Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μειωμένο βάρος εμβρύου

Recommended Posts

Καλησπέρα κι από μένα κορίτσια. Έχω ένα θεματάκι κι είπα να το μοιραστώ μήπως βρεθεί καμιά κοπέλα με παρόμοια εμπειρία να μου δώσει τα φώτα της... Σήμερα έκλεισα την 37η εβδομάδα κύησης. Την 34η εβδομάδα είχα πάει για doppler κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα πήγαιναν καλά και το μωρό μου μεγάλωνε φυσιολογικά, στο doppler μου είπαν πως είναι μικρούλη το μωρό μου 1.778kg.Στα κατώτατα "φυσιολογικά" όρια όπως μου είπαν! Η ιατρός μου είπε να μην ανησυχώ και πως επειδή κι εγώ κι ο άντρας μου είμαστε "μικροκαμωμένοι" δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολύ μεγάλο μωρό... Επίσης μου είπε να μην κάνω καθόλου δουλειές και να ξεκουράζομαι συνέχεια για να μην συστέλλονται η αρτηρίες που μεταφέρουν φαγητό στο μωρό. Μετά από 2 εβδομάδες ξεκούρασης (36 εβδ) έκανα ξανά υπέρηχο και είχε φτάσει στα 2.100kg περίπου αλλά η ιατρός μου, μου είπε επίσης πως έχω και μειωμένο αμνιακό υγρό... Ξέρετε τι σημαίνει αυτό κι από τι γίνεται? Με έστειλε χθες να κάνω καρδιοτοκογράφημα και θα ξαναπάω κι αύριο... Και την άλλη εβδομάδα θα κάνω επαναληπτικό doppler. Μου είπε να το παρακολουθούμε στενά και σε περίπτωση που δούμε ότι δεν αναπτύσσεται καλά μπορεί να χρειαστεί να το "βγάλουμε" πριν την ώρα του! Ανησυχώ όμως! Παρόλο που λέει η ιατρός πώς είναι στα "κάτω φυσιολογικά" όρια και να μην ανησυχώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται όλο αυτό! Τι μπορεί να φταίει? Εν τω μεταξύ από σήμερα το πρωί νιώθω πως έχει κατέβει λίγο και με βαραίνει... λέτε να έρθει από μόνο του πριν την ώρα του... Η ΠΗΤ μου είναι 2/7/14... Δώστε καμιά συμβουλή βρε κορίτσια να ησυχάσω κι εγώ!

Διαφημίσεις

Μέλλουσα μανούλα οσον αφορά το αμνιακό υγρό δεν το εχω ψάξει κ πολυ κ δεν εχω ιδιαίτερες γνώσεις για να σου απαντήσω...ςελπιζω κάποια κοπέλα που ξέρει να μας διαφωτίσει.

οσο για το βάρος του μωρού όπως τα γράφεις δεν βλέπω λόγο ανησυχίας,το μωράκι σου ειναι στα φυσιολογικά πλαίσια κ αυτο έχει σημασία...εγω στην 36 εβδομάδα ήμουν σύμφωνα με το γιατρό μου 1600...τελικά γεννήθηκε 3100 το αντρακι μου,δεν σου κρύβω οτι όπως κ εσυ αγχωθηκα στην αρχη,αλλα τελικά ολα ηταν μια χαρά οσον αφορά τον βάρος(κ εδω που τα λεμε καλύτερα μινιο,κομψό οπως ελεγε κ μια φίλη)

στις επόμενες 4 εβδομάδες που έχεις μπροστά σου(αν το μπεμπακι δεν έχει αλλη άποψη) θα παίρνει περίπου 200 γρ. καθε εβδομάδα, αρα με τα 2100 που είστε τώρα πιστεύω θα είστε μια χαρά..!

Σου εύχομαι απο καρδιάς να πανε ολα καλά,ακομα κ αν λόγω αμνιακου υγρού θα πρέπει να γεννήσεις πιο νωρίς,να έχεις ενα υγιέστατο μωράκι,

σκέψου θετικά,προετοιμάσου οσο μπορείς ψυχολογικά για το ενδεχόμενο και μην φοβάσαι,αρκεί να είναι καλά το μωρό...

Σ'ευχαριστώ Χαρά μου... Είναι το πρώτο μου κι έχω αγχωθεί όσο να 'ναι... Σήμερα θα πάω πάλι για NST να δω τι θα μου πουν κι ελπίζω όπως λες κι εσύ να μην έχει άλλη άποψη ο μπέμπης μου και να έρθει στην ώρα του!

Καλησπέρα κι από μένα κορίτσια. Έχω ένα θεματάκι κι είπα να το μοιραστώ μήπως βρεθεί καμιά κοπέλα με παρόμοια εμπειρία να μου δώσει τα φώτα της... Σήμερα έκλεισα την 37η εβδομάδα κύησης. Την 34η εβδομάδα είχα πάει για doppler κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα πήγαιναν καλά και το μωρό μου μεγάλωνε φυσιολογικά, στο doppler μου είπαν πως είναι μικρούλη το μωρό μου 1.778kg.Στα κατώτατα "φυσιολογικά" όρια όπως μου είπαν! Η ιατρός μου είπε να μην ανησυχώ και πως επειδή κι εγώ κι ο άντρας μου είμαστε "μικροκαμωμένοι" δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολύ μεγάλο μωρό... Επίσης μου είπε να μην κάνω καθόλου δουλειές και να ξεκουράζομαι συνέχεια για να μην συστέλλονται η αρτηρίες που μεταφέρουν φαγητό στο μωρό. Μετά από 2 εβδομάδες ξεκούρασης (36 εβδ) έκανα ξανά υπέρηχο και είχε φτάσει στα 2.100kg περίπου αλλά η ιατρός μου, μου είπε επίσης πως έχω και μειωμένο αμνιακό υγρό... Ξέρετε τι σημαίνει αυτό κι από τι γίνεται? Με έστειλε χθες να κάνω καρδιοτοκογράφημα και θα ξαναπάω κι αύριο... Και την άλλη εβδομάδα θα κάνω επαναληπτικό doppler. Μου είπε να το παρακολουθούμε στενά και σε περίπτωση που δούμε ότι δεν αναπτύσσεται καλά μπορεί να χρειαστεί να το "βγάλουμε" πριν την ώρα του! Ανησυχώ όμως! Παρόλο που λέει η ιατρός πώς είναι στα "κάτω φυσιολογικά" όρια και να μην ανησυχώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται όλο αυτό! Τι μπορεί να φταίει? Εν τω μεταξύ από σήμερα το πρωί νιώθω πως έχει κατέβει λίγο και με βαραίνει... λέτε να έρθει από μόνο του πριν την ώρα του... Η ΠΗΤ μου είναι 2/7/14... Δώστε καμιά συμβουλή βρε κορίτσια να ησυχάσω κι εγώ!

καλημερουδια σου κοριτσι μου οσο σε παρακολουθη στενα η γιατρος σου εσυ να μην ανησυχείς, και ολα καλα θα πανε εχω μια ξαδερφη που ειχε ακριβος τα ιδια με εσενα,το τι εκανε οσο την παρακολουθουσε ο γιατρος της ειταν πολυ ξεκουραση επινε υγρα για καλη ενυδατοση (οχι υπερβολικο νερο)και να τρωει πιο υγιεινα,μονο αυτα μπορεις να κανεις.Απο την στιγμη που τα κιλα του μωρου εινε οκ dont worry :)

XabOp3.png

QMaEp3.png

Καλησπέρα και πάλι κορίτσια... Πήγα λοιπόν χθες κι έκανα το NST. όλα καλά μου είπαν μόνο που στο χαρτί έβλεπαν ότι έχω συχνές συσπάσεις που όμως εγώ δεν ένιωθα. περνούσαν νοσοκόμες και ιατροί και μου έλεγαν "πονάς ε?" και τους έλεγα όχι και δεν με πίστευαν.Λέτε να έρχεται ο μπέμπης και να μην το ξέρω??? Νιώθω κάτι κράμπες που και που αλλά πολύ μικρής διάρκειας και όχι ιδιαίτερα επώδυνες. κι από ότι έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες είναι φυσιολογικό, διότι η μήτρα ετοιμάζεται για τη γέννα... άλλα έτσι όπως μου έλεγαν "ΠΟΝΑΣ"??? σκεφτόμουν..βρε μπας και πονάω και δεν το ξέρω??? Τι να πω? Την Τρίτη έχω το επαναληπτικό doppler...για να δούμε τι θα δούμε...

Διαφημίσεις

Και σε μένα συνέβη κανα 2 βδομάδες πριν γεννησω...δεν ένιωθα τίποτα μονο στο χαρτί έβλεπα τους πόνους,τελικά γέννησα με πρόκληση 41 εβδομάδων...

σε ποια εβδομάδα ακριβώς είσαι τώρα;36,37...;

Είμαι 37+ 3...Απλά επειδή είναι μικρούλη το μωρό ανησυχώ μην έρθει νωρίς... Υπάρχει περίπτωση να γεννάω χωρίς να έχω πόνους και χωρίς να έχουν σπάσει τα νερά??? πως θα ξέρω έτσι οτι ήρθε η ώρα ??? :confused:

Υπάρχει.....μην σου πω οι περισσότερες έτσι γεννούν,ξεχνα αυτά που βλέπουμε στις ταινίες..τα δε νερά μπορεί κ να μην σπάσουν,πολλές φορές τα σπάει ο γιατρός ή απλά σπάνε ό

την ώρα που γεννας,οταν βγει το κεφάλι..(σε εμένα έτσι έγινε)...

Μια φίλη μου πήγε για εξέταση στο γιατρό χωρίς να νιώθει τίποτα,αλλα στο χαρτί φαινόταν πως έχει πόνους γεννας,την έστειλε αμέσως στο νοσοκομείο και την ιδια μερα γέννησε...

Μην αγχώνεσαι...

Είδε το μωρό;σου είπε βάρος;

Το αμνιακό υγρό μπορεί να μειώνεται από κάποια μικρή ρήξη που έχει υποστεί ο σάκος. Εαν είναι έτσι, χάνεις καθημερινά μια μικρή ποσότητα υγρού και πρέπει να παρακολουθείσαι με υπέρηχο, προκειμένου να βλέπει ο γιατρός την ποσότητα που παραμένει. Εσύ μπορεί να μην καταλαβαιπνεις καθόλου οτι χάνεις υγρά. Σε οτι αφορά το βάρος του μωρού, οι μετρήσεις καμιά φορά αποκλείουν αρκετά. Αφού το μωράκι είναι πάνω απο δυο κιλά πάντως μην ανησυχείς. Όσες μέρες παραμείνει στη μήτρα, θα παίρνει βάρος διαρκώς. Πάντως σχετικά με το μήνυμα μιας κοπέλας που έγραψε οτι στην 36η εβδομάδα, το μωρό της ήταν 1600 γρ αυτό μου φαίνεται λίγο περίεργο. Εγώ γέννησα λίγο πριν την 30η και το μωράκι μου ζύγιζε 1500..

Με το καλό, και μην αγχώνεσαι! Όλα θα πάνε καλά!

78xyp2.png

Z1jep2.png

Υπάρχει.....μην σου πω οι περισσότερες έτσι γεννούν,ξεχνα αυτά που βλέπουμε στις ταινίες..τα δε νερά μπορεί κ να μην σπάσουν,πολλές φορές τα σπάει ο γιατρός ή απλά σπάνε ό

την ώρα που γεννας,οταν βγει το κεφάλι..(σε εμένα έτσι έγινε)...

Μια φίλη μου πήγε για εξέταση στο γιατρό χωρίς να νιώθει τίποτα,αλλα στο χαρτί φαινόταν πως έχει πόνους γεννας,την έστειλε αμέσως στο νοσοκομείο και την ιδια μερα γέννησε...

Μην αγχώνεσαι...

Είδε το μωρό;σου είπε βάρος;

Την Τρίτη θα πάω για επαναληπτικό doppler κι εκεί θα ξαναδούμε το βάρος... Ελπίζω να πάνε όλα καλά...ουφ. αγχώθηκα :roll:

Διαφημίσεις

Είναι φυσικό που αγχώνεσαι,προσπάθησε ομως να το ελέγξεις για για να μην στρεσαρεις και το μωράκι...σου εύχομαι να πάνε ολα καλα...

ΜΑΥ23 όντως στην 36 μου είπε ο γιατρός 1600 (μου είχαν κοπεί τα πόδια όπως καταλαβαίνεις)

κσι αντε το πολυ να πάρει ενα κιλό...

τελικά γεννήθηκε 3100,

όπως είπες σωστά αυτές οι μετρήσεις έχουν απόκλιση,ενα κλικ του γιατρού είναι(ο δικός μου προφανώς το παραεκανε πιο μέσα το κλικ)..

και επειδή ολη αυτή η ιστορία μου δημιούργησε οπως κ στη φίλη τεράστιο άγχος,τώρα στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου απλα ακούω το νούμερο και δεν δινω μεγάλη σημασία,εφόσον ολα είναι καλα..

επίσης φυσιολογικό βάρος νεογέννητωνείναι από2600-4200 ,

ε δεν ξέρω για σας βρε κορίτσια αλλα εγω προτιμώ το 2600 απο το να μου βγει κατευθείαν πρώτη δημοτικου...

Α...και ξέχασα το καλύτερο,ενω ο γιατρός μου τον εβγαζε 1600 μια εβδομάδα μετα στη κλινική αλλη γιατρός μου τονεβγαλε 2400 και μια βδομάδα μετα αλλη παλι γιατρός μου είπε οτι είναι 3500 ...,οτι να 'ναι δηλαδή,γι'αυτο κ εγω είπαδεν ξανα ασχολούμαι με βάρος,οταν θα βγει τότε θα μάθω...!

Α...και ξέχασα το καλύτερο,ενω ο γιατρός μου τον εβγαζε 1600 μια εβδομάδα μετα στη κλινική αλλη γιατρός μου τονεβγαλε 2400 και μια βδομάδα μετα αλλη παλι γιατρός μου είπε οτι είναι 3500 ...,οτι να 'ναι δηλαδή,γι'αυτο κ εγω είπαδεν ξανα ασχολούμαι με βάρος,οταν θα βγει τότε θα μάθω...!

Συμφωνώ και εγώ με αυτό! Και τελικά όλο το θέμα με το βάρος γέννησης του μωρού, είναι τόσο δευτερεύον.. Λες και όλα τα μωρά δέ θα μεγαλώσουν στο φινάλε!! Χαχα! Σημασία εχει το μωρακι να είναι γερό και ας είναι και σα φτερό στην αρχή! Θα στρπγγυλέψει, πού θα πάει.

Μ&V ξεφύγαμε λίγο, για να σε κάνουμε να χαλαρώσεις!

78xyp2.png

Z1jep2.png

Να σου πω κι εγω την περιπτωση μου για να σε βοηθησω να ηρεμησεις λιγάκι.

Εμεις είχαμε οντως πρόβλημα στο βαρος, δεν θυμαμαι ακριβως μετρήσεις, αλλα στο τριτο τριμηνο το μωρο επαιρνε βαρος με το σταγονομετρο και οσο προχωρουσαν οι μερες ο ρυθμος εφθινε. Τρομερο αγχος, ειχα κανει ένα σωρο εξετασεις και δεν εβρησκαν κατι παθολογικο ουτε σε εμενα ουτε στο μωρο...

Στον ενατο μηνα ημουν σε παρα πολύ στενη παρακολουθηση dopler και nst 2 φορες την εβδομαδα και ειχα και πολύ μικρη κοιλιτσα. Ημουν σχεδόν απελπισμενη και περιμεναμε ανα πασα στιγμη εδειχναν κατι περιεργο οι εξετασεις, να μου την παρουν.

Τελικα γενησα στην 41 εβδομαδα το μωρο ηταν 2250 την πηρα σπιτι 2190.

Ηταν και ψηλη και ηταν σαν υβριδιο. Ειχα παθει σοκ όταν την ειδα. Σε πληροφορώ όμως ότι ηταν τοσο ζωηρη, στηριζε το κεφαλακι δεν της το κρατησα ποτέ. Επιασε στηθος αμεσως,πηρε βαρος σε καλο ρυθμο και τωρα είναι ένα φοβερο μωρο σε όλα τα επιπεδα. Είναι ακομα αδυνατουλα, αλλα καλυτερα :D.

Μην αγχωνεσαι λοιπον δεν ειμαστε ολες νταρντανες χαχα. όλα καλα θα πανε.

εγω δεν ξερω τελικα τι γινοταν εκει μεσα, θα δω τι θα γινει όταν παω για το δευτερο.

καλη συνεχεια και ένα γερο μωρακι κι ας είναι και μικρουλακι :)

καλημερουδια ειναι φυσιολογικο να βλεπουν πονακια στο χαρτι και εγω τα ειχα αλλα ουτε που ενιωθα τιποτα.με αποτελεσμα να γεννησω 41 ευδομαδα αλλα με καισαρικη γιατι το μωρο ειταν ακομα ναι μεν γυρισμενο αλλα ψηλα διαστολη γιοκ και στο μετριμα το τελευταιο μου το βγαλανε και 4kg που φυσικα δεν ηταν,ηταν 3,485.τεσπα το θεμα ειναι να μην ανχωνεσε, ευκολο να το λεμε εμεις αλλα πρεπει να προσπαθησεις για το καλο του μωρου προτα :D:D:D και ολα μια χαρα θα πανε.

XabOp3.png

QMaEp3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ βρε κορίτσια... μου δίνετε θάρος και δύναμη... δεν με νοιάζει αν θα είναι παχουλό ή όχι το μωρό μου... το μόνο που θέλω είναι να είναι υγιές... γιαυτό ανησυχώ... Διότι για να μην μεγαλώνει καλά μπορεί λέει να φταίει το ότι δεν φτάνει αρκετό αίμα από τις αρτηρίες σε αυτό, και δεν ξέρω αυτό τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο μωρό... κι εμένα μου είπε η ιατρός πως αν δούμε και δεν αιματώνεται καλά θα πρέπει να το βγάλουμε νωρίτερα.. πάντως είναι υπερκινητικότατο στην κοιλίτσα κι έτσι παρηγορούμε... ελπίζω να πάνε όλα καλά! :|

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο βρε κορίτσια... Έχω ακούσει πως κάποιες γυναίκες βγάζουν γάλα πριν καν γεννήσουν. Εγώ ακόμα δεν έχω δει κάτι... Πότε ξεκινάει να έρχεται το γάλα? μετά τη γέννα? Κι αν γεννήσω νωρίτερα από ότι πρέπει??

Κατ'αρχάς είσαι ήδη στο μήνα σου,αρα δεν υπάρχει νωρίτερα απο οτι πρέπει στην περίπτωση σου,απο τις36 εβδομάδες και πρίν θεωρείται νωρίτερα,αρα πρόωρα...

Όταν πιέσεις το στήθος σου θα δεις λίγο υγρό να βγαίνει;μην περιμένεις γάλα οπως το ξέρουμε,ενα υγρό κιτρινωπό θα έλεγα είναι....

Αυτό είναι όλο..

Σας ευχαριστώ πολύ βρε κορίτσια... μου δίνετε θάρος και δύναμη... δεν με νοιάζει αν θα είναι παχουλό ή όχι το μωρό μου... το μόνο που θέλω είναι να είναι υγιές... γιαυτό ανησυχώ... Διότι για να μην μεγαλώνει καλά μπορεί λέει να φταίει το ότι δεν φτάνει αρκετό αίμα από τις αρτηρίες σε αυτό, και δεν ξέρω αυτό τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο μωρό... κι εμένα μου είπε η ιατρός πως αν δούμε και δεν αιματώνεται καλά θα πρέπει να το βγάλουμε νωρίτερα.. πάντως είναι υπερκινητικότατο στην κοιλίτσα κι έτσι παρηγορούμε... ελπίζω να πάνε όλα καλά! :|

Πρώτα απ' όλα να σου ευχηθώ να πάνε όλα καλά και να μην ανησυχεις! Αυτό το θέμα με τις αρτηρίες δεν το ελέγξατε στο doppler; Εμένα εκεί ήταν που μου είπε πως οι μητριαίες αρτηρίες μου δεν τροφοδοτούν στο 100% τον μπέμπη και (λόγω φόβων για ελαφρά θρομβοφιλία) με ξεκίνησε κάθε μέρα ενέσεις ηπαρίνης που είναι θρομβολυτικες μέχρι να γεννήσω. Με αυτό τον τρόπο είπε θ' αρχίσει να παχαίνει ραγδαία ο μικρός - στην 32η εβδομάδα ήταν 2100 αλλά με ύψος που αντιστοιχούσε στην 34η εβδομάδα, οπότε κανονικά έπρεπε να είναι πιο παχύς.

Να ρωτησω και κατι: μας είπε ο γιατρός πως για να μη μπει ένα μωρό σε θερμοκοιτίδα θα πρέπει να είναι 37 εβδομάδων+1μέρα ΚΑΙ 2.500 κιλά και πάνω. Χτες μου είπαν καποιοι φιλοι οτι αυτό ως πρωτόκολλα ακολουθείται μόνο στα ιδιωτικά μαιευτήρια -εκ του πονηρού για να σε χρεώνουν παραπάνω. Ξέρετε αν ισχύει;

27pzp3.png

qIUIp2.png

Να ρωτησω και κατι: μας είπε ο γιατρός πως για να μη μπει ένα μωρό σε θερμοκοιτίδα θα πρέπει να είναι 37 εβδομάδων+1μέρα ΚΑΙ 2.500 κιλά και πάνω. Χτες μου είπαν καποιοι φιλοι οτι αυτό ως πρωτόκολλα ακολουθείται μόνο στα ιδιωτικά μαιευτήρια -εκ του πονηρού για να σε χρεώνουν παραπάνω. Ξέρετε αν ισχύει;

καλημερουδια σου ψαξετο αφτο γιατι οταν γεννησα εγω ειχε μωρακια 2kg και 2.200 που δεν τα βαλανε καν στην θερμοκοιτιδα

XabOp3.png

QMaEp3.png

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο βρε κορίτσια... Έχω ακούσει πως κάποιες γυναίκες βγάζουν γάλα πριν καν γεννήσουν. Εγώ ακόμα δεν έχω δει κάτι... Πότε ξεκινάει να έρχεται το γάλα? μετά τη γέννα? Κι αν γεννήσω νωρίτερα από ότι πρέπει??

Δεν το εψαξα να σου πω την αληθεια εγω προσπαθησα μετα την γεννα να θηλασω αλλα δυστυχως γιοκ γαλα, μονο πρωτόγαλα ειχα.

XabOp3.png

QMaEp3.png

Supergirl Στα ιδιωτικα μαιευτήρια εχουν οντως κατι τετοια προτοκολλα αλλα νομιζω ότι διαφερουν από μαιευτηριο σε μαιευτηριο. Να ρωτήσεις να ενημερωθείς για το τι ισχυει εκει που θα γεννησεις εσυ.

Όμως παιζει ρολο και η γενικοτερη εικονα του μωρου, αλλα και ο γιατρος σου. Εμενα το μωρο ειχε 2250 βαρος γεννησης, αλλα δεν ειχε καποιο άλλο πρόβλημα και ο γιατρος μου ειπε να μην μπει στη θερμοκοιτιδα, αν και σε βαρος ηταν κατω από το πρωτόκολλο. Αυτό από την εμπειρια μου μονο.

Νομιζω από τον 6 και μετα το σωμα μπορει να παραγει γαλα για να εξασφαλιστεί η σιτιση του μωρου σε περιπτωση προορου τοκετου.Οποτε για το μηνα που εισαι εσυ, δεν τίθεται καν θεμα. Γαλα θα εχεις.

Τωρα αν θα δεις κατι πορτοκαλι σταγονες είναι το πρωτόγαλα.

Εγω επειδή ειχα συσπασεις ειχα και γαλα από τον 7ο μηνα. Κατι σταγονες μην φανταστείς.. Αφου όμως πηρα χαπια και μου σταματησαν, σταματησε και ειχα μονο ένα υγρο πορτοκαλι. Νομιζω λογω των συσπασεων προετοιμαζοταν το σωμα.

μην ανυσηχεις από τωρα όλα θα γινουν στην ωρα τους

Εμάς πάντως μας είπε πως τα πρωτόκολλα αυτά ακολουθούνται για εξασφάλιση του μαιευτηρίου. Να μην μπορείς δλδ μετά από χρόνια να τους κυνηγήσεις αν παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα το παιδί, επειδή κατά τη γνώμη σου φταίει που δεν μπήκε σε θερμοκοιτίδα.

Καλά τα λέει ο επιστήμων, αλλά και τα 300 την ημέρα που άκουσα οτι χρεώνουν δεν τους χαλάνε φαντάζομαι..

27pzp3.png

qIUIp2.png

Συνήθως ναι, ακολουθούν αυτά τα πρωτόκολλα στα μαιευτήρια, σίγουρα Και για οικονομικούς λόγους, αλλά και γιατί σα γιατροί θέλουν να είναι καλυμμένοι. Θυμάμαι όταν είμασταν εμείς μέσα, ένα μωράκι είχε φτασει τα 2,5 κιλά κ δεν το αφήναν να φύγει γιατί 2-3 μέρες δεν έπαιρνε βάρος. Και στο τέλος πήρε 10γρ και πήρε εξιτήριο. Πάντως γενικά, εξαρτάται από τη γενική εικόνα του μωρού. Αν ο γιατρός δει πως το μωρό είναι καλά και ας είναι λίγο κάτω απο 2,5 κιλά, δε σημαίνει οτι σώνει κ καλά θα μπει θερμοκοιτίδα.

78xyp2.png

Z1jep2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...