Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι βοηθαει στην εμφυτευση?

Recommended Posts

Με εξωσωματικη και εμβρυομεταφορα αποτυγχανα.

Γι'αυτο δοκιμάςαμε να κανουμε ενα βημα πισω: έκανα κανονικα την (ορμονικη) αγωγη της εξωσωματικης (μικροτερες δοσεις), μετα πρεγκνυλ και μετα προγραμματισμενη φυσικη επαφη [ουςιαςτικα προκληςη ωοθηλακιορρηξιας, περνας κανονικα απο επιτροπη εξωςωματικης (αλλα θεωρειται αλλη κατηγορία) με λιγοτερες απαιτηςεις απο εξεταςεις και σου δικαιολογουν μικροτερη δοςη φαρμακων].

Ετσι συνελαβα τον γιο μου και ετσι προεκυψαν και τωρα τα διδυμα.

Μεχρι να συλλαβω τον μικρο δοκιμασαμε με τον γιατρο διαφορους συνδυασμους φαρμακων (ποιοτητα και ποσοτητα), αλλα με το που πετυχαμε το σωστο προεκυψε και η εηκυμοσυνη (πιο πριν πχ επαιρνα τα φαρμακα αλλα δεν ωριμαζε ουτε ενα ωαριο), ενω τωρα για τη δευτερη εγκυμοσυνη παρ' ολο που ξεραμε τη δοση, δυσκολευτηκαμε να μας κατσει, ειχα και μια παλινδρομη ενδιαμεσα, αλλα τωρα ολα καλα θελω να πιστευω...

καλησπερα και απο μενα. skountoufla, μου προκαλεσε ιδιαιτερο ενδιαφερον αυτο το post σου, και θα'θελα να σε ρωτησω μερικα πραγματα.

εκανες εξωσωματικες, και μετα πηρες εγκριση για προκληση ωορρηξιας? αν εχεις εξαντλησει τις 4 προσπαθειες για εξωσωματικες με τον νομο, μπορεις να παρεις και αλλη εγκριση για προκληση μετα? η ειναι αυστηρα 4 προσπαθειες, ειτε κανονικη εξωσωματικη, ειτε προκλιση?

και κατι αλλο, τι συνδυασμους φαρμακων εκανες αν επιτρεπεται? και ποιος ηταν ο συνδυασμος που σε βοηθησε?

ξερω οτι ειναι αυστηρα προσωπικη υποθεση του καθενος, αλλα αν θελεις να μου το πεις, εστω σε π.μ.

παντως, στο θεμα αυτο, της εμφυτευσης, εγω ειχα δοκιμασει τα παντα. και να ειμαι στο κρεββατι, και να μην ειμαι, δεν βοηθησε τιποτα ποτε. το χειροτερο ηταν οτι σχεδον ολες οι προσπαθειες ηταν βιοχημικες. η εμφυτευση ξεκινουσε, και σταματουσε. βιταμινες, αντιπηκτικες, κορτιζονη, μεταφορα φρεσκων 2,3 και 5 ημερων, κατεψυγμενων 3 και 5 ημερων. τα'χω δοκιμασει ολα.

νομιζω ειναι θεμα τυχης πολλες φορες.

παντως ευχομαι σε ολες καλα αποτελεσματα, και σε σενα skountoufla, με το καλο να ερθουν τα μωρακια σου!

Διαφημίσεις

turbulence, όρεξη να 'χεις να διαβαζεις :mrgreen:

Στις εξωσωματικες (1+1 εμβρυομ.) (και πιο πριν στις 2 σπερματεγχύσεις) ειχα πληρωσει μόνη μου τα φαρμακα. Τοτε υπήρχε η οικονομική δυνατοτητα συν το οτι ακουγα που λεγανε για τις επιτροπες εξωσωματικής ότι αργουν, ότι ειναι δυσκολο να σε εγκρινουν κλπ (ραδιο αρβυλα από δω κι από κει, δεν το ειχα ψαξει ποτέ σοβαρα), οπότε ειπαμε αστο, αφου μπορούμε ετσι, ας μην μπλεξουμε. Οπότε για εξωσωματική δεν πήρα ποτέ φάρμακα από εοπυυ.

Κοίτα τωρα να δεις τι γινεται: όταν ξεκίνησα τις προσπάθειες για πρόκληση, πήρα τα φαρμακα ως εξης: πήγα στο φαρμακείο του εοπυυ με τα συγκεκριμένα χαρτια : εναν κολπικό υπέρηχο με εκτίμηση από τον (ιδιώτη) γιατρό μου οτι "πάσχω" από πολυκυστικές και σαλπιγγογραφία (δεν θυμαμαι αν ειχαμε παει και σπερμοδιάγραμμα). Αυτα τα εδειξα (τα αφησα εκει) στις κοπέλες στο φαρμακείο του εοπυυ και πήρα φαρμακα, ούτε επιτροπές ούτε τίποτα...Αυτα εγιναν ανοιξη του '12. Μάλλον πρέπει να ηταν αλλιως το συστημα τοτε και μετα να αλλαξε? Γιατί όταν ξαναρχειάστηκα φαρμακα, πριν 1.5 χρονο, πέρασα κανονικά από επιτροπή (με σχεδον τα ιδια χαρτια), με αιτιολογία "προκληση ωοθηλακιορρηξιας" όπου μου δικαιολόγησαν φαρμακα για 1+1 προσπάθειες. Πηρα τα φαρμακα για την πρωτη, απετυχε, μου έμεινε ποσότητα οπότε εκανα και τη δευτερη προσπάθεια, πάλι αποτυχημενη και όταν πλεον περασε το χρονικό διάστημα που σου αφηνουν ενδιαμεσα (δηλ σου λενε 1+1 προσπάθειες που να απεχουν μεταξυ τους οχι περισσότερο από τόσο και όχι λιγότερο από τόσο) πήρα τα φαρμακα για τη "δεύτερη" προσπάθεια που επιτελους μας εκατσε! Ουσιαστικά δηλαδη πήρα συνολικά φαρμακα για 3 προσπάθειες, όλες για πρόκληση, έτσι ειναι γραμμενο στο βιβλιάριό μου.

Οσο για τους συνδυασμούς φαρμάκων στην πρόκληση: ξεκινησαμε μόνο με χαπια κλομιφαινης(δεν αρκουσαν), μετα αυξησαμε την ποσοτητα των χαπιών (δεν αρκουσαν), μετα έκανα ενεσεις μενοπουρ σε χ ποσότητα (δεν αρκουσαν-εννοω δεν ωριμαζε κανενα ωαριο) και τελος αυτο που εφερε αποτελεσμα ήταν 2η-5η μερα του κυκλου χαπια σε συνδυασμό με ενεσεις σε χ ποσοτητα, όπου στανταρ την 10η ή την 11η μερα τις σταματαγα και μετα από 1 μερα εκανα την πρεγκνυλ + προγραμματισμενη επαφη.

Αυτο ήταν το σχημα που μου ταιριαξε, απλά πχ ετυχε ενω ειχα ωαρια να μην γονιμοποιηθει κανενα όπως ετυχε και να γονιμοποιηθουν και να παλινδρομησουν. Στο τελος τσακωσα δυο και ολα φαινονται να βαινουν καλώς ;)

sKountoufla μπράβο σας.Κατι σαν φυσική σπερματέγχυση μου ακουγεται,τελεια.Με το καλο τα διδυμακια.Εγω κοριτσια ζω πρωτογνωρα συναισθήματα.Εκει που έλεγα οτι δε θα με πειράξει τόσο τώρα ήρθαν πάλι στο μυαλο μου όλα τα προηγουμενα:αποτυχιες,δυσκολιες,αρχισα να αναρωτιεμαι γιατι να ειναι τοσο δυσκολο για μερικες γυναικες κ αλλα παρομοια.Ο άνδρας μου δεν ειναι θετικος να αρχισουμε απο την αρχη θεραπεια με ενεσεις-φαρμακα εφοσον εχουμε ηδη ενα παιδακι.Εγω ειμαι μπερδεμενη,δεν ξερω να τον πιεσω,να απολαυσω τον μικρο μου κ αν δωσει ο Θεος.

Η πλακα ειναι πως οταν μιλουσα με κοπελες που ειχαν ενα κ προσπαθουσαν για 2ο κ ητνα απελπισμενες τις θεωρουσα υπερβολικες κ αχαριστες ενω εγω δεν ειχα κανενα παιδακι ακομη.Τελικα όλα ειναι σχετικα κ μονο όταν τα ζησεις τα καταλαβαινεις ,τα αλλα ειναι απλα λογια.

skountoufla, σ'ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικες πληροφοριες. οντως εχουν αλλαξει τα πραγματα τελευταια, και για προκληση περνας παλι επιτροπη. και δεν ειχαν καθολου αδικο οι φιλες σου γι'αυτα που λεγανε για τις επιτροπες.

ρωτουσα για το σχημα που εκανες, μηπως κατι παρομοιο θα προτεινα στον γιατρο μου. δυστυχως, αν και η κλομιφενη εχει βοηθησει πολλες γυναικες, γνωριζω οτι λεπταινει το ενδομητριο (στη δικη μου περιπτωση που το ενδομητριο πασχει, δεν κανει).

σου ευχομαι οτι καλυτερο, καλη συνεχεια, ευκολη γεννα και να ειναι γερα και δυνατα και τα 3.

hope77, ευχομαι να κανεις το δευτερο παιδακι συντομα με οποιον τροπο και να αποφασισεις.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια μου τι κανετε; Θα ηθελα αν καποια κοπελα ειχε οδηγιες απο το γιατρο της σχετικα με το τι βοηθαει απο θεμα διατροφης ή και οτιδηποτε αλλο μετα την εμβρυομεταφορα! Αν υπαρχει δηλαδη καποιο μυστικο για να βοηθησουμε την εμφυτευση! Εχω ακουσει για ανανα κ αυγα κ αβοκαντο, ισχυει;;;

Διαφημίσεις

Εγώ θυμάμαι πως μου χε πει ο γιατρός να τρώω πολλά ασπραδια:-)

Πρωτεΐνη δηλαδη.

Εμενα αυτο μου το ειχε πει για αποφυγή υπερδιέγερσης των ωοθηκών, πριν και μετά την ωοληψία. Για εμφυτευση δεν ξερω...

Καλησπέρα,

Εχω διαβάσει οτι οι κοπέλες που κάνουν εξωσωματική θα πρεπει να μη τρώνε καθολου ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες και ολα τα προϊόντα απο στάρι για δέκα μερες.μεχρι δηλαδη να πας για χοριακη.

Επισης κάνουν καλο τα φρούτα και οι φυσικοί χυμοί.επισης τη αβοκάντο οπως ειπαν και πιο κάτω.

Καλη επιτυχια!!

Turbulence εχω κι εγω θεμα με το ενδομήτριο και στις προσπάθειες με κλομιφαινη έπαιρνα οιστρογόνα και γινόταν ικανοποιητικό για σύλληψη.μια φορά τα καταφέραμε κι ολας με αυτη τη θεραπεια.ηταν παλινδρομη βεβαια.εχεις δοκιμάσει κατι τέτοιο;;ισως βοηθούσε..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...