Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αυχενική διαφάνεια και παππ

Recommended Posts

Mariod. Σιγουρα τα τεστ δεν ειναι οπως τις διαφημισεις και σιγουρα το μονο διαγνωστικο ειναι η αμνιο αλλα εαν εχεις απορρηψει την αμνιο για καποιους λογους, μπαινεις στην διαδικασια να κανεις αυτα τα τεστ οταν σου εχουν δωσει ποσοστο στην αυχενικη 1:250;;;

dum spiro spero

Οσο ζω ελπίζω

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα,,,,

χρειαζομαι την βοηθεια σας κ αν μπορειτε να μου πειτε κ τις δικες σας εμπειριες....

ειμαι εγκυος 12 εβδ+2ημερων...την τριτη που ημουν 11 εβδ.+6ημ καναμε την αυχενικη διαφανεια...η τιμη της αυχενικης ηταν 3 χιλ και μας εδωσε ποσοστα 1:41 για συνδρομο down ....ολα τα υπολοιπα ηταν φυσιολογικα...ρινικο οστο εμφανες, η καρδουλα ολα καλα..(τα οποια δεν μας τα ειπε.,..τα ειδα στο πορισμα που μας εδωσε)

η συγκεκριμενη γιατρος δεν μας αρεσε καθολου γιατι δεν μας μιλουσε καθολου κατα την διαρκεια της εξετασης..μονο σε καποιες ερωτησεις απαντουσε...δεν μας ελεγε τι βλεπουμε...επισης συγκρινοντας αυχενικες με φιλες μου που εχω παει δεν ειδαμε τιποτα απο τις αυχενικες που πηγα...δεν ειδαμε ουτε τον εγκεφαλο, ουτε ειδαμε τα δαχτυλακια ποδιων κ χεριων, ουτε το προσωπο δεν ειδαμε του μωρου..το μονο που βλεπαμε συνεχεια ηταν η σπονδυλικη στηλη κ αυτο το ρωτησα οτι οντως αυτο που βλεπω ηταν η σποδυλικη ατηλη.....τελος παντων, στο τελος αφου δεν μιλησε καθολου κατα την διαρκεια της εξετασης μας ειπε οτι ειναι οριακη η τιμη της αυχενικης, οτι δεν χρειαζεται να κανω papp a γιατι οι τιμες θα ειναι λανθασμενες κ μου προτεινε ειτε να κανω αμνιοπαρακεντηση η το τεστ αιματος με το dna,....εντωμεταξυ μας ειπε οτι αν ημουν 13η εβδ δεν θα την πειραζε η τιμη της αυχενικης..απλα επειδη ημασταν στην αρχη...κ εκει αρχισα να απορω...κ γιατι δεν μας ειπε να ξαναπαμε την επομενη εβδομαδα να κανουμε αλλη μια κ μας ειπε κατευθειαν για αμνιοπαρακεντηση??

για να μην σας κουραζω,με την γυναικολογο μου αποφασισαμε να κανουμε αλλη μια σε αλλη γιατρο, να κανω το papp a κ βλεπουμε αναλογα με τα αποτελεσματα.....

εχει τυχει κ καμια απο εσας??

συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο

psitp3.png

maria030603, καλησπέρα,

εμείς στη γιατρό που πήγαμε μας μίλαγε ασταμάτητα (για την ακρίβεια μας βομβάρδιζε στις πληροφορίες) μας εξηγούσε τα πάντα ό,τι βλέπαμε. Δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου να μιλήσουμε εμείς, να την ρωτήσουμε κάτι. Εφόσον σου έδωσε μεγάλο ποσοστό για Down, κι αφού το συζήτησες και με τη γιατρό σου, να επαναλάβεις την εξέταση σε άλλο κέντρο. Η αιματολογική εξέταση που στέλνουν Αμερική, αλλά και η αμνιοπαρακέντηση είναι ακριβές (εννοώ πιο ακριβές από την αυχενική, βέβαια, να μου πεις σε τέτοια ζητήματα δεν είναι θέμα τα χρήματα, απλώς το σχολιάζω σαν έναν επιπλέον παράγοντα) οπότε επανάλαβέ την, κι αν προκύψει κάτι άλλο τότε βλέπεις πώς προχωράς.

Όσον αφορά στην παπ-α κι εγώ απ'οσα είχα διαβάσει ήμουν επιφυλακτική, αλλά τελικά την έκανα, και στο κέντρο μου έβγαλαν συνδυαστικά αποτελέσματα (αυχενική με παπ-α).

Σου εύχομαι να βρεις πιο συνεννοήσιμο άνθρωπο αυτή τη φορά και να έχεις καλά αποτελέσματα!

κοριτσια καλησπερα,,,,

χρειαζομαι την βοηθεια σας κ αν μπορειτε να μου πειτε κ τις δικες σας εμπειριες....

ειμαι εγκυος 12 εβδ+2ημερων...την τριτη που ημουν 11 εβδ.+6ημ καναμε την αυχενικη διαφανεια...η τιμη της αυχενικης ηταν 3 χιλ και μας εδωσε ποσοστα 1:41 για συνδρομο down ....ολα τα υπολοιπα ηταν φυσιολογικα...ρινικο οστο εμφανες, η καρδουλα ολα καλα..(τα οποια δεν μας τα ειπε.,..τα ειδα στο πορισμα που μας εδωσε)

η συγκεκριμενη γιατρος δεν μας αρεσε καθολου γιατι δεν μας μιλουσε καθολου κατα την διαρκεια της εξετασης..μονο σε καποιες ερωτησεις απαντουσε...δεν μας ελεγε τι βλεπουμε...επισης συγκρινοντας αυχενικες με φιλες μου που εχω παει δεν ειδαμε τιποτα απο τις αυχενικες που πηγα...δεν ειδαμε ουτε τον εγκεφαλο, ουτε ειδαμε τα δαχτυλακια ποδιων κ χεριων, ουτε το προσωπο δεν ειδαμε του μωρου..το μονο που βλεπαμε συνεχεια ηταν η σπονδυλικη στηλη κ αυτο το ρωτησα οτι οντως αυτο που βλεπω ηταν η σποδυλικη ατηλη.....τελος παντων, στο τελος αφου δεν μιλησε καθολου κατα την διαρκεια της εξετασης μας ειπε οτι ειναι οριακη η τιμη της αυχενικης, οτι δεν χρειαζεται να κανω papp a γιατι οι τιμες θα ειναι λανθασμενες κ μου προτεινε ειτε να κανω αμνιοπαρακεντηση η το τεστ αιματος με το dna,....εντωμεταξυ μας ειπε οτι αν ημουν 13η εβδ δεν θα την πειραζε η τιμη της αυχενικης..απλα επειδη ημασταν στην αρχη...κ εκει αρχισα να απορω...κ γιατι δεν μας ειπε να ξαναπαμε την επομενη εβδομαδα να κανουμε αλλη μια κ μας ειπε κατευθειαν για αμνιοπαρακεντηση??

για να μην σας κουραζω,με την γυναικολογο μου αποφασισαμε να κανουμε αλλη μια σε αλλη γιατρο, να κανω το papp a κ βλεπουμε αναλογα με τα αποτελεσματα.....

εχει τυχει κ καμια απο εσας??

συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο

Καλησπέρα, κάτι αντιστοιχο δεν μου έχει τύχει όμως επειδή μου έχουν τύχει άλλα έχω ψαχτει γενικότερα με τις εξετάσεις. Από τη στιγμή που δεν έμεινες ευχαριστημένη θα σου έλεγα πως πολύ καλά θα κάνεις να πας και σε έναν άλλο, πάντως να ξέρεις πως δεν χρειάζετε να κάνεις αμνιο το '' τεστ αίματος οπου εξετάζουν το dna του παιδιού'' σε καλύπτει όσων αφορά το σύνδρομο down, ασχέτως της επίσκεψης σου και σε άλλο γιατρό για να δείτε και τα υπόλοιπα, αν ήμουν στη θέση σου, την εξέταση dna θα την έκανα έτσι και αλλιώς. Σου έυχομαι να πάνε όλα καλά, πάντως έχω διαβάσει πολλές ιστορίες που και με πολύ μικρότερο ποσοστό π.χ 1/22 που τα μωράκια τους τελικά ήταν μια χαρά!

Συμφωνώ με τα κορίτσια κανε την dna αν μπορείς

Πάντως προσπάθησε να πηγαίνεις σε γιατρούς που ειναι πιστοποιημένοι να κάνουν αυχενικες κλπ τους βρίσκεις εδω https://courses.fetalmedicine.com/lists?course=1 (για δες αν αυτή που πηγες ειναι εδω!)

Ολα να σου πανε καλα και ειμαι σίγουρη οτι θα σου πανε (απλα μάλλον επέσες σε άσχετη!)

Διαφημίσεις

Κι εγω αρχικα θα σου προτεινα να επαναλαβεις την εξεταση και σε 2ο γιατρο που να ειναι πιστοποιημενος! Αν εισαι απο θεσσαλονικη μπορω να σου προτεινω τον δικο μου. Ευχομαι ολα να ειναι καλα!

Ηθελα να κανω κι εγω μια ερωτηση,οσες κοπελες κανατε αυχενικη ποσα εκατοστα ηταν η μετρηση του τραχηλου σας?

σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.....

απο θεσσαλονικη ειμαι κ η συγκεκριμενη γιατρος που μου εκανε την αυχενικη ειναι απο τις πιο γνωστες.....

κλεισαμε για την δευτερα για μια ακομα αυχενικη...αλλα οταν κλεισαμε το ραντεβου δεν τους ειπαμε οτι αυτη ειναι η δευτερη...γιατι θελουμε να δουμε τι θα μας πει....

psitp3.png

Καλησπέρα, κάτι αντιστοιχο δεν μου έχει τύχει όμως επειδή μου έχουν τύχει άλλα έχω ψαχτει γενικότερα με τις εξετάσεις. Από τη στιγμή που δεν έμεινες ευχαριστημένη θα σου έλεγα πως πολύ καλά θα κάνεις να πας και σε έναν άλλο, πάντως να ξέρεις πως δεν χρειάζετε να κάνεις αμνιο το '' τεστ αίματος οπου εξετάζουν το dna του παιδιού'' σε καλύπτει όσων αφορά το σύνδρομο down, ασχέτως της επίσκεψης σου και σε άλλο γιατρό για να δείτε και τα υπόλοιπα, αν ήμουν στη θέση σου, την εξέταση dna θα την έκανα έτσι και αλλιώς. Σου έυχομαι να πάνε όλα καλά, πάντως έχω διαβάσει πολλές ιστορίες που και με πολύ μικρότερο ποσοστό π.χ 1/22 που τα μωράκια τους τελικά ήταν μια χαρά!

Δυο σύντομες παρατηρήσεις. Το ''τεστ DNA'' (χωρίς άμνιο) ΔΕΝ καλύπτει περιπτώσεις αυξημένης αυχενικής διαφάνειας. Το τεστ δίνει ''πιθανότητες'' και όχι διάγνωση. Είναι εξαιρετικό για τις συγκεκριμένες ενδείξεις που έχει αλλά στη χώρα μας υπάρχει ως συνήθως υπερ-διαφήμιση από τις εταιρείες που το αντιπροσωπεύουν με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν τα πρώτα περιστατικά γυναικών που ''έχουν θέματα''.

Δεύτερον, πράγματι το ανώτερο ''φυσιολογικό'' όριο της αυχενικής διαφάνειας εξαρτάται από την ηλικία του μωρού. Είναι άλλο στις 11 εβδ και άλλο (υψηλότερο) στις 13 εβδομάδες.

Η επανάληψη της εξέτασης σε μεγαλύτερη ηλικία κύησης δίνει πάντα διαφορετικά αποτελέσματα (γιατί η αυχενική μεταβάλλεται συνήθως προς τα κάτω και οι ορμόνες στο PAPPA αλλάζουν από ώρα σε ώρα!). Επομένως αν επαναλάβεις την εξέταση ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ίσως να μπορείς να συγκρίνεις. Αν την επαναλάβεις ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ δεν μπορεις να κρίνεις το νεο αποτέλεσμα (καλύτερο ή χειρότερο).

Ευχομαι με το καλό!

σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.....

απο θεσσαλονικη ειμαι κ η συγκεκριμενη γιατρος που μου εκανε την αυχενικη ειναι απο τις πιο γνωστες.....

κλεισαμε για την δευτερα για μια ακομα αυχενικη...αλλα οταν κλεισαμε το ραντεβου δεν τους ειπαμε οτι αυτη ειναι η δευτερη...γιατι θελουμε να δουμε τι θα μας πει....

Όπως έγραψα και παραπάνω το δεύτερο αποτέλεσμα είναι πάντα διαφορετικό (καλύτερο ή χειρότερο) και δεν ξέρεις τι να κάνεις...

την δευτερη αυχενικη την κανουμε γιατι εχουμε την εντυπωση οτι δεν εκανε σωστες μετρησεις.....το μωρο δεν βοηθουσε καθολου κ δεν μπορουσε να κανει σωστες μετρησεις...εφοσον στην 11η εβδομαδα ειχα μετρηση 3χιλ θα πρεπει τωρα να ειναι μεγαλυτερη του 3.....αν ομως την δευτερα που θα εχω κλεισει σχεδον την 12η εβδομαδα μας βρει εντελως αλλη μετρηση ισως κ κατω των 3χιλ τοτε κατι εκανε λαθος....η εβαλε λαθος τα στοιχεια μου...δεν σας ανεφερα οτι ειμαι απο εξωσωματικη κ με ρωτησε πανω απο 10 φορες ποτε εκανα την εμβρυομεταφορα...κ κατα την διαρκεια της εξετασης ο αντρας μου την ακουσε να λεει οτι δεν πειραζει να δουμε ακριβως κατα προσεγγιση....

την εξεταση dna δεν θελω να την κανω..οπως ειπε κ μια κοπελα υπαρχουν και περιθωρια λαθους κ τα αποτελεσματα ειναι μεχρι 98% σωστα.....εγω με το 1:41 που μας εδωσε το ποσοστου του μωρου να εχει συνδρομο ειναι 2,43%...κ αν ανηκω στο 2% του λανθασμενου αποτελεσματος της εξετασης dna? οποτε θα ηθελα να κανω τροφοβλαστη γιατι θα γινει αμεσα κ θα ξερουμε τουλαχιστον τα πρωτα αποτελεσματα πολυ πιο συντομα συγκριτικα με την αμνιοπαρακεντηση η την dna

psitp3.png

Διαφημίσεις

την δευτερη αυχενικη την κανουμε γιατι εχουμε την εντυπωση οτι δεν εκανε σωστες μετρησεις.....το μωρο δεν βοηθουσε καθολου κ δεν μπορουσε να κανει σωστες μετρησεις...εφοσον στην 11η εβδομαδα ειχα μετρηση 3χιλ θα πρεπει τωρα να ειναι μεγαλυτερη του 3.....αν ομως την δευτερα που θα εχω κλεισει σχεδον την 12η εβδομαδα μας βρει εντελως αλλη μετρηση ισως κ κατω των 3χιλ τοτε κατι εκανε λαθος....η εβαλε λαθος τα στοιχεια μου...δεν σας ανεφερα οτι ειμαι απο εξωσωματικη κ με ρωτησε πανω απο 10 φορες ποτε εκανα την εμβρυομεταφορα...κ κατα την διαρκεια της εξετασης ο αντρας μου την ακουσε να λεει οτι δεν πειραζει να δουμε ακριβως κατα προσεγγιση....

την εξεταση dna δεν θελω να την κανω..οπως ειπε κ μια κοπελα υπαρχουν και περιθωρια λαθους κ τα αποτελεσματα ειναι μεχρι 98% σωστα.....εγω με το 1:41 που μας εδωσε το ποσοστου του μωρου να εχει συνδρομο ειναι 2,43%...κ αν ανηκω στο 2% του λανθασμενου αποτελεσματος της εξετασης dna? οποτε θα ηθελα να κανω τροφοβλαστη γιατι θα γινει αμεσα κ θα ξερουμε τουλαχιστον τα πρωτα αποτελεσματα πολυ πιο συντομα συγκριτικα με την αμνιοπαρακεντηση η την dna

Έχω διάβάσει πως είναι 99%... ζύγισέ τα και απόφάσισε κορίτσι μου. Σου εύχομαι να έχεις ένα υγιέστατο μωράκι.

Στο 2ο παιδάκι μου που γεννήθηκε ακριβώς πριν 3 χρόνια και υγιέστατο είχα αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Η αυχενική ήταν 2,8. Με το Papp a το ποσοστό βελτιώθηκε πολύ σημαντικά και δεν έκανα τίποτα. Στη β επιπέδου ήταν πάλι τσιμπημένη και έκανα αμνιοπαρακέντηση. Όπως μου είπε ο γιατρός μου οι τιμές ανάμεσα στο 2,5 και το 3 ειναι οριακές και όχι απαραίτητα κακές. Ο άνθρωπος που μου έκανε την αυχενική τη β επιπέδου και την αμνιο ειναι αμίλητος και αγέλαστος. Ξέρει όμως πολύ καλά τι κάνει και εκείνη την ώρα ειναι προσηλωμένος στις μετρήσεις. Μη σου κακοφαίνεται αυτο.

καλησπέρα! θα ήθελα να πω κι εγώ τι συμβαίνει.

μου έκανε μια ''μέτρηση αυχενικής'' ο πρώην πλέον γυναικόλογος μου την 11η εβδομάδα κύησης και έβγαλε τιμή 1,4. επειδή δεν είναι πιστοποιημένος, πήγα και αλλού σε εξειδικευμένο κέντρο όπου εκεί μου βρήκαν την αυχενική 2,6! ο γιατρός μάλιστα είπε ότι αν ήμουν 5 χρόνια μεγαλύτερη θα έφευγα με μια άμνιο δώρο (είμαι 24). το απέδωσε σε τυχαίο γεγονός καθώς όλα ήταν φυσιολογικά, η papp-a παραπάνω από άριστη και μόνο ο αυχένας ήταν στα ανώτατα φυσιολογικά. μου έκλεισε απλά για πρώιμο β επιπέδου...

άλλαξα γυναικολόγο και σήμερα, η γιατρός που πήγα είδε τις μετρήσεις του πρώτου γυναικολόγου με αποτέλεσμα να μου πει ότι ο συγκεκριμένος δε μετρούσε τον αυχένα αλλά την πλάτη του εμβρύου!!! και όντως, συγκρίνοντας τους υπερήχους το ίδιο διαπίστωσα! αλλού η μια μέτρηση και αλλού η άλλη.

έχω ποσοστό για down 1/4170 αλλά όπως και να 'χει είχα μια ανησυχία. σήμερα όμως ηρέμησα, καθώς η γιατρός απέκλειε μια-μια τις ενδείξεις για τρισωμίες.

όπως και να έχει, maria030603, σου εύχομαι να έχει ένα υγιέστατο μωράκι!

kWVKp2.png

irida1990, είναι απλά τραγικά αυτά που συμβαίνουν! Εκνευρίζομαι τόσο πολύ!!! Ανεύθυνα πετάνε ένα νούμερο και μας αφήνουν μετά να χτυπιόμαστε!!!

Επανέρχομαι κι εγώ, για να προσθέσω μια επιπλέον εμπειρία στις γνώμες που κατατέθηκαν.

Είμαι 17w+6d, με καλή αυχενική, και καλό παπ-α. Απλώς, επειδή έχω φρικάρει με την ιδέα οτι πρέπει να προχωράω την εγκυμοσύνη με πιθανότητες, ποσοστά και στατιστικές, έκανα πριν 2 εβδομάδες την εξέταση αίματος. Εφόσον δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό (που να με οδηγήσει σε επεμβατική διάγνωση), και αφού επέμενα εγώ, στο ραντεβού μετά την αυχενική που είχα με τη γιατρό μου, είπαμε να κάνω την εξέταση αίματος (που στέλνουν το αίμα στην Αμερική κλπ).

Όσες κοπέλες το έχουν ήδη κάνει θα ξέρουν ότι κατά την αιμοληψία σε ενημερώνουν και υπογράφεις ένα χαρτί ότι ενδεχομένως και να μην μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για το έμβρυο από το dna της μητέρας, και σε αυτήν την περίπτωση επαναλαμβάνεται η εξέταση δωρεάν, αλλά το ποσοστό να έχεις τελικά αποτέλεσμα τη δεύτερη φορά πέφτει στο 50%. Στο κέντρο μου είχαν πει ότι όσο καιρό την κάνουν, μόνο 3-4 περιπτώσεις είχαν κοπέλες χωρίς αποτέλεσμα την πρώτη φορά, αλλά με τη δεύτερη τους έστειλαν.

Και μαντέψτε!.. περίμενα εχθές τα αποτελέσματα, και τελικά από το δικό μου αίμα δε μπορεσαν να πάρουν πληροφορίες για το έμβρυο...

Πήγα σήμερα για νέα, επαναληπτική αιμοληψία, αλλά πλέον έχει περάσει ο καιρός, θα είμαι 20w όταν πάρω αποτέλεσμα (θα πλησιάζει η β' επιπέδου), αν πάρω τελικά αποτέλεσμα ποτέ. Έχω εκνευριστεί, έχω πέσει και ψυχολογικά γιατί παρατείνεται η αγωνία μας, και επιπλέον σκέφτομαι ότι αν δεν πάρω αποτέλεσμα θα κλαίω τα λεφτά μου. Γιατί ναι μεν δεν τα υπολογίζω όταν έχει να κάνει με το παιδί, αλλά να έχω αποτελέσματα, όχι να τα δίνω στον αέρα!

Έχω απογοητευτεί πλήρως. Αύριο έχω ραντεβού με τη γυναικολόγο μου να τα συζητήσουμε, αλλά τι να μου κάνει κι αυτή για το συγκεκριμένο θέμα. Έπεσα στην εξαίρεση, τι να πω! Άντε πάλι δύο εβδομάδες υπομονή περιμένοντας (κάποιο) αποτέλεσμα

Διαφημίσεις

irida1990, είναι απλά τραγικά αυτά που συμβαίνουν! Εκνευρίζομαι τόσο πολύ!!! Ανεύθυνα πετάνε ένα νούμερο και μας αφήνουν μετά να χτυπιόμαστε!!!

Επανέρχομαι κι εγώ, για να προσθέσω μια επιπλέον εμπειρία στις γνώμες που κατατέθηκαν.

Είμαι 17w+6d, με καλή αυχενική, και καλό παπ-α. Απλώς, επειδή έχω φρικάρει με την ιδέα οτι πρέπει να προχωράω την εγκυμοσύνη με πιθανότητες, ποσοστά και στατιστικές, έκανα πριν 2 εβδομάδες την εξέταση αίματος. Εφόσον δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό (που να με οδηγήσει σε επεμβατική διάγνωση), και αφού επέμενα εγώ, στο ραντεβού μετά την αυχενική που είχα με τη γιατρό μου, είπαμε να κάνω την εξέταση αίματος (που στέλνουν το αίμα στην Αμερική κλπ).

Όσες κοπέλες το έχουν ήδη κάνει θα ξέρουν ότι κατά την αιμοληψία σε ενημερώνουν και υπογράφεις ένα χαρτί ότι ενδεχομένως και να μην μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για το έμβρυο από το dna της μητέρας, και σε αυτήν την περίπτωση επαναλαμβάνεται η εξέταση δωρεάν, αλλά το ποσοστό να έχεις τελικά αποτέλεσμα τη δεύτερη φορά πέφτει στο 50%. Στο κέντρο μου είχαν πει ότι όσο καιρό την κάνουν, μόνο 3-4 περιπτώσεις είχαν κοπέλες χωρίς αποτέλεσμα την πρώτη φορά, αλλά με τη δεύτερη τους έστειλαν.

Και μαντέψτε!.. περίμενα εχθές τα αποτελέσματα, και τελικά από το δικό μου αίμα δε μπορεσαν να πάρουν πληροφορίες για το έμβρυο...

Πήγα σήμερα για νέα, επαναληπτική αιμοληψία, αλλά πλέον έχει περάσει ο καιρός, θα είμαι 20w όταν πάρω αποτέλεσμα (θα πλησιάζει η β' επιπέδου), αν πάρω τελικά αποτέλεσμα ποτέ. Έχω εκνευριστεί, έχω πέσει και ψυχολογικά γιατί παρατείνεται η αγωνία μας, και επιπλέον σκέφτομαι ότι αν δεν πάρω αποτέλεσμα θα κλαίω τα λεφτά μου. Γιατί ναι μεν δεν τα υπολογίζω όταν έχει να κάνει με το παιδί, αλλά να έχω αποτελέσματα, όχι να τα δίνω στον αέρα!

Έχω απογοητευτεί πλήρως. Αύριο έχω ραντεβού με τη γυναικολόγο μου να τα συζητήσουμε, αλλά τι να μου κάνει κι αυτή για το συγκεκριμένο θέμα. Έπεσα στην εξαίρεση, τι να πω! Άντε πάλι δύο εβδομάδες υπομονή περιμένοντας (κάποιο) αποτέλεσμα

Αυριο κλεινω τις 11 εβδομαδες και εχω ραντεβου με τον γιατρο μου για υπερηχο και να κανονισουμε στη συνεχεια τη δικη μας αυχενικη για τα διδυμακια μας! Φανταζομαι συντομα θα εχω νεα να μοιραστω μαζι σας, παροτι την εχω εγνοια να σας πω την αληθεια δεν ανησυχω παρα πολυ! Ειμαι χαρωπη και αισιοδοξη.

Βρε osin...διαβαζοντας το μηνυμα σου, λες οτι ηδη ειχες καλες τιμες αυχενικης και παππ-α , μα αυτα ειναι ηδη πολυ καλα νεα! Θελω να πω, ενω καταλαβαινω οτι εχεις αυτη την αγωνια και τα θελεις εντελως ξεκαθαρα (γιαυτο αλλωστε ζητησες και την εξεταση αιματος) και καλα εκανες, παρολαυτα δεν πιτευω εχεις λογο να ανησυχεις τοσο και να τρελαινεσαι ως την β'επιπεδου. Αν εβγαιναν η αυχενικη σου και η παππ και δεν ηταν καλες τοτε ενταξει με αλλη αγωνια θα τα περιμενες τα αποτελεσματα γιατι θα ηταν αυτα που θα καθοριζαν πια τις αποφασεις σας και το πως θα νιωσετε!

Μια χαρα ειναι το μωρακι σας, εχεις ηδη τις καλυτερες ενδειξεις! Κριμα που σε καθυστερουν βεβαια γιατι οτι και να πω εγω οταν τα παρεις στο χερι σου θα ησυχασεις, αλλα μωρε μην αγχωνεσαι και χαλας την ψυχολογια σου, ειναι κριμα! Να θυμασαι οτι δεν εχει προκυψει τιποτα αρνητικο, μια χαρα ηταν η αυχενικη ετσι κι αλλιως!!

b5Zrp2.png

sofakiii, ναι, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις όλα είναι καλά, απλώς αυτή η απάντηση θα ήταν μία επιπλέον επιβεβαίωση. Απλώς έχω ξενερώσει με την όλη εξέλιξη της εξέτασης. Και παρέθεσα την εμπειρία μου, απλώς και μόνο για να ξέρουν κι άλλες κοπέλες ότι μπορεί και να μην πάρουν αποτέλεσμα από αυτην την εξέταση. Θα περιμένω μήπως στη δεύτερη επεξεργασία του dna μου είμαι πιο τυχερή.

Καλά αποτελέσματα και σε 'σενα με τις εξετάσεις των μωρών σου! Καλά κάνεις και είσαι ήρεμη!

sofakiii, ναι, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις όλα είναι καλά, απλώς αυτή η απάντηση θα ήταν μία επιπλέον επιβεβαίωση. Απλώς έχω ξενερώσει με την όλη εξέλιξη της εξέτασης. Και παρέθεσα την εμπειρία μου, απλώς και μόνο για να ξέρουν κι άλλες κοπέλες ότι μπορεί και να μην πάρουν αποτέλεσμα από αυτην την εξέταση. Θα περιμένω μήπως στη δεύτερη επεξεργασία του dna μου είμαι πιο τυχερή.

Καλά αποτελέσματα και σε 'σενα με τις εξετάσεις των μωρών σου! Καλά κάνεις και είσαι ήρεμη!

Σ ευχαριστω πολυ! Τις ιδιες ευχες και απο εμενα!

Το καταλαβαινω θα ηταν μια επιπλεον επιβεβαιωση, εχεις δικιο! και για την ολη εξελιξη παλι δικιο εχεις, ειναι ζορικο το περιμενε και σου τσιτωνει τα νευρα..

Υπομονη!

Εχω αυτη την ταση να τα επισημαινω τα θετικα και χαρηκα που ολα σου ηταν καλα παροτι περιμενεις κι αυτη την απαντηση τωρα! Πιστευω ολα θα σας πανε σουπερ, απλα να σας ερθει κι η απαντηση να σταματησετε να το σκεφτεστε ;)

b5Zrp2.png

osin μου, εγώ να δεις πώς εκνευρίζομαι με κάτι τέτοιους ανεύθυνους γιατρούς! από τη στιγμή που δεν έχουν την ανάλογη εξειδίκευση τι κάνουν έτσι αυθαίρετα ''αυχενικές'' (ή μήπως ''πλατικές'' καλύτερα; );;; θα μπορούσε να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και να το αγνοούσα, αν δεν πήγαινα σε εμβυολόγο!!!

ο εμβρυολόγος που πήγα μου είπε το ίδιο ακριβώς για αυτή την εξέταση, και ενώ μου την ανέφερε, δεν μου την πρότεινε. θα κάνουμε απευθείας πρώιμο β' επιπέδου. που θα του πάω και την υποτιθέμενη αυχενική του γυναικολόγου, να δούμε τι στο καλό μετρούσε ο μάστορας!

αν έχεις οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ενημέρωσέ μας!

kWVKp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια!

Ελπίζω όλες μαζί με τα μωράκια σας να είστε καλά!

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιη, κι επειδή το φόρουμ το διαβάζουν και πολλές υποψήφιες μαμάδες, και (όπως όλες μας) τρελλαίνονται με τις εξετάσεις, θέλω να σας πω πως έκανα την επαναληπτική της αιματολογικής εξέτασης (harmony test, κοινώς) και πως με τη δεύτερη πήρα αποτέλεσμα, και μάλιστα νωρίτερα από την πρώτη φορά (ίσως μου έδωσαν προτεραιότητα).

Ανακουφίστηκα, γιατί οι πιθανότητες να πάρω αποτέλεσμα με την επαναληπτική είχαν πέσει στο 50% (αν και η γιατρός μου μου είχε πει ότι εφόσον είχε προχωρήσει κι άλλο η εγκυμοσύνη μου, θα έβρισκαν πιο πολλά στοιχεία DNA του εμβρύου στο αίμα μου).

Α, και παρεπιπτόντως είναι όλα καλά!

Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια!

Ελπίζω όλες μαζί με τα μωράκια σας να είστε καλά!

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιη, κι επειδή το φόρουμ το διαβάζουν και πολλές υποψήφιες μαμάδες, και (όπως όλες μας) τρελλαίνονται με τις εξετάσεις, θέλω να σας πω πως έκανα την επαναληπτική της αιματολογικής εξέτασης (harmony test, κοινώς) και πως με τη δεύτερη πήρα αποτέλεσμα, και μάλιστα νωρίτερα από την πρώτη φορά (ίσως μου έδωσαν προτεραιότητα).

Ανακουφίστηκα, γιατί οι πιθανότητες να πάρω αποτέλεσμα με την επαναληπτική είχαν πέσει στο 50% (αν και η γιατρός μου μου είχε πει ότι εφόσον είχε προχωρήσει κι άλλο η εγκυμοσύνη μου, θα έβρισκαν πιο πολλά στοιχεία DNA του εμβρύου στο αίμα μου).

Α, και παρεπιπτόντως είναι όλα καλά!

Μπράβο τέλεια! Έμαθες και το φύλο;

Σε ευχαριστώ πολύ BabyCute!

Ναι, έμαθα! Κορτισάκι! και είμαι πολύ χαρούμενη!!!!!

(αν και είχε ψιλοφανεί κι από τους υπέρηχους, όσο μπορούσε, βέβαια, γιατί κάθε φορά που την κοιτάζαμε ντρεπόταν κι έβαζε χέρι μπροστά:-P)

BabyCute, σε ευχαριστώ πολύ!

Εννοείται πως πάνω απ' όλα με ενδιέφερε να είναι υγιές, γιατί είχα τρελλαθεί από την αγωνια και το άγχος, αλλά αν με ρωτούσες βαθιά μέσα μου ήθελα κοριτσάκι, οπότε η χαρά μου είναι διπλάσια!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...