Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ; Μη σου τύχει Αύγουστο !

Recommended Posts

Καλησπέρα σας !

Είμαι καινούρια στο forum και καινούρια μανούλα (μελλοντική) !

Ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τα δημόσια μαιευτήρια. Λόγω ημερομηνιών, πρέπει να κάνω την αμνιοπαρακέντηση στις 11 Αυγούστου. Κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν κάνει παρακεντήσεις τότε, γιατί όλα έχουν τα αρμόδια τμήματά τους κλειστά ! Είναι δυνατόν ; Πού θα βρω 750 ευρώ για να κάνω την εξέταση σε ιδιωτική κλινική ; Γιατί δεν συνεννοούνται τα νοσοκομεία να κλείνουν σε διαφορετικές περιόδους, ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι ημερομηνίες ;; Γιατί το Παίδων κλείνει τέτοιες ημερομηνίες, ενώ ξέρει ότι δεν μπορείς να πάρεις πουθενά το υγρό τότε ;;

Και δηλαδή θα πρέπει να συνεννοούμαστε με τα μαιευτήρια για να κανονίζουμε πότε θα μείνουμε έγκυες, ώστε να τους εξυπηρετούν οι ημερομηνίες ;;;

Ξέρετε κάποιον άλλον τρόπο να πάρω το υγρό μόνο για να το δώσω στο Παίδων ; Κάνει κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο μόνο τη λήψη ;

Σας ευχαριστώ !

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας !

Είμαι καινούρια στο forum και καινούρια μανούλα (μελλοντική) !

Ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τα δημόσια μαιευτήρια. Λόγω ημερομηνιών, πρέπει να κάνω την αμνιοπαρακέντηση στις 11 Αυγούστου. Κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν κάνει παρακεντήσεις τότε, γιατί όλα έχουν τα αρμόδια τμήματά τους κλειστά ! Είναι δυνατόν ; Πού θα βρω 750 ευρώ για να κάνω την εξέταση σε ιδιωτική κλινική ; Γιατί δεν συνεννοούνται τα νοσοκομεία να κλείνουν σε διαφορετικές περιόδους, ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι ημερομηνίες ;; Γιατί το Παίδων κλείνει τέτοιες ημερομηνίες, ενώ ξέρει ότι δεν μπορείς να πάρεις πουθενά το υγρό τότε ;;

Και δηλαδή θα πρέπει να συνεννοούμαστε με τα μαιευτήρια για να κανονίζουμε πότε θα μείνουμε έγκυες, ώστε να τους εξυπηρετούν οι ημερομηνίες ;;;

Ξέρετε κάποιον άλλον τρόπο να πάρω το υγρό μόνο για να το δώσω στο Παίδων ; Κάνει κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο μόνο τη λήψη ;

Σας ευχαριστώ !

Σε ποιο δημόσιο νοσοκομείο αναφέρεσαι ? Δεν είχα κάνει άμνιο κ δεν ξερω την διαδικασία , αλλα δοκίμασες το Αλεξάνδρας ή το Ελενα ? Τουλάχιστον στην Λαμψάκου που είναι τα εξωτερικά του Αλεξάνδρας και κάνουν αυχενική, άμνιο, β επιπεδου πιστεύω ότι θα λειτουργεί το τμήμα

3W24p3.png

Kι εγω παντως που οι ημερομηνίες για την αμνιο μου επεφταν περίπου 15αυγουστο και την εκανα σε ιδιωτικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, διαπίστωσα ότι και τα ιδιωτικά κλείνουν ή υπολειτουργούν για κάποιες μερες (μία ή δύο εβδομάδες εκείνη την περίοδο) και με ειχε προειδοποιησει σχετικά η γυναικολογος μου. Για την ακρίβεια λειτουργουσαν με προσωπικο ασφαλείας μόνο μια μερα την εβδομαδα για αμνιοπαρακεντησεις και γι αυτο ειχα κλεισει το ραντεβου τουλάχιστον ενα μηνα πριν. Νομίζω λοιπόν ότι δεν είναι πρόβλημα ή πρακτική μόνο των δημόσιων νοσοκομείων αλλά γενικότερη.

Σας ευχαριστώ !

Με το καλό να γίνεις μανούλα!

Ρώτα στο Παίδων για να σου πουν (απ' την εμπειρία τους) τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις.

Πάντως εάν έχεις γιατρό σε δημόσιο θα κανονίσει να την κάνεις, λίγο πριν - λίγο μετά, είμαι σίγουρη γιατί το δεύτερο το γέννησα σε δημόσιο και τα'χω μάθει πια.

Εναλλακτικά, σε ιδιωτικό μαιευτήριο δεν τίθεται θέμα αδειών και κοστίζει 500 ευρώ και εάν χρειάζεσαι μονο τη λήψη σίγουρα πολύ λιγότερο.

Το λέω γιατί εγώ έκανα σε ιδιώτη την δεύτερη, πολύ καλό και ζήτησα καλύτερη τιμή και μου είπε πως χρειάζεται 150 για την λήψη (τα υλικά ήταν κάπου 120 μου είχε πει) και τα υπόλοιπα τα χρειαζόταν για το εργαστήριο.

• 5 εβδομάδες μετά...

Τελικά παιδιά, δεν υπάρχει συνεννόηση στα δημόσια μαιευτήρια... Κάνοντας την αυχενική, βρισκόταν τυχαία ένας γυναικολόγος μέσα στον υπέρηχο και θέτοντάς του το ζήτημα, μου είπε πολύ απλά ότι δεν θα με αφήσουν έτσι βεβαίως και κανονίσαμε εκεί επιτόπου να μου κάνει εκείνος την εξέταση όταν πρέπει... Άρα, μάλλον οι τηλεφωνήτριες δεν ξέρουν τι γίνεται εκεί μέσα ή όποιοι τέλος πάντων σηκώνουν τις γραμμές....

Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά....

Διαφημίσεις

Τελικά παιδιά, δεν υπάρχει συνεννόηση στα δημόσια μαιευτήρια... Κάνοντας την αυχενική, βρισκόταν τυχαία ένας γυναικολόγος μέσα στον υπέρηχο και θέτοντάς του το ζήτημα, μου είπε πολύ απλά ότι δεν θα με αφήσουν έτσι βεβαίως και κανονίσαμε εκεί επιτόπου να μου κάνει εκείνος την εξέταση όταν πρέπει... Άρα, μάλλον οι τηλεφωνήτριες δεν ξέρουν τι γίνεται εκεί μέσα ή όποιοι τέλος πάντων σηκώνουν τις γραμμές....

Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά....

Καλή επιτυχια! Καλα αποτελέσματα να εχεις! Τα δημοσια νοσοκομεια υποφερουν αυτή τη στιγμη από πολλα προβλήματα αλλα υπαρχουν εκει μεσα πολλοι γιατροι που νοιαζονται για τον ασθενη...όλα καλα θα πάνε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...