Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητρικός θηλασμός...

Recommended Posts

ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ…..

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΣΤΗΣΕ ΜΠΥΡΑ ΜΕΤΑ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΣΑΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ Η ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ…..ΤΙ ΝΑ ΠΩ????

Βρε Χαζομπαμπά.... με συγκινείς! Να τον χαίρεσαι - έτσι να είναι η ζωούλα του πάντα, με ένα μόνιμο χαμόγελο και με ανθρώπους σαν και σένα που θα τον αγαπάνε και θα τον φροντίζουν.

Λοιπόν, στα δικά μας τώρα:

Η πρόταση "γάλα = φαγητό και τσάι = νερό" αποτελεί μνημείο αφελούς και καταστροφικής συνάμα ανευθυνότητας. Η μαία είναι ανενημέρωτη και οφείλει να σέβεται περισσότερο τόσο την ιδιαίτερη περίοδο που βιώνει η μαμά όσο και τις διατροφικές ανάγκες του παιδιού.

Ενημέρωσε σε παρακαλώ την συγκεκριμένη κυρία οτι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει (στο φορουμ θα βρεις και την συγκεκριμένη Οδηγία του Π.Ο.Υ για να την εκτυπώσεις και να της την δείξεις):

• τους πρώτους 6 μήνες ζωής αποκλειστικό θηλασμό (που σημαίνει οτι το μωρό καλύπτεται ΜΟΝΟ από το γάλα της μαμάς και κανένα άλλο ρόφημα ή νερό)
  • στο δεύτερο εξάμηνο γίνεται σταδιακή εισαγωγή στερεών με το μητρικό γάλα να παραμένει την βασική διατροφή του παιδιού
  • ιδανικό διάστημα μεικτής διατροφής (θηλασμό + στερεές) για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι της ηλικίας των 2 ετών
  • από εκεί και πέρα ο θηλασμός συνεχίζει για όσο είναι αμοιβαία επιθυμητό από τη μαμά και το παιδί

Για τη μαμά τώρα: εκείνο που ενισχύει την γαλουχία είναι΄η μαγιά μπύρας (πωλείται στα φαρμακεία) και όχι το κλασσικό ποτό που πίνουμε για να δροσιζόμαστε... Για να λειτουργήσει υπέρ της γαλουχίας η Amstel π.χ θα πρέπει η γυναίκα σου να πιεί σχεδόν 2 βαρέλια! (τόση περίπου είναι η αναλογία μαγιάς στο ποτό).

Η μαγιά μπύρας ενδείκνυται για να αυξήσει την παραγωγή μόνο όταν υπάρχει αποδεδειγμένη ανεπάρκεια γάλακτος (δηλ. ανεπαρκής πρόσληψη βάρους, λίγες βρεγμένες πάνες, κλπ) και μόνο όταν παράλληλα το μωρό θηλάζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Αν του δίνεται συμπλήρωμα ξένου γάλακτος ή ροφήματα, το μωρό θα θηλάζει λιγότερο γιατί θα χορταίνει και η μαγιά από μόνη της δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα.

Σε παρακαλώ θερμά να ελέγξεις την ορθότητα των συμβουλών που σου δίνει ο κάθε ένας: είναι πολύ σημαντικό να αποφασίζετε για το παιδί σας βάσει σωστής ενημέρωσης και όχι ανεύθυνων προσωπικών απόψεων.

Όσο για τον ανανά και το φασκόμηλο, τι να πω.... ζήτησέ της να σου δείξει την πηγή (βιβλιογραφία, συνεδριακή έκδοση, επιστημονικό περιοδικό, κλπ) από την οποία αντλεί τη συγκεκριμένη συμβουλή. Ρώτησέ την το απλό: "Ποιός το λέει αυτό;"

Καλή συνέχεια και περιμένουμε φωτογραφίες.

Σας σκέφτομαι πολύ :)

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ίσως δεν θα έπρεπε να απαντήσω επειδή δεν έχω αρκετές γνώσεις κ εμπειρία αλλά θα ήθελα απλά να τονίσω κάποια σημεία που μου έκαναν εντύπωση:

1) οτι η μαία που διαλέξατε να σας βοηθήσει ίσως να μην είναι η κατάλληλη.

Ποτέ δεν προτείνουν λήψη τσαγιού κτλ αφού έτσι αντικαθίσταται το γευμα με το γάλα.Το γάλα παράγεται σύμφωνα με το νόμο προσφοράς - ζήτησης κ αν δεν ζητάμε δίνοντας άλλα υγρά τότε δεν παράγεται γάλα.

Για το ότι το μωρό χρειάζεται νερό πλέον του μητρικόυ γάλακτος η αγλαϊα είχε κάποια στιγμή πεί πως αν τα μωρά χρειάζονταν νερό τότε το ένα στήθος θα έβγαζε νερό. Με τους ανεμπόδιστους θηλασμούς καλύπτεται το μωρό κ σε νερό.

Το φασκόμηλο επιδρά αρνητικά στην παραγωγή γάλακτος.

Η μπύρα κτλ δεν αυξάνουν την παραγωγή.

Επίσης με κάθε επιφύλαξη νομίζω πως το μωρό θα έπρεπε να θηλάζει πιο πολλες φορές

2)Εξειδικευμένος σύμβουλος θα σας πει αν το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά. Βρες από τα τηλέφωνα που σου παρεθεσε η φίλη πιο πάνω.

Καλή συνέχεια χαζομπαμπά!!

D9kvp2.png?3X2batCM

Καλησπέρα κι να σας ζήσει.

Συμφωνώ με τα λεγόμενα της Iro

Εγώ θηλάζω αποκλειστικά εδώ κι 6 μήνες κι ουδέποτε ήπιε τσάι, χαμομήλι, νερό ή κάτι άλλο. Όποτε διψάει την βάζω για λίγο στο στήθος κι μια χαρά.

Θέλει υπομονή ο θηλασμός ιδίως το πρώτο διάστημα μέχρι να μπει σε πρόγραμμα από μόνο του το παιδί.

Επίσης, στην αρχή ζυγίζουμε το παιδί μια φορά την εβδομάδα (στην δικιά μας περίπτωση το έκανε η παιδίατρος). Εάν ζυγίζετε μια στο σπίτι μια στην/στον παιδίατρο μην συγκρίνετε μετά γιατί κάποιες ζυγαριές έχουν απόκλειση μεταξύ τους.

Οι πρώτες 40 μέρες είναι αυτές που αρχίζει η παραγωγή γάλακτος όσο τραβάει ο μικρός τόσο θα αρχίσει να παράγει περισσότερο γάλα το λεγόμενο προσφορά και ζήτηση.

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ…..

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ…ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ….

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΑΓΛΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ……

ΤΣΑΓΙΑ ΚΤΛ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ….

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΕΛΙΚΑ

να σας ζησει!!!! κα εγω ετσι ξερω πως το μητρικο γαλα καλυπτε ιολες τις αναγκες του βρεφους.και εμενα με πρηξανε απο τοτε που γεννηθηκε ο μικρος να του δινω τσαγακι...

και συμπληρωματακι...τελοσπαντων πολλα θα ακουσετε λιγα να κρατησετε και να ενημερωνεστε απο σιγουρες πηγες.

καλη συνεχεια ο μικρος ειναι σωστο αγορακι μωρε μου!!!!!!!!

μπραβο σου που το ψαχνεις τοσο και στηριζεις την γυναικα σου!

να σας ζησει και παλι!

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Διαφημίσεις

Χαζομπαμπά εμένα με είχε βοηθήσει πολύ η αγλαϊα αλλά τώρα τελευταία δεν είχε δει κάποια μηνύματα που της είχα στείλει.. ενδεχομένως να μην είναι τόσο διαθέσιμη πια...

Η αμαρέττο όμως έχει πολλές γνωσεις κ η Πιπι κ εμένα με είχαν βοηθήσει πολύ κ αυτές... επειδή καλό είναι να μην μένει πίσω το παιδί σε ανάπτυξη (αν υφίσταται τέτοιο θέμα) κ όπως σου είπα η αγλαϊα ίσως να μην μπορεί να βοηθήσει άμεσα, στείλε προσωπικό μηνυμα στις άλλες δύο κοπέλες για να σε βοηθήσουν πιο υπέυθυνα.........αν σου απαντήσει η αγλαϊα 1000 φορές καλύτερα αφού είναι σύμβουλος θηλασμού...

αλλιώς δοκίμασε να βρεις σύμβουλο επαγγελματία από τα τηλέφωνα του συνδέσμου.

Περιμένουμε νέα σας:wink:

D9kvp2.png?3X2batCM

Για βοήθεια σε θέματα θηλασμού, για πληροφορίες για τις συναντήσεις ή για να προμηθευτείτε το ενημερωτικό υλικό παρακαλούμε καλέστε το 2106003249 ή επικοινωνήστε με μία από τις παρακάτω συμβούλους θηλασμού.

Πηγή:

Διεθνής Σύνδεσμος Θηλασμού LLLI

Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις μια νέα αρχή, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από το παρόν και να κάνεις ένα νέο τέλος. paulocoelho

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ….!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ.....!!!!!!

ΧΘΕΣ ΕΛΕΙΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΝΕΑ…..

ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΑΙL ΚΑΙ Η Η ΑΓΛΑΙΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….!!!) ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ…….

ΤΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΟΝΟ ΜΕΜΕ….

Η ΜΑΜΑ ΟΧΙ ΜΠΥΡΕΣ ΤΣΑΓΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ ΚΤΛ

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΛΑΓΗ……

4 ΠΑΝΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 4 ΤΣΙΣΑΚΙΑ…..

ΜΕΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ ΞΥΠΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ….

ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΝΑΝΕ 10-11

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ…..

ΧΘΕΣ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΗΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΣ…

Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΜΑΣ…..

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ…….

(ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΧΑΖΟΜΠΑΜΠΑΣ……..)

Μπραβο τα πατε τελεια!! Ο ομφαλος και σε μας επεσε μετα απο δυο εβδομαδες,μπραβο σου που στηριζεις τη γυναικα σου στο θηλασμο και τη βοηθας.

Καλη συνεχεια να σας ζησει το μωρακι σας να το χαιροσαστε!!!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!

ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΟΥ ΧΑΡΗΣΕ...

Διαφημίσεις

Χαζομπαμπα με έκανες και κλαίω...συγκινήθηκα βρε!!

Να είσαι σίγουρος πως θα τα πάτε τέλεια!! μπράβο σου που στηρίζεις τόσο πολύ τη γυναίκα σου.Είναι πάρα πολυ σημαντικό για κείνη να ξέρει οτι σε έχει δίπλα της.Καλή συνέχεια και να σας ζήσει ο πριγκιπάκος!!!

4S7L.jpgjNXsp3.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ…!!!!

ΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΛΛΑ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΖΟΜΠΙ Η ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΑ…..

ΑΠΟ ΠΑΝΕΣ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ…..

ΑΠΟ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ…

ΑΠΟ ΒΑΡΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΙΣΩΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ…..

ΤΩΡΑ ΖΥΓΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…..

ΣΕ ΔΙΠΛΑΝΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Η ΑΓΛΑΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΥΜΕ….

ΑΥΡΙΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΣΑΡΑΝΤΗΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΒΟΛΤΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟΜΠΑΜΠΑ…!!!

ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΥΛΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΙΤΡΙΝΟΥΛΗΣ……ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ….

Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ….

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ…..

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ….

Είναι πολύ τυχερός ο μικρός πρίγκιπας που χαίρεται μια τόσο ζεστή φωλίτσα. Η κούραση των πρώτων ημερών σε λίγο καιρό θα φαντάζει ανάμνηση θολή και όλα θα είναι καλύτερα. Προσπαθήστε να έρθετε σε επαφή με την σύμβουλο θηλασμού για να είστε σίγουροι ότι όλα πάνε καλά. Από καρδιάς εύχομαι τα καλύτερα και συγκινούμαι πολύ με την συμπαράσταση που δείχνεις στη σύζυγο – είσαι ένα φωτεινό παράδειγμα

Χαζομπαμπα συγκινουμαι με εσενα και με αυτο που κανεις για να στηριξεις τη γυναικα σου . Μπραβοοοοο!!!!!:D Η αρχη του θηλασμου θελει υπομονη και μετα ολα στρωνουν σιγα σιγα , εμενα εστρωσαν οταν διπλοσαραντησε το σπορακι μου . Καλο κουραγιο στη γυναικα σου !!!!! Και παλι να σας ζησει!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!!!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΜΟΥ…..

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ….!!!!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ….!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ…..

Διαφημίσεις

Θέλω λοιπόν κι εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου και να υπερευχαριστήσω την Αγλαία και το φόρουμ στο σύνολο του μιας και χάρη σε σας κατάφερα να θηλάζω αποκλειστικά τον 3.5 μηνών γιό μου από τότε που ήταν 35 ημερών.

Ο χορός της παραπληροφόρησης άρχισε και για μένα από τη στιγμή που μου έφεραν το μωρό στο δωμάτιο της κλινικής και ρωτώντας τη μαία αν πρέπει να θηλάσει μου απάντησε πως δεν χρειάζεται ακόμα ,αφού το γάλα θα κατέβει σε 3 μέρες και αρκεί να τον κρατήσω αγκαλιά για να γνωριστούμε λιγάκι!!!Ο κυκεώνας της εγκληματικής ανοησίας συνεχίστηκε με τα γνωστά και μη εξαιρετέα 10λεπτα σε κάθε στήθος γιατί θα πληγωθούν οι θηλές,πράγμα που φυσικά θεωρούσα λύση αφού ήδη πονούσα.Μια παλιότερη μαία μου συνέστησε όταν φεύγαμε να βάλω αμέσως πρόγραμμα ανά μιάμιση ώρα, αλλιώς το μωρό θα με κάνει ότι θέλει(!),συμβουλή που επιβεβαιώθηκε και με την επιστημονική τζίφρα του παιδιάτρου της κλινικής ο οποίος ρητά ανέφερε πως αν το παιδί κλαίει στο ενδιάμεσο να δώσουμε 30ml συμπλήρωμα,αν το πίνει 60,90,κοκ.Κάπου βέβαια εκεί μέσα άκουσα και ένα θολό και ανεξήγητο «ο θηλασμός πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος» αλλά κανείς δεν φρόντισε να μπει σε λεπτομέρειες.

Η πρώτη μέρα στο σπίτι ήταν φυσικά εφιάλτης με το μωρό να σπαράζει κι εγώ να το κουνάω για να ηρεμήσει κλαίγοντας κι εγώ,πιστή στις οδηγίες των επιστημόνων υγείας.Τότε ενεπλάκησαν δυναμικά μητέρα και αδελφή που σχεδόν μου επέβαλλαν το συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα, αφού το βρέφος δεν θα χόρταινε διαφορετικά.Μάταια εγώ ψέλιζα αυτά που ήδη διάβαζα στο φόρουμ για το θηλασμό,σημασία και για τις δυο ειχε να παίρνει βάρος το παιδί.Τώρα βέβαια καταλαβαίνω πως απλώς ερμήνευαν και αξιολογούσαν με βάση τις δικές τους εμπειρίες...(η μητέρα μου ακόμα αναρωτιέται γιατί εγώ αποστρεφόμουν το στήθος από 5 μηνών και ήθελα μόνο το μπουκάλι,ενώ η αδελφή μου γιατί της κόπηκε το γάλα στους 3 μήνες-ψυχολογικό λέει ήταν-).Στο ίδιο μήκος κύματος και η παιδίατρος που απ΄τη μια μου έλεγε πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός, απ΄την άλλη βλέποντας με αναστατωμένη που δεν μπορούσα να θηλάσω αποκλειστικά με επέπληττε και έλεγε πως ήθελε να βλέπει ευτυχισμένους γονείς και ας πίνει το μωρό μόνο αγελαδινό.

Η μόνη λοιπόν σοβαρή,ηθική αλλά και ρεαλιστική υποστήριξη ερχόταν μόνο μέσα απ΄το φόρουμ, έχοντας όμως και τη συμπαράσταση του συζύγου που ενστικτωδώς μου πρότεινε να ακολουθώ τις δικές σας οδηγίες.Έκτοτε με πολύ αγώνα, «αίμα, δάκρυα και ιδρώτα» εδραίωσα αποκλειστικό θηλασμό και κάθε που ακούω τα αμίμητα «μου κόπηκε το γάλα», «ήταν μεγάλο το μωρό και δεν χόρταινε», «στενοχωρήθηκα και μου σταμάτησε» θέλω να βάλω τις φωνές.Ήδη έχω αρχίσει καμπάνια ενημέρωσης στις ανύπαντρες φίλες μου!

Για άλλη μια φορά λοιπόν ευχαριστώ που βρεθήκατε και στη δική μου ζωή.Μακάρι οι φωνές σας να ακούγονται συνεχώς και δυνατότερα!

γεια σας κορίτσια, θα ήθελα τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας.Γέννησα με καισαρική πριν 3 χρόνια το γιο μου αποφασισμένη να τον θηλάσω. Για 3 μέρες δεν έβγαζα στάλα παρότι τον είχα στο στήθος μου. Ο Παιδίατρος στο ΙΑΣΩ μου είπε οπωσδήποτε μπουκάλι γιατί είχε χάσει πολύ βάρος. Μετά από 1 εβδομάδα κάτι έβγαλα, πολύ λίγο όμως, 1 λεπτο από τον κάθε μαστό καθόταν και μετά έκλαιγε γιατί τελείωνε. μετά από 2 εβδομάδες περίπου που άρχισα και έβλεπα γάλα, πέταξα κάτι καντίλες σε όλο μου το σωμα, τρομερή φαγούρα μέσα στο κατακαλόκαιρο και κανένας γιατρός δεν ήξερε τι ακριβώς είναι ( πήγα σε δερματολόγο και σε αλεργιολόγο - και όχι μόνο). Αποφάσισα να κόψω το λίγο γάλα που είχα (έτσι και αλλιώς έδινα συμπλήρωμα και πολύ λίγο μητρικό) και πήρα κορτιζόνη. Τα σπυριά έφυγαν σε 2.5 μήνες, ξαφνικά όπως ήρθαν! Μου είπαν τελικά ότι ήταν από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Ένα χρόνο μετά η γέννα διαπίστωσα ότι είχα ένα αυτοάνοσο (graves) που επηρεάζει ως επί το πλείστον το θυροειδή. ίσως και εξαιτίας του αυτοάνοσου είχα και αυτήν την 'κνίδωση' όπως μου την είπαν και το 'αγγειοίδημα'. Πριν μείνω έγκυος τώρα έκανα αφαίρεση θυροειδή και πάιρνω Τ4. αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχω graves απλά το ένα του σύμπτωμα το έχω αποκαταστήσει. Το σκέφτομαι πολύ να θηλάσω ή όχι. Αφενός θέλει πολύ καλή ρύθμιση ο θυροειδής κατά το θηλασμό, φοβάμαι και για το αυτοάνοσο, σκέφτομαι μήπως πάλι γεμίσω σπυριά. Ο πρώτος μου ευτυχώς δεν μου έκανεούτε κολικούς, ούτε αναγούλες ή παλινδρόμηση, ούτε αρρωσταίνει ιδιάιτερα και αυτό λίγο με καθησυχάζει. Ξέροντας όμως ότι το πιο σωστό για το παιδί είναι το μητρικό και βλέποντας πόσο πολύ το υπερασπίζεται, θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για την περίπτωσή μου

γεια σας κορίτσια, θα ήθελα τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας.Γέννησα με καισαρική πριν 3 χρόνια το γιο μου αποφασισμένη να τον θηλάσω. Για 3 μέρες δεν έβγαζα στάλα παρότι τον είχα στο στήθος μου. Ο Παιδίατρος στο ΙΑΣΩ μου είπε οπωσδήποτε μπουκάλι γιατί είχε χάσει πολύ βάρος. Μετά από 1 εβδομάδα κάτι έβγαλα, πολύ λίγο όμως, 1 λεπτο από τον κάθε μαστό καθόταν και μετά έκλαιγε γιατί τελείωνε. μετά από 2 εβδομάδες περίπου που άρχισα και έβλεπα γάλα, πέταξα κάτι καντίλες σε όλο μου το σωμα, τρομερή φαγούρα μέσα στο κατακαλόκαιρο και κανένας γιατρός δεν ήξερε τι ακριβώς είναι ( πήγα σε δερματολόγο και σε αλεργιολόγο - και όχι μόνο). Αποφάσισα να κόψω το λίγο γάλα που είχα (έτσι και αλλιώς έδινα συμπλήρωμα και πολύ λίγο μητρικό) και πήρα κορτιζόνη. Τα σπυριά έφυγαν σε 2.5 μήνες, ξαφνικά όπως ήρθαν! Μου είπαν τελικά ότι ήταν από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Ένα χρόνο μετά η γέννα διαπίστωσα ότι είχα ένα αυτοάνοσο (graves) που επηρεάζει ως επί το πλείστον το θυροειδή. ίσως και εξαιτίας του αυτοάνοσου είχα και αυτήν την 'κνίδωση' όπως μου την είπαν και το 'αγγειοίδημα'. Πριν μείνω έγκυος τώρα έκανα αφαίρεση θυροειδή και πάιρνω Τ4. αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχω graves απλά το ένα του σύμπτωμα το έχω αποκαταστήσει. Το σκέφτομαι πολύ να θηλάσω ή όχι. Αφενός θέλει πολύ καλή ρύθμιση ο θυροειδής κατά το θηλασμό, φοβάμαι και για το αυτοάνοσο, σκέφτομαι μήπως πάλι γεμίσω σπυριά. Ο πρώτος μου ευτυχώς δεν μου έκανεούτε κολικούς, ούτε αναγούλες ή παλινδρόμηση, ούτε αρρωσταίνει ιδιάιτερα και αυτό λίγο με καθησυχάζει. Ξέροντας όμως ότι το πιο σωστό για το παιδί είναι το μητρικό και βλέποντας πόσο πολύ το υπερασπίζεται, θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για την περίπτωσή μου

Aleca γειά σου.Με το καλό να έρθει στον κόσμο και το δεύτερο μωράκι σου.Δεν είμαι ειδική βεβαίως στο θέμα επειδή χρήζει και ιατρικής άποψης για το προβλημα που ανέφερες αλλά θα σου καταθέσω την δική μου οπτική έτσι όπως τα περιέγραψες.

Πρώτον είναι πολύ λογικό να μην βγάζεις γάλα τις πρώτες ημέρες και θα σου έλεγα και εβδομάδα ακόμη για μερικές γυναίκες.Το ότι δεν έβγαζες στάλα δεν ξέρω αν ισχύει με την έννοια ότι βγαίνουν κάποιες σταγόνες πύαρ τις οποίες το μωρό μπορεί να απορροφήσει εφόσον και εσύ το βάζεις πολύ συχνά στο στήθος.Ειδικά τις πρώτες ημέρες aleca χρειάζεται το βρέφος να μπαίνει πολύ συχνά για να ''κατέβει'' το γαλατάκι και φυσικά να εξοικειωθείτε και οι δύο με τον θαύμα του θηλασμού.Μην σε ανυσηχουν οι λίγες σταγονίτσες που θα βγαίνουν στην αρχή(που μπορεί εσύ να μην τις βλέπεις)είναι θαυματουργές καθώς περιέχουν πολλά αντισώματα για να προστατέψουν το μωράκι τις πρώτες ημέρες της ζωής του.Επίσης μην σε απασχολεί αν χορταίνει γιατί σίγουρα θα κλαίει επειδή πεινάει και βγαίνει λίγη ποσότητα που όμως είναι καθορισμένο από την φύση να του αρκεί.Όσο πιο συχνα λοιπόν μπαίνει στο μαστό τόσο πιο γρήγορα ενεργοποιείται και ο μηχανισμός.Όσον αφορά το μαιευτήριο που ανέφερες είναι γνωστό πως δεν είναι ιδιαίτερα υπέρμαχοι του θηλασμού.Τί σημαίνει ότι το μωρό έχασε ''πολύ βάρος?''Είναι φυσιολογικό τις ημέρες αυτές να χάνουν έως και 10%του βάρους γέννησης.Μήπως λιγάκι σε τρομοκράτησε ο ιατρός για να πετύχει αυτό που θέλει?Λέω,δεν ξέρω.

Όσον αφορά για το ιατρικό θέμα που αναφέρεις αν οι ιατροί που σε έχουν παρακολουθήσει σου λένε πως δεν υπαρχει πρόβλημα να θηλάσεις τότε αν πραγματικά το θέλεις είμαι σίγουρη πως αυτή την φορά θα το πετύχεις.Σου μιλώ εγώ που εδώ και 2 1/2 μήνες παλεύω στην κυριολεξία να κρατήσω τον αποκλειστικό παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω.Απλά η συνταγή είναι έντονη επιθυμία για το αναφαίρετο δικαίωμα του βρέφους να θηλάσει,επιμονή,πείσμα και αγάπη και ενημέρωση.Είμαι σίγουρη πως τα διαθέτεις όλα γιατί είσαι μανούλα και θέλεις το καλύτερο για τα παιδιά σου.Καλή επιτυχία στον όμορφο δρόμο του θηλασμού και αν χρειάζεσαι βοήθεια ζήτα από καποιον σύμβουλο θηλασμού υπεύθυνες συμβουλές γιατί ο κόσμος και ο περίγυρος θα σου πουν πολλά με το πιθανότερο σενάριο όλα να είναι μύθοι και αναλήθειες.Με το καλό το ζουζουνάκι σου!!!:cool:

c57n.jpg2Attp3.png

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:

έχω παρατηρήσει οτι το ένα μου στήθος έχει περισσότερο γάλα και διαφέρει και σε μέγεθος το ένα στήθος από το άλλο συμβαίνει σε καμία σας;

ZAMBETO,μην σε στενοχωρει αυτο και σε μενα το ιδιο συμβαινει αλλα προσπαθω να βαζω το μωρο περισσοτερο στο στηθος που νομιζω πως βγαζει λιγοτερο γαλα. Τωρα μετα απο 5 μηνες εχει στρωσει και χορταινει ικανοποιητικα και απο αυτο το στηθος χωρις κανενα προβλημα.Οσο για το μεγεθος,εχει διαφορα το ενα με το αλλο ακομη κι αν δεν θηλαζεις.

Τα κοριτσια που γνωριζουν περισσοτερα θα σου δωσουν πιο εγκυρη απαντηση. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Υπερπολύτεκνη!!!

ZAMBETO,μην σε στενοχωρει αυτο και σε μενα το ιδιο συμβαινει αλλα προσπαθω να βαζω το μωρο περισσοτερο στο στηθος που νομιζω πως βγαζει λιγοτερο γαλα. Τωρα μετα απο 5 μηνες εχει στρωσει και χορταινει ικανοποιητικα και απο αυτο το στηθος χωρις κανενα προβλημα.Οσο για το μεγεθος,εχει διαφορα το ενα με το αλλο ακομη κι αν δεν θηλαζεις.

Τα κοριτσια που γνωριζουν περισσοτερα θα σου δωσουν πιο εγκυρη απαντηση. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Σε ευχαριστώ Όλγα μου με καθησυχάζεις κι εγώ από τη μεριά αυτή τον βάζω πρώτα δεν έχω προς το παρών αντιμετωπίσει πρόβλημα να μου δείχνει δηλ οτι δεν χορταίνει ίσα ίσα!!Να σου ζήσει το μωράκι σου και καλή συνέχεια και σε σένα!!!:P

Aleca γειά σου.Με το καλό να έρθει στον κόσμο και το δεύτερο μωράκι σου.Δεν είμαι ειδική βεβαίως στο θέμα επειδή χρήζει και ιατρικής άποψης για το προβλημα που ανέφερες αλλά θα σου καταθέσω την δική μου οπτική έτσι όπως τα περιέγραψες.

Πρώτον είναι πολύ λογικό να μην βγάζεις γάλα τις πρώτες ημέρες και θα σου έλεγα και εβδομάδα ακόμη για μερικές γυναίκες.Το ότι δεν έβγαζες στάλα δεν ξέρω αν ισχύει με την έννοια ότι βγαίνουν κάποιες σταγόνες πύαρ τις οποίες το μωρό μπορεί να απορροφήσει εφόσον και εσύ το βάζεις πολύ συχνά στο στήθος.Ειδικά τις πρώτες ημέρες aleca χρειάζεται το βρέφος να μπαίνει πολύ συχνά για να ''κατέβει'' το γαλατάκι και φυσικά να εξοικειωθείτε και οι δύο με τον θαύμα του θηλασμού.Μην σε ανυσηχουν οι λίγες σταγονίτσες που θα βγαίνουν στην αρχή(που μπορεί εσύ να μην τις βλέπεις)είναι θαυματουργές καθώς περιέχουν πολλά αντισώματα για να προστατέψουν το μωράκι τις πρώτες ημέρες της ζωής του.Επίσης μην σε απασχολεί αν χορταίνει γιατί σίγουρα θα κλαίει επειδή πεινάει και βγαίνει λίγη ποσότητα που όμως είναι καθορισμένο από την φύση να του αρκεί.Όσο πιο συχνα λοιπόν μπαίνει στο μαστό τόσο πιο γρήγορα ενεργοποιείται και ο μηχανισμός.Όσον αφορά το μαιευτήριο που ανέφερες είναι γνωστό πως δεν είναι ιδιαίτερα υπέρμαχοι του θηλασμού.Τί σημαίνει ότι το μωρό έχασε ''πολύ βάρος?''Είναι φυσιολογικό τις ημέρες αυτές να χάνουν έως και 10%του βάρους γέννησης.Μήπως λιγάκι σε τρομοκράτησε ο ιατρός για να πετύχει αυτό που θέλει?Λέω,δεν ξέρω.

Όσον αφορά για το ιατρικό θέμα που αναφέρεις αν οι ιατροί που σε έχουν παρακολουθήσει σου λένε πως δεν υπαρχει πρόβλημα να θηλάσεις τότε αν πραγματικά το θέλεις είμαι σίγουρη πως αυτή την φορά θα το πετύχεις.Σου μιλώ εγώ που εδώ και 2 1/2 μήνες παλεύω στην κυριολεξία να κρατήσω τον αποκλειστικό παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω.Απλά η συνταγή είναι έντονη επιθυμία για το αναφαίρετο δικαίωμα του βρέφους να θηλάσει,επιμονή,πείσμα και αγάπη και ενημέρωση.Είμαι σίγουρη πως τα διαθέτεις όλα γιατί είσαι μανούλα και θέλεις το καλύτερο για τα παιδιά σου.Καλή επιτυχία στον όμορφο δρόμο του θηλασμού και αν χρειάζεσαι βοήθεια ζήτα από καποιον σύμβουλο θηλασμού υπεύθυνες συμβουλές γιατί ο κόσμος και ο περίγυρος θα σου πουν πολλά με το πιθανότερο σενάριο όλα να είναι μύθοι και αναλήθειες.Με το καλό το ζουζουνάκι σου!!!:cool:

Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου. Θα κάνουμε μει προσπάθεια αυτή τη φορά πιο έντονη από την προηγούμενη;). Μακάρι να πάνε όλα καλά γιατί ειδικά με το θέμα της γρίπης πολύ θα ήθελα να τον θηλάσω το μικρό!

Αλεκα σου απάντησα και στο άλλο τόπικ...

Εχω υποθυροειδισμό λόγω αυτοάνοσου (Hashimoto) και παίρνω Τ4.

Aν έχεις αφαιρέσει τον θυροειδή δεν μπορεί να ξαναπάθεις Graves, αυτό που χρειάζεται είναι να παίρνεις τακτικά το Τ4 και να θηλάσεις χωρίς να το πολυσκέφτεσαι... Η κνίδωση δεν έχει σχέση με τον θηλασμό σου, ισως ο υπερθυροειδισμός να επηρέασε λίγο την παραγωγή αλλά θα πρέπει να ήταν πολύ καραμπινάτος για να αναστείλει την παραγωγη (που δεν ήταν) και εσύ όπως γράφεις τελικά το διαγνωσατε 1 χρόνο μετά...

Οι πρωτες μέρες μετά την γέννα είναι λίγο απελπιστικές, πρέπει να έχεις συνέχεια το μωρό στο στήθος για να ρυθμίσει την παραγωγή σου, θέλει υπομονή και επιμονή και σωστές οδηγίες ....

WLn5p2.png

Γεια σε όλους. Χτες γράφτηκα και είμαι λίγο άσχετη. Για το θέμα του θηλασμού ήθελα να πω τον πόνο μου...Εμένα το πρόβλημα ήταν το περιβάλλον μου...Και συγκεκριμένα η πεθερά μου...Αυτή ήταν που απ' την αρχή μου πρότεινε το ξένο γάλα. Μου έλεγε συνεχώς οτι δεν έχω γάλα και οτι δε μου φτάνει γιατι το μωρό έκλεγε αρκετα. Στην πραγματικότητα είχα γάλα και μάλιστα πολύ. Με την επιμονή μου όμως και την υπομονή που μου' δωσε ο Θεός, συνέχισα το θηλασμό (τον αποκλειστικό) και όλα είναι υπέροχα και για μένα και για τη μικρή μου που είναι σχεδόν 4άρων μηνών.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...