Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τσίμπλες στο ματάκι

Recommended Posts

ακριβως ετσι και εμεις πριν σαραντησουμε (αν δεν κανω λαθος το παθαινουν τα μωρακι λογω φραγμενου δακρυικου πορου)μας προτεινε tobrex η παιδιατρος αλλα μου ειπε επειδη εχει μεσα κορτιζονη να το περιμενω λιγο κανωντας πλυσιμο με γαζα και χαμομηλι και αν δεν υποχωρουσε να εβαζα τις σταγονες τελικα με το χαμομηλακι περασε σε 1 μερα...

φαρμακο το χαμομηλι δοκιμασε το πριν τις σταγονες...

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Κι εμείς στο κλάμπ με τις τσίμπλες, μην ανησυχείς ΚΑΤ123. Φυσιολογικό ορό σε γαζούλα και πέρασμα απαλό στα ματάκια. :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

ακριβως ετσι και εμεις πριν σαραντησουμε (αν δεν κανω λαθος το παθαινουν τα μωρακι λογω φραγμενου δακρυικου πορου)μας προτεινε tobrex η παιδιατρος αλλα μου ειπε επειδη εχει μεσα κορτιζονη να το περιμενω λιγο κανωντας πλυσιμο με γαζα και χαμομηλι και αν δεν υποχωρουσε να εβαζα τις σταγονες τελικα με το χαμομηλακι περασε σε 1 μερα...

φαρμακο το χαμομηλι δοκιμασε το πριν τις σταγονες...

Το tobrex δεν περιεχει κορτιζονη

κι εμείς το αντιμετωπίσαμε αυτό με τις τσιμπλίτσες. Καθαρισμό με φυσιολογικό ορό, χαμομηλάκι κι αν δεν περνάει σταγόνες tobrex. Σε δύο τρεις μέρες το πολύ θα περάσει θα δεις. Απλώς επειδή αυτό οφείλεται σε φραγμένο δακρυικό πόρο και μπορεί να επανέλθει, μας είχε πει η γιατρός και του έκανα μασαζάκι στα ματάκια για να ανοίξει. Παιδευτήκαμε αρκετά με τις τσιμπλίτσες αλλά μετά από όλα αυτά τώρα είμαστε μια χαρα. Πρέπει όμως το μασαζάκι να το κάνεις σωστά και αρκετές φορές κάθε μέρα για να αποδώσει. Ρώτα το γιατρό ή το φαρμακοποιό σου όταν πας να πάρεις τις σταγόνες να σου δείξει τον τρόπο!!

Tobrex: κολλύριο (coll) και κρέμα (eye oint) της εταιρείας Alcon

χρήση: σε οφθαλμικές λοιμώξεις

φαρμ.ουσία: tobramycin

το χαμομήλι δε συνίσταται πλέον

μόνο φυσιολογικός ορός με αποστ.γάζα, από μέσα προς τα έξω

για χορήγηση κολλυρίου ίσως θα ήταν προτιμότερο να περιμένεις τουλάχιστον 2-3 μέρες μήπως περάσει και δε χρειαστεί φάρμακο (ο παιδίατρος σε εμάς είχε πει 1 εβδομάδα)

το μασαζάκι ανάμεσα στη μυτούλα και το μάτι, προς την εσωτερική δηλαδή μεριά βοηθά στην απόφραξη του δακρυικού πόρου

κι ένα μυστικό από τη γιαγιά:εγώ δοκίμασα λίγες σταγόνες από το γάλα με γαζούλα και καθάρισε,το έχω ξαναγράψει "το μητρικό γάλα κάνει θαύματα"!

Πάντως μην ανησυχείς,όπως βλέπεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.:D

Μπορείς να δεις κι εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1155&highlight=%F4%F3%DF%EC%F0%EB%E5%F2

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2181&start=0

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6720&start=0

Διαφημίσεις

προφανως εχετε δικιο ισως να μη μου ειχε πει για τις σταγονες τελικα οτι περιειχαν κορτιζονη αλλα για κατι αλλο...(ημουν λιγο χαμενη εκεινες τις μερες :oops: ) οπως και να εχει μου ειχε πει σιγουρα να περιμενω πριν τις βαλω και με το χαμομηλακι λυθηκε το θεμα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Καλημέρα!!!

Εμένα το μικρό μου , όταν ήταν ημερών ειδικά απ'ο το λενα ματάκι είχε τσιμπλίτσες και η μαμά μου μου είπε την "μαγική " λύση¨: να του στάξω 1-2 σταγόνες γάλα από το στήθος στην πηγή του ματιού..εγώ φυσικά δεν την πολυπίστεψα...αλλά πειδή δεν είχα τίποτα να χάσω το δοκίμασα και στα 2 τα ματάκια και έκτοτε τσιμπλίτσες γιοκ!!!!!΄Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, εγώ πάντως εξεπλάγην από την αποτελεσματικότητα του...εξάλλου παλιά όταν δεν΄υπήρχε ο ορός τι κάνανε?

Καλή εβδομάδα και να σου ζήσει το μπουμπουκάκι σου

• 2 εβδομάδες μετά...
και μεις ειμαστε πολυ τσιμπλιαρες, σα γατια!!! ειπα στον αντρα μου για το γαλα στο ματι του παιδιου και επεσε να με φαει.... (θα το κανω κρυφα! :cool: )

fistikaki κι εγώ πρώτα το δοκίμασα 2 μέρες και μετά του το είπα

και στο τέλος παραδέχτηκε κι εκείνος οτι μόνο με το γάλα μου πέρασαν οι τσίμπλες. :D

Διαφημίσεις

• 4 months later...

καλημερα σας.εδω κ 2 μερες η κορη μου το πρωι εχει τσιμπλες στα ματακια της κ ειναι λιγο πρησμενα.πηρα την παιδιατρο κ μου ειπε οτι ειναι επιπεφυκιτιδα κι οτο προκλειθηκε απο τα χερακια της που τα βαζει στο στομα κ μετα τριβει τα ματακια της.ειχε καμια σας παρομοια περιπτωση?

Kαλημέρα, αυτό το παθαίνει και η κορούλα μου από τον ίδιο λόγο. Τώρα έχω μάθει και έχω πάντα πρόχειρο TOBREX κολλύριο και αλοιφή. Εγώ της βάζω αλοιφή για να μείνει στο μάτι. Τό κολλύριο επειδή κλαίει φευγει αμέσως. Η γιατρός μου είχε γράψει να της βάζω 2φορές τη μέρα αλοιφή Χ 7 ημ. αλλά εγώ της βάζω μόνο το βράδυ, 2-3 βράδυα και αμέσως γίνεται καλά. Περαστικούλια σας!

περαστικά σας!

θυμάμαι είχε πάθει και ο γιός μου επιπεφυκιτιδα όατν ηταν 9 μηνών , υπέφερε :( , η επαφή με τον ήλιο τον ενοχλούσε αφάνταστα , και εμείς βάζαμε αλοιφή tobrex στο κάτω βλέφαρο....

περαστικά σας και πάλι :):):):):)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

αχ σας ευχαριστω πολυ.ναι tobrex μου ειπε να βαλω κολυριο.εχω κ αλοιφη .ειναι καλυτερη η αλοιφη?της κανω κ με χαμομηλι κομπρεσα.μπορω να την βγαλω εξω?

Xristina εμάς θυμάμαι μας είχε πεί κρύες κομπρέσες για την φαγούρα.

νομίζω πως μπορείς να την βγάλεις εξω , εμείς βγαίναμε , υποχρεωτικά ...

επίσης θυμάμαι μου είχε πεί , την πετσέτα που τον σκούπιζα να μην την χρησιμοποιούσε άλλος ...

σε 7-9 ημερες θα είναι μια χαρά :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Aν το παιδί δε κλαίει να προτιμήσεις το κολλύριο γιατί η αλοιφή έχει και λίγη κορτιζόνη μέσα, αν όμως σου κλαίει δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει στο μάτι το κολλύριο οπότε προτιμάς αναγκαστικά αλοιφή. Το χαμομηλι, μου είχε πει η γιατρός, δε προσφέρει τιποτα σάυτή τη περίπτωση, οποτε μη παιδευεσαι άδικα. Βεβαίως να τη βγάλεις έξω, μη τη πας όμως σάυτο το 4,5χρ. παιδάκι και την αδελφή του!

Χριστίνα καλησπέρα,

Καλό είναι να κρατήσεις τη μικρή μακριά από άλλα παιδάκια τουλάχιστον μέχρι να περάσουν δυο μέρες που βάζει το κολλύριο. Η επιπεφυκίτιδα κολλάει πολύ εύκολα όχι μόνο ανάμεσα στα παιδάκια αλλά και στους μεγάλους. Βάζει τα χεράκια της στα ματάκια της γιατί την τρώνε, μετά πιάνει ένα παιχνίδι, το αφήνει, το παίρνει ένα άλλο παιδάκι, βάζει το χέρι του στα μάτια του και αυτό είναι! Φυσικά, μπορείτε να βγαίνετε έξω για μια βόλτα, αλίμονο αλλά προσοχή λίγο με τα άλλα παιδάκια. Όπως είπε και μια μανούλα πιο πάνω, την πετσέτα που τη σκουπίζεις να μην τη χρησιμοποιεί άλλος και αν δεν το βρίσκεις υπερβολικό (εγώ το έκανα) μέχρι να της περάσει, άλλαζέ της κάθε μέρα τα σεντονάκια της και καθάριζε τα παιχνίδια της (είτε στο πλυντήριο είτε με πανάκια με απολυμαντικό).

Επίσης, να συνεχίσεις να της βάζεις το κολλύριο για όσο σου έχει πει ο γιατρός ακόμα και αν της έχουν περάσει τα συμπτώματα, αντιβίωση έχει και αυτό, αν το σταματήσεις νωρίτερα μπορεί να ‘ξανακυλήσει’ (το έχουμε ζήσει και αυτό).

Περαστικά σας.

και εμεις το παθαμε αλλα μας βγηκε απο ιωση και τετραημερο πυρετο....που ειχα εγω και μετα την κολλησα....κολλυριο τομπρεξ 4 φορες την ημερα απο μια σταγονα μας ειχε πει η παιδιατρος αλλαγη σεντονια καθε μερα (και μαξιλαροθηκες αν χρησιμοποιεις) και τις πετσετες και γενικα αν ακομπαει πανω σου για να κοιμηθει πχ...μετα αλλο ρουχο για να μην ξαναακουμπησει πανω στο ιδιο σημειο...καλο εινια να αποφυγετε τα αλλα παιδακια γιατι ειναι κολλητικο....

εμας ειχε για 2 μερες τσιμπλες και ειχε κοκκινιλα στο ματι....απο την ωρα του κοληριου δε ξανατσιμπλιασε και η κοκκινιλα ακομη φευγει...εχει μεινει λιγο....θελει απλα υπομονη......

:lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

• 3 months later...

Καλημερα κοριτσια..η μικρη μου ειναι 13 ημερων και σημερα απο το πρωι εχει πολλες τσιμπλες το ενα της ματακι...το καθαριζω με ορο αλλα στο 10λεπτο ξαναδημιουργουντε :( Μολυνση????? ή αλλεργια??? να βαλω καλυτερα χαμομιλι???:confused::confused::confused:

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Εμας ο παιδίατρος μας είπε να το καθαρίζουμε με χαμομήλι με αποστειρωμένη γαζα και να του κάνω μασαζάκι στο εσωτερικό του ματιού κόντα στην μύτη και αν δούμε ότι συνεχίζεται για πολύ καιρό και είναι πολλές να μιλήσουμε μήπως και μας δωσει tobrex. Το tobrex είναι αντιβιοτικό οπότε θέλει με μέτρο μας είπε..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Μια απο τα ίδια και εμείς...

Αφού βάλαμε tobrex, τώρα βάζουμε φυσικά δάκρυα, μετά απο καθαρισμό με γαζούλα.

Και εμείς κάνουμε μασαζάκι,και αν δεν περάσει, μου είπε πως μάλλον είναι φραγμένος ο ρινοδακρυικός πόρος...

Υπάρχει αντίστοιχο topic, αν θέλεις να ενημερωθείς παραπάνω!

:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...