Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατι κανετε χοριακες?

Recommended Posts

Μετα απο τις κοπελες που οι γιατροι τις κοροιδεψαν κ τις εκαναν καισαρικη, μετα απο την μητερα που με υπουλο τροπο εδωσαν στο παιδι της ξενο γαλα, ειμαστε κ εμεις τα νεα "θυματα" των γιατρων που αναγκαστηκαμε να κανουμε χοριακες :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δεν θεωρώ ότι εγώ ή οι άλλες κοπέλες που εκφράσαμε δυσπιστία για την αναγκαιότητα των πολλαπλών χοριακών αντιδράσαμε με ακραίο τρόπο ή είχαμε τάσεις δαιμονοποίησης.

Νιώθω λίγο αδικημένη.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν θεωρώ ότι εγώ ή οι άλλες κοπέλες που εκφράσαμε δυσπιστία για την αναγκαιότητα των πολλαπλών χοριακών αντιδράσαμε με ακραίο τρόπο ή είχαμε τάσεις δαιμονοποίησης.

Νιώθω λίγο αδικημένη.

ακριβως εδω αναφερομαι κ εγω.... ενω γραψανε καποιες κοπελες οτι παντα υπαρχει η αναγκαιοτητα πισω απο μια η παραπανω χοριακες ειτε για προσωπικους ειτε για ιατρικους λογους δεν χρειαζεται να υπαρχει η δυσπιστια....

κ εγω ζουσα στο συννεφακι μου πριν απο δυο χρονια που δεν ακουσα ποτε τον ορο χοριακη αλλα δυστυχως εζησα αυτη τη διαδικασια σε δυο απο τις τρεις αποβολες μου κ οπως ειπαν κ προηγουμενως στις περισσοτερες των περιπτωσεων(οπως κ στις δικες μου) η χοριακη μπορει να δωσει μια εικονα για την εκβαση της εγκυμοσυνης...

δεν αναφερω τις δικες μου εμπειριες για να μην προσωποποιησω το θεμα.

Μετα απο τις κοπελες που οι γιατροι τις κοροιδεψαν κ τις εκαναν καισαρικη, μετα απο την μητερα που με υπουλο τροπο εδωσαν στο παιδι της ξενο γαλα, ειμαστε κ εμεις τα νεα "θυματα" των γιατρων που αναγκαστηκαμε να κανουμε χοριακες :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Καμμια σχεση με αυτα που τουλαχιστον εγραψα εγω. Τι σχεση εχει το να κατηγορει μια ομαδα τους γιατρους οτι οδηγουν τις κοπελες σε κτ, για προφανεις λογους, και ειμαι και απο αυτες που διαφωνω με αυτη την αποψη, με το οτι οπως το ειπαν αλλες παραπανω η μοδα της ιατρικης σημερα, στηριζεται σε πολλες εξετασεις για να ειναι πιο σιγουροι κι αν αυτο το θεωρουμε ολες απαραιτητο. Δικαιωμα μερικων να μην το θεωρουν γιατι να μην το γραψουν μονο οσες συμφωνουν πρεπει να γραφουν;

Καμμια σχεση με αυτα που τουλαχιστον εγραψα εγω. Τι σχεση εχει το να κατηγορει μια ομαδα τους γιατρους οτι οδηγουν τις κοπελες σε κτ, για προφανεις λογους, και ειμαι και απο αυτες που διαφωνω με αυτη την αποψη, με το οτι οπως το ειπαν αλλες παραπανω η μοδα της ιατρικης σημερα, στηριζεται σε πολλες εξετασεις για να ειναι πιο σιγουροι κι αν αυτο το θεωρουμε ολες απαραιτητο. Δικαιωμα μερικων να μην το θεωρουν γιατι να μην το γραψουν μονο οσες συμφωνουν πρεπει να γραφουν;

το ιδιο δικαιωμα χρησιμοποιω κ εγω κ εφραζω την δικη μου γνωμη. το προβλημα που ειναι??? συζητηση γινεται κ εκφραζουμε αποψεις η επειδη διαφωνω μαζι σου δεν την δεχεσαι?

κ δηλαδη οταν παρουσιαζεις σαν μοδα την χοριακη κ αλλες εξετασεις (ναι,εκανα κ ληψη τροφοβλαστης!!) περιμενεις να μην υπαρχει αντιλογος?

παντα φιλικα.

Αισθανομαι σαν να παιζουμε με τις λεξεις...:rolleyes:

δαιμονοποιηση, μοδα...δεν ειπε καμμια μας οτι η χοριακη ειναι κακο πραγμα ουτε οτι ειναι περιττο να υπαρχει! Απλα "τολμησαμε" να πουμε οτι δεν χρειαζονται να την κανουν ολες οι εγκυες και οτι η ταση ειναι να γινονται πολλες εξετασεις, οχι οτι ειναι της μοδας μια συγκεκριμενη εξεταση.

Πιστευω οτι πολυ το κουρασαμε.

Διαφημίσεις

Κορίτσια συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά έχω καταλήξει στο ότι όταν κάποιος δεν έχει με τι να ασχοληθεί ασχολείται με χαζομάρες!!

Κάθεστε και μαλώνετε για το τι θεωρεί η καθεμια σημαντικό και μάλιστα στην εγκυμοσύνη! Ελεος πια. Όποια θέλει να κάνει χοριακές ή άλλες εξετάσεις ας κάνει, όποια δε θέλει ας μην κάνει και ας μην βάζει και ζιζανια επίσης στις υπολοιπες. Στο κ'άτω-κάτω η καθε μία είναι υπεύθυνη για το σώμα της και για το μωρό της. Και έχει κάθε δικαίωμα αν θέλει να θεωρεί τους γιατρούς και τις εξετάσεις διακοσμητικές.

Εγώ προσωπικά πρόλαβα στην αρχή μια παλίνδρομη κύηση μέσα από τις επαναλαμβανόμενες χοριακές και όλες τις επιπλοκές που μπορεί αυτή να έφερνε αργότερα αν "χαλάρωνα και άφηνα τη φύση να ενεργήσει"

Επίσης, δε μπορώ να κατηγορήσω καμιά κοπέλα (ούτε εμένα φυσικά) αν θέλει την αμνιο ακόμα και με σκοπό την έκτρωση εφόσον διαπιστωθεί ότι κυοφορεί ένα μωρό που ενδεχομένως θα υποφέρει εφόρου ζωής.

Ούτε και τις υπόλοιπες που δεν την κάνουν κατηγορώ απλά δε με αφορά η άποψή τους και δεν ασχολούμαι. Εσείς γιατί άραγε ασχολείστε;;; Τι έχετε να κερδίσετε μαλώνοντας πόσες εξετάσεις κάνει η καθεμία;;

Η κοσμοθεωρία και η ηθική του κάθε ανθρώπου εξαρτάται από τις εμπειρίες, τα βιώματα, τη μόρφωσή του και το περιβάλλον που ζει. Άρα είναι ανώφελη κάθε συζήτηση-"διαμάχη" πάνω σε τόσο ιδιαίτερα θέματα

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Κορίτσια συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά έχω καταλήξει στο ότι όταν κάποιος δεν έχει με τι να ασχοληθεί ασχολείται με χαζομάρες!!

Κάθεστε και μαλώνετε για το τι θεωρεί η καθεμια σημαντικό και μάλιστα στην εγκυμοσύνη! Ελεος πια. Όποια θέλει να κάνει χοριακές ή άλλες εξετάσεις ας κάνει, όποια δε θέλει ας μην κάνει και ας μην βάζει και ζιζανια επίσης στις υπολοιπες. Στο κ'άτω-κάτω η καθε μία είναι υπεύθυνη για το σώμα της και για το μωρό της. Και έχει κάθε δικαίωμα αν θέλει να θεωρεί τους γιατρούς και τις εξετάσεις διακοσμητικές.

Εγώ προσωπικά πρόλαβα στην αρχή μια παλίνδρομη κύηση μέσα από τις επαναλαμβανόμενες χοριακές και όλες τις επιπλοκές που μπορεί αυτή να έφερνε αργότερα αν "χαλάρωνα και άφηνα τη φύση να ενεργήσει"

Επίσης, δε μπορώ να κατηγορήσω καμιά κοπέλα (ούτε εμένα φυσικά) αν θέλει την αμνιο ακόμα και με σκοπό την έκτρωση εφόσον διαπιστωθεί ότι κυοφορεί ένα μωρό που ενδεχομένως θα υποφέρει εφόρου ζωής.

Ούτε και τις υπόλοιπες που δεν την κάνουν κατηγορώ απλά δε με αφορά η άποψή τους και δεν ασχολούμαι. Εσείς γιατί άραγε ασχολείστε;;; Τι έχετε να κερδίσετε μαλώνοντας πόσες εξετάσεις κάνει η καθεμία;;

Η κοσμοθεωρία και η ηθική του κάθε ανθρώπου εξαρτάται από τις εμπειρίες, τα βιώματα, τη μόρφωσή του και το περιβάλλον που ζει. Άρα είναι ανώφελη κάθε συζήτηση-"διαμάχη" πάνω σε τόσο ιδιαίτερα θέματα

με κάλυψες πλήρως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Εδω ειναι φορουμ και παραθετουμε αποψεις. Εθεσε μια ενα ερωτημα, καποιες ειπαν "ναι την εκανα γι αυτους τους λογους" και αλλες "δεν την εκανα για τους αλλους λογους". Γιατι οι δευτερες θεωρειται οτι μαλωνουν με τις πρωτες ειναι αποριας αξιο...οπως παντα μπαινουν στη συζητηση καποιες και προσπαθουν να αποδειξουν οτι καποια/ες ειναι επιθετικες....και χαλανε το θεμα...

Στο τελευταιο μαζι σου κι εγω ξερεις την εμπειρια μου μετεφερα ειχα αγχωθει τοσο πολυ που πηγα να το χασω οχι να το σωσω! Ο καθε ανθρωπος διαφορετικος...... http://mikroimegaloi.gr/content/mo%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CF%85%E2%80%A6 κι αυτη ειναι μια ιστορια παρομοια με τη δικη μου, τη διαβασα και εκλαιγα.

Για να γυρισουμε στο θεμα μας, σε παρακαλω μια και σκεπτομαστε το τριτο, πες μου πως προλαβες την παλινδρομη σε ποιες περιπτωσεις δηλ; Με τη χοριακη;; Εκανες κατι μετα;;

Γιατι ειμαι μπερδεμενη να ξερω ολα τα δεδομενα οταν ερθει η ωρα. Δεν ειχα ποτε παλινδρομη η κατι τετοιο δυο εγκυμοσυνες καλες.

Like, Esperanza!

Γιατι οι δευτερες θεωρειται οτι μαλωνουν με τις πρωτες ειναι αποριας αξιο...

Οι πρωτες και οι δευτερες...

Ε, οταν οι κοπελες που δεν την εκαναν τη λενε περιττη, υπερβολική, αγχωτική εξεταση, ενώ οι κοπέλες που την εκαναν δεν λενε στις αλλες ότι κακώς δεν την κανατε, μπορεί να συναχθεί το συμπερασμα.

Με το καλό το τριτο και να μην αγχωθείς με χοριακές αφού ολα μεχρι τωρα σου πηγαν καλα. Ουτε να σκεφτεσαι για παλλινδρομες.

Παντα καλές και ανεφελες εγκυμοσυνες να'χεις;).

Διαφημίσεις

Υπαρχουν και οι κοπελες που δεν την εκαναν την χοριακη γιατι δεν τους ζητηθηκε απο τον γιατρο τους!!!! Και οχι επειδη την θεωρουν αγχωτικη και σιγουρα οχι περιττη...

Στην εγκυμοσυνη μου με θετικο τεστ εγκυμοσυνης απο φαρμακειο, ο τοτε γυναικολογος δεν μου ζητησε χοριακη...και εγω δεν εκανα ισως γιατι δεν την ηξερα τοτε ή δεν ηταν τοσο πια διαδεδομενη...

Σε μελλοντικη 2η εγκυμοσυνη που επιδιωκω, ο τωρινος μου γυναικολογος ξερω οτι ζηταει χοριακη και φυσικα θα κανω...οπως θα κανω οποιες εξετασεις χρειαζονται και μου καθορισει ο γιατρος μου!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Γιατι οι δευτερες θεωρειται οτι μαλωνουν με τις πρωτες ειναι αποριας αξιο

Γιατί όταν γεμίζουν 2-3 σελίδες ανακυκλώνοντας η καθεμιά την άποψή της προσπαθώντας να πείσει την άλλη, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι μαλώνουν. Μην παίζουμε με τις λέξεις.

οπως παντα μπαινουν στη συζητηση καποιες και προσπαθουν να αποδειξουν οτι καποια/ες ειναι επιθετικες....και χαλανε το θεμα...

Δεν έχω την ανάγκη να αποδέιξω τίποτα πόσο μάλλον να χαλάσω ένα θέμα. Το θέμα ήταν ήδη χαλασμένο γιαυτό παρενέβην. Συγγνώμη αν σας χαλασα την επικοδομητική αντιπαράθεση απόψεων. Αποχωρώ.

Απλά επείδή κάπως έτσι ξεκινούν όλοι οι διαξιφισμοί σε άλλα θέματα του φορουμ και καταλήγουν να κλειδώνονται είπα μήπως το προλάβω.

Πάντως για να απαντήσω και στη θεματοθέτρια, κάνουμε χοριακές όχι γιατί τις γουστάρουμε τρελά αλλά γιατί, είτε λόγω προσωπικών εμπειριών, είτε λόγω παραπάνω πληροφόρησης- ενημέρωσης πάνω στην άρχουσα εγκυμοσύνη σε σχέση με άλλες κοπέλες προτιμούμε να έχουμε τη σιγουριά -με το άγχος που αυτή συνεπάγεται- μιας καλής εξέλιξης παρά την αβεβαιότητα της φύσης..

πως προλαβες την παλινδρομη σε ποιες περιπτωσεις δηλ; Με τη χοριακη;; Εκανες κατι μετα;;

Με τις χοριακές δεν ΠΡΟΛΑΒΑ την παλλίνδρομή αλλά τις άσχημες συνέπειές της αν την έπαιρνα χαμπάρι πολύ αργότερα στον επόμενο π.χ. υπέρηχο. Μια παλλίνδρομη αν είναι να συμβεί θα συμβεί τίποτα δε σε σώζει απλά προλαβαίνεις τα χειρότερα τα οποία μπορέι να είναι π.χ. σήψη του νεκρού εμβρύου ή των υπολλειμμάτων του με αποτέλεσμα να κινδυνέψει ακόμα και η ζωή σου. Η έγκαιρη απόξεση μπορεί να σώσει τη ζωή σου αλλά και το αναπαραγωγικό σου σύστημα ώστε να μην πάθει καμιά ζημιά για επόμενη εγκυμοσύνη. Βέβαια, αν δεν απατώμαι αν είναι πάρα πολύ νωρίς μπορεί να προλάβεις και την απόξεση με κάποιο χάπι δεν είμαι σίγουρη όμως για αυτό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κακό δε θα πάθεις σε καμία περίπτωση από τις χοριακές. Το καλό που μπορείς να δεις όμως είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Τώρα αν κάποια δε θέλει να υποστεί το άγχος των αποτελεσμάτων των χοριακών απλά δεν τις κάνει και δε με/μας νοιάζει. Αυτό που λέω είναι ποιός ο λόγος να γίνεται θέμα;;;

Τέλος από μένα φιλιά σε όλες

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Κοίτα, όπως υπάρχουν κοπέλες που βοηθήθηκαν από τις χοριακές, υπάρχουν και άλλες που πιέστηκαν ψυχολογικά και έχουν αρνητική γνώμη.

Καμμία από εμάς που ταχθήκαμε υπέρ αυτής της άποψης δεν κάναμε εκστρατεία κατά των χοριακών ή άλλων εξετάσεων, και από όσο μπορώ να θυμηθώ δεν υπάρχει ούτε ένα ποστ που να αποθαρρύνει μια έγκυο από το να κάνει χοριακή.

Υπάρχουν κάποιες από εμάς που ταλαιπωρήθηκαν από την στρατηγική που ακολουθεί ο γιατρός τους γύρω από τις εξετάσεις, και αυτό βέβαια επεκτείνεται και πέραν της χοριακής. Εγώ με τη Χαρά αυτό τολμήσαμε να σχολιάσουμε, η δε Ελίσα, είπε αποκλειστικά και μόνο την εμπειρία της.

Νιώθω μαλωμένη χωρίς να πειράξω κανέναν.

Δεν θέλω να ανοίξω εδώ την καρδιά μου, αλλά σε εμένα προσωπικά αυτή η νοοτροπία του γιατρού μου κόστισε πάρα πολύ, ψυχικά και οικονομικά, σε μια διαδικασία εξετάσεων που από την αρχή δεν είχε κανένα στόχο.

Προσωπικά δεν εκτιμώ αυτή τη στάση.

Εννοείται ότι περικλείει όλες μας, και εσένα.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...