μην πηγαινω με το παιδι ,αλλα τοτε ειναι που δεν πετυχαινα το σωστο παπουτσι

για τα σανδαλια θα τα πουμε το καλοκαιρι μαλλον ε?

και εγω προσπαθουσα να μην πηγαινω με το παιδι ,αλλα τοτε ειναι που δεν πετυχαινα το σωστο παπουτσι

για τα σανδαλια θα τα πουμε το καλοκαιρι μαλλον ε?

Έχεις δίκιο, κι εγώ όταν ήταν 3 δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω παπούτσι χωρίς αυτόν μαζί. Δε λες ευτυχώς που το καταλάβατε από τώρα και έχει σωστή στήριξη το παιδί από τόσο νωρίς... Δεν ξέρω αν παίρνει διόρθωση ή όχι η μικρή ιδιαιτερότητα που έχουν τα ποδαράκια των παιδιών μας, πάντως το να έχουν τη σωστή στήριξη βοηθά στη σωστή κατανομή του βάρους του σώματος, τη μη επιβάρυνση των γονάτων οπότε ένα πελματάκι δεν νομίζω να βλάπτει. Όσο για τα καλοκαιρινά θα εντυπωσιαστείς! Δεν μπορώ να σου περιγράψω για τι σχέδια πρόκειται και τι καταπληκτική στήριξη! Θα τα πούμε όταν θα έρθει η εποχή τους.

Εγώ τώρα δεν ξέρω μήπως πρέπει να πάω να δούνε και το μικρό γιο μου (2,5 ετών). Έχω την εντύπωση ότι έχει ελαφριά βλαισσότητα.

wjhKp3.png

c5dop3.png

πολυ ενδιαφερον που μεσα απο ενα φορουμ εχουμε και αποψεις απο εναν ειδικο ιατρο και ειδικευμενο στο θεμα μας.σας ευχαριστουμε πολυ για την παρεμβαση και για τις πληροφοριες.

Αν το παιδί πονάει (ειδικά όταν τρέχει), προσωπικά συνιστώ ειδικούς πάτους με ανύψωση του έχω χείλους της πτέρνας (ώστε να φέρουν το πόδι σε "ουδέτερη" θέση). Όχι για να διορθώσω την πλατυποδία, αλλά για να διορθωθεί η "μηχανική" του ποδιού, να μην φορτίζεται έκκεντρα και να μην πονάει.

οι πατοι που εχω παει στην κορη μου ειναι εσω χειλους.δεν ειναι ολοκληροι αλλα μισοι και τους τοποθετω στο πισω μερος του παπουτσιου.

απο 2 ετων που τα φοραμε εχω δει μεγαλη βελτιωση στο περπατημα της,στο τρεξιμο καθως και στην ισοοροπια της.δεν πεφτει πλεον προς τα πισω και τοσο ευκολα ,ασχετα το μικρο της ηλικιας της.

το ειχα καταλαβει οτι ειχε βλαισοτητα απο την μερα που γεννηθηκε καθως τα πελματα της γυριζανε εντονα προς τα μεσα.

στην πορεια κι ενω περπατησε, φανηκε εντονα απλα επρεπε να φτασει σε καποια ηλικια για να βγαλει διαγνωση ο παιδοορθοπαιδικος.

τωρα για τα παπουτσια ,κι εγω δυσκολευομαι στο να βρω καποιο ειδικο για την περιπτωση της.προτεινετε ανατομικο ή οχι?

μποτακι με κορδονι ή ημιμποτακι?

εχω μπερδευτει.........

τα πελματακια του τα βαζεις και στις παντοφλες στο σπιτι?

Valeri, να σου πω την αλήθεια όχι. Αλλά τα φοράει όλη την ημέρα από το πρωί στις 8 έως τις 2 το μεσημέρι στο σχολείο και το απόγευμα στα αγγλικά ή όταν βγαίνουμε έξω. Τώρα που το λες με βάζεις σε μία σκέψη, κάποια Σαββατοκύριακα που έχει κακό καιρό και βγαίνουμε λίγο, περνάνε πολλές ώρες που δεν τα βάζει. Θα ρωτήσω τον ορθοπεδικό μου. Αν και εκείνος είχε αρχικά προτείνει να φτιάξουμε παπουτσάκι (όχι ειδικό, απλά να φτιάχναμε ένα μοντέρνο μποτάκι) για να ταιριάξει 100% το πέλμα και όσο να 'ναι να έχει και καλύτερη στήριξη. Αλλά προς το παρόν φτιάξαμε μόνο τα πέλματα.

Σου έχω στείλει και πμ.

wjhKp3.png

c5dop3.png

κοριτσια να ρωτησ ξατι?

τι μαρκα παπουτσια επιλεγετε στα παιδια σας και με ποια εχετε μεινει ευχαριστημενες?

επισης επιλεγετε να ειναι ανατομικα ή λογω πατους περνετε και μη ανατομικα?

Εμείς πριν τα πελματάκια που φτιάξαμε πριν 1 μήνα, προσπαθούσαμε να παίρνουμε σταθερά παπούτσια για τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα των παιδιών μας, δηλαδή με "καμπανέ" σόλα δηλαδή πώς να το πω, το μέρος της που ακουμπάει στο έδαφος να είναι πιο έξω από αυτό που είναι στο παπούτσι. Επίσης να κρατάνε καλά τον αστράγαλο. Αυτά τα βρίσκαμε σε καταστήματα καλών παιδικών ή αθλητικά. Τώρα που πήραμε τα πελματάκια πήραμε αθλητικό μποτάκι σαν αυτό που περιέγραψα παραπάνω, όπου χωράνε καλά τα πέλματα.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...