Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δυσκοιλιότητα από ρυζάλευρο - Ποιό δημητριακό βοηθάει;

MAmom?

Recommended Posts

Καλημέρα σας!

Ο μπεμπάκος μας ξεκίνησε τις στερεές τροφές πριν 2 εβδομάδες! Τώρα είναι σχεδόν 6 μηνών. Ο γιατρός είπε να του κάνουμε ένα γεύμα φρούτα και ένα γεύμα ρυζάλευρο. Δοκίμασα επανειλημμένα να του δώσω φρούτα, σκέτα και σε συνδυασμούς, αλλά δεν του αρέσουν καθόλου :( Το ρυζάλευρο ευτυχώς του αρέσει πολύ. Δοκίμασα να αλέσω δαμάσκηνο μέσα στο ρυζάλευρο, αλλά του μυρίζει και δεν τρώει ούτε το ρυζάλευρο :( Οπότε καταλήξαμε στο να κάνουμε 2 γεύματα ρυζάλευρο την ημέρα, μέχρι να δούμε με ποιόν τρόπο θα εισάγουμε και άλλες τροφές.

Το καϋμενούλι όμως στούμπωσε! Έχει να κάνει κακάκια 6 μέρες τώρα και είναι μέσα στη γκρίνια! Ούτε τα υπόθετα γλυκερίνης ούτε το θερμόμετρο στον πωπούλη είχε αποτέλεσμα, και ο γιατρός είπε να του κάνουμε κλύσμα :( Θα του κάνω το κλύσμα για να ανακουφιστεί προσωρινά, αλλά πρέπει να βρω μια λύση... λέω να δοκιμάσω τις κρεμούλες που έχουν μέσα δημητριακά, όπως βρώμη, κεχρί, κτλ. Απ΄ότι είδα, η Holle έχει αρκετές επιλογες. Δε θέλω να πάρω κρέμα ανάμικτων δημητριακών γιατί είναι νωρίς ακόμη και φοβάμαι τις αλλεργίες.

Ποιό δημητριακό βοηθάει καλύτερα τα κακάκια; Οι επιλογές είναι βρώμη - κεχρί - σιμιγδάλι - μούσλι - σπέλτα!

Σας ευχαριστώ πολύ!

D2Ixp3.png

Διαφημίσεις

Ξέρω σίγουρα οτι η βρωμη και το μουσλι βοηθάνε!!για τα αλλα δεν είμαι σίγουρη αν βοηθάνε στα κακακια αλλα ειναι ΠΟΛΥ πιο υγειηνα απο το ριζαλευρο!! Μπορείς να βρεις τα θρεπτικά συστατικά στο κεχρί π.χ. Η στο κινοα στο Ίντερνετ!! Τα φρουτάκια θα σου πρότεινα να τα δίνεις ολόκληρα!! Αν φοβάσαι τον πνιγμό υπαρχει μια σιτουλα που λέγεται τροφοδότης,θα το βρεις στα λιτω,που τα βάζεις μέσα και ξυνουν τα δοντακια τους και τρώνε κι ολας!!

MAmom υπάρχει η κρέμα της FREZYLAC βρώμη-γάλα-μήλο- βανίλια που είναι από τον 6ο μήνα και είναι και πολύ νόστιμη αλλά νομίζω ότι είχε ζάχαρη και εμείς δεν την προτιμούσαμε, δες το όμως γιατί δεν είμαι 100% σίγουρη. Εμείς δίναμε την 7 δημητριακά της HIPP και δεν παρουσίασαν καμία αλλεργία. Γενικώς είμαι fun της HIPP γιατί δεν έχουν ζάχαρη, αρώματα, χρωστικές και συντηρητικά παραγγέλνω και από Γερμανία κάποιες κρέμες που δεν κυκλοφορούν Ελλάδα. Έχει για παράδειγμα την feine Hirse που είναι κεχρί και είναι από τον 4ο μήνα, έχει και μια άλλη με μούσλι που είναι από τον 6ο μήνα. Εμείς τρώμε τώρα που μεγάλωσαν την fruchte yogurt αλλά είναι από 8 μηνών η συγκεκριμένη. Ρίξε μια ματιά στο amazon.de αν θες. Για holle δεν έχω γνώμη δεν έχουμε δοκιμάσει κάποια, ξέρω όμως ότι και αυτές είναι πολύ καλές. Με τον μεγάλο που είχα θέμα είχαμε χρησιμοποιήσει και υπόθετα γλυκερίνης και μικροκλύσματα. Η δική μου η παιδίατρος πάντως στις 3 ημέρες μου είχε πει ότι δεν περιμένεις άλλο, βουρ υπόθετο ή κλύσμα. Μην στεναχωριέσαι δεν είναι τίποτα το κλύσμα, εύχομαι να ανακουφιστεί γρήγορα ο μικρός σου!

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

κι εμενα στην αρχη ο μπεμπης δεεν ετρωγε καθολου τα φρουτα μας πηρε 1 μηνα να τα συνηθισει να τα τρωει και μιλαμε οτι ειναι γενικα κακοφαγο παιδι . μην το βαζειςκατω προσπαθησε παλι με τα φρουτα και βαλε στην φρουτοκρεμα 1-2 κουταλιεςρυζαλευρο σιγα σιγα θα την συνηθισει και θα του αρεσει !

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...