Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με προλακτίνη!

Recommended Posts

Προλακτινοχτυπημενη και εγω.Στην πρωτη εξεταση ηταν γυρω στο 35 με ανωτατη φυσ.τιμη το 29 (4η μερα κυκλου) και στην δευτερη εξεταση ηταν 42 (25η μερα κυκλου).

Ξεκινησα θεραπεια με dostinex,μισο καθε Πεμπτη,για τρεις μηνες.Ηδη εχουν περασει οι δυο μηνες (στο ενδιαμεσο προσπαθω για παιδακι).

Πιστευεται θα εχει πεσει αρκετα μεχρι στιγμης ωστε να ειμαι τυχερη στον επομενο κυκλο??

Η προλακτινη επηρεαζει την μειωμενη ροη αιματος στην περιοδο??

Καλησπέρα!!!

Σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά και σύντομα να κρατήσεις ένα μικρό αγγελουδάκι στα χέρια σου.

Την εξέταση για την προλακτίνη, καλό είναι να γίνεται τη δεύτερη με τρίτη το πολύ τέταρτη ημέρα του κύκλου και μετά από ένα δίωρο περίπου, αφού έχεις ξυπνήσει. Αυτό επειδή έγραψες ότι έκανες τη δεύτερη εξέταση την 25η μέρα του κύκλου.

Για το αν θα έχει πέσει αρκετά ή όχι, δεν ξέρω. Στο εύχομαι. Προσπάθησε να είσαι ήρεμη και να αποβάλεις το άγχος από τον οργανισμό σου. Όσο μπορείς.

Και ναι, η προλακτίνη επηρεάζει και τη ροή του αίματος και μπορεί η περίοδός σου να καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα.

Δεν ξέρω, τι γιατρό έχεις συμβουλευτεί. Πάντως, για το θέμα της προλακτίνης μίλα και με γυναικολόγο και με ενδοκρινολόγο.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!!!

Σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά και σύντομα να κρατήσεις ένα μικρό αγγελουδάκι στα χέρια σου.

Την εξέταση για την προλακτίνη, καλό είναι να γίνεται τη δεύτερη με τρίτη το πολύ τέταρτη ημέρα του κύκλου και μετά από ένα δίωρο περίπου, αφού έχεις ξυπνήσει. Αυτό επειδή έγραψες ότι έκανες τη δεύτερη εξέταση την 25η μέρα του κύκλου.

Για το αν θα έχει πέσει αρκετά ή όχι, δεν ξέρω. Στο εύχομαι. Προσπάθησε να είσαι ήρεμη και να αποβάλεις το άγχος από τον οργανισμό σου. Όσο μπορείς.

Και ναι, η προλακτίνη επηρεάζει και τη ροή του αίματος και μπορεί η περίοδός σου να καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα.

Δεν ξέρω, τι γιατρό έχεις συμβουλευτεί. Πάντως, για το θέμα της προλακτίνης μίλα και με γυναικολόγο και με ενδοκρινολόγο.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

Συμβουλευομαι και ενδοκρινολογο και γυναικολογο.

Την δευτερη εξεταση προλακτινης στην 25η μερα του κυκλου την ζητησε η γυναικολογος.

Θα ξανακανω εξετασεις τον Αυγουστο,αυτη την φορα απο την 3η-5η μερα του κυκλου.

Ηδη βλεπω διαφορα στην περιοδο,οποτε μαλλον την "διορθωνουμε" την ζημια!!

Ευχαριστω για τις ευχες σου

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

Συμβουλευομαι και ενδοκρινολογο και γυναικολογο.

Την δευτερη εξεταση προλακτινης στην 25η μερα του κυκλου την ζητησε η γυναικολογος.

Θα ξανακανω εξετασεις τον Αυγουστο,αυτη την φορα απο την 3η-5η μερα του κυκλου.

Ηδη βλεπω διαφορα στην περιοδο,οποτε μαλλον την "διορθωνουμε" την ζημια!!

Ευχαριστω για τις ευχες σου

Τότε, μια χαρά!!!!

Περιμένουμε τα ευχάριστα....:P

• 2 months later...

geia sas...eimai i dimitra kai eimai 19 xronwn...graftika kai egw edw giati exw provlimata me tin prolaktini xwris na yparxei thema me egkumosini...sygnwmi gia ta agglika grammata alla den mporw na valw ellinika me ayto to pliktrologio...edw kai ena xrono exw ayto to provlima...exw kathe mina 20 meres periodo alles fores pio katw alles fores pio panw...prin ena xrono o ematokritis mou itan sto 46 kai twra meta apo ena xrono exei ftasei sta 39...piga ton aprili se mia gynaikologo..ola itan entaksei kai to test pap,kai o endokolpikos uperixos kai i kaliergeia...ekana ena swro eksetaseis kai i prolaktini kai i antithromvini itan ta monadika poy eixa...i prolaktini itan (me f.t. to 27),38 peripou...m edwse mia therapeia i opoia den mou ekane douleia,apogoiteytika kai den ksana piga...einai na ksana paw twra alla fovamai..den thelw ayrio methayrio na min mporw na kanw ena paidi i kati tetoio...:(

Διαφημίσεις

geia sas...eimai i dimitra kai eimai 19 xronwn...graftika kai egw edw giati exw provlimata me tin prolaktini xwris na yparxei thema me egkumosini...sygnwmi gia ta agglika grammata alla den mporw na valw ellinika me ayto to pliktrologio...edw kai ena xrono exw ayto to provlima...exw kathe mina 20 meres periodo alles fores pio katw alles fores pio panw...prin ena xrono o ematokritis mou itan sto 46 kai twra meta apo ena xrono exei ftasei sta 39...piga ton aprili se mia gynaikologo..ola itan entaksei kai to test pap,kai o endokolpikos uperixos kai i kaliergeia...ekana ena swro eksetaseis kai i prolaktini kai i antithromvini itan ta monadika poy eixa...i prolaktini itan (me f.t. to 27),38 peripou...m edwse mia therapeia i opoia den mou ekane douleia,apogoiteytika kai den ksana piga...einai na ksana paw twra alla fovamai..den thelw ayrio methayrio na min mporw na kanw ena paidi i kati tetoio...:(

Δήμητρα γεια σου!

Μπορώ να σου πω δυο πράγματα μόνο από άποψη προλακτίνης. Το 38 με ανώτερη τιμή 27 , δεν είναι υψηλό ιδιαίτερα. Αυτό μπορεί να προέλθει ακόμα και από το άγχος της αιμοληψίας. Μπορείς να κάνεις μια επανάληψη 3η έως 5η μέρα περιόδου ,περίπου 3 ώρες αφού ξυπνήσεις το πρωί , όχι νωρίτερα και να δεις τι γίνεται. Πάντως με μια μόνο εξέταση προλακτίνης και μάλιστα με τέτοια τιμή , δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Κάνε κάποιες επαναλήψεις και αν δεις ότι συνεχίζεται ή ανεβαίνει , τότε να πας σε ενδροκρινολόγο .Είναι καταλληλότερος για θέματα ορμονών.

Το θέμα όμως της περιόδου είναι διαφορετικό. Δεν έχω ακούσει πουθενά η προλακτίνη να δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα, δηλαδή να έχεις 20 μέρες περίοδο.Το αντίθετο μάλιστα. Η υψηλή προλακτίνη δημιουργεί πρόβλημα στον κύκλο, δεν σου έρχεται περίοδος. Το πιθανότερο να μην είναι από την προλακτίνη αυτό. Ίσως θα ήταν καλό να επισκεφτείς και κάποιον άλλο γυναικολόγο να πάρεις δεύτερη γνώμη. Μην το αφήσεις έτσι , πρέπει να βρεις που οφείλεται.

Είναι καλό που ενδιαφέρεσαι για την υγεία σου και το ψάχνεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι από τώρα για τίποτα. Είσαι πολύ μικρή και σχεδόν τα πάντα διορθώνονται!

Καλή επιτυχία !

PMNYp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα! Έχω και εγώ ένα προβληματάκι με την προλακτίνη μου και με τη σύλληψη. Μίλησα με το γυναικολόγο μου και μου είπε να πάρω dostinex, από ένα χαπάκι (0.5 mg) δύο φορές την εβδομάδα. Ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι μεγάλη η δόση, διαβάζω στο forum ότι οι περισσότερες παίρνουν 1/2 χαπάκι τη φορά, δεδομένου ότι οι μετρήσεις μου κυμαίνονται από 36 έως 42. Επίσης ποια ώρα είναι καλύτερα να παίρνω το χάπι;

Κορίτσια καλημέρα! Έχω και εγώ ένα προβληματάκι με την προλακτίνη μου και με τη σύλληψη. Μίλησα με το γυναικολόγο μου και μου είπε να πάρω dostinex, από ένα χαπάκι (0.5 mg) δύο φορές την εβδομάδα. Ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι μεγάλη η δόση, διαβάζω στο forum ότι οι περισσότερες παίρνουν 1/2 χαπάκι τη φορά, δεδομένου ότι οι μετρήσεις μου κυμαίνονται από 36 έως 42. Επίσης ποια ώρα είναι καλύτερα να παίρνω το χάπι;

Δεν ειναι τοσο σπουδαια η ποσοτητα που περνεις,ουτε οι τιμες της προλακτινης.Απλα,θα σου πεσει πιο συντομα.

Δεν σου εχει πει η γιατρος σου ποτε να περνεις το ντοστινεξ?Εγω το επερνα το βραδυ,γιατι λενε οτι προκαλει ζαλαδες,αλλα οταν ρωτησα την γιατρο μου,μου ειπε οτι με τοσο μικρη ποσοτητα δεν θα καταλαβω τιποτα και ετσι εγινε.

Με το που διορθωθηκε η προλακτινη και ημουν ετοιμη να αδιαθετησω για να κανω εξετασεις και να δω σε τι τιμες κυμαινεται,με προλαβαν αλλα γεγονοτα.Ευχαριστα.Ειχε ερθει το μικρο μου θαυματακι.

Οποτε μην σε ανησυχει καθολου.Ειναι πταισματακι,διορθωνεται πανευκολα και συντομα ερχεται και το μωρακι !!!!

Με το καλο να μας πεις τα ευχαριστα νεα!!!

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου και να σου ζήσει το μικρό σου θαυματάκι!!!

Πήρα τηλέφωνο σε ένα φαρμακείο και μου είπαν ότι το dostinex είναι 5mg και υπάρχει σε δύο συσκευασίες με 2 και με 8 χάπια. Μήπως ξέρεις πως γίνεται η διαδικασία; θα κόψω το ένα χάπι σε 10 κομμάτια για να πάρω το 0.5 mg;

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κοριτσια, προλακτινοχτυπημενα ή πρώην προλακτινοχτυπημενα, ειμαι καινουριο μελος αλλα σας διαβαζω καιρο!

Εχει αρκετα χρονια που γνωριζω οτι η προλακτινη μου ειναι ανεβασμενη. Το εψαξα λογω ασταθειας κυκλου. Τις 2 φορες που τη μετρησα στο παρελθον ήταν στο 30 και 32.

Εδω και 5 μηνες περιπου ειπαμε να δοκιμασουμε για μωρακι να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε. Δεν πιασαμε κανενα! Δυστυχως δεν ηξερα οτι η υψηλη προλακτινη μπορει να δυσκολεψει τη συλληψη, μολις το εμαθα ομως πηγα στο γιατρο. Μετρηση: 103!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:shock::shock::shock:

Η γυναικολογος με εστειλε σε ενδοκρινολογο, ξανακανω εξεταση, στο 35 η κυρια! Επειδη ομως ανεβηκε στο 103 εστω κα μια φορα πηγα κι εγω να κανω τη μαγνητικη μου. Τα αποτελεσματα αναμενονται αυριο.

Μια λεπτομερεια: για να κανεις τη μαγνητικη με σκιαγραφικο δεν πρεπει να εισαι εγκυος, κατι για το οποιο δε με ειχε ενημερωσει ο γιατρος. Εγω δεν ηξερα αν ειμαι διοτι ημουν στην 27η μερα του κυκλου. Μπαινω στον τομεα με τους μαγνητικους τομογραφους και βλεπω παντου στους τοιχους "Σε περιπτωση εγκυμοσυνης ενημερωστε το προσωπικο". Ενημερωνω και μου λεν οτι δε μπορει να γινει η μαγνητικη αν δε διευκρινιστει αυτο. Ευτυχως με βοηθησαν και με στειλαν στο μικροβιολογικο τους να κανω χοριακη, η οποια σε 45' ηταν ετοιμη. Αποτελεσμα αρνητικο βεβαιως.

Εχω ενα μικρο αγχος για το αποτελεσμα αυριο. Εχω κι ενα μεγαλυτερο για το τι θα γινει απο εκει και περα! Γιατι μετα απο αυτη την εξεταση θα αρχισει η θεραπεια. Ευθυνεται οντως η προλακτινη για το γεγονος οτι δεν εχω μεινει μεχρι στιγμης? Οταν τη ρυθμισω θα μεινω? Τα λεω σε σας που με καταλαβαινετε...

καλησπερα κοριτσια,ηθελα να κανω μια ερωτηση.....σε οσες εχουν η ειχαν προβλημα προλακτινης...εδω και καποιες μερες ποναει το στηθος μου και ειδικα η ρωγες....ο γυναικολογος μου μου ειπε να κανω εξεταση προλακτινης..υπαρχει περιπτωση ο πονος να δημιουργειτε απο καποια ανωμαλλια της προλακτινης??? μολις μου τελειωσε η περιοδος.... ευχαριστω!

καλησπερα κοριτσια,ηθελα να κανω μια ερωτηση.....σε οσες εχουν η ειχαν προβλημα προλακτινης...εδω και καποιες μερες ποναει το στηθος μου και ειδικα η ρωγες....ο γυναικολογος μου μου ειπε να κανω εξεταση προλακτινης..υπαρχει περιπτωση ο πονος να δημιουργειτε απο καποια ανωμαλλια της προλακτινης??? μολις μου τελειωσε η περιοδος.... ευχαριστω!

Καλησπέρα tatia. Υπάρχει αυτή η περίπτωση. Η προλακτίνη προκαλεί πόνο στο στήθος. Ελπίζω στην δική σου περίπτωση να είναι απλά σύμπτωση και να μην υπάρχει πρόβλημα προλακτίνης. Μια αιματολογική εξέταση θα σου λύσει την απορία.

PMNYp3.png

ευχαριστω για την απαντηση ΣΟΦΗ,τελικα εκανα εξεταση προλακτινης και ειναι φυσιολογικη,το στηθος μου συνεχιζει και ποναει (και τα δυο) η αληθεια ειναι οτι σταματησα να παιρνω τα αντισυλληπτικα αυτον τον μηνα(τα επερνα για θεραπεια) και σκεφτομαι μηπως τρελλαθηκαν οι ορμονες μου........εχει τυχει σε καμμια κατι αναλογο? ευχαριστω

• 2 εβδομάδες μετά...

Mετά την εγκυμοσύνη μου άλλαξε και ο κύκλος της περιόδου μου. Από 28 ημέρες πήγα στις 24, 20, 22.. Υπάρχει περίπτωση να συμβεί λόγω προβλήματος προλακτίνης?

Επίσης ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση να έχω ακόμη γάλα, αλλά δεν θήλασα, κάτι σταγόνες έβγαζα μόνο και μετά κόπηκαν. Γενικά σε ποιόν απευθυνόμαστε? Σε γυναικολόγο ή ενδοκρινολόγο? Και πόσο κοστίζει αυτή η εξέταση?

Διαφημίσεις

geia sas k apo emena.eixa kanei thyroiodi prin 4 xronia k apo tote elenxw tis T4 k TSH. oses fores k na eipa ton endokrinologo moy [firma] k ton gynaikologo moy oti exw provlima me tin periodo.. kanenas den moy edwse simasia mexri poy alazw proto gynaikologo.kanw eksetasis k moy vriskei prolaktini 160 parakalw.apo ekei alazw k endokrinologo kanw k magnitiki [adenwma ypwfysis].telika twra pernw to NOPROLAK k meta apo 3 mines tha ksanapaw gia eksetasis.k elega afoy kanoyme eleythero erwta edw k xronia 'poio einai to provlima mas'? eimai 34 k thelw para poly ena mwraki alla des ti ginete otan petixeis giatroys mono gia to xrima

geia sas k apo emena.eixa kanei thyroiodi prin 4 xronia k apo tote elenxw tis T4 k TSH. oses fores k na eipa ton endokrinologo moy [firma] k ton gynaikologo moy oti exw provlima me tin periodo.. kanenas den moy edwse simasia mexri poy alazw proto gynaikologo.kanw eksetasis k moy vriskei prolaktini 160 parakalw.apo ekei alazw k endokrinologo kanw k magnitiki [adenwma ypwfysis].telika twra pernw to NOPROLAK k meta apo 3 mines tha ksanapaw gia eksetasis.k elega afoy kanoyme eleythero erwta edw k xronia 'poio einai to provlima mas'? eimai 34 k thelw para poly ena mwraki alla des ti ginete otan petixeis giatroys mono gia to xrima

Τι πρόβλημα είχες με την περίοδο? Σου ερχόταν νωρίτερα? Σου κρατούσε περισσότερες ημέρες? Δεν είχες σταθερό κύκλο?

Για όσο αφορά την προλακτίνη, υπάρχουν κάποια σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά? Και ποιές είναι οι φυσιολογικές τιμές και πόσο κοστίζει η εξέταση? Σορυ για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά με καίει το θέμα.

Τι πρόβλημα είχες με την περίοδο? Σου ερχόταν νωρίτερα? Σου κρατούσε περισσότερες ημέρες? Δεν είχες σταθερό κύκλο?

Για όσο αφορά την προλακτίνη, υπάρχουν κάποια σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά? Και ποιές είναι οι φυσιολογικές τιμές και πόσο κοστίζει η εξέταση? Σορυ για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά με καίει το θέμα.

apla moy erxetai kathe 2,3 mines.diladi 5 fores toy xronoy.otan exeis ypsili prolaktini''den soy erxetai i periodos''.osw anafora tis fysiologikes times,ta diaforitika ergastiria metroyn k diaforitika.diladi sto ena poy piga to orio einai 29 eno egw eixa 160 k sto alo 700 k egw eixa 3000.i eksetasi ean exeis asfaleia einai konta sta 15 eyrw.prosopika tha soy elega na pas se gynaikologo i endokrinologo [me opoion tha niotheis kalythera]k tha ton zitiseis mai eksetasi prolaktini.paroloy poy soy eipa oti otan exeis ypsili prolaktini kanonika soy kovete i periodos.alla min to afineis to provlima...

• 7 months later...

κοριτσακια μου καλησπερα ειχα γραψει παλαιοτερα..θα σας πω με λιγα λογια τα δικα μου..προσπαθουσαμε για μπεμπε 8 χρονια κανενας δε μουπε να ψαξω προακτινη...οταν τελικα εκανα εξεταση ηταν 38 οχι τραγικη κανω μαγνιτικη βρισκω αδενωμα 7 χιλιοστα..ειχα και προβλημα με τον κυκλο ...αρχιζω τα πριμολουτ στην αρχη των 50 μετα των 75...πεφτει η προλακτινη σταδιακα...μολις φτανει στο 7..μενω εγκυος σε διαστημα ενος χρονου θεραπειας..μολις γεννησα κανω μαγνιτικη στους τρεις μηνες 9 χιλιοστα το αδενωμακαι 50η προλακτινη... σταματω το θηλασμο και αρχιζω παλι τα πριμολουτ...η προλακτινη πεφτει στα φυσιολογικα αλλα ειχα πολλους πονοκεφαλους..κανω μαγνιτικη μετα απο καποιο διαστημα πριπου ενα χρονο και το αδενωμα εφτασε 14μιση χιλιοστα οι πονοκεφαλοι εντονοι πολλες αιμοραγιες στην περιοδο η καθολου περιοδος για δυο και τρεις μηνες....το φλεβαρη που μας περασε κανω παλι μαγνιτικη τα ιδια...αποφασιζεται χειρουργειο και λιγο πριν οριστει μερα περνω αλλη μια γνωμη...ας κανουμε αλλλη μια προσπαθεια με ντοστινεξ....ειναι ενας μηνας που τα περνω λοιπον κιελπιζουμε να μικρυνει το αδενωμα..πολλους πονοκεφαλους ακομα εχω...περνω ενα δευτερα κιενα πεμπτη...την περασμενη βδομαδα ειχα ξεχασει οτι πηρα δευτερα και την τριτη ξαναπηρα...την τριτη τη νυχτα επαθα ιλιγγο δυνατο που κρατησε τρεις μερες....αυτα εν ολιγης εχω ταλαιπωρηθει κιαν ειδατε η προλακτινη μου ειναι μικρη για τοσο μεγαλο αδενωμα...εχει συμβει σε καμια;;;ευχομαι να γλυτωσω το χειρουργειο γιατι μπηκα και διαβασα τα σχετικα και σκιαχτηκα....σας φιλω ολες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

κοριτσακια μου χιλια συγνωμη νορμπρολακ πηρα στην αρχη κιοχι πριμολουτ εκανα λαθος γιατι και τα πριμολουτ οταν δεν ερχοταν περιοδος τα ειχα παρει με το κουταλι....τα νορμπρολακ μου εκαναν παντως πολλες παρενεργειες ειχα ζαλαδες εμετους και γενικα ασχημη διαθεση....και τωρα με τα ντοστινεξ εχω υπνηλια και πολλες φορες ζαλαδες....παντως πριν ενα μηνα περιπου που εκανα μαγνιτηκη και εξεταση προλακτινης η προλακτινη ηταν 22 και το αδενωμα 14μιση χιλιοστα παλι...πριν 15 μερες η προλακτινη επεσε στο 13 με τα ντοστινεξ αλλα οι πονοκεφαλοι καλα κρατουν!!!!πολλα φιλακια σε ολες!!!!!

Πινιώ , δώσε λίγο χρόνο στο dostinex . Ο ενδοκρινολόγος μου είπε πως έχουν τις λιγότερες παρενέργειες από όλα τα χάπια για την προλακτίνη. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις βοήθησαν ώστε ,αν όχι να μικρύνει το αδένωμα, να μείνει τουλάχιστον σταθερό σε μέγεθος.

Εγώ είχα κάνει μαγνητική το 2008. Μου είπαν πως δεν έχω αδένωμα. Έπαιρνα dostinex για ενάμιση χρόνο , έπεσε η προλακτίνη και τα σταμάτησα. Πάλι μετά πρόβλημα με προλακτίνη και με την περίοδο. Ώσπου έκανα πριν 2 μήνες πάλι μαγνητική και βρήκαν αδένωμα 6 χιλιοστών. Ξεκίνησα dostinex , αν και είμαι αντίθετη με τα φάρμακα γενικά, υποχρεωτικά γιατί το αδένωμα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εκεί ο ενδοκρινολόγος μου είπε πως το dostinex σε πολλές περιπτώσεις μικραίνει το αδένωμα. Και αν όχι, τουλάχιστον μπορεί να μείνει σταθερό. Θα κάνω επανάληψη μαγνητικής σε 6 μήνες.

Πάντως εγώ έφτασα προλακτίνη 200. Εσύ με 50 προλακτίνη έχεις μεγαλύτερο αδένωμα, κάτι που η αλήθεια είναι δεν το έχω ακούσει ξανά.

Κάνε την θεραπεία σου , μπορεί ο οργανισμός σου να αντιδράσει καλύτερα με τα dostinex και όλα να φτιάξουν.Καλή επιτυχία.

PMNYp3.png

Σοφη μου γλυκια ναι;;;βρεθηκε αδενωμα;;;;;σου ευχομαι να εξαφανιστει τελειως!!!Αυτο που με ανυσηχει και μου κανει εντυπωση κιεμενα ειναι πως με μικρη προλακτινη εχω μεγαλο αδενωμα..εγω επαιρνα τα νορμπρολακ μεχρι πριν ενα μηνα περιπου ...η ενδοκρινολογος μου δεν μου ειπε ποτε για ντοστινεξ...και αφου δεν μικρυνε σε ενα χρονο με εστειλε σε νευροχειρουργο κιεκεινος ειπε αμεσως χειρουργειο..οταν πηρα δευτερη γνωμη απο νευροχειρουργο μου ειπε αυτο που λες κιεσυ οτι αυτοι οι ογκοι συνηθως μικραινουν η και εξαφανιζονται...και με εστειλε σε αλλη ενδοκρινολογο στον Αγ Σαββα οπου και εκανα παλι απο την αρχη εξετασεις..πριν περιπου ενα μηνα αυτα εναμιση..ειχα στενοχωρηθει πολυ γιατι ειχα προετοιμαστει για χειρουργειο να τελειωνω με αυτο...εκανα και μαγνιτικα πεδια (ηταν μια χαρα)γιατι απο τη μια μερια το αδενωμα ακουμπα σε νευρο.εχω καθημερινα πονοκεφαλους μπροστα στο κουτελο και πισω απο τη μυτη ακριβως εκει δλδ που ειναι το αδενωμα.Ναι το σκεφτηκα κιεγω πως ισως να ειναι νωρις για να εχω αποτελεσμα μαλλον βιαζομαι γιατι εχω κουραστει πολυ με ολο αυτο.Το χειμωνα που μας περασε ειχα αστατο κυκλο εξαιτιας αυτου η ερχοταν καθε 13 μερες η καθε 3 μηνες...η ειχα πολυ αιμα η σχεδον καθολου...τρεις φορες ειχα αρκετα μεγαλη αιμοραγια που νομιζαμε πως ειναι οινομοιωμα κτλπ...και μουπε ο γυναικολογος τελικα πως φταιει τοαδενωμα.Συγνωμη για την πολυλογια τα λεω μαζεμενα γιατι ειχα πολυ καιρο να μπω...ευχαριστω Σοφη γλυκια :)

Λίγη υπομονή ακόμα κοπέλα μου. Πριν δέκα χρόνια περίπου ανακάλυψα κι εγώ σε έναν τυχαίο ορμονικό έλεγχο ότι η προλακτίνη μου είχε φτάσει ταβάνι! Μετά από μαγνητική αποκαλύφθηκε ένα αδένωμα 8χιλιοστών. Ξεκίνησα αμέσως dostinex, ένα Τετάρτη, ένα Κυριακή, αιματολογικές ανά τρίμηνο, μαγνητική ανά χρόνο. Η προλακτίνη σταδιακά άρχισε να μειώνεται, ώσπου μέσα σε λίγους μήνες είχε πέσει κάτω από τις φυσιολογικές τιμές! Ο γιατρός μου δε μου μείωσε το χάπι, στόχος ήταν να μείνει σταθερό το αδένωμα και στην καλύτερη περίπτωση να απορροφηθεί, αλλιώς μου μίλησε ξεκάθαρα για χειρουργείο. Στα 6 χρόνια περίπου το αδένωμα άρχισε να μειώνεται, χρόνο με το χρόνο όλο και πιο λίγο. Ωσπου πριν 1,5 χρόνο εξαφανίστηκε! Άρχισα να μειώνω σταδιακά το χάπι και είχα φτάσει να παίρνω μισό τη βδομάδα όταν έμεινα έγκυος οπότε και το σταμάτησα. Στον τελευταίο έλεγχο θήλαζα οπότε δεν είχε νόημα να τσεκάρει την προλακτίνη, θα τη δούμε το Σεπτέμβρη μαζί με μια μαγνητική για επιβεβαίωση ότι δεν άλλαξε κάτι. Εμένα το dostinex με έσωσε. Μπορεί να επηρέαζε τη διάθεση και την ψυχολογία μου, αλλά χίλιες φορές χαλάλι. Ο γιατρός μου με είχε ενημερώσει για τις συνέπειες της υψηλής προλακτίνης και είχα φοβηθεί ότι θα δυσκολευτώ να κάνω παιδί. Από τη στιγμή όμως που έπεσε, μου εξήγησε ότι δεν είχα κανένα θέμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε! Αξίζει, χίλιες φορές αξίζει, θα με θυμηθείς! Εύχομαι τα καλύτερα!

8hwQp3.png

πολυ αισιοδοξο το μυνημα σου!!!να χαιρεσαι το παιδακι σου!!!!σε 6 χρονια αρχισε να μυκραινει;;;;νομιζω πως η γιατρος μου δε θα περιμενει τοσο...μου ειπε ηδη οτι δεν εχουμε πολλα περιθωρια να περιμενουμε εμενα δεν ειναι ακριβως στρογγυλο αδενωμα οπως γραφει η μαγνιτικη ειναι περιχυμενο...με αιμοραγικες τασεις ναι μεν φαινεται ενα στρογγυλο σαν καρυδι αλλα τρυγυρω υπαρχουν μικροτερα ππφφφ απο τη μια τρομαζω μακαρι να μην χρειαστει χειρουργειο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...