Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΨΙΜΟ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

Recommended Posts

Πλησιάζοντας τα 40 πια σε λίγα χρόνια, με έπιασε μια κρίση του στυλ που πάω, πόσο ανθυγιεινή ζωή κάνω, τί τρώω, και κατά πόσο όλα αυτά επιβαρύνουν την υγεία μου σε βαθμό που ίσως μια μέρα το μετανιώσω και είναι αργά.

Καπνίζω από τα 18 μου, μέχρι πριν γεννήσω έκανα ένα- ενάμιση πακέτο τη μέρα, στις εγκυμοσύνες 2 τσιγάρα το πρωί, (με σύμφωνο το γιατρό μου) και τώρα το έχω πάει στο ένα πακέτο δυό μέρες. Πιο κάτω δεν κατεβαίνει το άτιμο. Βοήθεια σε κέντρα βελονισμού δεν μπορώ να πάρω λόγω άλλου προβλήματος. Με τρενάρει επίσης το ότι όσοι το κόβουν παίρνουν βάρος και δε με παίρνει ούτε γραμμάριο, είμαι ήδη υπέρβαρη.

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, διατροφή πρέπει να αλλάξω πάραυτα, φρούτα δεν τρώω, λαχανικά δεν πλησιάζω, γενικώς τρέφομαι με πατάτες, μακαρόνια, και πίτες. Χρόνια τώρα. Από άσκηση τίποτα, μα τίποτα, μόνοι οι δουλειές του σπιτιού που από ότι ξέρω δε μετράνε. Συν το τσιγάρο.

Ο άντρας μου είναι φανατικός αντικαπνιστής με αποτέλεσμα συχνά να παραπονιέται αν και είμαι στο μπαλκόνι ή στον απορροφητήρα και ποτέ μέσα στο σπίτι. Οι μισοί μου λένε "μαχαίρι" ή άλλοι μισοί "σιγά σιγά". Τίποτα δεν πιάνει με εμένα μάλλον. Δεν ξέρω γιατί είμαι τόσο αδύναμη, εξαρτημένη ας μη φοβόμαστε τις λέξεις. Μόνο που όλα αυτά τα παιδαριώδη που κάνω, άρχισα να ταρακουνιέμαι οτι θα μου βγουν ξινά. Και στα 20 το έβλεπα μακριά το ξινά και δεν έσκαγα. Τώρα το βλέπω κοντά...

Υπάρχει κάποια κοπέλα που να τα έχει καταφέρει με κάποιον τρόπο να μου πει;

Διαφημίσεις

Καλημέρα mariapag2

Αφου εκοψα εγώ το τσιγάρο μπορούν να το κόψουν ΟΛΟΙ!!!!!

Κάπνιζαν φανατικά γιατί μου άρεσε γιατί το γουσταρα γιατί ήμουν παθιασμένη γιατί ήμουν φανατισμένη γιατί ήμουν καργα εξαρτημένη γιατί είχα συνδέσει τα παντα με αυτό γιατί το απολαμβανα γιατί το είχα κομματι της ζωής μου. Μέχρι που γνώρισα τον άντρα μου εναν φανατικό αντί καπνιστή,ο οποίος μου είπε ενα χρονο μετα πως όταν με γνωρισε σκεφτόταν να μην ξαναβγεί μαζί μου επειδή είχε τρομάξει απο το πως καπνιζα κ εκείνος δεν το άντεχε καθόλου. Σεβομουν το γεγονος οτι δεν το αντέχει κ έτσι δεν κάπνιζαν ποτε σε εσωτερικό χώρο μαζί του. Άρχισα όμως να παρατηρώ οτι δεν είμαι ευτυχισμένη.. Έβλεπα εκείνον να περνάει καλά παντού ακόμα κ σε μέρη που απαγορευόταν το κάπνισμα κ γω δεν περνουσα καλα ,δεν ήθελα να πάω κινηματογράφο ,θεατρο στα goodys(!!!) γιατί δεν μπορουσα να καπνισω!!! Θεέ μου τραγική ημουνα!!! Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προσθέσει ενα ταξίδι μας στο εξωτερικο οπου εξω απο το hard rock cafe κατέβασα τα μούτρα κ μονο που δεν αρπαχτηκαμε γιατί εγώ δεν θα μπορουσα να πιω καφέ με το τσιγάρο μου!!!! Ήμουν κρεμασμένη απο τα παράθυρα για να καπνισω. Πήρα την απόφαση να κόψω το κάπνισμα γιατί κατάλαβα οτι ήμουν ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ. Έχαναν στιγμές όμορφες γιατί χωρίς το τσιγάρο δεν μπορουσα να τις χαρώ. Τοτε εκανα ενα κλικ μέσα μου και ειπα ΤΕΡΜΑ ως εδώ. Πήρα ηλεκτρονικό όμως καθε τι που δεν είναι γνήσιο παντα παραμένει υποκατάστατο.. Το κράτησα λίγο καιρό κ μετα το παρατησα. Λίγο καιρό αργότερα έμεινα έγκυος και έτσι η απόφαση μου οριστικοποιήθηκε. Δεν υπάρχει γλυκιά μου καμια μαγική συνταγή!!!! Το κλικ όμως που έκανες στον εαυτό σου είναι η αρχη!!!!!! Μου έλειπε πολύ το τσιγάρο τον πρωτο καιρό όμως τα κατάφερα!!!!!!!!! Είμαι ελευθερη!!!!! Δώσε στον εαυτό σου την δυνατότητα να ζήσεις αλλιώς ...Κοψε το τσιγάρο μαχαίρι,άλλαξε διατροφικές συνήθειες θαύμασε τον εαυτό σου για την καινούρια αρχη γιατί η ζωή είναι μια και μοναδική και αφού κάτι δεν σου αρέσει άλλαξε το χωρίς ενοχές. Δεν είναι ευκολο το έχω περάσει όμως χαίρομαι που φιλαω τον άντρα μου και δεν του μυριζω ,χαίρομαι που είμαι δίπλα στο παιδάκι μου κ δεν σκέφτομαι πως να το αφήσω για να κάνω ενα τσιγαρο μα πάνω από όλα νιώθω καλά με την επιλογή μου!!! Εύχομαι μετα απο λίγο καιρό να μας γράψεις την προσπαθεια σου και να θυμασαι πως η πρόοδος προχωράει με βήματα και όχι με άλματα γι αυτό ενα πράγμα την φορά σιγά σιγά με υπομονη. Καλη επιτυχια...

πριν την εγκυμοσυνη εκανα περιπου 20 τσιγαρα την ημερα αλλα στριφτα που ισοδυναμει περιπου με εναμιση πακετο κανονικα.λατρης δυστυχως του τσιγαρου στην εγκυμοσυνη εκανα 4-5 την ημερα παντα με το οκ του γιατρου.εννοειτε οτι μετα που γεννησα παλι συνεχισα τα ιδια.δυστυχως ειναι τοσο εξαρτηση το τσιγαρο που εχει καταντησει και εμενα σιγα σιγα να μου σπαει τα νευρα.ειμαστε πολυ αφελης και δυστυχως δεν σκεφτομαστε τα αποτελεσματα που μπορει να εχει το τσιγαρο εκτος και αν μας πει καποιος γιατρος ξερεις κοφτο για καποιο αληθινο λογο.τουλαχιστον ετσι ισχυει για την περιπτωση μου.εχω προσπαθησει να το ελλατωσω γιατι να σου πω την αληθεια μου αρεσει και με χαλαρωνει.το θεμα ειναι ομως οτι εχω διαπιστωσει εγω απο μονη μου οτι στην ουσια τα τσιαγαρα που χρειαζομαι καθημερινα να ειναι περιπου 5-7.ολα τα αλλα τα κανω μηχανικα.αλλα αν καποιος μου αφηνε εφτα τσιγαρα στο τραπεζι μου αυτα θα εκανα και θα ημουν οκ.επισης εχω σκεφτει οτι αν το κοψω θα παρω βαρος που λεω αααα οχι δεν ειμαι για τετοια ασχετα που εγω ειμαι αδυνατη.απο φαγητα τρωω τα παντα ομως απο νεροβραστα μεχρι τηγανιτα.απλα σιχαινομαι τις διαιτες και την γυμναστικη και γενικως τα καλουπια εκτος αν και παλι παω σε γιατρο και μου πει πρεπει να αρχισεις διατροφη....πολυ σπαστικο αυτο.θελει λοιπον εγω πιστευω παρα πολυ δυναμη και να σηκωθουμε μια μερα να πουμε εμεις απλα ΣΤΟΠ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.εγω θα ηθελα απλα να το ελλατωσω και οχι να το κοψω.ομως λιγο τα προβληματα λιγο τα νευρα που προκαλουν τα οικονομικα μας(και οι δυο ανεργοι με ενα παιδι στο σπιτι)ειναι προσωρινα ανασταλτικος παραγοντας.το περισσοτερο που το εχω κοψει ειναι 2 μερες και τα νευρα μου απλα τιραντες δυστυχως....και ηλεκτρονικο τσιαγαρο πηρα αλλα τζιφος!;) το θεμα ειναι λοιπον αν οντως το εχεις παρει αποφαση και θελεις να το κοψεις και οχι να το ελλατωσεις πρεπει να το κανεις μονη σου.αν παλι εισαι στο ντεμι καλο θα ηταν να πας και σε καποιον ειδικο για το κοψιμο του..μεχρι και διαφημιση νομιζω εχω δει αργα το βραδυ στην τηλεοραση που κανουν σεμιναρια....πολυ ατιμο πραγμα ομως το παλιοτσιαγαρο.και εγω θα ηθελα παντως να ακουσω μηπως καποια κοπελα το εκοψε με ανωδυνο τροπο μπας και το προσπαθησω και εγω αλλα δεν εγγυαμαι για τα αποτελεσματα τα δικα μου γιατι με βλεπω παλι να μην μιλιεμαι:cool:

Μονο και μονο που το σκέφτεσαι και γράφεις εδώ είσαι σε πολυ καλο δρόμο...Το μυστικό ειναι να ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ και ολα τα αλλα ειναι λεπτομέρειες..

Εγω κάπνιζα απο τα 15 εώς και τα 27 μου όπου αποφάσισα στην αλλαγή του χρόνου να διακοψω αυτή την βρωμερη συνήθεια!!! Το ειχα πει σε ΟΛΟΥΣ οτι 1/01 κόβω το τσιγάρο.Οι περισσότεροι δεν με πίστευαν κι αυτο με πεισμώνε ακόμα πιο πολυ!!!! Καπνηζα δυο πακέτα την ημερα και η μια τζουρα ηταν σχεδόν μισό τσιγάρο,πολυ φανατικη!!!!

Η πρωτη μερα ηταν κάπως ανεκτική μπορω να πω..απο την δεύτερη όμως τα είδα ολα!!πολυ στέρηση!! Προμηθεύτηκα απο το φαρμακείο τις τσίχλες με νικοτίνη οι οποίες με βοήθησαν παρα πολυ!! Στην αρχή μπορει να μασουσα και 6-7 την ημερα και σιγα σιγα τις περιόρισα σε 1-2 και σε 2 μηνες τις σταμάτησα εντελώς!!! Τωρα μετα απο 3 χρονια πλέον απορώ γιατι δεν το έκανα νωρίτερα!!!! Η ζωή μου άλλαξε κατα πολυ!! Η γεύση, ή οσφυση ,η αντοχή ,ο υπνος ολα έχουν τελείως διαφορετική ποιότητα πλέον!!!

Οσο για τα κιλά...πήρα 3 σε μια βδομάδα επειδή μασουσα συνεχεια ...και πολυ απλα είπα" καλα ολόκληρο τσιγάρο έκοψες!! Το φαί δεν μπορείς;;" ...και τα ξανάεχασα σε 2 βδομαδες!!!

Θελει να μπορείς να πειθαρχίσεις το μικρό εγω σου ,το κοριτσάκι που εχεις μέσα σου...δεν ξέρω αν με καταλαβενεις...

Καλή δύναμη και εύχομαι να τα καταφέρεις γιατι αξηζει το κόπο πίστεψε με!!!

Ακριβώς όπως τα λέτε. Άρχισα να μη θέλω να βγω βόλτα, γιατί ο άντρας μου θα κάτσει στους αντικαπνιστές κι εγώ θα μπαινοβγαίνω σαν το ναρκομανή... ένα άγχος συνεχές, κάθε τσιγάρο πλύσιμο δόντια να μη μυρίζω, τα τσιγάρα σε αλουμινόχαρτο να μην υπάρχει σταχτοθήκη και βρωμάει, τα αποτσίγαρα στο μπαλκόνι σε ειδικό σακουλάκι.....ε, πια! Θα κάνω ένα τσιγάρο και έχω 10 λεπτά υποχρεώσεις μετά.

Τα είχα πάρει κι εγώ τα τσιχλάκια, αλλά η φαρμακοποιός είναι φίλη και μου εμπιστεύτηκε οτι και με τα τσιχλάκια ένα δυο τσιγάρα δεν πειράζει. Τα γνωστά. Ένα δυο, τρία τέσσερα, φέξε μου και γλίστρησα. Και μένα τρελαίνονται τα νεύρα μου που δεν μπορώ να πιω ένα καφέ όπως θέλω! Και μένα μου φέρνει δυστυχία όλο αυτό, σε σημείο να προτιμώ να μη βγω καν!

Βόλτα, ταβέρνα, έξοδος = ένα τσιγάρο και μουρμούρα! Μουρμούρα όμως! Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που θέλω να το κόψω.

Μου χτυπάνε καμπανάκια εδώ και λίγο καιρό. Η υγεία μου, το βάρος μου, η καθιστική ζωή μου, η διατροφή μου, όλα. Πόσες φορές έβαλα ημερομηνίες και μετά το ξανάρχιζα. Δεν το έκοβα καν, κάποιες ώρες άντεχα. Πόσες φορές υποσχέθηκα στον εαυτό μου...

Μιας φίλης μου ο 5χρονος γιος είπε στο μπαμπά του "μπαμπά μην αρχίσεις να καπνίζεις κι εσύ, γιατί η μαμά που καπνίζει θα πεθάνει, και μετά εμείς με ποιον θα μείνουμε?":confused::confused::confused::confused:

Από τη μέρα που μου το είπε η φίλη μου, σκέφτομαι συνέχεια. ΚΙ ΑΝ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΩ ΑΠ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ;

Διαφημίσεις

Πλησιάζοντας τα 40 πια σε λίγα χρόνια, με έπιασε μια κρίση του στυλ που πάω, πόσο ανθυγιεινή ζωή κάνω, τί τρώω, και κατά πόσο όλα αυτά επιβαρύνουν την υγεία μου σε βαθμό που ίσως μια μέρα το μετανιώσω και είναι αργά.

Καπνίζω από τα 18 μου, μέχρι πριν γεννήσω έκανα ένα- ενάμιση πακέτο τη μέρα, στις εγκυμοσύνες 2 τσιγάρα το πρωί, (με σύμφωνο το γιατρό μου) και τώρα το έχω πάει στο ένα πακέτο δυό μέρες. Πιο κάτω δεν κατεβαίνει το άτιμο. Βοήθεια σε κέντρα βελονισμού δεν μπορώ να πάρω λόγω άλλου προβλήματος. Με τρενάρει επίσης το ότι όσοι το κόβουν παίρνουν βάρος και δε με παίρνει ούτε γραμμάριο, είμαι ήδη υπέρβαρη.

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, διατροφή πρέπει να αλλάξω πάραυτα, φρούτα δεν τρώω, λαχανικά δεν πλησιάζω, γενικώς τρέφομαι με πατάτες, μακαρόνια, και πίτες. Χρόνια τώρα. Από άσκηση τίποτα, μα τίποτα, μόνοι οι δουλειές του σπιτιού που από ότι ξέρω δε μετράνε. Συν το τσιγάρο.

Ο άντρας μου είναι φανατικός αντικαπνιστής με αποτέλεσμα συχνά να παραπονιέται αν και είμαι στο μπαλκόνι ή στον απορροφητήρα και ποτέ μέσα στο σπίτι. Οι μισοί μου λένε "μαχαίρι" ή άλλοι μισοί "σιγά σιγά". Τίποτα δεν πιάνει με εμένα μάλλον. Δεν ξέρω γιατί είμαι τόσο αδύναμη, εξαρτημένη ας μη φοβόμαστε τις λέξεις. Μόνο που όλα αυτά τα παιδαριώδη που κάνω, άρχισα να ταρακουνιέμαι οτι θα μου βγουν ξινά. Και στα 20 το έβλεπα μακριά το ξινά και δεν έσκαγα. Τώρα το βλέπω κοντά...

Υπάρχει κάποια κοπέλα που να τα έχει καταφέρει με κάποιον τρόπο να μου πει;

Το έκοψα πριν 9 χρόνια και απο τοτε τίποτα (πριν εκανα 2 πακέτα την ημερα για 10 χρόνια). Διάβασα το βιβλίο του Alan Carr the easy way to stop smoking

Δεν ξερω πόσο δημοφιλές ειναι εκεί αλλα εδώ ειναι ο No 1 τρόπος να κοψεις τσιγάρο!!!!

Κι εγω ακριβως οπως τα λεει η alexia το εκοψα!

Επι 10 χρονια καπνιζα απο ενα εως δυο πακετα ανα περιοδους, με εξαιρεση την εγκυμοσυνη και τον πρωτο χρονο του γιου μου που θηλαζα. Μετα επανηλθα στο πακετο και ηταν πολυ δυσκολο με ενα παιδακι σε τοσο μικρη ηλικια να βγαινω στο μπαλκονι για τσιγαρο και να το βλεπω κολλημενο στη τζαμαρια να με κοιταει.... Ετσι προπερσι το καλοκαιρι το πηρα αποφαση και το εκοψα! Ταυτοχρονα και η μαμα μου που ηταν φανατικη καπνιστρια επισης.

Οπως ειπε η alexia, ορισε μια ημερομηνια σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα, πχ σε ενα μηνα, και πες το σε ολους, σε φιλους,συγγενεις, ανακοινωνε το σαν κατι δεδομενο πχ 9/4 κοβω το τσιγαρο! Πες πες πες θα το πιστεψεις κι εσυ κι ας σου φαινεται απιθανο και οσο θα κοντευουν οι μερες να το σκεφτεσαι οτι σε τοσες μερες θα το κοψω,ωραια! Αυθυποβολη δηλαδη, θα σε πεισεις οτι θα το κοψεις και οτι ειναι για το καλο σου (ασε που θα ντρεπεσαι να μην το κοψεις αφου θα το εχεις πει σε ολο τον κοσμο!).

Παρε και τις τσιχλες ή ηλεκτρονικο τσιγαρο για τον πρωτο καιρο και κρατησου τις πρωτες μερες! Και μετα να λες οτι περασα 3 μερες χωρις τσιγαρο μπορω αλλη μια, και σιγα σιγα θα φτασεις τον μηνα και ουτε που θα το καταλαβεις! Αληθεια ειναι πιο ευκολο απο οσο νομιζεις, ναι η πρωτη βδομαδα θα ειναι δυσκολη με νευρα κλπ αλλα γρηγορα θα συνηθισεις.

Κατα τα αλλα θα σε συμβουλευα να μην τα ξεκινησεις ολα μαζι, ειναι αρκετο ζορι να κοψεις το τσιγαρο μην αρχισεις και διαιτα ταυτοχρονα. Μπορεις να αρχισεις να τρως και σαλατα με το φαγητο σου,ας ειναι και παχυντικο. Ετσι για να συνηθιζεις... αλλαξε λιγο τα απογευματινα/βραδινα σου προσθετωντας τροφες υγειινες που δεν ετρωγες πχ γιαουρτι με φρουτα και μελι, ντακο, τονο με μαρουλι, ομελετα με μανιταρια κλπ. Αν οδηγας μπορεις να παρκαρεις λιγο πιο μακρια οπου πας για να περπατας 5-10 λεπτα απο και προς το αυτοκινητο, ανεβαινε με τις σκαλες οπου μπορεις, ριχνε και κανενα χορο στο σπιτι (προτεινω νησιωτικα αν γνωριζεις!).

Εγω τον πρωτο χρονο δεν παχυνα καθολου οποτε δεν ειναι σιγουρο οτι θα παχυνεις αλλα και να παρεις 2-3 κιλα θα τα χασεις μετα,ειναι πιο σημαντικο να κοψεις το τσιγαρο αυτο να σκεφτεσαι! Και βρες ενα πινακα με τα οφελη του κοψιμου του τσιγαρου να παιρνεις θαρρος! Εχει σε πολλα site!

Καλη επιτυχια!!!

Και τι λέει baby cute το βιβλίο? Δε μου κάνεις μια περιληψούλα?

Αχ ευχαριστώ για τις συμβουλές κορίτσια, λυπάμαι που και το ηλεκτρονικό όσες το πήρατε δεν είδατε φως......απ τις τσίχλες δεν είδα εγώ φως, βελονισμό δε μπορώ να κάνω, όσο για να διαφημίσω ημερομηνία, αφήστε το καλύτερα. Θα κάνω ένα σκασμό τσιγάρα μέχρι την ημερομηνία που θα ανακοινώσω και μετά δε θα τα καταφέρω και θα γίνω και ρεζίλι. Πρέπει να το πάρω σοβαρά εγώ. Οι άλλοι καλύτερα να εκπλαγούν!

Δεν πειραζει αν κανεις ενα σκασμο τσιγαρα, αφου θα το κοψεις στις 9/4! Και καλυτερα να το πεις παντου. Κι εγω το ελεγα και απο μεσα μου ελεγα ναι καλα αλλα οσο περναγαν οι εβδομαδες το χωνευα κι εγω και οταν ηρθε η μερα ημουν ετοιμη ψυχολογικα! Βρες τι σε βολευει και παρε το αποφαση. Η τσιχλα βοηθαει την δυσκολη στιγμη που λες δεν αντεχω θα αναψω τσιγαρο! Τοτε την τρως, δεν ξυπνας και πλακωνεσαι στις τσιχλες! Μονο αν την εχεις μεγαλη αναγκη, τοτε οντως βοηθαει! Δεν ειμαι υπερ του ηλεκτρονικου γιατι απλα κρατας την συνηθεια απο την οποια πρεπει να απεξαρτηθεις αλλα σε αλλους ταιριαζει και το κοβουν, υποκειμενικο ειναι.

Και τι λέει baby cute το βιβλίο? Δε μου κάνεις μια περιληψούλα?

Αχ ευχαριστώ για τις συμβουλές κορίτσια, λυπάμαι που και το ηλεκτρονικό όσες το πήρατε δεν είδατε φως......απ τις τσίχλες δεν είδα εγώ φως, βελονισμό δε μπορώ να κάνω, όσο για να διαφημίσω ημερομηνία, αφήστε το καλύτερα. Θα κάνω ένα σκασμό τσιγάρα μέχρι την ημερομηνία που θα ανακοινώσω και μετά δε θα τα καταφέρω και θα γίνω και ρεζίλι. Πρέπει να το πάρω σοβαρά εγώ. Οι άλλοι καλύτερα να εκπλαγούν!

Να σου πω δεν θυμάμαι πολλά ήταν και πριν 10 χρόνια!!

Βασικα πρέπει να καπνιζεις οσο το διαβάζεις, σου λέει τα μειωνεκτηματα με τις άλλες μεθόδους κοψίματος τσιγάρου, και χρησιμοποιεί ψυχολογία και λογική για να σε πείσει οτι το τσιγάρο δεν σου δίνει τίποτα

Θυμάμαι μια χαρακτηριστική φράση του (δεν θα την ξεχάσω ποτε!) που είπε οτι δεν ξέρεις ποτε πιο απο τα τσιγάρα που κανεις θα σου φέρει τον καρκίνο .. Ο συγγραφέας πέθανε απο καρκίνο πριν μερικά χρόνια και θεραπεύσε εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως

Για δες στο στο amazon.co.uk έχει 5/5 για reviews!

Διαφημίσεις

http://www.biblionet.gr/book/86815/Carr,_Allen/Ο_εύκολος_τρόπος_να_κόψετε_το_κάπνισμα

Κι εγω το ειχα διαβάσει τωρα που το θυμήθηκα και ειναι φανταστικό!!! Να το πάρεις θα σε βοηθήσει να το πάρεις απόφαση!!! Αυτός ειναι ο στόχος!!! Απ΄οτι βλεπω δεν είσαι έτοιμη άμεσα αλλα είμαι σίγουρη οτι θα σε βοηθήσει!!!

Καλή επιτυχία!!

Πριν κανένα δίμηνο είχα πάει στο νοσοκομείο για ψηλάφηση και στη διπλανή πόρτα ήταν το ιατρείο καπνίσματος. Οι άνθρωποι περίμεναν τόση ώρα για να τους δώσουν απλά ένα αρχικό ερωτηματολόγιο, που βγήκαν έξω και ντουμάνιασε η αυλή. Δε νομίζω οτι θα βοηθούσε, έτσι που το είδα με τα μάτια μου τουλάχιστον. Βιβλίο που πρέπει να καπνίζεις συγχρόνως χμ........σα χελώνα θα διαβάζω!

Πήγαινε σε ένα ιατρείο διακοπής καπνίσματος. Υπάρχουν τέτοια σε αρκετά από τα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης, υπάρχουν και αρκετοί ιδιώτες γιατροί που μπορούν να σε βοηθήσουν. Το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα σου προτείνουν κάποιο φάρμακο για τη διακοπή του καπνίσματος. Εμένα το φάρμακο μου το σύστησε γενική γιατρός (φίλη). Πήρα τα χάπια σύμφωνα με τις οδηγίες και εδώ και 6 μήνες δεν έχω βάλει τσιγάρο στο στόμα μου. Κάπνιζα σχεδόν ένα πακέτο τη μέρα για περίπου 20 χρόνια. Από τότε που το έκοψα έχω πάρει ενάμιση κιλό χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Ο στόχος του αδυνατίσματος είναι ο επόμενος.

Επειδή το έχω κόψει και άλλες φορές (με τη βοήθεια των νικορέτ), αυτή ήταν η πιο εύκολη από όλες και δε νιώθω καθόλου στέρηση, όπως ένιωθα τις προηγούμενες φορές...... και μέχρι στιγμής είμαι κατά 500 ευρώ κερδισμένη!

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Eϊμαι ήδη σε πολύ σοβαρή φαρμακευτική αγωγή και επειδή είναι ανοσοκατασταλτική δε νομίζω οτι μπορώ να πάρω κι άλλα φάρμακα. Διάβασα ένα παρόμοιο βιβλίο με αυτό που μου προτείνατε, από λινκ σε λινκ το βρήκα, αλλά μετά απο 70 σελίδες ονλαιν, έλεγε να αγοράσουμε το βιβλίο για να μάθουμε τον τρόπο. Με πιάσανε κάτι νεύρα.....

Θα το παλέψω.....μια απόφαση είναι όλα.

Eϊμαι ήδη σε πολύ σοβαρή φαρμακευτική αγωγή και επειδή είναι ανοσοκατασταλτική δε νομίζω οτι μπορώ να πάρω κι άλλα φάρμακα. Διάβασα ένα παρόμοιο βιβλίο με αυτό που μου προτείνατε, από λινκ σε λινκ το βρήκα, αλλά μετά απο 70 σελίδες ονλαιν, έλεγε να αγοράσουμε το βιβλίο για να μάθουμε τον τρόπο. Με πιάσανε κάτι νεύρα.....

Θα το παλέψω.....μια απόφαση είναι όλα.

Και αυτο πρέπει να το αγορασεις αλλα δεν ειναι ακριβo αν το κατεβάσεις στο kindle η στο iphone :-)

Good luck!

Ακριβώς όπως τα λέτε. Άρχισα να μη θέλω να βγω βόλτα, γιατί ο άντρας μου θα κάτσει στους αντικαπνιστές κι εγώ θα μπαινοβγαίνω σαν το ναρκομανή... ένα άγχος συνεχές, κάθε τσιγάρο πλύσιμο δόντια να μη μυρίζω, τα τσιγάρα σε αλουμινόχαρτο να μην υπάρχει σταχτοθήκη και βρωμάει, τα αποτσίγαρα στο μπαλκόνι σε ειδικό σακουλάκι.....ε, πια! Θα κάνω ένα τσιγάρο και έχω 10 λεπτά υποχρεώσεις μετά.

Τα είχα πάρει κι εγώ τα τσιχλάκια, αλλά η φαρμακοποιός είναι φίλη και μου εμπιστεύτηκε οτι και με τα τσιχλάκια ένα δυο τσιγάρα δεν πειράζει. Τα γνωστά. Ένα δυο, τρία τέσσερα, φέξε μου και γλίστρησα. Και μένα τρελαίνονται τα νεύρα μου που δεν μπορώ να πιω ένα καφέ όπως θέλω! Και μένα μου φέρνει δυστυχία όλο αυτό, σε σημείο να προτιμώ να μη βγω καν!

Βόλτα, ταβέρνα, έξοδος = ένα τσιγάρο και μουρμούρα! Μουρμούρα όμως! Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που θέλω να το κόψω.

Μου χτυπάνε καμπανάκια εδώ και λίγο καιρό. Η υγεία μου, το βάρος μου, η καθιστική ζωή μου, η διατροφή μου, όλα. Πόσες φορές έβαλα ημερομηνίες και μετά το ξανάρχιζα. Δεν το έκοβα καν, κάποιες ώρες άντεχα. Πόσες φορές υποσχέθηκα στον εαυτό μου...

Μιας φίλης μου ο 5χρονος γιος είπε στο μπαμπά του "μπαμπά μην αρχίσεις να καπνίζεις κι εσύ, γιατί η μαμά που καπνίζει θα πεθάνει, και μετά εμείς με ποιον θα μείνουμε?":confused::confused::confused::confused:

Από τη μέρα που μου το είπε η φίλη μου, σκέφτομαι συνέχεια. ΚΙ ΑΝ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΩ ΑΠ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ;

Όπως βλέπεις γλυκιά μου είμαστε τόσες και αλλες τόσες και θα γίνουμε αλλες τόσες που τα καταφέραμε να κόψουμε το τσιγάρο και ζούμε πολύ πολύ όμορφα.

Όλα αυτά που περιγραφείς ταβέρνες,άγχος,μπαλκόνια ,δόντια σακουλάκια είναι μια διαδικασία που λίγο πολύ όλες έχουμε περασει. Είναι σημαντικό το γεγονος οτι πια εχεις καταλάβει οτι σε έχει κουράσει η διαδικασία και ψαχνεις τροπο να την λύσεις. Και για μένα δεν ηταν ευκολο όμως νιώθω απαλλαγμένη. Αν υπάρχει πρόβλημα υγειας συμβουλεψου τον γιατρό σου και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και για τις μαστιχες και για οτιδήποτε αλλο σκεφτείς που μπορεί να σε βοηθήσει. Αν και μεταξύ μας δεν υπάρχει κατι πιο βλαβερό απο το ίδιο το τσιγαρο!!! Δώσε στον εαυτό σου την δυνατότητα να ζήσεις αλλιως απαλλαγμένη απο άγχος ενοχές και εξαρτήσεις. Είναι λίγο δυσκολη η αρχή όμως τα ωφελεί μετα είναι πολλαπλάσια. Και κάτι ακόμα... Τα παιδιά έχουν το καταπληκτικό χάρισμα να λένε τα πραγματα με το όνομα τους και η γλώσσα τους είναι οι σκέψεις τους και οι φόβοι τους. Μην αφήσεις αυτή την φράση να σε γεμίσει φόβο αλλά δυναμη...

Και κάτι ακόμα... Τα παιδιά έχουν το καταπληκτικό χάρισμα να λένε τα πραγματα με το όνομα τους και η γλώσσα τους είναι οι σκέψεις τους και οι φόβοι τους. Μην αφήσεις αυτή την φράσει να σε γεμίσει φόβο αλλά δυναμη...

τώρα με έκανες κουρέλι...

Αχ καλη μου στοχος μου είναι να σε βοηθήσω και όχι να σε κάνω κουρέλι. Συγνώμη αν σε στεναχωρησα σε καμια περιπτωση δεν θέλω κάτι τέτοιο. Πήρα το θάρρος να σου γράψω γιατί κατάλαβα πως περνάς δύσκολα. Με συγχωρείς κ παλι...

Αχ καλη μου στοχος μου είναι να σε βοηθήσω και όχι να σε κάνω κουρέλι. Συγνώμη αν σε στεναχωρησα σε καμια περιπτωση δεν θέλω κάτι τέτοιο. Πήρα το θάρρος να σου γράψω γιατί κατάλαβα πως περνάς δύσκολα. Με συγχωρείς κ παλι...

Kαλά έκανες, πολύ καλά έκανες κοπέλα μου. Μόνο λόγια είμαι. Πρέπει κάποια στιγμή να το δω σοβαρά.

Σου λεω ορισε μια ημερομηνια και αρχισε να το λες οπου βρεθεις και οπου σταθεις. Εμενα με βοηθησε παρα πολυ αυτο! Θα προετοιμαζεσαι ψυχολογικα και δεν θα νιωθεις οτι εχεις κανει μια τρυπα στο νερο! ;)

Ποτε θες να το κοψεις? Πρωτη Απριλιου? Να νομιζουν ολοι οτι ειναι πρωταπριλια? Ή πιο συντομα? Μια αποφαση ειναι!!

Λεω! Εχεις πολλες μερες μεχρι τοτε, ξεκινα απο σημερα να το λες, πες το στον αντρα σου, παιδια, κολλητους κλπ και σε καθε ευκαιρια να το λες (ακομα και στον περιπτερα σου πχ!), οταν θα φτανει η μερα θα εισαι αρκετα ετοιμη, θα εχεις πειστει (πρεπει και να το θες πραγματικα βεβαια ετσι, αλλα νομιζω εισαι αποφασισμενη). Τι καλα απο 1/4 φτου ξελευθερια, τερμα το τσιγαρο!! Καλη επιτυχια!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...