Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

μπορεί το "πολύτιμη" να είναι απλά ένας ιατρικός όρος παιδιά, δε σημαίνει οτι απαραίτητα είναι πιο πολύτιμη η μια κύηση απ την άλλη.........

Ιατρικός είναι ο όρος όντως απ΄όσο ξέρω και στην ψυχρή ιατρική λογική σημαίνει (όσο ενοχλητικό κι αν είναι για όλες μας) ότι η συγκεκριμένη εγκυμοσύνη δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο ρίσκου, γιατί το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν θα μπορέσει να ξανατεκνοποιήσει.

Διαφημίσεις

Μα υποτίθεται ότι όταν μητέρα κ μωρό είναι μια χαρά κ δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ιατρικά ,το "ιατρικό πρωτόκολλο" υποστηρίζει ότι η γυναίκα είναι προτιμότερο να γεννήσει φυσιολογικά. (το ίδιο αναφέρει κ ο γιατρός στο βίντεο κ θεωρώ στην πλειοψηφία τους οι γιατροί, τουλάχιστον θεωρητικά αν όχι πρακτικά)Η καισαρική προτιμάται από τον γιατρό όταν κρίνει ότι συντρέχει κίνδυνος για μαμά ή μωρό. Δηλαδή ο φυσιολογικός τοκετός είναι προτιμότερη μέθοδος για όλα τα "υγιή μωρά κ εγκύους" αλλά για τα μωρά της εξωσωματικής (όταν πρόκειται για υγιή μωρά κ μαμάδες πάντα) γίνεται ξαφνικά επικίνδυνη; Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω...Πάντα μιλάω για την σκοπιά του γιατρού, όχι για το πως νιώθει η έγκυος ή για την ψυχολογία της..

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Μα υποτίθεται ότι όταν μητέρα κ μωρό είναι μια χαρά κ δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ιατρικά ,το "ιατρικό πρωτόκολλο" υποστηρίζει ότι η γυναίκα είναι προτιμότερο να γεννήσει φυσιολογικά. (το ίδιο αναφέρει κ ο γιατρός στο βίντεο κ θεωρώ στην πλειοψηφία τους οι γιατροί, τουλάχιστον θεωρητικά αν όχι πρακτικά)Η καισαρική προτιμάται από τον γιατρό όταν κρίνει ότι συντρέχει κίνδυνος για μαμά ή μωρό. Δηλαδή ο φυσιολογικός τοκετός είναι προτιμότερη μέθοδος για όλα τα "υγιή μωρά κ εγκύους" αλλά για τα μωρά της εξωσωματικής (όταν πρόκειται για υγιή μωρά κ μαμάδες πάντα) γίνεται ξαφνικά επικίνδυνη; Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω...Πάντα μιλάω για την σκοπιά του γιατρού, όχι για το πως νιώθει η έγκυος ή για την ψυχολογία της..

Αυτό ακριβώς.

Το κατάλαβα ότι είναι ορολογία το πολύτιμη, αλλά έχω την ίδια απορία με τη Μελίνα.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Οι πανεπιστημιακοί δε θα ασχοληθούν καν......τα παλλικαράκια της ειδικότητας βάζουν να καθαρίσουν! Είδες κανέναν πανεπιστημιακό να κάνει βάρδια σε εφημερία?? Αν είναι ο γιατρός σου νοσοκομειακός, τότε πάω πάσο, όλα αλλάζουν! Θα του πεις και θα έρθει! Αλλά αυτό το όποιος να'ναι, έχει μεγάλο ρίσκο. Και για τα νεογνά αν συμβεί κάτι όλοι στο Ιπποκράτειο τρέχουν.........αν το λες απ αυτή την άποψη δλδ ναι, κι εγώ το σκέφτηκα.

Το εχεις κανει; Εγω που γεννησα σε εφημερευον μαιευτήριο δεν με ξεγεννησε κανένας ειδικευμένος παντως αλλα καθηγητής!! Δεν λέω ηταν εκει κανά δυο και έβλεπαν αλλα δεν με ακούμπησε κανένας απ΄αυτους!! Και μάλιστα το έκανα μονο και μονο για να αποφύγω την καισαρικη διοτι με ολα αυτα που ειχα ακούσει δεν ειχα απλα εμπιστοσύνη σε κανέναν!!! Δεν θεωρώ οτι θελει κότσια κάτι τέτοιο..εξάλλου να γεννήσεις πας τι πιο φυςικο..Και αυτο με την εμπιστοσύνη στον γιατρό σχετικό ειναι γιατι εγω μπορει να εχω στον δικό μου,εσυ στον δικό σου και αυτός που θα τύχει να σε ξεγεννησει εχει πελάτισσες που τον εμπιστεύονται τυφλά!! Οπότε;; Όλοι έχουν εξειδικευτεί στο να το κανουν και ακόμα κι αν έχουν εξαγοράσει όπως λες το πτυχίο πραγμα που δεν γίνετε πια εύκολα,η πείρα τους φτάνει!!!

Διαφημίσεις

Το εχεις κανει; Εγω που γεννησα σε εφημερευον μαιευτήριο δεν με ξεγεννησε κανένας ειδικευμένος παντως αλλα καθηγητής!! Δεν λέω ηταν εκει κανά δυο και έβλεπαν αλλα δεν με ακούμπησε κανένας απ΄αυτους!! Και μάλιστα το έκανα μονο και μονο για να αποφύγω την καισαρικη διοτι με ολα αυτα που ειχα ακούσει δεν ειχα απλα εμπιστοσύνη σε κανέναν!!! Δεν θεωρώ οτι θελει κότσια κάτι τέτοιο..εξάλλου να γεννήσεις πας τι πιο φυςικο..Και αυτο με την εμπιστοσύνη στον γιατρό σχετικό ειναι γιατι εγω μπορει να εχω στον δικό μου,εσυ στον δικό σου και αυτός που θα τύχει να σε ξεγεννησει εχει πελάτισσες που τον εμπιστεύονται τυφλά!! Οπότε;; Όλοι έχουν εξειδικευτεί στο να το κανουν και ακόμα κι αν έχουν εξαγοράσει όπως λες το πτυχίο πραγμα που δεν γίνετε πια εύκολα,η πείρα τους φτάνει!!!

Είσαι πολύ τυχερή! Ειλικρινά σου το λέω......εφημερίες στα νοσοκομεία κάνουν οι ειδικευόμενοι ως γνωστόν! Πελάτισσες ο ειδικευόμενος δε μπορεί να έχει, γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα, μετά την ειδικότητα μπορεί να έχει όσες θέλει. Απλά απάντησα έτσι γιατί η κοπέλα είπε για κότσια........σαφώς και μπορεί να τύχει καταπληκτικός γιατρός, ακόμα και ειδικευόμενος, αλλά εκεί ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του.

τι να πω , εμένα αυτό το σκεπτικό με ξεπερνάει..είναι εντελώς έξω από τη λογική μου..πονάει ο λαιμός μου και θα ρωτήσω πχ να πάω σε γνωστό συστημενο ωρλ..

και θα με ξεγεννήσει εντελώς άγνωστος γιατρός, την ώρα που θέλω έναν άνθρωπο που με γνωρίζει και νιώθω μαζί του οικειότητα? :shock:δεν θα πάθω κάτι εννοείται, αλλά ο ψυχολογικός παράγοντας δεν παίζει κανέναν ρόλο?

τι να πω , εμένα αυτό το σκεπτικό με ξεπερνάει..είναι εντελώς έξω από τη λογική μου..πονάει ο λαιμός μου και θα ρωτήσω πχ να πάω σε γνωστό συστημενο ωρλ..

και θα με ξεγεννήσει εντελώς άγνωστος γιατρός, την ώρα που θέλω έναν άνθρωπο που με γνωρίζει και νιώθω μαζί του οικειότητα? :shock:δεν θα πάθω κάτι εννοείται, αλλά ο ψυχολογικός παράγοντας δεν παίζει κανέναν ρόλο?

Για να μην πληρώσουν πάνε οι πιο πολλές κοπέλες σε δημόσιο, είναι λίγα τα ποσοστά που το επιλέγουν για άλλους λόγους, και άμα δεν έχεις λεφτά, τι να κάνεις δηλαδή, κατανοητό κι αυτό......ειδικά στις μέρες μας.

Είσαι πολύ τυχερή! Ειλικρινά σου το λέω......εφημερίες στα νοσοκομεία κάνουν οι ειδικευόμενοι ως γνωστόν! Πελάτισσες ο ειδικευόμενος δε μπορεί να έχει, γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα, μετά την ειδικότητα μπορεί να έχει όσες θέλει. Απλά απάντησα έτσι γιατί η κοπέλα είπε για κότσια........σαφώς και μπορεί να τύχει καταπληκτικός γιατρός, ακόμα και ειδικευόμενος, αλλά εκεί ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του.

Αυτό συμβαίνει στα επαρχιακά νοσοκομεία. Στην Αθήνα εφημερεύει 1 ειδικευόμενος+ 1 ειδικευμένος. Πάντα! Δεν υπάρχει εφημερία χωρίς ειδικευμένο γιατρό.

Αυτή είναι η ελληνική λογική.

Στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία κλπ. οι γυναίκες γεννούν με μία μαία που τη βλέπουν εκείνη τη στιγμή για πρώτη φορά... Και δεν παίζει ρόλο κανένας ψυχολογικός παράγοντας.

Απλά διαφορετική νοοτροπία.

Διαφημίσεις

Αυτό συμβαίνει στα επαρχιακά νοσοκομεία. Στην Αθήνα εφημερεύει 1 ειδικευόμενος+ 1 ειδικευμένος. Πάντα! Δεν υπάρχει εφημερία χωρίς ειδικευμένο γιατρό.

Θεσσαλονίκη να μην πω καλύτερα.......όπως νομίζετε παιδιά, σε τέτοιους καιρούς δε μπορούμε να λέμε και πολλά τελικά.

Αυτή είναι η ελληνική λογική.

Στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία κλπ. οι γυναίκες γεννούν με μία μαία που τη βλέπουν εκείνη τη στιγμή για πρώτη φορά... Και δεν παίζει ρόλο κανένας ψυχολογικός παράγοντας.

Απλά διαφορετική νοοτροπία.

Ακριβώς ετσι ειναι! Μας έχουν περασει οτι η γέννα ειναι κάτι σαν " ασθένεια" που θελει ειδική αντιμετώπιση!!! Δεν λέω για κάποιες δύσκολες κυήσεις που θέλουν άλλη αντιμετώπιση αλλα αν ολα πανε καλα γιατι να μην γεννήσει κάποιος με εφημερευον γιατρό;; Εγω προσωπικά δεν το έκανα για το χρηματικό ,μάλιστα έδωσα απο μονη μου κάτι, αλλα ηθελα παρα παρα πολυ να γεννησω φυσιολογικά και ετσι ειχα περισσότερες πιθανότητες όπως κι έγινε! Αλλα αν υπαρχει και το οικονομικό στη μέση τότε ένας λόγος παραπάνω...

Όταν γέννησα με φυσιολογικό τοκετό, πράγμα για το οποίο επέμενε ο γιατρός μου κι αν φυσικά υπήρχε πρόβλημα θα κάναμε καισαρική, διέκρινα μια διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τις άλλες δυο κοπέλες στο θάλαμο που έκαναν καισαρική.Έμπαιναν οι νοσοκόμες κι όλο μπράβο και μπράβο, λες και οι γυναίκες που έφαγαν όλους τους πόνους(αυτό κι αν ήταν ειρωνεία) και δεν γλίτωσαν και την επέμβαση δεν είχαν γεννήσει, τους το έφεραν το μωρό ντελίβερυ.Ειλικρινά τρελαίνομαι με αυτή τη νέα μόδα φυσιολογικότητας(να βγάλω κι εγώ μια νέα λέξη, αφού κι αυτό είναι της μόδας), από τον τρόπο που έμεινες έγκυος(ναι, έχω κάνει εξωσωματική γιατί πέρασα τον αλοίμονο κι όχι επειδή μισώ το σεξ κι αγαπώ τις ενέσεις μέχρι θανάτου) μέχρι το πως γέννησες, αν έκανες επισκληρίδιο(και βέβαια έκανα, πόναγα από τις 5 το πρωι ως τις 2 το μεσημέρι και τα νερά δεν έσπαγαν, μην το δοκιμάσετε στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη ενηλίκου) μέχρι το θηλασμό(έλεος πια με το θηλασμό, μπράβο σας και κατάρα σε μας που μας κόπηκε το γάλα).Συγχωρήστε με για το ειρωνικό ύφος αλλά αισθάνομαι απόγνωση όταν διαπιστώνω ότι χάνουμε την ουσία.Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί κρίνεται και κατακρίνεται μια γυναίκα όταν δεν ακολουθεί τη φυσική οδό στη γέννα ακόμη κι αν δεν αποτελει επιλογή της- που συνήθως δεν επιτελεί.Το ίδιο και με το θηλασμό.Θαυμάζω τις γυναίκες που το κάνουν, ή μάλλον που μπορούν και το κάνουν αλλά θυμώνω πολύ όταν το προβάλλουν σε βάρος των γυναικών που δεν μπόρεσαν ή και δεν ήθελαν βρε αδερφέ!ήμουν τυχερή που γέννησα φυσιολογικά κι όταν λεω ότι απόλαυσα τη γέννα εννοώ οτι σταμάτησα να πονάω και συνεργάστηκα με το προσωπικό,Αυτό το ''πονάω αλλά αντέχω και το ευχαριστιέμαι'' το ζηλεύω αλλά δεν το χω, ίσως είναι η κατατομή μου.Ούτε ζηλεύω όμως και τη γιαγιά μου που γέννησε οχτώ παιδιά στα χωράφια με κίνδυνο της ζωής της κι έχασε και κάποια στη γέννα, μην τα ωραιοποιούμε γιατί υπήρχε μεγάλη θνησιμότητα την εποχή εκείνη και όχι ίντερνετ δεν υπήρχε να πεις τον πόνο σου, τις έτρωγες κι από πάνω.Αναρωτιέμαι μήπως αυτή η αλλαγή των ρόλων, που θέλει τη σύγχρονη γυναίκα σκληρά εργαζόμενη, δημιουργεί κι αυτό το αίσθημα ενοχής κι ίσως και ανεπάρκειας δημιουργώντας σούπερ μαμάδες, με την καλή αλλά και ανταγωνιστική έννοια ως αντιστάθμισμα στις σκληρές απαιτήσεις της εποχής;

Για να μην πλατιάζω, συμφωνώ οτι ο φυσιολογικός τοκετός είναι ο καλύτερος για την σωματική και ψυχική υγεία της γυναίκας εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι που καθιστούν την καισαρική απαραίτητη-που σίγουρα συντρέχουν και μάλιστα συχνά, όπως κι από την άλλη μεριά υπάρχουν επαγγελματίες γιατροί που τις προωθούν.Καλό λοιπόν είναι να είμαστε προσεχτικές, να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για μας και τα παιδιά μας αλλά να εστιάζουμε στην ουσία που είναι να γεννιούνται και να μεγαλώνουν με αγάπη υγιή παιδιά.Μην ξεχνάτε ότι είμαστε όλοι γονείς, όπως κι αν φέραμε στον κόσμο τα παιδιά μας, αυτό είναι και το όνομα του φόρουμ:)

Δεν ειναι μοδα η φυσιολογικοτητα. Οποιαδηποτε αναιτια παρεμβαση κανουμε σε μια φυσικη διαδικασια κρυβει κινδυνους οσο και αν προσπαθουν να με πεισουν οτι ειναι μια διαδικασια ρουτινας. Τι εννοω. Μπηκα με προκληση ακριβως τη μερα της ΠΗΤ μου Παρασκευη. Το γεγονος οτι μου βαλλαν οκυτοκινη ειχε ως αποτελεσμα να ζοριστει το παιδι να πεσουν οι παλμοι και οι πονοι να ειναι αφυσικοι. Μου εκαναν επισκληρηδιο και το αποτελεσμα ηταν να κουτσαινω για ενα μηνα μετα τη γεννα. Τελικα γεννησα με φτ μετα απο 12 ωρες. Εκ των υστερων ομως σκεφτομαι γιατι δεν ειχα το κουραγιο να προτεινω στο γιατρο να περιμενουμε λιγες μερες ακομα για να ξεκινησει η διαδικασια μονη της. Δεν ειναι οτι ειμαι υπερ της φυσικοτητας, απλα ειδα οτι ακομα και οι διαδικασιες ρουτινας οπως οροι και επισκληρηδιος κρυβουν κινδυνους.

Αφορμή για να "κατακρίνουμε" την αναίτια καισαρική, την αναίτια και μόνο, στάθηκαν οι κοπέλες που μίλησαν στην εκπομπή που είχε καταστραφεί η ψυχολογία τους από τις τύψεις τόσο, που θυμόνταν τη γέννα τους ως ένα κακώς κείμενο και δε μπορούν να το ξεπεράσουν, και τονίσαμε όλες πόσο κρίμα είναι να συμβαίνει αυτό.

Κατά τα άλλα, κάθε παράδειγμα είναι μοναδικό. Εγώ που γέννησα Φ σε πέντε λεπτά, θα πω, προσπαθήστε, δεν είναι τίποτα!Μια άλλη που σφάδαζε επί 24 ώρες δε θα το πει αυτό......και από καισαρική ακόμα, μια που το ήθελε και ήταν πεπεισμένη και πήγαν όλα τέλεια, θα την προτείνει, μια που είχε επιπλοκές θα την απορρίψει. Το θέμα δεν είναι γκάλοπ, επειδή εμένα μου πήγε έτσι, κάντε το όλες έτσι. Γι αυτό παρουσιάσαμε τα υπέρ και τα κατά και των δυο μεθόδων, και εκεί βέβαια ξεφύγαμε απ το θέμα, που ήταν η ψυχολογία της μάνας μετά.

Δε θα κρίνω κανέναν, πως θα μπορούσα, με ποιο δικαίωμα? Απλά, και το νόημα της εκπομπής το καλά βαθιά κριμένο έτσι όπως την παρουσίασαν τελικά, ήταν να προσέχουν οι μέλλουσες μανούλες μην κάνει ο γιατρός οτι τον βολεύει για ιδίον όφελος, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Θα συμφωνήσω με την μανούλα 2012 ότι μάλλον η σύγχρονη εποχή μας κάνει ενοχικές ούτως ή άλλως και τελικά γίνεται διαγωνισμός καλύτερης μαμάς - κάτι που είναι πραγματικά ανώφελο.

Διαφημίσεις

Προσωπικά όσες φίλες έχω που ταλαιπωρήθηκαν μέσα από τις διαδικασίες των εξωσωματικών προτίμησαν μόνες τους την κ.τ...ούτε λιγότερο μάνες ένιωσαν, ούτε τους γιατρους τους κακολόγησαν , ούτε το έκρυψαν....

Ειμαι μια απο αυτες τις περιπτωσεις και ναι το καμαρωνω. Φυσικα και δεν ενοιωσα λιγοτερο ικανη, λιγοτερο ηθικη, λιγοτερο μανα. Απολαυσα καθε στιγμη και κομπλεξ δε νοιωθω κανενα.

Θαυμαζω τη μανα που γενναει χωρις καν επισκληριδειο στο σπιτι της η στο χωραφι ( οπως παλια ) και το ιδιο θαυμαζω τη μανα που γενησε με καισαρικη απο επιλογη της. Το θαυμα ειναι ο νεος ανθρωπος που ερχεται στο κοσμο και τοσο πολυ εξαρταται απο σενα. Το πώς θα ερθει ,για μενα εχει ελαχιστη σημασια.

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

Νομιζω πως πεσαμε ολες στην παγιδα της εκπομπης.

Αυτο που κατα βαση ηταν απαραδεκτο ειναι οτι εριχνε την ευθυνη στις γυναικες. Αυτες ειναι που πρεπει να διεκδικουν τον φυσιολογικο τοκετο και αγνοια στην εποχη του ιντερνετ δε συγχωρειται.

Μας ζηταει δηλαδη να αντιπαρατεθουμε σε επιστημονικα ιατρικα θεματα με ανθρωπους που εχουν σπουδασει το αντικειμενο με μονο εφοδιο το ιντερνετ κ το συναισθημα

Δεν ξερω αν συμφωνειτε αλλα η εκπομπη θα επρεπε να απευθυνετε στο κρατος και στους γιατρους. Στους ανευθυνους γιατρους και στο ανικανο κρατος που δεν μπορει να τους ελεγξει και γι αυτο βαζει εμας να κανουμε τους ελεγκτες.

Το κρατος για αλλη μια φορα μας μεταθετει τις ευθυνες του μονο που εδω δεν προκειται για κυνηγι αποδειξεων αλλα για τη ζωη του παιδιου μας και τη δικη μας.

Λίγο πολύ ναι, αλλά έχουμε την ιδιόμορφη κατάσταση οι γυναίκες αυτών που είναι υπεύθυνοι για να μαζέψουν τις αυθαιρεσίες, πολύ πιθανόν και εκείνες να τους "έτυχε κάτι έκτακτο" αλλά να μην το έψαξαν και να μην τους ένοιαξε, οπότε τι να τους νοιάξει τώρα για τις άλλες γυναίκες, που τις νοιάζει; :roll::mrgreen:

Σαν τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ένα πράγμα, επειδή στο τέλος όλοι το έκαναν, δεν ήταν και τόσο ενοχλητικό. Και εκεί υπήρχε νόμος εξαρχής, εδώ δεν υπήρχε και κάποιο ιδιαίτερο πλαίσιο στο να λογοδοτήσει κανείς.

Το θέμα ουσιαστικά απασχολούσε πολύ λίγους ανθρώπους.

Παραπάνω γράφτηκε από κανα-δυο γυναίκες ότι μια χαρά ήταν όλα γιατί δεν ήξεραν και δεν έψαξαν, δεν υπήρχε ιντερνετ τότε.

Και βέβαια υπήρχε, εκτός και αν τα παιδιά τους είναι στο Γυμνάσιο.

Το "λάθος" που έκανα προσωπικά εκείνα τα χρόνια τα παλιά, είναι που ενημερώθηκα από σάιτ που απηχούσαν την πολιτική στις ΗΠΑ, όπου παρόλο που, έχουν πολύ μικρότερα ποσοστά καισαρικών από εμάς, στο τέλος "αγανάκτησαν" κάποιες με τους χειρισμούς και έψαχναν την κατάσταση, με αποτέλεσμα εκεί κυρίως να ξεκινήσει η επιστροφή στη φύση. Εκεί ειδικά το έψαξαν, γιατί στις περισσότερες άλλες δυτικές χώρες δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη επιστροφής στη φύση, δεν έφυγε ποτέ κανείς από τη φύση, παρά πάνω από όσο χρειαζόταν, αντικειμενικά. Και μιλάμε στις ΗΠΑ για μια πραγματικότητα πολύ λιγότερο παρεμβατική από εμάς. Αν είχε ακολουθηθεί ΕΣΤΩ το πρωτόκολλο των ΗΠΑ εδώ, δεν θα είχα προσωπική άσχημη άποψη για την κατάσταση εδώ. Εκεί: Αυστηρό πρωτόκολλο για προγραμματισμένο τοκετό ή καισαρική πριν τις 38 εβδομάδες (τώρα πια 39 κλεισμένες), όχι ενέσεις κορτιζόνης γιατί έτσι, αλλά εξέταση αμνιακού υγρού για ωρίμανση των πνευμόνων και τότε και μόνο τότε κορτιζόνη ΑΝ βέβαια υπάρχει λόγος για πρόωρη καισαρική που δεν υφίσταται στη φαντασία μόνο του γιατρού. Νομίζω έχει αλλάξει ελαφρώς τώρα στις ΗΠΑ η συγκεκριμένη πολιτική. Επίσης επισκληρίδιος σε όποια γυναίκα το ζητήσει, σε όλα τα νοσοκομεία, όχι μόνο στα προνομιούχα, παρουσία του πατέρα στο ΦΤ και στην καισαρική, ελεύθερη 24ωρη παρουσία των γονιών στη ΜΕΝΝ...

Στις ΗΠΑ το πήραν στο μεταξύ το μήνυμα, ότι οφείλουν ένα σεβασμό στη γυναίκα, γιατί η γυναίκα είναι πια ενημερωμένη. Έτυχε να πετύχει κανείς το ΦΤ της Kim Kardashian, πρόωρο με προεκλαμψία (κάτι τέτοιο νομίζω είχε) και επισκληρίδιο, τι άνετη κατάσταση ήταν; Έχουν πιάσει το μήνυμα ότι μετράει και η εμπειρία της γυναίκας. Στον ΦΤ εν προκειμένω, γιατί εδώ είμαστε ακόμα στη δεκαετία του 70 σε μεγάλα κομμάτια της επαρχίας, όπου όντως θυμάμαι τις γυναίκες να μιλάνε ψιθυριστά για τον τοκετό τους, μην και ακούσουν τα μικρά κορίτσια τι θα τις περίμενε κάποτε! Και ήταν συνηθισμένο να μιλάνε για τον τοκετό τους οι γυναίκες, νομίζω τώρα πια δεν το συζητάει κανείς πολύ πολύ στην πραγματική ζωή, είναι κάτι πιο βαρετό και πολύ πιο βατό, για τις περισσότερες γυναίκες. Εδώ, επειδή δεν το συζητάμε και δεν το ψάχνουμε, δεν έχει στον 21ο αιώνα το μισό του πληθυσμού το σεβασμό, να επιβληθεί οι αναισθησιολόγοι να γνωρίζουν και επισκληρίδιο! Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται γυναίκες ενώ θα μπορούσαν να έχουν άλλες επιλογές. Είπαμε, μην τα σκαλίζουμε, άλλοι ξέρουν καλύτερα.

Το ξέρω ότι δεν είναι νορμάλ = συνηθισμένο μια απλή γυναίκα να έχει τόση ενημέρωση και αν είναι περίεργη κάποια να το εξηγήσω αναλυτικά, είναι μεγάλη ιστορία, αλλά με λίγα λόγια δεν είχα νορμάλ εγκυμοσύνη. Οπότε, αντί να πηγαίνω στη δουλειά και να είμαι με το ταίρι μου το βράδυ όπως οι κανονικές εγκυμονούσες, είχα μήνες στη διάθεσή μου να περάσω όπως νόμιζα, πάρα πολλές ώρες, που το ταίρι μου και οι φίλες μου ήταν στη δουλειά. Το ιντερνετ, εκτός από παρέα ήταν και για ενημέρωση και τίποτα δεν με ένοιαζε ως ενημέρωση περισσότερο από τα θέματα αυτά.

Τα δυο προηγούμενα μηνύματα περιγράφουν ακριβώς αυτό που έχω κι εγώ στο μυαλό μου. Πώς να αμφισβητήσει μια γυναίκα τον επιστήμονα στην Ελλάδα, ειδικά το γιατρό- θεό. Ο οποίος μάλιστα δρα εντελώς ανεξέλεγκτος χωρίς να λογοδοτεί για τίποτε σε κανέναν.

Έχουμε και την κακή συνήθεια να κλείνουμε τα μάτια στα κακώς κείμενα, για να μη χρειαστεί να ψάξουμε και ζοριστούμε να αμφισβητήσουμε. Ρίξτε μια ματιά για τη γνωστική ασυμφωνία και την επίλυσή της και θα καταλάβετε γιατί επιμένουμε να μην παραδεχόμαστε και να μην μας πειράζουν οι αναίτιες καισαρικές....

Καταδικάζω την τρομοκρατία από όπου κι αν προέρχεται... :-P κυρίως αν προέρχεται από αυτούς που θα έπρεπε να συμβουλεύουν αντικειμενικά. Ο ειδικός δεν είναι δυνάστης ούτε κάθεται σε βάθρο. Είναι εκείνος που οφείλει να αποδελτιώσει την υπάρχουσα γνώση, να τη μεταδώσει με απλό και κατανοητό τρόπο σε μένα την άσχετη και να με βοηθήσει να επιλέξω από τις εναλλακτικές εκείνη που είναι καλύτερη για μένα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τα δυο προηγούμενα μηνύματα περιγράφουν ακριβώς αυτό που έχω κι εγώ στο μυαλό μου. Πώς να αμφισβητήσει μια γυναίκα τον επιστήμονα στην Ελλάδα, ειδικά το γιατρό- θεό. Ο οποίος μάλιστα δρα εντελώς ανεξέλεγκτος χωρίς να λογοδοτεί για τίποτε σε κανέναν.

Έχουμε και την κακή συνήθεια να κλείνουμε τα μάτια στα κακώς κείμενα, για να μη χρειαστεί να ψάξουμε και ζοριστούμε να αμφισβητήσουμε. Ρίξτε μια ματιά για τη γνωστική ασυμφωνία και την επίλυσή της και θα καταλάβετε γιατί επιμένουμε να μην παραδεχόμαστε και να μην μας πειράζουν οι αναίτιες καισαρικές....

Καταδικάζω την τρομοκρατία από όπου κι αν προέρχεται... :-P κυρίως αν προέρχεται από αυτούς που θα έπρεπε να συμβουλεύουν αντικειμενικά. Ο ειδικός δεν είναι δυνάστης ούτε κάθεται σε βάθρο. Είναι εκείνος που οφείλει να αποδελτιώσει την υπάρχουσα γνώση, να τη μεταδώσει με απλό και κατανοητό τρόπο σε μένα την άσχετη και να με βοηθήσει να επιλέξω από τις εναλλακτικές εκείνη που είναι καλύτερη για μένα.

Like!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Νομιζω πως πεσαμε ολες στην παγιδα της εκπομπης.

Αυτο που κατα βαση ηταν απαραδεκτο ειναι οτι εριχνε την ευθυνη στις γυναικες. Αυτες ειναι που πρεπει να διεκδικουν τον φυσιολογικο τοκετο και αγνοια στην εποχη του ιντερνετ δε συγχωρειται.

Μας ζηταει δηλαδη να αντιπαρατεθουμε σε επιστημονικα ιατρικα θεματα με ανθρωπους που εχουν σπουδασει το αντικειμενο με μονο εφοδιο το ιντερνετ κ το συναισθημα

Δεν ξερω αν συμφωνειτε αλλα η εκπομπη θα επρεπε να απευθυνετε στο κρατος και στους γιατρους. Στους ανευθυνους γιατρους και στο ανικανο κρατος που δεν μπορει να τους ελεγξει και γι αυτο βαζει εμας να κανουμε τους ελεγκτες.

Το κρατος για αλλη μια φορα μας μεταθετει τις ευθυνες του μονο που εδω δεν προκειται για κυνηγι αποδειξεων αλλα για τη ζωη του παιδιου μας και τη δικη μας.

Ακριβώς!! Χίλια μπράβο quarter για αυτό το μήνυμα!!

Από πού κι ως πού να βάζουμε τις γυναίκες να διεκδικούν και να εξηγήσουν τα αυτονόητα - όπου είναι αναμενόμενο να ακουστούν και ακρότητες λόγω συναισθηματικής φόρτισης - και να παίρνουν την ευθύνη των ιατρικών αποφάσεών;;;

Αυτή ακριβώς η προσέγγιση εξυπηρετεί και τους γιατρούς εκείνους που έχουν συμβάλλει ή οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση, γιατί τους δίνει το επιχείρημα: "ένα μάτσο τρελλές που επειδή μπαίνουν στο ίντερνετ το παίζουν γιατροί!"

Ας τους έδινε βήμα η εκπομπή, σε αυτούς τους γιατρούς που είναι υπερ των προγραμματισμένων καισαρικών, να δικαιολογήσουν τα ποσοστά τους, να επικαλεστούν επιστημονικά στοιχεία και να μας πείσουν...Ας καλούσε η εκπομπή το Υπουργείο ή κάποιον επίσημο φορέα να εξηγήσει αν και γιατί το ποσοστό του 60% κτ είναι φυσιολογικό...Αντί να στριμώξει τους αρμόδιους και τους οφείλοντες να κατέχουν την επιστημονική γνώση και τα επιστημονικά δεδομένα, έβγαλε στη σέντρα τις μαμάδες...

(όπως καταλαβαίνετε σήμερα έχω ξυπνήσει λίγο τσιτωμένη :wink: )

Ακριβώς!! Χίλια μπράβο quarter για αυτό το μήνυμα!!

Από πού κι ως πού να βάζουμε τις γυναίκες να διεκδικούν και να εξηγήσουν τα αυτονόητα - όπου είναι αναμενόμενο να ακουστούν και ακρότητες λόγω συναισθηματικής φόρτισης - και να παίρνουν την ευθύνη των ιατρικών αποφάσεών;;;

Αυτή ακριβώς η προσέγγιση εξυπηρετεί και τους γιατρούς εκείνους που έχουν συμβάλλει ή οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση, γιατί τους δίνει το επιχείρημα: "ένα μάτσο τρελλές που επειδή μπαίνουν στο ίντερνετ το παίζουν γιατροί!"

Ας τους έδινε βήμα η εκπομπή, σε αυτούς τους γιατρούς που είναι υπερ των προγραμματισμένων καισαρικών, να δικαιολογήσουν τα ποσοστά τους, να επικαλεστούν επιστημονικά στοιχεία και να μας πείσουν...Ας καλούσε η εκπομπή το Υπουργείο ή κάποιον επίσημο φορέα να εξηγήσει αν και γιατί το ποσοστό του 60% κτ είναι φυσιολογικό...Αντί να στριμώξει τους αρμόδιους και τους οφείλοντες να κατέχουν την επιστημονική γνώση και τα επιστημονικά δεδομένα, έβγαλε στη σέντρα τις μαμάδες...

(όπως καταλαβαίνετε σήμερα έχω ξυπνήσει λίγο τσιτωμένη :wink: )

ΜΠΡΑΒΟ!

(Μα σε όλα συμφωνούμε σε αυτό το θέμα;;;)

Αυτή ήταν η μπανανόφλουδα που πάτησε ο δημοσιογράφος...

Αν είχε γίνει διάλογος μεταξύ επιστημόνων (γιατί υπάρχουν και οι σωστοί γιατροί), θα είχε αποκαλυφθεί το μέγεθος της απάτης.

Η άποψή μου είναι ότι ο κ. Θεοδωράκης (που τον εκτιμώ πολύ) έκανε μια πολύ συγκινητική εκπομπή, δίνοντας έμφαση, δραματικότητα σε κάποια σημεία για να την κάνει πιο θελκτική (και να αυξήσει την τηλεθέασή της). Δεν πιστεύω ότι έχει σκοπό να προκαλέσει ενοχές σε κανέναν, ούτε όσες έκαναν καισαρική, ούτε όσες δεν θήλασαν. Ίσως να είχε σκοπό να κάνει πιο επιθυμητό το φτ. Αυτό ναι.

Όποια είδε αυτή την εκπομπή και ένιωσε άσχημα για τον εαυτό της και τον τρόπο που γέννησε, προφανώς είχε τη μύγα. Φυσικά και δεν είπε πράγματα που δεν ξέρουμε (για τις αυξημένες καισαρικές πχ, ή ότι σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι τη χρειάζεσαι την καισαρική), και φυσικά, λίγο να ψαχτείς καταλαβαίνεις ακριβώς πότε ο γιατρός σε ωθεί στην καισαρική γιατί τον συμφέρει, ή τον βολεύει, ή οτιδήποτε. Και μπορεί να έχεις το σθένος να επιμείνεις και τελικά να αποφύγεις την καισαρική, ή να μην την αποφύγεις, παρ'όλο που επέμεινες, ή να μην την αποφύγεις γιατί δεν είχες ούτε το κουράγιο ούτε την διάθεση να διαπληκτίζεσαι ή να αλλάζεις γιατρό την τελευταία στιγμή. Όλα είναι στο πρόγραμμα.

Για μένα, η καισαρική μου ήταν απογοήτευση (γιατί ήθελα πολύ να γεννήσω με φτ) και όταν έφτασε η στιγμή, δεν μου δόθηκε άλλη επιλογή. Ισχιακό=καισαρική.

Παρ'όλα αυτά δεν το σκέφτηκα πολύ μετά. Είχα πολύ πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτώ με ένα νεογέννητο στα χέρια μου. Οπότε δεν ένιωσα άσχημα βλέποντας την εκπομπή, απλά μου γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω Vbac στην επόμενη εγκυμοσύνη (αν έρθει). Τίποτα παραπάνω.

jTosp2.png

Χμ... είδα μια υπερβολή στη θλίψη. την οποία δεν δικαιολογώ με τον τρόπο που γέννησαν αλλά μάλον με την επιλόχια κατάθλιψη.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Χμ... είδα μια υπερβολή στη θλίψη. την οποία δεν δικαιολογώ με τον τρόπο που γέννησαν αλλά μάλον με την επιλόχια κατάθλιψη.

Συμφωνω....αλλες κλαιμε για καισαρικη, αλλες κλαιμε για το κορμι, αλλες κλαιμε για το πως θα παμε στην δουλεια ;)....ολες κατι βρισκουμε τελικα!,

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...