Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

με αυτο το προγραμμα ημοσαταν καλα σχετικα απλα ενιωθα πωε μου μειωνεται το γαλα και οι κοπελες εδω μουπαν να αυξησω τους θηλασμους και να βγαλω την κρεμα και ετσι εκανα

αλλα κλαει πιο συχνα στο στηθος τωρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοίτα με βάση αυτά που ξέρουμε το γάλα δεν μειώνετε έτσι απλά με το πέρασμα του χρόνου παρά μόνο όταν μειώνουμε τους θηλασμούς, αφού η ρουτίνα σας πήγαινε καλά δεν βλέπω τον λόγο να συμπεράνεις κάτι τέτοιο. Τώρα αφού το ζητούμενο είναι να αυξηθεί το γάλα σου και για αυτό θέλεις να αυξήσεις θηλασμούς θα μπορούσες π.χ να δοκιμάσεις να θηλάσεις 11 30 μετά 13 00, 16 00 κρεατάκι κλπ..... για να δεις πως πάτε.

Όταν κλαίει π.χ στις 13 00 που τον θηλάζεις μετά τι γίνεται του δίνεις κρέμα και μετά προσπαθείς στις 16 00 ξανά θηλασμό?

Κοίτα με βάση αυτά που ξέρουμε το γάλα δεν μειώνετε έτσι απλά με το πέρασμα του χρόνου παρά μόνο όταν μειώνουμε τους θηλασμούς, αφού η ρουτίνα σας πήγαινε καλά δεν βλέπω τον λόγο να συμπεράνεις κάτι τέτοιο. Τώρα αφού το ζητούμενο είναι να αυξηθεί το γάλα σου και για αυτό θέλεις να αυξήσεις θηλασμούς θα μπορούσες π.χ να δοκιμάσεις να θηλάσεις 11 30 μετά 13 00, 16 00 κρεατάκι κλπ..... για να δεις πως πάτε.

Όταν κλαίει π.χ στις 13 00 που τον θηλάζεις μετά τι γίνεται του δίνεις κρέμα και μετά προσπαθείς στις 16 00 ξανά θηλασμό?[/QUOT

Απουσιαζω απο το σπιτι 7μιση με 3μιση οποτε δε μπορω να τον θηλζω οπως μου λες. Σε ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον νασαι καλα

Αλλα δεν πηγαιανε και τοσο καλα η ρουτινα γιατι εκλεγε που και που και νομιζω πως δν ειχα πολυ γαλα μπορει ναναι και η ιδεα μου.μακαρι:(

Δεν του δινω κρεμα τον απασχολω για να ξεχαστει αλλα πειναει πολυ γρηγορα μετα κ.ο.κ Μηπως ολα αυτα τα κανει για να ειναστ πιο πολθ μαζι τωρα που ειμαι σπιτι?τι να πω?στη μαμα μου που τον κρατουσε ηταν μια ζαρα και στην κοπελα το ιδιο δηλ δνε πεινουσε συνεχεια. απλα εμενα μου εκλεγε λιγο οταν τον θηλαζα.

Στο πρότεινα αυτό τώρα που κάθεσαι όταν δουλεύεις μπορεί να τρώει τα φρούτα και το κρέας και μετά να θηλάζεις κανονικά όταν έρχεσαι στο σπίτι, απ'οτι κατάλαβα τις μέρες που δουλεύεις θηλάζεις όταν έρχεσαι στο σπίτι και μετά στις 1900 δίνεις κοτόσουπα (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) εγώ απλά θα σου πρότεινα να δίνουν κοτόσουπα όταν λείπεις για να θηλάζεις περισσότερο απόγευμα όταν επιστρέφεις αν δείς ότι πεινάει δώσε λίγο από το μεσημεριανό φαγάκι να δεις τι θα φάει και μετά πάλι θηλασμός.

Ναι ναι οκ. Καταλαβα κριστινα μου σε ευχαριστω πολυ. Αυτο ειχα σκοπο να κανω με την παροτρυνση και αλλων απο το φορουμ Απλα γιαυτο αυξησα τους θηλασμους τωρα για να δω αν θα μποροω να τον ταιζω γαλα 4-10 που θαρχομαι γιατι φοβαμιαπως αν τρωει τη σουπα του με την κοπελα δε θα του φτναει μονο το γαλα ως το βραδυ. Σημειωση:το μωρο μου τρωει παρα πολυ και ειναι πολυ λαιμαργο και τρωει οτι τροφη του δωσω και παντα το τρωει ολο και αν του εδινα περισσοτερο ισως ετρωγε και αλλο.

Διαφημίσεις

Τυχερούλα καλό είναι να είναι φαγανό το παιδάκι σου μπορείς το απόγευμα να του δίνεις λαχανικά και φρούτα κομμένα κομματάκια λεπτά για να εξοικειώνεται (finger food) ας το να σε καθοδηγήσει εκείνο λοιπόν στις ποσότητες και εσύ φρόντιζε αυτά που δίνεις να είναι το δυνατών πιο υγιεινά. Να σου ζήσει γλυκιά μου

Σε ευχαριστω παρα πολυ και εσενα το μωρακι σου να σου ζησει και να το χαιρεσαι.

Αυτο με τπ finger food θελω καιρο να το κανω αλλα δεν ξερω τι ειναι ασφαλες σε αυτη την ηλικια να του δινω.Φοβαμαι μην πνιγει. Εσυ τι λες?Ξερεις ποι αφρουτα και λαχανικα ειναι ιδανικα να του τα δινω να τα τρωει στο χερι?

Λαχανικά βραστά και κομμένα σε μικρά κυβάκια πατάτα, καρότο, κολοκύθι, γλυκοπατάτα, αρακά, φρούτα χωρίς τη φλούδα πάντα όπως ροδάκινο, πεπόνι, καρπούζι, μπανάνα, αβοκάντο, μήλο και αχλάδι (βραστά η περασμένα στον τρίφτη-χοντρό) κλπ ρίξε μια ματιά και εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=422773&highlight=finger+foods#post422773

Στο λινκ αυτό θα βρείς και ένα λινκ που παραθέτει η amaretto για τροφές που δεν πρέπει να δίνουμε.

είμαι και λίγο επιφυλακτική γιατί αν θυμάμαι καλά τα προηγούμενα posts σου είχατε θέμα με αλλεργίες οπότε εσύ θα ξέρεις καλύτερα τι μπορείς και τι όχι να δίνεις,

εγώ πάντως βάζω το φαγάκι σε ένα πλαστικό πιατάκι εκεί που παίζει και την αφήνω να τρώει όσο και όπως θέλει πάντα όμως επιβλέπω

Βγήκαμε λίγο off topic οπότε αν είναι κάτι μου στέλνεις π.μ

To πειραμα απετυχε.

Εδωσα στο μωρο 6μιση γαλα (θηλασμο) 11 φρουτα 2 χορτοσουπα, 5 θηλασμο και επειδη ηταν γεματα τα στηθη εφαγε παααρα πολυ και απο τα 2 8 παρα τον εβαλα να ξαναφαει καταλαβαινα και εγω πως δεν εχουν πολυ ορη και εφαγε λιγο με τα χιλια ζορια γιατι χτυπιοταν να φυγει και τωρα στις 9μιση που ειναι πτωμα και κλεινουν τα ματια του και θελει να φαει για να κοιμηθει, τον εβαλα να φαει,προσπαθει με δυναμη να ρουφηξει προφανως τρεχει ελαχιστα και κλαει απαρηγορητος. Προσπαθησα πολυ ωρα μια το ενα μια το αλλο και τιποτα. προσπαθει ο καημενος λιγο και μετα κλαιει και χτυπιεται και τελικα για δυτερη φορα στη ζωη του του εφτιαξα 220 μλ σκονη και την πινει μονορουφη αυτη τη στιγμη με τον αντρα μου και εγω λυπημενη σας γραφω να σας πω τον πονο μου. το ηξερα πως δε θα δουλεψει αυτο το προγραμμα. τι να κανω??????ειμαι τοσο απελπισμενη που αρνηθηκε το στηθος μου και πινει απο το μπιμπερο τη σκονη. τι να κανω?βοηθηστε με.πως θα αυξηθει το γαλα?

Klairh πως τα πάτε ? Λυπήθηκα πολύ που δεν βγήκε το πρόγραμμα ... Αν δεν μπορείς τελικά να αλλάξεις το πρόγραμμα και να αυξήσεις θηλασμούς μήπως θα πρέπει να δεις την ενότητα επαναγαλκτισμός γιατί και μαγιά μπύρας να πάρεις αν δεν υπάρχει το ερέθισμα δεν θα κάνεις τίποτα.

Διαφημίσεις

Klairh πως τα πάτε ? Λυπήθηκα πολύ που δεν βγήκε το πρόγραμμα ... Αν δεν μπορείς τελικά να αλλάξεις το πρόγραμμα και να αυξήσεις θηλασμούς μήπως θα πρέπει να δεις την ενότητα επαναγαλκτισμός γιατί και μαγιά μπύρας να πάρεις αν δεν υπάρχει το ερέθισμα δεν θα κάνεις τίποτα.

Καλημερα

Ε καλα. Μειωνεται ομως μουφαινεται το γαλα και λυπαμαι παρα πολυ. Ξανακανω το προγραμμα που ειχε και δεν πολυ καλιει αλλα νομιζω πως πειναει και αλλο και δεν εχει να φαει γιατι παραπονιεται μολις "τελειωσει" το γαλα και τον απασχολω με κατι και ξεχνιεται αλλα ισως να ετρωγε κιαλλο αν ειχα:(

Κοιταξα την ενοτητα που μου λες και πρεπει να ξανανοικιασω το θηλαστρο και να βγαζω αποτι διαβασα 8-10 φορες τι μερα γαλα και να τον ταιζω και βραδυ κτλ κατι που δυστυχως δε μπ ορω να κανω και λογω ψυχολογικης κουρασης και λογω ελλειψης χρονου για κατι τετοιο. Με πονο ψυχης περιμενω τη μερα που θα μου σταματησει το γαλα και θα τουδινω σκονη. Δε μπορω να κανω τιποτα αλλα νομιζω. Και που στεναχωριεμαι τοσο και μαραζωνω κακο στο μ ωρο κανω και δε θελω:(. Τι να κανουμε? Ξεκινησα λαθος απο την αρχη με τις στερεες και το σταματησα μονη μου μουφαινεται. Στο αλλο μωρο αν εχω τη δυναμη θα πραξω αλλιως. Σε ευχαριστω για το χρονο σου

Καλή μου Klairh γιατί δε δοκιμάζεις και τα χάπια μαγιάς μπύρας; Εγώ θα διαφωνήσω με την ΚΡΙΣΤΙΝΑ γιατί και το ερέθισμα υπάρχει αφού το μωρό σου θηλάζει αλλά και τίποτα δεν έχεις να χάσεις. Τα χάπια αυτά δεν είναι φάρμακα με παρενέργειες, κ.λπ. Στη χειρότερη περίπτωση, αν δε σε βοηθήσουν στην παραγωγή γάλακτος, απλά θα σου "φτιάξουν" τα μαλλιά σου και το δέρμα σου :wink:.

.....δε νομίζω τάκη....

Καλή μου Klairh γιατί δε δοκιμάζεις και τα χάπια μαγιάς μπύρας; Εγώ θα διαφωνήσω με την ΚΡΙΣΤΙΝΑ γιατί και το ερέθισμα υπάρχει αφού το μωρό σου θηλάζει αλλά και τίποτα δεν έχεις να χάσεις. Τα χάπια αυτά δεν είναι φάρμακα με παρενέργειες, κ.λπ. Στη χειρότερη περίπτωση, αν δε σε βοηθήσουν στην παραγωγή γάλακτος, απλά θα σου "φτιάξουν" τα μαλλιά σου και το δέρμα σου :wink:.

Σε παρόμοια ερώτηση μου (αύξηση παραγωγής σε παιδί 12 μηνών) η Αγλαΐα μου απάντησε ότι δεν είναι καλή ιδέα γιατί μπορεί να αλλάξει την γεύση του γάλακτος και να μην θέλει να θηλάσει. :?

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21440&page=3

klairh μου μη στεναχωριέσαι και μην απογοητεύεσαι σου έστειλα και π.μ. Ελπίζω να το λάβεις έγκαιρα γιατί πρέπει να καθυστερούν πολύ. με ψυχραιμία θα δεις και θα εκτιμήσεις καλύτερα την κατάσταση οπότε και το θήλαστρο ίσως να μη σου φαίνεται τόσο ανέφικτο .....Επίσης σου είχα γράψει στο ενδιάμεσο το απόγευμα να έδινες και λίγο φαγάκι απο το μεσημέρι ή finger food για να προσαρμοστεί και το μωρό και να μην πεινάει.... δες λίγο όλα τα μηνύματα των κοριτσιών πανω κάτω τα ίδια πράγματα γράφουμε όντως η μαγιά είναι συμπλήρωμα και δεν πειράζει απλά εγώ την χρησιμοποίησα και κατάλαβα ότι το μωρό δεν πολύ ήθελε το γάλα μου, μετά διάβασα ότι αλλοιώνει τη γεύση του γάλακτος. Επίσης επειδή προσπαθείς να αυξήσης το γάλα καλό είναι το στήθος να το προσφέρεις πιο συχνά να μην περνάει το δίωρο και να πεινάει το μωρό τόσο πολύ π.χ θήλασες το απόγευμα 11/2 ώρα μετά προσφέρεις στήθος αν δεν θέλει δώσε λίγο φαγάκι 1 ώρα μετά ξανά στήθος και βλέπεις

Διαφημίσεις

μεσα σε τι το κρατατε το γαλα στην καταψυξη???

Στα μπιμπερο της μεντελα ή στα κυπελακια τησ αβεντ ή στα σακουλακια της μεντελα. Νομιζω πως είανι οι 3 πιο ασφαλης τροποι.

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα κ απο εμενα...ειμαι μια νεα μανουλα...γεννησα πριν απο 12 μερες κ η μικρη μου ειναι ακομα στη ΜΕΝΝ...θελω παρα πολυ να της δωσω δικο μου γαλα κ οταν με το καλο βγει να θηλασει, ομως δεν εχω καταφερει, με θηλαστρο, να βγαλω πανω απο 20ml... υπαρχει καμια ελπιδα να αυξηθει το γαλα μου? εδω και 2 μερες παιρνω κ τα χαπια μαγιας μπυρας της solgar.... οποια νομιζει οτι μπορει να με βοηθησει...ευχαριστω

καλησπερα κ απο εμενα...ειμαι μια νεα μανουλα...γεννησα πριν απο 12 μερες κ η μικρη μου ειναι ακομα στη ΜΕΝΝ...θελω παρα πολυ να της δωσω δικο μου γαλα κ οταν με το καλο βγει να θηλασει, ομως δεν εχω καταφερει, με θηλαστρο, να βγαλω πανω απο 20ml... υπαρχει καμια ελπιδα να αυξηθει το γαλα μου? εδω και 2 μερες παιρνω κ τα χαπια μαγιας μπυρας της solgar.... οποια νομιζει οτι μπορει να με βοηθησει...ευχαριστω

Να σου ζήσει!

Χρησιμοποιείς νοσοκομειακό θήλαστρο;

(στην Ελλάδα μπορεί κανείς να βρει 3 νοσοκομειακά θήλαστρα από της εταιρεία medela το symphony ή το lactina, από την ameda το elite)

Κάνεις 8-12 αντλήσεις το 24ωρο;

Η μία άντληση είναι βραδυνή μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί;

Ο συνολικός χρόνος που αντλείς είναι τουλάχιστον 100 min το 24ωρο;

Η μαγιά της μπύρας δεν μπορεί να σε βοηθήσει αν δεν τηρούνται και οι 4 παραπάνω προϋποθέσεις.

Καλή συνέχεια!

Σε ευχαριστώ πολύ. Όχι δε χρησιμοποιώ νοσοκομειακο θηλαστρο. Κατα τα αλλά όλα τα κάνω. Υπάρχει περίπτωση από τη στεναχώρια να σταματήσει το γάλα. Γιατί μου το είπαν κ αυτό επειδή κλαίω συχνά για την μικρούλα μου

Σε ευχαριστώ πολύ. Όχι δε χρησιμοποιώ νοσοκομειακο θηλαστρο. Κατα τα αλλά όλα τα κάνω.

Χωρίς νοσοκομειακό θήλαστρο είναι σαν να προσπαθείς να μετακομίσεις μια εταιρεία με ένα σκούτερ. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τα καταφέρεις. Χρειάζεσαι νταλίκα!

Στα αυτοκίνητα είσαι σίγουρη ότι ένα με μηχανή 3000 κυβικών κάνει διαφορετική δουλειά σε σχέση με ένα σκούτερ 50 κυβικών. Το ίδιο ισχύει και στα θήλαστρα. Μια συσκευή που ζυγίζει μερικά γραμμάρια δεν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με μια συσκευή που ζυγίζει 2-3 κιλά.

Αυτό που διαφέρει ουσιαστικά είναι ο αριθμός των θηλαστικών κινήσεων στο λεπτό. Αν οι θηλαστικές κινήσεις ανά λεπτό είναι λιγότερες από 52, κάνεις τζάμπα κόπο.

Όλα τα θήλαστρα εκτός από τα νοσοκομειακά είναι κατάλληλα ΜΟΝΟ για μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά και έχουν ΗΔΗ εδραιώσει τη γαλουχία και αντλούν μόνο για να αντικαταστήσουν 1-2 γεύματα του μωρού τους.

Όλα τα γεύματα μπορούν να αντικατασταθούν μόνο με νοσοκομειακό θήλαστρο.

Υπάρχει περίπτωση από τη στεναχώρια να σταματήσει το γάλα. Γιατί μου το είπαν κ αυτό επειδή κλαίω συχνά για την μικρούλα μου

Αυτοί που σου το είπαν, σίγουρα δεν θέλουν και δεν μπορούν να σε στηρίξουν στην προσπάθεια που κάνεις.

Η στεναχώρια δεν σταματά το γάλα. Το ανεπαρκές και ακατάλληλο ερέθισμα στο στήθος το σταματά.

Αν το ερέθισμα στο στήθος δεν είναι επαρκές, η μαγιά της μπύρας δεν μπορεί να προσφέρει καμία βοήθεια.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Στο παραπάνω λινκ το πρώτο που αναφέρεται είναι ότι για τον επαναγαλακτισμό χρειάζεται νοσοκομειακό θήλαστρο.

Είναι κρίμα να αφιερώνεις τόσο χρόνο σε μια προσπάθεια καταδικασμένη.:|

• 4 εβδομάδες μετά...

Θηλάζω τη μικρή εδώ και 6 μήνες και πριν περίπου 10 μέρες ξεκινήσαμε ριζάλευρο. ¨Επιασα δουλειά εντελώς ξαφνικά πριν 3 μέρες (έχω αναφερθεί και σε άλλα post αλλά δεν μου λύθηκαν όλες οι απορίες). Με το θήλαστρο που είχα mini eectric medela έβγαζα ελάχιστο γάλα και νοικιασα το symphony medela με το οποιο βγάζω περίπου 100- 110 μλ μερά απο 4 ώρες αφού έχει φάει η μικρή? Χρειάζεται να πάρω συμπληρώμα για να αυξήσω την παραγωγή μου? Η μικρή μέχρι τώρα τρωει 6 περίπου γεύματα τη μέρα.

Συγγνώμη αν τα έχετε ξανακούσει και ξανασυζητήσει αυτά που με απασχολούν, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου, δεν μπορώ να διαβάσω όλα τα μηνύματα που έχουν γραφεί πάνω στο θέμα μέχρι τώρα.

Λοιπόν, έχω το εξής πρόβλημα:

Γεννάω το 2ο παιδί μου σε δύο μήνες και προβληματίζομαι για το θηλασμό και τη διατήρηση της παραγωγής γάλακτος, επειδή στη Ζωή μου (που είναι 18 μηνών), λόγω ίσως λανθασμένου χειρισμού από μένα βάσει λανθασμένων συμβουλών από τον παιδίατρο, μου "κόπηκε" το γάλα πολύ νωρίς. Γέννησα τη Ζωή μου 4kg, φύγαμε από το μαιευτήριο 200gr λιγότερο και σε 18 μέρες είχε μόλις φτάσει πάλι τα 4kg, αλλά είχε πάρει 3cm ύψος. Από κει και πέρα το μωρό έπαιρνε 0,5kg κάθε 12 μέρες, χωρίς όμως εγώ να αισθάνομαι καμιά διαφορά στο στήθος μου ("γεμάτο" ή "άδειο") ποτέ. Μετά από 2,5 μήνες είχε πάρει σε 25 μέρες μόνο 350gr, αλλά και 2cm σε ύψος. Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω ότι ήταν Ιούνιος και είχε ζέστη, αλλά η μικρή γκρίνιαζε μόνο στο γεύμα των 20:00, εκτός από τις τελευταίες 6 μέρες που ήμασταν στη θάλασσα και έτρωγε 5 λεπτά και κοιμόταν ήσυχη για 5-6 ώρες! Ο γιατρός μου είπε ότι έπρεπε πλέον να δώσω και γάλα σκόνη, γιατί δεν έφτανε το δικό μου και μάλιστα εναλλάξ 1φορά σκόνη και 1 μητρικό. Φυσικά, σε ένα μήνα μου "κόπηκε" το γάλα.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, βοηθήστε με. Τι μπορώ να κάνω για να μην ξανασυμβεί αυτό. Αν υπάρχουν μυστικά διατροφής για αύξηση του γάλακτος, αν βοηθάει η άντληση από την αρχή του γάλακτος με θήλαστρο και αν ναι, με ποιο. Είναι καλύτερα να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό, το Symphony ή το Lactina; Κάποια στιγμή, στους 2 μήνες, χρειάστηκε να βγάλω γάλα με μηχανικό θήλαστρο Chicco. Τρόμαξα γιατί μόρεσα να βγάλω μόνο 80ml σε 2 δόσεις μάλιστα! Νωρίτερα είχα αγοράσει της medela το μηχανικό (το πιο φτηνό) και το γάλα μου έτρεχε απ' έξω, γύρω από τη χοάνη, ούτε σταγόνα δεν έπεσε μέσα στο μπουκάλι! Ήταν φυσιολογικό αυτό;

Ευχαριστώ

KOLgp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...