Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο;

Εδώ υπάρχουν γυναίκες που υποβάλλονται σε εγχείρηση για να μην έχουν ρυτίδες.

Δεν είμαστε όλες ίδιες. Όπως υπάρχουν κάποιες που ονειρεύονται τον τοκετό ως μια μοναδική στιγμή της ζωής τους, έτσι υπάρχουν άλλες που προτιμάνε να μην υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία.

Έτσι είναι...

Για τον αυξημένο αριθμό λιποαναρροφήσεων δεν άκουσα να διαμαρτύρεται κανείς...

Διαφημίσεις

Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο;

Εδώ υπάρχουν γυναίκες που υποβάλλονται σε εγχείρηση για να μην έχουν ρυτίδες.

Δεν είμαστε όλες ίδιες. Όπως υπάρχουν κάποιες που ονειρεύονται τον τοκετό ως μια μοναδική στιγμή της ζωής τους, έτσι υπάρχουν άλλες που προτιμάνε να μην υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία.

Έτσι είναι...

Για τον αυξημένο αριθμό λιποαναρροφήσεων δεν άκουσα να διαμαρτύρεται κανείς...

σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχε άλλη εναλλακτική λύση, φυσικός τρόπος δηλαδή.

στον τοκετό, όμως, υπάρχει..

σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχε άλλη εναλλακτική λύση, φυσικός τρόπος δηλαδή.

Οχι το ιδιο ειναι (και ως διευκρινιση για παραπανω) η πλειοψηφια δεν το κανει επειδη φοβαται, αλλα για αισθητικους λογους. Γι αυτο ανεφερα και τη Βραζιλια....

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά από χτες το διαβάζω.......και μάλλον είμαι ανίδεη!

Όταν λέτε ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που προφανώς δεν αναμειγνύεται ο γιατρός, τι εννοείτε?

ΔΛΔ οτι θα πει μια γυναίκα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ΘΕΛΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?

Από μόνη της? Η εννοείτε οτι θα προτείνει ο γιατρός και θα επιλέξει εκείνη.......γιατί εκεί πάλι έχει ανάμειξη ο γιατρός....

Όσο και να φοβάται μια γυναίκα, ότι και να έχει ακούσει, θα πει ντε και καλά ότι θέλει χειρουργείο? Με όλα όσα αυτό συνεπάγεται? (να πληρώσει πολύ παραπάνω, να κάνει εγχείριση, να έχει τα μετεγχειρητικά που λένε ότι είναι δύσκολα, το παιδί επίσης έχει κάποιους κινδύνους στην ΚΤ, σοκ έχω ακούσει, σκισμένο κεφαλάκι από νυστέρι έχω δει με τα μάτια μου -ράμματα στο νεογέννητο, ίκτερο διάβασα χτες εδώ, δεν το ξέρω, θερμοκοιτίδα στανταράκι βλέπω να λέτε) και να τα ΕΠΙΛΕΞΕΙ κάποια αυτά, για ποιό λόγο αν δεν το συστήσει ο γιατρός?

Τι θα πει δικαίωμά μου είναι πώς θα γεννήσω, μήπως ξεφεύγουμε λίγο?

Παρούσα!!!

Προσωπική επιλογή ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ να γεννήσω με καισαρική.

Και δεν νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένη να δώσω λόγο σε κανέναν γιατί.

Όπως κάποιες κοπέλες υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να γεννήσουν σπίτι τους μόνο με μια μαία, το ίδιο κι εγώ ήθελα να γεννήσω με καισαρική και μόνο με τον συγκεκριμένο γιατρό.

THE END

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Πως δεν υπάρχει... Δίαιτα!:D

Είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιβάλλεται ιατρικά λιποαναρόφηση...

Διαφημίσεις

Δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί το κάνει η πλειοψηφία γιατί απλά δεν ξέρουμε. Έρευνες δεν υπάρχουν και η κάθε μία κρίνει ανάλογα με αυτά που ακούει, με αυτά που πιστεύει η ίδια και με αυτά που βλέπει στην τηλεόραση... :rolleyes:

Πάντως εικάζω ότι οι περισσότερες από αυτές που επιλέγουν καισαρική δεν το κάνουν για το ζώδιο. Η συγκεκριμένη μάλλον ήταν "ειδική περίπτωση".

La Latina, υπάρχουν και τέτοια, έχω ακούσει κι εγώ μία νοσηλεύτρια η οποία το ζήτησε γιατί φοβόταν. Πάντα ακούς για διάφορα κουλά που συμβαίνουν γύρω μας, το θεωρώ ένα απ' αυτά.

ziapan πολύ εύστοχο το παράδειγμα σου.

ekavi_ ???

Και ναι σημασία έχει να γεννηθεί ένα ζωντανό υγιές βρέφος.

Φυσικά υγιές και ζωντανό. Οπως να'ναι; συγνώμη μα σε βρίσκω πολύ ρηχή; πως νιωθεις;; σαν σκεύος κυοφορίας; ξέρω και γω; Μιλάς συνεχώς σαν γραφειοκράτης ΔΥ που βλέπει μόνον αριθμούς. Μα κάτω από κάθε αριθμό υπάρχει άνθρωπος/χρώμα/συναίσθημα. Γυναίκες είμαστε και μάλιστα μητέρες. Οχι τόση σκληρότητα.

αν η επιλεκτική επιστροφή στη φύση είναι ενοχλητική....φαντάσου τι γίνεται με την ολική επιστροφή......(το θεωρώ υπερβολικό)

Μόδα είναι οτιδήποτε γίνεται μαζικά,άρα την περίοδο αυτή η μόδα είναι καισαρική!

Από τη στιγμή που γεννιέται ένας άνθρωπος έχει δικαιώματα...και στα μωρά μας είμαστε υποχρεωμένες να σεβαστούμε τα δικαιώματά τους!

Η αισθητική επέμβαση θεωρώ πως δεν έχει καμία σχέση με την καισαρική επέμβαση.Στις αισθητικές επεμβάσεις ρισκάρεις μόνο τον εαυτό σου....

TBlYp3.png

Για μενα το προβλημα ειναι μονο στο μυαλο μας, και εχει να κανει με τα σχολια απο τη μια ή την αλλη πλευρα. Απο την ιδια θα επρεπε να ειμαστε! Της καλης εκβασης του τοκετου οπως και να γινει.

Δεν θα επρεπε ουτε να υποβιβαζουμε τα συναισθηματα των γυναικων που κανουν φτ, ουτε τα συναισθηματα των γυναικων που κανουν κτ. Θα επρεπε να βοηθουμε οσες κανουν το ενα ή το αλλο χωρις λογο και χωρις να ειναι επιλογη τους, να το ξεπερασουν και να καταλαβουν οτι ο στοχος, επιτευχθη, κι αυτο ειναι το σημαντικο! Συμφωνω απολυτα στην ενημερωση, να ανταλλαζουμε αποψεις. Και στο να παιρνουμε δευτερη γνωμη αλλα απο εναν ΓΙΑΤΡΟ.

ΥΓ. Οσο για την κτ. Επειδη καποιες εχουν γραψει εδω μεσα πολλα φρικτα, να αναφερω για οσες εγκυουλες μας διαβαζουν, οτι για εμενα ηταν πολυ ομορφη εμπειρια. Πηγα ηρεμη, ημουν προετοιμασμενη σωματικα και ψυχικα, μπηκα αμεσως χειρουργειο χωρις να πλυθω εκει κλπ γιατι ειχα χρονο να προετοιμαστω απο πριν, σε 40ʼ κρατησα το μωρο μου για λιγο και δυο ωρες μετα, θηλαζαμε. Και θηλασαμε ΔΥΟ χρονια!!!

Εννοειται θα ηταν υπεροχο, αν ειχα κανει φτ. Ομως στην περιπτωση μου, δεν θα ειχα χαρει το μωρακι μου γιατι δεν θα ζουσα σημερα....οποτε δεν το σκεφτομαι ως κατι που εχασα, αφου δεν θα μπορουσα να το εχω ετσι κι αλλιως....

Παρούσα!!!

Προσωπική επιλογή ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ να γεννήσω με καισαρική.

Και δεν νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένη να δώσω λόγο σε κανέναν γιατί.

Όπως κάποιες κοπέλες υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να γεννήσουν σπίτι τους μόνο με μια μαία, το ίδιο κι εγώ ήθελα να γεννήσω με καισαρική και μόνο με τον συγκεκριμένο γιατρό.

THE END

Εννοείς οτι το έκανες χωρίς να υπάρχει κάποιο ιατρικό θέμα? Να καταλάβω προσπαθώ, μην εξίστασαι...δεν δίνεις λόγο σε κανέναν! Την άλλη πλευρά προσπαθώ να δω......Επειδή η γέννα δεν εμπεριέχει μόνο τη δική μας ζωή αλλά και κάποια πολύ σημαντικότερη.

Διαφημίσεις

Μα τι σχέση έχει το να ισιώσεις τη μύτη σου με το να φέρεις μια ζωή στον κόσμο; έλα παναγία μου....

εν πάσει περιπτώσει να υποθέσω πως αν ενοχλεί η επιστροφή στη φύση δεν αγγίζετε βιολογικά προϊόντα για τα παιδάκια σας. Παίρνετε οτιδήποτε παραγέται σε μαζική παραγωγή με τα εύσημα της τεχνολογίας τροφίμων.

Πάντως εικάζω ότι οι περισσότερες από αυτές που επιλέγουν καισαρική δεν το κάνουν για το ζώδιο. Η συγκεκριμένη μάλλον ήταν "ειδική περίπτωση".

Έχω ακούσει περίπτωση πάντως που ανησυχούσε για την αλλαγή του ζωδίου (στις 20 κάτι του μηνός) και ήθελε να γεννήσει νωρίτερα (με φ.τ.). Τελικά τα κατάφερε... Δεν ξέρω λεπτομέρειες, ούτε ρώτησα, αλλά την απασχολούσε πάρα πολύ το θέμα.

ekavi_ ???

Και ναι σημασία έχει να γεννηθεί ένα ζωντανό υγιές βρέφος.

Φυσικά υγιές και ζωντανό. Οπως να'ναι; συγνώμη μα σε βρίσκω πολύ ρηχή; πως νιωθεις;; σαν σκεύος κυοφορίας; ξέρω και γω; Μιλάς συνεχώς σαν γραφειοκράτης ΔΥ που βλέπει μόνον αριθμούς. Μα κάτω από κάθε αριθμό υπάρχει άνθρωπος/χρώμα/συναίσθημα. Γυναίκες είμαστε και μάλιστα μητέρες. Οχι τόση σκληρότητα.

:-D:-D:-D:-D

Με έκανες και γέλασα!:-D

Συγγνώμη αλλά με λες σκληρή που θέλω να γεννηθεί ένα μωρό υγιές με όποιον τρόπο να΄ναι και δεν με απασχολεί αν θα είναι με φ.τ., με επισκληρίδιο ή χωρίς, με καισαρική κτλ; Όχι στην εγκυμοσύνη δεν με ένοιαζε πως θα γίνει ο τοκετός. Έλεγα όταν έρθει η στιγμή θα δούμε πως θα είναι. Ετοιμάστηκα για φ.τ., πήγα έκανα και ανώδυνο υποτίθεται, αλλά δεν με απασχολούσε το πως θα καταλήξει. Με απασχολούσε να δω το μωρό μου να είναι καλά. Είτε το δω αμέσως, είτε μετά από 1 ώρα, είτε βγει από την κοιλιά, είτε βγει δια της φυσικής οδού. Αυτό δεν είναι συναίσθημα;

Για να συνοψίσουμε, όσες μητέρες υπεραμύνεσθε των ΚΤ, θεωρείτε πως στην Ελλάδα οι γιατροί ορθώς πράτουν και ανεβάζουν το ποσοστό των ΚΤ στο όσο είναι τέλος πάντων;

Η θέλετε να πείτε ότι δεν έχει σημασία το πως, σημασία έχει να γίνει η "δουλειά" με οποιονδήποτε τρόπο;;

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι δεν ξέρουμε αν το ποσοστό το ανεβάζουν οι γιατροί ή αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία των επιτόκων, η γεωγραφία μας, το νομικό πλαίσιο, η δυνατότητα επιλογής που δίνει το ιατρικό μας σύστημα κλπ.

Επίσης προσωπικά δεν έχω πειστεί για τα μειονεκτήματα της καισαρικής έναντι του φ.τ. όσον αφορά στο μωρό, αντιθέτως πιστεύω ότι το ιατρικό μοντέλο που ακολουθούμε στην Ελλάδα ίσως να έχει πλεονεκτήματα από άλλες απόψεις π.χ. χαμηλή περιγεννητική θνησιμότητα εγκύων.

Πέραν αυτών πιστεύω ότι όπως είναι καλό να μην προωθούν οι γιατροί τις καισαρικές με δόλιο τρόπο, έτσι είναι καλό να μπορούν οι γυναίκες να επιλέξουν καισαρική αν το θέλουν.

Στην τελική όμως ναι, σημασία έχει να γεννιούνται γερά μωρά.

Όχι στην εγκυμοσύνη δεν με ένοιαζε πως θα γίνει ο τοκετός. Έλεγα όταν έρθει η στιγμή θα δούμε πως θα είναι.

Κι εγώ αυτό έλεγα, κυρίως γιατί έχω ακούσει πολλές ιστορίες από φίλες μου που θα γεννούσαν έτσι ή αλλιώς και τελικά αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλλιώς τους προέκυψαν.

Εννοείς οτι το έκανες χωρίς να υπάρχει κάποιο ιατρικό θέμα? Να καταλάβω προσπαθώ, μην εξίστασαι...δεν δίνεις λόγο σε κανέναν! Την άλλη πλευρά προσπαθώ να δω......Επειδή η γέννα δεν εμπεριέχει μόνο τη δική μας ζωή αλλά και κάποια πολύ σημαντικότερη.

ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ιατρικό θέμα.

Υγιέσταστη εγώ, υγιέστατο το παιδί.

Απλά δεν αντέχω στον πόνο ΚΑΘΟΛΟΥ και προκειμένου εκείνη την ώρα πάνω στον πόνο, να γίνει κάτι κακό στο παιδί, προτίμησα να φάω τους περισσότερους πόνους της καισαρικής after και ότι συνεπάγεται ένα χειρουργείο.

Διάλεξα να πονάω εκ τους ασφαλούς δηλαδή:D

PS: Με κατεστραμμένους σπόνδυλους στη μέση δεν κάνεις επισκληρίδιο εύκολα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Μα τι σχέση έχει το να ισιώσεις τη μύτη σου με το να φέρεις μια ζωή στον κόσμο; έλα παναγία μου

εν πάσει περιπτώσει να υποθέσω πως αν ενοχλεί η επιστροφή στη φύση δεν αγγίζετε βιολογικά προϊόντα για τα παιδάκια σας. Παίρνετε οτιδήποτε παραγέται σε μαζική παραγωγή με τα εύσημα της τεχνολογίας τροφίμων.

Με ενοχλεί η εμμονή με την επιστροφή στη φύση.

Και βιολογικά μπορεί να φάω και κότες αλανιάρες και επεξεργασμένα προιόντα. :-) Δεν θέλω να περνάω ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο άκρο.

Όσο για το πρωτο (για τη μύτη), επειδή ακούω τη λέξη χειρουργείο συνέχεια, χειρουργείο είναι το ένα χειρουργείο είναι και το άλλο. Για ποιο λόγο είναι πιο τρομακτική η καισαρική;

Διαφημίσεις

Για μενα το προβλημα ειναι μονο στο μυαλο μας, και εχει να κανει με τα σχολια απο τη μια ή την αλλη πλευρα. Απο την ιδια θα επρεπε να ειμαστε! Της καλης εκβασης του τοκετου οπως και να γινει.

Δεν θα επρεπε ουτε να υποβιβαζουμε τα συναισθηματα των γυναικων που κανουν φτ, ουτε τα συναισθηματα των γυναικων που κανουν κτ. Θα επρεπε να βοηθουμε οσες κανουν το ενα ή το αλλο χωρις λογο και χωρις να ειναι επιλογη τους, να το ξεπερασουν και να καταλαβουν οτι ο στοχος, επιτευχθη, κι αυτο ειναι το σημαντικο! Συμφωνω απολυτα στην ενημερωση, να ανταλλαζουμε αποψεις. Και στο να παιρνουμε δευτερη γνωμη αλλα απο εναν ΓΙΑΤΡΟ.

ΥΓ. Οσο για την κτ. Επειδη καποιες εχουν γραψει εδω μεσα πολλα φρικτα, να αναφερω για οσες εγκυουλες μας διαβαζουν, οτι για εμενα ηταν πολυ ομορφη εμπειρια. Πηγα ηρεμη, ημουν προετοιμασμενη σωματικα και ψυχικα, μπηκα αμεσως χειρουργειο χωρις να πλυθω εκει κλπ γιατι ειχα χρονο να προετοιμαστω απο πριν, σε 40ʼ κρατησα το μωρο μου για λιγο και δυο ωρες μετα, θηλαζαμε. Και θηλασαμε ΔΥΟ χρονια!!!

Εννοειται θα ηταν υπεροχο, αν ειχα κανει φτ. Ομως στην περιπτωση μου, δεν θα ειχα χαρει το μωρακι μου γιατι δεν θα ζουσα σημερα....οποτε δεν το σκεφτομαι ως κατι που εχασα, αφου δεν θα μπορουσα να το εχω ετσι κι αλλιως....

Χαρά-Μαρία συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..και εγώ να αναφέρω από τη πλευρά μου για τις εγκύους που μας διαβάζουν ότι και για εμένα ήταν μια ομορφη εμπειρία..μακάρι να είχα κανει φτ σίγουρα, αλλά απο την άλλη δε θα ρίσκαρα τη ζωή του μωρού μου σε καμία περίπτωση..

και περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες για να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία να κρατήσω στην αγκαλιά μου και το δεύτερο μωράκι μου..:D:D

αν η επιλεκτική επιστροφή στη φύση είναι ενοχλητική....φαντάσου τι γίνεται με την ολική επιστροφή......(το θεωρώ υπερβολικό)

Μόδα είναι οτιδήποτε γίνεται μαζικά,άρα την περίοδο αυτή η μόδα είναι καισαρική!

Από τη στιγμή που γεννιέται ένας άνθρωπος έχει δικαιώματα...και στα μωρά μας είμαστε υποχρεωμένες να σεβαστούμε τα δικαιώματά τους!

Η αισθητική επέμβαση θεωρώ πως δεν έχει καμία σχέση με την καισαρική επέμβαση.Στις αισθητικές επεμβάσεις ρισκάρεις μόνο τον εαυτό σου....

Like!!

Όσο για το πρωτο (για τη μύτη), επειδή ακούω τη λέξη χειρουργείο συνέχεια, χειρουργείο είναι το ένα χειρουργείο είναι και το άλλο. Για ποιο λόγο είναι πιο τρομακτική η καισαρική;

Κι εγώ αυτή την απορία έχω - αν η καισαρική είναι κατά βάση ασφαλής σε περιπτώσεις που συντρέχει ιατρικός λόγος, γιατί να μην είναι εξίσου ασφαλής όταν την επιλέγεις; Τι αλλάζει στη δεύτερη περίπτωση σε σχέση με την πρώτη;

Εκτός βέβαια αν η καισαρική δεν είναι ασφαλής και μας λένε ψέματα, αλλά αν δεν ήταν ασφαλής, δεν θα υπήρχαν περισσότερες επιπλοκές και μεγαλύτερη περιγεννητική θνησιμότητα (όπως παλιότερα)?

Κι εγώ αυτό έλεγα, κυρίως γιατί έχω ακούσει πολλές ιστορίες από φίλες μου που θα γεννούσαν έτσι ή αλλιώς και τελικά αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλλιώς τους προέκυψαν.

Και αυτό αλλά δεν είχα καμιά ιδιαίτερη προτίμηση... Φοβόμουν και τις 2 περιπτώσεις...:rolleyes: Πόσο μάλλον να είμαι και ξύπνια κατά τη διάρκεια της καισαρικής, αλλά τελικά εκεί κατέληξα.:)

Παιδιά τι να πω......αν το θεωρείτε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων την επιλογή........δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω στη συζήτηση, και εκτιμώ αφάνταστα τα όσα πήρα.

Εγώ το θεωρώ θέμα ανθρωπίνων "υποχρεώσεων"......και με όσα έχω διαβάσει τόσα χρόνια για τις επιπτώσεις της καισαρικής στα παιδιά...συγχωρέστε με, αλλά δεν θα την επέλεγα χωρίς ιατρικό λόγο.

Εκτός βέβαια αν η καισαρική δεν είναι ασφαλής και μας λένε ψέματα, αλλά αν δεν ήταν ασφαλής, δεν θα υπήρχαν περισσότερες επιπλοκές και μεγαλύτερη περιγεννητική θνησιμότητα (όπως παλιότερα)?

Γενικά μιλώντας κανένα χειρουργείο δεν είναι ΠΟΤΕ 100% ασφαλές.

Επίσης η "ασφάλεια" του συγκεκριμένου χειρουργείου έχει να κάνει και με τον γιατρό και το πόσο εκπαιδευμένος χειρουργός είναι.

Έχω ακούσει για κάτι νυστέρια στο κεφαλάκι του παιδιού και έχω γίνει μπαρούτι.

Και στην καισαρική ρισκάρεις τη ζωή του μωρού; Δεν νομίζω.

Και αυτό αλλά δεν είχα καμιά ιδιαίτερη προτίμηση... Φοβόμουν και τις 2 περιπτώσεις...:rolleyes: Πόσο μάλλον να είμαι και ξύπνια κατά τη διάρκεια της καισαρικής, αλλά τελικά εκεί κατέληξα.:)

Είσαι το alter ego μου! Κι εγώ δεν ήθελα ούτε φ.τ. ούτε καισαρική. Προτιμούσα τον πελαργό! Τελικά έκανα καισαρική με ολική, εγώ που πάνω από όλα φοβάμαι την ολική νάρκωση. Τι να πεις.... τα τυχερά της κάθε μιας! ;)

Επίσης η "ασφάλεια" του συγκεκριμένου χειρουργείου έχει να κάνει και με τον γιατρό και το πόσο εκπαιδευμένος χειρουργός είναι.

Έχω ακούσει για κάτι νυστέρια στο κεφαλάκι του παιδιού και έχω γίνει μπαρούτι.

Ένας γιατρός μπορεί να κάνει εξίσου ζημιά και στον φ.τ... Έχω ακούσει και εγώ τραυματισμούς με εμβρυουλκό...

Γιατί, είναι 100% ασφαλής ο φυσιολογικός τοκετός; Τόσο για τη μάνα όσο και για το μωρό;

Ούτε η οδήγηση είναι 100% ασφαλής, αλλά δες πόσοι την κάνουν κάθε μέρα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...