Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καλύτεροι μαιευτήρες Θεσσαλονίκης

sporakii

Recommended Posts

Αναφερεις την δικη σου εμπειρια,και καλα κανεις.

Εγω φυσικα δεν ειμαι σε θεση να κρινω τι εγινε και τι δεν εγινε σωστα (ακομα και ενας σχετικος ιατρος δεν θα σου απαντουσε αν δεν εβλεπε ολα τα δεδομενα αναλυτικα),αλλα νομιζω οτι το να θεωρεις οτι οι εγκυμοσυνες θα πηγαιναν καλυτερα αν πχ σε εβλεπε ο Χ ιατρος νωριτερα,ειναι ενα μεγαλο αλμα που δεν τεκμηριωνεται απο καπου.

Με την ιδια λογικη θα μπορουσα να παραθεσω παρα πολλες περιπτωσεις στην Ελλαδα οπου εγινε καταχρηση ιατρικων παρεμβασεων,επεμβασεων και εξετασεων για...νομισματικους λογους και να πω οτι τελικα γι αυτο δεν πηγαν καλα οι Χ εγκυμοσυνες,ομως αυτο δεν τεκμηριωνεται.

Κι όμως, αν κοιτάξεις τί μπορεί να πάει στραβά στην αρχή της εγκυμοσύνης και τί από αυτά μπορεί να προληφθεί βλέπεις ότι δεν είναι περιττό να σε δει γιατρός (όχι μαία) υπερηχογραφικά πριν την 8η εβδομάδα:

μπορεί να έχεις αποκόλληση (η οποία μπορεί να κυμαίνεται από μικρή έως μεγάλη, οπότε κάποιος πρέπει να εκτιμήσει τη σοβαρότητά της),

μπορεί να έχεις εξωμήτριο (οπότε κινδυνεύει και η ζωή σου, δε μιλάμε για τη σάλπιγγα, αυτή απλώς μπάι μπάι),

μπορεί να έχεις χαμηλή προγεστερόνη (όπως μάλλον συνέβη σε εμένα αλλά όταν το είδα με γιατρό ήταν πλέον αργά και η μαία δεν είχε προτείνει ουτροζεστάν),

μπορεί να έχεις θέμα με το θηρεοειδή (και μπορεί αυτό να μην το έχεις γενικά, μπορεί να είναι θέμα που θα προκύψει ακριβώς λόγω της εγκυμοσύνης, οπότε οι σχετικές εξετάσεις πρέπει να γίνουν γρήγορα και η διάγνωση και θεραπεία γρήγορα και η μαία δε μπορεί να το κάνει αυτό, απλώς δε μπορεί),

αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις, υπάρχουν και άλλες. Σπάνιες, αλλά σε κάποιους συμβαίνουν. Όσο για τις αχρείαστες εξετάσεις στην Ελλάδα (δε μιλάω για επεμβάσεις, μιλάω για εξετάσεις απλώς), δεν κατάλαβα καλά, δηλαδή έχεις πολλά παραδείγματα ασθενών που έκαναν αχρείαστες εξετάσεις και εξαιτίας αυτών των εξετάσεων επλήγη η υγεία τους; Κάπως περίεργο μου φαίνεται, δεν έχω ακούσει σχετικά κάτι.

ΓΙα τη λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς να ρωτήσω: δηλαδή μόνο αυτοί οι γιατροί έχουν κάνει μετεκπαίδευση στην υπερηχογραφική παρακολούθηση; Δεν υπάρχουν άλλα ινστιτούτα;

Επίσης, στη σελίδα του κέντρου (http://fetalmedicine.org/) έχει μενού Online Education όπου και αναφέρει τα 11-13 weeks scan, 18-23 weeks scan, τα οποία είδα και στα λινκ που παρατέθηκαν. Δηλαδή μπορεί κάποιος να έχει κάνει ένα εξ αποστάσεως σεμινάριο με το Κέντρο και να έχει περιληφθεί στη λίστα; Με όλο το σεβασμό και χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία των online μαθημάτων, δε νομίζω ότι συγκρίνεται με όσους έχουν πάει να κάνουν εκπαίδευση επί τόπου κάπου, έστω και αν δεν είναι δίπλα στον Κύπρο Νικολαΐδη (αν υποθέσουμε δηλαδή ότι όσοι εκπαιδεύονται εκεί βλέπουν καθόλου τον ίδιο το Νικολαΐδη).

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το πρόβλημα είναι ότι έχεις ταυτίσει την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης με την υπερηχογραφική παρακολούθηση. Αυτό σου λέει η Σόφη: ότι παρακολούθηση της εγκυμοσύνης ΔΕΝ σημαίνει μόνο υπερηχογραφική παρακολούθηση του ΕΜΒΡΎΟΥ. Η εγκυμοσύνη εμπλέκει δύο: μαμά ΚΑΙ μωρό. Οι υπερηχογραφιστές παρακολουθούν την εξέλιξη του εμβρύου. Τη μαμά όμως, με τα θέματα που μπορεί να έχει (π.χ. Διαβήτης, πίεση, θρομβοφιλία κλπ.) ποιος την παρακολουθεί; Ο ... υπερηχογραφιστής;

Η υπερηχογραφική παρακολούθηση του ΕΜΒΡΎΟΥ είναι εξαιρετικά σημαντική και πρέπει να γίνεται μόνο από πιστοποιημένους γιατρούς. Εδώ, στην Αθήνα, ο γυναικολόγος που παρακολουθεί την κύηση και διεξάγει τον τοκετό παραπέμπει την έγκυο σε εξειδικευμένο γιατρό για όλα τα σημαντικά υπερηχογραφήματα. Αυτό θεωρείται δεδομένο! Ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία, οι υπερηχογραφιστές τοποθετούνται σε ξεχωριστό τμήμα (το τμήμα υπερήχων), που είναι αποσυνδεδεμένο από την κλινική (μαιευτική γυναικολογική).

Το ΠΑΝ στην ιατρική είναι η εξειδίκευση. Αν ένας γιατρός δηλώνει ταυτόχρονα ειδικός στα υπερηχογραφήματα/υπογονιμότητα/γυναικολογική ογκολογία/μαιευτική σίγουρα θα είναι .... Ελληνας γιατρός. :cool:

Σε οποιαδήποτε άλλη αναπτυγμένη χώρα θα δήλωνε μόνο μία ιδιότητα και θα ασκούσε μόνο τη συγκεκριμένη υποειδικότητα.

Εδώ όμως, λόγω της νοοτροπίας μας αλλά και του μικρού μεγέθους της αγοράς, συνηθίζεται ορισμένοι να δηλώνουν εξπέρ σε όλα, και ας έχουν εξειδικευθεί μόνο σε έναν τομέα. Ευτυχώς, τα πραγματικά μεγάλα ονόματα απέχουν από τέτοιες τακτικές.

ο γιατρός μου ναι είναι και μαιευτήρας και υπερηχογραφιστής και πσιτεύω ότι είναι πολύ καλός και στα δύο. Στις δύο κυήσεις με παρακολουθούσε υπερηχογραφικά και έκανα το Β' επιπέδου σε ειδικό.

Δεν είπε κανείς για γιατρό "Αν ένας γιατρός δηλώνει ταυτόχρονα ειδικός στα υπερηχογραφήματα/υπογονιμότητα/γυναικολογική ογκολογία/μαιευτική σίγουρα θα είναι .... Ελληνας γιατρός. :cool: ", μιλάμε για εγκυμοσύνη, μην υπερβάλουμε τώρα.

Τέλος (εντάξει σας έπρηξα το ξέρω) θα μου επιτρέψεις να πω ότι αν είναι Έλληνας γιατρός ναι μπορεί να είναι καλύτερος από ξένους. Μπορεί να τους βρίζουμε, μπορεί κι εγώ να μην τους αντέχω, μπορεί να τα κάνουνε όλα για τα λεφτά και να πάνε όλοι στην κόλαση και να καίγονται στα τάρταρα, αλλά μη μπερδευόμαστε, έχουμε καλούς γιατρούς στην Ελλάδα. Αλλά ας μην αρχίσω πάλι...

Αγχωμένη, να σε ρωτήσω, επειδή λες

επειδη το εχω ψαξει ειναι οι μονοι που εχουν γνωσεις να διαγνωσουν κατι παθολογικο στην εγκυμοσυνη μας.σκεφτειτε οι αλλοι ειναι απλοι γυναικολογοι οι οποιοι διαβαζουν τις διαγνωσεις τους.
και επειδή κάπως υπερβολικό μου φαίνεται αυτό, μου λες πώς το έχεις ψάξει; Κοιτώντας το σάιτ δε βλέπω καμιά βαρβάτη εκπαίδευση , ας πούμε το να παίρνεις πιστοποίηση με αυτό ως εξέταση:

3.Demonstration to a FMF approved examiner of competence in carrying out a 18-23 weeks scan and good knowledge of the diagnosis and management of a wide spectrum of fetal abnormalities.

ε, δε μου φαίνεται και ότι σε ξετινάζουν ας πούμε, δεν ξέρω...

Τί ξέρεις εσύ από αυτό που έχεις ψάξει; Δηλαδή γιατί είναι αυτοί οι μόνοι που ξέρουν και όχι κάποιος που είναι σε νοσοκομείο όπως ειπώθηκε;

Αγχωμένη, να σε ρωτήσω, επειδή λες

και επειδή κάπως υπερβολικό μου φαίνεται αυτό, μου λες πώς το έχεις ψάξει; Κοιτώντας το σάιτ δε βλέπω καμιά βαρβάτη εκπαίδευση , ας πούμε το να παίρνεις πιστοποίηση με αυτό ως εξέταση:

3.Demonstration to a FMF approved examiner of competence in carrying out a 18-23 weeks scan and good knowledge of the diagnosis and management of a wide spectrum of fetal abnormalities.

ε, δε μου φαίνεται και ότι σε ξετινάζουν ας πούμε, δεν ξέρω...

Τί ξέρεις εσύ από αυτό που έχεις ψάξει; Δηλαδή γιατί είναι αυτοί οι μόνοι που ξέρουν και όχι κάποιος που είναι σε νοσοκομείο όπως ειπώθηκε;

δεν καταλαβα τι θελεις να πεις!

γιατι κανετε τοτε β επιπεδου και δεν παραμενετε στις γνωσεις των ιατρων σας?Αν δεν σου ειναι αρκετη αυτη η πιστοποιηση τοτε οι γιατροι που δεν εχουν ουτε καν αυτη την πσιτοποιηση τι ειναι για εσενα?

Αυτο το FMF einai toylaxiston kati μια πιστοποιηση ενας ελεγχος ενος ιατρου αν ειναι καλος για το κομματι των υπερηχων στην εγκυμοσυνη.Το να λεω εκπαιδευτικα καπου δηλ απλα σαν παρατηρητης δε λεει και πολλα αν ομως δωσεις για αυτα εστω καποια εξεταση νομιζω κατι λεει.

Ολοι οι υπολοιποι που εχουν εκπαιδευθει στα δημοσια νοσοκομεια και εχουν ανοιξει ιατρεια με τι γνωσεις αυτες που απεκτησαν στα νοσοκομεια?Τους εμπισκευεστε για την παρακολουθηση σας?

ο γιατρός μου ναι είναι και μαιευτήρας και υπερηχογραφιστής και πσιτεύω ότι είναι πολύ καλός και στα δύο. Στις δύο κυήσεις με παρακολουθούσε υπερηχογραφικά και έκανα το Β' επιπέδου σε ειδικό.

Δεν είπε κανείς για γιατρό "Αν ένας γιατρός δηλώνει ταυτόχρονα ειδικός στα υπερηχογραφήματα/υπογονιμότητα/γυναικολογική ογκολογία/μαιευτική σίγουρα θα είναι .... Ελληνας γιατρός. :cool: ", μιλάμε για εγκυμοσύνη, μην υπερβάλουμε τώρα.

Τέλος (εντάξει σας έπρηξα το ξέρω) θα μου επιτρέψεις να πω ότι αν είναι Έλληνας γιατρός ναι μπορεί να είναι καλύτερος από ξένους. Μπορεί να τους βρίζουμε, μπορεί κι εγώ να μην τους αντέχω, μπορεί να τα κάνουνε όλα για τα λεφτά και να πάνε όλοι στην κόλαση και να καίγονται στα τάρταρα, αλλά μη μπερδευόμαστε, έχουμε καλούς γιατρούς στην Ελλάδα. Αλλά ας μην αρχίσω πάλι...

τοτε γιατι σε εστειλε αλλου για β επιπεδου?αν υπεγραφε οτι το μωρο ειναι καλα στις προηγουμενες εβδομαδες που ηταν κατι εκατοστα γιατι δε σου εκανε και το β επιπεδου?αυχενικη πως σου εκανε χωρις να ειναι πιστοποιημενος?αρα θα σου εκανε και β επιπεδου οπου το μωρο ειναι πιο μεγαλο και καποια πραγματα φαινονται ακομη καλυτερα.σου υπεγραψε χαρτι οτι σου εκανε αυχενικη?οχι τα αιματολογικα τον υπερηχο οτι ειναι εξεταση αυχενικης?αν δεις και στα αιματολογικα απο το μικροβιολογικο γραφει πως η αξια τους ειναι αν γινονται απο πιστοποιημενο ιατρο.

Ολοι τους ειναι γυναικολογοι γιατι δεν ειναι ακτινολογοι οπου το σωστοτερο θα ηταν να τα κανουν αυτοι?Ειναι γυναικολογοι οι οποιοι θελησαν να μετεκπαιδευθουν στο κομματια αυτο οποτε να μπορουν να παρακολουθουν μια κυηση απο την αρχη ως το τελος.Να γινουν πιο καλοι στη δουλεια τους.

Δηλ αν ενας δασκαλος εχει κανει μετεκπαιδευση σε κατι δεν μπορει να διδαξει επειδη εχει την μετεκπαιδευση αυτο θα τον βοηθησει να γινει ακομη καλυτερος σε ενα κομματι.

Απλα ειναι τα πραγματα στις μεγαλουπολεις για να δουλεψουν θα πρεπει να ξεκαθαρισουν τα κομματια για να εχουν συνεργασια<<στειλε μου εσυ και θα σου στειλω εγω>>. Ετσι ξεκινησαν ολοι τους. Αν ειχες ενα γιατρο πιστοποιημενο να σε παρακολουθει σε ολη την κυηση θα καταλαβαινες τη διαφορα

Διαφημίσεις

Μα το ότι κάποιος δεν έχει ΑΥΤΗ την πιστοποίηση, δε σημαίνει ότι δεν έχει καμία πιστοποίηση. Μπορεί να έχει κάνει σπουδές αλλού, στη Σουηδία, στην Ελβετία, στην Ολλανδία,ξέρω γω...

Δε νομίζω ότι μπορείς να λες πως μόνο αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί, σόρυ κιόλας, πόθεν...; Δηλαδή, ένας γιατρός που τελειώνει ειδικότητα και πάει και παίρνει αυτό το χαρτί γιατί είναι καλύτερος από ένα γιατρό που παίρνει την ειδικότητα και έχει και είκοσι χρόνια εμπειρίας; Μπορεί να είναι καλύτερος, μπορεί και να μην είναι, δεν υπάρχουν τόσο εύκολα κριτήρια, αν υπήρχαν θα πήγαιναν όλοι για τέτοιες πιστοποήσεις.

Λες ότι το έψαξες, μπορείς να πεις περισσότερα, δηλαδή πώς το έψαξες;

Τέλος, να πω για μια άλλη τραγική μου εμπειρία,αυτή που λέγεται μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Αγγλία. Πήγα κι εγώ σε ένα καλό σχολείο, κυρίως γιατί εκεί δίδασκε ένα τεράστιο κεφάλι του τομέα μου, τεράστιο. Ε, τον άνθρωπο τον είδα δύο φορές στη βιβλιοθήκη, δεν πάτησε ποτέ σε αίθουσα, τη φωνούλα του δεν την έχω ακούσει, έκανε την έρευνά του ωραία ωραία και εμάς μας είχε γραμμένους. Βέβαια η σχολή αυτόν σου πούλαγε, το όνομά του μόστραρε, αλλά πρακτικά γιατί εγώ έχω ένα πλεονέκτημα έναντι των συναδέλφων που δεν ήλθαν σε αυτό το σχολείο και απλώς διάβασαν τα βιβλία του;

Α, να απαντήσω και σε αυτό:

τοτε γιατι σε εστειλε αλλου για β επιπεδου?αν υπεγραφε οτι το μωρο ειναι καλα στις προηγουμενες εβδομαδες που ηταν κατι εκατοστα γιατι δε σου εκανε και το β επιπεδου?

Γιατί τέσσερα μάτια είναι καλύτερα από δύο,δεν είναι απλό; "Ας δει και κάποιος άλλος, ίσως εμένα κάτι μου ξέφυγε", το εκτιμώ απείρως περισσότερο από το "πήρα πιστοποίηση και τα ξέρω όλα"

αυχενικη πως σου εκανε χωρις να ειναι πιστοποιημενος?

Μα είναι "πιστοποιημένος", απλώς μπορεί να μην έχει πάρει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, τέτοια χαρτιά υπάρχουν πολλά φαντάζομαι, όπως σεόλες τις δουλειές... Για την ακρίβεια (και επειδή λέμε για το Νικολαΐδη) ο γιατρός μου έχει μετεκπαίδευση στο Guys Hospital (εκεί που ο Νικολαΐδης έκανε τα πειράματά του, είχε τον ίδιο σε πρακτική εκπαίδευση. Αυτό το χαρτί που λες δεν το πήρε, αλλά σόρυ, γιατί να το πάρει; Για την ιστορία έχει περάσει και από άλλα σχολεία σε Σουηδία, Ελβετία.

σου υπεγραψε χαρτι οτι σου εκανε αυχενικη?οχι τα αιματολογικα τον υπερηχο οτι ειναι εξεταση αυχενικης?αν δεις και στα αιματολογικα απο το μικροβιολογικο γραφει πως η αξια τους ειναι αν γινονται

Δε μου υπέγραψε, μου κατέγραψε την εξέταση (όπως και κάθε υπέρηχο) σε dvd και μου έδωσε το DVD, το οποίο φαντάζομαι ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εναντίο του αν είχε παραλήψει κάτι σοβαρό. Κι όμως το έκανε. Δηλαδή τί να πω εγώ τώρα, ο γιατρός μου δεν αξίζει επειδή δεν έχει το σερτιφικέισιον του τάδε φαουντέισιον; Δε νομίζω

Τα υπόλοιπα που γράφεις, λυπάμαι δε βγάζω νόημα

Α, να απαντήσω και σε αυτό:

Γιατί τέσσερα μάτια είναι καλύτερα από δύο,δεν είναι απλό; "Ας δει και κάποιος άλλος, ίσως εμένα κάτι μου ξέφυγε", το εκτιμώ απείρως περισσότερο από το "πήρα πιστοποίηση και τα ξέρω όλα"

Μα είναι "πιστοποιημένος", απλώς μπορεί να μην έχει πάρει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, τέτοια χαρτιά υπάρχουν πολλά φαντάζομαι, όπως σεόλες τις δουλειές... Για την ακρίβεια (και επειδή λέμε για το Νικολαΐδη) ο γιατρός μου έχει μετεκπαίδευση στο Guys Hospital (εκεί που ο Νικολαΐδης έκανε τα πειράματά του, είχε τον ίδιο σε πρακτική εκπαίδευση. Αυτό το χαρτί που λες δεν το πήρε, αλλά σόρυ, γιατί να το πάρει; Για την ιστορία έχει περάσει και από άλλα σχολεία σε Σουηδία, Ελβετία.

Δε μου υπέγραψε, μου κατέγραψε την εξέταση (όπως και κάθε υπέρηχο) σε dvd και μου έδωσε το DVD, το οποίο φαντάζομαι ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εναντίο του αν είχε παραλήψει κάτι σοβαρό. Κι όμως το έκανε. Δηλαδή τί να πω εγώ τώρα, ο γιατρός μου δεν αξίζει επειδή δεν έχει το σερτιφικέισιον του τάδε φαουντέισιον; Δε νομίζω

αν δε σου υπεγραψε κατι θα αποδειξεις?αλλο να το λεω στα λογια και αλλο να το υπογραφω.και εμενα ο γιατρος μου μετεκπαιδευθηκε στη Γερμανια ομως εδωσε ομως εξετασεις στο fmf και ειναι στις λιστες.Για να μπορει να χρησιμοποιει το λογισμικο του astraia

καλα ειναι δυνατον να λες οτι<< Γιατί τέσσερα μάτια είναι καλύτερα από δύο,δεν είναι απλό; "Ας δει και κάποιος άλλος, ίσως εμένα κάτι μου ξέφυγε", το εκτιμώ απείρως περισσότερο από το "πήρα πιστοποίηση και τα ξέρω όλα"?>> ειναι αστειο συγγνωμη.

τοτε γιατι δε ξανα εκανες β επιπεδου μη ξεχναμε ο ενας ειναι πιστοποιημενος οποτε θα επρεπε να πας σε αλλα δυο ματια να σε δουνε.

αν δεις οι λιστες του fmf ειναι παγκομιες.

Και εφοσον ο γιατρος σου ηταν στο νικολαιδη διπλα δεν ειναι τιποτα να δωσει εξετασεις και να ειναι μεσα σε αυτους .αν δε σε υπεγραψε χαρτι δε σου εκανε αυχενικη .Οποτε τετοιο γιατρο δε θελω να εχω. Οι γιατροι που κανουν β επιπεδου ή ξερουν τοσο καλο υπερηχο δε ζητανε τη γνωση του αλλου.Αλλωστε ολοι αυτοι οι υπερηχοι ειναι γνωσεις τιποτα αλλο αν εχεις γνωσεις απαιδηξε το.σε αυτους που ξερουν ομως οχι σε εμενα.π.χ. αυτες οι πιστοποιησεις αυτο μου δειχνουν εμενα δεινεις καθε χρονο εξετασεις για να εισαι εκει.Και οσοι κανουν περιγεννητικη εχουν παρει τις πιστοποιησεις αυτες

Μα το ότι κάποιος δεν έχει ΑΥΤΗ την πιστοποίηση, δε σημαίνει ότι δεν έχει καμία πιστοποίηση. Μπορεί να έχει κάνει σπουδές αλλού, στη Σουηδία, στην Ελβετία, στην Ολλανδία,ξέρω γω...

Δε νομίζω ότι μπορείς να λες πως μόνο αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί, σόρυ κιόλας, πόθεν...; Δηλαδή, ένας γιατρός που τελειώνει ειδικότητα και πάει και παίρνει αυτό το χαρτί γιατί είναι καλύτερος από ένα γιατρό που παίρνει την ειδικότητα και έχει και είκοσι χρόνια εμπειρίας; Μπορεί να είναι καλύτερος, μπορεί και να μην είναι, δεν υπάρχουν τόσο εύκολα κριτήρια, αν υπήρχαν θα πήγαιναν όλοι για τέτοιες πιστοποήσεις.

Λες ότι το έψαξες, μπορείς να πεις περισσότερα, δηλαδή πώς το έψαξες;

Τέλος, να πω για μια άλλη τραγική μου εμπειρία,αυτή που λέγεται μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Αγγλία. Πήγα κι εγώ σε ένα καλό σχολείο, κυρίως γιατί εκεί δίδασκε ένα τεράστιο κεφάλι του τομέα μου, τεράστιο. Ε, τον άνθρωπο τον είδα δύο φορές στη βιβλιοθήκη, δεν πάτησε ποτέ σε αίθουσα, τη φωνούλα του δεν την έχω ακούσει, έκανε την έρευνά του ωραία ωραία και εμάς μας είχε γραμμένους. Βέβαια η σχολή αυτόν σου πούλαγε, το όνομά του μόστραρε, αλλά πρακτικά γιατί εγώ έχω ένα πλεονέκτημα έναντι των συναδέλφων που δεν ήλθαν σε αυτό το σχολείο και απλώς διάβασαν τα βιβλία του;

πριν 20 χρονια ειναι οι γνωσεις αυτου του γιατρου!γνωσεις δεν εχουν!και η περιγεννητικη ειναι γνωσεις!και γενικα η ιατρικη.Αν ειναι καλος ενας ιατρος και ξερει τοσο καλα το κομματι της περιγεννητικης δεινει εξετασεις.

γυρισα αρκετους ιατρους στη θεσσαλονικη ονοματα,και μη.οσοι ακουγονται εδω στα 30+ εχω παει.Ηταν ο πρωτος ο οποιος για τον γυναικολογικο έλεγχο μου εδωσε χαρτι ακομη και για κατι ενδομητριωσικες κυστες τις οποιες ειδε διαστασεις τα παντα και τισ συστηνει κανεις αλλος.τι επρεπε να κανω σαν ελεγχο σου λεω τα παντα και με χαρτι. Μια φιλη μας η οποια ειναι αθηνα και ερχοταν σερρες ετυχε στην εγκυμοσυνη της να παει στον γιατρο αυτο επαθε πλακα τι ειδε στις 15 εβδομαδες παιρνει τα χαρτια και τα κατεβαζει στο γιατρο της γυρισε και λεει ο γιατρος της υπαρχει τετοιος ιατρος που υπογραφει τετοια χαρτια με τοσες μετρησεις?επειδη ο συζυγος της ειναι αστυνομικος ανεβοκατεβαιναν για να κανουν υπερηχους σε αυτον.ειχε και το γιατρο της αθηνα μηπως της συμβει κατι τελευταιο μηνα εμεινε στους δικους της και ξεγεννησε με τον γιατρο αυτο.

Αν θελεις να σου στειλω μηνυμα να δεις τι χαρτια μου υπογραφει καθε φορα.

Δεν τα ακουω πρωτη φορα αυτα που λες εχω βρεθει με κοπελες τωρα στην εγκυμοσυνη και οταν τις λεω αυτα που βλεπει ο συγκεκριμενος ιατρος παθενουν πλακα. Καποια στιγμη που μιλησα για ολα αυτα μου ειπε απλα με δυο λογια οτι: μπορω να παρακολουθησω σωστα μια κυηση απο την αρχη ως το τελος.

και ξαναλέω....

η επιτυχής έκβαση μιας εγκυμοσύνης δεν εξαρτάται από τους υπερήχους μόνο.

έχω φίλη που έκνε τους υπερήχους με 2 πιστοποιημένους γιατρούς (δουλεύουν μαζί). όλα ήταν τέλεια και η φίλη μου ήσυχη.

το παιδί γεννήθηκε με πολύ σοβαρά προβλήματα (ατρησία οισοφάγου, εντέρου και χωρίς το ένα εξωτερικό αυτί. εκ των υστέρων 2 διαφορετικοί γιατροί της είπαν ότι τουλάχιστον την ατρησία οισοφάγου έπρεπε να την έχει δει ο πιστοποιημένος (που έκανε τον "κινέζο").

αλήθεια, στο ίδρυμα του Νικολαίδη (και κάθε Νικολαίδη) μπορείς να προσφύγεις αν κάποιος από τους γιατρούς που έχουν πάρει την πιστοποιήσή του κάνουν ένα τόσο σοβαρό λάθος?? και τί επίπτωση έχει αυτό στον "πιστοποιημένο" γιατρό??

Διαφημίσεις

και ξαναλέω....

η επιτυχής έκβαση μιας εγκυμοσύνης δεν εξαρτάται από τους υπερήχους μόνο.

έχω φίλη που έκνε τους υπερήχους με 2 πιστοποιημένους γιατρούς (δουλεύουν μαζί). όλα ήταν τέλεια και η φίλη μου ήσυχη.

το παιδί γεννήθηκε με πολύ σοβαρά προβλήματα (ατρησία οισοφάγου, εντέρου και χωρίς το ένα εξωτερικό αυτί. εκ των υστέρων 2 διαφορετικοί γιατροί της είπαν ότι τουλάχιστον την ατρησία οισοφάγου έπρεπε να την έχει δει ο πιστοποιημένος (που έκανε τον "κινέζο").

αλήθεια, στο ίδρυμα του Νικολαίδη (και κάθε Νικολαίδη) μπορείς να προσφύγεις αν κάποιος από τους γιατρούς που έχουν πάρει την πιστοποιήσή του κάνουν ένα τόσο σοβαρό λάθος?? και τί επίπτωση έχει αυτό στον "πιστοποιημένο" γιατρό??

και απο τι εξαρταται αν οχι απο τους υπερηχους?

ποιους υπερηχους εκανε?ολη την παρακολουθηση ειχαν αυτοι? αν εκαναν αυτοι λαθοι φαντασου τι λαθη κανουν η μη πιστοποιημενοι. Θεωρω α[ιθανο ενας πιστοποιημενος ιατρος απο την αρχη της εγκυμοσυνης να με παρακολουθει και να μη δει κατι! Εκ των υστερων ολοι ξερουν τα παντα.

και βεβαια μπορεις να προσφυγεις για αυτο ειναι ο Διαλυνας,εδω στη θεσσαλονικη πισω απο καθε ιατρικο λαθος. Ρωτα το διαλυνα να σου πει.

ποιους υπερηχους εκανε?ολη την παρακολουθηση ειχαν αυτοι?αν εκαναν αυτοι λαθοι φαντασου τι λαθη κανουν η μη πιστοποιημενοι

δεν μου απαντάς όμως. τί επιπτώσεις έχουν από το ίδρυμα του Νικολαίδη?

δεν μου απαντάς όμως. τί επιπτώσεις έχουν από το ίδρυμα του Νικολαίδη?

εσυ δε μου απαντας.ρωτα το δικηγορο και θα σου πει πως μπορει να κινηθει νομικα και τι επιπτωσεις εχει ο γιατρος και το κεντρο.εγω αλλο λεω την παρακολουθουσε σε ολη την κυηση πιστοποιημενος?ή μονο για τους 2 υπερηχους?το φταιξιμο εχει ο γιατρος που την παρακολουθουσε σε ολη την κυηση

Προφανώς για εσένα η μόνη μετεκπαίδευση είναι το χαρτί του fmf. Δε νομίζω ότι είναι έτσι. Υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί και ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο, δεν υπάρχει ένα κέντρο που όποιος έχει το χαρτί του ξέρει και όποιος δεν το έχει δεν ξέρει, αυτό νομίζω δεν υπάρχει πουθενά. Εσύ, στο δικό σου αντικείμενο, ξέρεις να υπάρχει ένα κέντρο, ένα πανεπιστήμιο σε όλο τον κόσμο που να είναι ο μοναδικός φορέας που έχει τη γνώση και οι άλλοι είναι για τα μπάζα;

αν δε σου υπεγραψε κατι θα αποδειξεις?αλλο να το λεω στα λογια και αλλο να το υπογραφω.

Ναι, κάτι μπορεί να αποδείξω γιατί έχω το dvd της εξέτασης όπου φαίνεται τί έβλεπε. Φαίνεται ότι μέτρησε, τί μέτρηση είδε, φαίνεται όλη η εξέταση. Το dvd έχει τα στοιχεία του επάνω, ημερομηνία ώρα, τα πάντα. Εσένα ο δικός σου σου δίνει dvd?

Και όταν λες ότι σου υπογράφει, τί ακριβώς υπογράφει; "Εγώ ο υπογεγραμμένος πιστοποιώ ότι εξέτασα την κα τάδε και βεβαιώνω ότι το παιδί της δεν έχει ντάουν;" Χμμμ... γιατί μου φαίνεται ότι αυτό που "υπογράφουν" οι γιατροί είναι τόσο καλά μελετημένο που δεν τους δεσμεύει τελικά για τίποτα; (Και να πω την αλήθεια το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για το dvd, δεν το έχω ψάξει αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν είναι τόσο απλό με ένα χαρτί ή ένα dvd να καταδικάσεις γιατρό, με τίποτα)

και εμενα ο γιατρος μου μετεκπαιδευθηκε στη Γερμανια ομως εδωσε ομως εξετασεις στο fmf και ειναι στις λιστες.Για να μπορει να χρησιμοποιει το λογισμικο του astraia

Μπράβο του παιδιού, σε καλή μεριά. Να ρωτήσω, πώς το έμαθες εσύ για το fmf. Μήπως στο είπε ο ίδιος; Ή το βρήκες τυχαία;

καλα ειναι δυνατον να λες οτι<< Γιατί τέσσερα μάτια είναι καλύτερα από δύο,δεν είναι απλό; "Ας δει και κάποιος άλλος, ίσως εμένα κάτι μου ξέφυγε", το εκτιμώ απείρως περισσότερο από το "πήρα πιστοποίηση και τα ξέρω όλα"?>> ειναι αστειο συγγνωμη.

Γιατί είναι αστείο; Επειδή ο γιατρός μου δεν ισχυρίζεται ότι τα χαρτιά του του έχουν δώσει αυτομάτως τη ΓΝΩΣΗ; Ο επιστήμονας ο σωστός ξέρει πολύ καλά ότι και λάθη γίνονται και ότι σίγουρα δεν τα ξέρει όλα. Και ναι, κανείς δεν είναι αλάνθαστος, κανείς, ούτε ο νικολαΐδης είναι,ούτε ο αιστάιν, κανείς. Αν εσύ πιστεύεις ότι ο γιατρός σου δε θα κάνει ποτέ λάθος επειδή έχει αυτό το πιστοποιητικό, οκ, αυτό είναι αστείο. Ή μάλλον δεν είναι αστείο, είναι θλιβερό νέοι άνθρωποι να κολλάνε σε χαρτιά και λιλιά και να μη βλέπουν λίγο πέρα απ΄τη μύτη τους. Ο γιατρός μου ξέρει ότι λάθη γίνονται και δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνέψει τη δική μου ζωή το δικό μου παιδί για να το παίξει αλάνθαστος, θέλει να σιγουρευτεί. Αν εσύ αυτό το βρίσκεις αστείο... πάσο, αλλά good to know ότι έτσι αντιλαβάνεσαι τα πράγματα όταν τόσο ένθερμα συστήνεις σε άλλους τί γιατρό πρέπει να επιλέξουν, με τέτοιο απόλυτο τρόπο "αυτοί είναι και οι άλλοι δεν ξέρουν".

Τέλος πάντων, μην το κουράζουμε. Πήγαινε σε όποιο γιατρό θες, θα πάμε κι εμείς στο γιατρό που θέλουμε, όλα καλά, αλλά ας σημειωθεί παρακαλώ ότι δεν είναι πολύ σωστό να απορρίπτεις συλήβδην επιστήμονες που δεν γνωρίζεις απλώς γιατί πιστεύεις ότι ένα συγκεκριμένο χαρτί είναι το πιστοποιητικό της αυθεντίας. Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα, όποιος έχει περάσει από ένα πανεπιστήμιο φαντάζομαι το ξέρει αυτό. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε όσοι διαβάζουμε/γράφουμε εδώ είναι να προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί, όχι εμμονικοί του τύπου αυτό είναι και δεν υπα΄ρχει άλλο,δεν είναι άσπρο μαύρο η επιλογή γιατρού.

Δεν μας έπρηξες καθόλου. Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε γνώμες γιατί έτσι ξεκαθαρίζουμε κάποια θέματα πρώτα από όλα στο δικό μας μυαλό.

Συμφωνώ ότι έχουμε καλούς γιατρούς στην Ελλάδα.

Μάλλον παρεξήγησες όσα έγραψα:

Στην εγκυμοσύνη, ο μαιευτήρας εννοείται ότι παρακολουθεί μηνιαίως την έγκυο και κάνει το σχετικό υπερηχογράφημα. Ελέγχει στην αρχή αν η κύηση είναι ενδομήτρια ή όχι και στη συνέχεια παρακολουθεί την ανάπτυξη του εμβρύου, την κατάσταση του πλακούντα κλπ. Αυτά τα υπερηχογραφήματα είναι στη "ρουτίνα" της δουλειάς του.

Το ότι ο μαιευτήρας κάνει ΚΆΠΟΙΑ υπερηχογραφήματα δεν τον καθιστά υπερηχογραφιστή..

Ο υπερηχογραφιστής κάνει τις ειδικές μετρήσεις (κοινώς "ξετινάζει" το έμβρυο) και συγκρίνει τα ευρήματα με τα τηρούμενα στατιστικά στοιχεία: αυτό απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεν μπορεί να το κάνει όποιος δεν έχει εξειδικευθεί σε αυτόν τον τομέα. Για αυτόν το λόγο, ο γυναικολόγος σου σε παρέπεμψε σε υπερηχογραφιστή για τη Β επιπέδου: Αυτό είναι προς τιμή του και ένδειξη ότι σέβεται τον εαυτό του ως επιστήμονα και εσένα ως "πελάτισσα".

Διαφημίσεις

εσυ δε μου απαντας.ρωτα το δικηγορο και θα σου πει πως μπορει να κινηθει νομικα και τι επιπτωσεις εχει ο γιατρος και το κεντρο.εγω αλλο λεω την παρακολουθουσε σε ολη την κυηση πιστοποιημενος?ή μονο για τους 2 υπερηχους?το φταιξιμο εχει ο γιατρος που την παρακολουθουσε σε ολη την κυηση

Ενώ αυτοί που υπέγρφαν τις εξετάσεις, ότι όλα είναι μια χαρά, δεν έχουν καμμία ευθύνη????

ε, τέτοια πιστοποίηση, τί να την κάνω?

να αναλάβουν την ευθύνη της υπογραφής τους. αλλά που...

Προφανώς για εσένα η μόνη μετεκπαίδευση είναι το χαρτί του fmf. Δε νομίζω ότι είναι έτσι. Υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί και ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο, δεν υπάρχει ένα κέντρο που όποιος έχει το χαρτί του ξέρει και όποιος δεν το έχει δεν ξέρει, αυτό νομίζω δεν υπάρχει πουθενά. Εσύ, στο δικό σου αντικείμενο, ξέρεις να υπάρχει ένα κέντρο, ένα πανεπιστήμιο σε όλο τον κόσμο που να είναι ο μοναδικός φορέας που έχει τη γνώση και οι άλλοι είναι για τα μπάζα;

Ναι, κάτι μπορεί να αποδείξω γιατί έχω το dvd της εξέτασης όπου φαίνεται τί έβλεπε. Φαίνεται ότι μέτρησε, τί μέτρηση είδε, φαίνεται όλη η εξέταση. Το dvd έχει τα στοιχεία του επάνω, ημερομηνία ώρα, τα πάντα. Εσένα ο δικός σου σου δίνει dvd?

Και όταν λες ότι σου υπογράφει, τί ακριβώς υπογράφει; "Εγώ ο υπογεγραμμένος πιστοποιώ ότι εξέτασα την κα τάδε και βεβαιώνω ότι το παιδί της δεν έχει ντάουν;" Χμμμ... γιατί μου φαίνεται ότι αυτό που "υπογράφουν" οι γιατροί είναι τόσο καλά μελετημένο που δεν τους δεσμεύει τελικά για τίποτα; (Και να πω την αλήθεια το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για το dvd, δεν το έχω ψάξει αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν είναι τόσο απλό με ένα χαρτί ή ένα dvd να καταδικάσεις γιατρό, με τίποτα)

Μπράβο του παιδιού, σε καλή μεριά. Να ρωτήσω, πώς το έμαθες εσύ για το fmf. Μήπως στο είπε ο ίδιος; Ή το βρήκες τυχαία;

Γιατί είναι αστείο; Επειδή ο γιατρός μου δεν ισχυρίζεται ότι τα χαρτιά του του έχουν δώσει αυτομάτως τη ΓΝΩΣΗ; Ο επιστήμονας ο σωστός ξέρει πολύ καλά ότι και λάθη γίνονται και ότι σίγουρα δεν τα ξέρει όλα. Και ναι, κανείς δεν είναι αλάνθαστος, κανείς, ούτε ο νικολαΐδης είναι,ούτε ο αιστάιν, κανείς. Αν εσύ πιστεύεις ότι ο γιατρός σου δε θα κάνει ποτέ λάθος επειδή έχει αυτό το πιστοποιητικό, οκ, αυτό είναι αστείο. Ή μάλλον δεν είναι αστείο, είναι θλιβερό νέοι άνθρωποι να κολλάνε σε χαρτιά και λιλιά και να μη βλέπουν λίγο πέρα απ΄τη μύτη τους. Ο γιατρός μου ξέρει ότι λάθη γίνονται και δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνέψει τη δική μου ζωή το δικό μου παιδί για να το παίξει αλάνθαστος, θέλει να σιγουρευτεί. Αν εσύ αυτό το βρίσκεις αστείο... πάσο, αλλά good to know ότι έτσι αντιλαβάνεσαι τα πράγματα όταν τόσο ένθερμα συστήνεις σε άλλους τί γιατρό πρέπει να επιλέξουν, με τέτοιο απόλυτο τρόπο "αυτοί είναι και οι άλλοι δεν ξέρουν".

Τέλος πάντων, μην το κουράζουμε. Πήγαινε σε όποιο γιατρό θες, θα πάμε κι εμείς στο γιατρό που θέλουμε, όλα καλά, αλλά ας σημειωθεί παρακαλώ ότι δεν είναι πολύ σωστό να απορρίπτεις συλήβδην επιστήμονες που δεν γνωρίζεις απλώς γιατί πιστεύεις ότι ένα συγκεκριμένο χαρτί είναι το πιστοποιητικό της αυθεντίας. Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα, όποιος έχει περάσει από ένα πανεπιστήμιο φαντάζομαι το ξέρει αυτό. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε όσοι διαβάζουμε/γράφουμε εδώ είναι να προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί, όχι εμμονικοί του τύπου αυτό είναι και δεν υπα΄ρχει άλλο,δεν είναι άσπρο μαύρο η επιλογή γιατρού.

.ενα dvd ειναι χωρις ερμηνεια...μπορει να σου πει οτι εγω στο ειπα οτι ειχε προβλημα.Αλλο στα λογια και αλλο στις πραξεις.

Οσο για το FMF mesa απο το ιντερνετ οσο ψαχνεις μαθαινεις.

Αν κανουν λαθη οι ειδικοι στο κομματι της περιγεννητικης φαντασου αυτοι που δε ξερουν το 70% πανε καλα τα πραγματα οταν παει κατι στραβα τοτε ψαχνομαστε ολοι.Σκοπος ειναι να μην την πατησεις για να μαθεις. Αν ηταν τοσο γνωστεις των υπερηχων ο δικο σου θα σου εκανε και β επιπεδου,

Ενώ αυτοί που υπέγρφαν τις εξετάσεις, ότι όλα είναι μια χαρά, δεν έχουν καμμία ευθύνη????

ε, τέτοια πιστοποίηση, τί να την κάνω?

να αναλάβουν την ευθύνη της υπογραφής τους. αλλά που...

Αν ειχε ολη την παρακολουθηση στους πιστοποιημενους δε θα ξεφευγε αυτοι το βλεπουν μια δυο φορες σε συγκεκριμενες εβδομαδες. Αν σταματουσαν οι απλοι γιατροι να λενε πως παρακολουθουν μια εγκυμοσυνη οι γυναικες θα ψαχνοταν και θα πηγαιναν στους ειδικους.

Το μωρο αναπτυσεται κατι που δε φαινεται στις20-21 εβδομαδες θα φανει στις 24 λεω τυχαιες εβδομαδες αυτο σημαινει παρακολουθηση

τοτε γιατι σε εστειλε αλλου για β επιπεδου?αν υπεγραφε οτι το μωρο ειναι καλα στις προηγουμενες εβδομαδες που ηταν κατι εκατοστα γιατι δε σου εκανε και το β επιπεδου?αυχενικη πως σου εκανε χωρις να ειναι πιστοποιημενος?αρα θα σου εκανε και β επιπεδου οπου το μωρο ειναι πιο μεγαλο και καποια πραγματα φαινονται ακομη καλυτερα.σου υπεγραψε χαρτι οτι σου εκανε αυχενικη?οχι τα αιματολογικα τον υπερηχο οτι ειναι εξεταση αυχενικης?αν δεις και στα αιματολογικα απο το μικροβιολογικο γραφει πως η αξια τους ειναι αν γινονται απο πιστοποιημενο ιατρο.

Ολοι τους ειναι γυναικολογοι γιατι δεν ειναι ακτινολογοι οπου το σωστοτερο θα ηταν να τα κανουν αυτοι?Ειναι γυναικολογοι οι οποιοι θελησαν να μετεκπαιδευθουν στο κομματια αυτο οποτε να μπορουν να παρακολουθουν μια κυηση απο την αρχη ως το τελος.Να γινουν πιο καλοι στη δουλεια τους.

Δηλ αν ενας δασκαλος εχει κανει μετεκπαιδευση σε κατι δεν μπορει να διδαξει επειδη εχει την μετεκπαιδευση αυτο θα τον βοηθησει να γινει ακομη καλυτερος σε ενα κομματι.

Απλα ειναι τα πραγματα στις μεγαλουπολεις για να δουλεψουν θα πρεπει να ξεκαθαρισουν τα κομματια για να εχουν συνεργασια<<στειλε μου εσυ και θα σου στειλω εγω>>. Ετσι ξεκινησαν ολοι τους. Αν ειχες ενα γιατρο πιστοποιημενο να σε παρακολουθει σε ολη την κυηση θα καταλαβαινες τη διαφορα

Μεγαλούπολη είναι και το Λονδίνο.

Ο Κύπρος Νικολαίδης πόσες γυναίκες έχει ξεγεννήσει την τελευταία εικοσαετία;

Το Ινστιτούτο του λειτουργεί ως μαιευτική κλινική;

Γιατί άραγε; :rolleyes:

* Έχω τρία παιδιά. Υπερηχογραφικά με παρακολουθούσαν ο Καμινόπετρος και η Σούκα. Το πρώτο μου παιδάκι γεννήθηκε ζωντανό χάρη στον Καμινόπετρο, ο οποίος με παρακολουθούσε τον τελευταίο μήνα (γέννησα πρόωρα) ανά 2-3 μέρες. Αυτά κάπου τα έχω ξαναγράψει στο φόρουμ.

Ορκίζομαι στη σημασία των υπερήχων και των υπερηχογραφιστών.

Οι υπερβολές όμως, οι αφορισμοί κλπ. δεν λειτουργούν προς το συμφέρον μας.

Στην τελική, δεν ζούμε σε ένα χωριό που υπάρχει ένας γυναικολόγος και κάνει λίγο από όλα. Όσοι ζούμε στις μεγαλουπόλεις αλλά και όσοι μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές, είναι ΚΑΛΟ να αναζητούν εξειδικευμένο ιατρό για το εκάστοτε πρόβλημά τους.

Δεν μας έπρηξες καθόλου. Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε γνώμες γιατί έτσι ξεκαθαρίζουμε κάποια θέματα πρώτα από όλα στο δικό μας μυαλό.

Συμφωνώ ότι έχουμε καλούς γιατρούς στην Ελλάδα.

Μάλλον παρεξήγησες όσα έγραψα:

Στην εγκυμοσύνη, ο μαιευτήρας εννοείται ότι παρακολουθεί μηνιαίως την έγκυο και κάνει το σχετικό υπερηχογράφημα. Ελέγχει στην αρχή αν η κύηση είναι ενδομήτρια ή όχι και στη συνέχεια παρακολουθεί την ανάπτυξη του εμβρύου, την κατάσταση του πλακούντα κλπ. Αυτά τα υπερηχογραφήματα είναι στη "ρουτίνα" της δουλειάς του.

Το ότι ο μαιευτήρας κάνει ΚΆΠΟΙΑ υπερηχογραφήματα δεν τον καθιστά υπερηχογραφιστή..

Ο υπερηχογραφιστής κάνει τις ειδικές μετρήσεις (κοινώς "ξετινάζει" το έμβρυο) και συγκρίνει τα ευρήματα με τα τηρούμενα στατιστικά στοιχεία: αυτό απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεν μπορεί να το κάνει όποιος δεν έχει εξειδικευθεί σε αυτόν τον τομέα. Για αυτόν το λόγο, ο γυναικολόγος σου σε παρέπεμψε σε υπερηχογραφιστή για τη Β επιπέδου: Αυτό είναι προς τιμή του και ένδειξη ότι σέβεται τον εαυτό του ως επιστήμονα και εσένα ως "πελάτισσα".

αν σεβοταν θα ελεγε πηγαινε να σε παρακολουθησει ο ειδικος σε ολη την κυηση οπου ξετιναζει το μωρο. Αυτο θα επρπε να κανουν ολοι οι απλοι γυναικολογοι. Ή να μετεκπαιδευθουν μια και η δουλεια τους θελει συνεχει μετεκπαιδευση ΄και να παρακολουθουν οι ιδιοι τους ή να τα στειλουν αλλου θα ηταν πιο εντυμο.απο το να εχουμε εμβρυα οπως ειπε η κοπελα μωρο χωρις αυτι.

Μεγαλούπολη είναι και το Λονδίνο.

Ο Κύπρος Νικολαίδης πόσες γυναίκες έχει ξεγεννήσει την τελευταία εικοσαετία;

Το Ινστιτούτο του λειτουργεί ως μαιευτική κλινική;

Γιατί άραγε; :rolleyes:

* Έχω τρία παιδιά. Υπερηχογραφικά με παρακολουθούσαν ο Καμινόπετρος και η Σούκα. Το πρώτο μου παιδάκι γεννήθηκε ζωντανό χάρη στον Καμινόπετρο, ο οποίος με παρακολουθούσε τον τελευταίο μήνα (γέννησα πρόωρα) ανά 2-3 μέρες. Αυτά κάπου τα έχω ξαναγράψει στο φόρουμ.

Ορκίζομαι στη σημασία των υπερήχων και των υπερηχογραφιστών.

Οι υπερβολές όμως, οι αφορισμοί κλπ. δεν λειτουργούν προς το συμφέρον μας.

Στην τελική, δεν ζούμε σε ένα χωριό που υπάρχει ένας γυναικολόγος και κάνει λίγο από όλα. Όσοι ζούμε στις μεγαλουπόλεις αλλά και όσοι μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές, είναι ΚΑΛΟ να αναζητούν εξειδικευμένο ιατρό για το εκάστοτε πρόβλημά τους.

Ο Νικολαιδης επελεξε να ασχοληθει μονο με υπερηχους οχι πως δεν μπορει να ξεγεννησει επιλογη του ηταν.Ασχοληθηκε με την ερευνα αλλωστε ειναι ο πατερας της αυχενικης ο μονος που μπορει να δωσει πιστοποιηση με τα δικα του στανταρ .

ευτυχως στα χωρια μας-επαρχια, υπαρχουν πιστοποιημενοι ιατροι που εχουν πραγματικες γνωσεις.Μακαρι στις μεγαλουπολεις να πετυχετε τετοιους ιατρους τοτε θα καταλαβετε τι ειναι η σωστη παρακολουθηση,Ας σταματησουν οι γυναικολογοι να κανουν τους τροχονομους πανε εκει για β για αυχενικη απο εκει που τα παιρνουν και δεν κινδυνευουν να τους φυγουν περιστατικα.Αλλωστε σε οσους εχετε παει για περιγεννητικη ολοι ειναι σε αυτες τις λιστες.Οπως και οι γιατροι που σεβονται των εαυτο τους και εχουν μετεκπαιδευθει ωστε να ειναι ακομη καλυτερη ως γυναικολογοι πανω απο ολα

Η ευθύνη ανήκει σε όποιον υπογράφει τα "μεγάλα" υπερηχογραφήματα.

Αν τα υπέγραψε ο γυναικολόγος, η ευθύνη βαραίνει τον γυναικολόγο. Αν μάλιστα ο τελευταίος δεν είχε κάποια ειδική κατάρτιση, η ευθύνη του μπορεί να είναι βαθύτερη της απλής αμέλειας.

Αν τα υπέγραψε ο υπερηχογραφιστής, η ευθύνη βαραίνει τον υπερηχογραφιστή.

Όταν ο μαιευτήρας παραπέμπει στον υπερηχογραφιστή, το κάνει ακριβώς για να αποκλείσει τυχόν δική του ευθύνη ως προς τη ΓΕΝΕΤΙΚΗ κατάσταση του εμβρύου (σύνδρομα, ανωμαλίες κλπ.), ακριβώς επειδή δεν έχει την ειδική κατάρτιση-πιστοποίηση. Η ευθύνη του μαιευτήρα διατηρείται ακέραια για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης (θέματα ζαχάρου, πίεσης, θρομβοφιλίας, πρόσληψης βάρους του εμβρύου κλπ.).

αν σεβοταν θα ελεγε πηγαινε να σε παρακολουθησει ο ειδικος σε ολη την κυηση οπου ξετιναζει το μωρο. Αυτο θα επρπε να κανουν ολοι οι απλοι γυναικολογοι. Ή να μετεκπαιδευθουν μια και η δουλεια τους θελει συνεχει μετεκπαιδευση ΄και να παρακολουθουν οι ιδιοι τους ή να τα στειλουν αλλου θα ηταν πιο εντυμο.απο το να εχουμε εμβρυα οπως ειπε η κοπελα μωρο χωρις αυτι.

Είναι προφανές ότι είσαι σε σύγχυση για το τι σημαίνει "παρακολούθηση της κύησης" και τι προβλήματα μπορεί να ανακύψουν, τι σημαίνει τοκετός και τι επιπλοκές μπορούν να υπάρξουν... Για εσένα, όλα αρχίζουν και τελειώνουν στους υπερήχους. Αχ, ΜΑΚΑΡΙ να ήταν έτσι!!

Μάλλον δεν θα έχεις ξανακούσει και για τις υποειδικότητες της ιατρικής...

Φαίνεσαι αμπαρωμένη στις ιδέες σου. Αφού ξεκινάς το ταξίδι της μητρότητας, καλό θα ήταν να έχεις λίγο πιο ανοιχτό το μυαλό σου.

* Ο υπερηχογραφιστής-μαιευτήρας σου είναι και εξωσωματικός;

* Τελικά ο Κύπρος ασκεί τη μαιευτική;

* Η διατύπωση στα υπερηχογραφήματα των υπερηχογραφιστών είναι νομικά ελεγμένη. Δεν λένε ότι "το μωρό είναι υγιές" αλλά ότι "με βάση τα διαθέσιμα γνωστά στοιχεία, δεν ανιχνεύεται η ύπαρξη των συνηθέστερων τύπων ανωμαλιών-συνδρόμων" (κάπως έτσι...).

* Ακόμα και η αμνιοπαρακέντηση, που βασίζεται σε ΑΠΤΑ στοιχεία και όχι μόνο σε υπερήχους, και στην πιο εκτεταμένη και ακριβή εκδοχή της, δεν προσφέρει απόλυτη εξασφάλιση αλλά ελέγχει περίπου το 70% των πλέον συνηθισμένων προβλημάτων.

* Στην Ιατρική, δεν ισχύουν απόλυτες βεβαιότητες. Όποιος γιατρός τις επικαλείται είναι κομπογιαννίτης.

* Η Σχολή του Κύπρου δεν είναι η μόνη. Υπάρχει και η Σχολή της Αμερικής, που βρίσκεται σε άνοδο τελευταία. Από τη Σχολή αυτή προέκυψε το τεστ του αίματος, που τείνει να αντικαταστήσει την αυχενική διαφάνεια.

Ο Νικολαιδης επελεξε να ασχοληθει μονο με υπερηχους οχι πως δεν μπορει να ξεγεννησει επιλογη του ηταν.Ασχοληθηκε με την ερευνα αλλωστε ειναι ο πατερας της αυχενικης ο μονος που μπορει να δωσει πιστοποιηση με τα δικα του στανταρ .

ευτυχως στα χωρια μας-επαρχια, υπαρχουν πιστοποιημενοι ιατροι που εχουν πραγματικες γνωσεις.Μακαρι στις μεγαλουπολεις να πετυχετε τετοιους ιατρους τοτε θα καταλαβετε τι ειναι η σωστη παρακολουθηση,Ας σταματησουν οι γυναικολογοι να κανουν τους τροχονομους πανε εκει για β για αυχενικη απο εκει που τα παιρνουν και δεν κινδυνευουν να τους φυγουν περιστατικα.Αλλωστε σε οσους εχετε παει για περιγεννητικη ολοι ειναι σε αυτες τις λιστες.Οπως και οι γιατροι που σεβονται των εαυτο τους και εχουν μετεκπαιδευθει ωστε να ειναι ακομη καλυτερη ως γυναικολογοι πανω απο ολα

Μα τι γράφεις;;; (Και με τέτοια ανορθογραφία...).

Λες τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (στην Αθήνα έχουμε 3), να μην έχουν έναν "πιστοποιημένο γιατρό με πραγματικές γνώσεις"; Και αυτός ο ένας βρέθηκε στις Σέρρες και ανεβοκατεβαίνουν ο αστυνομικός μετά της συζύγου;;;:?

Αλήθεια τι είδους συγγενική σχέση διατηρείτε; :rolleyes:

Η ευθύνη ανήκει σε όποιον υπογράφει τα "μεγάλα" υπερηχογραφήματα.

Αν τα υπέγραψε ο γυναικολόγος, η ευθύνη βαραίνει τον γυναικολόγο. Αν μάλιστα ο τελευταίος δεν είχε κάποια ειδική κατάρτιση, η ευθύνη του μπορεί να είναι βαθύτερη της απλής αμέλειας.

Αν τα υπέγραψε ο υπερηχογραφιστής, η ευθύνη βαραίνει τον υπερηχογραφιστή.

Όταν ο μαιευτήρας παραπέμπει στον υπερηχογραφιστή, το κάνει ακριβώς για να αποκλείσει τυχόν δική του ευθύνη ως προς τη ΓΕΝΕΤΙΚΗ κατάσταση του εμβρύου (σύνδρομα, ανωμαλίες κλπ.), ακριβώς επειδή δεν έχει την ειδική κατάρτιση-πιστοποίηση. Η ευθύνη του μαιευτήρα διατηρείται ακέραια για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης (θέματα ζαχάρου, πίεσης, θρομβοφιλίας, πρόσληψης βάρους του εμβρύου κλπ.).

η προσληψη βαρους του μωρου ειναι κομματι του υπερηχογραφιστη οπως λες http://www.embryoplus.gr/doppler/

ο γιατρος υπερηχογραφιστης στις 20-22 εβδ(scan 20-22 w) ειδε εινα υγιες μωρο ανατομικα οποτε απο εκει και περα το παρακολουθουσε ο απλος γυναικολογος οποτε ας πει τι εβλεπε και δεν το ειδε.

H γενετικη κατασταση εχει να κανει με το dna του μωρου δηλ καρυοτυπου αρα αμνιοπαρακεντηση.Ολοι οι υπερηχοι ειναι ανατομικοι ελεγχοι του μωρου. Ανατομικα εχεις ενδειξεις.και μη ξεχναμε το μωρο μεγαλωνει ολες οι μετρησεις ειναι στην αρχω χιλιοστα και μετα εκατοστα οποτε αν δεν φαινοταν κατι στον ελεγχο του β επιπεδου στις 25 εβδομαδε ςκατι θα εβλεπε αν το ξαναεβλεπε υπερηχογραφιστης και στις 29 και ακομη πριν γεννηθει αν το εβλεπε ο υπεριχογραφιστης.Ο γυναικολος τι εβλεπε μπορεις να μου πεις? οσο για τη θρομβοφιλια επειδη εκανα ελεγχο μου ειχε πει ο γιατρος μου πως ευθυνεται οταν σταματαει η καρδια οπως και τωρα που αναπτυσεται αν υπηρχε καποιο θεμα θα επρεπε το μωρο να ειναι μικροτερο απο την εβδομαδα που ειμαι δε θα αναπτυσοταν καλα.και αυτο ειναι απο το ξεσκονισμα που μετραει καθε φορα τα παντα.

Το θεμα σακχαρου ειναι του ενδοκρινολογου δηλ θα κανω την καμπυλη και μετα αν δεν ειναι καλη θα παω ενδοκρινολογο αυτος θα με παρακολουθει στο κομματι του σακχαρου. Αν δεν ειναι η πιεση στα φυσιολογικα τοτε εχει επιπτωσεις στο μωρο οχι μονο σε εμενα αυτο ομως πως θα το καταλαβει αν το μωρο εχει επιπλοκες απο την πιεση τη δικη μου εφοσον θελει ειδικο υπεριχογραφιστη ή αλλιως Γυναικολογο-χειρουργο-Μαιευτηρα ειδικο στην περιγεννητικη.Οποτε ειδικο στην περιγεννητικη. Αν μιλαμε για μαιευτηρα ο ρολος του ειναι στο κομματι του τοκετου οχι της εγκυμοσυνης

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...