Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΦΤΙΣΗ

litsa81

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια.Έχω ξεκινήσει να ψάχνω εκκλησία για την βάφτιση του γιου μας και όπου πάω μου ζητάνε κατευθείαν λεφτά.Ο ένας και καλά για φιλανθρωπικό σκοπό ο άλλος για τα συσσίτια.Καλά τι γίνεται?Ισχύει και σε εσάς κάτι τέτοιο ή απλά όποια εκκλησία επιλέγω τυγχάνει να θέλουν λεφτά?Και δεν είναι και λίγα!!!!150 ευρώ ταρίφα μου ζητάνε.Έλεος!!!!!Μήπως δεν ξέρουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει????

Διαφημίσεις

Εμάς την ημέρα του μυστηρίου όταν υπογράφαμε τα χαρτιά πριν τη βάφτιση μας είπαν αν θέλουμε να δώσουμε κάτι -χωρίς όμως να αναφέρουν συγκεκριμμένο ποσό- για να στηρίξουμε το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας (κάτι που όντως γίνεται, πολλές φορές όταν πάω βόλτα τον μικρό βλέπουμε τους ανθρώπους στην ουρά να περιμένουν το φαγητό που τους προσφέρουν). Εμείς δώσαμε ένα μεγάλο ποσό αλλά το κάναμε επειδή το νιώθαμε όχι επειδή μας το επέβαλλαν.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Στο παρελθόν έχω δώσει κι εγώ αρκετά. Πρέπει να πω πάντως, ότι στην Παναγία της Τήνου που βαφτίσαμε πέρσι, δε ζητήσαν τίποτα από τους γονείς, και από μας τους νονούς 30? κι αυτό χαλαρά, στο στυλ ότι θέλετε 10-20-30.

Μακάρι Izaki κάθε εκκλησία να είχε να δείξει χειροπιαστό έργο σαν αυτό που περιγράφεις. Αν και νομίζω ότι η Αρχιεπισκοπή κάνει καλή δουλειά.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Εγω βαφτισα περσι τον γιο μου σε μια υπεροχη εκκλησια, τους Αγιους Ισιδωρους στον Λυκαβηττο, ειναι χτισμενη σε υπεροχο σημειο και γενικα ειναι ιδανικη για βαφτιση αλλα και για λειτουργια καθως οι παπαδες σε κερδιζουν με την συμπεριφορα τους. Δεν μας ζητησαν τιποτα, μονο μετα τη βαφτιση που υπογραψαμε ρωτησε η νονα τι να δωσει και της ειπε οτι εχετε ευχαριστηση, παθαμε πλακα!

Διαφημίσεις

Κορίτσια το ότι έχετε ευχαρίστηση νομίζω ήταν πιο παλιά.Εγώ ρωτάω για τώρα πρόσφατα αν έκανε καμιά σας την βάφτιση.Γιατί και εγώ που έγινα νονά πριν 3 χρόνια δεν μου ζήτησαν τίποτα και μάλιστα στον Άγιο Χριστόφορο στο Δαφνί.Τώρα που διαβάζω κάποια άλλα ποστ λένε ότι εκεί ζητάει ο παπάς τουλάχιστον 150ε.Τι να πω έχω προβληματιστεί.....

Εμάς την ημέρα του μυστηρίου όταν υπογράφαμε τα χαρτιά πριν τη βάφτιση μας είπαν αν θέλουμε να δώσουμε κάτι -χωρίς όμως να αναφέρουν συγκεκριμμένο ποσό- για να στηρίξουμε το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας (κάτι που όντως γίνεται, πολλές φορές όταν πάω βόλτα τον μικρό βλέπουμε τους ανθρώπους στην ουρά να περιμένουν το φαγητό που τους προσφέρουν). Εμείς δώσαμε ένα μεγάλο ποσό αλλά το κάναμε επειδή το νιώθαμε όχι επειδή μας το επέβαλλαν.

Κοίτα και εγώ επειδή μου είπαν ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό είχα σκοπό να δώσω ένα καλό ποσό απλά δεν μου άρεσε το γεγονός που μου τα ζήτησαν κατευθείαν.Ρωτάς τον άλλον αν τα έχει?Αλήθεια εσύ για πια εκκλησία μιλάς?

litsa εμεις τον Μαρτιο καναμε την βαφτιση, δεν ειναι παλια και δεν νομιζω στην συγκεκριμενη εκκλησια τουλαχιστον να εχει αλλαξει κατι. Να πω οτι δεν ειμαι σχεδον καθολου της εκκλησιας γενικοτερα αλλα η συγκεκριμενη πραγματικα με κερδισε, πρωτη φορα ειδα ανθρωπινους παπαδες και ευχαριστηθηκα και την βαφτιση αλλα και την καθιερωσα σαν εκκλησια μας!

Δεν εισαι υποχρεωμενη να δωσεις συγκεκριμενο ποσο οποτε εγω απλα διαλεξα την εκκλησια που με βολευε και μου αρεσε και δεν ρωτησα τιποτα για λεφτα, ευτυχως δεν ηρθα σε δυσκολη θεση.

Κοίτα και εγώ επειδή μου είπαν ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό είχα σκοπό να δώσω ένα καλό ποσό απλά δεν μου άρεσε το γεγονός που μου τα ζήτησαν κατευθείαν.Ρωτάς τον άλλον αν τα έχει?Αλήθεια εσύ για πια εκκλησία μιλάς?

Εγώ αναφέρομαι στον Άγιο Αλέξανδρο στο Π.Φάληρο και η βάφτιση έγινε τον περασμένο Μάρτιο αρκετά πρόσφατα. Για να είμαι ειλικρινής και εμένα θα με ενοχλούσε αν υπήρχε "ταρίφα" ειδικά αυτή την εποχή που πολλές οικογένειες δυσκολεύονται για τα βασικά.

Πάντως για την εκκλησία αυτή έχω να πω τα καλύτερα, τα έχω αναφέρει και εδώ

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2621941&postcount=20

S02fp3.png

LnVyp3.png

Μακάρι Izaki κάθε εκκλησία να είχε να δείξει χειροπιαστό έργο σαν αυτό που περιγράφεις. Αν και νομίζω ότι η Αρχιεπισκοπή κάνει καλή δουλειά.

Συμφωνώ μαζί σου, για εμένα εξυπακούεται ότι η εκκλησία έχει και αυτό τον ρόλο να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη. Πράγματι η Αρχιεπισκοπή επιτελεί σημαντικότατο έργο, το ίδιο ισχύει και για τον Άγιο Νικόλαο στον Πειραιά, μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι ιερείς το παράδειγμά τους.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Ναι όντως είναι πρόσφατη η βάφτισή σας...Σίγουρα σε κερδίζει η εκκλησία όταν σου συμπεριφέρονται σωστά και δεν εννοώ φυσικά το οικονομικό αλλά ο τρόπος τους.Πάντως και εγώ δεν ρώτησα στις εκκλησίες μόνες τους μου είπαν κατευθείαν το ποσό.Αύριο θα πάω και σε κανά 2 ακόμα που έχω δει και αν μου ζητήσουν και αυτές σημαίνει ότι είναι όλοι συνεννοημένοι δεν εξηγείται αλλιώς...χαχαχα

litsa εμεις τον Μαρτιο καναμε την βαφτιση, δεν ειναι παλια και δεν νομιζω στην συγκεκριμενη εκκλησια τουλαχιστον να εχει αλλαξει κατι. Να πω οτι δεν ειμαι σχεδον καθολου της εκκλησιας γενικοτερα αλλα η συγκεκριμενη πραγματικα με κερδισε, πρωτη φορα ειδα ανθρωπινους παπαδες και ευχαριστηθηκα και την βαφτιση αλλα και την καθιερωσα σαν εκκλησια μας!

Δεν εισαι υποχρεωμενη να δωσεις συγκεκριμενο ποσο οποτε εγω απλα διαλεξα την εκκλησια που με βολευε και μου αρεσε και δεν ρωτησα τιποτα για λεφτα, ευτυχως δεν ηρθα σε δυσκολη θεση.

Ναι όντως είναι πρόσφατη η βάφτισή σας...Σίγουρα σε κερδίζει η εκκλησία όταν σου συμπεριφέρονται σωστά και δεν εννοώ φυσικά το οικονομικό αλλά ο τρόπος τους.Πάντως και εγώ δεν ρώτησα στις εκκλησίες μόνες τους μου είπαν κατευθείαν το ποσό.Αύριο θα πάω και σε κανά 2 ακόμα που έχω δει και αν μου ζητήσουν και αυτές σημαίνει ότι είναι όλοι συνεννοημένοι δεν εξηγείται αλλιώς...χαχαχα

Εμεις τον Μαίο βαφτίσαμε μαζί με μια άλλη κοπέλα δυο διδυμα κοριτσάκια. Επειδή ήταν δυο τα παιδιά είχαμε σκεφτεί να δώσουμε εμείς ως νονοί γύρω στα 100 ευρώ και η άλλη κοπέλα ό,τι ήθελε. Εμένα να σου πω και τα 100 πολλά μου φαίνονταν αλλα ο άντρας μου έλεγε ότι είναι καλά και επειδή ξερουμε τι συμβαίνει δεν ήθελε να γίνει θεμα. Αφού υπογράψαμε τα χαρτιά, λεει ο παπας αν θελουμε να δώσουμε κάτι για την εκκλησία. Βγαζει λοιπόν η άλλη κοπέλα ενα φάκελο, τον δίνει, τον ανοίγει ο παπας και λέει "Καλα, νόνο 30 ευρω θα δώσεις;". Ετσι, στην ψύχρα. Η κοπέλα δεν απάντησε και βγηκε από το δωμάτιο οπως και εγώ γιατί δεν φημίζομαι για την αυτοκυριαρχία μου όταν βλεπω τετοιες συμπεριφορές. Λαθος μου βεβαια, γιατί τελικά ο άντρας μου εδωσε 150.

Τον Ιούνιο βαφτίσαμε την κόρη μας σε άλλη εκκλησία. Ο νονός εδωσε 100 ευρώ και μετά μας ζήτησαν να δώσουμε κατι και για τον νεοκόρο.

Οπως καταλαβαίνεις η κρίση δεν τους έχει αγγίξει.

joan80 Καθόλου δεν τους έχει αγγίξει η κρίση όπως βλέπω.Πήραμε τηλ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εννοείται μας είπαν ότι αυτό είναι παράνομο και να μην τα πληρώνουμε.Άντε βγάλε εσύ τώρα άκρη με τους παπάδες....Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει...Είναι επιχείριση πλέον η εκκλησία!!!!!

• 1 month later...

Καλησπερα,εμας στον γαμο μας(Αγιος Χριστοφορος Δαφνί) και στη βαπτιση του πρωτου μας γιου(Παναγίτσα Χαιδαρι), ζητησαν απο τους κουμπαρους 150 ευρω τη φορα..και τωρα που πηγαμε να κλεισουμε ημερομηνια για την βαπτιση του μικρου μας, σε μια τριτη εκκλησια,κατευθειαν μας ειπαν οτι την μερα της βαπτισης θα πρεπει να δωσουμε ή εμεις ή οι κουμπαροι 180 ευρω!

6L9mp2.png

IPZnp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα,εμας στον γαμο μας(Αγιος Χριστοφορος Δαφνί) και στη βαπτιση του πρωτου μας γιου(Παναγίτσα Χαιδαρι), ζητησαν απο τους κουμπαρους 150 ευρω τη φορα..και τωρα που πηγαμε να κλεισουμε ημερομηνια για την βαπτιση του μικρου μας, σε μια τριτη εκκλησια,κατευθειαν μας ειπαν οτι την μερα της βαπτισης θα πρεπει να δωσουμε ή εμεις ή οι κουμπαροι 180 ευρω!

μπραβο η κριση!! αντι να μειωνουν αυξανουν!

πόσα θέλει η αρχιεπισκοπή αθηνών για βάφτιση σε εκκλησία άλλης ενορίας?

Στην Καισαριανή θέλουνε 60 ?!?! ευρώ. Δεν είναι υπερβολικό?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Παντού ζητάνε κορίτσια, όσο για την Αγ. Μαρίνα, ξέρω ότι γενικά η μητρόπολη λαυρεωτικής - πως λέγεται, ζητά για κάθε μυστήριο ακριβώς 120 ευρώ. Δεν κάνει σκόντο. Τον Οκτώμβρη που βάφτισα τα παιδιά μου σε παραλιακό εκκλησάκι κι εγώ, είπα στον παπά ότι οι κουμπάροι ήταν άνεργοι, μου είπε πως αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τότε δεν πειράζει (!).

Και πάλι καλά να λέτε. Στην Αγ. Φωτεινή - μπραχάμι, αργυρούπουλη, κάπου εκεί είναι, που είχα παντρέψει το 2007 μου ζήτησαν και πλήρωσα 450 ευρώ τα καθάρματα.

Παντού ζητάνε κορίτσια, όσο για την Αγ. Μαρίνα, ξέρω ότι γενικά η μητρόπολη λαυρεωτικής - πως λέγεται, ζητά για κάθε μυστήριο ακριβώς 120 ευρώ. Δεν κάνει σκόντο. Τον Οκτώμβρη που βάφτισα τα παιδιά μου σε παραλιακό εκκλησάκι κι εγώ, είπα στον παπά ότι οι κουμπάροι ήταν άνεργοι, μου είπε πως αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τότε δεν πειράζει (!).

Και πάλι καλά να λέτε. Στην Αγ. Φωτεινή - μπραχάμι, αργυρούπουλη, κάπου εκεί είναι, που είχα παντρέψει το 2007 μου ζήτησαν και πλήρωσα 450 ευρώ τα καθάρματα.

Εγώ που βάφτησα τον Σεπτέμβρη δεν ρώτησα τον παπά, έδωσα 100?, τόσα μπορούσα & μάλιστα μου είπα τόσα λίγα??? & του απάντησα...γιατί υπάρχει πρόβλημα? & μου είπε ..όχι είμαστε εντάξει...καλά τους λες καθάρματα...:confused::rolleyes::confused: :confused: :confused:

μπραβο η κριση!! αντι να μειωνουν αυξανουν!

Έλα ντε..και για να ειναι και σιγουροι οτι θα τα παρουν τα ζητανε πριν απο το μυστηριο..μη τυχον και κανενας κουμπαρος δεν τους τα δώσει μετα..

Εμας παλι που στην βαπτιση του μεγαλου μας γιου, ο κουμπαρος ήταν ξαδελφος μου και φοιτητης και δεν δουλευε,οταν ειπε στον παπα οτι δεν μπορει να δωσει τοσα χρηματα γιατι ειναι ανεργος, αντι να του πει δώσε όσα χρήματα μπορεις,του ειπε "ε τοτε να τα δωσουν οι γονεις!!":shock:

Αυτη τη φορα ο παπας μας το ειπε εξ αρχής(προφανως γιατι πολλοι κουμπαροι πλεον λενε οτι δεν έχουν το στανταρ ποσο που ζητανε για την εκκλησια) οτι τα 180 ευρω τη μερα της βαπτισης πρεπει να τα δωσουμε ή εμεις ή οι κουμπαροι...

Δεν κοιτανε εκει που ο κοσμος πλεον δεν βρισκει νονο για να βαφτισει το παιδι του,θελουν και ταριφα...

Ένας συναδελφος του αντρα μου,του ειπε οτι το παιδι του κοντευει 2 χρονων και θα το βαφτισουν το καλοκαιρι γιατι τοσο καιρο δεν εβρισκαν νονο..τελικα θα το βαφτισει η αδελφη του..

6L9mp2.png

IPZnp2.png

Να ύστερα γιατί τα βάζει ο κόσμος με τους παπάδες.......

Εμένα στο γάμο μου ζητήσανε χώρια λεφτά από τον κάθε κουμπάρο, 150 έκαστος παρακαλώ και ο παπάς είπε αν ήταν 4 κουμπάροι πάλι 150 έκαστος θα ζητούσε.......

Και στις βαφτίσεις το ίδιο, 150 σύνολο η κάθε βάφτιση, και ακούσαμε και το θεικό "οτι έχετε ευχαρίστηση, αλλά εμείς 150 παίρνουμε!"

πόσα θέλει η αρχιεπισκοπή αθηνών για βάφτιση σε εκκλησία άλλης ενορίας?

Στην Καισαριανή θέλουνε 60 ?!?! ευρώ. Δεν είναι υπερβολικό?

Εννοεις ότι σου ζητησανε 60 ευρώ για να σου δώσουν το χαρτί για να κάνεις αλλού τη βάφτιση; Εμένα το Μάιο μου είχαν ζητήσει 40. Μάλιστα είχα πάρει τηλ στην αρχιεπισκοπή και ο πρωτοσυγγελος μου είπε εμμέσως πλην σαφώς άμα σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει μην αλλάξεις ενορία. Και να φανταστείς ότι η βάφτιση θα γινόταν στον Καρεα, δηλ μόνο ενορία αλλαξα.

ρε κοριτσια εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο για βαπτιση!?!?!

Μονο στον γαμο ξερω οτι γινεται αυτο,αν ο γαμος δεν γινει στην ενορια της νυφης..

Εμεις για να αλλαξουμε εκκλησια είχαμε πληρωσει ενα ποσο στην ενορια μου..

αλλα ουτε στη βαπτιση του γιου μου περσυ μας ζητησε κανενας κατι τετοιο, ουτε φετος που κλεισαμε για την βαπτιση του μικρου σε αλλη ενορια μας ζητησαν καποιο χαρτι- βαβαιωση οτι πληρωσαμε επειδη δεν θα κανουμε την βαπτιση στην ενορια μας και καλα...

Ετσι κ αλλιως απο που και ως που?Στο γαμο χρειαζεσαι να σου δωσουν το πιστοποιητικο αγαμιας απο την ενορια σου και γι'αυτο πληρωνεις όταν πας να το παρεις αν δεν κανεις το γαμο εκει..στη βαπτιση αφου απο την εκκλησια που κλεινεις δεν σου ζητανε καποιο χαρτι,πως θα το μαθουν στην ενορια σου??:shock::roll:

6L9mp2.png

IPZnp2.png

Να ύστερα γιατί τα βάζει ο κόσμος με τους παπάδες.......

Εμένα στο γάμο μου ζητήσανε χώρια λεφτά από τον κάθε κουμπάρο, 150 έκαστος παρακαλώ και ο παπάς είπε αν ήταν 4 κουμπάροι πάλι 150 έκαστος θα ζητούσε.......

Και στις βαφτίσεις το ίδιο, 150 σύνολο η κάθε βάφτιση, και ακούσαμε και το θεικό "οτι έχετε ευχαρίστηση, αλλά εμείς 150 παίρνουμε!"

άλλο και τουτο παλι....Υποτιθεται οτι τα λεφτα τα ζητανε για τα "λειτουργικα εξοδα" οπως λενε :? της εκκλησιας για το μυστηριο..

δηλαδη όταν είναι περισσοτεροι οι κουμπαροι, αυξανονται τα λειτουργικα έξοδα της εκκλησιας???

Να αηδιαζεις σε κάνουν ρε γαμωτο...

6L9mp2.png

IPZnp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...