Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητρότητα και ταπεινοφροσύνη

ChristinaD

Recommended Posts

Νομίζω πως απείρως τραγικότερη ήταν η φράση "μερικές γυναίκες είμαστε γεννημένες μανούλες", που είχε πει on air η Βανδή στη Μενεγάκη

Α καλααα, αυτες βγαινουν εκτος συναγωνισμου (για εμενα), διοτι τα μυαλα τα εχουν πανω απο το κεφαλι τους, ειδικα σε θεματα που αφορουν τα παιδια τους, αλλα δεν ειναι της παρουσης να αναφερθω περαιτερω...!!!

Παντως πιστευω πως απο ΕΥΓΕΝΕΙΑ και μονο η κυρια στο σουπερ μαρκετ (και καθε αλλη κυρια) μπορουσε να το εκφρασει διαφορετικα, γιατι δεν γνωριζει σε ποια μανουλα απευθυνεται και τι εχει περασει (ενδεχομενως) για να αποκτησει το μωρακι της!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα!! Εγω εχω να πω πως προσπαθω 14 χρονια να γινω μαννουλα αλλα ολα τα μωρα μου χαμογελουν και μονο που τα κοιτω!!!! Να χαιρεστε ολες τα παιδακια σας και να αξιωσει και εμας η Παναγιτσα να γεμισει η αγκαλια μας!!!

Οτι καλυτερο σου ευχομαστε κοριτσι μου!!! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ, ΑΞΙΖΕΙ...!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Τι ακριβώς σημαίνει "αλλάζω την κοσμοθεωρία μου"?

Τι αντιμετωπίζεις διαφορετικά τώρα από παλιότερα που δεν ήσουν μαμά?

Ρωτάω για να καταλάβω τι δεν κάνω εγώ σωστά, ή τι δεν αντιλαμβάνομαι και προς Θεού όχι για να σε ειρωνευτώ!

Δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια, αλλά θέλω να σου πω κάτι, με πολλή αγάπη.

Το μωράκι σου είναι 3 μηνών. Όσο κι αν το λατρεύεις και είσαι ξετρελλαμένη μαζί του, ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι αλλαγές.

Να είμαστε όλες καλά, να ξαναβρεθούμε στο θέμα αυτό σε 2 χρόνια και να δεις πόσο θα γελάς με τη φράση σου αυτή.

Πραγματικά αλλάζει η κοσμοθεωρία σου, more than you can imagine!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

καλησπερα κοριτσακια!!!επειδη μου αρεσε ο ορος μανουλιαση θα τον χρησιμοποιησω για να πω κ γω την ιστορια μου κ την αποψη μου για το θεμα..."φιλικο" ζευγαρι με κριση μανουλιασης λοιπον...οποτε βρισκομαστε η μανουλα τησ υποθεσης σε μια φαση εκστασης θελει να μασ δειξει ποσο πολυ λατρευει το παιδακι τησ αγκαλιαζοντασ το, φιλωντασ το σε υπερβολικο για μενα βαθμο....φρασεισ του τυπου η μαμα σε αγαπα μεχρι τον ουρανο, δωσε φιλακι στη μαμα κ η μαμα δε θα μπορουσε ουτε μια ωρα χωρις το θυσαυρο της επαναλαμβανονται ευλαβικα σε καθε μασ συναντιση....σημειωτεον οτι δεν εχω παιδια, προσπαθω να αποκτισω κ το ζευγαρι αυτο , χωρισ να χουμε πει κατι εμεισ, ψιλιαζεται την κατασταση...αποκορυφωμα στη γιορτη του αντρα μου ηρθε εχοντασ τα ιδια κοτσιδακια με το παιδι κ περα απο τις παραπανω ευβλαβικα επαναλαμβανομενεσ φρασεισ, παρουσιαζε το παιδι ως το "γεννημα μασ" και το πιο προκλητικο για μενα τσιγκλουσε το παιδακι να λεει τον πεθερο μου παππου κ τη μαμα μου γιαγια....σε βαθμο που αισθανθηκα αβολα....ααα κ το αλλο που με εφερε σε δυσκολη θεση (πριν λιγεσ μερες ειχα παει σε μια συνεντευξη για δουλεια οντασ ανεργη), λεει λοιπον μπροστα σε ολουσ...μπραβο τα μαθαμε τα ευχαριστα.....οι υπολοιποι καλεσμενοι δεν ειχαν ιδεα που αναφεροταν το "τα ευχαριστα"....

Δε ξερω λοιπον αν ειμαι προκατιλλημενη κ αν η υπογονιμοτητα που αντιμετωπιζω με εχει κανει περιεργη κ ξινη αλλα θεωρω οτι οι μανουλεσ δε θα πρεπε να κανουν επιδειξη της σχεσησ τουσ με τα παιδια τουσ και τησ οικογενειακησ τους ευτυχιασ ειδικα μπροστα σε ατεκνα ζευγαρια...μια διακριτικοτητα δε βλαπτει....επισησ πολλεσ φορεσ ο τροχος αλλαζει κ δε ξερεισ αν απο τη θεση του ευνοημενου βρεθεισ στη θεση αδικημενου....αυτα....

καλησπερα κοριτσακια!!!επειδη μου αρεσε ο ορος μανουλιαση θα τον χρησιμοποιησω για να πω κ γω την ιστορια μου κ την αποψη μου για το θεμα..."φιλικο" ζευγαρι με κριση μανουλιασης λοιπον...οποτε βρισκομαστε η μανουλα τησ υποθεσης σε μια φαση εκστασης θελει να μασ δειξει ποσο πολυ λατρευει το παιδακι τησ αγκαλιαζοντασ το, φιλωντασ το σε υπερβολικο για μενα βαθμο....φρασεισ του τυπου η μαμα σε αγαπα μεχρι τον ουρανο, δωσε φιλακι στη μαμα κ η μαμα δε θα μπορουσε ουτε μια ωρα χωρις το θυσαυρο της επαναλαμβανονται ευλαβικα σε καθε μασ συναντιση....σημειωτεον οτι δεν εχω παιδια, προσπαθω να αποκτισω κ το ζευγαρι αυτο , χωρισ να χουμε πει κατι εμεισ, ψιλιαζεται την κατασταση...αποκορυφωμα στη γιορτη του αντρα μου ηρθε εχοντασ τα ιδια κοτσιδακια με το παιδι κ περα απο τις παραπανω ευβλαβικα επαναλαμβανομενεσ φρασεισ, παρουσιαζε το παιδι ως το "γεννημα μασ" και το πιο προκλητικο για μενα τσιγκλουσε το παιδακι να λεει τον πεθερο μου παππου κ τη μαμα μου γιαγια....σε βαθμο που αισθανθηκα αβολα....ααα κ το αλλο που με εφερε σε δυσκολη θεση (πριν λιγεσ μερες ειχα παει σε μια συνεντευξη για δουλεια οντασ ανεργη), λεει λοιπον μπροστα σε ολουσ...μπραβο τα μαθαμε τα ευχαριστα.....οι υπολοιποι καλεσμενοι δεν ειχαν ιδεα που αναφεροταν το "τα ευχαριστα"....

Δε ξερω λοιπον αν ειμαι προκατιλλημενη κ αν η υπογονιμοτητα που αντιμετωπιζω με εχει κανει περιεργη κ ξινη αλλα θεωρω οτι οι μανουλεσ δε θα πρεπε να κανουν επιδειξη της σχεσησ τουσ με τα παιδια τουσ και τησ οικογενειακησ τους ευτυχιασ ειδικα μπροστα σε ατεκνα ζευγαρια...μια διακριτικοτητα δε βλαπτει....επισησ πολλεσ φορεσ ο τροχος αλλαζει κ δε ξερεισ αν απο τη θεση του ευνοημενου βρεθεισ στη θεση αδικημενου....αυτα....

Δε σε βρισκω λαθος, αυτες οι εκρηξεις αγαπης μπροστα σε τριτους ειτε ειναι ατεκνοι ειτε οχι κι εμενα με εκνευριζουν. Αντε αυτο μπορει ετσι να της βγαινει απ τη χαρα της και να μην το καταλαβαινει, το αλλο ομως με τους γονεις σου τελειως ακυρο. Παντως οταν ακουω να διαφημιζουν τοσο πολυ την ευτυχια τους, εμενα κατι μου "βρωμαει'.. Ο ευτυχισμενος δεν εχει αναγκη να το επιδειξει.

Ευχομαι να ερθει γρηγορα ενα μωρακι και για σενα και για ολες τις κοπελες που προσπαθουν!

Διαφημίσεις

Η απλα κουβεντα να γινεται..

Ε, βέβαια πια. Προσωπικά με ανησυχεί περισσότερο ως κοινωνικό φαινόμενο η τάση των τελευταίων δεκαετιών να τα ανάγουμε όλα σε μείζον ζήτημα. Πραγματικά, χωρίς παρεξήγηση, όταν είδα τον φιλοσοφικό τίτλο "μητρότητα και ταπεινοφροσύνη" δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα καθόμασταν τόσοι ενήλικες να αναλύσουμε το καλοπροαίρετο small talk στο ταμείο ενός σούπερ μάρκετ.

H λέξη "μανουλίαση" στην ουσία περιλαμβάνει όλα αυτά που ήθελα να εκφρασω - συζητήσω.

Το περιστατικό αυτό καθ'αυτό, όντως δεν αξίζει μεγάλης ανάλυσης. Η γενικευμένη μανουλίαση που βλέπω παντού με τρελένει.

Αναφορικά με το τι άλλαξε σε εμένα μετά το παιδί, θα πω ότι άλλαξαν ελάχιστα τα οποία δεν έχουν σχέση με την στάση μου απέναντι στην ζωή, αλλά σχέση με κάποιες συνήθειες.

Να φταίει το ότι ο δικός μου είναι ακόμα μικρός, όπως λέει και η φίλη παραπάνω?Δεν ξέρω... Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.... Αλλά συνήθως αυτές οι μαμάδες που ξεχνάνε ότι υπήρξαν γυναίκες πριν κάνουν παιδι (γιατί τώρα δηλώνουν μαμάδες), λένε ότι μόλις γεννάνε, την ίδια στιγμή αλλάξαν τα πάντα γύρω τους.

Για το περιστατικό της amarillo81, δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω... Απλά να ξέρει ότι τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται

Καλημερα!! Εγω εχω να πω πως προσπαθω 14 χρονια να γινω μαννουλα αλλα ολα τα μωρα μου χαμογελουν και μονο που τα κοιτω!!!! Να χαιρεστε ολες τα παιδακια σας και να αξιωσει και εμας η Παναγιτσα να γεμισει η αγκαλια μας!!!

Mεσα απο την καρδια μου σου ευχομαι να ερθει συντομα ενα υπεροχο μωρο στη ζωη σου! Η και περισσοτερα! Οι γυναικες που αγωνιζονται τοσο για ενα παιδακι, συνηθως ειναι πολυ συνειδητοποιημενες στο ρολο που αναλαμβανουν. Ειμαι σιγουρη οτι θα γινεις μια καταπληκτικη μανουλα...

Ε, βέβαια πια. Προσωπικά με ανησυχεί περισσότερο ως κοινωνικό φαινόμενο η τάση των τελευταίων δεκαετιών να τα ανάγουμε όλα σε μείζον ζήτημα. Πραγματικά, χωρίς παρεξήγηση, όταν είδα τον φιλοσοφικό τίτλο "μητρότητα και ταπεινοφροσύνη" δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα καθόμασταν τόσοι ενήλικες να αναλύσουμε το καλοπροαίρετο small talk στο ταμείο ενός σούπερ μάρκετ.

Αγαπητη pax το small talk οπως λες μπορει να ηταν ειτε καλοπροαιρετο ειτε κακοπροαιρετο..προφανως η κοπελα που το ακουσε το θεωρησε κακοπροαιρετο ή εστω επιδεικτικο...μπορει να μην ηταν ετσι ή και να ηταν...πιστευω οτι ναι η μητροτητα θα ναι μια σημαντικη, ισως η σημαντικοτερη στιγμη στη ζωη μιας γυναικας...αλλα ενισταμαι στη παρουσιαση του μεγαλειου αυτου ως αξιοθεατου κ ως μεσω επιδειξης κ ικανοποιησης της οποιας ματαιοδοξιας...η εμπειρια αυτη που αλλαζει τη κοσμοθεωρια στη ζωη μιας γυναικας, οπως αναφερει μια κοπελα, δε θα πρεπε να συνοδευεται απο ευγενεια, ταπεινοφροσυνη κ ευγνωμοσυνη προς το θεο που την αξιωσε να τη ζησει???γι αυτο δε θεωρω οτι το να γινει καποια μανα αυτοματα βγαινει στο απυροβλητο ...δε θεωρω οτι σε κανει απαραιτητα κςλυτερο ανθρωπο αν δεν εχεις μεσα σου αυτη τη ποιοτητα ανθρωπου....αντιθετα μπορει να σε κλεισει στο μικροκοσμο σου κ να σε κανει υπεροπτη....κ στο κατω κατω ο καθενας κρινεται απο αυτο που ειναι κ απο αυτο που δινει...ξερω πολλου δοτικους ανθρωπους που ενω οι ιδιοι δεν ειναι γονεις δε κλεινουν τα ματια σε αυτον που υποφερει..ειτεωειναι ανθρωποςωειτε αλλο πλασμα...ποσους οικογενειαρχες ξρρετε να δινουν τη ζωη τους για μια ιδεα, για να βοηθησουν εναν ανθρωπο σε αναγκη, ενα αδεσποτο στο δρομο....ολοι θα κριθουμε απο αυτα που καναμε κ απο αυυτα που δε καναμε τελικα...ελπιζω αν γινω μανα τα συναισθηματα κ η εμπειρια που θα νιωσω να με κανουν καλυτερο ανθρωπο πιο δοτικο κ φιλευσπλαχνο...

Κ ναι απο μια μικρη ασημαντη παρατηρηση μπορει να ξεκινησει μια μεγαλη ιδεα:-P

Συμφωνω με pax !!!!!!!!!!

Εμενα αυτο το thread μου δειχνει ποσο -να μου επιτραπει η λαικη εκφραση- παρεξηγησιαρηδες ειναι οι Ελληνες και ποσο αναλυουν αυτα που λες.

Διαφημίσεις

Χαρα-Μαρια2 μάλλον δεν διάβασες όλα τα ποστ... προφανώς εσύ δεν αναλύεις ότι σου λένε και κατα συνέπεια μάλλον δεν διαβάζεις τα πάντα... Παρόλαυτά καταθέτεις την άποψη σου... anyway...

Σου παραθέτω ξανά τι έγραψα παραπάνω όχι για να απολογηθώ, αλλά με την ελπίδα, αυτή τη φορά να το προσέξεις

H λέξη "μανουλίαση" στην ουσία περιλαμβάνει όλα αυτά που ήθελα να εκφρασω - συζητήσω.

Το περιστατικό αυτό καθ'αυτό, όντως δεν αξίζει μεγάλης ανάλυσης. Η γενικευμένη μανουλίαση που βλέπω παντού με τρελένει

Το έγραψα και ανορθόγραφα, τρομάρα μου....

Γιατί όμως ζητάς συγνώμη για την "λαϊκη σου" έκφραση?

Τι σημαίνει λαϊκη έκφραση και γιατί πρέπει να ζητάμε συγνώμη όταν χρησιμοποιούμε τέτοιες....?

Το περιστατικό αυτό καθ'αυτό, όντως δεν αξίζει μεγάλης ανάλυσης. Η γενικευμένη μανουλίαση που βλέπω παντού με τρελένει.

Αναφορικά με το τι άλλαξε σε εμένα μετά το παιδί, θα πω ότι άλλαξαν ελάχιστα τα οποία δεν έχουν σχέση με την στάση μου απέναντι στην ζωή, αλλά σχέση με κάποιες συνήθειες.

Να φταίει το ότι ο δικός μου είναι ακόμα μικρός, όπως λέει και η φίλη παραπάνω?Δεν ξέρω... Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.... Αλλά συνήθως αυτές οι μαμάδες που ξεχνάνε ότι υπήρξαν γυναίκες πριν κάνουν παιδι (γιατί τώρα δηλώνουν μαμάδες), λένε ότι μόλις γεννάνε, την ίδια στιγμή αλλάξαν τα πάντα γύρω τους.

Για το περιστατικό της amarillo81, δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω... Απλά να ξέρει ότι τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται

για τον ορο μανουλιαση και κοσμοθεωριες κλπ εχω απαντησει σε παρακατω ποστ μου πως τα βλεπω εγω τα πραγματα! θες να σου πω ποτε συνηδητοποιησα οτι εγινα μανα?μετα τον χρονο:D και αυτο γιατι......ειχα ενα πολυ ησυχο μωρο το οποιο δεν με κουρασε καθολου οπου πηγαινα το επαιρνα μαζι απο ψωνια μεχρι καφε.βεβαια ειμαι και ανθρωπος που δεν καθεται σπιτι..αλλα το καφε μου σε μια καφετερια θα τον επινα και θυμαμαι και μερικες που κοιταγαν με απορια που εβγαζα τοσο μικρο μωρο εξω.....εννοειτε οτι δεν υπηρχαν τσιγαρα κτλ εκει που πηγαινα απλα δεν αντεχα στο σπιτι πριν και μετα μωρου;) και σου λεω οτι το καταλαβα στο χρονο γιατι τοτε αρχισε να περπαταει οποτε το κυνηγητο στις καφετεριες ηταν λιγο ακυρο:P:p αλλα με την ζουζουνα μου πηγαιναμε αλλου....τωρα που ειναι 4 μου λεει μαμα που θα παμε σημερα?και προσωπικα εμενα μου αρεσει αυτο!για καμια δυο ωρες το πολυ...βεβαια εχω μονο 1 παιδακι που ετυχε να ειναι σοθπερ καλοβολο αλλα πιστευω ειναι και στο χερι της γυναικας να ειναι και να αισθανετε χαλαρη;)

Νιώθω έτοιμη να φάω κάρτα:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δε νοιάζομαι

ο κόσμος πού πηγαίνει

και γύρω μου

στους άλλους τι συμβαίνει

Δε νοιάζομαι

τα νέα να διαβάσω

μα μόνο πώς

τη νύχτα αυτή κοντά σου

θα την περάσω

Γιατί εγώ ζω στον κόσμο το δικό μου

κι εκεί υπάρχεις μόνο εσύ μωρό μου

είναι η δικιά μου κοσμοθεωρία

μονάχα εσύ να έχεις σημασία

Θα ʽσαι τα πάντα

για μένα αγάπη μου πάντα

το γέλιο, το δάκρυ

το αλάτι μες τη ζωή

Δε νοιάζομαι

οι άλλοι τι θα πούνε

τον τρόπο αυτόν που ζω

αν τον παρεξηγούνε

Δε νοιάζομαι

τι είπαν στις ειδήσεις

μα βιάζομαι τα χείλη μου και πάλι

να τα φιλήσεις

Δεν μπορείτε να πείτε... εκτός από τους δυο τελευταίους στίχους, ταιριάζει και στη μανουλίαση!:rolleyes:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Θα ήθελα μόνο να πω τη δική μου εμπειρία από τότε που έγινα μανουλα. Ε, λοιπόν στο δρόμο μου μιλάνε άνθρωποι, στη γειτονιά μου κυρίως, που μέχρι χθες ούτε βλέμα δεν ανταλλάσαμε. Τώρα γιατί σταματάνε να μου μιλήσουνε? Έχω περισσότερη αξία ως άνθρωπος?Δεν νομίζω.

lenaki80 δεν διαφωνώ σε αυτά που λες για τον χρόνο και μετά! Αλλά άλλαξαν απλά οι συνήθειες σου (δεν μπορώ πια να απολαυσώ τον καφε, το πίνω στα όρθια, κτλ)

Δεν άλλαξε όμως ο τρόπος που σκέφτεσαι (δεν είμαι μάνα, είμαι π.χ. πιο εκδικητική, έγινα μάνα, αγάπησα όλο το κόσμο).

Άλλωστε το έγραψες και παραπάνω...

Απλά επειδή δεν γύρισε ο δικός μου κόσμος τούμπα (όχι οι συνήθειες, αυτές άλλαξαν και θα ξαναλλάξουν), προσπαθώ να καταλάβω αν είναι φυσιολογικό ή κάνω κάτι λάθος.

Διαφημίσεις

Χαρα-Μαρια2 μάλλον δεν διάβασες όλα τα ποστ... προφανώς εσύ δεν αναλύεις ότι σου λένε και κατα συνέπεια μάλλον δεν διαβάζεις τα πάντα... Παρόλαυτά καταθέτεις την άποψη σου... anyway...

Σου παραθέτω ξανά τι έγραψα παραπάνω όχι για να απολογηθώ, αλλά με την ελπίδα, αυτή τη φορά να το προσέξεις

Το έγραψα και ανορθόγραφα, τρομάρα μου....

Διαβασα ολα τα ποστ, καλη μου....και επιμενω....προφανως εννοουσα οτι ηταν αστοχο ως παραδειγμα για το θεμα που θελεις να ανοιξεις, το περιστατικο. Η κοπελα εκανε απλα small talk οπως ειπε και η pax...

Όταν εγώ θέλω να κάνω small talk, όπως έκρινες ότι έκανε η κυρία, εύχομαι στην εκάστοτε μαμά να της ζήσει, της λέω πόσο όμορφο είναι και να το χαίρεται...

οχι καθολου δεν αλλαξε ο τροπος σκεψης μου!αλλαξαν απλα οι προτεραιοτητες μου!η συμπεριφορα μου ας πουμε στις παρεες μου ειναι οι ιδιες αααα καλως το μανιακο μου λενε!στον αντρα μου δεν εχω αλλαξει συμπεριφορα!αγαπιομαστε και τσακωνομαστε ακριβως το ιδιο:mrgreen::mrgreen::mrgreen: δεν ηρθε τιποτα τουμπα στον κοσμο μου!απλα ηρθε το τελειοτερο ανθρωπακι στον κοσμο μου για να με ολοκληρωσει σαν γυναικα...πλεον σκεφτομαι πως θα περναει και το παιδι μου καλα γιατι ειναι απλα η προεκταση μου-η ζωη μου..δεν αναλωνομαι σε ανουσιες αγχωτικες καταστασεις δεν πειραζει αν δεν φαει το μεσημρι θα φαει το απογευμα-δεν πειραζει που λερωθηκε με ελαχιστη κετσαπ δε θα αλλαζω 10 μπλουζακια την ημερα εγω! και οχι ουτε περισσοτερο εκδικητικη και επικριτικη εγινα ουτε αγαπησα ολο τον κοσμο!το να εισαι μανα ειναι κατι μαγικο και οχι κατι ανταγωνιστικο!δεν υπαρχουν στανταρ και πρεπει....η ANNA 24 μας τραγουδησε κιολας για την δικια της κοσμοθεωρια:P:p:p οπως νοιωθει ο καθενας μας ας εκφραστει τελος παντων!δικαιωμα μας:o

Νιώθω έτοιμη να φάω κάρτα:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δε νοιάζομαι

ο κόσμος πού πηγαίνει

και γύρω μου

στους άλλους τι συμβαίνει

Δε νοιάζομαι

τα νέα να διαβάσω

μα μόνο πώς

τη νύχτα αυτή κοντά σου

θα την περάσω

Γιατί εγώ ζω στον κόσμο το δικό μου

κι εκεί υπάρχεις μόνο εσύ μωρό μου

είναι η δικιά μου κοσμοθεωρία

μονάχα εσύ να έχεις σημασία

Θα ʽσαι τα πάντα

για μένα αγάπη μου πάντα

το γέλιο, το δάκρυ

το αλάτι μες τη ζωή

Δε νοιάζομαι

οι άλλοι τι θα πούνε

τον τρόπο αυτόν που ζω

αν τον παρεξηγούνε

Δε νοιάζομαι

τι είπαν στις ειδήσεις

μα βιάζομαι τα χείλη μου και πάλι

να τα φιλήσεις

Δεν μπορείτε να πείτε... εκτός από τους δυο τελευταίους στίχους, ταιριάζει και στη μανουλίαση!:rolleyes:

Αννα μου εσυ! :D

ΥΓ εγω δεν γραφω ακομα πολλα, μην παμε για Χαρα-μαρια Νο3 απο τωρα...

Οι αλλαγές για τις οποίες μιλάω δεν είναι οι γύρω από το παιδί.

Δεν εννοώ να μιλάω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ γι αυτήν, να τρέχω με βραστά αυγά στο χέρι και να μοιράζω κονκάρδες για το θηλασμό.

Μιλάω για την ελευθερία μου που είναι πια οριστικά παρελθόν

Για την άπειρη υπομονή που έχω εξασκήσει, αυτήν που δεν ήξερα ότι υπάρχει

Για την ευθύνη που νιώθω, την πιο σημαντική ευθύνη του κόσμου

Για την καριέρα μου, που δε με αγγίζει πια το ίδιο

Για τα όνειρα που κάνω, που είναι διαφορετικά από πριν

Για τη μαμά μου, που την αποκρυπτογράφησα

Για τον άντρα μου, που άλλαξε μαζί μου

Για τις ρυτίδες που έβγαλα τα βράδυα με πυρετό

Γι αυτό το κάτι, που το λένε μάλλον ωριμότητα και μου ήρθε όχι με τα χρόνια, αλλά με εκείνη!

Albert Einstein

Δεν εννοώ να μιλάω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ γι αυτήν, να τρέχω με βραστά αυγά στο χέρι και να μοιράζω κονκάρδες για το θηλασμό.

Γι αυτό το κάτι, που το λένε μάλλον ωριμότητα και μου ήρθε όχι με τα χρόνια, αλλά με εκείνη!

τι ωραια που τα λες:-D εγω γιατι δεν μπορω να γραφω ετσι?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ποιήτρια αγάπη μου.. Εχω πλανταξει εδω :-(

Λελάκι,τώρα όμως με αποστώμωσες.

Ψάχνω μια ώρα να βρω κάτι να σου γράψω.

Να μην απαντήσω για να βγαίνει η φορουμ-αύρα "Ω,μα βέβαια, τι ωραία που τα λέω"!!!

Ή να απαντήσω και να επιβεβαιώσω ότι την ψώνισα?

ChristinaD, όντως θα ακούς πολλά με το μωρό. Τα μωρά ανοίγουν στόματα. Για μένα, δείξε επιείκεια. Φαντάσου ένα κόσμο που δεν θα μας έδινε το δικαίωμα να πούμε τη μπαρούφα μας στο super market.

*Χαρά Μαρία, στ' αυγά σου. Να μείνει και καμμία μέσα!!!:-D

Albert Einstein

Λελάκι,τώρα όμως με αποστώμωσες.

Ψάχνω μια ώρα να βρω κάτι να σου γράψω.

Να μην απαντήσω για να βγαίνει η φορουμ-αύρα "Ω,μα βέβαια, τι ωραία που τα λέω"!!!

Ή να απαντήσω και να επιβεβαιώσω ότι την ψώνισα?

ChristinaD, όντως θα ακούς πολλά με το μωρό. Τα μωρά ανοίγουν στόματα. Για μένα, δείξε επιείκεια. Φαντάσου ένα κόσμο που δεν θα μας έδινε το δικαίωμα να πούμε τη μπαρούφα μας στο super market.

*Χαρά Μαρία, στ' αυγά σου. Να μείνει και καμμία μέσα!!!:-D

:D:D:D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...