Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάρτυ: σπιτικά ή τυποποιημένα?

mama_3

Recommended Posts

οπότε παίρνω και την δική σου "ψήφο" υπέρ των χυμών :D

xena μου και πάλι σε ευχαριστώ για την συνταγή σου αλλά θα προτιμήσω το ρεύμα εδώ και δεν θα ξενυχτίσω (για να φτιάξω το σπιτικό για το πάρτυ, έχω λόγους για να ξενυχτίσω ουυυυυυυυυυυ ένα σωρό) :D

btw επειδή ο ένας εκ των τριών έχει γενέθλια καλοκαίρι θα τον τιμήσω εκεί τον χυμό...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 92
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πάλι ούτε μία φορά δεν την έχω ακούσει αυτή την ατάκα! Και μου κάνει εντύπωση που εσύ την άκουσες και πολλές φορές μάλιστα!!! Τι να πω, μάλλον κινούμαστε σε τελείως διαφορετικούς κύκλους, δεν εξηγείται διαφορετικά...

Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι όλοι ανεξαιρέτως, παίρνουν φρέσκα υλικά, καλής ποιότητας, τηρούν όλες τις συνθήκες υγιεινής κτλ Όταν είσαι μεταξύ αγνώστων δεν έχεις καμιά αμφιβολία για αυτό που σου σερβίρουν... Τι να πω... Μπορεί να είμαι εγώ περίεργη...

Γιατί άμα είναι να τις συγκρίνουμε (τις ώρες εργασίας μας), δε νομίζω πως υπερτερείς πουθενά! Για παράδειγμα, προφανώς είσαι στη δουλειά όταν χαζολογάς στο parents...

εσύ δηλαδή που είσαι ? σκληρά εργαζόμενη στο σπίτι ?

Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι όλοι ανεξαιρέτως, παίρνουν φρέσκα υλικά, καλής ποιότητας, τηρούν όλες τις συνθήκες υγιεινής κτλ Όταν είσαι μεταξύ αγνώστων δεν έχεις καμιά αμφιβολία για αυτό που σου σερβίρουν... Τι να πω... Μπορεί να είμαι εγώ περίεργη...

Όχι βέβαια, αλλά δεν ξεκινάω με αυτό το δεδομένο όταν πχ πηγαίνω σε ένα παιδικό ή σε ένα σχολικό πάρτυ. Δεν θα αποφύγω κάτι που έφτιαξε μία μανούλα βάζοντας κακές σκέψεις στο μυαλό μου :-) Μπορεί απλά να κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια ή να είμαι πολύ ρομαντική, τι να πω...

-Όποιον αναγκαστικά μένει σπίτι λόγω ανεργίας, εννοείται ότι δεν θα τον σχολιάσω σε καμία περίπτωση...

Μπορεις σε παρακαλω να μου το εξηγήσεις αυτό για να το καταλαβω?Ποια η διαφορα της μαμας που επιλεγει να μεινει Σπιτι από αυτή που μενει λογω ανεργειας?Ακολουθει καποιο διαφορετικο πρόγραμμα η δευτερη η δε τη σχολιαζετε γιατι τη λυποσαστε που είναι ανεργη?Δλδ αυτή που επελεξε να είναι Σπιτι φανταζεστε ότι ολη μερα ξυνεται,βλεπει πρωινο καφε και φτιαχνει σπιτικα κουλουράκια και κεικ για να αισθανθεί πιο αξια απο μια εργαζομενη?Η μηπως το ότι καποια επελεξε να μεινει Σπιτι σημαινει ότι βαριεται να παει να δουλεψει και ετσι βολευτηκε αρα μπορούμε να την κρινουμε?

Διαφημίσεις

Όχι βέβαια, αλλά δεν ξεκινάω με αυτό το δεδομένο όταν πχ πηγαίνω σε ένα παιδικό ή σε ένα σχολικό πάρτυ. Δεν θα αποφύγω κάτι που έφτιαξε μία μανούλα βάζοντας κακές σκέψεις στο μυαλό μου :-) Μπορεί απλά να κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια ή να είμαι πολύ ρομαντική, τι να πω...

Μάλλον ρομαντική είσαι... Εσύ βλέπεις αγνά προιόντα από γλυκές μανούλες που κάνουν το καλύτερο (κρίνοντας εξ ιδίων), εγώ βλέπω απλά έναν μπουφέ με χειροποίητα προιόντα από ανθρώπους που δεν γνωρίζω και που μπορεί να έχουν τις καλύτερες προθέσεις μπορεί και όχι, μπορεί να έχουν συναίσθηση της καθαριότητας μπορεί και όχι, μπορεί να το κάνουν από υποχρέωση (για να μην τις σχολιάσουν, μπορεί και όχι, μπορεί να είναι οτιδήποτε.

Θα προτιμήσω στη συγκεκριμένη περίπτωση να καταναλώσει το παιδί (και εγώ) κάτι που τουλάχιστον γνωρίζω τις προδιαγραφές του. Την υγιεινή διατροφή θα την κάνω τις υπόλοιπες ώρες στο σπίτι.

Δεν το κάνω επειδή θα σνομπάρω τα φαγητά που φέρνουν ή επειδή δεν αναγνωρίζω το χρόνο που αφιέρωσαν. Θα το κάνω για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Ούτε και θα σχολιάσω αρνητικά όποιον αφιέρωσε χρόνο να φτιάξει κάτι. Απλώς κρατάω επιφυλάξεις.

Μπορεις σε παρακαλω να μου το εξηγήσεις αυτό για να το καταλαβω?Ποια η διαφορα της μαμας που επιλεγει να μεινει Σπιτι από αυτή που μενει λογω ανεργειας?Ακολουθει καποιο διαφορετικο πρόγραμμα η δευτερη η δε τη σχολιαζετε γιατι τη λυποσαστε που είναι ανεργη?Δλδ αυτή που επελεξε να είναι Σπιτι φανταζεστε ότι ολη μερα ξυνεται,βλεπει πρωινο καφε και φτιαχνει σπιτικα κουλουράκια και κεικ για να αισθανθεί πιο αξια απο μια εργαζομενη?Η μηπως το ότι καποια επελεξε να μεινει Σπιτι σημαινει ότι βαριεται να παει να δουλεψει και ετσι βολευτηκε αρα μπορούμε να την κρινουμε?

Όχι δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Το ανέφερα επειδή η Hope τόνισε την ανεργία. Ότι είναι άνεργη και την σχολιάζουν σαν να είναι τεμπέλα...

Ο καθένας μπορεί να μείνει σπίτι από επιλογή για χίλιους δυο λόγους. Μεταξύ αυτών είναι και η τεμπελιά. Ξέρω 1-2 τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν γενικεύω ότι όποιος μένει σπίτι από επιλογή είναι τεμπέλης. Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που μπορεί να τον έκαναν να το επιλέξει.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ.

Και πώς θα εξασφαλίσεις ότι το έτοιμο τυροπιτάκι/λουκανοπιτάκι δεν έμεινε μια δυο μέρες εκτός ψυγείου από τη μανούλα που το έφερε αλλά δεν είχε το χρόνο να το αγοράσει εκείνη την ημέρα; Με αυτή τη λογική δεν μπορούμε να είμαστε για τίποτε σίγουροι...

Προσωπικά, προτιμώ στη ζωή μου να μη βλέπω ή φαντάζομαι διαρκώς δυνητικούς κινδύνους να απειλούν τα παιδιά μου, αν το έκανα, το λιγότερο θα είχα αρρωστήσει...

Διαφημίσεις

Και πώς θα εξασφαλίσεις ότι το έτοιμο τυροπιτάκι/λουκανοπιτάκι δεν έμεινε μια δυο μέρες εκτός ψυγείου από τη μανούλα που το έφερε αλλά δεν είχε το χρόνο να το αγοράσει εκείνη την ημέρα; Με αυτή τη λογική δεν μπορούμε να είμαστε για τίποτε σίγουροι...

Προσωπικά, προτιμώ στη ζωή μου να μη βλέπω ή φαντάζομαι διαρκώς δυνητικούς κινδύνους να απειλούν τα παιδιά μου, αν το έκανα, το λιγότερο θα είχα αρρωστήσει...

Εκτός κι αν ως τρόφιμα που πληρούν τις προδιαγραφές εννοείς μόνο τα συσκευασμένα (πχ. κρουασάν) των οποίων δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης, οπότε εκεί πάω πάσο. :-) Στέρεψα από επιχειρήματα!

Και πάλι νομίζω, ότι χανόμαστε στη γενίκευση. Δεν είναι όλες οι μη εργαζόμενες μητέρες κουτσομπόλες και δεν προσπαθούν όλες αυτές να το παίξουν υπεράνω. Η πλειοψηφία ΔΕΝ είναι έτσι. Ορισμένες όμως θεωρούν ότι υπερτερούν απέναντι στην εργαζόμενη.

Ούτε όλες οι εργαζόμενες είναι καλοσυνάτες και ευγενικές και κοιτούν τα του οίκου τους. Ορισμένες, μάλιστα, σχολιάζουν αρνητικά όσες επιλέγουν να μην εργαστούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Και οι δύο αυτές περιπτώσεις θα βρουν να σχολιάσουν, είτε το τυποποιημένο προϊόν που θα φέρει η μία, είτε το ότι η stay at home μαμά επιλέγει να στείλει το παιδί της στον παιδικό σταθμό, ή τέλος πάντων ό,τι εκείνη την ώρα τους κατέβει στην κούτρα.

Οπότε, γλυκιά μου μανούλα που αγόρασες τους χυμούς. Αυτή που σε σχολίασε για το τυποποιημένο, ακόμη και χειροποίητο να πήγαινες κάτι άλλο θα έβρισκε να πει....

Πάντως Νικι συγνώμη κιόλας αλλα έτσι τις βλέπω μα όπως τις περιγράφεις.

Είμαι απίστευτα λογική για να το δω αλλιώς:wink:

Δικαίωμα σου είναι να το βλέπεις ετσι...αλλα το ότι το βλέπεις ετσι η μαλλον το φανταζεσαι ετσι δε σημαινει ότι αυτό ισχυει.Το τι ωθησε μια οικογενεια να παρει μια τετοια αποφαση...το να αφησει η μαμα τη δουλεια της για να μεγαλωσει το παιδι της...το πως αντιλαμβάνεται η κάθε μια το 'μεγαλωνω ένα παιδι'...το ποσο εχει στοιχησει η όχι σε μια γυναικα το ότι αφησε τη δουλεια της...και το τι προτεραιότητες θετει η κάθε οικογενεια για τη ζωη της είναι κατι που αφορα την κάθε οικογενεια ξεχωριστα.

Όχι δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Το ανέφερα επειδή η Hope τόνισε την ανεργία. Ότι είναι άνεργη και την σχολιάζουν σαν να είναι τεμπέλα...

Ο καθένας μπορεί να μείνει σπίτι από επιλογή για χίλιους δυο λόγους. Μεταξύ αυτών είναι και η τεμπελιά. Ξέρω 1-2 τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν γενικεύω ότι όποιος μένει σπίτι από επιλογή είναι τεμπέλης. Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που μπορεί να τον έκαναν να το επιλέξει.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ.

Φυσικα και υπαρχουν..ξερω κι εγω τέτοιες περιπτώσεις.Οπως ξερω και περιπτώσεις μαμαδων οι οποιες πισω απο τη δικαιολογια του ότι εργαζονται εχουν φορτωσει τα παντα στη γιαγια και δεν κανουν τπτ άλλο.Αυτο όμως δεν είναι λογος να γενικευω και να υποθετω ότι ετσι είναι ολες οι εργαζόμενες μαμαδες.

Δεν το εξασφαλίζω για να πούμε την αλήθεια... Απλώς για να μην φτάσω στο σημείο που περιγράφεις και να βλέπω παντού κινδύνους, θα επιλέξω το τυροπιτάκι το ετοιμο... Τα αγνώστου πατρός (το τονίζω) χειροποίητα τα φοβάμαι...

Εκτός κι αν ως τρόφιμα που πληρούν τις προδιαγραφές εννοείς μόνο τα συσκευασμένα (πχ. κρουασάν) των οποίων δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης, οπότε εκεί πάω πάσο. :-) Στέρεψα από επιχειρήματα!

Αυτά είναι τα μόνα σίγουρα.:P Ειδικά χυμοί, πορτοκαλάδες κτλ...

Διαφημίσεις

Φυσικα και υπαρχουν..ξερω κι εγω τέτοιες περιπτώσεις.Οπως ξερω και περιπτώσεις μαμαδων οι οποιες πισω απο τη δικαιολογια του ότι εργαζονται εχουν φορτωσει τα παντα στη γιαγια και δεν κανουν τπτ άλλο.Αυτο όμως δεν είναι λογος να γενικευω και να υποθετω ότι ετσι είναι ολες οι εργαζόμενες μαμαδες.

Συμφωνώ. Δεν γενίκευσα. Ανέφερα την ανεργία με αφορμή το ποστ της Hope που μιλούσε για τον εαυτό της. Και εργαζόμενες τεμπέλες υπάρχουν!:P

Και πάλι νομίζω, ότι χανόμαστε στη γενίκευση. Δεν είναι όλες οι μη εργαζόμενες μητέρες κουτσομπόλες και δεν προσπαθούν όλες αυτές να το παίξουν υπεράνω. Η πλειοψηφία ΔΕΝ είναι έτσι. Ορισμένες όμως θεωρούν ότι υπερτερούν απέναντι στην εργαζόμενη.

Ούτε όλες οι εργαζόμενες είναι καλοσυνάτες και ευγενικές και κοιτούν τα του οίκου τους. Ορισμένες, μάλιστα, σχολιάζουν αρνητικά όσες επιλέγουν να μην εργαστούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Και οι δύο αυτές περιπτώσεις θα βρουν να σχολιάσουν, είτε το τυποποιημένο προϊόν που θα φέρει η μία, είτε το ότι η stay at home μαμά επιλέγει να στείλει το παιδί της στον παιδικό σταθμό, ή τέλος πάντων ό,τι εκείνη την ώρα τους κατέβει στην κούτρα.

Οπότε, γλυκιά μου μανούλα που αγόρασες τους χυμούς. Αυτή που σε σχολίασε για το τυποποιημένο, ακόμη και χειροποίητο να πήγαινες κάτι άλλο θα έβρισκε να πει....

Σωστό!! πάντως κορίτσια όλα πιστεύω είναι θέμα ανθρώπου.. έτσι όπως έχε εξελιχτεί η συζήτηση πιστεύω πως η κάθε μαμά, είτε δουλεύει είτε δεν δουλεύει το θέμα θα το δει από την πλευρά της... δεν υπάρχει κάπου σωστό ή λάθος, δίκαιο ή άδικο... π.χ. η κολλητή μου έχει 2 παιδιά και δεν εργάζεται.. όταν βρισκόμαστε της λέω: αχ τι καλά θα ήταν να ήμουν σπίτι με τα παιδάκια μου και να μην τρέχω σαν τον Βέγγο... και μου απαντά: αχ τι ωραία θα ήταν να σηκώνομαι το πρωί να ντύνομαι να βάφομαι να πάω στην δουλειά να μην σκέφτομαι τι θα μαγειρέψω και όλη την ώρα το σπίτι και τα παιδιά... πολλές φορές "ζηλεύουμε" αυτό που μας λείπει ή αυτό που δεν έχουμε και θεωρούμε ότι είναι καλύτερο... επειδη το έχουμε τερματίσει το συγκεκριμένο θέμα με την κολλητή μου έχουμε καταλήξει στο εξής: εγώ π.χ θα καθαρίσω μία ώρα γιατί τόσο προλαβαίνω και θα είμαι ο σίφουνας.. αυτή θα καθαρίσει 5 ώρες αλλά θα κάνει και τα ντουλάπια και το ένα και το άλλο.. αποτέλεσμα: και οι 2 θα είμαστε ψόφιες στο τέλος της ημέρας :D

συμπέρασμα: το "επάγγελμα" της μαμάς είναι το πιο δύσκολο του κόσμου.. σε ότι αφορά τον "τεμπέλη" είτε είναι σπίτι είτε εργάζεται τεμπέλης θα είναι στο σπίτι τεμπέλης και στην δουλειά.... αυτό είναι άλλο..

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Θα συμφωνησω με τη Νικι .Δεν υπάρχουν γενικευσεις στο πώς θα διαχεριστει ο καθενας τα της οικογενειας του γιατι υπάρχουν διαφορετικες συνθήκες σε καθε οικογενεια.Θεωρω πως καθε συζυγος-μητερα(οταν την παιρνει)κανει ο,τι θεωρει καλυτερο για την οικογενεια της .Το να βαζουμε ταμπέλες η τεμπέλα,η κοτσομπολα,η εργατικη ειναι τουλαχιστον ανοητο.Κ εγω οταν λεω ανεργη η αληθεια ειναι οτι βρεθηκαν καποιες θέσεις,σε αλλη πολη ,με λιγα λεφτα,ώρες που έπρεπε να βρω γυναικα για το παιδι ή να χωσω τον άνδρα μου κ προτιμησα(επειδη με 'επαιρνε ξαναλεω)να αφήσω τη θεση-να θυσιασω την επαγγελματικη μου ζωή εκεινη την περιοδο για να μη διαταραξω την οικογενεια μου.Καποιος ακουγοντας το μπορει να με θεωρησει τεμπέλα ή βολεμενη εγώ ξερω οτι ηταν μεγάλη θυσια που μου στοιοχιζει αλλα τιποτα δεν συγκρινεται με την ηρεμια της οικογενειας.

Κορίτσια, καλημέρα

Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα που ρώτησε η θεματοθέτρια και μετατράπηκε ελαφρώς σε μαμάδες εργαζόμενες vs μη εργαζόμενες.

Εντελώς προσωπικά θα μιλήσω, εργάζομαι από επιλογή, και μου αρέσει που δουλεύω, και θα δούλευα ακόμα κι αν είχα λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα (σαφώς πιο χαλαρά τότε, βέβαια, απʼ ο,τι τώρα). Σε καμία περίπτωση δε βάζω σε ζυγαριά τη δουλειά με το παιδί, νομίζω ότι είναι αδιαμφισβήτητα σαφές προς τα πού θα γύρει, όμως για να νιώθω πιο πλήρης σαν άνθρωπος θέλω να έχω και τη δουλειά μου στη ζωή μου. Με απόλυτο σεβασμό στην επιλογή των γυναικών εκείνων που έχουν επιλέξει να μην εργαστούν ( δηλαδή που δε θέλουν, όχι γιατί δε βρίσκουν δουλειά π.χ. λόγω κρίσης, ενώ θέλουν να δουλέψουν), δε συμφωνώ για πάρα πολλούς λόγους με την επιλογή τους, αλλά επειδή δε μου πέφτει λόγος για το τι κάνει η κάθε μία στη ζωή της (άλλωστε δεν ξέρω υπό ποιες συνθήκες πήρε αυτήν την απόφαση και καμία δε με ρώτησε :wink:), όσο και να μην το κατανοώ, οφείλω αφενός να σεβαστώ την απόφασή τους και αφετέρου να αναγνωρίσω τη «θυσία» (σε άπειρα εισαγωγικά, μην παρεξηγηθώ) που κάνουν.

Από ʽκει και πέρα, νομίζω ότι όλες μας, εργαζόμενες και μη, έχουμε έρθει σε επαφή με γυναίκες που βρίσκονται σε αντίθετη κατάσταση από εκείνη στην οποία βρισκόμαστε εμείς, κι έχουμε προσβληθεί ή ενοχληθεί από τη συμπεριφορά τους. Οπότε ας μην γενικεύουμε τα προσωπικά και ειδικά βιώματά μας. Και κυρίως ας μην ασκούμε επιθετικές και αρνητικές κριτικές οι μεν στις δε, γιατί νομίζω ότι, για να επιστρέψουμε και λίγο στο θέμα που έθιξε η mama_3, αυτό είναι κάτι που όλες το καυτηριάσαμε! Δε διάβασα από καμία μας να είπε: μπράβο σε εκείνες τις μαμάδες που σχολίασαν την πρόθεση της mama_3, αντίθετα όλες τις «κράξαμε», οπότε ας μην κάνουμε το ίδιο!

Εγώ κοριτσια οσες φιλες εχω που δουλευουν κ εχουν κ παιδακια φυσικα μου λενε πώς δεν αλλαζουν τη δουλεια τους με τιποτα .Ακομη κ εκεινες που έχουν οικονομικη ανεξαρτησια.Βέβαια οι περισσοτερες εχουν "καλες"δουλειες δημοσιο ή ιδιωτικο με καλες συνθήκες.Γιατι καταλαβαινω κ τις γυναικες που δουλευουν σε δυσκολες συνθήκες ή σε ασχημο περιβαλλον ή για λιγα χρηματα .Προοφανως θα προτιμουσαν να ειναι σπιτι.Επειδη το θεμα ειναι πολυ μεγαλο κ χιλιοσυζητημενο απο μενα κ τις φιλες μου,η αληθεια ειναι πως πρεπει να υπάρχει ισορροπια στη ζωη για να ειναι καποιος πληρης.Αν οχι κατι πάντα του λειπει κ αν αυτο που λειπει ειναι η οικογενεια κ το παιδι(το έζησα)το κενο ειναι πολυ μεγαλο.Το αλλο το κενο της δουλειας ειναι λιγοτερο βαρυ.Η αλήθεια επισης ειναι οτι η εργαζομενη γυναικα πρέπει να τρεχει σαν την τρελη να τα προλαβει όλα αλλά της δικαιολογειται κ το λαθος κ η παραλειψη.Αυτη που ειναι στο σπιτι κοιταει μην της ξεφυγει κατι γιατι κανεις δε θα την καταλαβει.Τελος το γεγονος οτι η εργαζομενη αλλαζει παραστάσεις κ δεν ακουει ολη την ημερα τη γκρινια των παιδων,δε φτιαχνει κρεβατια,σκουπισματα κλπ μπορει να την κουραζει μεν αλλα ψυχολογικα ειναι πολυ καλυτερα.Τα εχω κανει κ τα δυο κ μπορω να εχω αποψη.Σέβομαι βέβαια κ όποιον εχει αντιθετη γνωμη γιατι η σταση ζωής ειναι προσωπικη υποθεση κ κυριως τις γυναικες που εχουν πραγματικη αναγκη κ δουλευουν για να ζησουν σε δυσκολες δουλειες ,σε ασχημες συνθηκες χωρις να εχουν αλλη επιλογη.

-Όποιον αναγκαστικά μένει σπίτι λόγω ανεργίας, εννοείται ότι δεν θα τον σχολιάσω σε καμία περίπτωση...

- Έχει τύχει και εγώ να μην μπορώ να μιλήσω. Ο άλλος να παίρνει τηλέφωνα σε ακατάλληλη στιγμή, εγώ να τρέχω να προλάβω με το ρολόι στο χέρι... Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, καλύτερα να μην το σηκώνω καθόλου.

- Έχει τύχει να σχολιάσω μη εργαζόμενη (από επιλογή), που στέλνει το παιδί ολοήμερο (δεν ξέρω πως τα κατάφερε, υποτίθεται για εργαζόμενες δεν είναι το μέτρο; ).

- Έχει τύχει επίσης, μη εργαζόμενη, χωρίς παιδιά να θέλει να μου έρθει επίσκεψη 10 το βράδυ καθημερινή, γιατί δεν προλαβαίνει νωρίτερα (να χτυπάς το κεφάλι σου δηλαδή)...:rolleyes:

Κοιτα κ εγω που δεν δουλευω δε θα ανοιξω συζήτηση στο τηλ οταν εχω δουλειες ή πνιγομαι αλλα αν με παρει ή κολλητη μου σε μερα που δεν παιρνει γιατι ξερει οτι εχω δουλειες αν μη τι αλλο θα ρωτησω ειστε καλα;εγινε κατι;Δεν θα πω μολις το σηκωσω καλα γιατι πηρες δεν σου ειπα να μην παιρνεις ;Αυτο το ¨εσεις που δεν δουλευετε δεν καταλαβαινετε εμας τις εργαζομενες"πολλες το εχουν κανει πιπιλα σας ειπα η αλλη μου ελεγε οτι δεν προλαβαινει ουτε ενυδατικη να βαλει το πρωι.Ήματρον...

Καλα για το τελευταιο σχολιο σου δεν εχω να πω τιποτα για τη φιλη σου .Ειπαμε να υπαρχει κ μια σχετικη λογικη

Βρε σεις τι λέτε; Θα φτιάξω κάτι που θα φάνε παιδιά (και ας μη φάνε τα δικά μου) και θα βάλω ότι έχω ή ότι άρχισε να χαλάει ή ότι λήγει ή θα το παρασκευάσω με βρώμικα χέρια; Έλεος πολύ deadly women βλέπετε...

εσύ δηλαδή που είσαι ? σκληρά εργαζόμενη στο σπίτι ?

Ναι καλή μου. Και εν αντιθέσει με εσένα εμένα δε με πληρώνει κανείς... Όταν χαζολογάω κάνω ταυτόχρονα άλλα πράγματα. Τι καλά που θα περνούσα αν με πλήρωναν για να δουλεύω και εγώ σερφάριζα ή με τη δικαιολογία της 8ωρης εκτός σπιτιού εργασίας έλεγα "αχ αγάπη μου θα πλύνεις τα πιάτα και μετά θα παραγγείλεις της μάνας σου φαι για αύριο;". Καταλάβετε επιτέλους οτι οι μητέρες που δεν εργάζονται εκτος σπιτιού ΔΕΝ κάθονται με το πόδι σταυρωτό μπροστά στην τηλεόραση ξύνοντας τα νύχια τους. Εγώ δε λέω οτι δεν κουραζόμαστε ΤΟ ΙΔΙΟ (αν και οι εργαζόμενες τουλάχιστον ξεφεύγετε που εγώ το θεωρώ θετικό και όχι κουραστικό), λέω πως πρέπει να πάψει η stay at home mom να θεωρείται τυχερή και ξεκούραστη!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Δεν θα πω μολις το σηκωσω καλα γιατι πηρες δεν σου ειπα να μην παιρνεις ;

Καλά εννοείται... Μην φθάσουμε και στο άλλο άκρο...

Βρε σεις τι λέτε; Θα φτιάξω κάτι που θα φάνε παιδιά (και ας μη φάνε τα δικά μου) και θα βάλω ότι έχω ή ότι άρχισε να χαλάει ή ότι λήγει ή θα το παρασκευάσω με βρώμικα χέρια; Έλεος πολύ deadly women βλέπετε...

Εσύ μπορεί όχι... Ούτε και εγώ. Είσαι σίγουρη όμως ότι όλοι οι άλλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο; Εγώ πολύ αμφιβάλλω...

Όσο για το εργαζόμενες vs μη εργαζόμενες, πράγματι δεν πρέπει να γενικεύουμε.

Αλλά, αντικειμενικά, κάποια που λείπει 8-9 ώρες από το σπίτι, γυρνάει πίσω και αναλαμβάνει τα πάντα (δηλαδή σπίτι, φαγητό, παιδιά, κτλ-δεν έχει δηλαδή βοήθεια), ακόμα και αν 8 ώρες κοιτάει το ταβάνι στο γραφείο ή χαζεύει σε φόρουμ, έχει λιγότερο ελεύθερο χρόνο από μια μη εργαζόμενη η οποία μπορεί να διαθέσει το χρόνο της όπως θέλει. Γιατί πολύ απλά η πρώτη λείπει 8 ώρες από το σπίτι.

Εσύ μπορεί όχι... Ούτε και εγώ. Είσαι σίγουρη όμως ότι όλοι οι άλλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο; Εγώ πολύ αμφιβάλλω...

Μεγάλος ψυχαναγκασμός αυτό που περιγράφεις. Μεγάλος. Αν σε παρηγορεί, με το ψήσιμο πεθαίνουν τα περισσότερα μικρόβια , άσε που όσο τραγικά/ληγμένα (:confused::confused::confused:) υλικά να χρησιμοποιήσει μια άγνωστη μανούλα, να είσαι σίγουρη ότι ο άγνωστος φούρναρης-μάγειρας-ψήστης πιθανόν να χρησιμοποιήσει χειρότερα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...