Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με προλακτίνη!

Recommended Posts

Eμένα ο γιατρός μου είχε πει ότι με τα dostinex δε θα καταλάβαινα καν ότι παίρνω φάρμακα. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Τα παίρνω το βράδυ αλλά την επόμενη το πρωί δεν αισθάνομαι καλά. Έχω αναγούλες και ναυτίες. Θέλω συνέχεια να τρώω και νιώθω ότι έχω αρχίσει να χάνω βάρος, παρά την λαιμαργία μου. Και το χειρότερο είναι ότι πονάω συνέχεια στην κοιλιά, λες και είμαι αδιάθετη. Ελπίζω να μη χρειαστεί να τα συνεχίσω και τον επόμενο μήνα :-(

Δυστυχώς βγάζει διάφορα συμπτώματα.Εγώ τι να πω που τα έπαιρνα ενάμισι χρόνο!Υπομονή και μακάρι να μην τα ξαναπάρεις ποτέ!

PMNYp3.png

Διαφημίσεις

Eνάμιση χρόνο; Απίστευτο! Ελπίζω τώρα όλα να είναι καλά!

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά σε εμένα δεν είναι όλα καλά.Η προλακτίνη με το που σταμάτησα την θεραπεία ήταν μονίμως ανεβασμένη (στο 50 ή 60 ή 70).Αυτό δεν σημαίνει πως είναι κανόνας,ίσως είναι θέμα οργανισμού.Μπορεί κάποιος άλλος οργανισμός να επανέλθει στα φυσιολογικά όρια.Άλλωστε από το 125 που είχα φτάσει το 50 η το 60 ή και το 70 είναι βελτίωση!!!

PMNYp3.png

κοριτσακια θελω τα φωτα σας!

εαν εχεις ανεβασμενη προλακτινη πως το καταλαβαινεις?εχεις καποια συμπτωματα..?

εγω δεν εχω πολυκυστικες, εχω καθε μηνα περιοδο, οχι ομως σταθερο κυκλο,ο κυκλος μου ειναι 30 ημερων με 3μερες πανω-κατω..δεν εχω γαλακτοροια αλλα εχω αγχος..

εγω δεν εχω πολυκυστικες, εχω καθε μηνα περιοδο, οχι ομως σταθερο κυκλο,ο κυκλος μου ειναι 30 ημερων με 3μερες πανω-κατω..δεν εχω γαλακτοροια αλλα εχω αγχος..

Ούτε κι εγώ είχα γαλακτόροια.Είχα όμως πρήξιμο σε όλο το σώμα αλλά ιδιαίτερα στο στήθος και πόνο ή αίσθηση καψίματος...με λίγα λόγια δεν μπορούσα ούτε να το ακουμπήσω:?Περίοδο είχα κι εγώ κάθε 30-35 μέρες με πόνους(πολυκυστικές δεν είχα-ούτε κύστες).Μην αγχώνεσαι μία απλή εξέταση αίματος θα κάνεις 3-5 μέρα του κύκλου.Ρώτησε τον ενδοκρινολόγο ή τον γυναικολόγο σου.

Διαφημίσεις

Τα βασικά συμπτώματα είναι γαλακτόροια , πρόβλημα στον κύκλο , πρησμένο στήθος, πονοκέφαλοι.Όμως δεν είναι απαραίτητο να τα έχεις όλα.Εγώ παρόλο που είχα υψηλή προλακτίνη δεν είχα ποτέ γαλακτόροια.Συνήθως τα συμπτώματα ,αν υπάρχουν,είναι σε κοπέλες που έχουν καιρό το πρόβλημα και είναι κάτι οργανικό.Ή από προλακτίνωμα ή λόγω οργανισμού. Τότε συνήθως έχουμε συμπτώματα.Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να ξέρεις είναι η εξέταση αίματος.

PMNYp3.png

Λαγουδάκι, εγώ το κατάλαβα από τη γαλακτόροια και το πρησμένο στήθος. Έχω γεννήσει εδώ και 4 περίπου χρόνια, κοντά 5, κι είναι σαν να θηλάζω το παιδάκι μου ακόμη.

Ωστόσο, ο σίγουρος τρόπος είναι η εξέταση αίματος και μετά επίσκεψη σε ενδοκρινολόγο για κατευθυντήριες γραμμές.

Αν και βλέπω ότι η περισσότερη δουλειά γίνεται από εμάς.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα; Παίρνω το dostinex εδώ και δύο βδομάδες, μισό χαπάκι κάθε Τρίτη και Παρασκευή βράδυ. Σήμερα είναι Πέμπτη και έχω καθηλωθεί στον καναπέ με τρομερές αναγούλες, ναυτία, και παράξενο πόνο στην κοιλιά. Δε μοιάζει με τον πόνο της περιόδου, ούτε είναι πολύ έντονος. Αλλά οι αναγούλες και οι ναυτίες είναι το κάτι άλλο, κι εγώ νιώθω έτσι μόνο όταν καταναλώσω υπερβολικό αλκοόλ. Η τελευταία μου περίοδος ήταν στις 12/5. Τί μου συμβαίνει; Είναι δυνατόν να είναι το φάρμακο; Είναι τόσο δυνατό;

Zoun τα παίρνω πάντα το βράδυ, μετά το φαγητό και κατευθείαν για ύπνο. Είναι δυνατόν να πήρα το χάπι Τρίτη βράδυ και σήμερα να είμαι έτσι; Η κοιλιά μου έχει πρηστεί υπερβολικά και ζαλίζομαι μόνο και μόνο που μπαίνω στη διαδικασία να πληκτρολογήσω.... :mad:

Διαφημίσεις

Zoun τα παίρνω πάντα το βράδυ, μετά το φαγητό και κατευθείαν για ύπνο. Είναι δυνατόν να πήρα το χάπι Τρίτη βράδυ και σήμερα να είμαι έτσι; Η κοιλιά μου έχει πρηστεί υπερβολικά και ζαλίζομαι μόνο και μόνο που μπαίνω στη διαδικασία να πληκτρολογήσω.... :mad:

πολυ περιεργο μου φαινεται ...

μηπως πρεπει να το πεις του γιατρου σου να τα διακοψεις να δεις πως θα πας; κριμα να ταλαιπωρεισαι βρε παιδι μου..

Θα μπορούσε να είναι κακή σύμπτωση ίσως;Λογικά απο τηις πρώτες μέρες θα είχες παρενέργειες.Με τον γιατρό σου το συζήτησες;

Zoun μαζί γραφαμε :)

Κορίτσια, ο γιατρός λέει ότι δεν προκαλούν παρενέργειες. Όχι επειδή έτσι λέει η επιστήμη, αλλά επειδή δεν έτυχε να του παραπονεθεί καμία κοπέλα μέχρι τώρα. Τί να πω;

Διαφημίσεις

Κορίτσια, ο γιατρός λέει ότι δεν προκαλούν παρενέργειες. Όχι επειδή έτσι λέει η επιστήμη, αλλά επειδή δεν έτυχε να του παραπονεθεί καμία κοπέλα μέχρι τώρα. Τί να πω;

Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι παραπάνω και δες το ενδεχόμενο του να συμβαίνει κάτι άλλο (οχι παρενέργεια δλδ)ή στην καλύτερη περίπτωση να μην συμβαίνει τίποτα και να είναι τυχαίο.

Iωσούλα το αποκλείω γιατί όπως είπα ήδη, όταν αρρωστώ, ακόμα και με γαστρεντερίτιδα, δεν έχω ποτέ ναυτίες και αναγούλες. Ίσως να τρελάθηκαν οι ορμόνες μου τώρα με τα χάπια της προλακτίνης. Θα δείξει...!

μια ερωτησω κοριτσια, εκανα εξεταση προλακτινης σημερα και βγηκε 20.6 με ανωτατο οριο το 25, υπαρχει καμμια κοπελα που με 20 προλακτινη να πηρε αγωγή και να τη βοηθησε?

μια ερωτησω κοριτσια, εκανα εξεταση προλακτινης σημερα και βγηκε 20.6 με ανωτατο οριο το 25, υπαρχει καμμια κοπελα που με 20 προλακτινη να πηρε αγωγή και να τη βοηθησε?

Lagudaki εγώ κάποια με οριακή προλακτίνη δεν πήρα τίποτα και στην επόμενη μέτρηση είχε πέσει μόνη της.Όταν δεν είναι πάνω από το όριο δεν νομίζω να σου δώσουν φάρμακα.

καλησπερα.

μετα απο χρονια,με θυμηθηκε παλι. σημερα πηγα σε γιατρο του ικα

να μου γραψει τα απαιτουμενα φαρμακα κ μου ειπε να το ψαξω γιατι

μπορει να εχω ογκο στο κεφαλι! σοκ!!!

καλησπερα.

μετα απο χρονια,με θυμηθηκε παλι. σημερα πηγα σε γιατρο του ικα

να μου γραψει τα απαιτουμενα φαρμακα κ μου ειπε να το ψαξω γιατι

μπορει να εχω ογκο στο κεφαλι! σοκ!!!

Κωνσταντίνα μην αγχώνεσαι εννοεί μακροπρολακτίνωμα στην υπόφυση.Σου έχει γράψει μαγνητική;Απ όσο ξερω στο ΙΚΑ η πολιτική τους είναι να μην σου γράφουν μαγνητική αν δεν έχεις κάνει πρώτα αξονική....

Κορίτσια γεια σας κι από μένα!Εμένα ο γυναικολόγος μου μου έδωσε dostinex 1 την ημέρα για 2 εβδομάδες, αλλά από ότι έχω καταλάβει αυτό πρέπει να είναι υπερβολική δόση! Τι να κάνω; Έχει τύχει σε καμία από εσάς; Παρόλο που έχω τυφλή εμπιστοσύνη στο γιατρό μου, δεν έχω ξεκινήσει ακόμη τη θεραπεία και δεν ξέρω τι να κάνω!

Κορίτσια γεια σας κι από μένα!Εμένα ο γυναικολόγος μου μου έδωσε dostinex 1 την ημέρα για 2 εβδομάδες, αλλά από ότι έχω καταλάβει αυτό πρέπει να είναι υπερβολική δόση! Τι να κάνω; Έχει τύχει σε καμία από εσάς; Παρόλο που έχω τυφλή εμπιστοσύνη στο γιατρό μου, δεν έχω ξεκινήσει ακόμη τη θεραπεία και δεν ξέρω τι να κάνω!

Ένα την ημέρα , κάθε μέρα??Αν είναι έτσι ...δεν το έχω ξανακούσει.:confused:Εγώ με τόσο ανεβασμένη προλακτίνη έπαιρνα ένα κάθε Τρίτη και ένα κάθε Παρασκευή , δηλαδή 2 την εβδομάδα.Σίγουρα αυτό σου είπε?Συγνώμη ,δεν το λέω με άσχημο τρόπο , απλά καμιά φορά είναι εύκολο να μπερδευτούμε.Αν είναι όντως έτσι , τι να σου πω, εκτός του όπως ήδη είπα δεν το έχω ξανακούσει , μου φαίνεται υπερβολικό.Γιατί δεν το συζήτησες μαζί του?Να δεις τι θα σου πει και αυτός για τον λόγο που σου δίνει τόσα πολλά χάπια.Μια επιβεβαίωση δεν βλάπτει , ειδικά όταν πρόκειται για θέμα υγείας....

PMNYp3.png

Αν δεις και στο χαρτάκι από το φάρμακο λέει ότι η δόση πρέπει να κυμαίνεται από 0,25mg έως 2 mg την εβδομάδα.Το ένα χαπάκι είναι 0,50mg άρα μέγιστη δόση την βδομάδα είναι 4 χάπια, όχι 7 , δηλαδή ένα κάθε μέρα....

PMNYp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...