Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

3μηνη άδεια με αποδοχές για τη γέννηση 4ου παιδιου. Την δικαιούμαστε;

vasdeli

Recommended Posts

Γεια σας!

Είμαι εκπαιδευτικός δημοσίου και πριν 6 μήνες γέννησα το 4ο παιδάκι μου.

Καθώς εξαντλείται η άδεια λοχείας(που κρατά 5 μήνες στο 4ο παιδί) σκέφτομαι να αιτηθώ του τριμήνου και μετά του εννιαμηνου.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στη νέα εγκύκλιο αδειών 05.05.14 με πληροφόρησαν ότι ΔΕΝ δικαιούμαι σε αυτο το παιδί το 3μηνο επειδή το πήρα στο 3ο παιδί. Τώρα μπορεί να το πάρει, λένε, μόνο ο πατέρας!!!!

Υπάρχει καμιά πολύτεκνη μαμά εκπαιδευτικός δημοσίου που έχει αιτηθεί του 3μηνου ΚΑΙ στο 4ο παιδάκι της και το πήρε; (μετά τις 05.05.14).

Εμάς ο μπαμπάς μας εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να πάρει την εν λόγω άδεια λόγω του ότι είναι αναντικατάστατος στην υπηρεσία του...τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; μπορώ να το διεκδικήσω εγώ;

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα μου είχαν πει πως το 3μηνο μπορεί να το πάρει κάποιος μόνο μία φορά. Δηλαδή σε κάποιο απ' όλα τα παιδιά από το 3ο και μετά.

Στο υπουργείο υγείας όμως το παίρνουν για ΚΑΘΕ παιδί μετά το 3ο.

Οπότε μπορείς να ξεκινήσεις δικαστικά περί διαφοράς αντιμετώπισης δημοσίων υπαλλήλων κτλ... αν έχεις κέφια και φράγκα. Αλλιώς... πας σε άλλες εναλλακτικές. Άνευ αποδοχών ή... καθόλου.

Εγώ τελικά δεν έκανα χρήση του 3μήνου για κανένα παιδί.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Καλωστην!

Στο υπουργείο υγείας έχουνε διαφορετική αντιμετώπιση; γιατι;

Πως να αρχίσεις βρε Alcyon μου αγώνα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία; Σκέφτομαι μα κάνω μια ερώτηση στον συνηγορο του πολίτη...

Εσυ γιατι δεν το πήρες το τρίμηνο; γιατί τους χαρίστηκες;

qwlrp3.png

Άσε το συνήγορο και πιάσε καλό δικηγόρο. Στο υπ. Υγ. δίνουν τα τρίμηνα. Ρώτα μαμάδες με 4+ παιδιά. Ζητά αντίγραφα των αποφάσεων χορήγησης των αδειών.

Εγώ τελείωσα τα δικαστήρια. Πήρα τις άδειες που είχα δικαίωμα. Μόνο το τρίμηνο άφησα εκτός. Κόβει τη χρονιά στη μέση. Θα στελνανε αντικαταστάτη ή θα έτρεχα στα μισά της χρονιάς να καλύψω την ύλη για όλη; θα υπήρχε η θέση μου ή θα έβγαζα την υπόλοιπη χρόνια στα σύνορα;

Σκέφτηκα συνδιασμο με 6 μήνες ανευ αποδοχών. Μα τώρα δε με παίρνει οικονομικά. Έτσι... Δε βαριέσαι.... Τι είχαμε τι χάσαμε. Άσε που πάντα υπάρχει η

πιθανότητα του 5ου... :wink: οπότε και θα ανανεωθεί το δικαίωμα μου.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Δε γνωρίζω καμία μαμά με +4 που να εργάζεται στο υπουργείο Υγείας... 😐

Α ρε Alcyon....μου αρέσουν οι δηλώσεις σου!!!! 😊

qwlrp3.png

Ρώτα δικηγόρο αν μπορεί να το κυνηγήσει βασιζόμενος σε άλλο υπουργείο. Αν ναι, τότε μπορείς να ρωτήσεις το σύλλογο πολυτέκνων για βοήθεια. Ξέρω κι εγώ κάποιους, αλλά όχι από αθηνα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...