Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρτοπαρασκευαστης


bizoudaki

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 700
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τι μαγια χρησιμοποιεις? και μενα ο μικρος μου εχει αλλεργια και του εφτιαξα προχθες πρωτη φορα ψωμακι με φρεσκια μαγια, αν και δεν ενδεικνυται για τον αρτοπαρσκευαστη μου.η ξερη ομως απο οτι ειδα στο σουπερμαρκετ εχει ενα γαλακτοματοποιητη στα συστατικα του..., μαλλον συντηρητικο και φοβαμαι μηπως τον πειραξει. η φρεσκια παλι, δεν μπορω να υπολογισω την ποσοτητα :?

έχω φτιάξει και με φρέσκια και με ξερή μαγιά ψωμί, δεν υπάρχει κανένα θέμα μην ανησυχείς. Για να ξέρεις την ποσότητα στην φρέσκια απλά τρίψε με το χέρι σου την φρέσκια μαγιά ώστε να γίνει μικρά μικρά κομματάκια και τότε μέτρα την με τον δοσομετρητή που σου δίνει ο κατασκευαστής.

 

Για όσες έχουν πρόβλημα με το πολύυυυυ αφράτο ψωμί ή νομίζουν ότι φουσκώνει πολύ τότε δοκιμάστε να βάλετε μικρότερη δόση μαγιάς εγώ τώρα για 3 κούπες αλεύρι και μία κούπα+2κ.σ. νερό βάζω, 1 κ.γ. ξερή μαγιά και 1 κ.γ ζάχαρη (από 2 και 2 που έδινε στις συνταγές) και το ψωμί βγαίνει λιγότερο φουσκωτό και με χοντρότερη κόρα

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κοριτσκι μου,

μαγια μπορεις να παρεις φρεσκια απο καποιο φουρνο και να την εχεις στην καταψυξη σου.

προζυμι παλι μπορεις να παρεις απο φουρνο ή να το κανεις μονη σου, δεν ειναι δυσκολο.

καλη επιτυχια!!

 

επισης μπορειτε να κανετε και ζυμη για πιτσα ή μαρμελαδες στον αρτοπαρασκευαστη, γινονται πολυ ωραια!!

 

 

Μεγάλη συσκευασία ξηρής μαγιάς μου είχε αγοράσει η μητέρα μου από έναν μύλο και την έχω στο ψυγείο. Οσο για το προζύμι δεν ξέρω να το φτιάχνω. Αλήθεια μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στον αρτοπαρασκευαστή ?

 

Εχω φτιάξει ζύμη για πίτσα αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη αλλά μάλλον έφταιγε η συνταγή.

Καμμιά κοπέλα θέλει να μοιραστεί μαζί μας μια συνταγή ?

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη συσκευασία ξηρής μαγιάς μου είχε αγοράσει η μητέρα μου από έναν μύλο και την έχω στο ψυγείο. Οσο για το προζύμι δεν ξέρω να το φτιάχνω. Αλήθεια μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στον αρτοπαρασκευαστή ?

 

Εχω φτιάξει ζύμη για πίτσα αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη αλλά μάλλον έφταιγε η συνταγή.

Καμμιά κοπέλα θέλει να μοιραστεί μαζί μας μια συνταγή ?

Δεν χρειάζεσαι συνταγή, απλά χρησιμοποιείς τα υλικά που βάζεις για το ψωμί και το βάζεις στο πρόγραμμα που έχει για φούσκωμα.

Την ώρα που την απλώνεις στο ταψί απλά την αλείφεις λίγο με λάδι για να μην κολλάει βάζεις τα υλικά χωρίς το τυρί, ψήνεις και στο τέλος βάζεις και το τυρί να λιώσει

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεσαι συνταγή, απλά χρησιμοποιείς τα υλικά που βάζεις για το ψωμί και το βάζεις στο πρόγραμμα που έχει για φούσκωμα.

Την ώρα που την απλώνεις στο ταψί απλά την αλείφεις λίγο με λάδι για να μην κολλάει βάζεις τα υλικά χωρίς το τυρί, ψήνεις και στο τέλος βάζεις και το τυρί να λιώσει

 

Ευχαριστώ πολύ :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εφτιαξα ψωμακι!!!!!! μου εγινε πολυ ωραιο...ο αντρας μου ενθουσιαστικε και τα παιδια το τσακισαν! εφτιαξα για 1 κιλο και λεει ο συζυγος " θα τρωμε για 1 εβδομαδα" ε.. λοιπον δεν εχουμε για σημερα και το εφτιαξα χθες. εγω θα το προτιμουσα λιγο πιο αφρατο απο μεσα. εγινε αρκετα συμπαγες ξερει κανεις κανενα μυστικο? εφτιαξα με κιτρινο αλευρι και σημερα λεω να δοκιμασω μισο-μισο με αλευρι για ολες τις χρησης. οποια συμβουλη δεκτη.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites

εφτιαξα ψωμακι!!!!!! μου εγινε πολυ ωραιο...ο αντρας μου ενθουσιαστικε και τα παιδια το τσακισαν! εφτιαξα για 1 κιλο και λεει ο συζυγος " θα τρωμε για 1 εβδομαδα" ε.. λοιπον δεν εχουμε για σημερα και το εφτιαξα χθες. εγω θα το προτιμουσα λιγο πιο αφρατο απο μεσα. εγινε αρκετα συμπαγες ξερει κανεις κανενα μυστικο? εφτιαξα με κιτρινο αλευρι και σημερα λεω να δοκιμασω μισο-μισο με αλευρι για ολες τις χρησης. οποια συμβουλη δεκτη.

 

Συγχαρητήρια για το ψωμάκι.

 

Εγώ χρησιμοποιώ την παρακάτω συνταγή και μου βγαίνει πάντα πολύ αφράτο.

 

300 ml νερό 2 κ.γλ.αλάτι 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. λάδι 500 γρ. Αλεύρι 1,5 κ.γλ. ξηρή μαγιά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μισό ολικής με μισό άσπρο.

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια για το ψωμάκι.

 

Εγώ χρησιμοποιώ την παρακάτω συνταγή και μου βγαίνει πάντα πολύ αφράτο.

 

300 ml νερό 2 κ.γλ.αλάτι 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. λάδι 500 γρ. Αλεύρι 1,5 κ.γλ. ξηρή μαγιά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μισό ολικής με μισό άσπρο.

σε ευχαριστω παρα πολυ. θα δοκιμασω αυτο που λες με το ολικης αλεσης μιας και μολις πηγα και αγορασα και απο αυτο!!!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Age χρησιμοποιησα το αυτο που ειναι για χωριατικο ψωμι και ειναι απο μονο του κιτρινο. δυστυχως ο γιος μου εχει αλλεργια στο καλαμποκι και δεν μποροω να χρησιμοποιησω καλαμποκαλευρο...αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που πηρα αρτοπαρασκευαστη καθως μαλλον στους περισσοτερους φουρνους βαζουν και απο αυτο και μετα βγαζουμε σπυρακια!! αυτο που λες εσυ το εχεις δοκιμασει γιατι σημερα το κοιτουσα και ελεγα να το παρω να μην το παρω...ειναι καλο?

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε ρώτησα για το καλαμποκάλευρο γιατί συνήθως το συγκεκριμένο αλεύρι δεν φουσκώνει πολύ οπότε ίσως αυτό να ήταν το πρόβλημα. :P

 

εννοούσα αυτό, το ζυμωτό http://www.alevri.com (είναι κιτρινωπό)

Αυτό χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα (τώρα μου φέραν από το χωρίο αλεύρι :wink:) είναι πολύ καλό :D

Και εγώ συνήθως μίξη χρησιμοποιώ, είτε καλαμποκιού είτε το ολικής αλέσεως της ίδιας εταιρείας.

Συνήθως βάζω στις 3 κούπες αλεύρι, τις 2,5 λευκό και την μισή ολικής (δοκιμάζεις τις αναλογίες που σας αρέσει).

 

Το επόμενο που πρέπει να τσεκάρεις αν δεν βγαίνει αρκετά φουσκωτό το ψωμί σου είναι η δοσολογία της μαγιάς μήπως βάζεις λίγη?? επίσης, δεν πρέπει να βρέχεται την βάζεις πάνω πάνω τελευταία.

α.........και η θερμοκρασία του νερού τώρα που αρχίζει να κρυώνει λίγο ο καιρός και το νερό της βρύσης είναι ποιό κρύο, να το αφήνεις να παίρνει θερμοκρασία δωματίου.

Link to comment
Share on other sites

Έχω πάρει και εγώ αρτοπαρασκευαστή πριν 1 εβδομάδα και είμαι ακόμα σε "πειραματικό στάδιο". Έχω φτιάξει 2 ψωμιά και 1 τσουρέκι. Με το τσουρέκι είχα πρόβλημα αντί να φουσκώσει, άπλωσε. Από γεύση τέλειο αλλά από εμφάνιση ψιλοχάλια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άπλωσε. Αλεύρι χρησιμοποίησα αυτό το κίτρινο με το "ρομπέν". Καλά έκανα?

Επίσης η επιλογή βάρους ψωμιού σε τί εξυπηρετεί ?? Δεν κατάλαβα ακόμη. Αν το βάλεις στα 750 γρ ή στα 1250 γρ ποια η διαφορά?? Και πού θα ξέρουμε ποια επιλογή να διαλέξουμε αν δεν αναφέρει η συνταγή? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

το βαρος του ψωμιου επειρεαζει και το ψησιμο γιατι τα 1250 θελουν λιγα λεπτα περισσοτερο ψησιμο απο τα 750. παντως ακομη και σε περιπτωση που δεν αναφερει η συνταγη δεν εχει καμμια φοβερη διαφορα.στον δικο μου για το απλο ψωμι εχει διαφορα 7 λεπτα επομενως οτι και αν διαλεξεις δεν νομιζω οτι θα αλλαξει πολυ το αποτελεσμα. τσουρεκι δεν εχω φτιαξει ακομη και δεν ξερω αλλα εφτιαξα χθες τυροψωμο το οποιο τελικα ηθελε λιγο ψησιμο παραπανω και το αφησα λιγο ακομη στο σκετο ψησιμο για 15 λεπτα.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω αρτοπαρασκευαστή γιατί δεν θέλω να τρώμε συνεχώς όλα αυτά με τις διογκωτικές ύλες που βάζουν στους φούρνους. Συν εμένα μου αρέσει αυτό με τους ξηρούς καρπούς, αλλά οι περισσότεροι φούρνοι χρεώνουν τα 350 γρ πάνω από ένα ευρώ και δε μας φτάνει να περάσουμε τη μέρα. το Βενέτη το πήραμε προχθές 1,60 :!

Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να κάνω μια αγορά παρασκευαστή να ψήνω και τσουρέκια και μαρμελάδες που μου αρέσουν πολύ. Ελπίζω να μην γίνω 100 κιλά :(

Είδα ότι γράφετε για τον kenwood καλά λόγια. Βρήκα δύο μοντέλα

 

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?1977

 

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?33753

 

Ποιον συστήνετε να αγοράσω ??

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο 350 και ο 450 έχουν ακριβώς τα ίδια προγράμματα. Νομίζω διαφέρουν στο design και στο υλικό κατασκευής πράγμα που κάνει τον 450 πιο ακριβό. Επίσης στον 350 θα πρέπει να βάλεις τους σπόρους μέσα και επάνω μόνη σου στον κάδο όταν κάνει μπιπ μπιπ. Α και δεν έχει φωτάκι. Εγώ έψαχνα για τον 450 δεν τον έβρισκα τότε και πήρα τον 350. Τον έχω περίπου 1,5 χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

There is no patch for human stupidity.

Link to comment
Share on other sites

εγώ έχω τον 450 o οποίος έχει μεγαλύτερη ισχύ από τον 350 (780W αντί 645W), έχει 20 προγράμματα έναντι 14 που έχει ο 350 και προγραμματίζεται 15 ώρες πριν έναντι 12 του 350.

 

από την άλλη ο 450 είναι πιο βαρύς και ογκώδης αλλά με καλύτερο design.

έχει και βιβλίο συνταγών, δεν ξέρω αν ο 350 έχει...

 

αυτά! πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένη και πιστεύω ότι όποιον και να διαλέξεις θα είναι μια χαρά!

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ
Link to comment
Share on other sites

α και μια και βρέθηκα εδώ...

 

τι αλεύρι χρησιμοποιείτε για πίτσα; έχει καμιά καλή συνταγή;

έχετε δοκιμάσει να βάλετε τη ζύμη πίτσας στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα; πως ήταν;

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ
Link to comment
Share on other sites

Oταν λες δεν έχει φωτάκι ???

 

ο 450 έχει ένα κουμπάκι που ανάβει φως στον θάλαμο εν ώρα λειτουργίας και μπορείς να δεις την κατάσταση της ζύμης χωρίς να ανοίξεις το καπάκι

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ
Link to comment
Share on other sites

α και μια και βρέθηκα εδώ...

 

τι αλεύρι χρησιμοποιείτε για πίτσα; έχει καμιά καλή συνταγή;

έχετε δοκιμάσει να βάλετε τη ζύμη πίτσας στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα; πως ήταν;

πάλι μπροστά μου :mrgreen::mrgreen:

βάζεις το αλεύρι το κανονικό αυτό που βάζεις για το ψωμί και ακολουθείς την συνταγή του ψωμιού μόνο που το βάζεις να κάνει ζύμωμα και φούσκωμα μετά αλοίφεις τα χεράκια σου με λίγο λάδι (έχεις λαδώσει και το ταψί) και το απλώνεις βάζεις τα υλικά χωρίς το τυρί και το ψήνεις λίγο πρίν γίνει, πετάς και το τυρί από πάνω και το βάζεις να λιώσει και αυτό (εμείς φτιάχνουμε σχεδόν κάθε Παρασκευή αντί για τα παλιοντελιβερι ):mrgreen::mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

πάλι μπροστά μου :mrgreen::mrgreen:

βάζεις το αλεύρι το κανονικό αυτό που βάζεις για το ψωμί και ακολουθείς την συνταγή του ψωμιού μόνο που το βάζεις να κάνει ζύμωμα και φούσκωμα μετά αλοίφεις τα χεράκια σου με λίγο λάδι (έχεις λαδώσει και το ταψί) και το απλώνεις βάζεις τα υλικά χωρίς το τυρί και το ψήνεις λίγο πρίν γίνει, πετάς και το τυρί από πάνω και το βάζεις να λιώσει και αυτό (εμείς φτιάχνουμε σχεδόν κάθε Παρασκευή αντί για τα παλιοντελιβερι ):mrgreen::mrgreen:

 

έχω έρωτα μαζί σου βρε :mrgreen:

να σου πω...την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα για όλες τις χρήσεις (δεν είχα άλλο) και έγινε πολύ ωραία...προχθές έβαλα μαλακό (βιολογικό από το ΑΒ) και ήταν ξερή...βέβαια την έβαλα και ψυγείο για ένα βράδυ, λες να φταίει αυτό;

 

αυτό που λές να ψήσω το ζυμάρι πριν βάλω τα υλικά θα το δοκιμάσω...

και γω το προτιμώ από ντελίβερι ρε γμτ...βάζω πολτό φρέσκιας ντομάτας (τον έφτιαξε ο μπαμπας μου από δικές του ντομάτες) που έχω βάλει στο τηγανάκι με λίγο νεράκι, ζαχαρίτσα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Στρώνω γαλοπούλα και λαιτ τυράκι τριμμένο και γίνεται μιαμ μιαμ!

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ
Link to comment
Share on other sites

Η συνταγή για πίτσα που κάνω εγώ είναι:

3/4 κούπας νερό

1 κγ λάδι

2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις

2 κγ αλάτι

1 κγ ζάχαρη

Στο πρόγραμμα 10 του 350. Όταν το βγάλω το χωρίζω σε δύο ίσες μπάλες και το ανοίγω με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Αν το τυλίξεις με μεμβράνη μένει έξω μέχρι 12 ώρες.

Η σάλτσα που φτιάχνω είναι:

1 βάζο σπιτική σάλτσα ( της μαμάς)

3 κσ παρμεζάνα τριμμένη

1 κσ σκόρδο σκόνη

1 κσ μέλι

και λίγο από τα παρακάτω για άρωμα κρεμμύδι σκόνη, ρίγανη, βασιλικός ξερός, πιπέρι μαύρο, πιπέρι καγιέν, αλάτι όσο μας αρέσει

There is no patch for human stupidity.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...