Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ????

Recommended Posts

Οταν λες καλη βλεμματικη επαφη???μας κοιταει γενικα στα ματια οποτε του χαμογελαω παντα μου το ανατποδιδει στο ονομα του γυρναει οχι παντα!!οταν ειναι απασχολημενος με τα παιχνιδια του γυρναει πιο δυσκολα!!αμα του τραγουδαω με κοιταει μια στα ματια μια στο στομα!!αμα κανω χειρονομιες με παρακολουθει τι κανω!!τωρα σιγα σιγα επειδη του καναμε σε οποιον εφευγε απο το σπιτι γεια και ανοιγοκλειναμε το χερι το κανει κι αυτος αμα του λεμε καμια φορα που ειναι η πορτα και την κοιταει αλλα και σε ανηποπτες στιγμες!σημερα μαθαμε και τα πουλακια που πετανε εξω στον ουρανο τα παρακολουθει και χαιρεται κι οποτε λεμε που ειναι τα πουλακια κοιταει στα παραθυρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οταν λες καλη βλεμματικη επαφη???μας κοιταει γενικα στα ματια οποτε του χαμογελαω παντα μου το ανατποδιδει στο ονομα του γυρναει οχι παντα!!οταν ειναι απασχολημενος με τα παιχνιδια του γυρναει πιο δυσκολα!!αμα του τραγουδαω με κοιταει μια στα ματια μια στο στομα!!αμα κανω χειρονομιες με παρακολουθει τι κανω!!τωρα σιγα σιγα επειδη του καναμε σε οποιον εφευγε απο το σπιτι γεια και ανοιγοκλειναμε το χερι το κανει κι αυτος αμα του λεμε καμια φορα που ειναι η πορτα και την κοιταει αλλα και σε ανηποπτες στιγμες!σημερα μαθαμε και τα πουλακια που πετανε εξω στον ουρανο τα παρακολουθει και χαιρεται κι οποτε λεμε που ειναι τα πουλακια κοιταει στα παραθυρα

Αφού και εσύ η ίδια λες ότι κανει τόσα πράγματα και μαθαίνει καινουρια, που ειναι το πρόβλημα γιατι ανησυχεις;

Με προβληματισε που ενω ελεγε μαμαμαμα και ειχε αρχισει να κανει παλαμακια το σταματησε!!!βεβαια το εκανε για πεντε μερες κι εγω γυρισα μετα απο εννια μηνες στη δουλεια δεν ξερω μηπως επαιξε καποιο ρολο??!!πλεον συνεχιζει να φλυαρει λεγονταε αγκιγκι τατατατα εγκι νταντα γκια αυτα!!δεν βλεπω δηλαδη να προσπαθει να πει κατι καινουριο.....κι αυτο που ειχε ξεκινησει το σταματησε!!!ο αντρας μου λεει...θα δεις πειραματιζεται και μετα θα τα πει ολα και δεν θα το πιστευουμε!!!μακαρι τι ναπω!!

Γεια σας συγνώμη που μπλέκομαι στη κουβεντα σας. Θελω μονο να αναφέρω πριν κανα δυο χρόνια ειχα ακούσει στη τηλεόραση τον γιατρο Δημητρη Δημητρίου ειναι Νευροαναπτυξιολογος. Τον θυμάμαι γιατι μου ειχε αρέσει πολυ ο τρόπος που μιλούσε απλα και κατανοητά και εδειχνα να κατέχει το αντικείμενο του πολυ καλα,εχει ενα βιβλιο σαν οδηγός για καθε ηλικία του παιδιού. Δεν ειναι διαφήμιση απλα επειδη ειναι ειδικός μποσει να σε βοηθήσει και αργότερα να μην ανχωνεςαι για τιποτα. Συγνώμη πραγματικά αν θεωρηθεί διαφήμιση να σβήσω το μνμ.

Διαφημίσεις

Οταν λες καλη βλεμματικη επαφη???μας κοιταει γενικα στα ματια οποτε του χαμογελαω παντα μου το ανατποδιδει στο ονομα του γυρναει οχι παντα!!οταν ειναι απασχολημενος με τα παιχνιδια του γυρναει πιο δυσκολα!!αμα του τραγουδαω με κοιταει μια στα ματια μια στο στομα!!αμα κανω χειρονομιες με παρακολουθει τι κανω!!

Αυτό ακριβώς είναι. Όλα μια χαρά :)

• 2 εβδομάδες μετά...

και εμενα η κορη μου ειναι τωρα 16μηνων λεει καποιες λεξεις αλλα βαριεται.μπορει να μαθει κατι νεο να το πει ή κανει για λιγες μερες και μετα στοπ.το θυμαται παλι μετα απο καιρο μονη της.επισης η μικρη περπατησε τον δεκατο μηνα και εχει και αυτη κολλημα με το πλυντηριο και το τηλεκοντρολ.επισης πιανει τα κινητα και τα ξεκλειδωνει.ολα τα παιδακια τρελλαινονται με την τεχνολογια.να χαιρεσαι που ο μικρος δειχνει αναπτυξη και μην αγχωνεσαι για την ομιλια γιατι δεν μιλανε ολα την ιδια περιοδο.:):)

Γλυκιά και αγχωμενη μανούλα!Όπως σου ειπαν τα κορίτσια,το κάθε παιδι είναι διαφορετικό!Οποτε,μην δίνεις σημασία σε οτι διαβαζεις!

Απο την αλλη,ενα μωρο δίνει βαση σε οτι έχει ήχο και φως!Αλλά κυρίως σε οτι δει να χρησιμοποιεί η μαμά και ο μπαμπάς!Και όχι οτι τους κεντρίζει τον ενδιαφέρον η τεχνολογία διότι δεν ξέρουν ακόμη τι σημαίνει αυρο!

Μέρα με τη μέρα θα αναπτύσει καλυτερα τον λογο του,πιο συντονισμένα!Θα ξαναθυμαται συλλαβές που έλεγε και σταμάτησε να λέει!Τα παιδια σε αυτή την ηλικία λένε ή κανουν κάτι ασυναίσθητα/βαση ενστίκτου και μετα το ξεχνούν!Αλλά στην μνήμη καταγράφεται,οποτε στο ξανακάνουν μετα απο λίγο καιρό!

Οτι κανει ο δικός σου είναι απολύτως φυσιολογικό!

Συμφωνω με το άγχος σου, λόγω ιστορικού ασθένειας,αλλά ξέρεις ποια είναι τα σημάδια αυτισμού?Δεν μπορεί κάθε κινηση του παιδιού να σημαίνει πως μπορεί να πάσχει απο αυτό,αλλά και δεν σημαινει πως πρεπει να ζεις με αυτό το άγχος!Αυτό θα κανει κακό σε σένα καλη μου!

Μην περιμένεις σε αυτή την ηλικία να μιλάει κανονικά,ουτε να υπάρχει πληρη συνεννόηση!

Να χαίρεσαι όταν το βλέπεις να προσπαθει να ανακαλύψει,να του τραβά κάτι το ενδιαφέρον!Το παιδι βάζει το μυαλό του σε εγρήγορση!

Να μην αγχωνεσαι!Έτσι?

0QVLp2.pngkdBmp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

να μαι παλι!!αγχομενη μανουλα....κλεισαμε 11 μηνων..δεν μιλαμε ακομα αλλα μπαμπαλιζουμε ολη μερα γλωσσα δεν βαζουμε!!περπαταμε με βοηθεια βαζουμε τον κρικο στο κωνο βαζουμε ενα παιχνιδακι μεσα στο κουτι μας τρελαινομαστε για τα ζωακια!!το προβλημα μου ειναι οτι οταν παιζει και τον φωναζω δεν γυρναει ευκολα...κι οταν παμε στην βαπτιστηρα μου ενω στην αρχη την βλεπει ο μικρος και χαιρεται και θελει να την πιασει μετα το μονο που τον νοιαζει ειναι της παρει ολα τα παιχνιδια και να παιξει-φαει ολα!!τι λετε ρε κοριτσια εσεις??ααα δεν χαιρεταμε ακομα ουσιαστικα αλλα αμα του λεω κουπεπε κουναει το χερακι

Διαφημίσεις

Επισης δεν δειχνουμε με το δαχτυλο μονο απλωνουμε το χερι μας σε αυτο που θελουμε και δεν κανουμε παλαμακια!!!το παιχνιδι με τον κρικο μτα απο πολλα παρακαλια το βαζι και μετα το βγαζει και το τρωει!!!γενικα ολα τα τρωμε και κυριος τα κυβακια!!πως σας φαινονται ολα αυτα???

Το ότι αφοσιώνεται στα παιχνίδια του και δεν γυρίζει όταν τον φωνάζεις δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό, ειδικά αν τον φωνάζεις συνέχεια ;)

Και το ότι δεν παίζει με άλλα παιδάκια, ούτε κι αυτό λέει κάτι. Τα παιδάκια κάνουν συνεργατικό παιχνίδι μετά τα 3. Πιο πριν το παιχνίδι τους είναι παράλληλο, δηλαδή παίζουν μόνα τους δίπλα σε άλλα παιδάκια που επίσης παίζουν μόνα τους.

Ούτε το ότι δεν χαιρετάει είναι πρόβλημα, ούτε ότι βάζει τα πάντα στο στόμα.

Έχεις παρατηρήσει κάτι άλλο που να σε ανησυχεί; Πήγες σε αναπτυξιολόγο;

βρε χελωνιτσα μια χαρα φαινεται ο μικρουλης σου ,,και η δικια μου που είναι 13 μηνων μιμείται μονο ο,τι της αρεσει και πολλες φορες το κανει σε ανυποπτο χρονο ,,με το δαχτυλο νομιζω δεν μου δειχνει ουτε και μενα κυριως ορμαει σε ο,τι θελει ,,χαιρετάει αλλα κυριως σκυλους και γατια:-D:grin::-Dκαι εννοείται ακομη θελει ολα παιχνιδια των αλλων (και το φαγητο τους )και ΦΥΣΙΚΑ τα βαζει στο στομα της,,για να μιλαει θα περασει πολυς καιρος ακομη,,,μην αγχωνεσαι και απολαυσε αυτή την φαση γιατι θα περασει συντομα

H δικια μου δειχνει με το δαχτυλο αλλα ΔΕΝ χαιρετάει...Βγαζει τον κρικο αλλα ΔΕΝ τον βαζει...λεει μαμα, μεμε, μαμ, μπαμπα, αντε, αιντε, καηκα (!!!) και ταιζει τις κουκλες της , γυρναει ΣΥΝΗΘΩΣ στο όνομα της αλλα ΟΧΙ πάντα...στα βιβλια περιγράφεται μια "μεση κατανομή" των παιδιων,,,καποια κανουν το α και όχι το β και τουμπαλιν...αφου τρώγεσαι συνεχεια γιατι δεν το πας το μωρο σε κανεναν αναπτυξιολόγο?? όχι για το μωρο ..για σένα...γιατι δεν σε βλέπω να ηρεμεις...δεν πιστευω ότι θα διακρινει κατι ο αναπτυξιολόγος στο μωρο αλλα θα σε βοηθησει να χαλαρώσεις...

Διαφημίσεις

Αχ Χελωνίτσα μου πάλι ανησυχείς; Είχαμε μιλήσει και όταν ήσουν έγκυος και τρωγόσουν με το ένα και το άλλο και τελικά όλα πήγαν μια χαρά. Και τώρα το ίδιο πράγμα συμβαίνει, άδικα ανησυχείς, αυτά που περιγράφεις είναι φυσιολογικά, έτσι κάνουν τα παιδάκια σε αυτές τις ηλικίες, άλλα ίσως κάνουν λίγο περισσότερα άλλα ίσως λίγο λιγότερα δεν είναι απόλυτα αυτά που γράφουν τα βιβλία. Ο κάθε άνθρωπος και το κάθε μωράκι είναι διαφορετικό μην το συγκρίνεις.

Είναι φυσιολογικό να μην ανταποκρίνεται στο όνομα του αν το απασχολεί κάτι πιο ενδιαφέρον και το δικό μου μωρό το ίδιο κάνει και το ίδιο έκανε και ο μεγάλος μου γιός. Επίσης είναι πάρα πολύ μικρό για να παίξει με άλλα παιδάκια, σε αυτή την ηλικία κάνουν χαρούλες προσπαθούν να αρπάξουν και να φάνε τα παιχνίδια και μετά ασχολούνται με κάτι άλλο το attention span τους είναι πολύ μικρό.

Χαλάρωσε και απόλαυσε αυτές τις στιγμές γιατί περνάνε τόσο γρήγορα!

S02fp3.png

LnVyp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Εγω να ανησυχησω που 11 μηνων δεν περπαταει, δεν πιανεται να σηκωθει ουτε καν μπουσουλαει αλλα σερνεται γυρω γυρω;Καθεται ομως μονη της καθιστη μια χαρα.Σκεφτομαι να κλεισω ενα ραντεβου με αναπτυξιολογο γτ ηταν και λιποβαρες μωρο.Ο παιδιατρος τη βρισκει μια χαρα.Δε ξερω τι να υποθεσω...Δεν επρεπε να πιανεται και να σηκωνεται μεχρι τωρα;

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

Cacao, απ' όσο ξέρω ο αναπτυξιολόγος είναι αρμόδιος για την νοητική ανάπτυξη του παιδιού και ο παιδονευρολόγος για την κινητική. Εμείς έχουμε πρόβλημα με τον μπέμπη και ενώ ο παιδίατρος μάς έλεγε ότι όλα φαίνονται καλά, πήγαμε σε παιδονευρολόγο και του βρήκε ελαφρά υποτονία. Ο παιδίατρος εξακολουθεί να λέει ότι δεν φαίνεται πως έχει υποτονία!!! Κι εγώ ψάχνω για άλλο παιδίατρο!!!Αφού η μπουμπού σου κάθεται, είναι πολύ θετικό!!!! Κατά την γνώμη μου, ψάξτο καθαρά προληπτικά για να είσαι ήσυχη!!!

Σ ευχαριστω Ποπη.Να σου πω την αληθεια τελευταια ειχα μιλησει με μια κυρια που ασχολειται βασικα με προωρα(ευτυχως η μικρη γεννηθηκε τελικα 37η βδομαδα) και με ρωτησε ποιος αναπτυξιολογος τη βλεπει.Και εμενε δεν με ειχαν συμβουλεψει για τετοια παρακολουθηση απο το αλεξανδρα που γεννησα.Εμεις ειχαμε θεμα και με το βαρος γτ αντι να παιρνει εχανε κιολας :/ και ειμασταν σε στενη παρακολουθηση απο παιδιατρο για το βαρος κλπ.Δε ξερω τωρα αν ειναι μονο για νοητικα για ποιο λογο με συμβουλεψε να τη παω;

Μηπως απο εκει μετα σε παραπεμπουν;Θα περιμενω 1-2 μηνες και θα ψαχτω να κλεισω ραντεβου αν δεν δω να αλλαζει κατι.Ξερεις ποσο αργουν τα ραντεβου;Για το Αγλαια Κυριακου μου ειχαν πει.Αλλα....οταν πηγαμε για ορθοπεδικο για τα ισχια για υπερηχο δεν υπηρχε ραντεβου και μου εκλειναν ραντεβου για ακτινογραφια πολυ καιρο μετα.Και για τον ορθοπεδικο δλδ καθυστερησε πολυ.

3231580x15ta1yz3w.gif

Cacao, το παιδάκι είναι 10 μηνών περίπου και μετά από δική μου επιμονή ψάχνουμε ακόμη το θέμα. Ο μικρός δεν μπορεί να καθίσει καν!!! Και ο παιδίατρος μας καθησύχαζε. Συζητάμε γι' αυτό σε άλλο θέμα, στο φόρουμ. Κάνε τις ενέργειές σου και να απευθυνθείς σε παιδονευρολόγο. Εδώ στο φόρουμ υπάρχουν ενημερωμένες μαμάδες που θα σου πουν μια άποψη. Εγώ εδώ καταγράφω την εμπειρία μου μπας και βοηθηθεί καμιά άλλη μαμά.

Κι εμείς πήγαμε στο Αγλαία Κυριακού, αλλά σε απογευματινό ιατρείο με τον Κ. Βούδρη. Δεν θα περίμενα για τα πρωινά, αργούν πολύ.

Α ειναι πιο μικρουλι απο τη δικια μου.Καλα εκανες και ψαχτηκες.Δεν ειναι φυσιολογικο να μην καθεται καν.Γι αυτο για το οτι μπορει και καθεται δλδ κι επειδη εμενα η μικρη αλλαζει τα ποδαρακια οταν τη κραταω απο τα δυο χερακια θα περιμενω λιγο και θα κανονισω τον αυγουστο να τη παω καπου.Αν δω οτι προχωραει μαλλον δεν θα χρειαστει αλλα ας κλεισω εγω το ραντεβου κι ας ειναι αχρειαστο.Να σε ρωτησω κανατε εκει μετα τις εξετασεις;Σας ειπαν που οφειλεται;

3231580x15ta1yz3w.gif

Cacao, ακόμα κάνουμε εξετάσεις. Οι πρώτες δεν έδειξαν τίποτα, ευτυχώς η μαγνητική τομογραφία είναι καθαρή. Είμαστε ακόμα στο ψάξιμο. Εσύ κλείσε το ραντεβού σου και σου εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Σε ότι αφορά τις ειδικότητες θέλω μόνο να σχολιάσω. Όπως σωστά ειπώθηκε, ο παιδονευρολόγος κρίνει την κινητική ανάπτυξη του μωρού και ο αναπτυξιολόγος τη νοητική. Εμείς έχουμε επισκεφθεί δυο φορες παιδονευρολόγο για τη μικρή μου, λόγω προωρότητας (γέννηση 29,5 εβδομάδων), αλλά σε οτι αφορά τον αναπτυξιολόγο μας έχουν πει οτι η αξιολόγηση δέ μπορεί να γίνει πριν τα δύο. Οπότε καταλήγω οτι μάλλον ο πρώτος σταθμός είναι ο παιδονευρολόγος για τα παιδάκια που οι γονεις ανησυχούν οτι κάπου καθυστερούν στην κίνηση (κάθισμα, μπουσούλημα, στήριξη) και πολύ αργότερα ο αναπτυξιολόγος.

78xyp2.png

Z1jep2.png

may, καλά τα λες. Το ότι ο παιδονευρολόγος είναι για την κινητική ανάπτυξη και ο αναπτυξιολόγος για την νοητική μου το είπαν τηλεφωνικά στο Αττικό, όταν πήρα να ρωτήσω για ραντεβού. Οπότε κι εγώ κινήθηκα αναλόγως. Από μια άποψη θα ήθελα ο μικρός να είναι πρόωρος για να έχω ψαχτεί πιο πριν, γιατί όλοι με καθησύχαζαν (μόνο τρελή δεν με έβγαλαν). Έκαναν όμως όλοι τους (και ο παιδίατρος πρώτος-πρώτος) μεγάλο λάθος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...