Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Neue Schule Athen - Γενικές πληροφορίες

Recommended Posts

Αγαπητές συμφορουμίτισες :)

Έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε δειλά δειλά για σχολείο για την μεγάλη μου κόρη που φέτος θα πάει προνήπιο [στο δημόσιο της γειτονιάς μας].

Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε τελικά να στείλουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικό σχολείο αλλά το ελπίζουμε, όχι μόνο για να μάθουν καλά μια δεύτερη γλώσσα από μικρά αλλά και για να πάρουν κάποια διαπαιδαγώγηση από το σχολείο που θα είναι συμβατή/παρόμοια με τις δικές μας αρχές και συμπεριφορές.

Άκουσα από μια γνωστή μου για το Neue Schule Athen, ότι δημιουργήθηκε από κάποιο "σχίσμα" από ένα άλλο μικρό γερμανόφωνο ιδιωτικό από την χαρισματική διευθύντρια η οποία έφυγε.

Θα ήθελα όποια/όποιος έχει κάποια σχετική πληροφορία εμπειρία να μας γράψει εδώ την αποψή του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, πηγαίνουμε το γιό μας φέτος στο νηπιαγωγείο. Είναι η δεύτερη χρονιά λειτουργίας του σχολείου. Η διευθύντρια κα. Μπάουμ μας έκανε εξαιρετική εντύπωση και σε συνδυασμό με το ότι είναι ένα μικρό δίγλωσσο σχολείο, νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή επιλογή. Οι πρώτες μέρες το επιβεβαιώνουν, ελπίζουμε και η συνέχεια. Η νηπιαγωγός επίσης μας έκανε να αισθανόμαστε ασφαλείς.

• 1 month later...

Απ' ότι ξέρω οι θέσεις, ιδίως για τις μικρές τάξεις, κλείνουν ταχύτατα. Για φέτος επί παραδείγματι (σχ. χρονιά 2015-16) οι θέσεις του νηπιαγωγείου είχαν κλείσει από τον Απρίλιο του '15.

Και μιλάμε για μόλις τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του. Αν συνεχίσει να δημιουργεί καλές (προφανώς) εντυπώσεις, θα κλείνουν και πιο νωρίς.

• 1 month later...

Χρόνια πολλά και καλά!

Δεν είδα τις απαντήσεις σας παρα μόνο σήμερα που μπήκα στο φόρουμ να "μελετήσω" :lol:

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εμείς θα θέλαμε να γράψουμε την κόρη μας στην Α' δημοτικού αλλά για το έτος 2016-2017 οπότε έχουμε [λίγο] χρόνο ακόμα.

Έχω ακούσει και εγώ τα καλύτερα για την διευθύντρια η οποία φαίνεται ότι είναι χαρισματικό άτομο.

Θα το επισκεφτούμε σίγουρα.

Χρόνια πολλά και καλά!

Δεν είδα τις απαντήσεις σας παρα μόνο σήμερα που μπήκα στο φόρουμ να "μελετήσω" :lol:

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εμείς θα θέλαμε να γράψουμε την κόρη μας στην Α' δημοτικού αλλά για το έτος 2016-2017 οπότε έχουμε [λίγο] χρόνο ακόμα.

Έχω ακούσει και εγώ τα καλύτερα για την διευθύντρια η οποία φαίνεται ότι είναι χαρισματικό άτομο.

Θα το επισκεφτούμε σίγουρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ρώτησα και μου είπαν οτι η πρώτη τάξη δεν έχει θέσεις

Διαφημίσεις

Αγαπητές συμφορουμίτισες :)

Έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε δειλά δειλά για σχολείο για την μεγάλη μου κόρη που φέτος θα πάει προνήπιο [στο δημόσιο της γειτονιάς μας].

Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε τελικά να στείλουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικό σχολείο αλλά το ελπίζουμε, όχι μόνο για να μάθουν καλά μια δεύτερη γλώσσα από μικρά αλλά και για να πάρουν κάποια διαπαιδαγώγηση από το σχολείο που θα είναι συμβατή/παρόμοια με τις δικές μας αρχές και συμπεριφορές.

Άκουσα από μια γνωστή μου για το Neue Schule Athen, ότι δημιουργήθηκε από κάποιο "σχίσμα" από ένα άλλο μικρό γερμανόφωνο ιδιωτικό από την χαρισματική διευθύντρια η οποία έφυγε.

Θα ήθελα όποια/όποιος έχει κάποια σχετική πληροφορία εμπειρία να μας γράψει εδώ την αποψή του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

γιατι θεωρειτε οτι η διαπαιδαγωγηση του δημοσιου σχολειου δεν ειναι καλη-επαρκης?

7Ggjp2.png

Νομίζω οτι η θεματοθέτρια θέτει το θέμα σε προσωπικό επίπεδο-συμβατη εκπαίδευση με τις δικές ΤΟΥΣ αρχές. Δεν λέει κάτι κακό για τα δημόσια. Αν και σαφέστατα η εκπαίδευση στα δημόσια είναι ανεπαρκής, νομίζω τα εκατομμύρια ευρω που συντηρούν τα φροντιστήρια το αποδεικνύει. Αλλα ας σταθούμε στην ουσία του ερωτήματος, όποι@ μπορεί, να απαντήσει.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

• 4 εβδομάδες μετά...

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, που είναι το Neue Schule Athen: Γνωρίζω ότι υπήρξε αντικατάσταση νηπιαγωγού στα μέσα της χρονιάς. Ξέρει κανείς τους λόγους; Και πώς έχει επηρεάσει αυτό τη λειτουργία του νηπιαγωγείου και τους μαθητές του;

Η Daniel Knop έφυγε για προσωπικούς λόγους και επέστρεψε στην Γερμανία απο οτι λένε, αν αληθεύει.

Όμως αν εγινε στα μεσα της σχολικής χρονιάς είναι πολύ άσχημο

• 3 εβδομάδες μετά...
Η Daniel Knop έφυγε για προσωπικούς λόγους και επέστρεψε στην Γερμανία απο οτι λένε, αν αληθεύει.

Όμως αν εγινε στα μεσα της σχολικής χρονιάς είναι πολύ άσχημο

Όχι, στη νηπιαγωγό Jael Mayer αναφέρομαι, που έφυγε τα Χριστούγεννα.

(Πέρσυ, μετά τη λήξη της χρονιάς, είχε διακόψει τη συνεργασία της και η νηπιαγωγός Daniela Dietz. Γιατί τόσες διαρροές στο προσωπικό του νηπιαγωγείου; )

Διαφημίσεις

Όχι, στη νηπιαγωγό Jael Mayer αναφέρομαι, που έφυγε τα Χριστούγεννα.

(Πέρσυ, μετά τη λήξη της χρονιάς, είχε διακόψει τη συνεργασία της και η νηπιαγωγός Daniela Dietz. Γιατί τόσες διαρροές στο προσωπικό του νηπιαγωγείου; )

Αυτό με ανησυχεί και μου δημιουργεί μια ανασφάλεια.

Είμαστε στα πρόθυρα για να γραφτούμε κσι δεν ξερω αν πρέπει να το ξανασκεφτούμε...

Είναι αλήθεια ότι το σχολικό της Neue schule παίρνει τα παιδιά από καθορισμένα κεντρικά σημεία (και όχι από το σπίτι κάθε παιδιού); Μου το ανέφερε χθες μια μαμά που επισκέφθηκε το σχολείο και αναρωτιέμαι αν ισχύει γενικά ή μήπως λόγω συγκεκριμένης περιοχής της το είπαν αυτό.

Είναι αλήθεια ότι το σχολικό της Neue schule παίρνει τα παιδιά από καθορισμένα κεντρικά σημεία (και όχι από το σπίτι κάθε παιδιού); Μου το ανέφερε χθες μια μαμά που επισκέφθηκε το σχολείο και αναρωτιέμαι αν ισχύει γενικά ή μήπως λόγω συγκεκριμένης περιοχής της το είπαν αυτό.

Απο την ενημρωση που ειχα το λεωφορείο περνάει κοντά απο το σπίτι του παιδιού σε κεντρικό σημείο που να διέρχεται λεωφορείο και σε μια απόσταση που να μην υπερβαίνει τα 200-300μ στη χειρότερη περίπτωση απο το σπίτι του όταν αυτό δεν είναι εύκολα προσβασιμο. Υπάρχουν καμιά 10 λεωφορεία για όλες τις διαδρομές.

• 2 εβδομάδες μετά...
Απο την ενημρωση που ειχα το λεωφορείο περνάει κοντά απο το σπίτι του παιδιού σε κεντρικό σημείο που να διέρχεται λεωφορείο και σε μια απόσταση που να μην υπερβαίνει τα 200-300μ στη χειρότερη περίπτωση απο το σπίτι του όταν αυτό δεν είναι εύκολα προσβασιμο. Υπάρχουν καμιά 10 λεωφορεία για όλες τις διαδρομές.

Τις διαδρομές μπορείς να τις δεις εδώ

Γενικά πάντως η γραμμή του σχολείου είναι "Σε κάθε περίπτωση, θα χρησιμοποιηθούν μόνο κεντρικοί άξονες"

Το "300μ από το σπίτι του παιδιού στη χειρότερη περίπτωση" δεν ισχύει. Φίλοι που μένουν Κολωνάκι, τους είπαν ότι η κοντινότερη στάση είναι Ιπποκράτους και Καλλιδρομίου και αυτός ήταν ο λόγος που απέρριψαν το σχολείο, γιατί αδυνατουσαν λόγω ωραρίων να κάνουν το δρομολόγιο Κολωνάκι-Ιπποκράτους πρωί-απόγευμα.

• 2 εβδομάδες μετά...
Τις διαδρομές μπορείς να τις δεις εδώ

Γενικά πάντως η γραμμή του σχολείου είναι "Σε κάθε περίπτωση, θα χρησιμοποιηθούν μόνο κεντρικοί άξονες"

Το "300μ από το σπίτι του παιδιού στη χειρότερη περίπτωση" δεν ισχύει. Φίλοι που μένουν Κολωνάκι, τους είπαν ότι η κοντινότερη στάση είναι Ιπποκράτους και Καλλιδρομίου και αυτός ήταν ο λόγος που απέρριψαν το σχολείο, γιατί αδυνατουσαν λόγω ωραρίων να κάνουν το δρομολόγιο Κολωνάκι-Ιπποκράτους πρωί-απόγευμα.

Οι διαδρομές αυτές είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ. Στη συνάντηση που είχαμε τους ρώτησα αν μπορούν να έρχονται στην περιοχή μου η οποία δεν αναφέρεται στο δρομολόγια τους και είπαν φυσικά. Ξαναρώτησα ενδέχεται να είναι σε σημείο που να χρειάζεται πολύ περπάτημα και είπαν όχι.

Τώρα τι να πω, αν μου είπαν ψέματα, τότε λέω κι εγώ.

Όμως αφού έχουν υποψηφίους μαθητές γιατί να πουν ψέματα και να χαλάσουν την εικόνα τους;

Τέλος πάντων, εμείς γραφτήκαμε γιατί έχουμε ακούσει θετικές εντυπώσεις από γονείς των οποίων τα παιδιά πηγαίνουν εκεί.

Προσωπικές εντυπώσεις από του χρόνου.

Διαφημίσεις

Κάποιος άλλος που να γνωρίζει κάτι για το συγκεκριμένο σχολείο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σήμερα ρώτησα την μαμά μιας συμμαθήτριας του γιου μου που επισης εγραψε το παιδί της στο νηπιαγωγείο αυτο και μου είπε ότι ο ανιψιός της πηγαίνει εκεί και είναι πολύ ευχαριστημένος, αλλα η απόσταση μέχρι το σχολικό ηταν περίπου 15 λεπτά οπότε αυτό είναι στα πλην.

Στα συν είναι ότι στα 4 βασικά μαθήματα ( ελληνικά, μαθηματικά, αγγλικά και γερμανικά) το επίπεδο του μαθήματος προσαρμόζεται στον κάθε μαθητή με λιγότερο ή περισσότερο εύκολες ασκήσεις ώστε να συμμετάσχουν.

Η αξιολόγηση του παιδιού γίνεται με συνεργασία δασκάλας - παιδιού και οι γονείς είναι παρατηρητές.

Στις απογευματινές δραστηριότητες μετα τις 3 περιλαμβάνονται: γεμανικο απογευμα, αγγλικό θεατρο, ακροβατικη γυμναστική, ρομποτικη, σκάκι σε μεγαλύτερες ηλικίες, ξιφασκία, τένις, τζούντο. Ίσως να μου διαφεύγει κάτι. Αυτές κοστίζουν επιπλέον €45/μηνα αν ειναι για δυο φορές την εβδομάδα ή €25 αν ειναι για μια. Δεν έχουν κολύμβηση όμως.

Πολύ θετικές γνώμες για την διευθύντρια και τη δουλειά της εχω ακούσει επιπλέον από μια παλιά συνάδελφο της η οποία έχει παραμείνει στο παλιό σχολείο των Βριλησσίων, απο μια εξωτερική συνεργάτιδα της και απο μια φίλη μου που είναι καθηγήτρια γερμανικών στο Λάτσιο δημοτικό και γνωρίζει το χώρο καλά

• 2 χρόνια μετά...

Γεια σας ψάχνω σχολειο για τον μικρο που θα παει νηπιαγωγείο και πηγα σε αρκετα αλλα μου αρεσε το neue schule στην Ηλιούπολη μηπως καποιος στελνει εκει τα παιδια του? Θα ηθελα την γνωμη σας.

Μπηκα σε πιο παλια ποστ που συζητατε το θεμα αλλα υπαρχει τσακωμός μεταξυ ιδιωτικων και.δημοσιων σχολείων και δεν καταλαβα κατι εκει. Οποτε αν μπορειτε να με βοηθησετε Ευχαριστώ πολύ

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας.Αναζητω ιδιωτικό σχολείο για την Α'  τάξη Δημοτικου για τον γιο μου.Κατοικουμε στον Βύρωνα επομενως ψάχνουμε κάποιο σχολείο σε κοντινή αποσταση. Επισκεφτηκα την Σύγχρονη Παιδεία στον Καρεα, τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζωή στην  Αργυρούπολη καθώς και το Neue Schule Athen στην Ηλιούπολη.Κλεινω προς το τελευταίο και προτού καταλειξω σε αυτό  θα ήθελα αν έχει κάποιος γονιός πρόσφατη εμπειρία να την μοιραστεί αν μπορεί.Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Καλημέρα. Δεν μπορώ να σου πω γενικά για το σχολείο. Ο γιος μου, α γυμνασίου, έχει συμμαθητή από το σχολείο αυτό και, εκτός από καλό παιδί και καλό μαθητή (καλά, αυτό όμως μπορεί να έχει τύχει), ξέρει και πολύ καλά γερμανικά. 

Επεξεργάστηκαν by Βερενίκη

3 hours ago, Βερενίκη said:

Καλημέρα. Δεν μπορώ να σου πω γενικά για το σχολείο. Ο γιος μου, α γυμνασίου, έχει συμμαθητή από το σχολείο αυτό και, εκτός από καλό παιδί και καλό μαθητή (καλά, αυτό όμως μπορεί να έχει τύχει), ξέρει και πολύ καλά γερμανικά. 

Καλημέρα.Ευχαριστω πολύ για την απάντηση!

Καλησπέρα σας. Μένω στον Βύρωνα και ψάχνω ιδιωτικό σχολείο για τον γιο μου ο οποίος θα φοιτήσει στην Α τάξη Δημοτικού, σχετικά κοντά ομως.Επισκεφτηκα την Σύγχρονη Παιδεία στον Καρεα, τα εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζωή στην Αργυρούπολη και το Neue Schule Athen στην Ηλιουπολη.Τα δύο πρώτα μου φάνηκαν αρκετά αξιοπρεπή σχολεία, ωστόσο ενθουσιάστηκα με το Neue Schule Athen. Έχει κάποιος γονιός εμπειρία από το συγκεκριμένο σχολείο να την μοιραστεί?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 1 χρόνο μετά...

Επαναφέρω κι εγώ το θέμα. Φοιτά κάποιο παιδί σας σε αυτό το σχολείο? Διάβασα τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Οι απογευματινές δραστηριότητες είναι μέχρι τις 17:00. Κάποια εμπειρία? 

• 8 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...