Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

mariantinos

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡ  

1.221

1. 1. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡ

• ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ
    • ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ
    • ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΥΤΟ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 175
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες το πρωί που ετοιμάζομαι να φύγω, είναι στην πόρτα του δωματίου μου και μου λεει "οχι μαμά δλειά, οχι..." είναι σαν να μου καρφώνεις εκείνη την ώρα μαχαίρι στην καρδιά.

Στην αρχη θυμάμαι οτι ήθελα να γυρίσω στο γραφείο. Ενοιωθα να ξεκουράζομαι τις ώρες μακριά απο το σπίτι μου, να ξεφεύγω... οσο μεγαλώνει όμως... δε θέλω να λείπω...

Παλιότερα έλεγα οτι αν κέρδιζα λαχείο, θα αγόραζα σπίτι, αυτοκίνητο, θα έκανα την ακριβή ζωή που όλοι λίγο εως πολύ ζηλεύουμε. Πλέον το μόνο που θα άλλαζα, θα ήταν να σταματήσω τη δουλειά. Νομίζω οτι θα το έκανα με μεγάλη χαρά.

• 1 month later...

Αν μου το επέτρεπαν τα οικονομικά μου δεν θα δούλευα ούτε στιγμή. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένη να δουλεύω. Και στα δύο μου παιδία όταν κόντευε ο καιρός να επιστρέψω στη δουλειά ένιωσα πολύ άσχημα.΄Εκλαψα πολύ ,ήταν πολύ δύσκολο. Έκανα καιρό να το ξεπεράσω.:-(:-(:-( Ενας απο τους λόγους που σκέφτομαι αν θα κάνω και 3 παιδί είναι και όλο αυτο το ψυχολογικό που δεν νομίζω να μπορώ να το αντέξω για τρίτη φορά.

9SeWp3.pnglkHhup3.png

• 2 months later...

Εγώ που αν όλα μου πάνε καλά και γεννήσω, που να τα αφήσω δυο παιδιά;; Θα είναι πολύ δύσκολο να πηγαίνω στο γραφείο τον πρώτο καιρό. Μάλλον θα αποφύγω για ένα διάστημα. Και ναι πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω όλα. Ίσως και να το κάνω.

Διαφημίσεις

Αν με το καλο ερθει ενα δευτερο μωρακι θα σταματησω σιγουρα!Προς το παρον 13 σεμπτεμβριου γυριζω για δουλεια!Δυστυχως εχω αναγκη απο ενσημα ετσι θα δουλεψω για καποιους μηνες και μετα βλεπουμε!

• 1 month later...

εγώ πάντα έλεγα οτι ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!

και το πίστευα αυτό, γιατί νόμιζα οτι η δουλειά σε κρατάει σε εγρήγορση, αλλάζεις και παραστάσεις και γενικά συνεχίζεις την ζωή σου.

απο την μέρα όμως που ήρθε στην ζωή ο γιός μου, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!

δεν θέλω να τον αφήσω σε ξένα χέρια. γιατί ακόμη και τα χέρια της γιαγιάς του ξένα τα θεωρώ.!

δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα απο το να μεγαλώνει το παιδί με την μαμά δίπλα του!

ή μάλλον υπάρχει!

να μεγαλώνει η μαμά δίπλα στο παιδί της...!!!!!!

ευτυχώς ακόμη έχω καιρό μέχρι τον Απρίλη που θα πρέπει να επιστρέψω. ως τότε κάτι μπορεί να γίνει...δεν ζητάω πολλά.....ένα JOKER να μου κάτσει........!!!!!!!!!!!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Τους πρώτους μήνες της ζωής των παιδιών μου (τα άφησα κ τα δύο όταν ήταν 7,5 μηνών για να επιστρέψω στη δουλειά) έλεγα ότι μακάρι να μπορούσα να σταματήσω για πάντα.

Τελικά, θεωρώ ότι η δουλειά σου καλύπτει άλλες ανάγκες (και όχι λόγω χρημάτων)

και με κάνει πιο δημιουργική, είμαι σε εγρήγορση και τελικά πιο "ξεκούραστη" και ορεξάτη για δραστηριότητες και βόλτες και παιχνίδια με τα μικρά μου.

Η δουλειά που κάνω είναι δύσκολη, με πολύ άγχος, πίεση και στρες (υποδιεθύντραι σε τράπεζα είμαι) Παρόλα αυτά, απολαμβάνω και τη δουλειά, αλλά και τα παιδάκια μου.

Ολα αυτά που γράφω, ισχύουν για μένα, δεν "κατηγορώ" τις κοπέλες που δεν εργάζονται κ κάθονται σπίτι με τα παιδιά. Ισα - ίσα, τις θεωρώ ηρωίδες γιατί νομίζω ότι τελικά αυτό είναι πιο δύσκολο.

εγώ πάντα έλεγα οτι ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!

και το πίστευα αυτό, γιατί νόμιζα οτι η δουλειά σε κρατάει σε εγρήγορση, αλλάζεις και παραστάσεις και γενικά συνεχίζεις την ζωή σου.

απο την μέρα όμως που ήρθε στην ζωή ο γιός μου, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!

δεν θέλω να τον αφήσω σε ξένα χέρια. γιατί ακόμη και τα χέρια της γιαγιάς του ξένα τα θεωρώ.!

δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα απο το να μεγαλώνει το παιδί με την μαμά δίπλα του!

ή μάλλον υπάρχει!

να μεγαλώνει η μαμά δίπλα στο παιδί της...!!!!!!

ευτυχώς ακόμη έχω καιρό μέχρι τον Απρίλη που θα πρέπει να επιστρέψω. ως τότε κάτι μπορεί να γίνει...δεν ζητάω πολλά.....ένα JOKER να μου κάτσει........!!!!!!!!!!!

ακριβως σαν κι εσενα κι εγω....!!!!

τελικα την αφησα την δουλιτσα μου:((καλος μισθος/ωραριο/συνθηκες)

αλλα δεν το μετανιωσα καθολου.....

δεν θα αντεχα μακρια απο το μικρο μου ζουζουνι....

(αν και καμια φορα σκεφτομαι οτι αν την ειχα θα ξεφευγα λιγο....αλλα το ξεχναω παλι αμεσως)

ακριβως σαν κι εσενα κι εγω....!!!!

τελικα την αφησα την δουλιτσα μου:((καλος μισθος/ωραριο/συνθηκες)

αλλα δεν το μετανιωσα καθολου.....

δεν θα αντεχα μακρια απο το μικρο μου ζουζουνι....

(αν και καμια φορα σκεφτομαι οτι αν την ειχα θα ξεφευγα λιγο....αλλα το ξεχναω παλι αμεσως)

είσαι πολύ τυχερή που τελικά την άφησες. κι εγώ αυτό θέλω να κάνω τον Απρίλιο, αλλά δεν ξέρω αν μας παίρνει οικονομικά. άσε, σκέφτομαι οτι ίσως κάποιο πρωί ξυπνήσω για να πάω στην δουλειά μου και χρειαστεί να αφήσω τον μικρούλη πίσω μου...και με πιάνει κατάθλιψη.

:(:(:(:(:(

kc3rp3.pngD0HJp3.png

31.07.2010

Διαφημίσεις

Ίσως να είναι άτοπο το post μου μιας και ακόμη δεν έχω γεννήσει, αλλά πιστεύω και δεν θα αλλάξω την άποψή μου αυτο, ότι προφανώς τα παιδιά είναι το νόημα της ζωής μας, αλλά κάπου μέσα σε όλα αυτά υπάρχουμε κι εμείς υπάρχει η δική μου σχέση με τον εαυτό μου, η δική μου -αυτοτελής- σχέση με τον άντρα μου, οι δικοί μου στόχοι. Δεν θα άφηνα τη δουλειά μου σε καμία περίπτωση, επειδή έτσι θα ήταν σαν να "αφήνω" ένα τεράστιο μέρος του εαυτού μου, θα έπρεπε να εξαρτώμαι οικονομικά από το σύζυγο για να αγοράσω μία τσάντα. Να μειώσω τις ώρες δουλειάς ή να αλλάξω δουλειά αν χρειαστεί ναι, να μη δουλεύω καθόλου..... ούτε συζήτηση...... (εκτός αν καθόταν καμία κληρονομιά από κανένα χαμένο θείο στην Αμερική για μερικά εκ. ευρώ, οπότε οκ, εκεί το συζητάω) :-P:razz::-P:razz::-P

Σε 9 ωρες ξεκιναω δουλεια μετα απο περιπου 1,5 χρονο απουσιας!Νιωθω χαλια γιατι στην εταιρεια ειναι απληρωτοι απο τον Ιουνιο,γιατι το μωρο θα το κραταει πεθερα μου κατι πουδεν αντεχα ουτε στηνσκεψη και στον βρεφονηπιακο θα μας απαντησουν μετα τις 15/9!Το σημαντικοτερο βεβαια ειναι οτι θα αφησω το μωρακι μου...Δεν ξερω αν θα αντεξω 1 ωρα,1 βδομαδα ή 1 μηνα!Ευτυχως δεχτηκαν να γινω 4ωρη,οποτε η πεθερα θα το κραταει το πολυ 3 ωρες...!Δυστυχως πρεπει τουλαχιστον να προσπαθησω γιατι δεν εχω ουτε ικα!Καιδεν μπορω να μπω ουτε στου αντρα μου!Θελω να κανω κι αλλο παιδακι και χρειαζομαι 3 μηνες ενσημα τουλαχιστον να μπω στο ικα να παρουμε τα επιδοματα!Δεν βλεπω να κοιμαμαι αποψε!ΦΡΙΚΗ:(

Σε 9 ωρες ξεκιναω δουλεια μετα απο περιπου 1,5 χρονο απουσιας!Νιωθω χαλια γιατι στην εταιρεια ειναι απληρωτοι απο τον Ιουνιο,γιατι το μωρο θα το κραταει πεθερα μου κατι πουδεν αντεχα ουτε στηνσκεψη και στον βρεφονηπιακο θα μας απαντησουν μετα τις 15/9!Το σημαντικοτερο βεβαια ειναι οτι θα αφησω το μωρακι μου...Δεν ξερω αν θα αντεξω 1 ωρα,1 βδομαδα ή 1 μηνα!Ευτυχως δεχτηκαν να γινω 4ωρη,οποτε η πεθερα θα το κραταει το πολυ 3 ωρες...!Δυστυχως πρεπει τουλαχιστον να προσπαθησω γιατι δεν εχω ουτε ικα!Καιδεν μπορω να μπω ουτε στου αντρα μου!Θελω να κανω κι αλλο παιδακι και χρειαζομαι 3 μηνες ενσημα τουλαχιστον να μπω στο ικα να παρουμε τα επιδοματα!Δεν βλεπω να κοιμαμαι αποψε!ΦΡΙΚΗ:(

τί να ευχηθώ? καλή αρχή στην δουλειά σου καταρχήν..

σε καταλαβαίνω απόλυτα. φρίκη να πρέπει να αφήσεις το μωράκι στην πεθερά σου (ενώ δεν θέλεις).

και γενικά φρίκη να πρέπει να αφήσεις το μωράκι σου γενικά.

θα δουλέψεις 3-4 μήνες και μετά σταματάς? αν είναι έτσι, μην αγχώνεσαι πολύ, θα περάσει ο καιρός σύντομα.

εύχομαι το 4ωρο στην δουλειά σου να περνάει σαν να είναι 1 λεπτό.............

kc3rp3.pngD0HJp3.png

31.07.2010

Patousaki σε ευχαριστω!Τελικα η πρωτη μερα ηταν πολυ καλυτερη απο οτι φανταζομουν!Ευτυχως στη δουλεια με εβαλαν σε καλο ποστο,θα ειμαι συνεχεια στη γυρα οποτε θα περναει η ωρα σφαιρα!Ολα οκ αν εξαιρεσεις οτι η πεθερα μου ειχε ξεχασει οτι της ειχα πει το μωρο να τρωει μεχρι 1.30 και νανι μεχρι τις 2,δεν ηξερε λεει και τι να το ταισει...(2 φαγητα ειχα στο ψυγειο,ας μ'επαιρνε τηλ)Και ηρθα σπιτι 2.15 και κοιμοταν ορθιο το καημενο!Δεν πειραζει ομως απο αυριο οποτε ειμαι πρωι 1.15 θα μαι σπιτι!Ξεκιναω ξεροντας οτι πρεπει να δουλεψω 3 μηνες και μετα βλεπουμε!!!

Εργαζομενες μανουλες κουραγιο!!!

το μητρικό ωραάριο (ή στην περίπτωση σου το 4ωρο) είναι super!

περνάει πολύ γρήγορα!

Εγώ δουλεύω 7.45 με 13.15, φεύγω βεβαια στην 14.00, αλλά ειλικρινά δνε καταλαβαίνω πώς περνάει η ώρα!

αγαπώ μητρικό ωράριο!!!

:lol: :lol: :lol:

Διαφημίσεις

Εννοείται ότι θέλω να σταματήσω.....:)

Και θα το κάνω κάποια στιγμή! (Μάλλον όταν με το καλό έρθει ένα δεύτερο μωράκι ή ένα τζόκερ!!). Βαρέθηκα να δουλεύω 10 και 12 ώρες την ημέρα και το παιδί μου να μεγαλώνει με τη γιαγιά! Όσο για την καριέρα.....ας περιμένει.... Μετά από 5-6 χρόνια θα ξανασυναντηθούμε:) Καλή δύναμη μαμάδες! Εργαζόμενες και μη!

Όχι.Μόνο αν υπήρχαν κάποιες ιδανικές συνθήκες.Τζόκερ κτλ.Και πάλι δύσκολα.

Μου αρέσει να δουλεύω και δε θα ήθελα να είμαι όλη μέρα μέσα στο σπίτι όπως τώρα.Βαριέμαι φρικτά.

Djccp2.png

67KIp2.png

Ναι μεν αλλα...

Θα ηθελα μεν, να μεγαλωνω εγω το παιδακι μου και οχι οι γιαγιαδες του, αλλα απο την αλλη, επειτα απο 15 μηνες "εγκλεισμου" στο σπιτι, λογω... προβληματικης εγκυμοσυνης (οχι δεν γεννησα ελεφαντακι :lol:, αλλα υπολογιζω και το διαστημα της πρωτης μου εγκυμοσυνης, που κατεληξε σε αποβολη και ηταν κοντα αυτα τα διαστηματα) δεν αντεχα αλλο, ειχα πιεστει πολυ ψυχολογικα, γιατι ειμαι και ανθρωπος που βρισκεται συνεχεια σε κινησηη, ηθελα πραγματικα να επιστρεψω στην δουλεια μου, για να ξεφυγω.

Μονο εαν ειχα την δυνατοτητα για μια πολυ - πολυ ανετη, οικονομικα ζωη, χωρις την δικη μου εργασια, θα αποφασιζα να μεινω στο σπιτι.

Τελικα δεν αντεξα...Παραιτηθηκα!!!!Το συζητησα με τον αντρα μου και ειπαμε να κατσω σπιτι!Πιστευω οτι εκανα το σωστο και οτι ειναι καλυτερο για το μωρο μας!Στην δικη μου περιπτωση δεν υπαρχει καποιο πτυχιο και δεν αφησα καμια καλη δουλεια και το οτι δεν πληρωνουμε ενοικιο ειναι αυτα που με εκαναν να το παρω αποφαση!(Επρεπε να εκμεταλευτω το γεγονος το οτι μενω κατω απο τα πεθερικα προς οφελος μου...)

Τελικα δεν αντεξα...Παραιτηθηκα!!!!Το συζητησα με τον αντρα μου και ειπαμε να κατσω σπιτι!Πιστευω οτι εκανα το σωστο και οτι ειναι καλυτερο για το μωρο μας!Στην δικη μου περιπτωση δεν υπαρχει καποιο πτυχιο και δεν αφησα καμια καλη δουλεια και το οτι δεν πληρωνουμε ενοικιο ειναι αυτα που με εκαναν να το παρω αποφαση!(Επρεπε να εκμεταλευτω το γεγονος το οτι μενω κατω απο τα πεθερικα προς οφελος μου...)

δεν πιστευω να στεναχωριεσαι????

κατσε με το μωρακι σου και οταν ξεπεταχτει ψαχνεις μια δουλιτσα...:wink:

Πριν τη γέννα, δεν με απασχόλησε ποτέ το θέμα.

Μετά την γέννα, ούτε να το σκεφτώ δεν ήθελα. Γύρισα στην δουλειά όταν τα μωράκια μου ήταν 21/5 μηνών μόλις!!

Μέχρι και τον θηλασμό αναγκάστηκα να σταματήσω καθώς επέστρεψα με full ωράριο, δηλαδή έφευγα κατά τις 9 και γύρναγα 5.

Ο πρώτος καιρός ήταν πολύ δύσκολος, τώρα πια, έχω συνηθίσει.

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται λέει μια παροιμία και έτσι είναι.

Η δουλειά μου μου αρέσει. Την λατρεύω. Αυτό το κάνει πιο εύκολο (όσο μπορεί να είναι). Δυστυχώς είναι τόσες πολλές οι ανάγκες σήμερα, που δεν το τολμώ. Είμαι και ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε ακόμα πιο δύσκολο.

Δεν μπορώ όμως βρε παιδιά να θέλω να πάω τις μικρές μου στον παιδότοπο 2 ή τρεις φορές την βδομάδα και να μην πηγαίνω γιατί δεν βγαίνω οικονομικά. Οπως βλέπω να κάνει φίλη μου που σταμάτησε την δουλειά. Τη ζηλεύω που μεγαλώνει μόνη τα παιδάκια της, αλλά...

Πάντα υπάρχουν 2 όψεις στο νόμισμα, και ο καθένας επιλέγει ανάλογα τις καταστάσεις.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Oταν γέννησα (Οκτώβρη 2009) ήθελα να κάτσω να μεγαλώσω το μωράκι μου αν και ήξερα οτι δεν θα αφηνα την δουλειά μου (κοντά στο σπίτι,καλες συνθήκες και ωράριο εργασίας), μετά, καθώτι άτομο που δεν έβαζα κώλο κάτω, ζορίστικα μέσα στο σπίτι κλεισούρα και ήθελα να ξεκινήσω δουλειά!! Απο την άνοιξη και μετά με τις βόλτες και τα ξεπορτίσματα, ήταν και η μπουμπού μου σε καλή ηλικία, δεν ήθελα να γυρίσω στην δουλειά. Τώρα μετά απο 2,5 μήνες επιστροφής λέω καλά έκανα και γύρισα. Έχω μειωμένο ωράριο 1-2 μέρες και την Παρασκευή δεν δουλευώ, είμαι πιο ήρεμη στο σπίτι, έχω όρεξη για παιχνίδια με την μικρή και πεφτει και ο μισθός (βασικό). Δεν θα μπορούσα να ζητάω λεφτά απο τον άντρα μου. Εχω μάθει να είμαι ανεξάρτιτη απο μικρή.. Εξάλου και η μικρή ευτυχώς καλοπερνάει με τις γιαγιάδες (2 μέρες την έχει η καθεμία εναλλαξ) και ποτέ δεν με δυσκόλεψε με κλάματα και γκρίνιες:lol:

Όχi , δεν θα ήθελα να σταματήσω να δουλεύω.Δεν θα μπορούσα να είμαι όλη μέρα σπίτι ,θα με έπιανε κατάθλιψη.Αλλά θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να δουλεύω part time.Αυτό θα βόλευε πάρα πολύ , γιατι και θα έβγαινα από το σπίτι και θα είχα περισσότερη ώρα για τα παιδιά μου.

δεν πιστευω να στεναχωριεσαι????

κατσε με το μωρακι σου και οταν ξεπεταχτει ψαχνεις μια δουλιτσα...:wink:

ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!Αν ειχα μια δουλεια που αγαπουσα ισωσ να στεναχωριομουν!

Σκέφτομαι να σταματήσω για τους 3 πρώτους μήνες εντελώς και μετά θα δουλεύω στο σπίτι μέχρι να γίνει το παιδί 1 έτους περίπου. Το επάγγελμά μου είναι ελεύθερο και μπορώ να ρυθμίσω τις ώρες εργασίας. Τώρα δουλεύω 10-12 ώρες την ημέρα και αρκετές φορές Σαββατοκύριακα. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει χωρίς όμως να σταματήσω εντελώς. Δεν θέλω να σταματήσω να δουλεύω γιατί μου αρέσει η δουλειά μου και δεν θέλω να αφήσω όσα με πολύ κόπο έχω πετύχει μέχρι σήμερα. Άλλωστε, θεωρώ ότι θα νιώθω εγκλωβισμένη αν καταλήξω να ασχολούμαι όλη την ημέρα με το παιδί και το σπίτι. Βέβαια δεν ξέρω πώς θα νιώθω όταν το αποκτήσω. Βλέποντας και κάνοντας. Πιστεύω με μια καλή διαχείριση χρόνου όλα γίνονται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...