Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητρικός θηλασμός...

Recommended Posts

Ό,τι πάντως και να ακούμε, το τί θα αποφασίσουμε τελικά είναι που μας προσδιορίζει. Ο κάθε γονιός είναι υπεύθυνος για το παιδί του. Και επειδή είμαι εκπαιδευτικός...Θα πρέπει κάποια στιγμή να διδαχθεί στα σχολεία η αντισύλληψη, ο θηλασμός, η άρνηση στα ναρκωτικά και το τσιγάρο και τόσα άλλα που μαθαίνουμε τυχαία από τον ένα και από τον άλλο. Δεν ξέρω ρε κορίτσια, αλλά χαίρομαι από τη μια που βρήκα και το φόρουμ και κα

τάφερα το αυτονόητο, δηλαδή να θηλάσω, αλλά από την άλλη πώς είναι δυνατόν να γινόμαστε αντικείμενα τέτοιας εκμετάλλευσης από όλο αυτό το σύστημα και να επαφίεται αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός στην τύχη και στο διαδίκτυο;;;Και τί να πώ στις φίλες μου που τους είπε ο γιατρός στον οποίο εμπιστεύονται την υγεία και τη ζωή του παιδιού τους πως δεν έχουν γάλα ή δε φτάνει κτλ;;;Γιατί να πιστέψουν εμένα;;;Τί να πω...ελπίζω απλά κάποτε, όταν θα επαναπροσδιορίσουν οι άνθρωποι τις αξίες τους, κοντά στα άλλα, να βρει την αξία του και ο θαλασμός. Όχι μόνο για τα άλλα οφέλη του, αλλά για να μη σπάει η αλυσίδα που συνδέει τη φύση με τη μάνα και το παιδί. Καλό κουράγιο και καλό ταξίδι σε όλες, θηλάζουσες και μη, η αγάπη είναι η ίδια και δε μετριέται με μπουκάλια...

Vd4Sp3.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σας,

έχω μια απορία, και όποια κοπέλα γνωρίζει, ας μου απαντήσει. Κυρίως θα ήθελα και την γνώμη της αγλαϊας, όπου γνωρίζει τα πάντα για τον θηλασμό.

Θηλάζω το μωράκι μου το οποίο είναι 3,5 μηνών αποκλειστικά. Η παιδίατρος όμως μας είπε ότι επειδή θηλάζει, πρέπει να του δίνουμε σταγόνες σίδηρο, γιατί όταν γίνει περίπου 6 μηνών, τα μωρά που θηλάζουν, κάνουν αναιμία. Κι αυτό, γιατί η μητέρα από την εγκυμοσύνη και την γέννα, δεν έχει τα απαραίτητα αποθέματα σιδήρου. Αληθεύει αυτό; Να σημειώσω, ότι η παιδίατρος δεν είναι και πολύ φαν του θηλασμού και δεν έχει και πολύ ιδέα. Έτσι δύσκολα την εμπιστεύομαι, όμως επειδή θεώρησα καλό, του δίνω κάποιες σταγόνες. Η συνταγή είναι όσα είναι τα κιλά του μωρού, τόσες να του δίνω. Είναι 7 κιλά περίπου, άρα 7 σταγόνες. Επειδή όπως είναι φυσιολογικό να γίνεται δυσκοίλιο, του δίνω 4-5 την ημέρα.

Ποια η γνώμη σας για τον σίδηρο, εσείς που θηλάζετε δίνετε σίδηρο; Να τον συνεχίσω ή να τον σταματήσω; Αγλαϊα τα φώτα σου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση :-)

Γειά σας,

έχω μια απορία, και όποια κοπέλα γνωρίζει, ας μου απαντήσει. Κυρίως θα ήθελα και την γνώμη της αγλαϊας, όπου γνωρίζει τα πάντα για τον θηλασμό.

Θηλάζω το μωράκι μου το οποίο είναι 3,5 μηνών αποκλειστικά. Η παιδίατρος όμως μας είπε ότι επειδή θηλάζει, πρέπει να του δίνουμε σταγόνες σίδηρο, γιατί όταν γίνει περίπου 6 μηνών, τα μωρά που θηλάζουν, κάνουν αναιμία. Κι αυτό, γιατί η μητέρα από την εγκυμοσύνη και την γέννα, δεν έχει τα απαραίτητα αποθέματα σιδήρου. Αληθεύει αυτό; Να σημειώσω, ότι η παιδίατρος δεν είναι και πολύ φαν του θηλασμού και δεν έχει και πολύ ιδέα. Έτσι δύσκολα την εμπιστεύομαι, όμως επειδή θεώρησα καλό, του δίνω κάποιες σταγόνες. Η συνταγή είναι όσα είναι τα κιλά του μωρού, τόσες να του δίνω. Είναι 7 κιλά περίπου, άρα 7 σταγόνες. Επειδή όπως είναι φυσιολογικό να γίνεται δυσκοίλιο, του δίνω 4-5 την ημέρα.

Ποια η γνώμη σας για τον σίδηρο, εσείς που θηλάζετε δίνετε σίδηρο; Να τον συνεχίσω ή να τον σταματήσω; Αγλαϊα τα φώτα σου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση :-)

Xaroula μου από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα και κανένα άρθρο που να στηρίζει τον συγκεκριμένο συσχετισμό,ότι δλδ αν η μητέρα έχει χαμηλά αποθέματα σιδήρου αυτό μεταφέρεται μέσω του γάλακτος και στο βρέφος. Το μητρικό γάλα έχει τόσο αποθέματα όσα χρειάζεται άνετα για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του και νομίζω πρόσφατες έρευνες λένε και μέχρι τους 12 μήνες.Όσον αφορά τον φαρμακευτικό σίδηρο είναι εύλογο πως εκτός από τυχόν δυσκοιλιότητα που μπορεί να δημιουργεί δεν είναι σε μεγάλο ποσοστό απορροφήσιμος από το βρέφος.Η απορροφησιμότητα του σιδήρου από το βρέφος που αποκλειστικά θηλάζει είναι 50-70% ενώ υπό άλλες μορφές χημικών σκευασμάτων ή στην formula μπορεί να κατέβει και στο 3%.Πρόσφατη μελέτη (Griffin & Abrams,2001)αναφέρει ότι αν το μωρό είναι καθόλα υγιές,η ανεπάρκεια σιδήρου εάν δεν υπάρχει αναιμία δεν δείχνει να επηρεάζει αναπτυξιακά το μωρό.Επίσης θα μπορούσες να πεις στον ιατρό σου να σου δείξει κάποια έρευνα που να υποστηρίζει την άποψη που σου είπε.Καλή συνέχεια στον όμορφο δρόμο που έχεις διαλέξει!:lol:

c57n.jpg2Attp3.png

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ gazela για την άμεση απάντησή σου, πραγματικά κι εγώ το βλέπω περιτό και χωρίς νόημα. Εξάλλου, όσες μητέρες θήλασαν δηλαδή, τα παιδιά τους είχαν αναιμία;;;

Σε όλα όσα μου λέει για τον θηλασμό, της πηγαίνω κόντρα. Πολλά κιλά έβαλε, να τρώει ανα 4ωρο κλπ. Αλλά σ'αυτό, ο άντρας μου δυστυχώς επιμένει και όσο μπορώ του δίνω. Όσο για να μην του προκαλεί πρόβλημα στην κοιλίτσα του. :wink:.

Σας ευχαριστώ όλες εδώ μέσα που βοηθάτε όλες τις νέες μανούλες και δίνουν το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή των παιδιών τους. Είστε όλες υπέροχες. Μπράβο σας :wink:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ gazela για την άμεση απάντησή σου, πραγματικά κι εγώ το βλέπω περιτό και χωρίς νόημα. Εξάλλου, όσες μητέρες θήλασαν δηλαδή, τα παιδιά τους είχαν αναιμία;;;

Σε όλα όσα μου λέει για τον θηλασμό, της πηγαίνω κόντρα. Πολλά κιλά έβαλε, να τρώει ανα 4ωρο κλπ. Αλλά σ'αυτό, ο άντρας μου δυστυχώς επιμένει και όσο μπορώ του δίνω. Όσο για να μην του προκαλεί πρόβλημα στην κοιλίτσα του. :wink:.

Σας ευχαριστώ όλες εδώ μέσα που βοηθάτε όλες τις νέες μανούλες και δίνουν το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή των παιδιών τους. Είστε όλες υπέροχες. Μπράβο σας :wink:

Είναι πολύ πιο εύκολο όταν παίρνει formula να έχει χαμηλά επίπεδα σιδήρο γιατί όπως προανέφερα δεν απορροφάται εύκολα ο χημικός σίδηρος,εκτός των άλλων προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει...Δεν έχει βάλει καθόλου πολλά κιλά,είναι μια χαρά και συγχαρητήρια να αισθάνεσθε περήφανοι που μεγαλώνετε τόσο φυσικά και τόσο ραγδαία.Δεν υπάρχει ωράριο και χρόνοι στον θηλασμό,είναι ελεύθερος,ανεμπόδιστος και απεριόριστος.Μην ακους τους χρόνους που σου δίνει,αυτά τα έλεγαν προϊστορικά,ας ενημερωθεί λίγο και για τα πιο πρόσφατα δεδομένα.Επίσης δεν προκαλείται ποτέ πρόβλημα στην κοιλίτσα του διότι είναι τόσο εύπεπτο το μητρικό γάλα που σε 2-3 ώρες άνετα χωνεύεται...Don't worry!Θήλαζε όσο ακριβώς σου ζητάει το μωράκι σου γιατί κανένας από τους δύο σας δεν θα χάσει!Αντιθέτως τα οφέλη και για τους δύο είναι πάρα πολλά.Εάν θέλεις να συμμετέχεις σε συζητήσεις που κάνει ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece)ενημέρωσέ με για να σου πώ το πρόγραμμα,εγώ είμαι μέλος...Επίσης στις 29 Νοεμβρίου υπάρχει φιλανθρωπική οργάνωση που γίνεται από τον σύλλογο για άπορες μητέρες και φιλανθρωπικές οργάνωσεις,ο καθένας από εμάς μπορεί με την δική του δυνατότητα να συμμετέχει,είτε φτιάχνοντας κουλουράκια,τυροπιτάκια,είτε δίνοντας παλια βιβλία,ρούχα,παιχνίδια κ.τ.λΌποια κοπέλα ενδιαφέρεται πείτε μου για να σας δώσω λεπτομέρειες...Φιλιά!!!!:P

c57n.jpg2Attp3.png

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Χαιρετώ τις πιστές και τους πιστούς αυτού του φόρουμ, το οποίο πραγματικά ανοίγει μάτια σε όλα τα θέματα! Ο δικός μας μπέμπης γεννήθηκε (με καισαρική την 40ή εβδομάδα - 51 πόντους ύψος) 31 Αυγούστου και με εξαίρεση 2-3 μέρες στο μαιευτήριο όπου ήπιε ξένο γάλα, μεγαλώνει θηλάζοντας αποκλειστικά. Τον πρώτο μήνα πέσαμε κι εμείς θύματα παραπληροφόρησης που μιλούσαν για "πρόγραμμα", θηλασμό ανά τρίωρα κλπ.

Ο μικρός γεννήθηκε 3.590, φύγαμε από το μαιευτήριο 3.200 και μετά από 15 ημέρες είχε πάει μόλις στα 3.300... Στις 30 ημέρες έφτασε το βάρος γέννησης και προχθές (60 ημερών - 60 πόντους ύψος) έχει φτάσει τα τέσσερα κιλά.

Με αυτά που ακούμε (από φίλους και γνωστούς) και διαβάζουμε για τον ρυθμό ανάπτυξης άλλων μωρών ανησυχούμε αν κάτι δεν κάνουμε καλά.

Το μωρό θηλάζει 9-10 φορές την ημέρα, βρέχει 8-10 πάνες, ωστόσο:

α. Κακάκια κάνει κατά μέσο όρο κάθε 2 ημέρες

β. Δεν παίρνει αρκετό βάρος.

γ. μας ανησυχεί ο θόρυβος που κάνει όταν θηλάζει

δ. εδώ και μερικές ημέρες - συνήθως στα μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα - κλαίει δυνατά την ώρα του θηλασμού.

Υπάρχουν σύμβουλοι θηλασμού που μπορούν να μας επισκεφτούν για να δουν τι γίνεται (αν γίνεται) λάθος και να απαντήσουν στις απορίες μας; Υπάρχουν σύμβουλοι τους οποίους μπορούμε να επισκεφτούμε εμείς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Χαιρετώ τις πιστές και τους πιστούς αυτού του φόρουμ, το οποίο πραγματικά ανοίγει μάτια σε όλα τα θέματα! Ο δικός μας μπέμπης γεννήθηκε (με καισαρική την 40ή εβδομάδα - 51 πόντους ύψος) 31 Αυγούστου και με εξαίρεση 2-3 μέρες στο μαιευτήριο όπου ήπιε ξένο γάλα, μεγαλώνει θηλάζοντας αποκλειστικά. Τον πρώτο μήνα πέσαμε κι εμείς θύματα παραπληροφόρησης που μιλούσαν για "πρόγραμμα", θηλασμό ανά τρίωρα κλπ.

Ο μικρός γεννήθηκε 3.590, φύγαμε από το μαιευτήριο 3.200 και μετά από 15 ημέρες είχε πάει μόλις στα 3.300... Στις 30 ημέρες έφτασε το βάρος γέννησης και προχθές (60 ημερών - 60 πόντους ύψος) έχει φτάσει τα τέσσερα κιλά.

Με αυτά που ακούμε (από φίλους και γνωστούς) και διαβάζουμε για τον ρυθμό ανάπτυξης άλλων μωρών ανησυχούμε αν κάτι δεν κάνουμε καλά.

Το μωρό θηλάζει 9-10 φορές την ημέρα, βρέχει 8-10 πάνες, ωστόσο:

α. Κακάκια κάνει κατά μέσο όρο κάθε 2 ημέρες

β. Δεν παίρνει αρκετό βάρος.

γ. μας ανησυχεί ο θόρυβος που κάνει όταν θηλάζει

δ. εδώ και μερικές ημέρες - συνήθως στα μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα - κλαίει δυνατά την ώρα του θηλασμού.

Υπάρχουν σύμβουλοι θηλασμού που μπορούν να μας επισκεφτούν για να δουν τι γίνεται (αν γίνεται) λάθος και να απαντήσουν στις απορίες μας; Υπάρχουν σύμβουλοι τους οποίους μπορούμε να επισκεφτούμε εμείς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

igenesis καλησπέρα και να σου ζήσει.

Υπάρχουν επαγγελματίες σύμβουλοι θηλασμού που μπορούν να σε επισκεφτούν να δουν απο κοντά τί γίνεται και να σου δώσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις στο θέμα καθώς επίσης υπάρχουν και εθελοντές σύμβουλοι (χωρίς πληρωμή)που μπορούν τηλεφωνικά να σου λύσουν κάποιες απορίες.Δεν είμαι ειδική αλλά νομίζω ότι καλό είναι να δείτε τί γίνεται γιατί χωρίς να σε αγχώνω νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερη πρόσληψη βάρους,από ύψος είναι μια χαρά οπότε για όλα υπάρχει λύση. Επίσης τρόπος και η στάση θηλασμού,το αντανακλαστικό ροής μήπως είναι πολύ δυνατό και έτσι πνίγεται κάποιες φορές ή μήπως απλά είναι πονάκια που τυχαίνει να τον πιάνουν εκείνες τις ώρες γιατί από ότι λές ότι είναι μεσημέρι-απόγευμα συνήθως οι κολικοί τέτοιες ώρες χτυπούν.Δεν υπάρχει πρόγραμμα στον θηλασμό είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος με τον καιρό το μωράκι θα διαμορφώσει μέσα στην ημέρα το πρόγραμμά του και έτσι και εσύ περίπου θα ξέρεις και θα καταλαβαίνεις πότε πεινάει.Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις είναι να ακούς τις ''Σειρήνες'', συνέχισε την όμορφη προσπάθειά σου και θα σε ανταμοίψει να είσαι σίγουρη μαζί με επαγγελματική βοήθεια.Και πάλι να σου ζήσει!!!:-P

c57n.jpg2Attp3.png

Υπάρχουν επαγγελματίες σύμβουλοι θηλασμού που μπορούν να σε επισκεφτούν να δουν απο κοντά τί γίνεται και να σου δώσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις στο θέμα καθώς επίσης υπάρχουν και εθελοντές σύμβουλοι (χωρίς πληρωμή)που μπορούν τηλεφωνικά να σου λύσουν κάποιες απορίες.

Περιμένω μήνυμα με τηλέφωνα, λινκς, οποιεσδήποτε πληροφορίες!

Δεν είμαι ειδική αλλά νομίζω ότι καλό είναι να δείτε τί γίνεται γιατί χωρίς να σε αγχώνω νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερη πρόσληψη βάρους,από ύψος είναι μια χαρά οπότε για όλα υπάρχει λύση.

Για αυτό ακριβώς ανησυχούμε και ψαχνόμαστε!!!!

Μονάδα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα.

Για μητέρες, αλλά και φορείς υγείας, τηλ.: 210 - 64 62 782

Μάθε περισσότερα για το Μητρικό Θηλασμό και από το Διαδίκτυο:

UNICEF www.unicef.org/nutrition/index_breastfeeding.html

και επίσης www.unicef.org/ffl/04/

World Alliance for Breastfeeding Action www.waba.org.my

Η επίσημη ιστοσελίδα της WABA με πληροφόρηση για τις

εκστρατείες προώθησης του μητρικού θηλασμού.

International Baby Food Action Network www.ibfan.org

Σταθερός σύμμαχος στις προσπάθειες για τη σωστή διατροφή των βρεφών διεθνώς.

La Leche League International www.lalecheleague.org

Χρήσιμες πληροφορίες σε πολλές πρακτικές απόψεις του μητρικού θηλασμού. Eπίσης ο συγκεκριμένος οργανισμός (μη κερδοσκοπικός)του οποίου εύκολα μπορείς να γίνεις μέλος διοργανώνει μηνιαίες συναντήσεις σε σπίτια μητέρων στις οποίες συζητιούνται διάφορα χρήσιμα θέματα σχετικά με τον θηλασμό.Αναλόγως την περιοχή που μένεις υπάρχουν προγράμματα που θα σε ενδιαφέρουν(νοτιοδυτικός τομέας,πρωινά,απογευματινά κ.ο.κ)

Εθελόντριες Σύμβουλοι Θηλασμού

Αθήνα/Athens

• Aντα Παλαντζιάν

Τηλ/Tel: 210 6208151

Email: [email protected]

• Κλεοπάτρα Ρούτση

Τηλ/Tel: 210 5781411

• Χρυσάνθη Σίβρη

Τηλ/Tel: 210 8956189

Email: chrisivri@yahoo.com

• Πάνια Λασκαράτου (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6140819

Email:[email protected]

• Πηνελόπη Καραγκούνη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 3456037

• Λίλια Γκατζόλη (Ελληνικά)

Τηλ/Tel: 210 9832824

• Κατερίνα Μιχαηλίδου (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 5819265 6945330396

• Στέλλα Σκαλιδάκη (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 5316877

• Μαρία Φερτάκη (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8035152

• Βίλλυ Κάλτσα (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2102435165

• Μόνικα Φραγκούλη (Ελληνικά/Αγγλικά/Γαλλικά/Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 22960 63222

• Katelena Out-Christodoulou (Μόνο Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 210 4119136

• Gabi Kanellopoulou (Ελληνικά /Γερμανικά/ Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8131033

• Patty Dulligan-Varelas (Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 2435036

• Kathy Dounouli (Αγγλικά/ Ελληνικά)

Τηλ/Tel:2299027378

• Laura Foti-Liverakοs (Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6232527

International Lactation Consultant Association www.ilca.org

Παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών του μητρικού θηλασμού.

Academy of Breastfeeding Medicine www.bfmed.org

Παγκόσμιος συνασπισμός ιατρών αφιερωμένος στην προώθηση του μητρικού θηλασμού.

Linkages Project www.linkagesproject.org

Παγκόσμιο πρόγραμμα για τη βελτίωση της διατροφής των βρεφών και των μικρών παιδιών.

The People's Health Movement http://phmovement.org

Κίνημα που πιστεύει πως η υγεία είναι κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό ζήτημα

και πάνω από όλα ανθρώπινο δικαίωμα. Υποστηρίζει ενεργά την προώθηση του

Μητρικού Θηλασμού.

Ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΖΩΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ

c57n.jpg2Attp3.png

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

γεια σας,

8/9/2012 γεννήθηκε η κορούλα μας!από την πρώτη στιγμή που μου την έφεραν στο δωμάτιο-ύστερα από την καισαρική, την έβαλα στο στήθος μου. Βέβαια στη διάρκεια που παρέμεινα στο μαιευτήριο οι μαίες τις έδιναν και συμπλήρωμα αφού όμως πρώτα τη θήλαζα.αυτό συνεχίστηκε όσες μέρες έμεινα στο μαιευτήριο.στη συνέχεια στο σπίτι με πολύ υπομονή και επιμονή συνεχίζω να τη θηλάζω αποκλειστικά. στο διάστημα που είμαι σπίτι έφτασα στο σημείο να της δώσω και συμπλήρωμα 5 φορές.και αυτές τις φορές της έδωσα γιατί πέρναγαν οι ώρες(4-5) θηλάζοντας τη και δεν ηρεμούσε (δείχνοντας μου ότι πεινούσε κι άλλο). αυτό συμβαίνει και 2 φορές κατά τη διάρκεια της μέρας.το ερώτημα μου είναι:μήπως τελικά δε της φτάνει το γάλα μου? (αυτό με κάνει να νιώθω άσχημα, γιατί θέλω τόσο πολύ να τη θηλάσω αποκλειστικά!!!)είναι φυσιολογικό?όσο περνάει ο καιρός θα έχω περισσότερο γάλα?είναι εις βάρος του θηλασμού να της δίνω και λίγο συμπλήρωμα όταν βλέπω ότι περνάνε οι ώρες χωρίς να ηρεμεί.

περιμένω απάντηση με ανυπομονησία ως νέα μαμά!

κατερίνα

γεια σας,

8/9/2012 γεννήθηκε η κορούλα μας!από την πρώτη στιγμή που μου την έφεραν στο δωμάτιο-ύστερα από την καισαρική, την έβαλα στο στήθος μου. Βέβαια στη διάρκεια που παρέμεινα στο μαιευτήριο οι μαίες τις έδιναν και συμπλήρωμα αφού όμως πρώτα τη θήλαζα.αυτό συνεχίστηκε όσες μέρες έμεινα στο μαιευτήριο.στη συνέχεια στο σπίτι με πολύ υπομονή και επιμονή συνεχίζω να τη θηλάζω αποκλειστικά. στο διάστημα που είμαι σπίτι έφτασα στο σημείο να της δώσω και συμπλήρωμα 5 φορές.και αυτές τις φορές της έδωσα γιατί πέρναγαν οι ώρες(4-5) θηλάζοντας τη και δεν ηρεμούσε (δείχνοντας μου ότι πεινούσε κι άλλο). αυτό συμβαίνει και 2 φορές κατά τη διάρκεια της μέρας.το ερώτημα μου είναι:μήπως τελικά δε της φτάνει το γάλα μου? (αυτό με κάνει να νιώθω άσχημα, γιατί θέλω τόσο πολύ να τη θηλάσω αποκλειστικά!!!)είναι φυσιολογικό?όσο περνάει ο καιρός θα έχω περισσότερο γάλα?είναι εις βάρος του θηλασμού να της δίνω και λίγο συμπλήρωμα όταν βλέπω ότι περνάνε οι ώρες χωρίς να ηρεμεί.

περιμένω απάντηση με ανυπομονησία ως νέα μαμά!

κατερίνα

Να σου ζησει!!!

Για να καταλάβεις αν της φτάνει το γάλα σου θα μετράς τις βρεγμενες πάνες:μέχρι να σαραντησει θέλεις 6-8 βρεγμενες κι αργοτερα 5-6.

Τα νεογέννητα μωρα παρουσιάζουν αυτήν την συμπεριφορά:θέλουν να ειναι στο στηθος συνέχεια! Έχουν συνηθίσει την διαρκη 24ωρη σίτιση που είχαν στην μήτρα απο τον πλακουντα και το αμνιακο υγρό οπότε θέλουν λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστούν σε δικα μας ωράρια.

Όταν βλέπεις το μωρο ανήσυχο να αλλάζεις στηθος ή στάση θηλασμου. Επίσης να κανεις μαλαξεις στο στηθος την ώρα που θηλαζει.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...