Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρτοπαρασκευαστης


bizoudaki

Recommended Posts

Κι εγώ του Lidl έχω και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ τέτοια θέματα. Αυτές είναι οι αναλογίες που τηρώ και μου βγαίνει πάντα πολύ καλό.

 

 

300 ml νερό

 

2 κ.γλ.αλάτι

 

2 κ.σ. ζάχαρη

 

2 κ.σ. λάδι

 

500 γρ. Αλεύρι

 

1,5 κ.γλ. ξηρή μαγιά

 

Πρόγραμμα 1 για 500γρ και ψήσιμο σκούρο.[/Q

 

εκανα ακριβως αυτη τη συνταγη λιγο πριν φυγω για τη δουλεια το ελεγχω ειχε φουσκωσει τέλεια και ειχε γεμισει ολη τη φορμα του αρτοπαρασκευαστη. οταν επεστρεψα μετα απο 2 ωρες το βρηκα ψημενο μεν αλλα ''καθισμενο'' ουτε τη μιση φορμα δεν καλυπτε:evil::evil:

ετσι αφουσκωτο που ηταν φυσεκα ηταν σαν πετρα!!!!!

ψαχνω και τις οδηγιες χρησης τις οποιες δεν βρισκω πουθενα!!

τα νευρα μουυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!1

τι κανω λαθος???

εχω πεταξει απειρα ψωμια:-(:sad:

αυτή η συνταγή που λες με 500 gr αλέυρι και 300 ml νερό δεν νομίζω να αντιστοιχεί σε 500 gr ψωμί, αλλα΄σε 1 kg. Επίσης, όπως βάζεις τα υλικά μέσα, πρόσεχε να μην ακουμπά η μαγιά στο νερό. ρίξε τη μαγιά ομοιόμορφα πάνω στο αλεύρι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 700
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σας φουρνάρισσες:):)

Εγώ έχω τον TEFAL XXL που αναφέρει μια κοπέλα και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Θόρυβο δεν κάνει και οι συνταγές που έχω κάνει από το βιβλιαράκι του (τις έχω κάνει σχεδόν όλες) μου πέτυχαν.

Καλημέρα. Επειδή έχω και εγω αυτον τον αρτοπαρασκευαστη θέλώ να σε ρωτήσω κατι. Την πάνω μερία του ψωμιού σου τη βγάζει καλά ψημένη? Εμένα μου τη βγάζει ελάφρος άψητη σε σχέση με το υπόλοιπο ψωμι.

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια εχει καμια σας αυτον τον αρτοπαρασκευαστη;

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10260

ειναι καλος;

 

Εγω τον εχω, ειναι πολυ καλος. Απλα θελει να πειραματιστεις λιγο με τις συνταγες και να προσθετεις και λιγο bakin powder για να γινεται πιο αφρατο ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Χαρά-Μαρία σ'ευχαριστω για την απαντηση μαλλον αυτον θα παρω αφου λες οτι ειναι καλος ειναι και οικονομικος οταν τον παρω θα σε ρωτησω λεπτομερειες για τις συνταγες!

εσυ κανεις μονο ψωμι;

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Link to comment
Share on other sites

Χαρά-Μαρία σ'ευχαριστω για την απαντηση μαλλον αυτον θα παρω αφου λες οτι ειναι καλος ειναι και οικονομικος οταν τον παρω θα σε ρωτησω λεπτομερειες για τις συνταγες!

εσυ κανεις μονο ψωμι;

 

ναι μονο ψωμι. Αν και μπορεις να κανεις πολλα πραγματα.

Το ψωμι του, βγαινει σαν του τοστ, οχι τοσο σαν χωριατικο. Εχε το υποψη σου.

Link to comment
Share on other sites

Το ψωμι του, βγαινει σαν του τοστ, οχι τοσο σαν χωριατικο. Εχε το υποψη σου.

 

 

 

Πρωσοπικά αυτό είναι που με χαλάει και δεν παίρνω αρτοπαρασκευαστή. Εμένα μου αρέσει η κόρα στο ψωμί. Αν είναι σαν το ψωμί του τοστ..... τι να τον κάνω?????

 

κλαψ κλαψ.....

sj3dp3.png
Link to comment
Share on other sites

asteri, εγώ ποτέ δεν ψήνω στον αρτοπαρασκευαστή ψωμί, βγάζω την ζύμη και την βάζω στον φούρνο για 30-40 λεπτά. Έτσι του δίνω ότι φόρμα θέλω ( όχι αυτό το φρατζόλι όλο ψιχα που δεν μας αρέσει) και ελέγχω πόσο ξεροψημένο θα γίνει και γίνεται και πιο γρήγορα.

 

Coraline σε ποια φαση του προγραμματος το βγαζεις (εχουμε τον ιδιο αρτοπαρασκευαστη)?

2xgIp3.png1RTwp3.png
Link to comment
Share on other sites

ναι μονο ψωμι. Αν και μπορεις να κανεις πολλα πραγματα.

Το ψωμι του, βγαινει σαν του τοστ, οχι τοσο σαν χωριατικο. Εχε το υποψη σου.

ναι γιατι;

δοκιμασες πολλες συνταγες κι ολες ετσι σου το βγαζουν;

εγω προχθες που μου εφερε μια φιλη ψωμι απο τον δικο της αρτοπαρασκευαστη ηταν πολυ ωραιο και με κορα δεν ξερω ποιον εχει.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ναι γιατι;

δοκιμασες πολλες συνταγες κι ολες ετσι σου το βγαζουν;

εγω προχθες που μου εφερε μια φιλη ψωμι απο τον δικο της αρτοπαρασκευαστη ηταν πολυ ωραιο και με κορα δεν ξερω ποιον εχει.

 

δοκιμασα, ναι. Αλλα εγω, ειχα σαν στοχο να ειναι σαν ψωμι του τοστ! Ετσι μου αρεσει το ψωμι. :D

Link to comment
Share on other sites

α τοτε αλλαζει το θεμα χαχα!

δηλαδη εχει περισσοτερη ψιχα λες ε;

δεν εχει σχεδον καθολου κορα;

 

Η ψιχα ειναι ακριβως οπως ενος καλου αρτοποιειου, αν παρεις το ασπρο ψωμι πολυτελειας, ή το χωριατικο. Πολυ νοστιμο, δεν ειναι ανοστο σαν αφρος.

Η ψιχα ειναι οπως των ψωμιων του τοστ που πουλανε στα σουπερ μαρκετ. Εγω τη βγαζω την κορα παντα στα ψωμια, οποτε δεν ξερω αν θεωρειται νοστιμη. Του αντρα μου, του αρεσει. Τραγανη ειναι, απλα ειναι λεπτη.

Link to comment
Share on other sites

γεια σας φουρνάρισσες...

εχω τον κενγουντ 350 ένα χρόνο τώρα αλλά δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα... από φέτος όμως λέω να τρώω ψωμάκι τέτοιο... η αλήθεια έιναι ότι δεν το πετυχαίνω αλλά πού θα μου πάει... ξέρει καμιά σας γιατί πρεπει να βάζουμε γάλα;

επίσης κάπου στο βιβλίο των συνταγών λέει για ένα κεικ καραιβικής.. το χει δοκιμάσει καμία σας; βέβαια λέω να βάλω σταφίδες κ καρύδια αντί για καρύδα κ αποξηραμένα... λέτε να βγει καμιά βλακεία; ένα τυπου σταφισόψωμο λέω να κάνω αλλά δεν ξέρω πως.....

για πείτε, για πείτε...

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μα καμία δε δοκίμασε έστω κ ένα κεικ του αρτοπαρασκευαστή;;;

ή ακόμα φουρνίζετε κ δεν προλάβατε να απαντήσετε;

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

Link to comment
Share on other sites

έχω φτιάξει εγώ, δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα, μοιάζει περισσότερο με ψωμο.....κέικ:lol::lol:

γιατί απλά δεν δοκιμάζεις ίσως στον δικό σου να γίνεται καλό ......;)

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ τώρα τον αγόρασα αλλά έχω θέμα με την κόρα. Δε γίνεται ξεροψημένη.Κάνω κάτι λάθος;Το βάζω στο πρόγραμμα για σκούρα κόρα, αλλά ψήνεται γύρω γύρω καλά και πάνω είναι άσπρο.

Έκανα και το κεικ καρότο το οπόιο μου βγήκε τέλειο σε γεύση αλλά μου διαλύθηκε στο ξεφορμάρισμα, μάλλον γιατί το ξεφορμάρισα καυτό.Θα το ξαναδοκιμάσω

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν βάζω γάλα στο ψωμί, νερό βάζω. μια φορά έκανα μια συνταγή με γάλα και αυγά και δεν μου άρεσε.

Εφτιαξα προχθες σταφιδόψωμο, νόστιμο ήταν αλλά όχι σαν αυτό που έχουμε συνηθίσει. αλλά θα το ξαναφτιάζω με περισσότερο μέλι και περισσότερες σταφίδες. θα προσθέσω και μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Οι Γερμανοί τα τρώνε κάπως άγλυκα όλα αυτά γι' αυτό δεν θυμίζει αυτό που έχουμε συνηθίσει, κατα τα άλλα καλό είναι

Link to comment
Share on other sites

φτιαχνω κ εγώ τώρα μια τελείως δικιά μου συναταγή...:shock:

για να δούμε θα τρώγεται;:rolleyes:

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...
Εγώ έχω τον Tefal τον άσπρο αλλά έχω χάσει το βιβλιαράκι με τις συνταγές τι να κάνω; Δεν μπορώ να κάνω ψωμί.

μίλα με την τεφαλ :D

http://www.tefal.gr/Consumer+service/Questions+and+answers/%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%91%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.htm

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ του Lidl έχω και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ τέτοια θέματα. Αυτές είναι οι αναλογίες που τηρώ και μου βγαίνει πάντα πολύ καλό.

 

 

 

 

300 ml νερό

 

 

 

 

 

 

2 κ.γλ.αλάτι

 

 

 

 

 

 

2 κ.σ. ζάχαρη

 

 

 

 

 

 

2 κ.σ. λάδι

 

 

 

 

 

 

500 γρ. Αλεύρι

 

 

 

 

 

 

1,5 κ.γλ. ξηρή μαγιά

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα 1 για 500γρ και ψήσιμο σκούρο.[/Q

 

εκανα ακριβως αυτη τη συνταγη λιγο πριν φυγω για τη δουλεια το ελεγχω ειχε φουσκωσει τέλεια και ειχε γεμισει ολη τη φορμα του αρτοπαρασκευαστη. οταν επεστρεψα μετα απο 2 ωρες το βρηκα ψημενο μεν αλλα ''καθισμενο'' ουτε τη μιση φορμα δεν καλυπτε:evil::evil:

ετσι αφουσκωτο που ηταν φυσεκα ηταν σαν πετρα!!!!!

ψαχνω και τις οδηγιες χρησης τις οποιες δεν βρισκω πουθενα!!

τα νευρα μουυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!1

τι κανω λαθος???

εχω πεταξει απειρα ψωμια:-(:sad:

βάζεις λίγη μαγιά για τόσο αλεύρι. νομίζω. ένα φακελάκι μαγιά, ένα ποτήρι νερό, μεγάλο, για μισό κιλό αλεύρι.

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι τον πηραμε πριν 1 χρονο,αποκλειστικα για ψωμι!!!Εχω δοκιμασει ΟΛΑ τα αλευρια.Τελικα το πιο ωραιο ψωμακι γινετε με μιξ [ ζυμωτο-γεν.χρησης].Την συνταγη μου δεν την αλλαζω-για λευκο ψωμι,:DΠαντος γινετε κ μονο με το ενα απο τα δυο.Επισεις να βαλετε το προγραμμα για ξεροψημενη κορα!!! καντε τη κ πειτε μου....

 

245γρ νερο

1 κ.σ λαδι

350γρ.αλευρι

2κ.γλ.ζαχαρη [κοφτα]

1κ γλ.αλατι

1κ γλ μαγια

 

Η δοση ειναι για 500γρ ψωμι.Ναβαλετε το αναλογο προγραμμα

βαζουμε πρωτα τα υγρα κ μετα τα στερεα,ΑΚΡΙΒΩΣ οπως λεει η συνταγη

θα μοσχομυρισει το σπιτι σας!!!!!!!!!! Καλη επιτυχια!!!!:P

 

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ...;)

[URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lb5m.lilypie.com/wzkxp3.png[/IMG][/URL][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbym.lilypie.com/Y21Rp3.png[/IMG][/URL]
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...