Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ?

LA LATINA

Recommended Posts

ρε συ εκάβη, δώσε μου λίγη αύρα στο έχω ξαναζητήσει.......δεν το 'χω καθόλου να στραβοκοιτάξω άνθρωπο!!!!!

δλδ εσύ θα απαντούσες? και τι θα έλεγες?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 190
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αν τύχει και πάρω εγώ τα παιδιά από το σχολείο, κάθομαι μακρυά από τα κάγκελα στο απέναντι πεζοδρόμια και πλησιάζω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα...

Γι΄αυτό είχα ανοίξει και το άλλο θεματάκι περί πηγαδακίων...

Ήθελα να το πω και τότε, αλλά θα το πω τώρα.......δεν ξέρεις τι είναι που τον φέρνει τον άλλον στο κάγκελο κοπέλα μου.....κράτα μια επιφύλαξη και δεν είναι όλοι για κουτσομπολιό......δε θέλω να πω την ιστορία μου γιατί θα νιώσεις άσχημα......αλλά κράτα μια επιφύλαξη και δεν είναι όλοι ίδιοι......

ρε συ εκάβη, δώσε μου λίγη αύρα στο έχω ξαναζητήσει.......δεν το 'χω καθόλου να στραβοκοιτάξω άνθρωπο!!!!!

Δεν κατάλαβα τι εννοείς...:confused: Δεν στραβοκοιτάω κανέναν. Κάθομαι ήσυχα μακρυά από τα κάγκελα. :-)

Ήθελα να το πω και τότε, αλλά θα το πω τώρα.......δεν ξέρεις τι είναι που τον φέρνει τον άλλον στο κάγκελο κοπέλα μου.....κράτα μια επιφύλαξη και δεν είναι όλοι για κουτσομπολιό......δε θέλω να πω την ιστορία μου γιατί θα νιώσεις άσχημα......αλλά κράτα μια επιφύλαξη και δεν είναι όλοι ίδιοι......

Όχι δεν εννοώ ότι τους σνομπάρω και ότι τους έχω όλους για κουτσομπόληδες. Οι κουτσομπόληδες φαίνονται ποιοι είναι. Υπάρχουν και άλλοι στα κάγκελα που δεν συμμετέχουν ή αναγκάζονται να συμμετέχουν.

Απλώς εγώ επιλέγω να είμαι μακρυά από τα κάγκελα. Γιατί όπως είπες, αν πλησιάζεις γνωρίζεσαι αναγκαστικά με όλους και μετά πρέπει να δικαιολογείσαι γιατί δεν συμμετέχεις...

Δεν κατάλαβα πως σχετίζεται η ιστορία σου με τα κάγκελα...:confused: Δεν εννοούσα πως αν δω εσένα στα κάγκελα, αυτόματα θα σχηματίσω αρνητική γνώμη για εσένα.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς...:confused: Δεν στραβοκοιτάω κανέναν. Κάθομαι ήσυχα μακρυά από τα κάγκελα. :-)

..............Δεν εννοούσα πως αν δω εσένα στα κάγκελα, αυτόματα θα σχηματίσω αρνητική γνώμη για εσένα.

Που μου είπες οτι θα τους κοιτούσες εσύ περίλυπα......δεν το'χω ρε παιδί μου!

Δε θα μου βγουν καν οι κατάλληλες λέξεις......

Καλά, ξέρω οτι δεν το είπες για μένα......

Πηγαινα καθε καλοκαιρι για ενα μηνα τουλαχιστον ειτε με τη μια γιαγια ειτε με την αλλη. Ενα εχω να πω, ουτε στον εχθρο μου. Δε θα το κανω ποτε στο παιδι μου, ορκιζομαι. Κατασκηνωση η στην αθηνα μαζι μου..

Διαφημίσεις

Καλά, ξέρω οτι δεν το είπες για μένα......

Μα αφού δεν ταιριάζετε, δύο επιλογές έχεις:

1) Ευγενική καλημέρα και ... αποστάσεις. Δεν χρειάζεται να μπεις στο συγκεκριμένο μπουλούκι. Σίγουρα,θα υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι για να επιλέξεις με ποιους θα συζητάς καθημερινά. Δεν υπάρχουν;

2) Να πιάνεις ψιλή κουβεντούλα για τα νύχια, να ανέχεσαι γουρλωμένα μάτια και ειρωνίες χωρίς να απαντάς και μετά ... να σχολιάζουμε στο φόρουμ. :rolleyes:

Μου φαίνεται πιο τίμια η πρώτη λύση.

Εγώ θα έδινα καμμιά μπουνιά.

Όχι για τα παιδιά, αλλά μετά από όσα τραβάω στη δουλειά δεν μπορώ να μεταβολίσω αυτές τις ατάκες...

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Μα αφού δεν ταιριάζετε, δύο επιλογές έχεις:

1) Ευγενική καλημέρα και ... αποστάσεις. Δεν χρειάζεται να μπεις στο συγκεκριμένο μπουλούκι. Σίγουρα,θα υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι για να επιλέξεις με ποιους θα συζητάς καθημερινά. Δεν υπάρχουν;

2) Να πιάνεις ψιλή κουβεντούλα για τα νύχια, να ανέχεσαι γουρλωμένα μάτια και ειρωνίες χωρίς να απαντάς και μετά ... να σχολιάζουμε στο φόρουμ. :rolleyes:

Μου φαίνεται πιο τίμια η πρώτη λύση.

Δεν το βρίσκω ανέντιμο να συζητάω τους προβληματισμούς μου σε ένα φόρουμ όπως εκατοντάδες άλλα άτομα......ούτε είναι το θέμα της συζήτησης τα νύχια και οι ειρωνείες....μέσα στη συζήτηση ειπώθηκε και αυτό απλά. Αν το θεωρείς ανέντιμο, προσπέρασέ το αντί να με προσβάλλεις.

.

Καλά που λεει ο λόγος. Μην νομίζεις ούτε εμένα βγαίνει τόσο εύκολα. Μόνο αν με πειράξει-ενοχλήσει-προσβάλλει κανείς πολύ. Εκεί θα αλλάξω πρόσωπο τελείως και θα μου βγει πανεύκολα.

Πηγαινα καθε καλοκαιρι για ενα μηνα τουλαχιστον ειτε με τη μια γιαγια ειτε με την αλλη. Ενα εχω να πω, ουτε στον εχθρο μου. Δε θα το κανω ποτε στο παιδι μου, ορκιζομαι. Κατασκηνωση η στην αθηνα μαζι μου..

Συμφωνω....ηταν ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ.

ΟΙ γονεις μου να περνανε γ#$&τα και εγω να ξεροσταλιαζω στο χωριο ειτε στο εξοχικο (μια στη μια και μια στην αλλη), να μην εχεις τιποτα να κανεις ολη μερα, να σου λειπουν οι γονεις σου και μετα να μας λενε τι καλα που περασαν Παρισι τριημερο και τα σχετικα!!! :twisted:

Ακομα φουντωνω που τα θυμαμαι....αν και τους την εφερα μετα τα 18 ημουν συνεχως σε ενα αεροπλανο χωρις αυτους!!

Διαφημίσεις

Τώρα να ΄το και το άλλο άκρο....

Καταλαβαίνω πως επειδή πέρασες άσχημα εσύ, είσαι αρνητική, αλλά οι δικοί σου παππούδες και οι δικοί σου γόνείς είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ από τους παππούδες του παιδιού σου και εσένα ως γονιό! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν άφηνες το παιδί σου να πηγαίνει κι αυτό, ίσως η κατάληξη να μην ήταν η ίδια. Μπορεί το παιδί σου να πέρναγε πολύ καλά! Να μην του έμενε ψηχικό τραύμα!!! Επίσης θεωρώ πως το παιδί πρέπει να το ακούμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το στέλνουμε κάπου, που μας λέει ότι περνάει άσχημα ή βλέπουμε εμείς ότι οι συνθήκες είναι κακές. Αν όμως το παιδί περνάει καλά, το βλέπουμε ευτυχισμένο και έχουμε εμπιστοσύνη σε κάποιον για τον τρόπο που του φέρεται και το διαπαιδαγωγεί, τότε δεν καταλαβαίνω, γιατί να είμαστε ΑΠΟΛΥΤΟΙ. Εσύ για να μην δίνεις ευκαιρία στο δικό σου παιδί, σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεσαι τους παπούδες, γι΄ αυτό δεν το κάνεις, και όχι γιατί εσύ πέρασες άσχημα.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Να λοιπόν που υπάρχουν και άνθρωποι που δεν πέρασαν καλά με τους παππούδες......που και γι αυτούς ίσως οι γονείς νόμιζαν οτι τα περνάνε τέλεια.....ξαναλέω, ακόμα κι αν πει ένα παιδάκι οτι περνάει καλά δεν είναι πάντα γνώμονας.......

Ακομα φουντωνω που τα θυμαμαι....αν και τους την εφερα μετα τα 18 ημουν συνεχως σε ενα αεροπλανο χωρις αυτους!!

Το βίωμά σου είναι πραγματικά χρήσιμο για να δούμε και τι αποφέρει όλο αυτό.....λυπάμαι βέβαια που δεν ήταν χαρούμενο βίωμα, αλλά στην κουβέντα συνεισφέρει αναμφίβολα. ΔΛΔ σαν ενήλικη τινι τρόπω το έκανες επίτηδες να είσαι χωρίς αυτούς?

Απο τη στιγμη που κανεις παιδι, πιστευω οτι μπαινεις σε δευτερη μοιρα...οχι, εχει σημασια αν περναει καλα το παιδι...αλλο σε κατι επειγον ή για 1-3 μερες κι αλλο καθε καλοκαιρακι-Πασχα-Χριστουγεννα-τριημερα, ξεφορτωμα στη γιαγια για να τα πιουμε με φιλους....σορρυ που ειμαι ωμη, αλλα ετσι αισθανομαι, εχοντας υπαρξει και στη θεση του παιδιου και στη θεση της μαμας...

Το βίωμά σου είναι πραγματικά χρήσιμο για να δούμε και τι αποφέρει όλο αυτό.....λυπάμαι βέβαια που δεν ήταν χαρούμενο βίωμα, αλλά στην κουβέντα συνεισφέρει αναμφίβολα. ΔΛΔ σαν ενήλικη τινι τρόπω το έκανες επίτηδες να είσαι χωρίς αυτούς?

Καταρχας δεν εφταιγαν οι παππουδογιαγιαδες...αλλα εγω, που ειμαι συναισθηματικη και απλα, μου ελειπαν οι γονεις μου.

Δευτερον, οταν λεω δεν τους επαιρνα το λεω γιατι μετα οταν λογω εργασιας ταξιδευα, το ζηταγαν!! :mrgreen: (πλακα εχουν, ναι)

Ακομα δε, μου λενε να κανω το ιδιο με το παιδι μου να τους το αφησω. Ηθελα να παω περισυ Βιεννη με τη μικρη (4 χρ) και φωναζαν οτι ειναι μικρη και θα κουραστει, δεν θα καταλαβει τιποτα (λες και ειναι ηλιθια) και οτι το κανω απο εγωισμο για να περασω εγω καλα. Οποτε για να ΜΗΝ ειμαι εγωιστρια, να την αφηνα κ να πηγαινα μονη μου!!! :!:

Πιστευω οτι ειναι σημαντικο ο γονεας να αξιολογησει, αν το παιδι επισης θα περναει καλα, εκει που το αφησε. Αυτο μονο. Οχι δηλαδη να το καταδικασω εντελως, γιατι προφανως υπαρχουν και μερικα παιδια που περνανε καλα. Αν ομως δεις οτι ζοριζεται, καλο ειναι να μην το κανεις, γνωμη μου.

Διαφημίσεις

Καταρχας δεν εφταιγαν οι παππουδογιαγιαδες...αλλα εγω, που ειμαι συναισθηματικη και απλα, μου ελειπαν οι γονεις μου.

Συγγνώμη και αν θέλεις απαντάς, αλλά πέρναγες τόσο τραγικά γιατί σου έλειπαν οι γονείς σου, ή κι εκεί δεν είχες τι να κάνεις? Και στους γονείς σου το έλεγες αυτό? Ότι δεν θες να πας και παρόλα αυτά σε εστελναν?

Γιατί τα παιδιά, ακόμη και τα νήπια, θεωρώ πως μπορούν να εκφράσουν αυτό που νιώθουν. Αν θέλουν ή όχι να πάνε πχ. Αν περνάνε καλά. Γιατί σε έστελναν αφού δεν ήθελες? Εγώ πάντως δεν μιλάω για τις περιπτώσεις αυτές. Μιλάμε "θέλει το παιδί, θέλουν οι παππούδες, θέλουν οι γόνεις=====ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ"

Επίσης το thread δεν είναι μόνο για ένα μήνα το Καλοκαίρι, (που στην τελικοί λίγοι έχουν την τύχη αυτή), αλλά γενικά αν αφήνουμε σε άλλους τα παιδιά και σε τι περιπτώσεις. Οι παράγοντες είναι πολλοί δεν μπορούμε να γενικεύουμε. Δεν είναι το ίδιο "τα αφήνω 3 ώρες για να βγω ένα βράδυ", με το "τα αφήνω ένα μήνα"! Δεν είναι το ίδιο, "τα αφήνω σε ανεύθυνους παππούδες", με "τα αφήνω σε ανθρώπους που σέβομαι και εμπιστεύομαι", κτλ

Ξέρω κι εγώ περίπτωση που το παιδί μεγαλώνει αποκλειστικα με τους παπούδες σε άλλη πόλη και οι γονεις το βλέπουν μόνο ΣΚ. Αυτό με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ, δεν το καταλαβαίνω, με ξεπερνάει....αλλά οκ, δικαίωμα τους. Ας μην πιάνουμε τα άκρα ομως..

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Συγγνώμη και αν θέλεις απαντάς, αλλά πέρναγες τόσο τραγικά γιατί σου έλειπαν οι γονείς σου, ή κι εκεί δεν είχες τι να κάνεις? Και στους γονείς σου το έλεγες αυτό? Ότι δεν θες να πας και παρόλα αυτά σε εστελναν?

Γιατί τα παιδιά, ακόμη και τα νήπια, θεωρώ πως μπορούν να εκφράσουν αυτό που νιώθουν. Αν θέλουν ή όχι να πάνε πχ. Αν περνάνε καλά. Γιατί σε έστελναν αφού δεν ήθελες? Εγώ πάντως δεν μιλάω για τις περιπτώσεις αυτές. Μιλάμε "θέλει το παιδί, θέλουν οι παππούδες, θέλουν οι γόνεις=====ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ"

Επίσης το thread δεν είναι μόνο για ένα μήνα το Καλοκαίρι, (που στην τελικοί λίγοι έχουν την τύχη αυτή), αλλά γενικά αν αφήνουμε σε άλλους τα παιδιά και σε τι περιπτώσεις. Οι παράγοντες είναι πολλοί δεν μπορούμε να γενικεύουμε. Δεν είναι το ίδιο "τα αφήνω 3 ώρες για να βγω ένα βράδυ", με το "τα αφήνω ένα μήνα"! Δεν είναι το ίδιο, "τα αφήνω σε ανεύθυνους παππούδες", με "τα αφήνω σε ανθρώπους που σέβομαι και εμπιστεύομαι", κτλ

Ξέρω κι εγώ περίπτωση που το παιδί μεγαλώνει αποκλειστικα με τους παπούδες σε άλλη πόλη και οι γονεις το βλέπουν μόνο ΣΚ. Αυτό με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ, δεν το καταλαβαίνω, με ξεπερνάει....αλλά οκ, δικαίωμα τους. Ας μην πιάνουμε τα άκρα ομως..

Μιλας για πολλα διαφορετικα πραγματα λοιπον...

Εγω απαντησα εχοντας κανει quote στην περιπτωση του καλοκαιριου/αφηνω το παιδι στους παππουδες.

Η αποψη μου γενικα ειναι η εξης

-Αν μιλαμε για ενα βραδυ, ή για μια βολτα/εκδρομη εφοσον τα παιδια ειναι με καποιον που συμπαθουν και ειναι ασφαλη, μεσα 1000%

-Αν μιλαμε για να μενουν καθε καλοκαιρι ενα μηνα με παππουδογιαγιαδες, η προσωπικη μου εμπειρια ηταν αρνητικη οπως ανεφερα παραπανω. Επειδη κυριως, μου ελειπαν οι γονεις μου και ηθελα να περναμε χρονο ΜΑΖΙ. Τα περισσοτερα παιδια πιστευω οτι θελουν να περνουν χρονο με τους γονεις τους και οχι με αλλους. Οπως επισης ειπα δεν το καταδικαζω 100% εφοσον το παιδι πει απο μονο του, οτι του αρεσει. Εγω οχι, τους ελεγα οτι δεν μου αρεσε αλλα δεν μου αφησαν ποτε περιθωριο επιλογης προφανως. Φυσικα μιλαω για παιδια και οχι για εφηβους, να πανε διακοπες με φιλους ;) αλλο θεμα εντελως.

-Αν μιλαμε να ζει το παιδι αλλου, προφανως συμφωνω μαζι σου! Με τιποτα.

Συμφωνω με το οτι πρεπει να ακουμε τι θσλει το παιδι. Απλα επειδη η μια γιαγια με επνοξε στα παιδικα τρυματα και η αλλη τσακωνοταν ολη μερα με τον παπου, δε θελω να συμβει το ιδιο στο παιδι μου, κι επειδη δεν ξερω τι μπορει να γινει, θα προτιμουσα λογω δουλειας κ μονο να τα στειλω για μια δυο βδομαδες μονο και απο μια ηλικια και μετα. Ενιωθα μεγαλη εγκαταλειψη οταν πηγαινα και θυμαμαι που μετρουσα τις μερες σαν τους φυλακισμενους καθε φορα.

εγω ειχα εξ αρχης βοηθεια απο την μητερα μου δηλαδη πηγαινα την μικρη μου καθε σαββατοκυριακο στην μαμα μου.οι λογοι πολλοι αλλα οχι για να διασκεδασω.πιο πολυ για να χαλαρωσω και να κανω δουλειες χοντρες που με το μωρο ισως δεν θα μπορουσα να τις κανω.και βεβαια μπορει να εβγαινα και για κανα ποτο με τον αντρα μου ή κανα σινεμα αν αντεχα μετα απο τις δουλειες κτλ.κακο δεν εκανε φυσικα στο παιδι..μεχρι και τωρα που ειναι 3,5 συνεχιζω και την πηγαινω 2 μερουλες και καθετε.το θεμα ειναι οτι οταν την παω μου λειπει υπερβολικα.πλεον οι δουλειες του σπιτιου μπορει να γινουν και οταν εχω την μικρη.βεβαια δεν δουλευω γιατι αν δουλευα δεν υπηρχε περιπτωση να αφησω την μικρη σαβατοκυριακο στη γιαγια εστω και αν τις υπολοιπες μερες μου την φροντιζε μπειμπι σιτερ γιατι πολυ απλα δεν θα την εβλεπα οσο θα ηθελα.μου ειχε πει μια μερα η μανα μου αν πηγαινε διακοπες να την επαιρνε μαζι 15 μερες.η απαντηση ηταν κατηγορηματικα οχι....μου λειπει της λεω δεν γινετε.(γιατι απο εμπιστοσυνη της εχω απλετη)ακομα και μεχρι τωρα μπορει να θελει να την κρατησει παραπανω μερες γιατι δεν δουλευει και της λεω παλι οχι.δεν ξερω αν της κακοφαινετε αλλα δεν με νοιαζει και πολυ.δεν νοειτε να αφησω την μικρη 15 μερες για να παω να διασκεδασω με τον αντρα μου και ειδικα στις διακοπες θα ηθελα την μικρη μαζι μου.δηλαδη ξερω οτι δεν θα περασω καλα και οτι θα την θελω συνεχεια.δεν γινετε να κανω εγω μπανιο στην θαλασσα και να ξερω οτι η μικρη ειναι αθηνα και την κραταει η γιαγια μεσα στο σπιτι.κοινως με λιγα λογια πιστευω οτι δεν κανει κακο ενα παιδακι να μπορει να κατσει 2 μερες με την γιαγια.αλλα δεν μπορει καποιος να κατηγορει ή να κανει να νιωθει μειονεκτικα μια μαμα που δεν θελει να τα δωσει και καθολου!δικα της ειναι οτι θελει τα κανει!δηλαδη ας πουμε ο αντρας μου τωρα δεν δουλευει....(δυστυχως)...αν ομως βρει μια δουλεια αυριο και μπορει να λειπει ολη την ημερα θα βλεπει την μικρη μονο σαβατοκυριακο!εκει τι?θα πω ααααα θα παω την μικρη στη μαμα μου?οχι βεβαια.το παν ειναι να περναει η οικογενεια οσο πιο πολυ χρονο μπορει με τα παιδια της!και εννοειτε και οι επαφες με τις γιαγιαδες να μην κοπουνε αλλα προεχει η μαμα και ο μπαμπας!

Ενιωθα μεγαλη εγκαταλειψη οταν πηγαινα και θυμαμαι που μετρουσα τις μερες σαν τους φυλακισμενους καθε φορα.

Δυστυχως ετσι αισθανομασταν με τον αδερφο μου :(

Και ηταν και καλες γιαγιαδες δε λεω.

Ο βασικος λογος που τα λεω ειναι σαν μαμα προς μαμα, να συμβουλεψω να ακουσετε το παιδι, για να μην εχετε παραπονα μια μερα χωρις λογο. Λυσεις υπαρχουν....

Συμφωνω με το οτι πρεπει να ακουμε τι θσλει το παιδι. Απλα επειδη η μια γιαγια με επνοξε στα παιδικα τρυματα και η αλλη τσακωνοταν ολη μερα με τον παπου, δε θελω να συμβει το ιδιο στο παιδι μου, κι επειδη δεν ξερω τι μπορει να γινει, θα προτιμουσα λογω δουλειας κ μονο να τα στειλω για μια δυο βδομαδες μονο και απο μια ηλικια και μετα. Ενιωθα μεγαλη εγκαταλειψη οταν πηγαινα και θυμαμαι που μετρουσα τις μερες σαν τους φυλακισμενους καθε φορα.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπαν και άλλες κοπέλες, να ακούμε το παιδί αλλά και να ξέρουμε που το στέλνουμε.

Εγώ είπα όλα αυτά τα χαρωπά για τη γιαγιά μου που ήταν καταπληκτική, αλλά η κολλητή μου έχει ΤΑ παιδικά τραύματα, 18 χρονών γνωριστήκαμε κι ακόμα δεν είχε συνέλθει. Βέβαια φταίει εντελώς η μάνα της, που την πήγαινε σούρνωντας, στην κυριολεξία.

Κι εμένα που με έχει πρήξει η μαμά μου γιατί δεν της την αφήνω στο εξοχικό ενώ η τάδε τα αφήνει όλο το καλοκαίρι στη διπλανή, πέρα από το ότι τη θέλω κοντά μου και φοβάμαι, ξέρω ότι οι γονείς μου κάθε 5' πιάνουν καυγά.

Άλλο να την κρατάνε 3-4 ώρες 3 φορές τη βδομάδα για να είμαι στη δουλειά, που μέχρι να παίξουν, μέχρι να φάει κλπ έχω έρθει, κι άλλο πρωί-μεσημέρι-βράδυ να τους τρώει στη μάπα.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Δεν το βρίσκω ανέντιμο να συζητάω τους προβληματισμούς μου σε ένα φόρουμ όπως εκατοντάδες άλλα άτομα......ούτε είναι το θέμα της συζήτησης τα νύχια και οι ειρωνείες....μέσα στη συζήτηση ειπώθηκε και αυτό απλά. Αν το θεωρείς ανέντιμο, προσπέρασέ το αντί να με προσβάλλεις.

Κρίμα που εκλαμβάνεις με αυτόν τον τρόπο τα λόγια μου.

Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σε θίξω. Το μόνο που προσπαθούσα να σου πω είναι ότι εσένα σε βρίσκω απολύτως φυσιολογική (όπως και όλες οι μαμάδες που έγραψαν, την ίδια άποψη εξέφρασαν πάνω - κάτω) αλλά "αδιέξοδη" την όλη κατάσταση. Και τη θεωρώ αδιέξοδη γιατί εσύ χρησιμοποίησες βαριές εκφράσεις (ανέφερες "χλευασμό"...), περιέγραψες ασυνήθιστες περιπτώσεις μαμάδων σαν να είναι ο κανόνας και μου φάνηκε ότι σε επηρεάζει το όλο κλίμα. Για αυτό θεωρώ ότι η αποστασιοποίηση είναι καλύτερη λύση από την εκτόνωση των παραπόνων μέσω του φόρουμ.

Λυπάμαι που δεν σε βοήθησα...

Απαντηση: για κανενα λογο. Μονο σε περιπτωση σεισμου-λιμου-καταποντισμου-νοσοκομειου-μαιευτηριου! (εκτος απο ωρες εργασιας)

Συναδελφος, αφηνει το παιδι καθε ΣΚ στη γιαγια. Καθε καλοκαιρι, της το πηγαινει στην Κερκυρα. Διακοπες κανει χωρις το παιδι. Κανει υπερωριες τις καθημερινες, και βγαινει μια Παρασκευη εξω με τις φιλες της, μια ο αντρας της με τους δικους του (το ΣΚ ειναι μαζι χωρις το παιδι). Καθε βραδυ, διαβαζει στο ταμπλετ βιβλια ανταλλαζει με αλλες συναδελφους. Μια μερα, μου λεει "ειμαι πολυ δεμενη με το παιδι, εχω διαβασει πολλα βιβλια σχετικα". Δεν ειμαι τυπος που κρινω, αλλα βρε παιδια μου ηρθε μια πικρα! Γιατι δικαιωμα της ειναι αλλα ποτε το βλεπει το παιδι και πως θα αισθανεται; Τα χρονια περνουν και μετα αναρωτιεσαι ποτε μεγαλωσε....

Ισως ειμαι χαζοχαρουμενη αλλα γουσταρω διακοπες με τα παιδια, σωσιβια, θαλασσια μπανια, ντισνευλαντ, γουσταρω!

Ποια ειναι τα κριτηρια που κανουν καποιον σωστο γονιο? Κ ποιος ειναι αξιος να κρινει το πως μεγαλωνει ο αλλος τα παιδια του?

Ο καθενας μας τα μεγαλωνει με τον καλυτερο τροπο που μπορει και που ταιριαζει στα παιδια του.

Πριν επισημανουμε τα λαθη (που νομιζουμε εμεις) οτι κανει ο διπλανος μας, καλο ειναι να μιλησουμε με τον εαυτο μας.... να δουμε τα δικα μας λαθη, τις δικες μας συμπεριφορες.

Που ακριβως ειναι το λαθος να μεινουν τα παιδια για μια εβδομαδα με τον παππου και την γιαγια ειτε εργαζομαστε ειτε οχι?

Εκτος αν διαπιστωμενα ειναι επικινδυνοι για τα παιδια μας.

Απο μικρα που ηταν τα παιδια μου ειχα καθιερωσει μια εβδομαδα τον χρονο, το καλοκαιρι, και τα αφηνα στους γονεις μου και φευγαμε με τον αντρα μου. Τα παιδια μου ποτε μα ποτε δεν παραπονεθηκαν. Αντιθετα ευχαριστιοντουσαν τον παππου και την γιαγια, το ιδιο και οι γονεις μου. Ακομη και τωρα που ειναι μεγαλα (η μεγαλη 15) ανυπομονουν να ερθει το καλοκαιρι και να φυγουν με τους γονεις μου στο νησι.

Που ακριβως εγω, μπορει να ειμαι κακη μανα που αφηνω τα παιδια μου να κανουν κατι που τα ευχαριστει? Που ακριβως σκεφτομαι μονο την δικη μου βολη να περασω μονο εγω καλα? Κ γιατι θα πρεπει οι γονεις που θελουν και αυτοι να περασουν καλα (εννοειται οχι εις βαρος του παιδου τους) να απολογηθουν στον καθενα και να χαρακτηριστουν ως ανεπαρκεις ή κακοι γονεις?

Εγινα μαμα απο επιλογη. Ημουν παντα κοντα στα παιδια μου, ειτε εργαζομουν ειτε οχι, κατω απο πολυ δυσκολες συνθηκες (κατα καιρους). Το αν θα αφησω ή οχι τα παιδια στου γονεις μου, ειτε για να παω για εναν καφε, ειτε για να παω μια εβδομαδα διακοπες, αφορα εμενα και μονο εμενα.

Μια μερα, μου λεει "ειμαι πολυ δεμενη με το παιδι, εχω διαβασει πολλα βιβλια σχετικα". Δεν ειμαι τυπος που κρινω, αλλα βρε παιδια μου ηρθε μια πικρα!

:D:confused::D:confused::D:confused::D:confused::D:confused::D:confused::D:confused::D:confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...