Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Είπε ότι έσκυψε στα γόνατα, έπιασε μια καρέκλα και γέννησε!

Φυσιολογικότατος τοκετός δεν αντιλέγω... Και είναι τυχερή που πέτυχε 3/4 (edit:ειρωνικά το λέω έτσι; ). Γιατί πρέπει να νιώθουμε άσχημα που δεν γεννήσαμε όλοι έτσι δεν καταλαβαίνω...

Διαφημίσεις

Λέει ότι είναι πιο ασφαλής μέθοδος (είτε κατ΄επιλογή, είτε κατ΄ανάγκη). Εγώ έτσι το μεταφράζω.

Ετσι ειναι,ναι.

Και φυσικά εννοείται ότι από τη στιγμή που επιμένουμε να γεννήσουμε με συγκεκριμένο γιατρό και όχι με γιατρό εφημερίας, θα υπάρχουν περισσότερες προκλήσεις και συνεπώς περισσότερες καισαρικές.

Σωστο! (αλλα να το παραδεχτει ο γιατρος;))

Αυτό με την καρέκλα μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος; πως γέννησε με την καρέκλα; δεν κατάλαβα

:P:p:p Ειχες δει καθολου μια αγγλική σειρα στη νετ με τις μαμές???

Εκάβη, 20% είναι ιλιγγιώδες.

Σήμερα, (ούτε να το γράψω δεν μπορώ) με τα γεννημένα μας παιδιά, αν μας έλεγαν ότι κάτι απειλεί τη ζωή τους κατά 20%, αλλά αν το ρισκάρετε θα ζήσετε μια ωραία στιγμή, θα επιλέγαμε να ζήσουμε τη στιγμή?

Να μου λείπει και η μοναδική στιγμή και όλα.

Ακριβως.Μαλλον το ξερουν καλα αυτο οι γιατροι.

Συγνώμη αλλά πως είσαι σίγουρη ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς λόγο; Πήγες όπως λες με σπασμένα νερά γεμάτη αίματα και στενοχωριέσαι επειδή σου είπαν οι μαίες πως δεν πρέπει να ήταν ισχιακό το μωρό; Τον γιατρό σου τον ρώτησες μετά ή του είπες τις αμφιβολίες σου ώστε να ακούσεις και μια ιατρική γνώμη;

Για το vbac έχω πολλές ενστάσεις. Αν βλέπεις τον γιατρό να είναι τόσο διστακτικός, το θεωρώ και εγώ εγωιστικό και ανεύθυνο να επιμένει κάποια έγκυος θέλοντας να διακινδυνεύσει.

Το μωρό είχε δώσει κλωτσιά όπως ένιωσα και αμέσως γέμισα με νερά και αίματα. Σε 1 ώρα είχα φτάσει στο μαιευτήριο. Η μαία του μου ξύνισε τα μούτρα γιατί είχε άλλες 3 γέννες και ήταν ήδη ξενυχτησμένοι.

Δεν είχα νιώσει κανέναν πόνο. Ακουσαν 2 μάιες με ένα μηχανάκι την καρδούλα που την βρήκαν χαμηλά κάτω απ' τον αφαλό μου και αριστερά μου. Με εξέτασε ο γιατρός με το δάχτυλο και είπε "ωχ, πιάνω ένα ποδαράκι μες τον κόλπο σου. Θα κάνουμε καισαρική και όλα θα πάνε καλά".

Μετά την εξέταση σηκώθηκα και έπεσε η "τραχηλική βλένη".

Μετά την γέννα μου τα είπαμε με τον γιατρό 10 φορές και στο τέλος αρπαχτήκαμε γιατί επέμενε λέει να με "πείσει" πως έχω άδικο. Και υποτίθεται ότι πρόκειται για γιατρό που είναι υπερ του ΦΤ όπως ξέρω από άλλες.

Τι να σου πω τώρα; Αλλοι γυναικολόγοι και αν διαβάζει κανείς ας με επιβεβαιώσει ή ας με διαψεύσει, λένε πως τέτοιο επεισόδιο με πόδι στον κόλπο δεν έχουν ξανακούσει. Ούτε επιβεβαίωση ισχιακού χωρίς υπέρηχο.

Μην στέκεσαι πάντως στην δική μου περίπτωση, κι εμένα οι 8 στις 10 φίλες μου έχουν κάνει καισαρική. Δεν είναι τυχαία αυτά. Πραγματικά υπάρχει πρόβλημα στην χώρα μας και πρέπει να γίνει κάτι για αυτό.

Τουλάχιστον για όσες από εμάς δεν είμαστε γιατροί, δεν θα έπρεπε να πέφτει σε εμάς η ευθύνη.

Από τη στιγμή που εμείς αποποιούμαστε την ευθύνη (και καλά κάνουμε) με ποιο σκεπτικό ζητάμε από το γιατρό να πάρει μεν όλη την ηθική και νομική ευθύνη πάνω του, αλλά να μην επιλέξει τον πιο ασφαλή και σίγουρο τρόπο?

Διαφημίσεις

Από τη στιγμή που εμείς αποποιούμαστε την ευθύνη (και καλά κάνουμε) με ποιο σκεπτικό ζητάμε από το γιατρό να πάρει μεν όλη την ηθική και νομική ευθύνη πάνω του, αλλά να μην επιλέξει τον πιο ασφαλή και σίγουρο τρόπο?

Έτσι είναι.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

...........κι εμένα οι 8 στις 10 φίλες μου έχουν κάνει καισαρική. Δεν είναι τυχαία αυτά. Πραγματικά υπάρχει πρόβλημα στην χώρα μας και πρέπει να γίνει κάτι για αυτό.

Ναι, υπάρχει έξαρση στη χώρα μας......αλλά νομίζω οτι καμιά επίτοκος δε μπορεί να ξέρει την αλήθεια......αν σου πει εκείνη την ώρα "πρέπει¨να πάμε σε καισαρική, φοβάσαι και το δέχεσαι. Παρακάλα να λέει αλήθεια, όπως είπα και πριν, και να μην έχει ραντεβού για κοψίδια.......

Το μωρό είχε δώσει κλωτσιά όπως ένιωσα και αμέσως γέμισα με νερά και αίματα. Σε 1 ώρα είχα φτάσει στο μαιευτήριο. Η μαία του μου ξύνισε τα μούτρα γιατί είχε άλλες 3 γέννες και ήταν ήδη ξενυχτησμένοι.

Θα μπορούσες να είχες πάει σε νοσοκομείο να σε ξεγεννήσει ο γιατρός της εφημερίας που θα ήταν φρέσκος και ξεκούραστος. Τι μπορούσε να κάνει ένας γυναικολόγος που ήταν ξενυχτισμένος / κουρασμένος και είχε άλλους 3 τοκετούς οπότε δεν προλάβαινε να αναλάβει κι εσένα; Εσένα που σου σπάσαν τα νερά ξαφνικά στην 35η εβδομάδα και αιμορραγούσες κιόλας;

Αν έχεις δίκιο και ο γιατρός σου είπε ψέματα για να σε ξεγεννήσει με καισαρική, τι νομίζεις ότι έπρεπε να κάνει δεδομένων των συνθηκών; Να καλέσει ένα ασθενοφόρο και να σε μεταφέρει στο κοντινότερο νοσοκομείο; Να καλέσει έναν άλλο γιατρό να σε ξεγεννήσει; Να αφήσει να σε αναλάβει η (επίσης ξενυχτισμένη) μαία; Αν δεχτούμε ότι νομικά καλύπτεται και για τις τρεις επιλογές, ποια απόφαση θα ήθελες να έχει πάρει; Και είσαι σίγουρη ότι αν γινόταν η στραβή, δεν θα τον έτρεχες στα δικαστήρια;

ε, τότε γιατί δεν κάνουν καισαρική σε όλες τις γυναίκες να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο??

έχουμε σκεφτεί τί μήνυμα περνάμε μέσα από τα σχόλιά μας??

Θα το πω για 2000στή φορά. Για όλα φταίνε οι γιατροί.

Αν λειτουργούσαν μόνο με επιστημονικά κριτήρια, δεν θα άφηναν χώρο ούτε στις μαίες να παίζουν το γιατρό, ούτε σε εμάς να προσπαθούμε να πάρουμε αποφάσεις για τις οποίες είμαστε μη -qualified. Totally όμως. Τουλάχιστον για όσες από εμάς δεν είμαστε γιατροί, δεν θα έπρεπε να πέφτει σε εμάς η ευθύνη.

Δεν νομίζω ότι ρίχνουν σε εμάς το βάρος. Όταν ο γιατρός σου λεει πρέπει να γίνει καισαρική και εσύ αμφισβητείς αυτό που λεει ή προσπαθείς να του αποδείξεις το αντίθετο, τότε πέφτει σε εμάς το βάρος.

Εμένα μου είπε καισαρική για αυτόν και αυτόν το λόγο και το δέχτηκα. Αν διαφωνούσα, θα μπορούσε είτε να μην με αναλάβει, είτε να με αναλάβει αλλά να μου ρίξει την ευθύνη αν κάτι πήγαινε στραβά (και καλά θα έκανε, γιατί αυτός πρότεινε κάτι άλλο).

Όσο για τις μαίες, έχουν απίστευτες κόντρες με τους γιατρούς... Είχα πάει κάποτε να κάνω μαθήματα ανώδυνου (μην ξέροντας ακόμα ότι θα κάνω καισαρική) και αντί για ανώδυνο, πλήρωνα για να ακούω να θάβει τους γιατρούς (γυναικολόγους, παιδίατρους κτλ) και να μου λεει τα σωψυχά της... Αν έπαιρνα τοις μετρητοίς τα λόγια της δεν θα ξαναεμπιστευόμουν γιατρό με τίποτα...

Διαφημίσεις

xena χωρις να ειμαι γιατρος δεν ξερω αν ηταν λαθος να γινει μια καισαρικη σε προωρο μωρο, εχοντας αιμμοραγια. Οσο για τη ΜΕΝΝ προφανως επρεπε να μπει το παιδι, δεν γινεται τυχαια. Για τη θεση του παιδιου δεν ξερω τι επρεπε να κανει παντως απο αυτα που βλεπω και ακουω τα προωρα γεννιουνται με καισαρικη γιατι δεν ειναι ετοιμα ν αντεξουν την πιεση ενος φυσιολογικου τοκετου.

Επισης και η νομοθεσια λεει οτι και τα διδυμα γεννιουνται με καισαρικη. Οποτε και αυτο ανεβαζει το ποσοστο.

Να ρωτησω κατι? οι 3 γυναικες που μιλαγανε ηταν της ιδιας οικογενειας απο γιαγια μεχρι εγγονη ή ασχετες μεταξυ τους?

Η ιδεα παντως να γεννησω με καρεκλα δεν μ ενθουσιαζει και να σας πω την αληθεια δεν ειχα προβλημα οταν γεννησα που πηραν το παιδι να το ελεγξουν κι ας μην το κρατησα πολυ, επρεπε να ειμαστε και οι δυο καλα

Exω τρεις επειγουσες καισαρικες. Δεν στεναχωρηθηκα ποτε που αναγκαστηκα να τις κανω, στεναχωρηθηκα για τα δυο παιδια που εχασα.... Δεν νιωθω λιγοτερο μανα απο μια γυναικα που γεννησε φυσικολογικα.

Ειμαι αντιθετη στην καισαρικη οταν γινεται για ευκολια του γιατρου ή γιατι η μελουσα μαμα δεν θελει να πονεσει.... Οποια εχει φαει τους πονους της καισαρικης ξερει... Το εχω ξαναπει, σχεδον 11 χρονια εχουν περασει απο την τελευταια μου καισαρικη και ενα κομματι της κοιλιας μου δεν το νιωθω :(.... Εαν ο θεος με αξιωσει για ενα ακομη μωρο (ποτε δεν ξερεις) σαφως και θα ηθελα να γεννησω φυσικολογικα. Εννοειται ομως οτι πρωτα απ ολα θα βαλω την ασφαλεια του μωρου και την δικη μου. Για την ιστορια η τριτη καισαρικη μου εγινε επειδη ηταν ετοιμη να ανοιξει η τομη....

ε, τότε γιατί δεν κάνουν καισαρική σε όλες τις γυναίκες να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο??

Φαντάζομαι ο λόγος είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο φυσιολογικός τοκετός δεν περιέχει σημαντικό ποσοστό ρίσκου. Μπορείς να σκεφτείς εσύ έναν άλλο λόγο;

Είχα πάει κάποτε να κάνω μαθήματα ανώδυνου (μην ξέροντας ακόμα ότι θα κάνω καισαρική) και αντί για ανώδυνο, πλήρωνα για να ακούω να θάβει τους γιατρούς (γυναικολόγους, παιδίατρους κτλ) και να μου λεει τα σωψυχά της... Αν έπαιρνα τοις μετρητοίς τα λόγια της δεν θα ξαναεμπιστευόμουν γιατρό με τίποτα...

Για πες κανα κουτσομπολιό:mrgreen:!

Anna24 όσο για τη ΜΕΝΝ ναι, είμαι σίγουρη, γεννήθηκε 2860 δεν είχε ούτε ταχύπνοια. Εβαλα νεογνολόγο συγγενή μου την 7η ημέρα και μου είπε πως το παιδί ήταν απ' την αρχή εντάξει, ήταν οικονομικό το ζήτημα. Η συγκεκριμένη νεογνολόγος ήταν συμφοιτήτρια και συγκάτοικος πριν μερικά χρόνια με την συγκεκριμένη που κουράριζε το μωρό μου.

annoula, αυτό με το δέντρο και το δάσος κουράστηκα να το ακούω. Εχετε δίκιο όσοι το λέτε αλλά όταν είσαι μαμά και ζεις τέτοια πράγματα το βλέπεις αλλιώς.

Είναι ασέλγεια στην πράξη της γέννησης - όταν χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας επεμβαίνει ο γιατρός με ΚΤ.

Διαφημίσεις

Όσο για τις μαίες, έχουν απίστευτες κόντρες με τους γιατρούς... Είχα πάει κάποτε να κάνω μαθήματα ανώδυνου (μην ξέροντας ακόμα ότι θα κάνω καισαρική) και αντί για ανώδυνο, πλήρωνα για να ακούω να θάβει τους γιατρούς (γυναικολόγους, παιδίατρους κτλ) και να μου λεει τα σωψυχά της... Αν έπαιρνα τοις μετρητοίς τα λόγια της δεν θα ξαναεμπιστευόμουν γιατρό με τίποτα...

Όχι όλες οι μαίες... Υπάρχουν και σοβαρές κοπέλες που καταλαβαίνουν που αρχίζουν και πού τελειώνουν οι ικανότητές τους και τι ευθύνες μπορούν να αναλάβουν.

Δεν νομίζω ότι ρίχνουν σε εμάς το βάρος. Όταν ο γιατρός σου λεει πρέπει να γίνει καισαρική και εσύ αμφισβητείς αυτό που λεει ή προσπαθείς να του αποδείξεις το αντίθετο, τότε πέφτει σε εμάς το βάρος.

Εμένα μου είπε καισαρική για αυτόν και αυτόν το λόγο και το δέχτηκα. Αν διαφωνούσα, θα μπορούσε είτε να μην με αναλάβει, είτε να με αναλάβει αλλά να μου ρίξει την ευθύνη αν κάτι πήγαινε στραβά (και καλά θα έκανε, γιατί αυτός πρότεινε κάτι άλλο).

Οι γιατροί δε μας ρίχνουν το βάρος, αλλά με τη στάση τους μας αφήνουν χώρο για αμφιβολία και αυτενέργειες.

Στην εκπομπή ήταν μια κοπέλα που πήγε στο γιατρό με ελαφριές συσπάσεις 17 Δεκ, αν θυμάμαι καλά, και εκείνος την έστελνε να πάρει και να κάνει ενέσεις κοριτιζόνης για να "ετοιμαστεί" το έμβρυο και να το ξεγεννήσει πριν τα Χριστούγεννα γιατί είχε κανονίσει ταξίδι (αυτά τα είπε μετά από πίεση της εγκύου). Εκείνη λοιπόν, τελειόμηνη βρέθηκε χωρίς γιατρό, πήρε τον ομοιοπαθητικό της (!), ο οποίος τη σύστησε...στην Ευτοκία.

Έκανε λοιπόν τοκετό στο σπίτι, και όλα πήγαν τέλεια...μπλα μπλα...

Αν αυτό το μωρό έκανε επιπλοκή στον τοκετό, για μένα φταίει η μητέρα για την επιλογή της, αλλά και ο γιατρός που με την ανεύθυνη και αντι-επιστημονική στάση του, την άφησε εκτεθειμένη.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

:P:p:p Ειχες δει καθολου μια αγγλική σειρα στη νετ με τις μαμές???

Τώρα που το λες, ναι!

Δεν είχα νιώσει κανέναν πόνο. Ακουσαν 2 μάιες με ένα μηχανάκι την καρδούλα που την βρήκαν χαμηλά κάτω απ' τον αφαλό μου και αριστερά μου. Με εξέτασε ο γιατρός με το δάχτυλο και είπε "ωχ, πιάνω ένα ποδαράκι μες τον κόλπο σου. Θα κάνουμε καισαρική και όλα θα πάνε καλά".

Μετά την εξέταση σηκώθηκα και έπεσε η "τραχηλική βλένη".

Ήσουν στις 35 εβδομάδες (=πρόωρο), με σπασμένα νερά και αίματα, σου έκανε εξέταση και θεώρησε ότι έχει κατέβει το μωρό με το πόδι και στενοχωριέσαι που δεν προχώρησε σε φ.τ.; Να σου είπε ψέμματα δεν νομίζω. Τι όφελος θα είχε; Είτε με καισαρική είτε με φ.τ. πάλι θα σε ξεγένναγε ξενυχτισμένος, πάλι η μαία θα έκανε τη δουλειά της.

Που βασίζεσαι και τον αμφισβητείς; Στις μαίες που είπαν ότι η καρδιά είναι χαμηλα;

xena χωρις να ειμαι γιατρος δεν ξερω αν ηταν λαθος να γινει μια καισαρικη σε προωρο μωρο, εχοντας αιμμοραγια. Οσο για τη ΜΕΝΝ προφανως επρεπε να μπει το παιδι, δεν γινεται τυχαια. Για τη θεση του παιδιου δεν ξερω τι επρεπε να κανει παντως απο αυτα που βλεπω και ακουω τα προωρα γεννιουνται με καισαρικη γιατι δεν ειναι ετοιμα ν αντεξουν την πιεση ενος φυσιολογικου τοκετου.

Η αιμορραγία ήταν κάτι τρομακτικό για εμένα αλλά όχι για τον γιατρό, όταν σπάνε τα νερά και αδειάζει η μήτρα φεύγουν και λίγα αίματα, αυτή ήταν η απάντηση του στην ανησυχία μου.

Για το παιδι απάντησα πιο πάνω. Δεν ειχε κανένα πρόβλημα. Και δεν ήταν η προωρότητα που τον οδήγησε σε ΚΤ αλλά η ισχιακή προβολή (που έχω πια αμφιβολίες)

Αν αυτό το μωρό έκανε επιπλοκή στον τοκετό, για μένα φταίει η μητέρα για την επιλογή της, αλλά και ο γιατρός που με την ανεύθυνη και αντι-επιστημονική στάση του, την άφησε εκτεθειμένη.

Συμφωνώ, αλλά και ο γιατρός άνθρωπος είναι και δικαιούται να κάνει διακοπές. Αν της έλεγε ευθέως "προτείνω να πας σε άλλο γιατρό γιατί εγώ μάλλον δεν θα μπορέσω να σε αναλάβω γιατί μάλλον θα λείπω όταν γεννήσεις" σκέφτεσαι τι θα του έσερνε μετά η κοπέλα που την παράτησε τελευταία στιγμή; Είναι καμένοι από χέρι οι γυναικολόγοι στην Ελλάδα.

Ενώ αν ήταν σε κάποια άλλη χώρα και γεννούσε σε δημόσιο νοσοκομείο, κανένα πρόβλημα, θα την αναλάμβαναν οι μαίες και αν χρειαζόταν, θα ερχόταν και ο γιατρός που είχε εφημερία.

Τι είπατε; Έχουμε και στην Ελλάδα δημόσια νοσοκομεία με μαίες και γιατρούς που εφημερεύουν; Γιατί δεν πάμε εκεί τότε;

xena (και οσες εχουν υπονοια οτι εκαναν κτ χωρις λογο) θα σου προτεινα να επιβεβαιωσεις εστω και τοσο καιρο μετα, με εναν επιστημονα καλο, αν οντως δεν επρεπε να κανεις κτ και δεν ηταν καπριτσιο του γιατρου σου. Σου το λεω γιατι ημουν στη θεση σου για λιγο καιρο, και ηταν σημαντικο για εμενα να το κανω ισως σε βοηθησει εφοσον σε απασχολει. Αυτο εκανα λοιπον και ενω μου ειχαν βαλει τριτοι ενα σωρο λογια, ειδα οτι οντως ΕΠΡΕΠΕ και στη δικη μου περιπτωση. Μετα, τι αλλο να σκεφτεις και εκ των υστερων? Εφοσον ολα τελικα πηγαν καλα? Μη βασανιζεσαι χωρις λογο, γιατι ο στοχος, ειναι να γενναμε υγιη μωρα.

όσο για την περίπτωση της xena, θα πω ότι η κοπέλα έχει δίκιο. είχαμε τον ίδιο γιατρό κι ενώ πήγα με πόνους ανά 10λεπτο στο μαιευτήριο, μου έβαλε τεχνητούς πόνους χωρίς να με ρωτήσει, ατόνησε η μήτρα μου και παρολίγον να πάω για επειγουσα καισαρική (με τρέχανε με το φορείο και φωνάζανε να ετοιμαστεί το χειρουργείο γιατί έπεσαν οι παλμοί του μωρού και το χάναμε). ευτυχώς τελευταια στιγμή ανέβηκαν οι παλμοί και γέννησα φυσιολογικά. και την άλλη μέρα που ρώτησα γιατί βιάστηκαν να γεννήσω, μου είπαν ότι ταυτόχρονα γένναγαν με τον ίδιο γιατρό άλλες 6 κοπέλες. κάποιες τις καθυστερούσαν και κάποιες τις "προχωρούσαν"...

Όχι όλες οι μαίες... Υπάρχουν και σοβαρές κοπέλες που καταλαβαίνουν που αρχίζουν και πού τελειώνουν οι ικανότητές τους και τι ευθύνες μπορούν να αναλάβουν.

Ναι, προφανώς, όχι όλες οι μαίες!

Για πες κανα κουτσομπολιό:mrgreen:!

τι κουτσομπολιό; για τα σώψυχά της; Όλα περιστρέφονταν γύρω από τους κακούς ανήθικους γιατρούς που καπελώνουν τις καλές ηθικές μαίες και υπεράνω χρημάτων μαίες. Όλα αυτά τα πλήρωσα 400ευρώ...

Οι γιατροί δε μας ρίχνουν το βάρος, αλλά με τη στάση τους μας αφήνουν χώρο για αμφιβολία και αυτενέργειες.

Σε αυτό έχεις δίκιο. Σε μια γνωστή μου της είπε ο γιατρός της ότι το μήνα που θα γεννήσει θα λείπει ταξίδι. Τις έδωσε λοιπόν 2 επιλογές. Ή να την βάλει προγραμματισμένα στην αρχή του 9ου μήνα ή να της συστήσει άλλο γιατρό. Θεωρώ ότι η πρώτη επιλογή δεν έπρεπε να προταθεί.

Συμφωνώ, αλλά και ο γιατρός άνθρωπος είναι και δικαιούται να κάνει διακοπές. Αν της έλεγε ευθέως "προτείνω να πας σε άλλο γιατρό γιατί εγώ μάλλον δεν θα μπορέσω να σε αναλάβω γιατί μάλλον θα λείπω όταν γεννήσεις" σκέφτεσαι τι θα του έσερνε μετά η κοπέλα που την παράτησε τελευταία στιγμή; Είναι καμένοι από χέρι οι γυναικολόγοι στην Ελλάδα.

Ενώ αν ήταν σε κάποια άλλη χώρα και γεννούσε σε δημόσιο νοσοκομείο, κανένα πρόβλημα, θα την αναλάμβαναν οι μαίες και αν χρειαζόταν, θα ερχόταν και ο γιατρός που είχε εφημερία.

Τι είπατε; Έχουμε και στην Ελλάδα δημόσια νοσοκομεία με μαίες και γιατρούς που εφημερεύουν; Γιατί δεν πάμε εκεί τότε;

Δικαιουται αλλα ΟΧΙ να οδηγησει την αλλη σε προωρο τοκετο ή κτ γι αυτο το λογο!!

Η δικη μου γυναικολογος με ειχε ενημερωσει 6 μηνες πριν, οτι θα λειπει εκεινη την περιοδο και με βοηθησε να βρω αλλο γιατρο, με σκοπο να γεννησω στην ωρα που επρεπε, και φυσιολογικα. (Το οτι τελικα εκανα κτ δεν οφειλοταν στον αλλο γιατρο κι εκεινη οταν μιλησα μαζι της στο κινητο εκεινη τη μερα και μετα που με εξετασε το ιδιο θα εκανε)

Τώρα που το λες, ναι!

Που βασίζεσαι και τον αμφισβητείς; Στις μαίες που είπαν ότι η καρδιά είναι χαμηλα;

Ναι - γιατί δεν μου έκανε υπέρηχο; Είχε ήδη 3 γέννες που τελειωναν μετά από τόσο ξενύχτι. Αυτά και σε συνδιασμό με την ολική νάρκωση που μου πάτησε ενώ είχα ήδη επισκληρήδιο (και ένιωθα πόνο - ας μου έβαζαν λίγο ακόμη φάρμακο). Εκανε νόημα για την ολική την ώρα που με έκοβε.

Ξέρεις.. αυτό που με είχε πειράξει κι είχαμε παρεξηγηθεί ήταν περισσότερο με το μικρό στη ΜΕΝΝ και η όλη αντιμετώπιση με τα λάθη που είχαν προηγηθεί. Είχα συσπάσεις απ' τον 6ο και με είχε δει τον 7ο και θα με ξαναέβλεπε ακριβώς όταν έμπαινα στον 9ο.

Στην 2η εγκυμοσύνη μου έμαθα για το nst. Φρικάρησα και πισογύρισα. Δεν με είχε βάλει ποτέ να μου μετρήσει συσπάσεις. Επαιρνα 7 γιουτοπάρ την ημέρα - έτσι.

Ηρθε κι αυτή η κουβέντα με τις μαίες και μου καρφώθηκαν ολες αυτές οι αμφιοβολίες. Ολα αυτά μαζί λοιπόν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...