Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δραστηριοτητες για δυο ετών παιδακι!

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ηθελα τη γνώμη σας για τις δραστηριότητες και σε τι ηλικια ξεκινάνε! Εγω θεωρούσα οτι ειναι μικρός για να ξεκινησει κατι αλλα πολλες μαμάδες στο γραφειο τα πανε ηδη! Εσεις τι λετε ; Βασικα εγω ηθελα να κανουμε μια γνωριμία με τη μουσική αλλα δε βρήκα ωδείο για τοσο μικρα! Επισης σε σχετικό μειλ που εστειλα σε διαφορα ωδεία δε μου απαντησαν. Γνωρίζετε κατι; Τελος μου πρότειναν χορό αλλα και παλι δε ξερω! Αν εχετε κάποια γνώμη η εμπειρια θα ηθελα να μου πειτε, επισης εχω χρονο να κάθομαι και μαζι του! Δηλαδη δραστηριότητα που απαιτεί τη παρουσια μου! Αρκεί να μην ειναι πρωι καθημερινή ως τις 3!! Ευχαριστω!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, θα ηθελα τη γνώμη σας για τις δραστηριότητες και σε τι ηλικια ξεκινάνε! Εγω θεωρούσα οτι ειναι μικρός για να ξεκινησει κατι αλλα πολλες μαμάδες στο γραφειο τα πανε ηδη! Εσεις τι λετε ; Βασικα εγω ηθελα να κανουμε μια γνωριμία με τη μουσική αλλα δε βρήκα ωδείο για τοσο μικρα! Επισης σε σχετικό μειλ που εστειλα σε διαφορα ωδεία δε μου απαντησαν. Γνωρίζετε κατι; Τελος μου πρότειναν χορό αλλα και παλι δε ξερω! Αν εχετε κάποια γνώμη η εμπειρια θα ηθελα να μου πειτε, επισης εχω χρονο να κάθομαι και μαζι του! Δηλαδη δραστηριότητα που απαιτεί τη παρουσια μου! Αρκεί να μην ειναι πρωι καθημερινή ως τις 3!! Ευχαριστω!!

Πού μένεις? Μεταφορικό μέσο έχεις?

ειμαι κατα των δραστηριοτητων σε αυτες τις ηλικιες! και κατα γενικως στις πολλες δραστηριοτητες που δεν αφηνουν τα παιδια να ανασανουν σε οποια ηλικια...και αν πηγαινει και παιδικο σταθμο το μικρο σου,τοτε ειμαι εντελως κατα!!η καλυτερη δραστηριοτητα ειναι το παιχνιδι στην παιδικη χαρα και το παιχνιδι γενικοτερα...γιατι πρεπει να το πας καπου "τυποποιημενα"??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να πάει δραστηριότητες τόσο μικρό :shock:.

Γενικά, γιατί χρειαζόμαστε τις δραστηριότητες, το έχετε σκεφτεί;

Ο βασικός σκοπός αρχικά ήταν η εκτόνωση των παιδιών. Μια χαρά δουλειά κάνουν οι παιδότοποι λοιπόν σ'αυτές τις ηλικίες.

Καλησπέρα! Μενω μεταμόρφωση αλλα δε με απασχολεί!! Παω παντου με το αμάξι! Βασικα δεν εχω μετρο σύγκρισης και ηθελα γνώμες! Γενικα αν εχετε κατι στα υπόψιν απο μέρη, όπου και να ναι, να με ενημερώνετε! ! Οπως το παιδικο μουσείο, ο παιδοτοπος playmobil! Μου άρεσαν πολυ και δε τα χα στα υπόψιν! Η κάποιο θεατρο. Οχι απαραίτητα δραστηριότητα αλλα μέρη και χώρους ωραίος που θα του μείνουν και θα τον εξελίξουν . Και αν γινεται να μαι και γω μαζι ακομα καλυτερα! Η κάπου που να χει να δουμε ζωάκια . Περα απο το Αττικό πάρκο!

Διαφημίσεις

Κι εγώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο σε αυτή την ηλικία . Επίσης , τα παιδάκια τόσο μικρά δεν ξέρουν ακόμη να συνεργαστούν σε ομαδικά παιχνίδια κλπ....

..κ απ ότι ξέρω δεν υπάρχουν για 2χρονα κάτι συγκεκριμένο....

Πέρα από το παιδικό μουσείο που λες, το playmobil fun park , βόλτες , παιδική χαρά ....

Να σου πω την αλήθεια κ για το παιδικό μουσείο θεωρώ μικρό το 2χρονο, είχα πάει κι εγώ τον δικό μου σχετικά μικρό , αλλά κ αργότερα να πάει είναι καλύτερα γι αυτό

Εγώ πάντως , ενώ το σκεφτόμουν για φέτος που κοντεύει 5 , δεν τον έβαλα πουθενά....ο παιδικός κ η παιδική χαρά ή παιδότοπος για τον χειμώνα είναι μια χαρά.....δεν μπορώ τόσο πρόγραμμα σε μικρά παιδάκια

3W24p3.png

Καλησπέρα! Μενω μεταμόρφωση αλλα δε με απασχολεί!! Παω παντου με το αμάξι! Βασικα δεν εχω μετρο σύγκρισης και ηθελα γνώμες! Γενικα αν εχετε κατι στα υπόψιν απο μέρη, όπου και να ναι, να με ενημερώνετε! ! Οπως το παιδικο μουσείο, ο παιδοτοπος playmobil! Μου άρεσαν πολυ και δε τα χα στα υπόψιν! Η κάποιο θεατρο. Οχι απαραίτητα δραστηριότητα αλλα μέρη και χώρους ωραίος που θα του μείνουν και θα τον εξελίξουν . Και αν γινεται να μαι και γω μαζι ακομα καλυτερα! Η κάπου που να χει να δουμε ζωάκια . Περα απο το Αττικό πάρκο!

η αληθεια ειναι οτι εμπειριες γεμιζει το παιδι απο οπουδηποτε πατε...ακομα και απο μια απλη βολτα...και μονον το οτι κανετε πραγματα μαζι,ειναι εμπειρια για το παιδι...δεν χρειαζεται το τυποποιημενο σε αυτη την ηλικια...

ωραιο κουκλοθεατρο για αυτες τις ηλικες εχει το θεατρικο της Ιρίνα Μπόικο στο θησειο,ειχαμε δει κανα δυο παραστασεις οταν ο μικρος μου ηταν στην ηλικια του δικου σου και λιγο μεγαλυτερος...

μπορειτε να πατε στο δασος της καισαριανης πχ που αναφερεις για φυση (ζωακια περα απο το αττικο δεν νομιζω οτι θα βρεις αλλου)και να το κανετε στυλ πιν νικ αν σας αρεσει...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλημέρα.Εμενα ο μικρος μου παει 2η χρονια μουσικοκινητικη αγωγή.Τον έγραψα περυσι γιατι ηταν η μονη δραστηριοτητα για την ηλικια του.Του άρεσε πολύ κ συνεχισαμε.Περισσοτερο κανουν παιχνιδια ,επαφή με όργανα,χορευουν, κανουν κ καποιους όρους μουσικής αλλα σε καμια περιπτωση δεν μαθαινουν μουσικη όπως με ρωτουν πολλοί.Δεν μενω Αθηνα αλλα σιγουρα θα υπάρχει κατι αντιστοιχο κ εκει αν σε ενδιαφέρει.

Καλησπέρα, θα ηθελα τη γνώμη σας για τις δραστηριότητες και σε τι ηλικια ξεκινάνε! Εγω θεωρούσα οτι ειναι μικρός για να ξεκινησει κατι αλλα πολλες μαμάδες στο γραφειο τα πανε ηδη! Εσεις τι λετε ;

Περισυ, οταν εγινε 18 μηνων, ξεκινησαμε να πηγαινουμε σε ένα τμημα ..."μουσικοκινητική/θεατρικό παιχνίδι/μουσική έκφραση", τελοσπάντων τους δινουν διαφορα βαρυγδουπα ονόματα:mrgreen:. Ηταν δραστηριότητα γονιός και παιδί, πήγαιναμε μαζί και όποτε μπορούσε ερχόταν και ο αντρας μου και γενικά τα περισσότερα παιδιά είχαν και τους δυο γονείς μαζι - το επισημαίνω γιατί αποδείχθηκε μια πολύ ευχάριστη οικογενειακή δραστηριότητα απ' ό,τι συζητουσαμε μετά ολοι μαζι.

Ηταν καμια 15αριά παιδάκια στο τμήμα, ηλικιών 1,5-2,5, χορευανε, χοροπηδαγανε, στριφογυρνούσαν, σερνόντουσαν, κανανε τα ζωάκια, ακούγανε σύντομα παραμυθάκια από μία πολύ εκφραστική κοπέλα και καθονταν όλα ακουνητα με το στομα ανοιχτο :) . Πολλά από αυτά που κάναμε ήταν κοινή δραστηριότητα, τα κυνηγούσαμε οι γονείς, τα παίρναμε αγκαλιά και ο ένας πίσω από τον άλλο μιμόμασταν ό,τι έκανε ο πρωτος με τη μουσική κλπ. Πολλά από αυτά τα κάναμε και σπίτι μόνοι μας, αλλά πολλοί γονείς είπαν μετά ότι πήραν ιδέες και για το σπίτι. Περίπου όπως τα γραφει και η HOPE77!

Το ευχαριστηθηκα κι εγω κι αυτός, μία ωρα την εβδομάδα ηταν (δεν τον πήγαινα και αγγλικά! να πεις ότι μπουκωνόταν!) και έτσι έμαθε και την πρωτη του ημερα (είχαμε "γκάπα-γκούπα" άρα ηταν "Κυριακή"!).

Φετος στο ίδιο κέντρο δραστηριοτήτων τον πηγαίνω σε τμήμα που μπαίνει μονος του, τους κάνουν παρομοια πράγματα αλλά εχουν θεμα π.χ. "το φθινοπωρο και τα φυλλα που πεφτουν" κλπ.

Φετος επίσης παέι και παιδικό.

Δεν μπουχτίζει βεβαια το παιδί με μία ωρα τη βδομάδα από αυτη τη ...δραστηριότητα, δεν ειναι μάθημα, δεν ειναι υποχρεωμένο να κατσει ακινητος κάπου, δεν ειναι υποχρεωμένος να κατσει γενικά, αν θελει παιζει, αν οχι, δεν παιζει, που αποκλειεται να μη θελει γιατι προκειται για χορό και τρεχοβολητό. Ο δικός μου είναι γενικά ανεξάρτητος και δεν κολλάει επάνω μας, αλλά πολλά παιδάκια βοηθήθηκαν στο να φυγουν λίγο μακριά από την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά, να συνυπάρξουν απλά με άλλα παιδάκια, ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε οικογενειας πάει και η ωφέλεια νομίζω.

Η παιδική χαρά και η πλατεία (όχι ο παιδότοπος, μου τη δινει η κλεισουρα) ειναι στο πρόγραμμα 4 μερες τη βδομάδα, μενουμε επαρχία και όλες οι προσβάσεις ειναι ευκολες, εννοώ ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Δεν ειναι θεμα διλήμματος δηλαδή "όχι δραστηριότητα, καλύτερα παιδική χαρα".

Αυτη ηταν (ειναι) η δική μου εμπειρία και το μονο που εχω πλεον να πω ειναι ότι οσες δεν το έχετε δοκιμάσει, δοκιμάστε το, αν ειστε αρνητικές θα αλλάξετε γνωμη. Ψαξτε για ένα κέντρο παιδοκεντρικό και όχι "μαθημα-κεντρικό", δηλ να ακουει τις ανάγκες του παιδιού και να ειναι προσαρμοσμένο στην ηλικία του.

Ναι κάτι τέτοιο ψάχνω! Να κανουμε και κατι μαζι! Στην αθηνα ξέρετε κάποιο κεντρο; Θα κοιτάξω και το απόγευμα για τα θέατρα! Σκεφτομουν για τη παραμυθοχωρα αλλα με δεσμεύει το οτι θελει να κλείσεις απο πριν ως προς την ακύρωση

Διαφημίσεις

http://www.myplayce.gr/

http://www.gymboree.gr/

http://www.vrexeinotes.gr/

http://playgroup-greece.blogspot.gr/p/blog-page.html

Προσωπικά είμαι 1000% υπέρ των δραστηριοτήτων, οι οποίες έτσι κι αλλιώς σε αυτές τις ηλικίες έχουν ως βάση το παιχνίδι.

Κακά τα ψέματα, η παιδικά χαρά τον χειμώνα για μια εργαζόμενη μαμά είναι ανέφικτη. Ένα παιδάκι 2-3 ετών συνήθως κοιμάται κατά τις 20.00 - 21.00, αν η μαμά γυρίζει σπίτι κατά τις 16.00 - 17.00 τί ώρα θα πάει παιδική χαρά και για πόση ώρα?

Σε σχέση με έναν κοινό παιδότοπο, μια από τις παραπάνω δραστηριότητες πιστεύω ότι προσφέρει πολύ περισσότερα....εφόσον φυσικά υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Όπως τα λέει η Deena.

Εγω ξέρω μονο αυτό :

http://art4fun.gr/drastiriotites.htm

αλλά δεν εχω παει για δραστηριότητες (δεν μενω Αθήνα), αλλά μόνο σε παιδικά γενέθλια, όπου τα καλεσμένα παιδάκια χωρίστηκαν σε ηλικιακές ομάδες και απασχολήθηκαν σε δραστηριότητες.

• 4 months later...

Του γιου μου (2.5 χρόνων ) του έχω γράψει πολλά παιδικά τραγουδια σε cd, που κατέβασα από το youtube, τα ακούμε τα τραγουδάμε και χορεύουμε. Διαβάζουμε βιβλία, ζωγραφίζει με μαρκαδόρους. (αυτοκινητάκια, κινουμενα σχεδια είναι δεδομένα:) επίσης οταν κανει κρυο παμε στο εμπορικό κέντρο athens heart στον Ταύρο (έχει και δωρεάν πάρκινγκ) και έναν τεράστιο παιδότοπο στον 3ο όροφο. Το καλοκαίρι πηγαίνουμε στο άλσος της Νέας Σμύρνης που έχει πολύ ωραίες κούνιες. Για δραστηριότητες ενημερώνομαι από το artandlife.gr που έχω καταλήξει οτι ειναι το πιο πλήρες!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Προσωπικά μου αρέσουν πολύ και αυτά τα sites αλλά είναι στα αγγλικά..

http://handsonaswegrow.com/activities-by-age/

http://www.icanteachmychild.com/2-3-years/

Επίσης έχει πολύ ενδιαφέρον το Αττικό Πάρκο που αγοράζοντας κιόλας την ετήσια κάρτα, η απόσβεση των χρημάτων έρχεται πολύ γρήγορα (http://www.atticapark.com/)!

Τέλος δείτε το Πολιτιστικό Πάρκο στην Κερατέα! Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον!! (http://www.politistikoparko.com/)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...