Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι αγορες να κανω?

Recommended Posts

Περιμενω το πρωτο μου παιδι.. αγορι.. το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να αγορασω εως τωρα πηρα μερικα φανελακια,φορμακια,πανες,καλτσες..

τι αλλο θα χρειαστω? απο φαρμακα εως και ρουχα? για μενα και το μαιευτηριο?

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ !ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΜΦΑΛΟΥ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΟ ΑΜΠΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΥΤΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!!!!

http://www.allegro.com.gr/odigos/odigos-neas-mamas.php

Καλησπέρα anastasiaore:) Γεννάμε την ίδια περίοδο.. Η δική μου ΠΗΤ είναι 18/10. Αναφορικά με το ερώτημά σου, ρίξε μια ματιά στο forum διότι έχουν υπάρξει πάρα πολλές καταχωρήσεις περί του θέματος. Συνοπτικά οι μέλλουσες μαμάδες θα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο μαιευτήριο:

1) πιτζάμες 2-3 και νυχτικιά 1-2 με κουμπάκια .. και ρόμπα.. τα οποία και μόνο που τα γράφω μου φαίνονται πολύ γιαγιαδίστικά…!

Συγκεκριμένα ψάχνω το κάτω από πιτζάμες (ιδανικά με looney tunes ή/και με διάφορα χρώματα που να μου φτιάχνουν τη διάθεση) τις οποίες σκέφτομαι να συνδυάσω με κάτι αμάνικα μπλουζάκια που βρήκα σε μαγαζί με πιτζάμες της Benetton. Αυτά τα μπλουζάκια ναι μεν δεν έχουν «κουμπάκια» αλλά είναι φαρδιά με πολύ ανοιχτό λαιμό και νομίζω ότι δεν θα μου δημιουργούν πρόβλημα στο θηλασμό. Αν κάποια πιο έμπειρη έχει να καταθέσει κάτι διαφορετικό .. παρακαλώ με όλη μου την χαρά να την ακούσω! Έχω δυσκολευτεί να βρω (αυτή την περίοδο, που είναι τέλος εποχής) μη γιαγιαδίστικες πιτζάμες.. και ας μην μιλήσω για νυχτικά.. και ρόμπες. Έχω περπατήσει σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας (ερμού, hondos, attica κλπ) tres jolie στον άλιμο (μεγάλη αποτυχία) και oysho στο mall (έκλεισε δυστυχώς το oysho της ερμού..) και σήμερα θα πάω και μια στα notos .. μήπως βρω κάτι διαφορετικό και λίγο πιο χαρούμενο. Hint: Αν θες να διαθέσεις αρκετά χρήματα (πχ 75?+ για ρόμπα) μπορείς να ρίξεις ματιά στη «Νότα» (προσωπικά τα θεωρώ πολύ υπερτιμημένα και too formal to me). Έχετε μήπως κάτι άλλο υπόψιν σας?? Επίσης πήγα στο mothercare και το έχω ως έσχατη λύση, διότι και σε αυτό μου φαίνονται τα περισσότερα πολύ σοβαροφανή.. Λέτε να έχω θέμα? Να αρνούμαι να σταθώ σοβαρή και στο ύψος της περίστασης???

2) επιθέματα στήθους.. κατόπιν διαβάσματος σε διάφορα forums νομίζω ότι υπερισχύουν της chicco

3) σερβιέτες.. ή always για τη νύχτα ή τις tena light

4) εσώρουχα (μίας χρήσης ..?). Προσωπικά εδώ και καιρό έχω βολευτεί απίστευτα τα εσώρουχα από intimissimi στα οποία λόγω εγκυμοσύνης πήγα από medium σε large και είναι πολύ άνετα. Στο μαιευτήριο σκοπεύω να έχω αυτά και ίσως πάρω και ένα πακέτο μιας χρήσης, αν και νομίζω ότι μας τα χορηγούν

5) παντόφλες και σαγιονάρες (λένε ότι χρειάζονται για το μπάνιο)

6) σουτιέν θηλασμού 2-3

7) κλασικά το βιβλίο σου για να περνάει η ώρα, φορτιστή κινητό για μουσική, σημειωματάριο και στυλό αν θες να σημειώσεις κάτι,

8 ) χτένα, πιστολάκι, βούρτσες, αφρό ή ότι άλλο χρησιμοποιείς, οδοντο-βουρτσα/κρέμα, αφρόλουτρο, σαμπουάν, πετσέτες (φαντάζομαι..), κρέμα ημέρας, σώματος ..

9) βιβλιάριο ασθένειας και ληξιαρχική πράξη γάμου αν θυμάμαι καλά

10) (όσα δεν θυμάμαι καλά τα γράφω στο τέλος…) υπάρχει και μια κρέμα για τις θηλές αλλά αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει ..

Και φυσικά για το μωρό μας

1) εσωρουχάκι κοντομάνικο και το ρούχο εξόδου του ;). Για την εποχή θεωρώ ότι ένα μακρυμάνικο μακό με μια ζακετούλα και καλτσάκια θα είναι μια χαρά. Προσωπικά λεώ να έχω και μια κουβερτούλα fleece μαζί και να του βάλω ότι το βολέψει περισσότερο (ζακέτα / κουβερτούλα)

2) πάνες (και τα λοιπά για αλλαγή αν η απόσταση από το μαιευτήριο είναι μεγάλη)

3) σκουφάκι (?) και γαντάκια (για να μην γρατζουνίζεται)

Φαντάζομαι ότι όλο και κάτι θα μου διαφεύγει.. οπότε οποιαδήποτε παρέμβαση / προσθήκη ευπρόσδεκτη..

Διαφημίσεις

εσωρουχα μιας χρησης οπωσδηποτε......αλλιως ξεχαστε τα θα πανε για πεταμα....πυτζαμες η καλυτερα νυχτικο να μην σε πιεζει πουθενα...,εσωρουχα,κατα τη γνωμη μου καλυτερα παρε βαμβακερα μπουστακια χωρις ραφες σιγουρα μεγαλυτερα απο οτι φορας τωρα...ειναι ****** και εμενα με βολεψαν καλυτερα απο τα σουτιεν θηλασμου γενικα τα σουτιεν τα χρησιμοποιησα ελαχιστα....

σερβιετες οσο πιο μεγαλες και πολλες(εμας μας εδιναν απο τη κλινικη δεν ειχα παρει μαζι μου),αφρολουτρο,σαμπουαν,μαντηλακια απολυμανσης(ποτε δεν ξερεις σε κοινη τουαλετα),παντοφλες,κρεμα προσωπου(μην ξεχναμε τα βασικα) πετσετες,και οτι αλλο θεωρεις οτι μπορει να σου χρειαστει...και να σου λειπει κατι θα ζητησεις απο συγγενεις να στο φερουν

τωρα για το μωρουλι,εμεις ειχαμε παρει μονο τα ρουχα εξοδου του γιατι ολα τα υπολοιπα τα παρειχε η κλινικη....αν γεννησεις σε νοσοκομειο θες

πανες,ζιπουνακια με κοντο μανικι και φορμακια ,καλτσουλες(αν και τα φορμακια μπαινει το ποδι ολο μεσα...)καθαρο οινοπνευμα και γαζουλες,και αφρολουτρακι,δεν νομιζω να θες κατι αλλο...οταν ειναι να το παρετε σπιτι φερνει ο αντρας σου το πορτ μπεμπε(η μαρσιπο?...)και μια κουβερτουλα,σκουφακι και εισαι κομπλε!

εννοειται τα ετοιμαζεις απο τωρα και εισαι ανετη!με το καλο το μπεμπε σου!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...