Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προδομένη απο φίλους

HOPE77

Recommended Posts

Εμενα μου κανει και καταπιεστικο να υποχρεώνομαι σωνει και ντε να επιλεγω παντα να βαζω σε δουλειες φιλους μου...ειδικα σε θεματα που αφορουν τα παιδια μου...γιατι αλλιως ο εκάστοτε φιλος θα μου κοβει την καλημέρα.

Επισης λοιπαμαι αν εσενα το επαγγελμα του γιατρου σου φαινεται σημαντικο ενώ του εκπαιδευτικου όχι...και εισαι κι εκπαιδευτικος όπως λες.Μπορει σε εσενα τα μαθηματα του γυμνασιου να φαινονται ευκολα αλλα για τα παιδια δεν είναι.Ενα παιδι που χρειαζεται δασκαλο και ιδιαιτερα στο δημοτικο προφανως δυσκολευεται με το σχολειο.Αν λοιπον το παιδι μου δυσκολευεται αλλα εχω βρει ένα δασκαλο με τον οποιο το παιδι είναι ευχαριστημενο,περναει καλα μαζι του και προοδευει γιατι να ρισκάρω να τον αλλαξω.Το παιδι αλλαζει σχολειο.μπαινει στο γυμνασιο...γιατι να αλλαξει σωνει και ντε και δασκαλο.

Τελος ο χαρακτηρισμος τομαριστες μου δειχνει ότι εχεις ηδη σχηματισει γνωμη για τους ανθρώπους...καθολου καλη μαλιστα...και δυσκολευεσαι να δεις το θεμα αντικειμενικα.

Δε μιλησα για το επαγγελμα του εκπαιδευτικου εν γενει καλη μου ,μην υπεραπλουστεύεις τα πραγματα κ βγαζεις συμπεράσματα.Ειπα οτι το μαθημα ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ δεν ειναι αυτο που τους ενδιαφερει για αργοτερα κ δεν ειναι κ δεν στηριζονται σε αυτο (εξ ου κ τους το κανει κ δάσκαλος αλλιως θα ηθελαν ειδικο καθηγητη)Κ οταν λεω οτι ειναι ευκολα δεν μιλαω για μενα ,μιλαω αντικειμενικα,Τώρα γιατι εχουν δασκαλο σε όλο το σχολειο για ιδιαιτερα ειναι αλλη συζήτηση,δεν εχει να κανει με αυτο που συζηταμε.

Οκ να δεκτω οτι δεν ηταν υποχρεωμενοι να παρουν τη φιλη μου για τους χ,ψ λόγους κ αποφασισαν οτι η φιλια δεν πρεπει να τους δεσμέψει.Δεν επρεπε μονοι τους να της το πουν κ να μην την αφησουν να τους "πρηζει"όπως λετε;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η φιλη σου δλδ ηθελε στο παιδι να κανει το συγκεκριμενο απλο μαθημα?Ο δάσκαλος που η οικογενεια εχει βοηθαει το παιδι στο συγκεκριμενο μαθημα η βοηθαει γενικα το παιδι με όλα τα μαθηματα?

Αν ο δάσκαλος δλδ πχ παιρνει 40 ευρω για ένα δυωρο και στο δυωρο αυτό βοηθαει το παιδι γενικα με όλα τα μαθηματα η με οσα το παιδι χρειαζεται βοηθεια...η φιλη σου ηθελε περα από το δασκαλο να παρουν και εκεινη ώστε εκεινη να κανει το συγκεκριμενο μαθημα η ηθελε αυτή να αναλαβει όλα τα μαθηματα?Ειναι τοσο σιγουρη δλδ ότι ο δάσκαλος βοηθαει το παιδι στο συγκεκριμενο μαθημα?Μηπως ο δάσκαλος βοηθαει το παιδι στα υπολοιπα μαθηματα που το ενδιαφερουν και το συγκεκριμενο οντως το διαβαζει μονος του?

Ποιο είναι αληθεια αυτό το απλο μαθημα?

Κ τι εννοεις διπλωματια;Να κανει το κοροιδο;

"Να κάνει το κορόιδο" θα το λέγαμε σε μια περίπτωση που πχ της κάνανε απατεωνιά και εκείνη κάνει το κορόιδο και δεν το τραβάει. Εδω δεν της έκαναν τίποτα ομως! Αυτό που λες εσυ "να κάνει το κορόιδο" εγω το λέω διακριτικότητα. Η φίλη σου τους το ' πε μια, δυο, τρεις, από 'κει και περα τους φερνει και σε δύσκολη θεση, κατ' εμέ.

Δεν επρεπε μονοι τους να της το πουν κ να μην την αφησουν να τους "πρηζει"όπως λετε;

Μα της το είπαν! Και παραπάνω από μια φορά, με τις πράξεις τους, με τις υπεκφυγές τους, με τον τρόπο τους! Δηλαδή η φίλη σου ακόμα δεν εχει καταλάβει ότι ΔΕΝ θα την προσλάβουν? Εγω το κατάλαβα ήδη από το πρωτο σου ποστ ("δεν θα χρειαστούμε βοήθεια, ο μικρός θα διαβάζει μόνος του")...

Και να στο πω και αντίστροφα : αν την ηθελαν, θα την είχαν παρει αμέσως, θα της είχαν πει, ελα να ξεκινησεις. Αρα εκείνοι της το είπαν, αυτή συνεχίζει και επιμένει και πιέζει. Το ότι δεν της ειπαν τις λεξεις : δεν θέλουμε να κανεις εσύ μαθημα στον μικρό, αλλά της είπαν "αν σε θελήσουμε θα στο πούμε", μικρή σημασία έχει για μένα προσωπικά. Και το ψεμα, που εσενα σε στενοχωρεί τόσο, εγώ το βλέπω white lie να σου πω την αληθεια, δηλ. ενα απαλό ψέμα που, στο φινάλε, δεν την έβλαψε πουθενά τη φίλη σου. Το ότι ΕΚΕΙΝΗ ηλπιζε να της ανοιξουν τον κυκλο, δεν δημιουργούσε καμία υποχρέωση στους ίδιους, ούτε τους προσδίδει την ιδιότητα των "κακών" και των "φίλων που δεν βοηθάνε"...

Αν αυτό ειναι το μονο της παράπονο από αυτούς τους ανθρώπους, νομίζω ότι εχει άδικο, το βλέπει εγωιστικά και, προφανώς λόγω των επαγγελματικών/οικονομικών δυσκολιών που περναει, τους έχει αδικήσει.

Η φιλη σου δλδ ηθελε στο παιδι να κανει το συγκεκριμενο απλο μαθημα?Ο δάσκαλος που η οικογενεια εχει βοηθαει το παιδι στο συγκεκριμενο μαθημα η βοηθαει γενικα το παιδι με όλα τα μαθηματα?

Αν ο δάσκαλος δλδ πχ παιρνει 40 ευρω για ένα δυωρο και στο δυωρο αυτό βοηθαει το παιδι γενικα με όλα τα μαθηματα η με οσα το παιδι χρειαζεται βοηθεια...η φιλη σου ηθελε περα από το δασκαλο να παρουν και εκεινη ώστε εκεινη να κανει το συγκεκριμενο μαθημα η ηθελε αυτή να αναλαβει όλα τα μαθηματα?Ειναι τοσο σιγουρη δλδ ότι ο δάσκαλος βοηθαει το παιδι στο συγκεκριμενο μαθημα?Μηπως ο δάσκαλος βοηθαει το παιδι στα υπολοιπα μαθηματα που το ενδιαφερουν και το συγκεκριμενο οντως το διαβαζει μονος του?

Ποιο είναι αληθεια αυτό το απλο μαθημα?

Αυτο που λες της το ειπα κ εγω.Νομιζω απο οσα την εχω ακουσει τη μαμα να λεει οτι ο δασκαλος βοηθαει σε όλα.Ξέρει κ λιγα αγγλικά,κ γερμανικά,κ τους βολεψε έτσι σε όλα.Η δικια μου πίστευε οτι στο Γυμνασιο δε θα έπερναν το δασκαλο αλλα τους αντιστοιχους καθηγητες οπως ειναι λογικο.Αλλα το ξαναλεω τον πηραν οκ πες το τι το κρυβεις;

΄Το ψεμα γενικα σε αυτην την ηλικια (δεν ειμαστε παιδακια)κ απεναντι σε φιλους δεν το δικαιολογω με τιποτα.Ούτε πιεση ειδα εγω ,πηγε κ τους τα ειπε στα ισια κοιτωντας τους στα ματια.Κ αυτη ,η μαμα αν ηθελε να ειναι οκ με τη φιλη της 'επρεπε να της πει"ναι ξερεις συνεχιζουμε με το δασκαλο γιατι....(ας εδινε μια γελοια δικαιολογια μονο να της το έλεγε).Τη γελοια δικαιολογια θα την καταλαβαινα γιατι κατι επρεπε ν ΠΕΙ ,το ψεμα όμως;

Εσεις δηλ αν εισασταν στη θεση της μαμας το ιδιο θα κανατε;Δεν θα εξηγουσασταν;Εγω νομιζω κ της το ειπα οτι πιο πολυ θα με πειραζε αυτο,οτι δεν εξηγηθηκε.Δεν ξερω τι μπορει να σημαινει δειλια ,αδιαφορια γιατη φιλη μου;

Daenerys τι εννοεις τους εχει πρήξει;Κ τι εννοεις διπλωματια;Να κανει το κοροιδο(εγω βεβαια της ειπα στην αδερφη μαμας να μη πει τιποτα αφου καταλαβε τι παιζει)

Αν ήμουν εγώ στη θέση της μαμάς και δεν σκόπευα για τον χ,ψ λόγο να προσλάβω τη φίλη μου,θα έψαχνα έναν τρόπο να της το πω χωρίς να την προσβάλλω, με διακριτικότητα. Τώρα αν εκείνη επέμενε πολύ και επανερχόταν συνέχεια στο θέμα ή θα αναγκαζόμουν να της πω ένα ψεμματάκι ώστε και πάλι να μην την προσβάλλω, είτε θα της έλεγα ευθέως αυτό που σκεφτόμουν με τις όποιες συνέπειες.

Με το "τους έχει πρήξει", εννοώ ότι τους ρωτάει συνέχεια και ίσως τους φέρνει σε δύσκολη θέση.

Διπλωματία είναι να τους πει πχ "φέτος δυστυχώς δεν έχω πολλούς μαθητές. Να ξέρετε ότι είμαι ελευθερη αν θέλετε να κάνω μαθήματα στον Γιωργάκη πχ. Να πάρτε και μερικές καρτούλες μου να δώσετε σε όποιον νομίζετε ότι ενδιαφέρεται για ιδιαίτερα (πχ φίλους και συμμαθητές του Γιωργάκη ή γνωστούς σας ή συναδέλφους σας). Και μετά δεν θα επανερχόμουν στο θέμα. Ούτε και θα έμπλεκα τρίτους σε αυτό το θέμα (πχ έρχεται και κάνει παράπονα σε εσένα για τη φίλη σας).

Αν ήμουν η μαμά δεν θα διάλεγα την κολλητή μου για δασκάλα:

α) γιατί το παιδί δεν θα την έβλεπε ως δασκάλα αλλά σαν την οικογενειακή μας φίλη

β) γιατί αν δεν έμενα ευχαριστημένη (από την ποιότητα του μαθήματος ή την συνέπεια, ή το οικονομικό ή οτιδήποτε) θα ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση

Αν ήμουν η δασκάλα, πάλι δεν θα διάλεγα το παιδί της κολλητής μου για τους παραπάνω λόγους.

Επιπλέον βλέπω ότι λίγο υποτιμάτε το θέμα και εσύ και η φίλη σου. Λέτε ότι του κάνουν ένα απλό ιδιαίτερο που δεν τους πολυενδιαφέρει, οπότε γιατί να μην δίνει τα λεφτά στη φίλη που έχει ανάγκη. Αν δεν τους ενδιέφερε δεν θα έκαναν καθόλου το ιδιαίτερο.

Διαφημίσεις

Αυτο που λες της το ειπα κ εγω.Νομιζω απο οσα την εχω ακουσει τη μαμα να λεει οτι ο δασκαλος βοηθαει σε όλα.Ξέρει κ λιγα αγγλικά,κ γερμανικά,κ τους βολεψε έτσι σε όλα.Η δικια μου πίστευε οτι στο Γυμνασιο δε θα έπερναν το δασκαλο αλλα τους αντιστοιχους καθηγητες οπως ειναι λογικο.Αλλα το ξαναλεω τον πηραν οκ πες το τι το κρυβεις;

Όχι δεν είναι αυτό απαραίτητα το λογικο...είναι απλα αυτό που θα βολευε τη φιλη σου.Μονη σου ειπες παραπανω ότι...το μαθημα στο γυμνασιο θεωρειται ευκολη υποθεση κ το κανουν μεχρι κ φοιτητες κ αρχαριοι καθηγητες.Δικα σου λογια είναι αυτά.Αρα μια χαρα ισως μπορει και ο δάσκαλος να τα κανει,σωστα?Αν όχι θα φανει στην πορεια.Αρα ενώ οι ανθρωποι πληρωνουν έναν ανθρωπο και το παιδι ερχεται με έναν ανθρωπο σε επαφη τον οποιο γνωριζει και δουλευει μαζι του χρονια...προφανως επιτυχημένα...η φιλη σου εχει την απαιτηση να σταματησουν με αυτόν και να προσλαβουν 2-3 διαφορετικης ειδικότητας...αρα να πληρωνουν 2-3 αντι για έναν και το παιδι αντι να εχει τη σταθεροτητα ενός ανθρωπου να μπλεξει με περισσοτερους...γιατι αυτό θα βολευε τη φιλη σου.Και τωρα εσενα αυτό σου ακούγεται νορμαλ.

Και ναι της ειπαν ψεμματα για να την αποφυγουν αλλα αυτό που την καιει είναι που δεν πηρε τη δουλεια...με αυτό εχει στραβωσει και όλα της φταινε.

Τα χρηματα να της πεις στη ζωη μας ερχονται και φευγουν...οι ανθρωποι μενουν.

Κοριτσια βλέπω κ με λυπει που ακουω αυτο απο νεους ανθρώπους οτι μου λετε πως επρεπε να το καταλαβει,τι να της ελεγε η μαμα,αθώα ψεματα κ τετοια.Δε συμφωνω καθολου.Έκανες μια επιλογη να τη στηριξεις κ να εχεις τα κοτσια να το πεις εκει που πρεπει κατα προσωπο.Να εξηγηθεις κοινως.όχι μισολογα κ ναι,ναι καλα.Η μανα μου λεει κατι τετοια'παιξτο ετσι,ριξτο αλλιως¨.Και στην τελικη ως φιλη η μανα κ αφου ξερει οτι δεν την θελει οφειλε ηθικα να της πει εξ αρχης απο το τηλεφωνο" εμεις καναμε αυτο"κ οχι να αφηνει τη φιλη να ζοριζεται κ να της το ξαναλεει κινδυνευοντας να γινει αδιακριτη.Και να τη δειτε τη τσαμπουκα πουλαει ¨

Εγω αυτο της ειπα οτι θα με πειραζε κ οχι τοσο η μη επιλογη μου.Και φυσικα δεν ηρθε να την κοτσομπολεψει,τον πονο της ηρθε να πει στην κολλητη της κ μου τονισε να μη πω κουβεντα.Απορω γιατι φανηκε σε καποιες παραξενο με τις κολλητες σας τι λετε;

Τελος τα επαγγελαμτικα τους τα συζητανε γιατι κ εγω τη ρωτησα τη δικια μου κ μου λεει "της ειπα απο πριν οτι ψαχνω δουλεια κ μαλιστα σε φροντιστηριο "κ λλει η μαμα "ασε τα φροντιστηρια δε συμφερουν κοιτα να βρεις κανα ιδιαιτερο"

Όχι δεν είναι αυτό απαραίτητα το λογικο...είναι απλα αυτό που θα βολευε τη φιλη σου.Μονη σου ειπες παραπανω ότι...το μαθημα στο γυμνασιο θεωρειται ευκολη υποθεση κ το κανουν μεχρι κ φοιτητες κ αρχαριοι καθηγητες.Δικα σου λογια είναι αυτά.Αρα μια χαρα ισως μπορει και ο δάσκαλος να τα κανει,σωστα?Αν όχι θα φανει στην πορεια.Αρα ενώ οι ανθρωποι πληρωνουν έναν ανθρωπο και το παιδι ερχεται με έναν ανθρωπο σε επαφη τον οποιο γνωριζει και δουλευει μαζι του χρονια...προφανως επιτυχημένα...η φιλη σου εχει την απαιτηση να σταματησουν με αυτόν και να προσλαβουν 2-3 διαφορετικης ειδικότητας...αρα να πληρωνουν 2-3 αντι για έναν και το παιδι αντι να εχει τη σταθεροτητα ενός ανθρωπου να μπλεξει με περισσοτερους...γιατι αυτό θα βολευε τη φιλη σου.Και τωρα εσενα αυτό σου ακούγεται νορμαλ.

Και ναι της ειπαν ψεμματα για να την αποφυγουν αλλα αυτό που την καιει είναι που δεν πηρε τη δουλεια...με αυτό εχει στραβωσει και όλα της φταινε.

Τα χρηματα να της πεις στη ζωη μας ερχονται και φευγουν...οι ανθρωποι μενουν.

Ειπα οτι το μαθημα ειναι ευκολο να το κανει ο φοιτητς της αντιστοιχης ειδικοτητας οχι ό καθένας.Αλλο δασκαλος αλλο καθηγητης νομιζω ξερεις τη διαφορα.Εσυ για τα παιδια σου θα επαιρνες στο Γυμνασιο δάσκαλο;Βεβαια μπορεις να κανεις οτι θελεις,να παρεις κ υδραυλικο αλλα το φυσιολογικο δεν ειναι αυτο αλλιως ο καθενας θα εκανε ο,τι ηθελε.Εκτος κ αν πιστευεις κ εσυ οτι δηλωσεις εισαι.Αυτο που δεν καταλαβες κ λες απο μονη σου οτι θυμωσε για τα λεφτα(ειπα οτι θα εκανε κ δωρεαν)ειναι κυριος ο τροπος που το χειριστηκαν γιατι αν οχι απο ολόυς τους ανθρωπους τουλαχιστον απο τους φιλους-κολλητους περιμενεις να ειναι ειλικρινεις απεναντι σου .Αυτους τους ανθρωπους θελουμε στη ζωη μας ,πυο μας εκτιμουνμας το δειχνουν .Βεβαια εγω δεν ξερω τι θα εκανα στη θεση της αλλα δε τη δυναμιτιζω,της λεω να μη βιαστει αλλά καταλαβαινω την απογοητευση της.Εσεις δηλ πειτε μου για τον εαυτο σας τι θα λεγατε"δεν πειραζει όλα καλα,χα,χα,χα"κ προφανως θα φεροσασταν κ αναλογα στη θεση της μαμας;

Κοριτσια βλέπω κ με λυπει που ακουω αυτο απο νεους ανθρώπους οτι μου λετε πως επρεπε να το καταλαβει,τι να της ελεγε η μαμα,αθώα ψεματα κ τετοια.Δε συμφωνω καθολου.

Κι όμως η μαμά του παιδιού της το είπε, η φίλη σου αρνείται να το καταλάβει. Της το είπε με τις πράξεις της.

Πάντως, εμένα το αντίθετο με λυπεί, που ένας νέος άνθρωπος (η φίλη σου) περιμένει (σχεδόν θεωρεί δεδομένο και εκνευρίζεται κιόλας) ότι κάποιος, πες τον φίλο, πες τον αδερφό, είναι υποχρεωμένος να τη βοηθήσει σε κάτι που δεν ειναι και ζητημα ζωής και θανάτου. Και αν δεν την βοηθήσει, περιμένει να τησ δώσει και λογαριασμό, να της κάνει και "'ξήγα", λες και την εξέθεσε.

Πρέπει να στεκόμαστε στα πόδια μας και αν καποιος μας προσφερει βοήθεια, καλοδεχούμενη.

Και ένας τελευταίος προβληματισμός : μήπως η φίλη σου την έχει αλλιώς στο μυαλό της τη φιλία με τη συγκεκριμένη μαμά? Μήπως δεν είναι κολλητες, αλλά απλά κανουν όλα τα ζευγάρια μαζι παρέα? Το ρωτάω, γιατί αν εγω είχα τέτοιο θέμα με την κολλητή μου, δεν θα κ@λοτριβόμουν από δω κι από κει, σε όποια κι απ' τις δυο πλευρές κι αν βρισκόμουν. Αν μεν ήμουν η μαμά θα έλεγα στη φίλη μου "δεν παίζει να σε πάρω να βοηθάς τον μικρό, θα αισθάνομαι πολύ άβολα! θες να πω σε καμιά γνωστή μου?", εάν δε, ήμουν η φίλη σου, θα έλεγα ευθέως "αν νομίζεις ότι ο μικρός δεν θα έχει προβλημα να αλλάξει δασκαλο, ασε με να του κάνω εγω μαθημα, είμαι και ζορισμένη από λεφτά, θα ήταν μεγάλη βοήθεια για μένα αυτό".

Αλλά η αλήθεια είναι ότι τελικά δεν κατάλαβα, τι την ενόχλησε τη φίλη σου?

Το γεγονός ότι δεν την προσέλαβαν ή το ότι δεν της είπαν τις λέξεις που ήθελε να ακούσει?

Γενικά πάντως το όλο περιστατικό βρίσκεται, ακόμα, κατά τη γνώμη μου, στη φάση της παρεξήγησης και αν ειναι κολλητές, όπως λες, τι πιο απλό από το να παει η φίλη σου και να πει στη μαμα του παιδιού τι είναι αυτο που την ενόχλησε ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ και όχι πλέον σε σχέση με τα επαγγελματικά.

Eγώ θα συμφωνήσω με τη HOPE77, ότι το ψέμα είναι απαράδεκτο σε κάθε περίπτωση, πολύ περισσότερο μεταξύ φίλων. Κι επιπλέον γελοίο, γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα που, ούτως ή άλλως, θα μαθευτεί (ότι δηλαδή το παιδί συνεχίζει με τον παλιό δάσκαλο). Γι' αυτό το σημείο, όπως ξανάπα, έχει απόλυτο δίκιο να αγανακτεί η καθηγήτρια. Έπρεπε απλά να της πούνε, εφόσον τους ρώτησε, ξέρεις το παιδί έχει μάθει με τον άλλο δάσκαλο, που τον βοηθάει και στα άλλα και δε θέλουμε να ρισκάρουμε να το αλλάξουμε. Καθαρά και ξάστερα.

Από την άλλη, HOPE77, θα μου επιτρέψεις να επαναλάβω ότι ούτε η προσέγγιση της φίλης σου ήταν η πρέπουσα. Εντάξει, ρώτησε μία φορά, αυτό δικαιολογείται υπό την έννοια ότι θέλει να φτιάξει το πρόγραμμά της, από εκεί και πέρα το δήθεν περνούσα από κάτω κι ανέβηκα να ευχηθώ και θέλω να προτείνω και στην αδελφή για το γιο της, να δω τι θα μου απαντήσει, νομίζεις ότι οι γονείς είναι χαζοί και δεν τα καταλαβαίνουν; Θα με συγχωρέσεις, αλλά πρέπει να σου πω πως είναι κινήσεις που δείχνουν υπολογισμό και υστεροβουλία και δημιουργούν πολύ κακή εντύπωση.

Γενικά, από αυτά που διαβάζω, εγώ τουλάχιστον βλέπω λάθος χειρισμούς και από τις δύο πλευρές. Αν είναι φίλη σου και νοιάζεσαι για το καλό της, πες της να το ξεπεράσει και να συνεχίσει, αντί να αναλώνεται συνεχώς στις ίδιες σκέψεις και να κάνει σπασμωδικές κινήσεις, που σε καλό δε θα της βγουν. Κι αν ψυχράθηκε - που κι εγώ στη θέση της θα ψυχραινόμουν, αλλά για το ψέμα, όχι για τη δουλειά - ας απομακρυνθεί, αλλά με τακτ και διακριτικότητα, όπως είπαν και οι υπόλοιπες.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα με τη Skountoufla, αυτά δεν είναι πράγματα που γίνονται μεταξύ κολλητών (για να μη πω ενήλικων ατόμων ) είναι παιδιάστικα και δεν αρμόζουν σε ώριμους ανθρώπους. Τι πάει να πει περνούσε από κάτω και έκοβε κίνηση; μου ακούγεται πολύ άσχημο και αλίμονο αν είχα μία κολλητή που μου φερόταν έτσι.

Εξάλλου μόνη σου είπες ότι δεν της τάξανε κάτι της φίλης σου, της είπαν απλά ότι πλησιάζει ο καιρός που θα σε χρειαστούμε, αυτό δε σημαίνει ότι θα χρειάζονταν από Σεπτέμβρη, μπορεί να είχαν στο μυαλό τους ότι θα τη χρειαστούν όταν μεγαλώσει λίγο το παιδί και θέλει πιο εξειδικευμένη βοήθεια.

Και ξαναλέω το θέμα χρημάτων μεταξύ κολλητών είναι κάπως....δε θα δεχόμουν ποτέ λεφτά από τη κολλητή μου όση ανάγκη και να είχα τα χρήματα, αλλά κάτι μου λεει ότι είναι απλά φίλες-γνωστές και όχι κολλητές ή αδερφικές φίλες που εννοώ εγώ τις κολλητές.

Κοριτσια βλέπω κ με λυπει που ακουω αυτο απο νεους ανθρώπους οτι μου λετε πως επρεπε να το καταλαβει,τι να της ελεγε η μαμα,αθώα ψεματα κ τετοια.Δε συμφωνω καθολου.Έκανες μια επιλογη να τη στηριξεις κ να εχεις τα κοτσια να το πεις εκει που πρεπει κατα προσωπο.Να εξηγηθεις κοινως.όχι μισολογα κ ναι,ναι καλα.

Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες, ούτε εσύ τις γνωρίζεις. Γνωρίζεις ότι σου είπε η κολλητή σας...

Μπορεί να μην είχαν αποφασίσει τι θα κάνουν, μπορεί να μην ήθελαν την κολλητή για κάποιο λόγο και να σκέφτονταν πως θα της το πουν, μπορεί και η φίλη σου να μην είχε δείξει πόσο πολύ την καίει το θέμα και ότι περιμένει απάντηση. Πολλά μπορεί. Εγώ αυτό που είπα είναι πως υπό κάποιες συνθήκες δικαιολογώ το να μην πει κατάμουτρα κάποιος σε κάποιον αυτό που σκέφτεται. Δεν έχω καταλάβει ποιο ήταν ακριβώς το ψέμα. Είπαν ότι δεν θα πάρουν δάσκαλο και τελικά πήραν τον παλιό. Μπορεί να άλλαξαν γνώμη. Μπορεί κάτι να μεσολάβησε... Λογαριασμό θα της δώσουν; Και μάλιστα από τη στιγμή που εκείνη τους ρωτάει απέξω απέξω και δεν τους έδωσε να καταλάβουν ότι τους θεωρούσε δεδομένους.

Και δεν σου έκανε απλώς παράπονα. Για να βάλεις και θέμα με τίτλο "προδομένη", προφανώς το πήρε πολύ βαριά η φίλη σου και δεν βλέπω το λόγο...

Από την άλλη, HOPE77, θα μου επιτρέψεις να επαναλάβω ότι ούτε η προσέγγιση της φίλης σου ήταν η πρέπουσα. Εντάξει, ρώτησε μία φορά, αυτό δικαιολογείται υπό την έννοια ότι θέλει να φτιάξει το πρόγραμμά της, από εκεί και πέρα το δήθεν περνούσα από κάτω κι ανέβηκα να ευχηθώ και θέλω να προτείνω και στην αδελφή για το γιο της, να δω τι θα μου απαντήσει, νομίζεις ότι οι γονείς είναι χαζοί και δεν τα καταλαβαίνουν; Θα με συγχωρέσεις, αλλά πρέπει να σου πω πως είναι κινήσεις που δείχνουν υπολογισμό και υστεροβουλία και δημιουργούν πολύ κακή εντύπωση.

Γενικά, από αυτά που διαβάζω, εγώ τουλάχιστον βλέπω λάθος χειρισμούς και από τις δύο πλευρές.

Από τη δασκάλα σίγουρα βλέπω λάθος χειρισμούς. Από την πλευρά της μαμάς ίσως θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρη, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο είχε καταλάβει ότι η άλλη τους είχε δεδομένους...

προδομένη δεν είναι η φίλη σου από το ζευγάρι αλλά από τις προσδοκίες της, το είχε φτιάξει στο μυαλό της το όλο σχέδιο και όταν δεν έγινε απογοητεύτηκε. Αλλά ήταν μια δική της φαντασίωση, δεν μου αρέσει το χρεωστικό κλίμα στις φιλίες, θεωρώ ότι σε όποια κατάσταση και να βρίσκομαι οι φίλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να μου τη βελτιώσουν. Μακάρι να το κάνουν μόνο με δική τους πρωτοβουλία, αλλά υποχρεωμένοι δεν είναι. Και αν το εγώ το περιμένω και απογοητεύομαι όταν δεν γίνεται καλά κάνω αλλά είναι μόνο δικό μου πρόβλημα αυτοί δεν φταίνε οπότε γιατί να ψυχραθώ; Και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά δεν θα φορτίσω σε καμία περίπτωση τις φιλίες μου με τα επαγγγελματικά μου. Αν το κάνω μήπως έχω κρυφές προσδοκίες άρα και δεν είναι τόσο ουσιαστική η φιλία τελικά;

Το ψέμα κορίτσια, είναι ότι η μαμά είπε στην καθηγήτρια πως το παιδί θα διαβάζει μόνο του, ενώ είχε ήδη κανονίσει να συνεχίσει με τον παλιό δάσκαλο. Αυτό δεν είναι σωστό.

προδομένη δεν είναι η φίλη σου από το ζευγάρι αλλά από τις προσδοκίες της, το είχε φτιάξει στο μυαλό της το όλο σχέδιο και όταν δεν έγινε απογοητεύτηκε. Αλλά ήταν μια δική της φαντασίωση, δεν μου αρέσει το χρεωστικό κλίμα στις φιλίες, θεωρώ ότι σε όποια κατάσταση και να βρίσκομαι οι φίλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να μου τη βελτιώσουν. Μακάρι να το κάνουν μόνο με δική τους πρωτοβουλία, αλλά υποχρεωμένοι δεν είναι. Και αν το εγώ το περιμένω και απογοητεύομαι όταν δεν γίνεται καλά κάνω αλλά είναι μόνο δικό μου πρόβλημα αυτοί δεν φταίνε οπότε γιατί να ψυχραθώ; Και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά δεν θα φορτίσω σε καμία περίπτωση τις φιλίες μου με τα επαγγγελματικά μου. Αν το κάνω μήπως έχω κρυφές προσδοκίες άρα και δεν είναι τόσο ουσιαστική η φιλία τελικά;

Συμφωνώ. Όταν ο φίλος σε βλέπει σαν πελάτη κάπου χάνεται η φιλία...

Οι φίλοι μπορούν να σε βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή με διάφορους τρόπους.

Hope είμαι σίγουρη ότι αν άκουγες την άλλη πλευρά, θα έβλεπες ότι είτε δεν έχουν καταλάβει τίποτα ή έχουν έρθει σε δύσκολη θέση. Δηλαδή εσύ στα παιδιά σου είναι δεδομένο ότι θα τους πάρεις για δασκάλα την κολλητή;

Διαφημίσεις

Το ψέμα κορίτσια, είναι ότι η μαμά είπε στην καθηγήτρια πως το παιδί θα διαβάζει μόνο του, ενώ είχε ήδη κανονίσει να συνεχίσει με τον παλιό δάσκαλο. Αυτό δεν είναι σωστό.

Δεν νομίζω να είπε κάτι τέτοιο γιατί είναι δεδομένο ότι θα αποκαλυφθεί... Είναι δυνατόν να κράταγε κρυφό τον δάσκαλο από την κολλητή;

Είτε άλλαξαν γνώμη στην πορεία και δεν έσπευσαν να την ενημερώσουν, είτε η άλλη κοπέλα παρεξήγησε κάτι που της είπε η μαμά.

Αν η φίλη της το ήξερε ότι έχει κανονίσει να κάνει μάθημα με τον παλιό του δάσκαλο τότε γιατί ρώτησε;;; ;Και αυτό κοροιδια δεν είναι;

Χίλιες φορές να τη ρώταγε μια φορά πριν καιρό θα με χρειαστείς για να φτιάξω το πρόγραμμα μου πάρα αυτά τα απ έξω απ έξω, στο δημοτικό είμαστε;

Δεν νομίζω να είπε κάτι τέτοιο γιατί είναι δεδομένο ότι θα αποκαλυφθεί... Είναι δυνατόν να κράταγε κρυφό τον δάσκαλο από την κολλητή;

Είτε άλλαξαν γνώμη στην πορεία και δεν έσπευσαν να την ενημερώσουν, είτε η άλλη κοπέλα παρεξήγησε κάτι που της είπε η μαμά.

Καμία από εμάς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τι ειπώθηκε, ούτε καν η ίδια η θεματοθέτρια, αφού δεν ήταν μπροστά σε αυτές τις συζητήσεις! Ό,τι λέμε, το λέμε με βάση τα δεδομένα που μας έδωσε η ίδια. Αλλιώς, μπορεί η καθεμια να πλάσει το δικό της υποθετικο σενάριο κι όλα να είναι εξίσου πιθανά. :wink:

Αν η φίλη της το ήξερε ότι έχει κανονίσει να κάνει μάθημα με τον παλιό του δάσκαλο τότε γιατί ρώτησε;;; ;Και αυτό κοροιδια δεν είναι;

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, κατά τη γνώμη μου. Αν της είπε πως το παιδί θα κάνει τα μαθήματα μόνο του, ενώ αυτό ήταν ψέμα, αυτό ήταν αντικειμενικά λάθος.

Καμία από εμάς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τι ειπώθηκε, ούτε καν η ίδια η θεματοθέτρια, αφού δεν ήταν μπροστά σε αυτές τις συζητήσεις! Ό,τι λέμε, το λέμε με βάση τα δεδομένα που μας έδωσε η ίδια. Αλλιώς, μπορεί η καθεμια να πλάσει το δικό της υποθετικο σενάριο κι όλα να είναι εξίσου πιθανά. :wink:

Συμφωνώ. Το είπα και κάπου νωρίτερα... Ότι γνωρίζουμε την εκδοχή της δασκάλας. Ούτε καν η Hope δεν μπορεί να είναι σίγουρη, για το πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα και καλό θα ήταν να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τη "μαμά" ή να παρουσιάσει τα πράγματα και από άλλη οπτική γωνία για να τα βρούν μεταξύ τους οι φίλες.

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, κατά τη γνώμη μου. Αν της είπε πως το παιδί θα κάνει τα μαθήματα μόνο του, ενώ αυτό ήταν ψέμα, αυτό ήταν αντικειμενικά λάθος.

Σίγουρα. Αλλά αν έγινε υπό συνθήκες πίεσης; Υπάρχει τότε ένα ελαφρυντικό.

(σενάρια κάνω)

Αυτο ακριβώς έγινε.Και λεει η δικια μου κ εγω πως ηταν λαθος χειρισμος.'Οπως ειπε πολυ σωστα μια κοπελα 'επρεπε να της πει αν οχι απο μονη της οταν η φιλη μου ρωτησε"φιλη εκανα αυτο γιστι ετσι ,να το ξερεις'.

Τι θα πει το ειπε με τον τροπο της μωρα ειμαστε;Αυτο κ αυτο,τελεια.Και φυσικα πιστευω πως απεναντι σε φιλους κ οταν μπορουμε ειμαστε ηθικα "υποχρεωμενοι"να τους σταθουμε.Και τονισα δεν ηταν το θεμα οικονομικο μονο,διαφημιση ,προτιμηση,εμπιστοσυνη.Διαφορετικα οφειλουμε να εξηγησουμε γιατι δεν το καναμε"θα ηθελα να το κανω αλλα...."Εσεις δηλ τι μου λετε πως ουτε τους περασε απο το μυαλο να την προτιμησουν;Εσεις τι κανετε σε αντιστοιχες περιπτώσεις ,δε μου ειπατε;Κανετε κα[ποιες επιλογες οκ δεν προτιματε το φιλο οκ δεν θα του το πειτε,κ καλα αστον να ψαχνεται

"Εσεις δηλ τι μου λετε πως ουτε τους περασε απο το μυαλο να την προτιμησουν;Εσεις τι κανετε σε αντιστοιχες περιπτώσεις ,δε μου ειπατε;Κανετε κα[ποιες επιλογες οκ δεν προτιματε το φιλο οκ δεν θα του το πειτε,κ καλα αστον να ψαχνεται

Δεν ξέρω γιατί δεν την προτίμησαν. Έχω αναφέρει μερικούς πιθανούς λόγους. Θα μπορούσε και η ίδια να ρωτήσει ευθέως. Το ήμουν στην περιοχή και πέρασα να πω ένα γεια μου φαίνεται παιδιάστικο.

Αν ο φίλος μου είχε πχ ένα κατάστημα με ρούχα που εμένα όμως μπορεί να μην μου άρεσαν ή μπορεί να μην με βόλευε η περιοχή κτλ, θα έπρεπε να απολογούμαι κάθε φορά γιατί ψώνισα ρούχα από αλλού;

Ή θα έπρεπε να του πω ευθέως, ότι δεν μου αρέσει η ποιότητα ας πούμε; Ή ότι είναι μακρυά και βαριέμαι ή ότι τα έχεις ακριβά; Θα έλεγα κάποια δικαιολογία. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι ψέμα. Και θα αναγκαζόμουν να την πω (τη δικαιολογία) εάν συνέχεια με πίεζε να πάω να ψωνίσω από εκεί.

Αυτο ακριβώς έγινε.Και λεει η δικια μου κ εγω πως ηταν λαθος χειρισμος.'Οπως ειπε πολυ σωστα μια κοπελα 'επρεπε να της πει αν οχι απο μονη της οταν η φιλη μου ρωτησε"φιλη εκανα αυτο γιστι ετσι ,να το ξερεις'.

Τι θα πει το ειπε με τον τροπο της μωρα ειμαστε;Αυτο κ αυτο,τελεια.Και φυσικα πιστευω πως απεναντι σε φιλους κ οταν μπορουμε ειμαστε ηθικα "υποχρεωμενοι"να τους σταθουμε.Και τονισα δεν ηταν το θεμα οικονομικο μονο,διαφημιση ,προτιμηση,εμπιστοσυνη.Διαφορετικα οφειλουμε να εξηγησουμε γιατι δεν το καναμε"θα ηθελα να το κανω αλλα...."Εσεις δηλ τι μου λετε πως ουτε τους περασε απο το μυαλο να την προτιμησουν;Εσεις τι κανετε σε αντιστοιχες περιπτώσεις ,δε μου ειπατε;Κανετε κα[ποιες επιλογες οκ δεν προτιματε το φιλο οκ δεν θα του το πειτε,κ καλα αστον να ψαχνεται

Αρα βρε hope, για να επιστρεψουμε στο αρχικο σου ποστ και στον προβληματισμο σου, δεν αμφιταλαντευεςαι απ' ο,τι βλεπω. ΞΕΡΕΙΣ τι να τη συμβουλεψεις. Αφου το λες και το ξαναλες, οτι μακακία κανανε οι φιλοι της κοπελας, χωρις ελαφρυντικο.

Εγώ αυτό θα σε συμβούλευα Hope. Ακόμη και να μην το πολυπιστεύεις να κάνεις αυτό που γράφω σε bold

Συμφωνώ. Το είπα και κάπου νωρίτερα... Ότι γνωρίζουμε την εκδοχή της δασκάλας. Ούτε καν η Hope δεν μπορεί να είναι σίγουρη, για το πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα και καλό θα ήταν να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τη "μαμά" ή να παρουσιάσει τα πράγματα και από άλλη οπτική γωνία για να τα βρούν μεταξύ τους οι φίλες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...