Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

Θεωρω οτι με το συμπλήρωμα δεν λύνεις την αιτία του "προβλήματος" απλα μπαλωνεις την κατάσταση.

Σε ποια πόλη είσαι; Θα ήταν καλο να σας έβλεπε μια συμβουλος θηλασμου.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θεωρω οτι με το συμπλήρωμα δεν λύνεις την αιτία του "προβλήματος" απλα μπαλωνεις την κατάσταση.

Τ ο ότι δεν πήρε όμως βάρος δεν είναι σημάδι ότι απο μένα δεν τρώει?Π'αντως με το θήλαστρο βγάζω σε 20λεπτε 30μλ.Κατερίνη μένουμε, υπάρχει καμια εδώ?

Τ ο ότι δεν πήρε όμως βάρος δεν είναι σημάδι ότι απο μένα δεν τρώει?Π'αντως με το θήλαστρο βγάζω σε 20λεπτε 30μλ.Κατερίνη μένουμε, υπάρχει καμια εδώ?

Γράψε σε παρακαλώ όλες τις ζυγισεις του μωρου με τις ημερομηνίες.

Τι θηλαστρο χρησιμοποιείς και για ποιο λόγο; Δίνεις συμπλήρωμα αντλημένο γάλα;

Κατερίνη δεν έχει, μόνο Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Γράψε σε παρακαλώ όλες τις ζυγισεις του μωρου με τις ημερομηνίες.

Τι θηλαστρο χρησιμοποιείς και για ποιο λόγο; Δίνεις συμπλήρωμα αντλημένο γάλα;

Κατερίνη δεν έχει, μόνο Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε 09/04 3100 απο την κλινική βγήκαμε στις 12/04 2760, στις 18/04 ήταν 2830 και 23/04 πάλι 2830.

Χρησιμοποιώ της medela γιατι όπως είπαμε δεν φαίνεται να μπορεί να τραβάει ενώ κάνει θηλαστικές κινήσεις μετά απο ώρα κάνει 2-3 γουλιες κοιματαί και άντε πάλι 2-3 και αυτο είναι όλο.

κοιτα ειναι πολυ μικρο το μωρο αν θες να θηλασεις μονο πρεπει να μην δινεις οσο μπορεις μπουκαλι...θελει στηθος μπορει και ολη μερα...εγω θυμαμαι τις πρωτες 40 μερες μπορει και να ταιζα και καθε 1 μιση ωρα..συνεχεια δεν εκανα αλλο πραγμα...μεχρι που το μωρο εμαθε πολυ καλα να θηλαζει και εγω ειχα πολυ γαλα...και ολα τοτε σιγα σιγα εστρωσαν...και μπηκαμε μετα σε προγραμμα....θα σου ελεγα να του δινεις στηθος αν αποκοιμιεται να το ξεξυπνας και αν φαει λιγο και κοιμηθει και θελει μετα απο μια ωρα να ξαναδινεις...το προβλημα δεν ειναι αν το γαλα ειναι δικο σου η ξενο το προβλημα ειναι οτι αλλη ειναι η κινηση που κανουν στο μπουκαλι και αλλη στο στηθος...αυτο.βεβαια αυτο ειναι πολυ δυσκολο και το ξερω καλα..γενικα παντως αν ο θηλασμος δεν εχει στρωσει για οποιαδηποτε αιτια μετα απο 6,8 εβδομαδες καλο ειναι να ζυγισεις τις προτεραιοτητες σου ξανα...μπορεις να επισκεφτεις και ενα παιδιατρο που ειναι πιστοποιημενος συμβουλος θηλασμου αν δεν υπαρχει κατι αλλο στην πολη σου.ξερω κοπελες που τις βοηθησαν πολυ.πανω απ ολα το μωρο σου θα κοιτας και να μεγαλωνει σωστα με τις υποδειξεις του γιατρου σου.

Διαφημίσεις

κοιτα ειναι πολυ μικρο το μωρο αν θες να θηλασεις μονο πρεπει να μην δινεις οσο μπορεις μπουκαλι...θελει στηθος μπορει και ολη μερα...εγω θυμαμαι τις πρωτες 40 μερες μπορει και να ταιζα και καθε 1 μιση ωρα..συνεχεια δεν εκανα αλλο πραγμα...μεχρι που το μωρο εμαθε πολυ καλα να θηλαζει και εγω ειχα πολυ γαλα...και ολα τοτε σιγα σιγα εστρωσαν...και μπηκαμε μετα σε προγραμμα....θα σου ελεγα να του δινεις στηθος αν αποκοιμιεται να το ξεξυπνας και αν φαει λιγο και κοιμηθει και θελει μετα απο μια ωρα να ξαναδινεις...το προβλημα δεν ειναι αν το γαλα ειναι δικο σου η ξενο το προβλημα ειναι οτι αλλη ειναι η κινηση που κανουν στο μπουκαλι και αλλη στο στηθος...αυτο.βεβαια αυτο ειναι πολυ δυσκολο και το ξερω καλα..γενικα παντως αν ο θηλασμος δεν εχει στρωσει για οποιαδηποτε αιτια μετα απο 6,8 εβδομαδες καλο ειναι να ζυγισεις τις προτεραιοτητες σου ξανα...μπορεις να επισκεφτεις και ενα παιδιατρο που ειναι πιστοποιημενος συμβουλος θηλασμου αν δεν υπαρχει κατι αλλο στην πολη σου.ξερω κοπελες που τις βοηθησαν πολυ.πανω απ ολα το μωρο σου θα κοιτας και να μεγαλωνει σωστα με τις υποδειξεις του γιατρου σου.

Aπο την μέρα που ήρθαμε σπίτι είμαι με το στήθος έξω και 18 ώρες περίπου βρίσκεται εκεί έτσι κατέβηκε και το γάλα μου με ένα συμπλήρωμα μόνο 50-60.Δυστυχώς όμως αν διάβασες δεν πήρε καθόλου βάρος.Το δικό σου μέχρι να μάθει να θηλάζει πήρε καθόλου βάρος γιατί ο δικός μου δεν φαίνεται να κάνει γουλιές.

Και ο παιδίτρος μας με βοήθησε πολύ πρώτος αυτός λέει να κόψουμε το ξένο αλλά μου είπε πως επειδή είναι μικρός και έχει μείνει πίσω δεν πρέπει να τον αφήσουμε έτσι.Θα τρελλαθώ δεν ξέρω τί να κάνω.

Γεννήθηκε 09/04 3100 απο την κλινική βγήκαμε στις 12/04 2760, στις 18/04 ήταν 2830 και 23/04 πάλι 2830.

Χρησιμοποιώ της medela γιατι όπως είπαμε δεν φαίνεται να μπορεί να τραβάει ενώ κάνει θηλαστικές κινήσεις μετά απο ώρα κάνει 2-3 γουλιες κοιματαί και άντε πάλι 2-3 και αυτο είναι όλο.

Το θηλαστρο το έχεις νοικιάσει ή αγοράσει;

Τα μόνα κατάλληλα θηλαστρα για γυναίκες που δεν έχουν εδραιώσει γαλουχια ειναι τα νοσοκομειακα θηλαστρα τα οποία ειναι προς ενοικίαση. Με τα υπόλοιπα θηλαστρα θα ειναι δύσκολο να βγαλεις γάλα και να συντηρήσεις παραγωγη μέχρι το μωρο να ειναι σε θέση να θηλάζει.

Λοιπόν μπορείς:

-να ξυπνάς το μωρο για να θηλασει 3 ωρες μετα την έναρξη του προηγούμενου ταισματος. Αν δεν ξυπνάει γδυστο, άλλαξε πάνα, βρεξτο λίγο. Έτσι θα θηλασει έστω και για λίγο,

-να μην το ντυνεις πολυ ζεστά γιατι θα νυσταζει,

-να χαμηλωσεις το φωτισμό ή κλείσε τα παντζουρια γιατι το δυνατό φως τα ενοχλει και κλείνουν τα ματια,

-να το κοιτάς και να του μιλάς την ώρα που θηλάζει,

-να αλλάζεις σταση θηλασμου πχ κάτω απο τη μασχαλη, καβάλα στο πόδι σου ή ψιλοκαθιστό.

Εάν κοιμηθει στο στηθος χάιδεψέ το, κουνα τα χέρια του και τα πόδια του, βρέξε ένα πανακι και περνά του το μέτωπο ή τα μαγουλα, άλλαξε του πάνα, άλλαξε σταση, άλλαξε στηθος.

Αφου το μωρο δε ρουφα αποτελεσματικα καλο θα ήταν να αρχίσεις τις αντλησεις και να δίνεις το γάλα σου με εναλλακτικα μέσα σίτισης πχ με το σύστημα sns της medela ή με το μπουκάλι calma της medela.

Μέχρι τότε δινε του ξένο αλλα προσπάθησε να αποφύγεις το μπουκάλι, εφοδιασου με κάποιο άλλο μέσο σίτισης που σου έγραψα (ακόμα και με συριγγα που δινουν φαρμακο μπορείς).

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.Πρέπει να νοικιάσω νοσοκομειακό θήλαστρο (αυτό που έχω είναι αγορασμένο) και αν ναι πως μπορώ να το κάνω?

Διάβασε πολυ προσεκτικά αυτο:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Ειναι το πρωτοκολλο αντλησεων που θα ήταν καλο να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να παράγεις τόσο γάλα ώστε να καλυπτεις το μωρο είτε ως συμπλήρωμα είτε και στο στηθος (όσο πιο πολυ γαλα έχεις τόσο πιο εύκολο θα ειναι να θηλασει ένα μωρο που δε ρουφα αποτελεσματικα μέχρι να ειναι σε θέση να θηλασει).

Θεωρω οτι η παραγωγη σου δεν ειναι μειωμένη οπότε οι αντλησεις δεν θα ειναι πολυ δύσκολη διαδικασία για εσένα.

Θα βρεις μέσα στις οδηγίες το λινκ για τα θηλαστρα. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στο νουμερο της Θεσσαλονίκης και θα στο στείλουν.

Ρωτά τους αν έχουν και το sns (αφου πρώτα το δεις στο διαδίκτυο και πιστεύεις οτι σου κάνει).

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Και ο παιδίτρος μας με βοήθησε πολύ πρώτος αυτός λέει να κόψουμε το ξένο αλλά μου είπε πως επειδή είναι μικρός και έχει μείνει πίσω δεν πρέπει να τον αφήσουμε έτσι.Θα τρελλαθώ δεν ξέρω τί να κάνω.

πιστευω να ακολουθησεις τις οδηγιες του παιδιατρου σου και μονο....και βεβαια δεν θα αφησεις το παιδι ετσι και βεβαια δεν θα τρελαθεις....θα κανεις οτι σου λεει ο γιατρος σου ετσι ωστε το παιδι να μεγαλωνει....οπως λες και συ θα το παλεψεις οσο μπορεις και οπως μπορεις αλλα με τις οδηγιες του γιατρου σου και με ηρεμια,να μην σε πιανει πανικος....το σημαντικο ειναι να εισαι εσυ καλα για να ειναι και το μωρο καλα...και επαναλαμβανω,να ακους τον παιδιατρο..εμεις δεν ξερουμε και δεν ειναι και δουλεια μας να ξερουμε για να αποφασισουμε σε ορισμενες περιπτωσεις,,,:shock:

Διάβασε πολυ προσεκτικά αυτο:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Ειναι το πρωτοκολλο αντλησεων που θα ήταν καλο να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να παράγεις τόσο γάλα ώστε να καλυπτεις το μωρο είτε ως συμπλήρωμα είτε και στο στηθος (όσο πιο πολυ γαλα έχεις τόσο πιο εύκολο θα ειναι να θηλασει ένα μωρο που δε ρουφα αποτελεσματικα μέχρι να ειναι σε θέση να θηλασει).

Θεωρω οτι η παραγωγη σου δεν ειναι μειωμένη οπότε οι αντλησεις δεν θα ειναι πολυ δύσκολη διαδικασία για εσένα.

Θα βρεις μέσα στις οδηγίες το λινκ για τα θηλαστρα. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στο νουμερο της Θεσσαλονίκης και θα στο στείλουν.

Ρωτά τους αν έχουν και το sns (αφου πρώτα το δεις στο διαδίκτυο και πιστεύεις οτι σου κάνει).

Eυχαριστώ πολύ.Και εγώ θεωρώ ότι εφόσον σε 45-50 λεπτα βγάζω με απλό θήλαστρο 60-70μλ δεν θα δυσκολευτω ιδιαίτερα.

πιστευω να ακολουθησεις τις οδηγιες του παιδιατρου σου και μονο....και βεβαια δεν θα αφησεις το παιδι ετσι και βεβαια δεν θα τρελαθεις....θα κανεις οτι σου λεει ο γιατρος σου ετσι ωστε το παιδι να μεγαλωνει....οπως λες και συ θα το παλεψεις οσο μπορεις και οπως μπορεις αλλα με τις οδηγιες του γιατρου σου και με ηρεμια,να μην σε πιανει πανικος....το σημαντικο ειναι να εισαι εσυ καλα για να ειναι και το μωρο καλα...και επαναλαμβανω,να ακους τον παιδιατρο..εμεις δεν ξερουμε και δεν ειναι και δουλεια μας να ξερουμε για να αποφασισουμε σε ορισμενες περιπτωσεις,,,:shock:

Ευχαριστώ πολύ libera.Ελπίζω να πάνε όλα καλά.Θα σας ςνημερώσω.

Eυχαριστώ πολύ.Και εγώ θεωρώ ότι εφόσον σε 45-50 λεπτα βγάζω με απλό θήλαστρο 60-70μλ δεν θα δυσκολευτω ιδιαίτερα.

45-50 λεπτα ειναι πολυ μεγάλη άντληση, δε χρειάζεται τόσο.

Θέλεις 100 λεπτα συνολικά το 24ωρο στο κάθε στηθος. Τα γράφει όλα στο λινκ που σου έβαλα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

45-50 λεπτα ειναι πολυ μεγάλη άντληση, δε χρειάζεται τόσο.

Θέλεις 100 λεπτα συνολικά το 24ωρο στο κάθε στηθος. Τα γράφει όλα στο λινκ που σου έβαλα.

Tα διάβασα απλά το θήλαστρο της αγοράς δεν έχει δυνατότητες γιαυτό αργώ τόσο.Σήμερα θα παραγγείλω το νοσοκομειακό.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλησπερα και παλι ! Σας παρακαλω χρειαζομαι για αλλη μια φορα βοηθεια, αμεσα, δεν ξερω τι να κανω, εχω απελπιστει ! Θηλαζω αποκλειστικα των 2,5 μηνων γιο μου και μεχρι τωρα ητανε ολα καλα και με το γαλα μου και με τις πανες (εβρεχε περιπου 10 το 24ωρο και ειχε και 6-7 λερωμενες). Και με το βαρος του ενταξει. Εχει ομως απο προχτες, πανω απο 2 24ωρα δηλαδη που το γαλα μου μειωθηκε απιστευτα. Εκανα αντληση με το swing της medela, εβγαλα περιπου 60ml απο το ενα στηθος και 40ml απο το αλλο για να τα βαλω στην τραπεζα που ηθελα να ξεκινησω και μετα απο αυτο, σταδιακα το γαλα μου αρχισε να λιγοστευει. Ειχα αντλησει αλλες 3-4 φορες βεβαια παλιοτερα με το θηλαστρο και εβλεπα οτι το γαλα μου ηταν λιγοτερο τις επομενες ωρες, δεν ξερω γιατι. Απο χτες ξεκινησα μαγια μπυρας αλλα τιποτε. Το γαλα αντι να αυξανεται, μειωνεται κι αλλο. Ωρες ωρες δεν τρεχει καθολου , ουτε σταγονα οταν πιεζω το στηθος. Σημερα το γατουδακι μου ηταν ολη τη μερα στο στηθος, απο τις 9.00 το πρωι ως τις 11.30 το βραδυ, με 3 διαλλειματα της μισης ωρας. Αφου καποια στιγμη ειχε πλανταξει στο κλαμα, δοκιμασα να του δωσω frisolac που μας το ειχαν δωσει στην κλινικη. Εκει τα δραματα συνεχιστηκαν .. δεν ηθελε ουτε να το μυρισει, εκλαιγε ασταματητα και καποια στιγμη που καταπιε λιγο, το εκανε αμεσως εμετο. Λειπει κ ο αντρας μου ολη μερα στη δουλεια και επρεπε εγω να του το δωσω, αλλα με τιποτα. Μετα τον ξαναεβαλα στο στηθος, εβγαινε λιγο γαλα που και που και στο τελος κοιμηθηκε πριν λιγο - δεν ξερω για ποσο , ουτε τι θα κανω το βραδυ αν δεν εχω γαλα ξερω. Η μαγια ποσες μερες κανει να δρασει ? Ειναι δυνατον να μου κοβεται ξαφνικα ετσι το γαλα ? Ειδικα το ενα στηθος μου, φαινεται ολο τελειως αδειο, ακομη και τωρα που εχει 1 ωρα να θηλασει. Να παρω και τριγωνελλα μαζι μηπως ? Τι θα κανω που δεν τρωει τιποτε αλλο και μειωθηκε η παραγωγη μου? Σημερα ειχε μονο 3 λερωμενες πανες και 5-6 βρεγμενες, ελαχιστα βρεγμενες σε σχεση με αλλες φορες. :((((((((( Plz Help !!!!!!!

Κοριτσια καλησπερα και παλι ! Σας παρακαλω χρειαζομαι για αλλη μια φορα βοηθεια, αμεσα, δεν ξερω τι να κανω, εχω απελπιστει ! Θηλαζω αποκλειστικα των 2,5 μηνων γιο μου και μεχρι τωρα ητανε ολα καλα και με το γαλα μου και με τις πανες (εβρεχε περιπου 10 το 24ωρο και ειχε και 6-7 λερωμενες). Και με το βαρος του ενταξει. Εχει ομως απο προχτες, πανω απο 2 24ωρα δηλαδη που το γαλα μου μειωθηκε απιστευτα. Εκανα αντληση με το swing της medela, εβγαλα περιπου 60ml απο το ενα στηθος και 40ml απο το αλλο για να τα βαλω στην τραπεζα που ηθελα να ξεκινησω και μετα απο αυτο, σταδιακα το γαλα μου αρχισε να λιγοστευει. Ειχα αντλησει αλλες 3-4 φορες βεβαια παλιοτερα με το θηλαστρο και εβλεπα οτι το γαλα μου ηταν λιγοτερο τις επομενες ωρες, δεν ξερω γιατι. Απο χτες ξεκινησα μαγια μπυρας αλλα τιποτε. Το γαλα αντι να αυξανεται, μειωνεται κι αλλο. Ωρες ωρες δεν τρεχει καθολου , ουτε σταγονα οταν πιεζω το στηθος. Σημερα το γατουδακι μου ηταν ολη τη μερα στο στηθος, απο τις 9.00 το πρωι ως τις 11.30 το βραδυ, με 3 διαλλειματα της μισης ωρας. Αφου καποια στιγμη ειχε πλανταξει στο κλαμα, δοκιμασα να του δωσω frisolac που μας το ειχαν δωσει στην κλινικη. Εκει τα δραματα συνεχιστηκαν .. δεν ηθελε ουτε να το μυρισει, εκλαιγε ασταματητα και καποια στιγμη που καταπιε λιγο, το εκανε αμεσως εμετο. Λειπει κ ο αντρας μου ολη μερα στη δουλεια και επρεπε εγω να του το δωσω, αλλα με τιποτα. Μετα τον ξαναεβαλα στο στηθος, εβγαινε λιγο γαλα που και που και στο τελος κοιμηθηκε πριν λιγο - δεν ξερω για ποσο , ουτε τι θα κανω το βραδυ αν δεν εχω γαλα ξερω. Η μαγια ποσες μερες κανει να δρασει ? Ειναι δυνατον να μου κοβεται ξαφνικα ετσι το γαλα ? Ειδικα το ενα στηθος μου, φαινεται ολο τελειως αδειο, ακομη και τωρα που εχει 1 ωρα να θηλασει. Να παρω και τριγωνελλα μαζι μηπως ? Τι θα κανω που δεν τρωει τιποτε αλλο και μειωθηκε η παραγωγη μου? Σημερα ειχε μονο 3 λερωμενες πανες και 5-6 βρεγμενες, ελαχιστα βρεγμενες σε σχεση με αλλες φορες. :((((((((( Plz Help !!!!!!!

Καταρχάς η ποσότητα που αντλείς δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το ποσο γάλα παράγεις! Το πόσο γάλα βγάζεις με το θηλαστρο σημαίνει ότι με το συγκεκριμένο θήλαστρο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έβγαλες τη συγκεκριμένη ποσότητα!!! Τίποτα παραπάνω από αυτο!!!

Το ότι δεν έπινε το ξένο γάλα δεν σε εκανε να σκεφτείς ότι μάλλον δεν πεινάει;;; Λες να πινούσε και να έκανε το δυσκολο;;

Να σταματήσεις την μαγιά μπυρας και να μην πάρεις τίποτα άλλο γιατί μπορεί να μην έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά χειρότερα!

Το γαλα δεν κόβεται έτσι απλά!! Το παιδί μπορεί να είναι στο στηθος για 1002 λόγους κι εσύ να το αποδίδεις εκεί!

Λοιπόν εγώ σε καλώ να ξανασκεφτείς μήπως είναι η ιδέα σου ολα αυτά και να δώσεις χρόνο στο θήλαστρο καθώς ΟΛΑ τα θήλαστρα θέλουν εξοικείωση με το στηθος για να αποδώσουν!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Nina-Nana σ'ευχαριστω καταρχην για την απαντηση.

Σχετικα με το θηλαστρο, δε λεω οτι ειναι λιγα τα 100ml που εβγαλα, ισα ισα νομιζω ειναι μια χαρα, αλλα το θεμα μου ειναι οτι και τις 3-4 φορες που το χρησιμοποιησα, και μια χαρα εβγαλα γαλα, το επομενο 24ωρο, ειχα εμφανως μειωμενη παραγωγη. Γι αυτο λεω μηπως εχει να κανει με αυτο ?

Τη μαγια να τη σταματησω αμεσα ? Να μην την παρω καμια βδομαδα ? Στις 2 μερες που την πηρα ειδα διαφορα, απο χτες το βραδυ το γαλα μου αρχισε να επανερχεται. Μπορει να με πειραξει καπου? Ειχα ρωτησει και μια συμβουλο που ειναι και παιδιατρος και μου ειπε να παρω αν χρειαζεται. Εσυ τι λες να κανω? :confused:

Τωρα, οσο για το ξενο γαλα που δοκιμασα να δωσω, και αν δεν ειχα μειωμενη παραγωγη θα χαιρομουν που δεν το πινει, τον ειδα οτι το σιχαθηκε πραγματικα ... Ειπαμε, πεινουσε, αλλα αν τον αηδιασε τελειως πως να το πιει ? Μετα τον ξαναεβαλα στο στηθος και παλι προσπαθουσε να θηλασει. Παντως ειμαι σιγουρη πως πεινουσε χτες ολη μερα, αλλιως γιατι να θελει να ειναι στο στηθος ασταματητα ετσι ξαφνικα ? Και ειμαι επισης σιγουρη οτι το γαλα ηταν ελαχιστο, δεν ηταν ιδεα μου, αφου σημερα το βλεπω οτι ρεει μια χαρα, ενω χτες πιεζα το στηθος με ολη μου τη δυναμη και δεν εβγαινε ουτε σταγονα και ηταν αδειο γενικα, φαινοταν, ουτε στο στομα του ειχε ιχνος γαλακτος το γατουδι. Ασε που δεν καθοταν απλα στο στηθος, θηλαζε συνεχεια και μαλιστα με μανια.. Προσπαθησε 2-3 φορες μεσα στη μερα να κοιμηθει αλλα σε 1 τεταρτο ξυπνουσε και εκλαιγε και ζητουσε στηθος. Το βραδυ τελικα μια χαρα κοιμηθηκε, τον ξυπνησα εγω για να φαει στο 3ωρο κ παραπανω και εφαγε και ξανακοιμηθηκε σε 2 λεπτα. :lol:

Πραγματικα δεν ξερω τι συνεβη το προηγουμενο 2ημερο. Ελπιζω να μην ξανασυμβει κατι τετοιο με το γαλα μου.. ημουν και λιγο στενοχωρημενη - αγχωμενη (ή μαλλον πολυ) τις προηγουμενες μερες, λετε να επαιξε ρολο κι αυτο ?

Με το συμπληρωμα τι να κανω τελικα, να την παρω τη μαγια λιγο ακομα ή οχι? Τι αλλο να φταιει εκτος απο πεινα που δεν σταματαει να θηλαζει? Πρωτο μωρακι ειναι και δεν εχω πειρα απο θηλασμο γενικα :oops:

Ίσως είστε πάνω σε άλμα ανάπτυξης.. Δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη πάντως το γάλα δεν τελειώνει από την μια μέρα στην άλλη. Αυξομειώσεις στην παραγωγή υπάρχουν καθόλη τη χρονική διάρκεια του θηλασμού αλλα χωρις να δημιουργούν πρόβλημα.. Έχει επανέλθει η περίοδος μετά τη γέννα;

Μήπως η άντληση έγινε εις βάρος του θηλασμού; Θήλασε το μωρό και μετά άντλησες ή το αντίθετο;

Με την μαγιά δεν θα πάθεις κάτι αλλά μπορεί να προκαλέσεις υπερπαραγωγή. Τα συμπληρώματα λαμβάνονται όταν χρειάζονται όπως σου είπε η σύμβουλος, εσύ γιατί πιστεύεις ότι τη χρειάζεσαι;

Εν τέλει δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι το ζητούμενο: θελεις να αυξήσεις την παραγωγή σου, θελεις να κάνεις τράπεζα;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Χμμ, ισως προκειται για αυξομειωση στην παραγωγη, δεν ξερω, αλλα εγινε παντως πολυ αποτομα. Περιοδο δεν εχω καθολου απο τοτε που γεννησα και θηλαζω. Υπαρχει περιπτωση να εχω περιοδο με αποκλειστικο θηλασμο?

Πρωτα θηλασε το γατουδακι, και μετα εκανα την αντληση, απλα, επειδη δεν ειχε φαει πολυ σ'εκεινο το γευμα, και μου ειπε η συμβουλος οτι πρεπει να αδειαζει το στηθος για να μη δημιουργουνται προβληματα λεω ας κανω και μια αντληση. Απο το στηθος που δεν θηλασε εβγαλα το περισσοτερο γαλα, απο το αλλο λιγο λιγοτερο, ενταξει, λογικο αυτο...Αλλα γιατι καθε φορα που αντλω, την υπολοιπη μερα εχω μικροτερη παραγωγη? 3-4 φορες που αντλησα εγινε αυτο το πραγμα, μεσα σε 1,5 μηνα.

Τη μαγια την πηρα επειδη για 2 24ωρα ειχα πολυ μειωμενη παραγωγη και φοβηθηκα παρα πολυ μη γινει τιποτα. τωρα που η παραγωγη επανηλθε, να την συνεχισω, ή να την παρω για 1 εβδομαδα ??

Βασικα το θεμα μου ητανε να αυξησω την μειωμενη παραγωγη ... Τωρα, απο κει και περα, θελω να φτιαξω και την τραπεζα γαλακτος, αλλα οχι για ιδιαιτερο λογο, ετσι για να βρισκεται..Δεν σκοπευω να του δωσω γαλα απο τις αντλησεις, εκτος αν συμβει κατι, πχ αν αρρωστησω και δεν κανει για λιγες μερες να θηλασω για να μην κολλσει το γατουδι ή αν χρειαστει να λειψω καποια στιγμη για λιγες ωρες. Απλα ηθελα να εχω λιγο γαλα στην καταψυξη για παν ενδεχομενο, ουτως ή αλλως δεν δουλευω, ουτε θα δουλευω το 1ο εξαμηνο (και μαλλον ολο τον 1ο χρονο), και οποτε προτιμω να τον θηλαζω και οχι να αντλω και να δινω μπιμπερο, αφου ειμαι στο σπιτι. :)

Τελικα να ξαναδοκιμασω το swing τωρα που η παραγωγη μου στρωσε ξανα ?? Το πηρα λιγο απο φοβο ειναι η αληθεια !

• 1 χρόνο μετά...
Αχ ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω σίγουρα καθότι μου αρέσει γενικώς το τσάι. Κι εγώ πίνω και μαύρο και απ' όλα, απλά επειδή πίνω παααρα πολύ είπα μήπως πείραζε τη μικρή η καφεΐνη γι' αυτό πίνω πράσινα τώρα τελευταία. Πίνω κι αυτό το λευκό με το βερίκοκο θα το ξέρεις στΙάνταρ είναι βιολογικό.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ!ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ!ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αρχικά μην τα παρατάς.Ξέρω ότι είναι δύσκολο,αλλά όταν μάθεις κι εσύ και το μωρό τον τρόπο είναι παιχνιδάκι!!!

Υπάρχουν κάτι χάπια μαγιάς μπύρας-νομίζω είναι τα fenugreek (τριγωνέλλα), αλλά έχε υπόψη σου :

"Οι επιλογές ουσιών είναι φυτικές και φαρμακευτικές:

Οι φυτικές, όπως τα χάπια μαγιάς μπύρας – όχι η υγρή μπύρα! – και το fenugreek (τριγωνέλλα), δεν πρέπει να λαμβάνονται άκριτα από τις λεχώνες, αλλά μετά από οδηγία ειδικού. Ακόμα και αυτές οι ουσίες έχουν κίνδυνο παρενεργειών, όπως η υπερπαραγωγή της μαμάς σε γάλα με αποτέλεσμα κολικούς του παιδιού και πράσινα κακά, η αλλεργία και η αλλαγή στη γεύση του μητρικού γάλακτος.

Φαρμακευτικές, όπως η δομπεριδόνη, δίνονται από ειδικό γαλουχίας σε συγκεκριμένες μητέρες που προσπαθούν τον επαναγαλακτισμό ή την πρόκληση γαλουχίας, με καλά αποτελέσματα και συνήθως χωρίς αξιόλογες παρενέργειες."

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%AE-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85/

Πώς ξέρεις ότι έχεις λίγες σταγόνες μόνο?

Αντλείς με θήλαστρο και το βλέπεις?

Το παιδί θηλάζει αποτελεσματικά?

Χορταίνει?

Δίνεις και συμπλήρωμα?

Γιατί αν πιέζεις το στήθος και βγαίνουν σταγόνες, δεν είναι ένδειξη του ότι δεν έχεις γάλα.Μην περιμένεις το στήθος να αρχίσει να τρέχει σα βρύση.Αυτό συμβαίνει, αλλά δεν είναι απαραίτητα καλό.Σημαίνει υπερπαραγωγή και το παιδί δεν μπορεί να θηλάσει γιατί πνίγεται.

Συμπλήρψσε και τα παρακάτω στοιχεία για να έχουμε γενικότερη άποψη και να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

Β. Το φύλο του βρέφους

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Εγώ ξεκίνησα από σταγόνες γάλακτος και κατάφερα κι έβγαλα πολύ γάλα.

Έπαιρνα τα fenugreek νομίζω 2 φορές την ημέρα-πρωί/βράδυ- και έπαιρνα και λεκιθίνη γιατί βοηθάει στο να μην φράσουν οι πόροι, νομίζω!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Αρχικά μην τα παρατάς.Ξέρω ότι είναι δύσκολο,αλλά όταν μάθεις κι εσύ και το μωρό τον τρόπο είναι παιχνιδάκι!!!

Υπάρχουν κάτι χάπια μαγιάς μπύρας-νομίζω είναι τα fenugreek (τριγωνέλλα), αλλά έχε υπόψη σου :

"Οι επιλογές ουσιών είναι φυτικές και φαρμακευτικές:

Οι φυτικές, όπως τα χάπια μαγιάς μπύρας – όχι η υγρή μπύρα! – και το fenugreek (τριγωνέλλα), δεν πρέπει να λαμβάνονται άκριτα από τις λεχώνες, αλλά μετά από οδηγία ειδικού. Ακόμα και αυτές οι ουσίες έχουν κίνδυνο παρενεργειών, όπως η υπερπαραγωγή της μαμάς σε γάλα με αποτέλεσμα κολικούς του παιδιού και πράσινα κακά, η αλλεργία και η αλλαγή στη γεύση του μητρικού γάλακτος.

Φαρμακευτικές, όπως η δομπεριδόνη, δίνονται από ειδικό γαλουχίας σε συγκεκριμένες μητέρες που προσπαθούν τον επαναγαλακτισμό ή την πρόκληση γαλουχίας, με καλά αποτελέσματα και συνήθως χωρίς αξιόλογες παρενέργειες."

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%AE-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85/

Πώς ξέρεις ότι έχεις λίγες σταγόνες μόνο?

Αντλείς με θήλαστρο και το βλέπεις?

Το παιδί θηλάζει αποτελεσματικά?

Χορταίνει?

Δίνεις και συμπλήρωμα?

Γιατί αν πιέζεις το στήθος και βγαίνουν σταγόνες, δεν είναι ένδειξη του ότι δεν έχεις γάλα.Μην περιμένεις το στήθος να αρχίσει να τρέχει σα βρύση.Αυτό συμβαίνει, αλλά δεν είναι απαραίτητα καλό.Σημαίνει υπερπαραγωγή και το παιδί δεν μπορεί να θηλάσει γιατί πνίγεται.

Συμπλήρψσε και τα παρακάτω στοιχεία για να έχουμε γενικότερη άποψη και να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

Β. Το φύλο του βρέφους

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Εγώ ξεκίνησα από σταγόνες γάλακτος και κατάφερα κι έβγαλα πολύ γάλα.

Έπαιρνα τα fenugreek νομίζω 2 φορές την ημέρα-πρωί/βράδυ- και έπαιρνα και λεκιθίνη γιατί βοηθάει στο να μην φράσουν οι πόροι, νομίζω!

ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ Η ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ! ΕΙΧΑ ΕΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΩ 10ΜL ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΕΝΤΛΗΣΗ ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΝΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΑ ΕΩΣ ΟΧΤΩ ΜΗΝΩΝ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΘΗΛΑΣΤΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ Η ΑΔΙΚΩΣ ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΘΗΛΑΣΤΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ Η ΑΔΙΚΩΣ ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!

Τί θήλαστρο χρησιμοποιείς και πόσες αντλήσεις κάνεις την ημέρα?

Το παιδί μπαίνει καθόλου στο στήθος για να σου κατεβάσει γάλα?

Μην απογοητεύεσαι!Εγώ μόνο με θήλαστρο έφτασα να κατεβάσψ 1700μλ ημερησίως.Κι εγώ ξεκίνησα από 10μλ!!!

Δεν εκθειάζω το θήλαστρο!!Είναι απλώς ένα κακέκτυπο.Αν το μωρό παίρνει στήθος βάλ'το όσο περισσότερο μπορείς για να σου κατεβάζει γάλα.

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...