Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOSSSS. Μειωση ποσοτητας;;;;

Recommended Posts

Αλεξια ευχαριστώ πολυ που μου απάντησες.

Σημερα ήμασταν χειρότερα, οι μαστοί φαίνονταν άδειοι από το μεσημέρι. Ο μικρος ετρωγε κι αποκοιμιόταν στο στηθος καθε φορα. Μολις τον πηγαινα στο κρεββατι, ξυπνούσε πάλι και ξανα απο την αρχη. 2 φορες κοιμήθηκε αρκετα - κι αυτες σε σλινγκ! Από κανενα 20λεπτο βέβαια.

Πιο πολυ κανει θηλαστικες κινησεις παρα καταπίνει.

Καθε ποσο προτεινετε να αλλαζω πλευρα;

Είναι λογικό να μην τρεχει το γαλα πια;

Πως θα καταλαβω οτι προσαρμοστηκε στις απαιτησεις του μικρου, αν συμβαινει αυτο; Γιατι εμενα μου μοιάζει να μη χορταινει ο μικρουλης μου και πολυ στενοχωριεμαι. 2 βραδια του εδωσα 40 ml αντλημενο για να κοιμηθει (το ειχα βγαλει το πρωι που οι μαστοι παραηταν γεματοι - το πρωι είμαστε ενταξει, απο το μεσημερι ξεκινάει το πρόβλημα).

Πολλες ερωτήσεις το ξέρω, έχω αγχωθει λιγάκι όμως με το θέμα αυτό.

Ειναι λογικό να μην τρέχει πια γαλα κι επίσης λογικό να θηλαζει λιγότερη ωρα και να τον παίρνει ο υπνος.

Αν τα γεύματα σας ειναι 8-12, δεν εχεις δώσει πιπιλα και βρέχει 5 τουλαχιστον πανες τοτε ο εκνευρισμός του κατα πάσα πιθανότητα δεν ωφειλεται σε πείνα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σ ευχαριστω παρα πολυ για τις διευκρινησεις!ναι χρειατηκα δοτρια γιατι στην αρχη δεν αντλουσα επαρκη ποσοτητα κ ειχαμε μια μικρη στασιμοτητα στο βαρος.

Δεν εχω καταλάβει γιατι χρησιμοποιείς ακομα γαλα δοτριας με τοσα πολλα γευμα και πανες!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δεν εχω καταλάβει γιατι χρησιμοποιείς ακομα γαλα δοτριας με τοσα πολλα γευμα και πανες!

απο ανασφαλεια δικια μου,μιας κ αρχισε να βαζει καλο βαρος,κ εγω ακομα δε μπορω να την καλυψω πληρως πινει 550μλ τη μερα κ εγω βγαζω 250με το ζορι οποτε χρειαζομαι ακομα το γαλα δοτριας...και θλεω να φτιαξω κ τραππεζα μιας κ απο το νεο ετος θα επιστρεψω μαλλονν στη δουλεια.λες να μη το χρειαζομαι κ να υπερβαλλω?πιθανον δε ξερω ειναι πολυ μικρο το μωρακι μου κ θελω να μαι καλυμμενη.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

απο ανασφαλεια δικια μου,μιας κ αρχισε να βαζει καλο βαρος,κ εγω ακομα δε μπορω να την καλυψω πληρως πινει 550μλ τη μερα κ εγω βγαζω 250με το ζορι οποτε χρειαζομαι ακομα το γαλα δοτριας...και θλεω να φτιαξω κ τραππεζα μιας κ απο το νεο ετος θα επιστρεψω μαλλονν στη δουλεια.λες να μη το χρειαζομαι κ να υπερβαλλω?πιθανον δε ξερω ειναι πολυ μικρο το μωρακι μου κ θελω να μαι καλυμμενη.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω!

Το μωρο σου θηλαζει απο το στηθος ή κανεις αντληση και δινεις το γαλα; Η και τα δυο; Αν μου λες το δεύτερο τοτε δεν το χρειάζεσαι!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω!

Το μωρο σου θηλαζει απο το στηθος ή κανεις αντληση και δινεις το γαλα; Η και τα δυο; Αν μου λες το δεύτερο τοτε δεν το χρειάζεσαι!

θηλαζω και αντλω παραλληλα ναι!δε το χρειαζομαι λες ε?(να συνεχισω μονο για να φτιαξω τη τραπεζα τοτε) αλλα δε καταλαβαινω....αφου το μωρο τρωει 560 τη μερα συν 6-7 θηλασμους κανει εγω φτανω μετα βιας στα 300 μπορει το υπολοιπο να καλυφθει μονο με αυξηση θηλασμων?

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Διαφημίσεις

θηλαζω και αντλω παραλληλα ναι!δε το χρειαζομαι λες ε?(να συνεχισω μονο για να φτιαξω τη τραπεζα τοτε) αλλα δε καταλαβαινω....αφου το μωρο τρωει 560 τη μερα συν 6-7 θηλασμους κανει εγω φτανω μετα βιας στα 300 μπορει το υπολοιπο να καλυφθει μονο με αυξηση θηλασμων?

Ποσο γεννήθηκε το μωρο; Ποσο ζυγίζει τώρα;

Σε πρώτη φάση αύξησε τους θηλασμούς σε τουλαχιστον 8.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ποσο γεννήθηκε το μωρο; Ποσο ζυγίζει τώρα;

Σε πρώτη φάση αύξησε τους θηλασμούς σε τουλαχιστον 8.

γεμμηιηκε3220 κ ειναι τωρα 4κιλα...αργησε ομως να πααρει το βαρος της γεννας το πηρεστις 30 μερες

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

γεμμηιηκε3220 κ ειναι τωρα 4κιλα...αργησε ομως να πααρει το βαρος της γεννας το πηρεστις 30 μερες

Από την αρχη χρησιμοποιείς γαλα δοτριας;

Ο παιδίατρος τι λεει για το βάρος;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Από την αρχη χρησιμοποιείς γαλα δοτριας;

Ο παιδίατρος τι λεει για το βάρος;

οχι το τελευταιο μηνα μονο χρησιμοποιω.ο παιδιατρος τωρα ειναι πολυ ευχαριστημενος το ιδιο και η συμβουλος θηλασμου μαλιστα μας ειπε οτι την παραταιζουμε,εχει φτασει να παιρννει300-350γραμ τη βδομαδα βαρος η μικρη!

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

οχι το τελευταιο μηνα μονο χρησιμοποιω.ο παιδιατρος τωρα ειναι πολυ ευχαριστημενος το ιδιο και η συμβουλος θηλασμου μαλιστα μας ειπε οτι την παραταιζουμε,εχει φτασει να παιρννει300-350γραμ τη βδομαδα βαρος η μικρη!

Ισως αν αυξήσεις τους θηλασμούς και κανεις μια ακομα αντληση να μη χρειάζεσαι το γαλα της δοτριας σε λιγες μερες.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Ισως αν αυξήσεις τους θηλασμούς και κανεις μια ακομα αντληση να μη χρειάζεσαι το γαλα της δοτριας σε λιγες μερες.

αυτο εχω σκοπο να κανω. σευχαριστω πολυ!

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

• 1 month later...

Μανούλες γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος το γάλα να είναι πιο παχύρευστο. Αυτές τις μέρες αντλώ γιατί θέλω να δω τις ποσότητες που πίνει η μικρούλα μου, μιας και στις τελευταίες 2 επισκέψεις στον παιδίατρο, φάνηκε ότι το μωρό δεν έβαλε το αναμενόμενο βάρος. Χθες που άντλησα κάποια στιγμή, το γάλα από το ένα στήθος ήταν τόσο παχύρευστο, ενώ από το άλλο στήθος ήταν πολύ νερουλό. Υπάρχει λόγος γι' αυτό; μήπως υπάρχουν τροφές που βοηθούν ως προς αυτό;

Εν τω μεταξύ, εδώ και μερικές ημέρες, δίνω ένα γεύμα ξένο γάλα μέσα στη μέρα, έως και καθόλου. Αφορμή γι αυτό ήταν όταν μια μέρα ενώ ήταν ώρα του μωρού να φάει και εγώ ένιωθα το στήθος μου άδειο, έκανα άντληση και έβγαλα και από τα δυο στήθη 15ml μόνο. Αυτό συνέβηκε μόνο μια φορά. Τώρα και από τα δύο στήθη βγάζω γύρω στα 130-150ml. Υπάρχουν και φορές που αντλώ γύρω στα 70-80ml μόνο... Είναι φυσιολογικά νούμερα αυτά; Γενικά έχω μπερδευτεί!!!

Πληροφοριακά, το μωρό είναι 3 μηνών, τρώει ανα τρίωρο συνήθως, κάθε γεύμα διαρκεί 5 λεπτά, το βράδυ μπορεί να φάει 1-2 φορές (ψες κοιμήθηκε σερί πρώτη φορά 23:00-06:00).

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Δεν παίζει ρόλο το φαγητο αλλα αν ειναι το πρωτο το γαλα που βγάζεις η το τελευταίο.Δηλαδη οταν ξεκινάς να αντλείς ειναι περισσοτερο "νερουλο" χωρις να συμαινει οτι δεν ειναι θρεπτικό και οσο πας προς το τελος γινεται όλο και πιο λιπαρό.Το μωρο πάντα βρηςκει γαλα μεςα κι ας το αισθάνεσαι άδειο,μπορει οχι με την ίδια ροή αλλα το στηθος σου παράγει συνεχώς γαλα οσο θηλαζει το μωρο.Τι βαρος πήρατε αληθεια και δεν αρεσε του παιδιάτρου;

Δεν παίζει ρόλο το φαγητο αλλα αν ειναι το πρωτο το γαλα που βγάζεις η το τελευταίο.Δηλαδη οταν ξεκινάς να αντλείς ειναι περισσοτερο "νερουλο" χωρις να συμαινει οτι δεν ειναι θρεπτικό και οσο πας προς το τελος γινεται όλο και πιο λιπαρό.Το μωρο πάντα βρηςκει γαλα μεςα κι ας το αισθάνεσαι άδειο,μπορει οχι με την ίδια ροή αλλα το στηθος σου παράγει συνεχώς γαλα οσο θηλαζει το μωρο.Τι βαρος πήρατε αληθεια και δεν αρεσε του παιδιάτρου;

Alexia μου σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω υπόψη μου αυτό που λένε ότι στην αρχή το γάλα ειναι νερουλό και μετά πιο παχύ. Αυτό βλέπω πάντα στις αντλήσεις που κάνω. Απλά χθες βγήκε από τον ένα μαστό παχύρευστο γάλα από την πρώτη σταγόνα και μου έκανε εντύπωση.

Στις 9/12 το μωρό ήταν 6 kg, στις 30/12 ήταν 6,470kg και σήμερα 15/1 πήγε 6,750. Μου είπε ότι δεν είναι άσχημο το βάρος που πήρε, απλά κανονικά θα έπρεπε να βάλει 450γρ την τελευταία φορά (αντί 280γρ), ενώ την προηγούμενη θα έπρεπε να βάλει 600γρ. (αντί 470γρ.). Σήμερα μου είπε να αυξήσω το γάλα που πίνει το μωρό. Αλλά δεν γίνεται να ζορίσω το μωρό μου αν δεν θέλει να πιει άλλο!

Alexia μου σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω υπόψη μου αυτό που λένε ότι στην αρχή το γάλα ειναι νερουλό και μετά πιο παχύ. Αυτό βλέπω πάντα στις αντλήσεις που κάνω. Απλά χθες βγήκε από τον ένα μαστό παχύρευστο γάλα από την πρώτη σταγόνα και μου έκανε εντύπωση.

Στις 9/12 το μωρό ήταν 6 kg, στις 30/12 ήταν 6,470kg και σήμερα 15/1 πήγε 6,750. Μου είπε ότι δεν είναι άσχημο το βάρος που πήρε, απλά κανονικά θα έπρεπε να βάλει 450γρ την τελευταία φορά (αντί 280γρ), ενώ την προηγούμενη θα έπρεπε να βάλει 600γρ. (αντί 470γρ.). Σήμερα μου είπε να αυξήσω το γάλα που πίνει το μωρό. Αλλά δεν γίνεται να ζορίσω το μωρό μου αν δεν θέλει να πιει άλλο!

Πήρατε περίπου 700 γρ σε ενα μηνα!!! Το βαρος σας ειναι ΣΟΥΠΕΡ! Άλλες θα σκότωναν για να το πετύχουν! Τα θηλαζοντα μωρα έχουν διαφορετικές καμπύλες απο αυτα που πονούν ξενο και η Παιδιατρος σας μάλλον δεν το ξερει.Ασε που είστε ήδη 3 μηνων απο εδώ και πέρα αν βάζετε 500 γρ ειναι υπέρ αρκετό!! Καθε μηνα δεν ειναι και ενα κιλό ειδικα αποδω και πέρα.Μην δινεις καθολου ξενο.Δεν το χρειάζεστε εσεις,στο λέω εγγυημένα!οσο για το γαλα ισως το στηθος που έβγαλε πιο παχυρευστο γιατι το ειχε θηλασει το μωρο προηγούμενος.Επισης παίζει ρόλο και εσεις σαν σώματοτυπο πως είστε,αν ειστε αδύνατοι μην περιμένεις να παιχαινει το μωρο..Το μονο που να σας απασχολεί ειναι οι πανες σας!

Διαφημίσεις

Σε παρακαλώ (με emoticon κούρασης-νεύρων-αγανάκτησης) μπορείς να μας γράψεις όλες τις μετρήσεις, μαζί με τις ημερομηνίες, αλλά και την ηλικία; Γιατί έχω μία μικρήηηη υποψία ότι το βάρος είναι μια χαρά...

ΥΓ: το emoticon δεν είναι για σένα, φυσικά!

Στις 9/12 το μωρό σου ήταν 2 μηνών και 6 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι αν γεννήθηκε γύρω στα 3 άντε 3,5 κιλά είχε ήδη διπλασιάσει το βάρος γέννησης γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί και στον 6ο μήνα... Κατανοείς ότι για να βάζει το μωρό το πρώτο δίμηνο από 1 κιλό τουλάχιστον (εσένα πήρε περισσότερο) έχεις γάλα που δε χρειάζεται να κανείς καμία παρέμβαση. Μην ασχολεισαι ούτε με νερουλά, ούτε με πηχτά τύπου κρέμες γάλακτος, ούτε με μλ. Αν το μωρό σου συνέχιζε να παίρνει τόσο βάρος στους 6 μήνες θα ζύγιζε 10 κιλά. Πες την παιδίατρο σου να το σηκώνει μετά :evil:

1Xckp3.png

Franz Kafka

Στις 9/12 το μωρό σου ήταν 2 μηνών και 6 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι αν γεννήθηκε γύρω στα 3 άντε 3,5 κιλά είχε ήδη διπλασιάσει το βάρος γέννησης γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί και στον 6ο μήνα... Κατανοείς ότι για να βάζει το μωρό το πρώτο δίμηνο από 1 κιλό τουλάχιστον (εσένα πήρε περισσότερο) έχεις γάλα που δε χρειάζεται να κανείς καμία παρέμβαση. Μην ασχολεισαι ούτε με νερουλά, ούτε με πηχτά τύπου κρέμες γάλακτος, ούτε με μλ. Αν το μωρό σου συνέχιζε να παίρνει τόσο βάρος στους 6 μήνες θα ζύγιζε 10 κιλά. Πες την παιδίατρο σου να το σηκώνει μετά :evil:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τώρα βρήκα χρόνο να απαντήσω. ΤΟ μωρό γεννήθηκε 3350 και φύγαμε από την κλινική 3140 αν θυμάμαι καλά. Όντως, μεχρι τους τρεις μήνες είχε σχεδόν διπλασιάσει το βάρος γέννησης και ολα πήγαιναν καλά με τον θηλασμό. Ξεκίνησα με πολλή ορεξη για να θηλάσω αποκλειστικά το μωρό μου, όμως τώρα είμαι σε μια φάση που έχω μπερδευτεί πολύ... Έχω απορίες πολλές, ενώ μέχρι τώρα όλα πήγαιναν μια χαρά. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να μου λύσετε μερικές, για να πάρω και πάλι μπρος. Για την ώρα, έχω απορία πώς γίνεται να βγάζω γάλα και από τα δύο στήθη περίπου 130-150μλ και το μωρό μου να το πίνει όλο με μπιμπερό, ενώ όταν θηλάζει να αρκείται στο ένα στήθος;

Σε παρακαλώ (με emoticon κούρασης-νεύρων-αγανάκτησης) μπορείς να μας γράψεις όλες τις μετρήσεις' date=' μαζί με τις ημερομηνίες, αλλά και την ηλικία; Γιατί έχω μία μικρήηηη υποψία ότι το βάρος είναι μια χαρά...

ΥΓ: το emoticon δεν είναι για σένα, φυσικά![/quote']

Scratée, ξέρω ότι το βάρος είναι μια χαρά. Απλά η γιατρός σχολίασε τις τελευταίες δύο επισκέψεις, που με έκαναν να ανησυχήσω ότι δεν έχω πια αρκετό γάλα....

Λοιπόν, το ιστορικό είναι το ακόλουθο:

9/10 γεννήθηκε 3350γρ

13/10 - 3310γρ

23/10 - 3950γρ

11/11 - 5040γρ

20/11 - 5400γρ

09/12 - 6000γρ

30/12 - 6470γρ

15/01 - 6750γρ

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τώρα βρήκα χρόνο να απαντήσω. ΤΟ μωρό γεννήθηκε 3350 και φύγαμε από την κλινική 3140 αν θυμάμαι καλά. Όντως, μεχρι τους τρεις μήνες είχε σχεδόν διπλασιάσει το βάρος γέννησης και ολα πήγαιναν καλά με τον θηλασμό. Ξεκίνησα με πολλή ορεξη για να θηλάσω αποκλειστικά το μωρό μου, όμως τώρα είμαι σε μια φάση που έχω μπερδευτεί πολύ... Έχω απορίες πολλές, ενώ μέχρι τώρα όλα πήγαιναν μια χαρά. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να μου λύσετε μερικές, για να πάρω και πάλι μπρος. Για την ώρα, έχω απορία πώς γίνεται να βγάζω γάλα και από τα δύο στήθη περίπου 130-150μλ και το μωρό μου να το πίνει όλο με μπιμπερό, ενώ όταν θηλάζει να αρκείται στο ένα στήθος;

Χαχαχα ειναι απλα λιγο λάιμαργος αυτο ειναι όλο...Γαλα εχεις μια χαρα μην αφήνεις κανέναν να σε μπερδεύει...Τωρα θα ξεπρηστει το στηθος γιατι προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρου και παράγει απευθείας γαλα οσο θηλασει.Μην σε ανησυχεί τιποτα.Προσοχη με τις στερεες οταν ξεκινήσετε γιατι ισως θα πρεπει να αποφύγετε για πολυ τα αλεσμενα..

Χαχαχα ειναι απλα λιγο λάιμαργος αυτο ειναι όλο...Γαλα εχεις μια χαρα μην αφήνεις κανέναν να σε μπερδεύει...Τωρα θα ξεπρηστει το στηθος γιατι προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρου και παράγει απευθείας γαλα οσο θηλασει.Μην σε ανησυχεί τιποτα.Προσοχη με τις στερεες οταν ξεκινήσετε γιατι ισως θα πρεπει να αποφύγετε για πολυ τα αλεσμενα..

Alexia1985, κοριτσάκι είναι :) Δεν κατάλαβα αυτό που είπες για τα αλεσμένα. Τι εννοείς ότι θα πρέπει να τα αποφύγουμε;

Alexia1985, κοριτσάκι είναι :) Δεν κατάλαβα αυτό που είπες για τα αλεσμένα. Τι εννοείς ότι θα πρέπει να τα αποφύγουμε;

Σορη για το μπέρδεμα..Απλα τα αλεσμενα έχουν κατηγορηθεί για παχυσαρκία και υπάρχει άλλος τρόπος σίτισης το baby led weaning.θα βρεις πολλα σχετικά οταν έρθει η ωρα.,Παντως μην ανηςυχεις το βαρος σας ειναι παραπάνω απο καλο ειδικα για κορίτσι..

Scratée, ξέρω ότι το βάρος είναι μια χαρά. Απλά η γιατρός σχολίασε τις τελευταίες δύο επισκέψεις, που με έκαναν να ανησυχήσω ότι δεν έχω πια αρκετό γάλα....

Λοιπόν, το ιστορικό είναι το ακόλουθο:

9/10 γεννήθηκε 3350γρ

13/10 - 3310γρ

23/10 - 3950γρ

11/11 - 5040γρ

20/11 - 5400γρ

09/12 - 6000γρ

30/12 - 6470γρ

15/01 - 6750γρ

Το δικό σου μωρό δικαιολογείται ακόμα και για ολόκληρο μήνα να μην πάρει γραμμάριο και να θεωρείται ένα φυσιολογικό πλατώ στην πρόσληψη βάρους του. Έχει πάρει με τα τσουβάλια,μην ανησυχείς καθόλου.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Η ποσότητα άντλησης με θηλαστρο δεν έχει σχέση με το ποσό γάλα έχεις και με το ποσό γάλα πίνει από εσένα το μωρό.

Κανείς αντλήσεις γιατί θα γυρίσεις στη δουλειά; Μπουκάλι δίνεις εσυ; Γιατί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσεκάρεις την ποσότητα που πίνει, είστε μια χαρά! Οι ποσότητες που βγάζεις με το θηλαστρο είναι σχεδόν εξωπραγματικές! Έχεις πολύ γάλα, σταματά τις αντλήσεις και τα μπουκάλια γιατί θα οδηγηθείς σε υπερπαραγωγή.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...