Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με την παιδίατρο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Beba09, αν δεν νιώθεις καλα , άλλαξε την παιδίατρο ,αλλά πιστεύω ότι έχεις αναφέρει κάποια πράγματα λάθος

- Καταρχήν για το μάτι πολύ καλά εκανε και σε εστειλε σε παιδοοφθαλμίατρο.Εμεις δηλ ,αν εχουμε θέμα στο μάτι ,που θα πάμε ? Κοριτσάκι φίλων μας από τσίμπημα στο μάτι ,εμεινε μια εβδομάδα στο Παίδων με ενδοφλέβια αντιβίωση και αργότερα εκανε κ μαγνητικη.Δηλ.εσύ είσαι απολυτα σίγουρη με διάγνωση από το τηλεφωνο ?

- Αν η παιδίατρος ,μολις της λες ότι εχει πυρετό,σου λεει ΄΄φερτην΄΄ εχεις δικιο. Συνηθως λενε να το παρακολουθούμε και μετά το 2ο , 3ο , 24ωρο ,παμε γιατρο.

-Το να της πεις ''ατάκες'' για να της κόψεις την φόρα ,δεν νομιζω ότι θα καταφερεις κατι.Το πολύ πολύ , να σου κοψει εκεινη την φορα.Αλλωστε η αγορα είναι ελευθερη , υπαρχουν απειροι παιδίατροι

-Καταλαβαινω την δυσκολια στα οικονομικα (εμεις ειμαστε κ οι δυο ανεργοι) .

Ο δικος μας παιδίατρος μου εδωσε από την αρχη κ τηλ για νυχτα, απανταει ΠΑΝΤΑ ,αλλιως θα παρει ο ιδιος τηλ κ αν χρειαστεί δινει οδηγιες από το τηλ.αλλα αναλογα με τη περιπτωση.

και εξηγω..

-Τον Οκτωβριο , ο μικρος ανεβασε μεσα στην νυχτα 39 πυρετο.Το πρωι που το πηρα ,με ρωτησε ποτε ξεκινησε ο πυρετος , να του δωσω αντιπυρετικο και να τον παω να τον δει.Ο γιος μου είναι 3 χρονων ,παει και παιδικο ,οποτε ηθελε να τον ακουσει κ για ακροαστικα.

-Πριν ένα μηνα ,ο μικρος ειχε διαρροια κ εμετο , τον πηρα τηλ .Δεν μου ειπε καν να παμε, δεν εδωσε αντιβιωση (γενικα δεν δινει ευκολα).Επιβεβαιωσε αυτό που ξερουμε για την γαστρεντερίτιδα,να φαει ή ρυζι κλπ και αν χρειαστεί να τον ξαναπαρω.Αλλα κι εγω δεν παιρνω για το παραμικρο.....στα 3 χρόνια, ζητημα είναι να τον εχω παρει 4-5 φορες.

Μας εδωσε την βεβαιωση για τον παιδικο κ του εκανε το μαντου χωρις να μας χρεωσει επισκεψη.

Είναι τυπικος , ευγενικός και με όσο ενδιαφέρον χρειάζεται.

3W24p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τα πραγματα ειναι απλα..αν δεν εχουμε καλη επικοινωνια με τον/την παιδιατρο η χασουμε την εμπιστοσυνη μας η νομιζουμε πως μας εκμεταλλευεται οικονομικα η γενικα δεν 'πολυκολλαει το γλυκο' απλα αλλαζουμε...ελευθερη αγορα ειναι..

αλλα να ακουω οτι θα πουμε ατακες για να κοψουμε την φορα στον παιδιατρο μας και αλλα τετοια καθως και οτι μενουμε σε ελλαδασταν η να μην σεβομαστε τους παιδιατρους μας-επειδη ορισμενοι εχουν την αποψη οτι οι παιδιατροι δεν ειναι δα και τιποτα σημαντικο- τοτε μου σηκωνεται κυριολεκτικα η τριχα!!!!:confused:

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε άποψη επί παντός επιστητού !

Επιλέγοντας έναν-μια παιδίατρο πρέπει να μπορούμε να υποστηρίζουμε την επιλογή μας.

Απλά τον-την αλλάζουμε !!

Αντί να χαλιόμαστε δεν είναι καλύτερο ??

Εγώ απλά θα σου πω να βρεις άλλη/άλλον παιδίατρο. Δεν θα σταθώ στους λόγους. Πιστεύω αν σε χαλάει το οτιδήποτε τότε δεν θα έχεις και την απαραίτητη άνεση/εμπιστοσύνη μαζί της. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να εμπιστευόμαστε τον οποιοδήποτε γιατρό μας και να διατηρούμε μια καλή σχέση.

Τώρα στο κομμάτι που ανέφερες με τις ατάκες κτλ. πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να πεις κάτι. Η παιδίατρος δουλεύει ιδιωτικά και έτσι πληρώνετε,έστω και αν δεν μας αρέσει.Αν δεν μπορούμε δεν πάμε. Δεν ζήτησε φακελάκι στο δημόσιο...Τόσο κοστολογεί τις υπηρεσίες της.Δικαίωμα της. Απλά αν δεν μας συμφέρει πάμε αλλού!

TA6yp3.png

Each day's a gift and not a given right...

Leave no stone unturned, leave your fears behind...

And try to take the path less traveled by...

That first step you take is the longest stride...

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απόψεις. Αποφάσησα να την κρατήσω για τα εμβόλια, χαρτιά για το σχολείο, γενική παρακολούθηση κλπ (για όσο μπορώ) και τέλος πάντων εάν χρειαστώ κάτι και δω ότι δεν μπορώ να πάω εξαιτίας του οικονομικού υπάρχει και το παιδων. (Επίσης μια κυρία μου είπε για μια παιδίατρο που παίρνει 15 ευρώ μόνο). Δεν ξέρω αυτό το οικονομικό μας έχει γονατίσει όλους.......

Οφείλω να πω ότι δεν αξίζει να της την πω γιατί και εκείνη μπορεί να το πάρει στραβά και δεν αξίζει. Τώρα λυπάμαι που σαν άνθρωπος δεν έχω το θάρρος να της πω ξεκάθαρα ότι λυπάμαι αλλά πιέζομαι και θέλω διευκόλυνση. Δυστυχώς αλλάζει πολύ μια σχέση όταν από καλός πελάτης-ασθενής αρχίζεις να ζητάς διευκολύνσεις.

Διαφημίσεις

Beba09, αφού πήρες την απόφαση να την κρατήσεις,ΟΚ.Και όπως λες αν χρειαστεί πάμε ΠΑΙΔΩΝ.Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου με το οικονομικό.Και εγω το έχω σκεφτεί ''ωχ....τώρα θα πρέπει να δώσουμε 40 ευρώ'' κι αυτό γιατί είμαστε άνεργοι.

Προχθές συνάντησα μια κοπέλα που μένει ακριβώς απέναντι και μου είπε ότι άλλαξε παιδίατρο και πήγε στον δικό μας (συμπτωματικά, ο γιατρός της είπε ότι έχει και τον γιο μου).Ο λόγος ? Η παιδίατρος της ,λείπει πολύ συχνά σε ταξίδια......την εχει πάρει τηλ με το παιδί άρρωστο κ η απάντηση ήταν ''δεν μπορώ , ετοιμάζω βαλίτσες''. Ο σύζυγος της παιδιάτρου , καρδιολόγος στην περιοχή και κάνουν πολύ συχνά ταξίδια στην κόρη τους που σπουδάζει στο εξωτερικό !!!!!! Και όντως επειδή τα ιατρεία είναι στην καθημερινή μου διαδρομή ,το έχω δει ότι πολλές φορές υπάρχει ανακοίνωση ότι θα είναι κλειστα. Τελοσπάντων μου είπε κι άλλα κ πραγματικά στην συγκεκριμένη περίπτωση απορώ γιατί τους πήρε 3 χρόνια να αλλάξουν παιδίατρο

3W24p3.png

ευχομαι μονο ο πυρετος στο πρωτο 24ωρο να μην ειναι μηνιγγιτιδα σε κανενα απο τα παιδια μας...γιατι τοτε η διαιρεσουλα δε σωζει κανεναν!! και βεβαια ολες τις ευθυνες θα τις ριξουμε πανω του που θα βγουμε και θα λεμε πως δεν επρεπε να δωσει ντεπον απο το τηλεφωνο!!! δεν διαφωνω με κανενα παραπανω..απλα λεω οτι ο γιατρος προσφερει υπηρεσιες και εχει πολυ μεγαλη ευθυνη...καθε παιδιατρος μπορει να παρακολουθει και 200 παιδια..αν εμεις ως γονεις θελουμε τη βολη μας και κοιταμε πως θα γλιτωσουμε την επισκεψη τοτε εμεις ρισκαρουμε πρωτοι και οχι οι παιδιατροι μας! εχω ζησει στο εξωτερικο χρονια και αυτη τη νοοτροπια μονο εδω στην ελλαδα την εχω δει..δηλαδη την αμεση οδηγια απο το τηλεφωνο..και το χειροτερο ειναι πως εχουμε μαθει να την απαιτουμε κιολας!

εμενα οταν ειχε παθει μηνιγγιτιδα 45-50 ημερων η παιδιατρος ηταν διακοπές, η μικρή είχε χαμηλο πυρετο, 37,3 ηταν ατονη, εκλαιγε δεν ηθελε να φαει, πήρα τηλ την παιδιατρο και με εστειλε κατευθειαν νοσοκομείο, και η ιδια μιλησε με τον παιδιατρο του νοσοκομειου να μας περιμένει. και είχε δει το παιδι μονο 1 φορα στις 10 μερες, θα μπορουσε να μη σηκωσει καν το τηλ κι εγω να επαναπαυομαι οτι εχει ιωση ή κολικους. απο το τηλέφωνο μου έχει δωσει οδηγίες για φαρμακα μια φορά που ήμουν στο χωριό και η μικρή είχε κάνει ουρολοίμωξη (τα συμπτωματα ηταν ξεκαθαρα) κ δεν υπήρχε γιατρος κοντά και της εδωσα αντιβιωση, επίσης σε αλλεργία και μια φορα που είχε πέσει ο μικρος και δεν ήξερα αν χτυπησε ή οχι μου είπε τι να κάνω και τι να προσέξω τις επόμενες ώρες. σε ιωσεις κλπ την παίρνω τηλ πριν πάω και αναλογα μου λέει τι να κάνω, πχ μπορει να μου πει απλα να βάλω ορο στη μυτη και χλιαρα ντουζ ή να τα πάω στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο, αναλογα την περιπτωση. δε μου έχει πει τιποτα για τα χαρτια για το σχολείο και εμβολια που απο μια ηλικια κ μετα τα εκανα στο ΚΥ, σε επανεξέταση πληρώνω αφού εξεταζει ξανα το παιδί και καποιες φορές πρέπει να συνταγογραφήσει και δεν εχω απαιτηση να μην πληρώνω. αν δεν εχουμε λεφτα πάμε νοσοκομείο ή στο κεντρο υγειας αναλογα τη σοβαρότητα της καταστασης

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...