Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

δεν την κατηγορω, αλλα η αληθεια ειναι οτι αν ειχε "ζαλισει" τους γονεις του παιδιου και τον διευθυντη απο την αρχη, ισως να ηταν διαφορετικη η σημερινη κατασταση. υπαρχουν τροποι. το λεω σαν εκπαιδευτικος που εχει ζησει πολλες παρομοιες καταστασεις. οι επιλογες σου ειναι λιγες και συγκεκριμενες παντως. ευχομαι καλο κουραγιο, γιατι καταλαβαινω ποσο δυσκολη κατασταση ειναι αυτη που ζεις.

Να σαι καλά, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, αλλά δεν το παραδέχεται, και σε μένα που έχει παραδεχτεί πράγματα, μου λέει ότι δε θα τα επαναλάβει σε κόσμο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καθολου δεν μου αρεσε το υφος και ο τονος της δασκαλας....επρεπε να μιλησει πιο ηρεμα ασχετα αν εσυ μπορει να παρεκτραπεις λιγο παραπανω......θα πεταξουν πετρα που?στη μουρη του αλλου?θα τσακωθουν ναι....να χτυπηθουν με μπουνιες οχι......οταν το συζητησα με τον αντρα μου και τον ρωτησα τι θα εκανες....μου λεει παιδια ειναι θα τσακωθουν... απλα θα παω στο σχολειο για εξηγησεις... του το λεω πιο αναλυτικα γιατι μαλλον δεν καταλαβε(κλωτσιες-μπουνιες-εμετους) ....ααααα μου λεει....πολυ απλο...πας σχολειο τους πιανεις εναν εναν παραμασχαλα και τους λες οτι αν καποιος ξανααγγιξει την κορη μου θα πατε ολοι φυλακη(που λεει ο λογος)....το αλλο παιδι μου ειπε που ριχνει μπουνιες δεν φταιει σε τιποτα....φταινε οι δασκαλοι και ο διευθυντης....οταν το παιδι φευγει απο τα χερια μου για να παει σχολειο μεχρι την πορτα του σχολειου υπευθυνος ειμαι εγω να φτασει σωο και αβλαβες.....οταν κλεινει η πορτα υπευθυνοι ειναι οι δασκαλοι....οποτε καταλαβαινεις

χμ.......ναι........και αλήθεια στο λέω, αν ήταν μόνο ένα παιδί χτυπημένο, δε θα έκανα τίποτα !

Μπούμερανγκ σας γύρισε.

Στο τέλος θα σας βάλουν να ζητήσετε και συγνώμη.

Μην τα παρατήσεις αγαπημένη , συνέχισε με το γνωστό πάθος που σε διακατέχει όταν πρόκειται για τα παιδάκια σου.

Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου.

Έννοια που είναι δύσκολο (οχι όμως ακατόρθωτο) να γίνει κατανοητή απο ενα 7χρονο.Απο έναν ενήλικα τουλάχιστον απαιτείται να μην εθελοτυφλεί επι του θέματος.

Σήμερα τουλάχιστον μη μου λέτε για συνέχειες.......να συνέλθω πρώτα!

Απογοητεύτηκα η αλήθεια......τα άλλα που γυρνάνε πονεμένα δεν είναι παιδάκια της? Αλλά να σας πω, ο μουσικός σήμερα, και η εικαστικός προχτές, μας είπαν ότι και στο δικό της μάθημα χαμός γίνεται.....ποιος ξέρει τι να πω.......δεν ήθελα να την κάνω να νιώσει άσχημα και να νομίζει πράγματα για μένα.

Τι να πω....κρίμα:(:(

Συμφωνώ με την Miriki , στο τι θα έπρεπε να έχει κάνει ο mister μπάμπιας....ο οποίος μάλλον διακοσμητικός είναι και ουρανοκατέβατος επίσης , αφού δεν είχε ιδέα ο ''καυμένος'':rolleyes:

3W24p3.png

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσι τα γυρνάς τώρα για τη δασκάλα του. Μέχρι πρότινος έλεγες ότι τα παιδιά τη λατρεύουν, ότι είναι σούζα και τέτοια. Εκτός κι αν κατάλαβα εγώ λάθος (που δεν αποκλείεται καθόλου, η μνήμη μου είναι για κλωτσιές).

Κοίτα είσαι πολύ φορτισμένη και το βρίσκω λογικό. Νιώθεις ανυπεράσπιστο το παιδί σου μέσα από τη μόνη διαδικασία που πίστευες ότι θα βοηθούσε.

Άστο σήμερα. Το ξαναβλέπεις αύριο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ:twisted::twisted::twisted:!!απλα δε θελει να χαλαει τη ζαχαρενια της!!

Αυτό μου το λένε πολλοί εδώ και καιρό, αλλά δε μπορώ να το διανοηθώ, φέρεται πολύ καλά στα παιδιά, δεν έχει μαλώσει ποτέ κανένα, τα λατρεύει, σα γιαγιά τους τα αγαπάει.......

Αυτό μου το λένε πολλοί εδώ και καιρό, αλλά δε μπορώ να το διανοηθώ, φέρεται πολύ καλά στα παιδιά, δεν έχει μαλώσει ποτέ κανένα, τα λατρεύει, σα γιαγιά τους τα αγαπάει.......

αυτό δεν αποτελει προσον αλλα μεγιστο μειονέκτημα για μια δασκαλα

..ακούω σχόλια, .

Εχω διαβάσει όλη την ιστορία και γνωριζω και την περσινή....

Δεν πήρα μέρος αυτή τη φορά γιατί αν θυμάσαι και παλιότερα, έχω κάποιες διαφωνίες γενικότερα....

Λοιπόν διαβάζοντας την ολοκλήρωση πλέον του θέματος, δεν μπορώ πλέον, θα σου πω την άποψή μου μια φορά και δεν θα ξανανακατευτώ.

Είναι ωραίο ιδανικό να είναι κάποιος Νταρτανιάν, αλλά αυτό είναι μόνο για τα παραμύθια! Είναι ωραίο να δίνεις ως πρότυπο το ότι δεν εγκαταλείπουμε μία μάχη και να το σκάσουμε, αλλά πολεμάμε μέχρι τελικής πτώσης.... Ομως αυτά είναι και πάλι στη σφαίρα της φαντασίας. Στην πραγματική ζωή κοιτάμε λίγο και τον εαυτό μας....

Δεν αυτοκαταστρεφόμαστε...

Το παιδάκι σου έχει πάθει σοβαρό ψυχολογικό τραυματισμό !

Κατά βάθος έχει μισήσει το σχολείο, έχει τρομοκρατηθεί από αυτό, από τους ανθρώπους που το περιβάλλουν στο σχολείο, έχει απογοητευτεί τραγικά! Και όλο αυτό έχει τρομερό αντίκτυπο στην ψυχολογία του! Μιλάμε για ένα μικρό παιδί έτσι??? Δεν έχει τις προσλαμβάνουσες που έχουν οι ενήλικες.... Δεν μπορεί να διαχειριστεί τα γεγονότα. Νιώθει ένοχο!! Αλλωστε μόνη σου το κατάλαβες και έκλαψες όπως είπες όταν σου είπε ότι δεν πρόλαβε! να γίνει καλύτερος για να μην τον κατηγορούν.....

Κάνει εμετούς εδώ και καιρό.... σίγουρα έχει εφιάλτες.... ακούει σχολείο και δεν έρχεται στο μυαλό του κάτι όμορφο, ευχάριστο, γεμάτο χρώματα και πινελιές που γαληνεύουν την ψυχή του, αλλά κάτι δυσάρεστο, καταναγκαστικό, απογοητευτικό και ....επικίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα. Δεν είναι αυτό το σχολείο όμως. Δεν πρέπει να είναι. Και αν για κάποιο λόγο προέκυψε έτσι από την ανικανότητα κάποιων ή για ιδιοτελείς σκοπούς κάποιων άλλων ή από τύχη..... τότε δεν παριστάνουμε τους ήρωες που πέφτουν στο πεδίο της μάχης μαχόμενοι.... Φεύγουμε για να γλυτώσουμε. Στις μάχες υπάρχει και η οπισθοχώρηση για να διασωθεί η ζωή. Δεν είναι ντροπή ούτε υποτιμητικό να φύγεις για να ΣΩΣΕΙΣ το παιδί σου. Μην στέκεσαι στο ότι έχεις κινητικό πρόβλημα και σε ...βολεύει το σχολείο που είναι κοντά. Αυτό δεν θα είναι δικαιολογία αν προκύψει βαρύς τραυματισμός του παιδιού στο άμεσο μέλλον, αλλά ούτε και για τις τραγικές αναμνήσεις που θα έχουν χαραχτεί για πάντα στην ψυχή του! Δεν είναι δικαιολογία. Φύγετε από αυτό το σχολείο άμεσα για να σώσετε το παιδί σας. Το παιδί "κραυγάζει" και παρακαλάει για βοήθεια, αλλά δεν έχει τις δυνάμεις να βοηθήσει τον εαυτό του.... Περιμένει από σένα που ήδη έχεις χάσει πολύτιμο χρόνο με την ευγένεια που σε διακρίνει που όμως έχει γίνει καταστροφική για το παιδί το οποίο έχεις υποχρέωση να διαφυλάξεις.

Μην στέκεσαι στο ότι δεν αποτελεί "μάθημα" η φυγή... Το ζητούμενο είναι η ψυχική υγεία του παιδιού, η οποία είναι ήδη διαταραγμένη!

Λυπάμαι που σου τα λέω όλα μαζεμένα τώρα, αλλά ξέρεις πόσο σε σέβομαι και σε εκτιμώ. Εχεις εγκλωβιστεί άσχημα και το έχεις πάρει εγωιστικά λίγο. Συνεκτίμησε την κατάσταση του παιδιού σου και σκέψου τι θα του μείνει στην ανάμνησή του μελλοντικά από τα πρώτα σχολικά χρόνια που είναι και τα πιο τρυφερά. Σας έτυχε μια αναποδιά. Κακώς, αλλά έτυχε. Αντιμετωπίστε το ριζικά. Αλλάξτε περιβάλλον πριν αυτή η κακή ψυχολογία παγιωθεί και μεταλλαχθεί σε κάτι χειρότερο (προς το σχολείο)...

Φιλικά.

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι στο σχολειο θα πρεπει να πηγαινεις οπως πηγαινες μεχρι χτες. Καθε φορα που τον χτυπανε θα το σημειωνεις και θα τους το λες (παραλληλα θα σημειωνεις και τα παραπονα για το δικο σου παιδι). Αν οι εμετοι συνεχισουν και εφοσον ειπες οτι ηδη ξερεις οτι δεν ειναι παθολογικο ξαναπερνα απο τον ψυχολογο και πες του να στειλει εκεινος γραμμα στο σχολειο με το τι εχει το παιδακι. Αληθια οταν κανει εμετο δεν τον κρατας σπιτι/δεν ρωτανε απο το σχολειο γιατι λοιπει? Το συγκεκριμενο σχολειο δεν θα κανει τιποτα γιαυτο το θεμα οποτε περνα στο επομενο βημα που σου ειπαν τα κοριτσια.

Βρε κορίτσι τα γυρνάς τώρα για τη δασκάλα του. Μέχρι πρότινος έλεγες ότι τα παιδιά τη λατρεύουν, ότι είναι σούζα και τέτοια. Εκτός κι αν κατάλαβα εγώ λάθος (που δεν αποκλείεται καθόλου, η μνήμη μου είναι για κλωτσιές).

Κοίτα είσαι πολύ φορτισμένη και το βρίσκω λογικό. Νιώθεις ανυπεράσπιστο το παιδί σου μέσα από τη μόνη διαδικασία που πίστευες ότι θα βοηθούσε.

Άστο σήμερα. Το ξαναβλέπεις αύριο.

Όχι μιρίκι ήμουν ξεκάθαρη. Η κυρία λέει ότι στην ώρα της τους έχει σούζα. Τα παιδιά επίσης......σήμερα που το ανέφερα, ότι την κυρία μας τη λατρεύουν, έχει βρει το κουμπί τους, έχει τόση πείρα, είναι γλυκομίλητη και τους κατάφερε να κάθονται στις ώρες της Παναγίτσες, λέει ο μουσικός, "έ όχι και κάθονται Παναγίτσες στις ώρες της!" Και θυμήθηκα ότι στο τηλέφωνο μου είχε πει η εικαστικός ότι και τα ίδια κάνουν και στη βασική...

καθολου δεν μου αρεσε το υφος και ο τονος της δασκαλας....επρεπε να μιλησει πιο ηρεμα ασχετα αν εσυ μπορει να παρεκτραπεις λιγο παραπανω......θα πεταξουν πετρα που?στη μουρη του αλλου?θα τσακωθουν ναι....να χτυπηθουν με μπουνιες οχι......οταν το συζητησα με τον αντρα μου και τον ρωτησα τι θα εκανες....μου λεει παιδια ειναι θα τσακωθουν... απλα θα παω στο σχολειο για εξηγησεις... του το λεω πιο αναλυτικα γιατι μαλλον δεν καταλαβε(κλωτσιες-μπουνιες-εμετους) ....ααααα μου λεει....πολυ απλο...πας σχολειο τους πιανεις εναν εναν παραμασχαλα και τους λες οτι αν καποιος ξανααγγιξει την κορη μου θα πατε ολοι φυλακη(που λεει ο λογος)....το αλλο παιδι μου ειπε που ριχνει μπουνιες δεν φταιει σε τιποτα....φταινε οι δασκαλοι και ο διευθυντης....οταν το παιδι φευγει απο τα χερια μου για να παει σχολειο μεχρι την πορτα του σχολειου υπευθυνος ειμαι εγω να φτασει σωο και αβλαβες.....οταν κλεινει η πορτα υπευθυνοι ειναι οι δασκαλοι....οποτε καταλαβαινεις

Συμφωνώ:P

Κι ο άντρας μου έτσι θα αντιδρούσε......

*Φυσικά κυρίως πρώτοι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι γονείς του παιδιού , οι οποίοι απαξιούν να βρεθούν στην συνέλευση και βέβαια μέσα στο σχολείο ,δάσκαλοι - διευθυντής.

Εγώ , δεν θα ανεχόμουν να μου πει δασκάλα ή οποιοσδήποτε....''εε..θα πετάξουν και μια πέτρα'':evil: γιατί μετά δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω

3W24p3.png

Βοbonela έχω αρχίσει να το σκέφτομαι.......μου υπογράφεις ότι στο άλλο σχολείο δε θα έχει άλλους δέκα τέτοιους? το σκέφτομαι σοβαρά, πάντως.

Βοbonela έχω αρχίσει να το σκέφτομαι.......μου υπογράφεις ότι στο άλλο σχολείο δε θα έχει άλλους δέκα τέτοιους? το σκέφτομαι σοβαρά, πάντως.

Εννοεις παιδακια? γιατι τετοια εχει παντου.. Ενδεχομενος να εχει ομως εκπαιδευτικους που ασχολουνται διαφορετικα

Διαφημίσεις

Σήμερα δεν έκανε εμετό. Δε θέλει να χάσει το σχολείο του, επιμένει να πάει και αν κάνει εμετό. Του αρέσει το σχολείο του. Αγαπάει τους φίλους του. Τη βδομάδα με το ξύλο είχαμε θέμα και δυο άλλες βδομάδες στην αρχή ( με εμετούς) αλλά ποτέ δεν είπε να μην πάει.....

στο αλλο σχολειο θα εχει αλλον διευθυντη, δασκαλα και συνθηκες. χειροτερες απο αυτες δεν θα εχει. μπορεις να κανεις την "ερευνα" σου για το αλλο σχολειο πρωτα πριν αποφασισεις.

η bobonela νομιζω εχει απολυτο δικιο.

Κορίτσια μου χίλια συγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο. Είμαι στο πόδι απ τις 7 και τα έχω παίξει.......Τα λέμε αύριο πάλι. Καληνύχτα και χίλια ευχαριστώ........

Επρεπε να το είχες κάνει ήδη και το καταλαβαίνεις.... Αλλά όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο με την έννοια ότι στη δευτέρα δημοτικού ίσως υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να επουλωθούν τα τραύματα..... Αν όμως φτάσει στην τετάρτη, τότε θα είναι πάρα πολύ αργά!! Εμένα ένα περιστατικό για μικρό διάστημα είχε γίνει στην πρώτη δημοτικού και ακόμη τώρα που είναι έκτη το θυμάται πεντακάθαρα. Μόνο αυτό. Τίποτα άλλο ιδιαίτερο. Μόνο τα άσχημα μένουν ανεξίτηλα δυστυχώς.... Ομως όταν του λες τις αναμνήσεις σου από το δημοτικό (τώρα που τελειώνει) σου μιλάει για υπέροχες στιγμές, φιλίες, γλυκές δασκάλες, χρώμα και γέλιο. Δεν ξεχνάει όμως....

Αυτό φοβάμαι ότι δεν θα το πετυχεις μένοντας... Ψάξε άμεσα. Μην προκαταλαμβάνεσαι ότι θα είναι το ίδιο αλλού. Αλλωστε πήγαινε και ρώτα! Στήσου απέξω και ρώτα. Μην το προεξοφλείς όμως ότι θα είναι έτσι γιατί ουσιαστικά είναι σαν να το αποφεύγεις...:rolleyes: Σωσε το παιδί!

Η απάντηση της δασκάλας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !! Δηλαδή, τι εννοεί ''εμεις και βρακιά κατεβάζαμε κλπ''....''εε..και τι πάθαμε''΄,θα ήταν η συνέχεια. Ωραία ....είναι 8χρονα και τα αφήνουμε να πλακωθούν και ό,τι προκύψει.

La Latina, καλά έκανες και υπερασπίστηκες το παιδί σου !!!!! Δεν το συζητώ καν!!!!!

Προσωπικά, στην δασκάλα αν ήταν δυνατό , δεν θα ήθελα να της ξαναμιλήσω ,όχι να την παρακαλέσω να με δεχτεί κιόλας !!

ΝΑΙ!!!!!!

Παναγια μου τι διάβασαν τα ματια μου;;; Είπε τέτοιο πράγμα δασκάλα;

Ρε κοριτσια παμε καλα; Ρε συ θα την είχαν βγάλει στις ειδήσεις τέτοια 'επαγγελματία' σε αλλη χώρα δεν θα ξανά δούλευε στην ζωή της

Γμτ μου η ελλαδα ρε παιδια μερικές φορές... Πως κατι τέτοιο ειναι αποδεκτό και μετα πανε να παρακαλέσουνε την συγκεκριμένη δασκάλα να σταθεί πλάι μας

Πω πω τα εχω παίξει τωρα!

Κορίτσια μου χίλια συγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο. Είμαι στο πόδι απ τις 7 και τα έχω παίξει.......Τα λέμε αύριο πάλι. Καληνύχτα και χίλια ευχαριστώ........

Καληνύχτα σου :P:p

3W24p3.png

και τώρα αν αυτή αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στο παιδί μου κορίτσια τι θα κάνω? Καλά στο σχολείο να ξαναπατήσω δεν υπάρχει, απ το κάγκελο και γεια σας.....

Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η δασκάλα συμπεριφορά απέναντι στο παιδί σου. Γιατί να το κάνει αυτό; Τι σχέση έχει το παιδάκι; Κι εσύ εννοείται να ξαναπατήσεις όπως πήγαινες και πριν (αλλά χωρίς δωράκια και άλλα τέτοια συγκινητικά).

Κατά τ' άλλα συμφωνώ με τη Χαρούλα... και με τη Νικόλ...

Εχεις σκεφτει οτι αυτος ειναι εξ αρχής ο σκοπός τους;Να σας κάνουν όλους σας να αισθανθείτε και τύψεις απο πανω ,γιατί ένα κακομαθημένο χτυπάει τα παιδιά σας!

Οι άνθρωποι δεν έχουν άλλα επιχειρήματα και προσπαθούν απεγνωσμένα να σας χτυπήσουν στο φιλότιμο.

Επρεπε να επιμείνεις στο θέμα της βίας.Οτι η βία , γεννάει βία.Οτι μεταδίδεται σαν γριπούλα.Οτι δεν θες να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να διδάσκεται τα άπαντα της βίας.

Γιατί μπορεί ,αυτοί που σήμερα σκίσαν μπροστά σας τα ιμάτιά τους , αύριο να αποβάλλουν το δικό σου παιδί για τον ίδιο ή άλλο λόγο.

Μη νιώθεις άσχημα.Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ένας γονιός για το παιδί οτυ είναι να το υπερασπιστεί.& εσύ δεν εισαι στην κατηγορία του ελάχιστου.

Δεν καταλαβαίνω :confused: τι εννοούσε η δασκάλα όταν μιλούσε για "λαϊκό δικαστήριο". Τι νόημα έχει να μιλάς χωρίς να λες ονόματα; Έτσι έκαναν την εποχή της; Μιλούσαν με υπονοούμενα; Αν τα πράγματα είναι όπως τα διηγείσαι, θεωρώ τη συμπεριφορά της απαράδεκτη (και μόνο που έφυγε πριν τελειώσει η συνάντηση) και τα σχόλιά της περί κατεβάσματος βρακιών και παιχνιδιού με πέτρες τελείως άκυρα.

Αν είσαστε υπερβολικές θα έπρεπε να σας εξηγήσουν για ποιο λόγο. Π.χ. ο μικρός Γιωργάκης έσπρωξε το γιο σας και αυτό δεν είναι βία, είναι κάτι που έγινε πάνω στο παιχνίδι. Αυτό κάνει ο Γιωργάκης όμως; Ή σηκώνει χέρι και σφαλιαρίζει τα άλλα παιδάκια; Η διαφορά είναι τεράστια.

Υ.Γ. Αν η δασκάλα σας δεν μαλώνει ποτέ τα παιδιά, μάλλον αυτός είναι ο λόγος που έχουν αφηνιάσει.

Καληνύχτα μπεμπα και μην νοιωθεις άσχημα που προστατεύεις το παιδι σου! Να τις χε**ις τέτοιες δασκάλες που σε κάνουν να νοιωθεις ετςι!!!

Καληνύχτα

Όταν το ακούω αυτό με τρελαίνει......έτσι λένε κάποιες μαμάδες και ξαφνικά τρώει ο δικός μου , μια κλωτσιά στα μούτρα....αλλά η μάνα του δεν επεμβαίνει γιατί της είπε η ψυχολόγος ''άσε να τα βρουν μόνοι τους''

Πιστεύω ότι δεν της είπε ''άστον να κλωτσάει όποιον περνάει δίπλα του''

Το θέμα με τις συμβουλές των ψυχολόγων είναι ότι βασίζονται σε αυτά που τους λένε οι γονείς. Αν οι γονείς σου πουν "ο Γιαννάκης και ο Γιωργάκης συνέχεια τσακώνονται" λογικό είναι ως ψυχολόγος να συμβουλεύσεις να αφήσουν τα παιδιά να λύσουν μόνα τους τις διαφορές τους χωρίς την παρέμβαση των γονιών. Το "συνέχεια τσακώνονται" όμως είναι τελείως διαφορετικό από το "ο Γιαννάκης πλακώνει στις κλωτσιές τον Γιωργάκη, τον κυνηγάει με ψαλίδια και προχθές του έχωσε μια μπουνιά". Εκεί δε νομίζω σοβαρός άνθρωπος (ψυχολόγος ή όχι) να έδινε συμβουλή αφήστε τα να λύσουν μόνα τους τις διαφορές τους...

Εν αρχή ην η σωματική ακεραιότητα του παιδιού. Τα ψυχολογικά έρχονται δεύτερα. Αν δεν μπορείς να διασφαλίσεις τη σωματική ακεραιότητα, τότε οι ψυχολογικές συμβουλές περισσεύουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...