Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

B επιπέδου ΙΚΑ ενσταση

Recommended Posts

Εκανα πριν 2 χρόνια τη Β επιπέδου για την οποία πλήρωσα 140 ευρώ (μαζί με το DVD) και το ΙΚΑ τότε μου επέστρεψε 8,5 ευρώ (τόσα δικαιολογουν :lol: ), κατέθεσα ένσταση, σημερα πέρασα από επιτροπή στην οποία με ρώτησαν αν θέλω το υπόλοιπο ποσό, απάντησα καταφατικά και μου το επέστεψαν όλο. Ωρες ωρες αυτό το ΙΚΑ με εκλπήσει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλα πλακα κανεις? ειδες καμια φορα!

Να ρωτησω εγω γεννησα Μαρτιο κ το επιδομα καισαρικης 270 ευρω το πηρα το Σεπτεμβριο. Μπορω τωρα να παω να κανω ενσταση?

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Εκανα πριν 2 χρόνια τη Β επιπέδου για την οποία πλήρωσα 140 ευρώ (μαζί με το DVD) και το ΙΚΑ τότε μου επέστρεψε 8,5 ευρώ (τόσα δικαιολογουν :lol: ), κατέθεσα ένσταση, σημερα πέρασα από επιτροπή στην οποία με ρώτησαν αν θέλω το υπόλοιπο ποσό, απάντησα καταφατικά και μου το επέστεψαν όλο. Ωρες ωρες αυτό το ΙΚΑ με εκλπήσει.

Δυο χρόνια μετα??? Δυο χρόνια? :shock::shock::shock:

Σοβαρά???

Πότε κατέθεσες την αίτηση και πότε την ένσταση? Τότε ή τώρα?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Πριν από δύο χρονια έκανα την ένσταση όταν έκανα τη β επιπέδου και μου επέστρεψαν μόνο τα 8,5. Η ενσταση εκδικάστηκε ματά από δύο χρόνια. στο ΙΚΑ έχεις δικαίωμα να κάνεις ενσταση μέσα σε ένα μήνα από τη στιγμή που παραλαμβάνεις τα 8,5.

ilonka να ρωτήσω το εξής;

τι "δικαιολογία" χρησιμοποίησες για την ένσταση, αν επιτρέπεται;

είναι πολύ ενδιαφέρον να ανακαλύπτει κανείς τέτοιες δυνατότητες να πάρει πίσω μερικά χρήματα...

ευχαριστώ πολύ!

Be thankful for what you've got

Διαφημίσεις

Δεν χρησιμοποιησα καμία δικαιολογία. Κανεις δε με ρωτησε κατι ούτε έπρεπε να γραψω πουθενα κάποια δικαιολογία. Οταν κατεθεσα το χαρτι της ένστασης δεν έγραψα τιποτα, μόνο τα στοιχεια μου και την απόδειξη της εξέτασης και οταν με καλεσαν στην επιτροπή δεν με ρώτησαν τιποτα, μόνο αν θέλω το υπόλοιπο ποσό.

• 2 εβδομάδες μετά...

ιilonka κι εγω μενω εκπληκτη. Την Παρασκευη κατεθεσα την αποδειξη για την Β επιπεδου για την οποια πληρωσα 170 ευρω παρακαλω και τρωγωντας ταλαιπωρια 2 ωρων μολις ειδα την επιστροφη των 8 ευρω παραλιγο να παθω εγκεφαλικο απτα νευρα μου. Εκανα ενσταση μου ειπαν εντος 3 μηνων θα εκδικαστει και δεν πιστευα οιτ θα παρω κατι παραπανω. Τωρα που το λες θα ζητησω ολο το ποσο κι οτι γινει.

Να ρωτησω και κατι αλλο.Στο ταμειο οταν πηρες τα 8 ευρω σου εδωσαν και καποιο χαρτι το οποιο μπορεις να προσκομισεις στην εφορια γιατι ετσι μου ειπαν ενω εμενα δεν μου εδωσαν κατι. Τουλαχιστον μηπως παρουμε κατι απο την εφορια. Παντως δεν εχω σκοπο να καταθεσω αλλη αποδειξη. Τις υπολοιπες θα τις κρατησω να τις καταθεσω στην εφορια.

• 4 εβδομάδες μετά...

[

quote="ilonka19]Εκανα πριν 2 χρόνια τη Β επιπέδου για την οποία πλήρωσα 140 ευρώ (μαζί με το DVD) και το ΙΚΑ τότε μου επέστρεψε 8,5 ευρώ (τόσα δικαιολογουν :lol: ), κατέθεσα ένσταση, σημερα πέρασα από επιτροπή στην οποία με ρώτησαν αν θέλω το υπόλοιπο ποσό, απάντησα καταφατικά και μου το επέστεψαν όλο. Ωρες ωρες αυτό το ΙΚΑ με εκλπήσει.
ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ Β'ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ??

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ????

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΣΤΑΣΗ???

ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΟΙ ΜΗΝΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ????

yVzdp3.png sW6gp3.png

Αυχενική εκανα στο γιατρό μου και δεν πλήρωσα τιποτα επιπλέον.

Β επιπέδου εκανα σε ιδιωτική κλινική.

Ενσταση κανει μεσα σε 1 η 2 μήνες από τη στιγμή που παιρνεις τα 8,5 ευρώ.

Αυχενική εκανα στο γιατρό μου και δεν πλήρωσα τιποτα επιπλέον.

Β επιπέδου εκανα σε ιδιωτική κλινική.

Ενσταση κανει μεσα σε 1 η 2 μήνες από τη στιγμή που παιρνεις τα 8,5 ευρώ.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ 8,5Ε ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΟΙ ΜΗΝΕΣ
yVzdp3.png sW6gp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας.....

αυχενικη εκανα πριν απο λιγο καιρο σε ιδιωτικο νοσοκομειο.....και πληρωσα 116 ευρω...δηλαδη θα μπορουσα να τα παρω πισω αυτα τα χρηματα απο το ικα;;

με ενδιαφερει και σας ρωταω γιατι στο ιδιο νοσοκομειο θα κανω την β επιπεδου στις 9 Γεναρη.

Παίρνουμε χρηματα πισω απο αυτες τις εξετασεις...απο την στιγμη που γινονται σε ιδιωτικο νοσοκομειο ; ( εχω ασφαλεια ικα )

ευχαριστω!!

γεια σας.....

αυχενικη εκανα πριν απο λιγο καιρο σε ιδιωτικο νοσοκομειο.....και πληρωσα 116 ευρω...δηλαδη θα μπορουσα να τα παρω πισω αυτα τα χρηματα απο το ικα;;

με ενδιαφερει και σας ρωταω γιατι στο ιδιο νοσοκομειο θα κανω την β επιπεδου στις 9 Γεναρη.

Παίρνουμε χρηματα πισω απο αυτες τις εξετασεις...απο την στιγμη που γινονται σε ιδιωτικο νοσοκομειο ; ( εχω ασφαλεια ικα )

ευχαριστω!!

καλημερα,

μπορεις να παρεις τα χρηματα,(110€ περιπου δικαιολογει) χωρις καμια ταλεπωρια, αν γυναικολογος του ικα στου γραψει σε παραπεμτικο αναλυτικα την εξεταση & να στο σφαγισει ο ελεκτης ιατρος "στερειτε το ιδρυμα", & η αποδειξη απο την κλινικη ή το διαγνωστικο εργαστηριο (πιστοποιημενο) να γραφει κ αυτη αναλυτικα την εξεταση . επισεις πρεπει να προσκομισεις κ τα αποτελεσματα της εξετασης (φωτοτυπια). Οι κοπελες που πηραν 8 €, ηταν γιατι ο γιατρος ή η αποδειξη εγραφε μονο υπερ/μα μητρας.

τα ιδια χρηματα μπορεις να παρεις κ για τον υπερ/χο του 3ου τριμηνου (αγγειολογικος ελεγχος - doppler + υπερ/μα μητρας)

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

σε ευχαριστω mariaXanthi για τις πληροφοριες αλλα νομιζω θα δυσκολευτω λιγο. η αυχενικη εγινε στις 29/10/08, εχει περασει καιρος απο τοτε....ποιος γιατρος του ικα θα δεχτει να μου την γραψει εκ των υστερων;; κανενας, πιστευω.

και οσο για την β' επιπεδου πρεπει λογικα να παω πρωτα απο το ικα να μου την γραψουν και μετα να παω να την κανω?

σε ευχαριστω mariaXanthi για τις πληροφοριες αλλα νομιζω θα δυσκολευτω λιγο. η αυχενικη εγινε στις 29/10/08, εχει περασει καιρος απο τοτε....ποιος γιατρος του ικα θα δεχτει να μου την γραψει εκ των υστερων;; κανενας, πιστευω.

και οσο για την β' επιπεδου πρεπει λογικα να παω πρωτα απο το ικα να μου την γραψουν και μετα να παω να την κανω?

ναι πρεπει πρωτα να πας να σου το γραψει γιατροσ του ικα....

.... αναλυτικα η εξεταση.........

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

Για τη β επιπέδου

Παραπεμπτικό για την εξέταση μου έγραψαν στο κέντρο μανας και παιδιού του ΙΚΑ (δεν έχει σειρά και εξυπηρετούν πολύ γρήγορα). Στη συνέχεια

εκανα την εξέταση σε ιδιωτική κλινική και πληρωσα 140 και στη συνέχεια πηγα στο ΙΚΑ στο τμημα παροχών πήρα τα 8,5 έκανα κατευθειαν ενσταση και μετά από σχεδόν 2 χρονια πηρα τα υπόλοιπα 132.

Διαφημίσεις

Κοριτσια ( και αγορια.....) πηρα τηλ. το μαιευτηριο στο οποιο θα γεννησω και στο οποιο εχω κανει την αυχενικη και θα κανω στο τελος αυτης της βδομαδας και την β'επιπεδου.

Μου ειπαν οτι το μαιευτηριο το συγκεκριμενο δεν ειναι συμβεβλημενο με κανενα ταμειο απλα οταν παρω την αποδειξη της εξετασης στα χερια μου να παω σε οποιο ταμειο ανηκω δηλ. στην περιπτωση μου στο ικα, μηπως και μου δικαιολογησουν "κατι".

Οσο για την β'επιπεδου αυτη που θα κανω δηλαδη θα μου κοστισει κατα τα λεγομενα του τηλ.κεντρου παντα .....86 ευρω.

γεια σας.....

ευχαριστω!!

καλημερα,

μπορεις να παρεις τα χρηματα,(110€ περιπου δικαιολογει) χωρις καμια ταλεπωρια, αν γυναικολογος του ικα στου γραψει σε παραπεμτικο αναλυτικα την εξεταση & να στο σφαγισει ο ελεκτης ιατρος "στερειτε το ιδρυμα", & η αποδειξη απο την κλινικη ή το διαγνωστικο εργαστηριο (πιστοποιημενο) να γραφει κ αυτη αναλυτικα την εξεταση . επισεις πρεπει να προσκομισεις κ τα αποτελεσματα της εξετασης (φωτοτυπια). Οι κοπελες που πηραν 8 €, ηταν γιατι ο γιατρος ή η αποδειξη εγραφε μονο υπερ/μα μητρας.

τα ιδια χρηματα μπορεις να παρεις κ για τον υπερ/χο του 3ου τριμηνου (αγγειολογικος ελεγχος - doppler + υπερ/μα μητρας)

κ ξεκινας πρωτα απο το ικα....

το μαιευτιριο που θα σου κανει την εξεταση , οποσδηποτε πρπει να σου δωσει αποτελεσματα ,

- κ για το ικα για να κενεις την δαπανη

- αλλα κ για σενα, δεν θελεις να εχεις τα αποτελεσματα , να ξερεις οτι όλα ειναι ενταξη.... στ β επιπεδου , βλεπουν τα παντα... ακομη κ πλατυποδιες, ραιβο, δαχτυλα ... αυτα που θα σου πουνε, δεν πρεπει να τα εχεις κ πιστοποιημενα?

οσο για τα χρηματα... απο 120-160 ευρω νομιζω πως κοστιζει αυτη η εξεταση

• 2 εβδομάδες μετά...
γεια σας.....

ευχαριστω!!

καλημερα,

καλησπέρα mariaXanthi SOS, έκανα σημερα στο ΙΚΑ ένσταση για την εξέταση Α΄επιπέδου. Φρόντισα να πάρω παραπεμπτικό απο γιατρό του ΙΚΑ για την Β΄επιπέδου . Εκεί που έκανα την ένσταση μου είπαν ότι ακομα και τώρα, για τη Β΄ θα μου επιστρέψουν 8,5 ευρώ με το παραπεμπτικό του ΙΚΑ αν κάνω την εξέταση σε ιδιωτικό και όχι σε δημόσιο. Απο το δημόσιο θα μου επιστρέψουν το ποσό της απόδειξης. Είμαι απο επαρχία και έχω ιδιώτη γιατρό στην Αθήνα. τι να κάνω.

Το παρα/κο γράφει υ/ς κύησης Β΄επιπέδου.Η σφραγίδα απο τον διευθηντή

δεν αναφέρει οτι στερείται το ίδρημα. Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσώ;

as1cEXI0g410030MTYzZHwwMDk3NjVkfCYjOTE3OyYjOTUzOyYjOTYzOyYjOTQ1OyYjOTUzOyA.gif

as1cHr1-O6k0030NTk4MDVifDAwMDgzODlkfGNvbW1pbmcgc29vbg.gif

Κορίτσια ξέρει καμιά σας αν εγώ μπορώ τώρα αφού γέννησα να καταθέσω την απόδειξη για να πάρω τα χρήματα για την α και τη β επιπέδου? Δεν τα έδωσα τότε γιατί ο γιατρός μου που ήταν και του ΙΚΑ μου είπε ότι παίρνω πολύ λίγα. :evil:

Γίνεται τώρα ή θα μου πουν πολύ αργά το θυμήθηκες?

yQPJp2.png N5FJp2.png

χιλια συγνωμη που αργησα αλλα ειχα προβλημα με το internet

διαβασε προσεκτηκα τι θα κανεις

θα πας σε ενα γυναικολογο στο ικα

κ θα ζητησεις να σου γραψει

- υπερηχογραφημα μητρας

-doppler ξυησεως (τρια οργανα)

-doppler ομφαλιδος

-προγεννητικη διαγνωστικη χρωμοσωματικων ανωμαλιων

θα πας μετα στον ελεκτη ιατρο του ικα

θα σου θεωρησει την γνωματευση & θα του πεις εσυ να βαλει μια σφραγιδα οτι στερειτε την εξεταση αυτη το ικα

θα κανεις των υπερ. του β επιπεδου

θα ζητησεις να κοπη η αποδειξη ακριβως οπως γραφει η γνωματευση

θα παρεις τα αποτελεσματα του υπερ/χου

την αποδειξη κ τα αποτελεσματα θα τα πας στης παροχες του ικα

κ θα σου δωσουν ακριβως 111,33€

Κορίτσια ξέρει καμιά σας αν εγώ μπορώ τώρα αφού γέννησα να καταθέσω την απόδειξη για να πάρω τα χρήματα για την α και τη β επιπέδου? Δεν τα έδωσα τότε γιατί ο γιατρός μου που ήταν και του ΙΚΑ μου είπε ότι παίρνω πολύ λίγα. :evil:

Γίνεται τώρα ή θα μου πουν πολύ αργά το θυμήθηκες?

το ικα δινει δαπανες μεχρι κ εξι μηνες μετα

το μονο προβλημα ειναι να σου δωσει ο γιατρος του ικα γνωματευση με ημερομηνια πριν την αποδειξη του υπερηχου

γεια σας.....

Το παρα/κο γράφει υ/ς κύησης Β΄επιπέδου.Η σφραγίδα απο τον διευθηντή

δεν αναφέρει οτι στερείται το ίδρημα. Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσώ;

σου ειχα πει οτι το παραπεμτικο του γιατρου πρεπει να γραφει αναλυτηκα την εξεταση!!!!!

Για τη β επιπέδου

Παραπεμπτικό για την εξέταση μου έγραψαν στο κέντρο μανας και παιδιού του ΙΚΑ (δεν έχει σειρά και εξυπηρετούν πολύ γρήγορα). Στη συνέχεια

εκανα την εξέταση σε ιδιωτική κλινική και πληρωσα 140 και στη συνέχεια πηγα στο ΙΚΑ στο τμημα παροχών πήρα τα 8,5 έκανα κατευθειαν ενσταση και μετά από σχεδόν 2 χρονια πηρα τα υπόλοιπα 132.

δεν ξερω τι γινετε με την ενσταση, αλλα το ικα δινει δαπανες, μεχρι κ 6 μηνες........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...