Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΦΤΙΣΗ

litsa81

Recommended Posts

Πάντως στη δεύτερη βάφτιση που άλλαξα ενορία λόγω τάματος, πλήρωσα κανονικά την ταρίφα και όχι κάτι παραπάνω......κι εγώ δεν το έχω ξανακούσει αυτό με την αλλαγή ενορίας στη βάφτιση.......

Διαφημίσεις

άλλο και τουτο παλι....Υποτιθεται οτι τα λεφτα τα ζητανε για τα "λειτουργικα εξοδα" οπως λενε :? της εκκλησιας για το μυστηριο..

δηλαδη όταν είναι περισσοτεροι οι κουμπαροι, αυξανονται τα λειτουργικα έξοδα της εκκλησιας???

Να αηδιαζεις σε κάνουν ρε γαμωτο...

Και η πλάκα είναι ότι ούτε καν "χρησιμοποιήσαμε" τον πάτερ της εκκλησίας.........είχαμε δικό μας συγγενή παπά που πήρε άδεια από τη Μητρόπολη και τέλεσε το μυστήριο.......τελείως τσάμπα φράγκα δλδ χωρίς κούραση βγάλανε.......

ρε κοριτσια εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο για βαπτιση!?!?!

Μονο στον γαμο ξερω οτι γινεται αυτο,αν ο γαμος δεν γινει στην ενορια της νυφης..

Εμεις για να αλλαξουμε εκκλησια είχαμε πληρωσει ενα ποσο στην ενορια μου..

αλλα ουτε στη βαπτιση του γιου μου περσυ μας ζητησε κανενας κατι τετοιο, ουτε φετος που κλεισαμε για την βαπτιση του μικρου σε αλλη ενορια μας ζητησαν καποιο χαρτι- βαβαιωση οτι πληρωσαμε επειδη δεν θα κανουμε την βαπτιση στην ενορια μας και καλα...

Ετσι κ αλλιως απο που και ως που?Στο γαμο χρειαζεσαι να σου δωσουν το πιστοποιητικο αγαμιας απο την ενορια σου και γι'αυτο πληρωνεις όταν πας να το παρεις αν δεν κανεις το γαμο εκει..στη βαπτιση αφου απο την εκκλησια που κλεινεις δεν σου ζητανε καποιο χαρτι,πως θα το μαθουν στην ενορια σου??:shock::roll:

Εμας για να μας κλείσουν ημερομηνία για τη βάφτιση μας ζήτησαν να πάμε στην ενορία μας με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού για να γίνει μεταβίβαση της. Άρα δεν ειχα επιλογή.

Μια φίλη μου που θα βαφτίσει το καλοκαίρι το παιδακι της δεν της ζήτησαν τίποτα από την εκκλησία οπότε το γλυτωσε. Βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα πάει στην ενορία μας για να δηλώσει τη βάφτιση. Είναι άξιοι να της τα ζητήσουν τότε.

ρε κοριτσια εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο για βαπτιση!?!?!

Μονο στον γαμο ξερω οτι γινεται αυτο,αν ο γαμος δεν γινει στην ενορια της νυφης..

OOOOXI!! σε ρωτάει ο παπάς που μένεις, σε ποια ενορία δηλαδή ανήκεις και αν δει ότι ανήκεις σε διαφορετική ενορία, τότε σε στέλνει να πληρώσεις το χαράτσι (50 ευρώ σε εμάς).

Εγώ είπα στον παπά πως ανήκουμε σε αυτήν την ενορία και δεν χρειάζεται αλλαγή (για 2 δρόμους έπρεπε να πληρώσω 50 ευρώ;;;; βρε άντεεεε), με πίστεψε και δεν χρειάστηκε.

Τα χρήματα τα παίρνουν για να πληρωθεί ο νεοκόρος, ο ψάλτης και τα υλικά της εκκλησίας (νερά, μύρα κλπ). Ετσι μου είπαν εμένα. Δεν τους πληρώνει η αρχιεπισκοπή λέει, περιμενουν απ' τα μυστήρια. Είπα κι εγώ, τόση αφοσίωση οι νεοκόροι και οι ψάλτες.... Κι από τότε όλο και τριγυρίζει στο μυαλό μου να πω τον άντρα μου να πάει για ψάλτης που είναι άνεργος και καλίφωνος. Είναι καλό το μεροκάματο!!!!!!! :twisted::twisted::twisted:

εγω πριν ενα μηνα που πηρα τηλ στην εκκλησια για να ρωτησω ποτε να παω για να κλεισω ημερομηνια για τη βαπτιση και τι χαρτια χρειαζονται,μου ειπαν την ληξιαρχικη πραξη γεννησης του παιδιου..τιποτα δεν ανεφεραν για ενοριες και τετοια..πηραμε και εμεις τη ληξιαρχικη και πηγαμε απο την εκκλησια,μας εκλεισε την ημερομηνια και το μονο που μας ειπε ειναι οτι τη μερα της βαπτισης να παμε εμεις και οι κουμπαροι κανενα τεταρτο νωριτερα για να πληρωσουμε τα 180 ευρω που λεγαμε...

Στην ενορια σου μετα γιατι πας να δηλωσεις τη βαπτιση?εμεις και την πρωτη φορα μονο στο ληξιαρχειο πηγαμε μετα τη βαπτιση, με το χαρτι απο την εκκλησια οτι εγινε το μυστηριο,ώστε να δηλωσουμε το ονομα του παιδιου...Δεν πηγαμε καθολου να δηλωσουμε κατι στην ενορια μας..

Τι να πω ρε κοριτσια..μου φαινεται πως οτι θελουν κανουν και ζητανε σε καθε εκκλησια..

Η επισημη σταση παντως της Εκκλησιας της Ελλαδος υποτιθεται οτι ειναι οτι για κανενα μυστηριο δεν πρεπει να πληρωνεις..και απ'οτι ξερω ολοι αυτοι(ψαλτες νεοκοροι κ.λ.π) έχουν μισθό κανονικα..αλλα και να μην ειχαν,μου θέλουν ο καθενας τους το λιγοτερο 30 ευρω μεροκαματο για μιση ώρα που διαρκει μια βαπτιση...?(και φυσικα δεν μιλαμε μονο για 30 ευρω γιατι δεν γινεται μονο ενα μυστηριο τη μερα...Αν βγαζουν εστω ενα 30ευρο ο καθενας τους απο ενα μυστηριο, μιλαμε οτι έχουν τουλαχιστον ενα 100ευρο ο ένας στην τσεπη για 3 ωρες...)

Το επαγγελμα του μελλοντος!!χαχαχαχα

6L9mp2.png

IPZnp2.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...