Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με προλακτίνη!

Recommended Posts

κοριτσια χαιρεται.μπηκα και γω στην παρεα σας.εχω και γω ψηλη ππρολακτινη (καπου770) και πολυκιστικες ωοθηκες.μου ειχαν δωσει καποια φαρμακευτικη αγωγη περσι για την προλακτινη αλλα μου προκαλουσε ναυτια κ ετσι την σταματησα.για τησ πολυκυστικες δεν μου εδωσε γωγη γτ ετσι λεει θα ανεβει κι αλλο η προλακτινη.ο γιατρος μου είπε οτι δυσκολα θα μείνω έγκυος και να προσέχω το βάρος μου για να μην εχω διαβητη στο μελλον....κατα ποσο ολα αυτα ειναι αληθεια?δεν εχω ξανακανει ε3ετασεις απο περσι.μπορει να φταιει η προλακτινη για τουσ πονοκεφαλους που έχω και την καθυστερηση εδω και 10 μέρες?

Διαφημίσεις

κοριτσια χαιρεται.μπηκα και γω στην παρεα σας.εχω και γω ψηλη ππρολακτινη (καπου770) και πολυκιστικες ωοθηκες.μου ειχαν δωσει καποια φαρμακευτικη αγωγη περσι για την προλακτινη αλλα μου προκαλουσε ναυτια κ ετσι την σταματησα.για τησ πολυκυστικες δεν μου εδωσε γωγη γτ ετσι λεει θα ανεβει κι αλλο η προλακτινη.ο γιατρος μου είπε οτι δυσκολα θα μείνω έγκυος και να προσέχω το βάρος μου για να μην εχω διαβητη στο μελλον....κατα ποσο ολα αυτα ειναι αληθεια?δεν εχω ξανακανει ε3ετασεις απο περσι.μπορει να φταιει η προλακτινη για τουσ πονοκεφαλους που έχω και την καθυστερηση εδω και 10 μέρες?

Γεια σου κοπέλα μου.

Εγώ το ότι έχω πρόβλημα με την προλακτίνη το κατάλαβα από το ότι είχα πρόβλημα με τον κύκλο μου.Ο πονοκέφαλος που έχεις μπορεί να είναι και από αυτό.Οι ορμόνες φέρνουν διάφορες ενοχλήσεις.Για τις πολυκιστικές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου έδωσε αγωγή.Πρώτη φορά ακούω ότι η αγωγή ανεβάζει την προλακτίνη.Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα σε ένα καλό ενδοκρινολόγο να πάρω και άλλη γνώμη.Μην το αφήνεις έτσι ειδικά αν θέλεις να κάνεις παιδάκια.

PMNYp3.png

Κορίτσια, καλή σας και δροσερή :P ημέρα!!!

Σημειώνω ευθύς εξαρχής ότι δεν είμαι γιατρός, ούτε προσπαθώ να παίξω αυτό το ρόλο. Επειδή, όμως, βλέπω ότι υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με το θέμα της προλακτίνης, δηλαδή σε ποιον γιατρό απευθυνόμαστε.

Η προλακτίνη είναι ζήτημα ορμονών, οπότε πιστεύω - και πάντα μιλάω για εμένα - ότι είναι θέμα ενδοκρινολόγου. Αυτός είναι σε θέση να μας κατευθύνει, να μας δώσει οδηγίες, να γράψει εξετάσεις, να συστήσει φάρμακα. Ο γυναικολόγος, τουλάχιστον αυτό έκανα και με σύμφωνη γνώμη της ενδικρονολόγου μου, απλώς ενημερώνεται και παρακολουθεί τις κινήσεις της ενδοκρινολόγου. Σε περίπτωση που η κοπέλα, η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα, θέλει να μείνει έγκυος, τότε ο γυναικολόγος συμμετέχει πιο ενεργά με την έννοια ότι την παρακολουθεί από κοντά με τις ανάλογες εξετάσεις κι ό,τι, τέλος πάντων, κρίνει αυτός απαραίτητο. Επίσης, και πάλι γράφω χωρίς να είμαι γιατρός και ζητάω συγγνώμη εκ των προτέρων, μία κοπέλα με προλακτίνη δεν καταφεύγει σε εξωσωματική, εφόσον η εγκυμοσύνη δεν επιτυγχάνεται μόνο εξαιτίας αυτού του θέματος. Το έχω ξαναγράψει, το έχει γράψει κι η ίδια η κοπέλα, η οποία έμεινε έγκυος με υψηλή προλακτίνη και χωρίς θεραπεία.

Άποψη δική μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει όλοι να την ακολουθούν, είναι να ρωτάμε περισσότερο από έναν γιατρούς, ιδιαίτερα όταν κάτι μας φαίνεται παράλογο κι ανακόλουθο. Δεν είναι κακό. Εμείς έχουμε το πρόβλημα, εμείς θα διαλέξουμε γιατρό και θεραπεία.

Σοφάκι, ναι θα λείψω άλλη μία εβδομάδα. Διάβασα ότι θα τα καταφέρετε κι εσείς να ξεκουραστείτε λίγο. Καλές διακοπές, λοιπόν, κι αν τύχει να κατηφορίσετε προς τα κάτω, σας περιμένουμε :wink:.

Γεια σας Κορίτσια,

Όντως δεν είμαστε γιατροί αλλά προσπαθούμε τόσο πολύ να ενημερωθούμε,να καταλάβουμε τους δικούς μας εαυτούς, που συχνά καταλήγουμε σε κάποια συμπεράσματα...Μια ερώτηση πάλι ήθελα να κάνω,αν καμιά σας έχει ακούσει κάτι: Η πρόσληψη πρωτεΐνων (κρέατος,γάλακτος) μου είχε πει ο γυναικολόγος μου αυξάνει την προλακτίνη,γι' αυτό και όταν ξανακάνω μέτρηση μου είχε συστήσει να αποφύγω τις πρωτεΐνες,γνωρίζει καμιά σας,κάτι ανάλογο;

Επίσης Katesps μου, τι εννοείς, δεν καταφεύγει σε εξωσωματική, εφόσον η εγκυμοσύνη δεν επιτυγχάνεται μόνο εξαιτίας αυτού του θέματος; Μπορεί π.χ. να καταφύγει σε σπερματέγχυση; Διότι,τώρα, αφού πρώτα ο Θεός ρυθμιστεί η προλακτίνη ο γιατρός μου συνέστησε σπερματέγχυση,κι αν κι αυτή αποτύχει βλέπουμε για εξωσωματική...

Καλό και...δροσάτο βράδυ σας εύχομαι κι εγώ...Δεν αντέχω τη ζέστη άλλο,περιμένω εναγωνίως το αύριο να... εκδράμουμε για Σαββατοκύριακο,Φιλάκια πολλά!!!

Κορίτσια, καλή σας και δροσερή :P ημέρα!!!

Σημειώνω ευθύς εξαρχής ότι δεν είμαι γιατρός, ούτε προσπαθώ να παίξω αυτό το ρόλο. Επειδή, όμως, βλέπω ότι υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με το θέμα της προλακτίνης, δηλαδή σε ποιον γιατρό απευθυνόμαστε.

Η προλακτίνη είναι ζήτημα ορμονών, οπότε πιστεύω - και πάντα μιλάω για εμένα - ότι είναι θέμα ενδοκρινολόγου. Αυτός είναι σε θέση να μας κατευθύνει, να μας δώσει οδηγίες, να γράψει εξετάσεις, να συστήσει φάρμακα. Ο γυναικολόγος, τουλάχιστον αυτό έκανα και με σύμφωνη γνώμη της ενδικρονολόγου μου, απλώς ενημερώνεται και παρακολουθεί τις κινήσεις της ενδοκρινολόγου. Σε περίπτωση που η κοπέλα, η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα, θέλει να μείνει έγκυος, τότε ο γυναικολόγος συμμετέχει πιο ενεργά με την έννοια ότι την παρακολουθεί από κοντά με τις ανάλογες εξετάσεις κι ό,τι, τέλος πάντων, κρίνει αυτός απαραίτητο. Επίσης, και πάλι γράφω χωρίς να είμαι γιατρός και ζητάω συγγνώμη εκ των προτέρων, μία κοπέλα με προλακτίνη δεν καταφεύγει σε εξωσωματική, εφόσον η εγκυμοσύνη δεν επιτυγχάνεται μόνο εξαιτίας αυτού του θέματος. Το έχω ξαναγράψει, το έχει γράψει κι η ίδια η κοπέλα, η οποία έμεινε έγκυος με υψηλή προλακτίνη και χωρίς θεραπεία.

Άποψη δική μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει όλοι να την ακολουθούν, είναι να ρωτάμε περισσότερο από έναν γιατρούς, ιδιαίτερα όταν κάτι μας φαίνεται παράλογο κι ανακόλουθο. Δεν είναι κακό. Εμείς έχουμε το πρόβλημα, εμείς θα διαλέξουμε γιατρό και θεραπεία.

Σοφάκι, ναι θα λείψω άλλη μία εβδομάδα. Διάβασα ότι θα τα καταφέρετε κι εσείς να ξεκουραστείτε λίγο. Καλές διακοπές, λοιπόν, κι αν τύχει να κατηφορίσετε προς τα κάτω, σας περιμένουμε :wink:.

ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ...........(να μην γράφω και εγώ τα ίδια!!!!!!)

PMNYp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας Κορίτσια,

Όντως δεν είμαστε γιατροί αλλά προσπαθούμε τόσο πολύ να ενημερωθούμε,να καταλάβουμε τους δικούς μας εαυτούς, που συχνά καταλήγουμε σε κάποια συμπεράσματα...Μια ερώτηση πάλι ήθελα να κάνω,αν καμιά σας έχει ακούσει κάτι: Η πρόσληψη πρωτεΐνων (κρέατος,γάλακτος) μου είχε πει ο γυναικολόγος μου αυξάνει την προλακτίνη,γι' αυτό και όταν ξανακάνω μέτρηση μου είχε συστήσει να αποφύγω τις πρωτεΐνες,γνωρίζει καμιά σας,κάτι ανάλογο;

Επίσης Katesps μου, τι εννοείς, δεν καταφεύγει σε εξωσωματική, εφόσον η εγκυμοσύνη δεν επιτυγχάνεται μόνο εξαιτίας αυτού του θέματος; Μπορεί π.χ. να καταφύγει σε σπερματέγχυση; Διότι,τώρα, αφού πρώτα ο Θεός ρυθμιστεί η προλακτίνη ο γιατρός μου συνέστησε σπερματέγχυση,κι αν κι αυτή αποτύχει βλέπουμε για εξωσωματική...

Καλό και...δροσάτο βράδυ σας εύχομαι κι εγώ...Δεν αντέχω τη ζέστη άλλο,περιμένω εναγωνίως το αύριο να... εκδράμουμε για Σαββατοκύριακο,Φιλάκια πολλά!!!

Ποτέ και κανένας γιατρός δεν μου είπε κάτι τέτοιο και ποτέ και πουθενά από τα άπειρα άρθρα που διάβασα δεν είδα να το λέει κάποιος γατρός αυτό για τις πρωτείνες.

Όσο για την εξωσωματική(katesps πιστεύω συμφωνείς με αυτό που θα πω) δεν εννοεί να κάνεις σπερματέγχυση.Λέει ότι δεν χρειάζεται όταν έχεις μόνο πρόβλημα προλακτίνης να κάνεις τίποτα από αυτά.Προσπαθείς με φυσιολογικό τρόπο αφού κάνεις θεραπεία για την προλακτίνη.Αν έκαναν εξωσωματική ή σπερματέγχυση όλες οι γυναίκες που έχουν πρόβλημα προλακτίνης , δεν θα προλάβαιναν οι γιατροί από την πολλή δουλειά.Προσπαθείς τουλάχιστον ένα χρόνο για εγκυμοσύνη.Αν δεν τα καταφέρεις κάνεις και άλλες εξετάσεις να δεις τι φταίει.Αν όλα είναι καλά και έχεις μόνο προλακτίνη τότε κάνεις θεραπεία , την ρυθμίζεις , και μένεις έγκυος.Αλοίμονο μόνο για την προλακτίνη να τρέχαμε όλοι για σπερματέγχυση και εξωσωματική.Αφού εξαντλήσεις όλες τις δυνατές λύσεις , και αν δεν μείνεις , τότε το συζητάμε.Δεν είμαι κατά της εξωσωματικής , ίσα-ίσα χαίρομαι που υπάρχει.Αλλά όχι να γίνει λύση για όλα τα προβλήματα , μικρά ή μεγάλα.Όπου μπορεί η θεραπεία να κάνει δουλειά(όπως στην προλακτίνη) κάνουμε θεραπεία:wink:

PMNYp3.png

Παρόλο που δεν έχω πρόβλημα με προλακτίνη, παίρνω το θάρρος να σας γράψω γιατί το είχε η κουμπάρα μου.

Η κοπέλα καταρχήν έχει ήδη μια κορούλα την οποία την έκανε μετά από λίγο καιρό προσπαθειών χωρίς υποβοήθεια. Ο γυναικολόγος της είχε πει ότι είναι μεν ανασταλτικός παράγοντας για γονιμότητα αλλά όχι και εντελώς. Και την παρέπεμψε σε ενδοκρινολόγο.

Δε θυμάμαι από κει και μετά τι πρόλαβε να κάνει γιατί μέσα σε 4 μήνες είχε μείνει έγκυος.

Υπήρξαν όμως και γιατροί στην Έδεσσα, από όπου κατάγεται που της έλεγαν ότι δεν πρέπει να μείνει έγκυος γιατί θα πάθει εγκεφαλικό και θα πεθάνει:shock::shock::shock::shock:

Εν τέλει έμαθε ότι για να το πάθεις αυτό πρέπει να έχεις πχ 600 τιμή προλακτίνη όταν η φυσιολογική ήταν 6- 10 και αυτή είχε 15. Οι τιμές που γράφω είναι από το μυαλό μου, δεν έχω ιδέα ποιες είναι οι φτ.Τις γράφω σαν παράδειγμα.

Συμπέρασμα:Συμφωνώ κι εγώ για την επιλογή ενδοκρινολόγου, απλάα όπως πάντα μεγάλη προσοχή στην επιλογή γιατρού!

Djccp2.png

67KIp2.png

Καλημέρα, κορίτσια!!!

Mpetty (καλά να περάσεις), όπως έγραψε κι η ΣΟΦΗ, εννοώ να επιτευχθεί η σύλληψη φυσιολογικά. Ούτε εξωσωματική ούτε σπερματέγχυση, εφόσον δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα, π.χ. πρόβλημα στις σάλπιγγες, στο σύζυγο ή οτιδήποτε άλλο, ικανό να οδηγήσει προς τα εκεί.

Και μιλάω πάντα για εμένα. Όταν ανέφερα στο γυναικολόγο μου, από τον οποίο έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη, ότι θέλω μωράκι, γνωρίζοντας εκείνος ότι υπάρχει αυξημένη προλακτίνη, μου είπε ότι πάμε για εξωσωματική. Δεν έχω πρόβλημα με την εξωσωματική κι έχω προσωπικά παραδείγματα φίλων αγαπημένων, που είναι πλέον ευτυχισμένες μανούλες, οι οποίες, ίσως, εάν δεν υπήρχε η εξωσωματική, να μην γίνονταν ποτέ, κι ευτυχώς που υπάρχει. Αλλά, δεν μπορείς, αγαπητέ μου γιατρέ, εφόσον με γνωρίζεις και ξέρεις ότι υπάρχει ήδη ένα παιδί με φυσιολογική σύλληψη, να μου συστήνεις απευθείας εξωσωματική, ούτε καν σπερματέγχυση, χωρίς άλλες εξετάσεις ή παρακολούθηση. Άσε να δούμε πώς θα πάει η αγωγή και μετά ανάλογα προχωράμε. Α, ξέχασα να αναφέρω ότι συνεργάζεται με γνωστό κέντρο εξωσωματικής. Τυχαίο; Δεν ξέρω, αλλά, πλέον, όλα ύποπτα μου φαίνονται. Τι έκανα; Δεν του είπα τίποτα, έψαξα και νομίζω ότι βρήκα καινούργιο γιατρό.

Ερώτηση: Γιατί νομίζω ότι έχω γίνει πολύ αυστηρή; Κορίτσια, ζητάω εκ των προτέρων συγγνώμη, δεν θέλω να θίξω και να προσβάλλω κανέναν, ούτε εσάς προσωπικά, ούτε γιατρό, ούτε περισσότερο τις κοπέλες που προσπαθούν και μακάρι να τα καταφέρουν να αποκτήσουν παιδάκι με εξωσωματική. Μιλάω για εκείνους που έχουν μετατρέψει τα όνειρά μας σε εμπόριο και μας εκμεταλλεύονται μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Όρκος του Ιπποκράτη.

Φιλιά.

Καλημέρα και από εμένα!!!

katesp δεν σε βρίσκω καθόλου αυστηρή.Μα καθόλου....

Δεν μπορείς να παίζεις με την ζωή και τα συναισθήματα του άλλου , με την υγεία του και με την καρδιά του.Και όλα αυτά μόνο και μόνο για να γεμίσει η δική σου τσέπη.Έχεις απέναντί σου έναν συνάνθρωπό σου, έναν άνθρωπο πονεμένο , ταλαιπωρημένο , απογοητευμένο.Έναν άνθρωπο που η κραδια του λαχταράει για κάτι τόσο απλό και ανθρώπινο,κάτι που όλοι θα έπρεπε να έχουμε δικαίωμα σε αυτό.Ένα μωρό.Δεν μπορώ να καταλάβω τι ψυχή κουβαλάς,πως κοιτάζεσε στον καθρέφτη,πως κοιμάσε τα βράδια και πως απολαμβάνεις τα χρήματα που πήρες από αυτόν τον άνθρωπο αφού τον κορόιδεψες , τον τρομοκράτησες και πιθανόν του έκανες και κακό(αν σε γεμίζει τζάμπα φάρμακα π.χ.).Και πόσοι είναι αυτοί που δεν έχουν την οικονομική άνεση και αγχώνται για το πως θα βρουν αυτά τα τεράστια ποσά που θέλουν οι γιατροί.Ακόμα και δάνεια παίρνουν για να έχουν μια ελπίδα στο όνειρο.Δάνεια που ιδρώνουν να τα αποπληρώσουν ενώ αυτός που πήρε τα χρήματα τα ξεκοκαλίζει με ευκολία και δίχως τύψεις.

Όχι λοιπόν , δεν είσαι καθόλου αυστηρή.Μάλλον και λίγα είπες.Ευτυχώς βέβαια που υπάρχουν και σωστοί γιατροί.Πραγματικοί άνθρωποι που δεν κοιτάνε το πορτοφόλι σου αλλά εσένα.Και πραγματικά κορίτσια , παρακαλάω τον Θεό να βρίσκουμε τέτοιους ανθρώπους γιατί είναι απίστευτα σκληρο να παίζει κάποιος με το σώμα σου , την ψυχη και τα συναισθήματά σου.

katesps ελπίζω να τον βρήκες τον σωστό γιατρό και όλα να πάρουν τον δρόμο τους..........

PMNYp3.png

Λίγο πριν ετοιμάσω τα πράγματα να φύγω,ήθελα να μιλήσω λίγο μαζί σας κορίτσια...Καταρχάς καταλαβαίνετε τόσο πολλά και βοηθάτε τόσο πολύ...

Σόφη,αυτό με τις πρωτεϊνες μου το έχουν πει δύο γιατροί φαντάσου,μπορεί να'ναι και από τα τελευταία ιατρικά ευρήματα,δεν ξέρω...Χαίρομαι πάντως που η προλακτίνη δε θεωρείται τόσο σοβαρό πρόβλημα,γιατί έτσι αποκτάμε ελπίδα...

Katesps,δεν είσαι καθόλου αυστηρή απεναντίας...Όπως είπες είναι οι δικές μας επιθυμίες που δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για τις ορέξεις κάποιων...Κι εμείς προσπαθούμε καιρό κι όλο αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.Και στη δική σου περίπτωση πολύ όρθα έπραξες νομίζω...Εύχομαι όλες μας να συναντηθούμε στον κοινό μας στόχο

Kikileuteris,εγκεφαλικό κοντεύουμε να πάθουμε από αυτά που ακούμε καθημερινά...:D:D:D

Όπως και να έχει εύχομαι σε όλες ένα όμορφο Σαββατοκύριακο κι ας ακουστεί κοινότυπο πάντα με υγεία...Φιλάκια!!!

Διαφημίσεις

Πείτε τα βρε κορίτσια..................

Πείτε τα............................................

Για μια ανεβασμένη Προλακτίνη.......................

Ούτε θεραπείες............ ούτε παρακολούθηση.....................

Εξωσωματική μπαμ κι έξω.......................

Ήμαρτον δηλαδή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μήπως γνωρίζει κανένα κοριτσάκι να μου πει εάν μπορώ να πιω frappe πριν τη Μαγνητική???? Θα εμποδίσει την εξέταση???? Ή λέω..... μ...κίες?????

Έχω 2 χρόνια που την έκανα και δεν θυμάμαι καλά.Νομίζω πως μου είχαν πει να μην φάω τίποτα και λίγες ώρες πριν να μην πιω τίποτα.Αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.Πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτησέ τους καλύτερα.

PMNYp3.png

Γεια σου Σόφη μου!!!

Τελικά πριν τη Μαγνητική δεν ήπια frappedaki, δε ρώτησα ποτέ βέβαια εάν έκανε ή όχι, αλλά δεν έγινε και τίποτε... ήπια μετά!!!

Την άλλη μέρα πάντως, στις αιμοληψίες της Προλακτίνης, μου είπανε τα κορίτσια στο Μικροβιολογικό πως δεν έπρεπε να πιω καφέ πριν....

Γεια σου Σόφη μου!!!

Τελικά πριν τη Μαγνητική δεν ήπια frappedaki, δε ρώτησα ποτέ βέβαια εάν έκανε ή όχι, αλλά δεν έγινε και τίποτε... ήπια μετά!!!

Την άλλη μέρα πάντως, στις αιμοληψίες της Προλακτίνης, μου είπανε τα κορίτσια στο Μικροβιολογικό πως δεν έπρεπε να πιω καφέ πριν....

Χι χι!!!Τι πριν , τι μετά.Το θέμα είναι ότι το ήπιες!!!!!

Όλα καλά με την μαγνητική?Πως σου φάνηκε σαν εξέταση?Τα αποτελέσματα τα πήρες?Ελπίζω όλα να είναι καλά...

PMNYp3.png

Διαφημίσεις

Χι χι!!!Τι πριν , τι μετά.Το θέμα είναι ότι το ήπιες!!!!!

Όλα καλά με την μαγνητική?Πως σου φάνηκε σαν εξέταση?Τα αποτελέσματα τα πήρες?Ελπίζω όλα να είναι καλά...

Καλημέρα Σόφη μου!!!!

Σαν εξέταση τελικά δεν ήταν τόσο "επώδυνη" όσο τη φοβόμουν, καταλαβαίνεις, ήμουν μέσα στα νεύρα και την αγωνία...

Αφού πανικοβλήθηκα στην αρχή, μόλις βρέθηκα μπροστά στο μηχάνημα, με ηρέμησε η κοπέλα πάρα πολύ & μπήκα και λέω "αν δε μπορώ... δε μπορώ... δε θα σκάσω κιόλας" και τελικά έκανα υπομονή και την έκανα τη Μαγνητική. Με τρέλανε πάντως ο θόρυβος... παρόλο που είχα βάλει ωτοασπίδες... τρελάθηκα εκείνη τη μέρα στους πονοκεφάλους....

Μου φάνηκε σα να είμαι σε αεροπλάνο.... με είχε καθοδηγήσει η κοπέλα να παίρνω βαθιές ανάσες όταν σταματούσε ο θόρυβος, να έχω θετικές σκέψεις και να προσπαθώ να σκέφτομαι κάτι όμορφο... νομίζω όλα αυτά βοηθήσανε.....

Τ΄ αποτελέσματα μιλάνε για μία κυστούλα (4 χιλιοστών) αλλά περαιτέρω λεπτομέρειες θα μου πει η Ενδοκρινολόγος σε 1 μήνα, στο ραντεβού μας, αφού τότε θα βγουνε κι οι αιμοληψίες!!! Οι κοπέλες πάντως στο Κέντρο που την έκανα μου είπανε δεν είναι κάτι το ανησυχητικό..... τώρα.....

Κορίτσια, καλημέρα!!! Να πούμε Καλό Χειμώνα; Ή όχι ακόμα; Όπως και να 'χει καλά να είμαστε και σύντομα όλες με τα μωράκια μας (πρώτο, δεύτερο) στην αγκαλιά μας.

Ζουζουνιάρα, πήρες τα αποτελέσματα της μαγνητικής;

Χθες το απόγευμα, επισκέφθηκα τον καινούργιο γυναικολόγο. Πρόκειται για γυναίκα, η οποία από την πρώτη στιγμή με καθησύχασε, ε και με ανησύχησε κάπως. Εξηγούμαι: Όλες αυτές τις ημέρες, μέχρι και χθες, σκεφτόμουν τι να έλεγα, πώς να το έλεγα, πώς έφθασα σε αυτήν κι όλα αυτά. Αυτά σκεφτόμουν και την ώρα που περίμενα στην αίθουσα αναμονής. Και ξαφνικά, βρε κορίτσια, με πιάνουν κάτι κλάματα, να μην μπορώ να κρατηθώ. Από τη μία οι σκέψεις μου, από την άλλη δεξιά κι αριστέρα οι εγκυμονούσες με τους άνδρες τους (να είναι καλά οι κοπέλες κι ό,τι επιθυμούν) κι εγώ εκεί μόνη μου (ο σύζυξ με τη μικρή, πού να αφήσουμε κι αυτό το παιδάκι;). Λέω πάει ρεζίλι έγινα. Αμέσως, ήρθε η γραμματέας της (μάλλον είναι και μαία, γιατί ήταν μετά μέσα στην εξέταση), με πήρε σε άλλο δωμάτιο, με καθησύχασε. Ευτυχώς, μετά ήταν η σειρά μου κι η γιατρός μάλλον είχε μάθει τα χάλια μου:oops:. Αφού της συστήθηκα κι είπα ποιος μου τη σύστησε, μου είπε να ηρεμήσω και να απαντήσω σε ό,τι με ρωτήσει. Λοιπόν, η γιατρός είχε μία φυσική ηρεμία και σε κάθε απάντηση έκανε κι ένα σχόλιο, το οποίο με έβγαζε από κάθε αμηχανία, από κάθε σκέψη. Αναφορικά με την προλακτίνη είπε ότι δεν την απασχολεί γιατί οι τιμές είναι χαμηλές, συγκεκριμένα είπε: "ακόμη και 54 να είχες, δεν θα με απασχολούσε". Αυτό, ειλικρινά, με ανακούφισε. Ωστόσο, κι εδώ είναι το σημείο που με ανησύχησε, είπε ότι εφόσον έχω γεννήσει με καισαρική, δεν ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται τώρα οι σάλπιγγες και το όλο σύστημα πρέπει να κάνω μία σαλπιγγογραφία και κάποιες αιματολογικές εξετάσεις για την κατάσταση των ωαρίων. Από έναν υπέρηχο που μου έκανε, είπε ότι δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό, αλλά θέλει να είναι σίγουρη. Και πριν πω κάτι για εξωσωματική κι όλα αυτά μου είπε ότι θα δει πρώτα τις εξετάσεις και μετά θα μιλήσει, θέλει να είναι σίγουρη. Τόνισε, πάντως, ότι ένας νέος άνθρωπος δικαιούται να προσπαθήσει όσο καιρό νομίζει αυτός ότι χρειάζεται κι είναι απαραίτητος γι' αυτόν και μετά να αποφασίσει ο ίδιος τι πορεία θα ακολουθήσει. Τι να πω; Μου φάνηκε λογική, συμπαθητική, φιλική και κυρίως δεν με άγχωσε.

Αυτή, όμως, η σαλπιγγογραφία;:(:confused::rolleyes::roll: Την είχα κάνει στο παρελθόν και πόνεσα, ούτε όταν γέννησα τέτοιος πόνος. Αιμορραγία για δύο τρεις ημέρες. Ούτε να περπατήσω δεν μπορούσα και στην τουαλέτα με βοήθεια πήγαινα. Όταν της τα είπα, μου είπε ότι καταλαβαίνει, αλλά πρέπει να γίνει. Όπως πρέπει να γίνει και σπερμοδιάγραμμα του συζύγου. Βέβαια, στο παρελθόν, που είχε κάνει, ήταν μια χαρά. Είπε, όμως, ότι μετά από τόσα χρόνια πρέπει να κάνει ένα κι αυτός και συμπλήρωσε: "τι μόνο τη μία πλευρά θα κοιτάξουμε; η άλλη;"

That's all folks.:-D Οπότε, περιμένετε εξελίξεις.

Κορίτσια, καλημέρα!!! Να πούμε Καλό Χειμώνα; Ή όχι ακόμα; Όπως και να 'χει καλά να είμαστε και σύντομα όλες με τα μωράκια μας (πρώτο, δεύτερο) στην αγκαλιά μας.

Ζουζουνιάρα, πήρες τα αποτελέσματα της μαγνητικής;

Χθες το απόγευμα, επισκέφθηκα τον καινούργιο γυναικολόγο. Πρόκειται για γυναίκα, η οποία από την πρώτη στιγμή με καθησύχασε, ε και με ανησύχησε κάπως. Εξηγούμαι: Όλες αυτές τις ημέρες, μέχρι και χθες, σκεφτόμουν τι να έλεγα, πώς να το έλεγα, πώς έφθασα σε αυτήν κι όλα αυτά. Αυτά σκεφτόμουν και την ώρα που περίμενα στην αίθουσα αναμονής. Και ξαφνικά, βρε κορίτσια, με πιάνουν κάτι κλάματα, να μην μπορώ να κρατηθώ. Από τη μία οι σκέψεις μου, από την άλλη δεξιά κι αριστέρα οι εγκυμονούσες με τους άνδρες τους (να είναι καλά οι κοπέλες κι ό,τι επιθυμούν) κι εγώ εκεί μόνη μου (ο σύζυξ με τη μικρή, πού να αφήσουμε κι αυτό το παιδάκι;). Λέω πάει ρεζίλι έγινα. Αμέσως, ήρθε η γραμματέας της (μάλλον είναι και μαία, γιατί ήταν μετά μέσα στην εξέταση), με πήρε σε άλλο δωμάτιο, με καθησύχασε. Ευτυχώς, μετά ήταν η σειρά μου κι η γιατρός μάλλον είχε μάθει τα χάλια μου:oops:. Αφού της συστήθηκα κι είπα ποιος μου τη σύστησε, μου είπε να ηρεμήσω και να απαντήσω σε ό,τι με ρωτήσει. Λοιπόν, η γιατρός είχε μία φυσική ηρεμία και σε κάθε απάντηση έκανε κι ένα σχόλιο, το οποίο με έβγαζε από κάθε αμηχανία, από κάθε σκέψη. Αναφορικά με την προλακτίνη είπε ότι δεν την απασχολεί γιατί οι τιμές είναι χαμηλές, συγκεκριμένα είπε: "ακόμη και 54 να είχες, δεν θα με απασχολούσε". Αυτό, ειλικρινά, με ανακούφισε. Ωστόσο, κι εδώ είναι το σημείο που με ανησύχησε, είπε ότι εφόσον έχω γεννήσει με καισαρική, δεν ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται τώρα οι σάλπιγγες και το όλο σύστημα πρέπει να κάνω μία σαλπιγγογραφία και κάποιες αιματολογικές εξετάσεις για την κατάσταση των ωαρίων. Από έναν υπέρηχο που μου έκανε, είπε ότι δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό, αλλά θέλει να είναι σίγουρη. Και πριν πω κάτι για εξωσωματική κι όλα αυτά μου είπε ότι θα δει πρώτα τις εξετάσεις και μετά θα μιλήσει, θέλει να είναι σίγουρη. Τόνισε, πάντως, ότι ένας νέος άνθρωπος δικαιούται να προσπαθήσει όσο καιρό νομίζει αυτός ότι χρειάζεται κι είναι απαραίτητος γι' αυτόν και μετά να αποφασίσει ο ίδιος τι πορεία θα ακολουθήσει. Τι να πω; Μου φάνηκε λογική, συμπαθητική, φιλική και κυρίως δεν με άγχωσε.

Αυτή, όμως, η σαλπιγγογραφία;:(:confused::rolleyes::roll: Την είχα κάνει στο παρελθόν και πόνεσα, ούτε όταν γέννησα τέτοιος πόνος. Αιμορραγία για δύο τρεις ημέρες. Ούτε να περπατήσω δεν μπορούσα και στην τουαλέτα με βοήθεια πήγαινα. Όταν της τα είπα, μου είπε ότι καταλαβαίνει, αλλά πρέπει να γίνει. Όπως πρέπει να γίνει και σπερμοδιάγραμμα του συζύγου. Βέβαια, στο παρελθόν, που είχε κάνει, ήταν μια χαρά. Είπε, όμως, ότι μετά από τόσα χρόνια πρέπει να κάνει ένα κι αυτός και συμπλήρωσε: "τι μόνο τη μία πλευρά θα κοιτάξουμε; η άλλη;"

That's all folks.:-D Οπότε, περιμένετε εξελίξεις.

Αχ βρε κοριτσάκι!!!!!!Τα μάζεψες όλα και σου βγήκαν ξαφνικά εκεί που δεν το περίμενες.Και εγώ το παθαίνω. Καταπίνω , καταπίνω μέχρι που ανεβαίνουν όλα επάνω στο λαιμό και με πνίγουν!!!!!!

Από αυτά που έγραψες μου φαίνεται σωστή η γιατρός. Έχει δίκιο και για τις εξετάσεις. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια ο οργανισμός μας αλλάζει.Βέβαια σε καταλαβαίνω πως την σκέφτεσαι την εξέταση αφού ήδη την έκανες και πόνεσες.Μήπως τότε είχες κάποιο προβληματάκι και πόνεσε ενώ τώρα αν όλα είναι καλά να μην πονέσεις?Μήπως λέω.Όπως και να έχει(και στο λέει μια φοβιτσιάρα) στο τέλος πρέπει να κάνουμε κουράγιο και να κάνουμε κάποια πράγματα.Για το καλό μας, ξέρεις.Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην πονέσεις όπως την άλλη φορά.Και φυσικά να έχεις καλά αποτελέσματα.

Όσο για την προλακτίνη ......ευχάριστα και ελπιδοφόρα τα νέα!!!!!!!!!!!

Περιμένω φυσικά νέα μόλις έχεις. Α ,έχεις pm !!!!!

PMNYp3.png

ευχομουν πολυ καιρο να γραψω αυτο το μηνυμα και δε πιστευω οτι ηρθε η ωρα μου...!!!

αγαπητες συμφοριτισες...... ειμαι εγγυος!!!

οταν προτοβρεθηκα σε αυτο το φορουμ, βρεθηκα απο την αναζητηση μου για πληροφοριες για τη προλακτινη, σε αυτο το γκρουπ. Χελιδονι, Σοφη και πολλες αλλες κοπελες που συγχωρεστε με δε θυμαμαι ονοματα, σας εχω διαβασει απο τα πρωτα σας μυνηματα. Γι αυτο τα νεα μου ηθελα να μη τα γραψω σε αλλο γκρουπ αλλα εδω αφιερωμενα μεσα απο τη καρδια μου στις "προλακτινοχτυπημενες"!!

και αφου τα καταφερα εγω που το ευχομαι σε οοοολες σας, επιτρεψεται μου να σας πω τα δικα μου συμπερασματα. καταρχην εχω πολυκυστικες, αυξημενη προλακτινη, μεγαλο κυκλο που δε με βοηθουσε να εντοπισω τις γονιμες ημερες. Περασα εξετασεις, ορμονολογικες ξανα και ξανα, μαγνητικη εγκεφαλου και τα κλασικα. πως τα καταφερα??

1) διαβασμα...... πολυ διαβασμα. οσο και αν φαινεται χαζο εψαξα και ενημερωθηκα για τα παντα και συνεχεια και δεν εμενα στα λιγα που εξηγουν οι γιατροι.

2) DOSTINEX. εχω διαβασει πολλες κοπελες οτι φοβουνται να το παρουν. Ναι εννωειται ουτε εμενα αρεσουν τα φαρμακα, ολα εχουν παρενεργειες, αλλα ας μη τα θελουμε ολα δικα μας. αν θελουμε κατι πολυ πρεπει και να το πολεμαμε. αν δεν επαιρνα τα χαπια δε θα ειχα ωορηξια καθε μηνα λογω προλακτινης και θα παλευα ακομα. Επισης σημαντικο για τη προλακτινη επισκεφτειτε ενδοκρινολογο ΟΧΙ γυναικολογο.

3) ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ. μου πειρε αρκετο καιρο βεβαια αλλα οταν το εμαθα με εσωσε. χαρη σε αυτο βρηκα τη σωστη μερα και οχι να "κυνηγαω" οοοολες τις γονιμες ημερες τον αντρουλι μου, που καταληγει και αυτο αγχοτικο για το ζευγαρι και χαλαει τη μαγεια.

και να μαι..... εγγυος!!!

ευχομουν πολυ καιρο να γραψω αυτο το μηνυμα και δε πιστευω οτι ηρθε η ωρα μου...!!!

αγαπητες συμφοριτισες...... ειμαι εγγυος!!!

οταν προτοβρεθηκα σε αυτο το φορουμ, βρεθηκα απο την αναζητηση μου για πληροφοριες για τη προλακτινη, σε αυτο το γκρουπ. Χελιδονι, Σοφη και πολλες αλλες κοπελες που συγχωρεστε με δε θυμαμαι ονοματα, σας εχω διαβασει απο τα πρωτα σας μυνηματα. Γι αυτο τα νεα μου ηθελα να μη τα γραψω σε αλλο γκρουπ αλλα εδω αφιερωμενα μεσα απο τη καρδια μου στις "προλακτινοχτυπημενες"!!

και αφου τα καταφερα εγω που το ευχομαι σε οοοολες σας, επιτρεψεται μου να σας πω τα δικα μου συμπερασματα. καταρχην εχω πολυκυστικες, αυξημενη προλακτινη, μεγαλο κυκλο που δε με βοηθουσε να εντοπισω τις γονιμες ημερες. Περασα εξετασεις, ορμονολογικες ξανα και ξανα, μαγνητικη εγκεφαλου και τα κλασικα. πως τα καταφερα??

1) διαβασμα...... πολυ διαβασμα. οσο και αν φαινεται χαζο εψαξα και ενημερωθηκα για τα παντα και συνεχεια και δεν εμενα στα λιγα που εξηγουν οι γιατροι.

2) DOSTINEX. εχω διαβασει πολλες κοπελες οτι φοβουνται να το παρουν. Ναι εννωειται ουτε εμενα αρεσουν τα φαρμακα, ολα εχουν παρενεργειες, αλλα ας μη τα θελουμε ολα δικα μας. αν θελουμε κατι πολυ πρεπει και να το πολεμαμε. αν δεν επαιρνα τα χαπια δε θα ειχα ωορηξια καθε μηνα λογω προλακτινης και θα παλευα ακομα. Επισης σημαντικο για τη προλακτινη επισκεφτειτε ενδοκρινολογο ΟΧΙ γυναικολογο.

3) ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ. μου πειρε αρκετο καιρο βεβαια αλλα οταν το εμαθα με εσωσε. χαρη σε αυτο βρηκα τη σωστη μερα και οχι να "κυνηγαω" οοοολες τις γονιμες ημερες τον αντρουλι μου, που καταληγει και αυτο αγχοτικο για το ζευγαρι και χαλαει τη μαγεια.

και να μαι..... εγγυος!!!

Μπράβο κοπέλα μου!!!!!!!!

Πολλά συγχαρτήρια!!!!Μεγάλη μας τιμή που ανακοινώνεις εδώ τα νέα σου.Μακάρι να κάνεις την αρχή και από εδώ και πέρα να έχουμε συνέχεια τέτοιες ευχάριστες ανακοινώσεις από τις προλακτινοχτυπημένες.

Όσο για αυτά που γράφεις , πρώτον η ενημέρωση είναι σημαντικότατη και για αυτό πρέπει όλες να ψαχνόμαστε και να μην αρκούμαστε μόνο στα λόγια των γιατρών.Για το dostinex έχω ακούσει πολλές κοπέλες που εμειναν έγκυες όταν το πήραν.Όμως έχει κάποιες παρενέργειες και καλό είναι να το πέρνουμε ΜΟΝΟ όταν χρειάζεται και όχι χωρίς σοβαρό λόγο.

Για το θερμόμετρο , δεν έτυχε ποτέ να το κάνω γιατί από ότι ξέρω είναι αρκετά δύσκολο και θέλει καιρό για να μάθεις πότε έχεις ωορηξία.Αφού σε βοήθησε όμως καλά έκανες!!!!!!!

Και πάλι πολλά συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!

2096674loiolkd6od.gif

PMNYp3.png

σε ευχαριστω Σοφη παααααρα πολυ το σκιτσακι σου ειναι γλυκα!!!

και ειδικα που ειναι απο σενα..... ειδες σε ανεφερα και ονομαστικα! μπορει να μην εχω συνηθησει ακομα να γραφω πολλα στο ιντερνετ αλλα εσενα και τις αλλες κοπελες σας εχω παρακουλουθησει σχολαστικα!!!

οσο για το θερμομετρο που λες μη το φοβαστε δεν ειναι τοσο δυσκολο,αφου και χαρι αυτου υποψιαστηκα οτι ειμαι εγγυος.

και μια σημειωση, για το ντοστινεξ που ειπα αναφερομουν σε κοπελες που φοβουνται να το ξεκινησουν οχι σε σενα βεβαια που το παιρνες τοσο καιρο και απλα ειδες οτι δε σου κανει.

δε θελω να ευχηθω σε ολες υπομονη γιατι και εγω εκνευριζομουν να μου το λενε. ευχομαι απλα να γινω γουρλιδικη και να ειμαι μονο η αρχη εδω μεσα...........

• 2 εβδομάδες μετά...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑς ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!! :D:D:D

Καλημερα διαβασα λιγα απο ολα αυτα που λετε εδω και ειδα οτι ολες πηρατε το χαπακι αυτο για καποιο λογο ... εμενα η γιατρος μου μου τα εδωσε χτες γιατι γεννησα πριν 11 μερες και δεν εχω γαλατακι να δωσω στην μικρη μου. Μ'αποτελεσμα να το διακοψουμε εστω κι το λιγο λιγο που βγαζω.αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως κανει αυτο το χαπακι μεσα ε 8 μερες που θα το περνω..:( ;(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...