Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προγεννετικές εξετάσεις - Τσιμπημένο σάκχαρο

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Έχω μια ερώτηση να σας κάνω μήπως έχει συμβεί σε κάποια από εσάς ή έχετε ακούσει κάτι σχετικό.

Είμαι στο 2ο παιδάκι μου έγκυος στην 10η εβδομάδα. Έκανα τις εξετάσεις του προγεννητικού ελέγχου - όλα καλά εκτός από το σάκχαρο νηστείας που μου βγήκε ελαφρώς τσιμπημένο 99 (με φτ 70-110).

Το έστειλα στην γιατρό μου η οποία μου είπε ότι όντως είναι ελαφρώς τσιμπημένο αλλά δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα. Μου είπε ότι θα την επαναλάβουμε τον επόμενο μήνα και βλέπουμε.

Εγώ όμως έχω αγχωθεί πάρα πολύ. Μήπως πρέπει να ξεκινήσω διατροφή; Να σημειώσω ότι στο πρώτο μου παιδί δεν είχα εμφανίσει διαβήτη κυησης (γεννήθηκε φυσιολογικά 3.300 γρ) ενώ εγώ και τώρα δεν εχω ούτε επιπλέον κιλά ουτε ιστορικό στην οικογένεια βεβαία.

Δεν είναι λίγο νωρίς για να έχω εμφανίσει διαβήτη κύησης;

Μήπως η μέτρηση δεν ήταν σωστη? (αλλά και πάλι γιατι αναρωτιέμαι). Μήπως να την επαναλάβω?

Το μόνο που έχω εντοπίσει είναι ότι λόγω των εμετών τον τελευταίο μήνα μπορούσα να τρώω μόνο υδατάθρακες (ψωμάκι, ζυμαρικά κτλ). Λένε να το επηρεασε αυτό?

Επίσης ντρέπομαι που το λεω αλλά πριν κάνω τις εξετάσεις στο μικροβιολογικό είχα μπει σε ένα φούρνο και πήρα για τον άντρα μου ένα μεγάλο γεμιστό ντόνατς με σοκολάτα. Πριν μπω λοιπόν για να μου πάρουν αίμα μου έδωσε ένα πολύ μικρό κομματάκι (μεγάλο ψιχουλο θα το χαρακτήριζα). Λέτε να έπαιζε κάποιο ρόλο αυτό;

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Αααα ξέχασα να σας γράψω ότι στα ούρα δεν εμφανίστηκε σάκχαρο και η γλυκοζυλιωμενη αιμοσφαιρίνη (μήπως λέει κάτι κι αυτό δε ξέρω) είναι 5.0 με άριστη ρυθμιση από 4.0-6.2

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...