Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

B επιπέδου ΙΚΑ ενσταση

Recommended Posts

Εγώ σήμερα πήρα τα 8,28 για την β-επιπέδου.

Δν ήξερα την διαδικασία της ένστασης :( Την απόδειξη κ το παραπεμπτικό του γιατρού του ΙΚΑ τα έχουν κρατήσει στις παροχές για να έχω την προαναφερόμενη επιστροφή χρημάτων.

Δν νομίζω ότι μπορώ να κάνω τίποτα από εδώ κ πέρα πλέον:(:(:(

Καλημέρα σου!

Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις ένσταση.

Αφού έχεις στα χέρια σου την απόφαση του ΙΚΑ για τα 8,28  , την προσκομίζεις στο ΙΚΑ μαζί με το ταμειακό παραστατικό ότι πληρώθηκες τα 8,28  και καταθέτεις ένσταση κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Αυτοί έχουν όλα τα χαρτιά στο αρχείο τους.

Εγώ είχα κρατήσει φωτοτυπίες των αποδείξεων , αλλά όταν πήγα για την εκδίκαση της ένστασης, δεν άνοιξα καν το φάκελλο που κρατούσα , αυτοί έιχαν όλα τα χαρτιά.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω ρωτησα μια κοπελα που δουλευει στο ικα ποσο δινουν για την β επιπεδου , μου ειπαν 8 ευρω και της ρωταω ομως μπορω να κανω ενσταση, ε? και μου απαντησε για ποιο λογο να κανεις ενσταση αφου αυτην ειναι η κρατικη τιμολογιση για την επιστροφη χρηματων!

xuito μας ξεστραβώνεις για τα καλά:):)

Λοιπόν, όντως έχω το ταμειακό παραστατικό στα χέρια μου κ την απόφαση, οποία κάτω-κάτω έχει μία σημείωση που λέει:

1. Κατά της απόφασης αυτή έχετε δικαίωμα να υποβάλλεται αίτηση θεραπείας-ένσταση, μέσα σε 30 ημέρες από την κοινοποίηση της, ενώπιον της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Υποκαταστήματος μας.

2. Το δικαίωμα για τν είσπραξη του ανωτέρου ποσού παραγράφεται μετά την πάροδο εξαμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης.

Άρα όντως μπορώ να κάνω ένσταση.

melisoula η απάντηση αυτή ίσως να έχει αποθαρρυντικό σκοπό κ μόνο. Κ εγώ όταν είδα το ποσό κ το σχολίασα, μου απάντησε η κοπέλα στο ΙΚΑ ότι είναι γνωστό ότι αυτό είναι το ποσό. Αλλά δν με ξεστράβωσε να μου πει, διάβασε τι λέει η απόφαση.

xuito πήρες επιστροφή όλο το ποσό της β-επιπέδου? Εγώ πλήρωσα 140?

καλημερα!εμενα σημερα μετα απο 2μηνεσ μου ηρθε συστημενη επιστολη απο το ικα οτι θα περασω επιτροπη για την ενσταση που εκανα τον ιουλιο στισ 1/11!!!ειχα παρει κι εγω 8,28ευρω για την β επιπεδου!!!ελπιζω να παρω τα υπολοιπα πισω!!!

xuito μας ξεστραβώνεις για τα καλά:):)

Λοιπόν, όντως έχω το ταμειακό παραστατικό στα χέρια μου κ την απόφαση, οποία κάτω-κάτω έχει μία σημείωση που λέει:

1. Κατά της απόφασης αυτή έχετε δικαίωμα να υποβάλλεται αίτηση θεραπείας-ένσταση, μέσα σε 30 ημέρες από την κοινοποίηση της, ενώπιον της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Υποκαταστήματος μας.

2. Το δικαίωμα για τν είσπραξη του ανωτέρου ποσού παραγράφεται μετά την πάροδο εξαμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης.

Άρα όντως μπορώ να κάνω ένσταση.

melisoula η απάντηση αυτή ίσως να έχει αποθαρρυντικό σκοπό κ μόνο. Κ εγώ όταν είδα το ποσό κ το σχολίασα, μου απάντησε η κοπέλα στο ΙΚΑ ότι είναι γνωστό ότι αυτό είναι το ποσό. Αλλά δν με ξεστράβωσε να μου πει, διάβασε τι λέει η απόφαση.

xuito πήρες επιστροφή όλο το ποσό της β-επιπέδου? Εγώ πλήρωσα 140?

Σε μένα ήταν ειδική περίπτωση , από 900 ευρώ που είχα συνολικά αποδείξεις πήρα πίσω συνολικά (κανονικά+ένσταση) τα 350...ήταν για β επιπέδου , αμνιοπαρακέντηση και pcr, αν διαβάσεις τη σελίδα 2 αυτού του θέματος , τα έχω γράψει αναλυτικά. Δεν μπόρεσα να υπολογίσω πόσα από αυτά αντιστοιχούν στη β επιπέδου, (ίσωςε κάποια άλλη κοπέλα μπορεί να σε διαφωτίσει) , αρχικά πήρα 150 και μετά την ένσταση άλλα 200 , δεν το ανέλυσα , take the money and run!!!

Άντε βουρ κι εσύ !!!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια οποια ξερει ας μου βοηθησει παρακαλω...εκανα την β' επιπεδου και την πληρωσα 58 ευρω σε δημοσιο νοσοκομειο-εχω το παραπεμπτικο απο γυναικολογο του ικα και την αποδειξη του νοσοκομειο και θα τα καταθεσω τη δευτερα στο ικα γιανα παρω αυτο το γνωστο ποσο...8.28 και μετα θα κανω ενσταση..ξερετε ποσα θα επιστραφουν????γιατι μια κοπελα μεσα απο το ικα μου ειπε καλυτερα να καταθεσω την αποδειξη στην εφορια γιατι θα εχω περισσοτερα επιστροφη παρα στο ικα!ξερετε καθολου????

• 2 months later...

Kαλησπέρα και καλή χρονια ,διαβαζω όλα αυτά και δεν εχω ιδεα,μπορει κάποια να μου εξηγησει τι μπορω να κανω εφοσον την δευτερη επιπεδου υπερηχογραφημα ειναι στις 11 Ιανουαρίου σε ιδιωτικο ιατρείο κλεισμένο και δεν ηξερα οτι επρεπε να περασω απο το κεντρο προστασιας μαναςκαι παιδιου να μου τη γραψει .Αν παω μετα τις 11 μπορει να μου τη γραψει το ικα τη συγκεκριμενη ημερομηνια που εχω τον γιατρό η θα μου γραψει κάποια άλλη?

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Kαλησπέρα και καλή χρονια ,διαβαζω όλα αυτά και δεν εχω ιδεα,μπορει κάποια να μου εξηγησει τι μπορω να κανω εφοσον την δευτερη επιπεδου υπερηχογραφημα ειναι στις 11 Ιανουαρίου σε ιδιωτικο ιατρείο κλεισμένο και δεν ηξερα οτι επρεπε να περασω απο το κεντρο προστασιας μαναςκαι παιδιου να μου τη γραψει .Αν παω μετα τις 11 μπορει να μου τη γραψει το ικα τη συγκεκριμενη ημερομηνια που εχω τον γιατρό η θα μου γραψει κάποια άλλη?

αν πας αργοτερα δεν γινεται να παρεις επιιστροφη χρηματων... πηγαινε στο κεντρο μανας κ παιδιου 10 ή 11 του μηνος κ μετα για τον υπερηχο

• 7 months later...

Το ΙΚΑ για Β επιπέδου δίνει το συγκλονιστικό ποσό των 8€!!! Εγώ που έκανα ένσταση, μου την απορρίψανε για λόγο που δε κατάλαβα! Για αμνιοπαρακέντηση δε γνωρίζω!

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Πήγα σήμερα στο ΙΚΑ να καταθέσω τα δικαιολογητικά για να μου επιστραφεί η αμνιο και ο υπέρηχος Β' επιπέδου, αλλά έμαθα ότι σου καταθέτουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου στην τράπεζα. Άρα, αν θέλει κανείς να κάνει ένσταση, πώς την κάνει; Ξαναπάει, και που; Ξέρει κάτι καμιά σας;

Οταν μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό ξαναπας στο ικα για να πάρεις την απόφαση πληρωμής που έχει βγεί. Με αυτήν την απόφαση κάνεις την ένσταση. Απλά να παρακολουθεις το λογ σου για να πας μέσα στο χρόνικο διάστημα που ορίζεται για τις ενστάσεις ( ένασ μήνας νομίζω)

• 1 month later...

Καλησπέρα κορίτσια!

αύριο θα πάω στις παροχές του ΙΚΑ για να εισπράξω το υποτιθέμενο ποσό που δικαιούμαι για την αυχενική διαφάνεια που έκανα πριν τις γιορτές. Υποθέτω οτι η ένσταση ισχύει και για την αυχενική. Μπορείτε να με κατευθύνετε πως ακριβώς γίνεται η ένσταση?

Καλησπέρα κορίτσια!

αύριο θα πάω στις παροχές του ΙΚΑ για να εισπράξω το υποτιθέμενο ποσό που δικαιούμαι για την αυχενική διαφάνεια που έκανα πριν τις γιορτές. Υποθέτω οτι η ένσταση ισχύει και για την αυχενική. Μπορείτε να με κατευθύνετε πως ακριβώς γίνεται η ένσταση?

Ρε συ κι εγω αυτο θελω να μαθω αλλα εγω την εκανα στις 29-11 δεν ξερω αν μπορω τωρα αν μαθεις πες μου please

Από οτι διάβασα νομίζω οτι δικαιούμαστε να εισπράξουμε τα χρήματα εντός 6μηνών?

Ισχύει αυτό κορίτσια?

Αν είναι έτσι να περιμένουμε και την β επιπέδου για να μην τρέχουμε για κάθε εξέταση.

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Καλησπέρα, μήπως ξερει καμια αν παίρνουμε πισω χρήματα για β επιπέδου? εγω έχω παραπεμπικο, εκανα την εξέταση 150 ευρώ και τωρα πηρα τηλ στο ικα και μου είπαν οτι από 1/1/2012 δεν παιρνεις τιποτα πίσω ούτε μπορείς να κάνεις ένσταση. Παρακαλώ αν κάποια ξέρει αν κατατοπίσει.

Ευχαριστώ..

Καλησπέρα, μήπως ξερει καμια αν παίρνουμε πισω χρήματα για β επιπέδου? εγω έχω παραπεμπικο, εκανα την εξέταση 150 ευρώ και τωρα πηρα τηλ στο ικα και μου είπαν οτι από 1/1/2012 δεν παιρνεις τιποτα πίσω ούτε μπορείς να κάνεις ένσταση. Παρακαλώ αν κάποια ξέρει αν κατατοπίσει.

Ευχαριστώ..

εχω καταθεσει τον μαρτιο για αυχενικη και παπ-α. μου ειπαν οτι εχουν εντολη να πληρωσουν μεχρι 7/2. την περασμενη εβδομαδα μου ειπε ο γυναικολογος του ικα οτι απο 15/5 το ικα δεν δικαιολογει τους μεγαλους υπερηχους στην εγκυμοσυνη, αρα οσοι καταθεσαμε μεχρι και 14/5 θα πρεπει να πληρωθουμε.....αντε βγαλε ακρη.................

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

εγω ειμαι στην 18η εβδομαδα και στην 12 εκανα την αυχενικη και μου ειπε απο τοτε η γιατρος οτι δεν δίνει τιποτα το ικα και δεν πηγα καν να τα καταθεσω μήπως εκανα βλακεία????

• 1 month later...

Γεια σας κορίτσια.

Είμαι 10 εβδομάδων και καινούρια στο φορουμ. Προς το παρόν διαβάζω και προσπαθώ να βγάλω άκρη με όσα αφορούν την εγκυμοσύνη. Η βοήθειά σας είναι πολύ μεγάλη.

Ο γιατρός μου έδωσε μία λίστα με τις εξετάσεις εγκυμοσύνης (τις μεγάλες). Θα τις κάνω σε ιδιωτικό μαιευτήριο όπου μου είπε ότι τις δίνει όλες πακέτο με κάποια έκπτωση (γύρω στα 400 ευρώ αντί για 450 αν τις έκανα σπαστά).Προκειμένου να πάρω κάποια χρήματα πίσω από τον ΕΟΠΥΥ, μπορείτε να μου πείτε αν αρκεί ένα παραπεμπτικό του γιατρού μου, που μπορεί να μου γράψει φάρμακα μέσω ΕΟΠΥΥ αλλά δεν ανήκει στους συμβεβλημένους ή πρέπει να τις γράψει οπωσδήποτε ο ΕΟΠΥΥ-ιτζης γιατρός; Έστω κι έτσι, δικαιολογούνται όλες οι παρακάτω εξετάσεις;

- Α επιπέδου

- Β επιπέδου

- Doppler Κύησης

- Βιοφυσικό προφίλ

Επίσης ιδανικά ο γιατρός μου θα ήθελε να κάνω και εξέταση τροφοβλάστη για κυστική ίνωση. Έχει πάρει καμία σας επιστροφή χρημάτων για αυτήν την συγκεκριμένη;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

• 2 months later...

καλημερα, εγω παρολου που ειχα οοολα τα δικαιολογητικα, δεν δικαιωθηκα... χθες ηταν η ενσταση και μου ειπα οτι επρεπε να κανω τον υπερηχο σε συμβεβλημενο με το ικα ιατρειο.....

ίσως έχουν δυσκολέψει τα πράγματα γιατί πλέον ο ΕΟΠΠΥ, δεν υπάρχει ΙΚΑ, είναι συμβεβλημμένος με πολύ περισσότερα ιδιωτικά εργαστήρια από ό,τι το ΙΚΑ στο παρελθόν. Πιο παλιά ένδειχναν κατανόηση στο ΙΚΑ γιατί για να κάνεις εξετάσεις στα συμβεβλημένα έπρεπε να κλείσεις το ραντεβού με το clear blue στο χέρι

• 6 χρόνια μετά...

Κορίτσια να επαναφέρω το θέμα.. Έχει κανείς κάτι νεότερο για το τι ισχύει σήμερα σχετικά με τον β επιπέδου και τα χρήματα;; Υποτίθεται ότι πλέον γράφονται από τον εοππυ αλλά δεν βρίσκω κεντρο να κανει την εξέταση μεσω εοππυ... 

Η ένσταση στο ίκα ισχύει ακόμα;; Κάποια κοπέλα που να το επιχείρησε πρόσφατα;;;  ευχαριστώ! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...