Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κατάρτιση καθημερινού προγράμματος


Recommended Posts

Μαμάδες έμπειρες, λίγη βοήθεια σας παρακαλώ για να ξεμπλοκάρω και να ανασυνταχθώ!

Το μυαλό μου έχει γίνει κιμάς αυτόν τον καιρό μιας και οι υποχρεώσεις τελευταία με έχουν τρελάνει, μεγάλος φόρτος στο γραφείο και πολλές οι απαιτήσεις στο σπίτι μας και τη ζωή μας, μιας και η μπέμπα μας μπουσουλάει και είναι ζωηρό μωράκι ενώ ζηλεύει τη μεγάλη της αδελφή. Και η μεγάλη ζηλεύει τη μικρή και το δείχνει με διάφορους τρόπους. Φάση που θα περάσει μα πρέπει μέσα απʼ όλα αυτά να βρούμε και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας αλλά και να περιποιούμαστε τα παιδιά σωστά.

Με δεδομένο πως εργάζομαι αρκετές ώρες (φεύγω 8:30 το πρωί απʼ το σπίτι και επιστρέφω στις 18:00), και επίσης ότι τα παιδιά έχουν γίνει μπαλάκι : άλλοτε τα κρατά ο μπαμπάς, άλλοτε η γιαγιά, λόγω προσωρινών μας υποχρεώσεων και ως το Σεπτέμβρη που θα πάνε παιδικό, δεν υπάρχει πρόγραμμα, μου τα κάνουν όπως θέλουν.

Μπαμπάς και γιαγιά και παππούς τα λατρεύουν εννοείται, με αποτέλεσμα τα παιδιά να τους κάνουν ότι θέλουν: να δίνουν στην μεγάλη ό,τι θέλει να τρώει (είναι που είναι πολύ κακόφαγη) κι ετσι να μην τρώει το κανονικό της φαγητό, να κοιμούνται ό,τι ώρα ναʼναι, να τρώνε άλλα αντί άλλων ώρες κλπ.

Ετσι δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να τα βάλω σε πρόγραμμα. Και φυσικά τα μωρά μου εκνευρίζονται και γκρινιάζουν περισσότερο και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να τα ηρεμούμε και να τα κουμαντάρουμε. Ούτε μπορώ να κάνω αγωγή τουαλέτας στη μεγάλη – εφόσον δεν υπάρχει σταθερότητα. Παιδεύω άδικα το παιδί.

 

Σκέφτηκα να φτιάξω ένα πρόγραμμα σε χαρτί (με ζωγραφιές κλπ) τεράστιο και να το κολλήσω στο ψυγείο μας και το ψυγείο της γιαγιάς. Θα γράφει ώρες φαγητού, ώρες ύπνου, ώρες παιχνιδιού (υπερβολή;;;;)

Να πάρω δοχεία φαγητού μεταλλικά με έτοιμο το φαγητό τους μέσα να τα ζεσταίνουν στο φούρνο και σε συγκεκριμένες ώρες, σαν φάρμακο να τα ανοίγουν και να τα προσφέρουν. Ετοιμα κομμένα τα φρούτα σε συγκεκριμένες ώρες κι αυτά (κι ας χάσουμε λίγη θρεπτική αξία). Με λίγη κουβέντα – έτοιμα όλα – πρόγραμμα κρεμασμένο, μήπως έτσι καταφέρω κάτι. Οπως θα τα έστελνα δλδ σε σταθμό χωρίς σίτιση.

 

Τις απόψεις σας και τη βοήθεια σας στην κατάρτιση του προγράμματος μας plz… όσες έχετε εμπειρία,

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς είχα κι εγώ με την πεθερά μου: τάιζε τον μικρό συνέχεια από φόβο μην μείνει νηστικός, και παρόλο που είχε μια στάνταρ ώρα που νύσταζε το μεσημέρι, δεν τον έβαζε αμέσως για ύπνο, αλλά καθυστερούσαν στην παιδική χαρά ή με το παιχνίδι στο σπίτι, με αποτέλεσμα να του δημιουργεί μόνο υπερένταση και εκνευρισμό. Γύριζα από τη δουλειά και δεν αναγνώριζα το παιδί μου! Οπότε τι έκανα: για το θέμα του μεσημεριανού ύπνου, τα Χριστούγεννα που πήρα άδεια και έμεινα σπίτι 10 μέρες τον έμαθα πώς να δείχνει ότι έχει νυστάξει και θέλει να κοιμηθεί, γιατί η γιαγιά δεν μπορούσε να διακρίνει τα σημάδια, και για τα γεύματά του έφτιαξα ένα πρόγραμμα όπως λες κι εσύ και το κόλλησα στο ψυγείο. Ξεκινώντας από την ώρα ξυπνήματος, γύρω στις 9, έγραφα πότε θα φάει τη φέτα του, πότε τη φρουτόκρεμα, πότε θα πάνε βόλτα και τι ώρα θα γυρίσουν για το μεσημεριανό ύπνο. Επίσης, σε περίπτωση που το παιδί ξυπνούσε πιο αργά, έγραψα και τις ανάλογες αλλαγές στο πρόγραμμα. Κάθε πρωί που ερχόταν είχα βγάλει τα φρούτα για τη φρουτόκρεμα, και της έλεγα αν θα τι θα του δώσει για πρωινό μαζί με το γάλα του, ανάλογα με το τι είχα σπίτι: πότε φετούλα με μέλι, πότε κέικ που είχα φτιάξει, πότε τσουρεκάκι. Επέμεινα πολύ στην εφαρμογή του προγράμματος, της τηλεφωνούσα συχνά ώστε να βεβαιωθώ ότι δεν παρεκκλίνει, και μετά από 1 μήνα περίπου καταφέραμε να βάλουμε τη ζωή του παιδιού αλλά και τη γιαγιά σε μια σειρά! Ο μικρός (23 μηνών πια) όταν νυστάζει το λέει και πάει στην κούνια του και περιμένει να τον βάλει μέσα, κοιμάται πια 2 ώρες γεμάτες και ξεκουράζεται,οπότε σταμάτησε και την απογευματινή ασταμάτητη γκρίνια, και επιτέλους έκοψε τα τσιμπολογήματα (1 μπισκοτάκι από 'δω, λίγο ψωμάκι, λίγο κουλουράκι κτλ.), που του έκοβαν την όρεξη. Ξέρω τι τρώει και πόσο τρώει, με ενημερώνει το μεσημέρι, και, πια, άρχισε να τρώει ικανοποιητικές ποσότητες φαγητού. Μάλιστα, πήραμε και βάρος, γιατί είχαμε μείνει στάσιμοι για μήνες! Κι εγώ προβληματίστηκα μέχρι να αποφασίσω να το κάνω, γιατί ουσιαστικά της στερώ την πρωτοβουλία, αλλά όταν είδα ότι επιτέλους το παιδί ηρέμησε, κοιμάται καλά και ήρεμα ακόμα και το βράδυ,και πήρε και βάρος μετά από αρκετούς μήνες, μου έφυγε κάθε αμφιβολία!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχες όπως το λες.

Οπότε αυτό και θα κάνω. Η δικές μου έχουν και την ζήλεια στη μέση που δυσχαιρένει λίγο την κατάσταση, αλλά με πρόγραμμα τα παιδιά είμαι σίγουρη πως συνέρχονται.

 

Οσο για την αγωγή τουαλέτας, λέω να την αφήσω για την άδεια μου.. δεν βλέπω φως όπως έχουν τα πράγματα. Η τουλάχιστον να εξομαλυνθεί λίγο η κατάσταση με τον πίνακα και βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Εγω την μικρη την εχω καποιες μερες εγω, καποιες μερες η μαμα μου και καποιες αλλες η πεθερα μου. οι μερες αυτες ειναι σταθερες, αλλα οταν το παιδι βρίσκεται σε διαφορετικα χερια υπαρχει παντα ο διαφορετικος τροπος και δεν μπορει να εξομαλυνθει ευκολα. επισης χρειαζεται καλη θεληση και συνεργασια απο ολους τους εμπλεκομενους.

 

εμενα με εσωσε το τετραδιο. :)

 

πηρα ενα μεγαλο τετραδιο με 3 θεματα και εκανα

 

1. πρωτο θεμα - γενικες οδηγιες για οτι νομιζεις οτι χρειαζεται πχ. τηλεφωνα αναγκης, τροφες που απαγορευονται, περιποιηση μωρου, κτλ διαφορα γενικου τυπου που δεν θελεις να επαναλαμβανεις συνεχεια

 

2. δευτερο θεμα - Καθημερινο πλανο διατροφης / βολτας / υπνου/ με ωρες, συστατικα, ποσοτητες

 

3. τριτο θεμα - καταγραφη απο τον φροντιστη ωρων και ποσοτητων φαγητου υπνου βολτας κτλ.

 

Με τον τροπο αυτο δινεις στον αλλο να καταλαβει οτι εχεις συγκεκριμενο προγραμμα και οτι αυτο ειναι σημαντικο να τηρείται το ιδιο απο ολους για το καλο ολων.

 

Σε μας λειτουργησε πολυ καλα και το μωρο ειναι πολυ ηρεμο, καλοφαγο και χαρουμενο σε σχεση με παλιοτερα που ειχε υπερενταση απο το χαος που επικρατουσε στο προγραμμα της οταν δεν την ειχα εγω.

 

Eπισης μολις γυρισω απο την δουλεια με βολευει οτι με μια ματια βλεπω τι ωρα εχει φαει - κοιμηθει και ξερω πως να συνεχισω ή αν χρειαστει να αλλαξει για καποιο λογο μεσα στη μερα αυτος που εχει το μωρο, υπαρχει ευκολα η συνεχιση της πληροφοριας για τον επομενο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ την γιαγιά την κυνήγησα πολύ, σε σημείο που δυσανασχετούσε φανερά. Δεν μπορούσε να διανοηθεί πόσο μπέρδευε το παιδί, νόμιζε ότι αφήνοντάς το ελεύθερο του κάνει καλό, του δίνει χώρο. Αυτό που της διέφευγε ήταν ότι επρόκειτο για ένα μωράκι 17 μηνών, που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την τόση ελευθερία, χρειαζόταν τη ρουτίνα του, τη σιγουριά του για να νιώθει ασφαλές!

Για την αγωγή τουαλέτας, έχεις δίκιο, να φτιάξει πρώτα το πρόγραμμά της η κορούλα σου, να αποκτήσει μια σχετική ρουτίνα, και μετά εσύ να την ξεκινήσεις όταν θα είσαι όλη μέρα σπίτι. Και αφού κάνετε κάποια βήματα, να αναλάβει και η γιαγιά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αχ, βρε Xena, εσύ καλά θα τα γράψεις. οι άλλοι είσαι σίγουρη ότι θα τα τηρούν? είναι άνθρωποι του προγράμματος ή περισσότερο χύμα? γιατί αν είναι χύμα, ό,τι πρόγραμμα και να βάλεις δεν πρόκειται να τηρηθεί.

Link to comment
Share on other sites

sofi μου η απάντηση είναι ΟΧΙ αλλά αξίζει να προσπαθήσω...

Εχω ήδη στο ψυγείο της μητέρας μου κολλημένη σελίδα με τις απαραίτητες πληροφορίες και τηλέφωνα αλλά όχι πρόγραμμα. Αναλογία μεζούρων γάλακτος, ποτε και πως δίνουμε ντεπόν, τι ΔΕΝ τρώει κλπ. Αλλά δεν το κοιτάζει ποτέ... μην το σχολιάσετε κορίτσια, στενοχωριέμαι γιαυτό.

Και δεν θέλω να σταθώ στα παράπονα που έχω απ' τη μητέρα μου - μου φτάνει που την έχω (γιατί κόντεψα να τη χάσω πριν λίγα χρόνια) και μου κρατά τα παιδιά όποτε χρειαστώ, με τον τρόπο που μπορει (είναι συν τοις άλλοις και ανήμπορη η γυναίκα).

 

Για αυτό άλλωστε τώρα θα φροντίσω όπως μπορώ να πάνε και τα δύο σε σταθμό, δεν χρειάζεται να αρπαχτούμε, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να κάνει αυτά που θέλω - όπως τα θέλω γιατί μπορεί να μην θέλει ή να μην μπορεί..

 

Στο θέμα μας: eirinako, εννοείς πως σου γράφουν στο τετράδιο καθημερινά τι γίνεται;;; αυτό να πω την αλήθεια θα ήταν πολύτιμο μιας και όταν γυρνώ σπίτι θέλω να ξέρω τι ώρες κοιμήθηκαν, τι έφαγαν, πότε άλλαξαν για να διαχειριστώ ανάλογα την κατάσταση.

Για παράδειγμα εχθές δεν ήξερα πως η μικρή δεν είχε κοιμηθεί το μεσημέρι, μόνο μισή ώρα 11,5 μηνών παιδί. Ετσι η γκρίνια ήταν τρομερή, νόμισα πως πονάει το μωρό γιατί βγάζει το 4ο δοντάκι κι έδωσα ντεπόν. Τελικά το άμοιρο κοιμήθηκε στο καρεκλάκι του τρώγοντας γιαουρτάκι στις 8 (αντί στις 9 και κάτι που κοιμάται συνήθως).

Άλλη φορά μου κοιμήθηκε στην στράτα... ταλαιπωρήθηκε το μωράκι κι εγώ δεν ήξερα γιατί δεν ρώτησα..

 

kj κι εγώ περιμένω να δυσανασχετήσουν - τουλάχιστον ο άντρας μου συζητιέται και είναι θετικός σε τέτοια πράγματα, αρκεί να επιχειρηματολογώ σωστά ή να βλέπει αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα μας: eirinako, εννοείς πως σου γράφουν στο τετράδιο καθημερινά τι γίνεται;;; αυτό να πω την αλήθεια θα ήταν πολύτιμο μιας και όταν γυρνώ σπίτι θέλω να ξέρω τι ώρες κοιμήθηκαν, τι έφαγαν, πότε άλλαξαν για να διαχειριστώ ανάλογα την κατάσταση.

Για παράδειγμα εχθές δεν ήξερα πως η μικρή δεν είχε κοιμηθεί το μεσημέρι, μόνο μισή ώρα 11,5 μηνών παιδί. Ετσι η γκρίνια ήταν τρομερή, νόμισα πως πονάει το μωρό γιατί βγάζει το 4ο δοντάκι κι έδωσα ντεπόν. Τελικά το άμοιρο κοιμήθηκε στο καρεκλάκι του τρώγοντας γιαουρτάκι στις 8 (αντί στις 9 και κάτι που κοιμάται συνήθως).

Άλλη φορά μου κοιμήθηκε στην στράτα... ταλαιπωρήθηκε το μωράκι κι εγώ δεν ήξερα γιατί δεν ρώτησα..

 

Ναι μου γραφουν με λεπτομεριες:

Tι εφαγε συστατικα (που ηδη εχω υποδειξει ποια θα ειναι στις καθημερινες οδηγιες που γραφω), ποσοτητα, ωρα

ποτε κοιμηθηκε, ωρα και διάρκεια υπνου

ποτε πηγε βολτα

ποσες κενωσεις ειχε

αν εκανε μπανιο

αν εκαναν ρινοπλυση

και αν τυχει να ειναι αρρωστη φαρμακο, θερμοκρασια κτλ

 

με εχει σωσει στην κυριολεξια ολο αυτο. κι εγω εχω δωσει φαρμακο νομιζοντας για δοντι και το μωρο τα ειχε παιξει απο την υπερενταση λογω υπνου.

 

στο μπλα μπλα εμενα δεν μου αρκει να μου πουν τι εγινε. χανεσαι ετσι

 

και ολοι το εχουν παρει με σοβαροτητα και υπευθυνοτητα παρολο που στην αρχη ηταν αρνητικοι. αλλα ημουν απολυτη και τελικα λειτουργησε.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μου γραφουν με λεπτομεριες:

Tι εφαγε συστατικα (που ηδη εχω υποδειξει ποια θα ειναι στις καθημερινες οδηγιες που γραφω), ποσοτητα, ωρα

ποτε κοιμηθηκε, ωρα και διάρκεια υπνου

ποτε πηγε βολτα

ποσες κενωσεις ειχε

αν εκανε μπανιο

αν εκαναν ρινοπλυση

και αν τυχει να ειναι αρρωστη φαρμακο, θερμοκρασια κτλ

 

με εχει σωσει στην κυριολεξια ολο αυτο. κι εγω εχω δωσει φαρμακο νομιζοντας για δοντι και το μωρο τα ειχε παιξει απο την υπερενταση λογω υπνου.

 

στο μπλα μπλα εμενα δεν μου αρκει να μου πουν τι εγινε. χανεσαι ετσι

 

και ολοι το εχουν παρει με σοβαροτητα και υπευθυνοτητα παρολο που στην αρχη ηταν αρνητικοι. αλλα ημουν απολυτη και τελικα λειτουργησε.

Μπραβο σε αυτους που κρατανε το παιδι σου. Ειδικα αν τα παρεχουν αυτα δωρεαν.

Link to comment
Share on other sites

παντως εγω νομιζω οτι πιο δυσκολο ειναι να μπουν οι μεγαλοι σε προγραμμα παρα τα παιδια... Ειμαι σιγουρη οτι οι περισσοτερες γιαγιαδες θα του δωσουν το φαγητο που πρεπει (η τελωσπαντων εγω δεν ειχα και δεν εχω προβλημα - συζηταμε τι θα φαμε εμεις και τι τα παιδια). οταν ομως η γιαγια πινει το καφεδακι της και τρωει ενα κουλουρακι δεν θα δωσει στο παιδι? ή δεν θα φαει ουτε η γιαγια κουλουρακι.

Τωρα τα αλλα λυνονται και με το τηλεφωνο. Δηλαδη αν εχει το παιδι πυρετο θα περιμενω να διαβασω το χαρτακι οταν σχολασω? Θα με παρει αμεσως η μαμα μου τηλεφωνο να μου το πει, οταν ηταν πιο μικρα με ελεγε στο τηλεφωνο και αν εκαναν κακα οπως ακομη και τωρα αν κοιμουνται θα με παρει τηλεφωνο για να μην παρω εγω και τους ξυπνησω...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είναι νομιζω τι ταιριαζει και σε κάθε οικογενεια. Εγω ας πουμε δεν είμαι καθολου του τηλεφωνου και του μπλα μπλα. Ειμαι οπτικος τυπος και εχω γενικα και ένα θεμα με την καταγραφη και το αρχειο. Αυτό δλδ που ζηταω, το κανω και η ιδια από τοτε που γεννηθηκε το μωρο. και πολλες φορες εχω ανατρεξει σε αυτό για πολλους λογους.

 

Επισης όταν πχ μετα από 2 μερες πυρετο θα παρω την παιδιατρο, προτιμω να εχω μπροστα μου τα δεδομενα παρα να θυμηθώ τι μου ειπες, τι σου ειπα κτλ

 

Από εκει και περα αυτος που φροντιζει το παιδι είναι υποχρεωμένος να τηρει το πρόγραμμα του παιδιου, και στην διατροφή του δεν εχει κουλουρακι, και είναι δικο του πρόβλημα αν και ποτε θα φαει το κουλουρακι του. Αυτή είναι η δικη μου θεση και αυτά περιμενω και απαιτω. Και εχω δει ότι λειτουργει. Σιγουρα παιζουν ρολο και οι ανθρωποι, αλλα εχω διαπιστωσει κι ολας ότι οσο περιορίζεις, ζητας, δινεις σαφης οδηγιες κτλ τοσο λιγοτερες παρασπονδιες θα γινουν. Το να γινουν όλα 100% όπως τα θελεις δεν είναι εφικτο αλλα σιγουρα μπορει να μεινει σε ένα επιπεδο που να μην εχει συνέπιες για το παιδι.

 

Εμενα ας πουμε όταν εφαρμοστικε καλα το πρόγραμμα, οι φροντιστες ενθουσιαστηκαν γιατι το μωρο ηταν πιο ηρεμο και δεν τους δυσκολευε και ειχε λιγοτερη γκρινια. Οποτε ολοι ευχαριστημένοι.

 

Τωρα πλεον με καμαρι μου λενε ποσο καλο μωρο είναι και συγκρινουν με αλλους στον κυκλο τους που είναι ότι ναναι (ενταξει υπερβαλουν και λιγο ως χαζογιαγιαδες :P). Δλδ τους εφερα στο να γινουν μερος του προγράμματος και να πορωθουν και όχι να νιωσουν πως τους αποριπτω όταν ζηταω τα δικα μου. Αλλα εξηγω το σωστο με επιχειρηματα και τονιζω τα οφέλη για το μωρο κτλ

Link to comment
Share on other sites

mmdad αυτό που περιγράφεις είναι το φυσιολογικό και αυτό είχα αφήσει να συμβαίνει. Και έφτασα εδώ που έφτασα.

Δεν έχω κανέναν έλεγχο στο φαγητό. Εχουμε πρόβλημα μεγάλο με την μεγάλη μου κόρη. Στους γιατρούς τρέχαμε πια λόγω της κακοφαγίας της μ'αυτά και μ'αυτά. Το παιδάκι έπεσε 3 καμπύλες σε 9 μήνες γιατί δεν έτρωγε τίποτα παρά μόνο κουλούρια, τσουρέκια, σοκολάτες, καραμέλες, γκοφρέτες και γλειφιτζούρια. Ασε με...

Επίσης την ώρα που η γιαγιά πχ ήθελε να δει το τούρκικο (@%$# συγχωρέστε με) τα παιδιά παρκάραν στην tv για καρτουν. Πολλές ώρες την ημέρα. Κάποιες τα'παιρνε/τα παίρνει ο ύπνος πια.

 

Αυτό που περιγράφει η eirinako μου'ρχεται λίγο βαρύ και δεν έχω και τον χρόνο προσωπικά να το κάνω, αλλά ένα πρόγραμμα πρέπει να μπει και θα μπεί γιατί η κατάσταση δεν παλεύεται. Οι συνθήκες άλλαξαν και χάνουμε την μπάλα. Ούτε τα παιδιά έτσι θα είναι χαρούμενα ούτε εμείς.

 

Κάποιες φορές ο σταθμός είναι μονόδρομος. Η οικ. μας κατάσταση πολύ δύσκολη αλλά η μεγάλη λόγω εισοδήματος μπαίνει άνετα στον δημοτικό παιδικό αλλά και στο εσπα - η μικρή μέσω έσπα ας σταθούμε τυχεροί γιατί είναι 6 οι θέσεις βρεφικών...

Link to comment
Share on other sites

Να πω κι εγώ την εμπειρία μου. Πριν πάει η μικρή βρεφικό (12 μηνών) την κρατούσαν εναλλάξ οι γιαγιάδες ανά μήνα, καθώς ερχόντουσαν από την επαρχία για να μας βοηθοήσουν. Παρόλο που το πρόγραμμα της μικρής ήταν 100% σταθερό (τι θα φάει, τι ώρα, τι ώρα θα κοιμηθεί, κλπ.), ήταν και οι δυο πολύ συνεργάσιμες σε αυτό και δεν είχαμε κανένα μα κανένα παρατράγουδο, όποτε ερχόταν η αλλαγή της γιαγιάς είχαμε για καμιά βδομάδα - 10 μέρες θέματα. Άσχημος ύπνος τη νύχτα, κακοφαγία για μερικές μέρες, γκρίνια και όλα αυτά.

Το παιδί ηρέμησε μόνο όταν πήγε στο σταθμό, όπου πλέον τα πρόσωπα ήταν μόνιμα, η ρουτίνα συγκεκριμένη, κλπ.

Δεν παίζει, οπότε μοναχά ρόλο το πρόγραμμα - που κατ' εμέ είναι πραγματικά ό,τι πολυτιμότερο για να νιώθει ήρεμο και ασφαλές ένα μωράκι - αλλά και το σύνολο των προσώπων που εμπλέκονται στη φροντίδα του. Γιατί κακά τα ψέματα, ναι όλοι θα του δώσουν την ίδια ποσότητα φαγητού, την ίδια ώρα, με συγκεκριμένα κάθε φορά συστατικά, αλλά ο χειρισμός, η ενασχόληση, κλπ. όλη την υπόλοιπη ώρα διαφέρει κατά πολύ.

Ξέρω ότι πολλές διαφωνούν με την επιλογή του σταθμού, όμως αν είσαι ανοιχτή σε αυτό το ενδεχόμενο εγώ προσωπικά το συστήνω.

Χαίρομαι αφάνταστα, όταν το παιδάκι μου, 2 χρονών σήμερα, μου λέει το πρωί στο αυτοκίνητο "μανούλα, εγώ πενάω τέεια το κολείο" και το μεσημέρι μου αφηγείται τι παίξανε, ποιες είναι οι "φιενάες" (φιλενάδες) και οι "φίοι" της και με ρωτάει "εσύ μαμά τη ζουίτσα σου φιενάες έχεις;"

Link to comment
Share on other sites

ΧΕΝΑ, δεν χρειαζεται να βαλεις ενα αυστηρο μη ευελικτο προγραμμα, αλλα ενα στοιχειωδες προγραμμα φαγητου και υπνου ειναι απαραιτητο. Το να γραψεις σε ενα χαρτι πχ. μεσημερι μοσχαρι με λαχανικα ή να σου γραψουν κοιμηθηκε στις 2 για μια ωρα ειναι θεμα δευτερολεπτων και μακροπροθεσμα θα σε βοηθησει πολυ. Και οταν ξερει και η γιαγια οτι θα λοδογοτησει κατα καποιο τροπο μπαινει σε μια αλλη ψυχολογια. Εγω στο σπιτι οταν ειναι η μαμα μου, το τηλεκοντρολ απλα δεν υπαρχει. Ισως να κανεις μια κουβεντα με την μαμα σου και να της ζητησεις να σε βοηθησει προς αυτη την κατευθυνση (φαγητου, υπνου, προγραμματος). Δλδ οχι να νιωσει οτι την κατηγορεις ή την ελεγχεις αλλα οτι συνεργαζεστε για το καλο των παιδιων.

 

Κατα τα αλλα, αυτο που λεει η mkcm για το σταθμο εχει μια βαση και εγω την ξεκινησα πριν παω δουλεια αλλα για εμας δυστυχως δεν λειτουργησε. Μου αρρωστησε μεσα σε 10 μερες 3 φορες και μαλιστα την τελευταια πηγαμε 4 μερες νοσοκομειο. Οποτε αναγκαστικα βρηκα αυτη την εναλλακτικη. Παντως σε την εναλλαγη των ατομων δεν εχουμε καποιο θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, έχει διαφορά, τα δικά μου είναι 2 παιδιά. Τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα, στο πρώτο μου παιδί τα διαχειρίστηκα όλα.

Τώρα υπάρχει και η ζήλεια στη μέση. Υπάρχει το στάδιο της μικρής που πιάνεται και περπατάει ενώ είναι και πολύ ζωηρή. Θέλει να κάνει ότι κι η μεγάλη και η μεγάλη ό,τι και η μικρή.

Επιπλέον αντιδράσεις λοιπόν.

 

Οσο τα έχω εγώ, υπάρχει σειρά, πρώτα το βράδι θα κάνω μπάνιο τη μικρή. Θα την ντύσω, θα την ταϊσω και ύπνος. Η μεγάλη περιμένει υπομονετικά τη σειρά της γιατί ξέρει.

Αν κάτι μου αλλάξει αυτό το πρόγραμμα, κάηκα. Οσες έχετε δύο παιδιά το ξέρετε καλά τι εννοώ.

 

ειρινάκο, η μητέρα μου δεν θα συνεργαστεί γιατί δεν έχει τις δυνάμεις και γιατί είναι απόλυτη (δεν θα το αναλύσω - θα το αποδεχτώ απλά) αλλά και γιατί το τηλεκοντρόλ είναι η επέκταση του χεριού της. Αυτό έχω.

Μέχρι τον Σεπτέμβρη όμως θα βοηθήσει πολύ ο πίνακας του ωραρίου ύπνου/φαγητού και "προαυλισμού" (τι λέξη...). Τι άλλο εκτός απ' αυτά να βάλω μέσα λέτε;

 

Για τον σταθμό... κι εγώ έκανα το λάθος να μην στείλω τη μεγάλη μου πέρισυ γιατί άκουσα τους τριγύρω περί ασθενειών κλπ, είχα και τη μπέμπα νεογέννητο... Εντάξει, τώρα όμως φασκελώνομαι.

Αλλά κάθε περίπτωση διαφορετική.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Για αρχη πιστευω υπνος-φαγητο-βολτα αρκουν. Μετα βλεποντας πως θα παει και τις αναγκες σας, προσθετεις πραγματα. Μην της ερθει και αποτομο της γιαγιας. Και τα παιδια να προσαρμοστουν σιγα - σιγα.

 

Σιγουρα καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και εχει τις δυσκολιες της αλλα μη βαζοντας και ενα στοιχειωδες προγραμμα θα ξεφυγετε τελειως και θα ειναι ακομα πιο δυσκολα.

 

xena για τον σταθμο μονο υποθεσεις μπορεις να κανεις. τοτε ετσι εκρινες και δεν την εστειλες. τωρα κανε οτι μπορεις και απο σεπτεμβρη αναθεωρεις. κι εγω που δεν ακουσα τους γυρω και την πηγα στο σταθμο, ειχαμε μεγαλο προβλημα. απο σεπτεμβρη τις πηγαινεις αν θελεις.

 

αντε καλη αρχη και καλη επιτυχια :D

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο που θες να υπάρχει πρόγραμμα εδώ με ένα παιδί όταν το χαλάσουμε είναι δύσκολο πόσο μάλλον με δύο. Καμία σχέση. Εμείς δεν έχουμε γιαγιάδες ούτε κοπέλα αλλά μόνοι μας κάποιες φορές βγαίνουμε εκτός και είναι φανερό ότι το παιδί χάνει τον μπούσουλα.

 

Και εγώ τις ίδιες σκέψεις φαντάζομαι ότι θα έκανα στην θέση σου, να καταγράψω κάποια βασικά που να ακολουθούνται. Όπως είπε κ η eirinako ίσως αν το καταφέρουν κ το τηρήσουν δουν την διαφορά κ αλλάξουν τον τρόπο που το βλέπουν.

 

Βόλτα ύπνος κ φαγητό είναι μια καλή αρχή συμφωνώ.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...